Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-23, 21:36   #331
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
To ja się przyznam, że z ciążowych ciuchów mam tylko 9 par spodni z gumką.
Na górę nakładam to, co już miałam. Wolę odświeżyć garderobę po ciąży i będzie to z resztą konieczne, bo bluzki się z lekka porozciągały na brzuchu
Tylko 9 par spodni

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Hej mamusie marcowe

Nie wiem, czy Alunia do Was pisała, a wiem, ze aktywnie udziela się u Was na forum, więc:

Alunia pisała, ze odeszły jej wody, zaczęły się regularne skurcze. Rodzi

Pozdrawiam,

Mamusia lutowa
Trzymam kciuki powodzenia Alunia!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 21:36   #332
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ja myślę, że późne macierzyństwo z wielu kobiet robi właśnie takie teściowe i babki z piekła rodem. a potem to trudno przeżyć i z nimi konkurować, bo niby na jakim polu. współczuję, że mieszkacie pod jednym dachem

odważna jesteś

dobrze kojarzę, że też jesteś ze śląska?? chodź, ogarniesz jeszcze mi mieszkanie, jak Ci się nudzi

Magnifica, fajny zakup wygląda na stan b.dobry i super cena

cel jest taki, żebyśmy wyskoczyły z kasy, bo do tej pory za mało na dziecko i ciążę wydałyśmy

wow

że co?? a gdzie Ty masz ten dodatkowy balast??

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

"tylko" 9 par?? ojej, ja mam aż 2 pary ciążówek, trochę tunik, jakieś dłuższe sweterki jeszcze sprzed ciąży ale też tęsknię za tym, żeby się wbić w swoje normalne ciuchy

o! dzięki za info
Alunia
dodatkowy balast mam głównie w udziskach i ramionach ma mi to zniknąć, bo nie godzę się na takie coś!

Cytat:
Hej mamusie marcowe

Nie wiem, czy Alunia do Was pisała, a wiem, ze aktywnie udziela się u Was na forum, więc:

Pozdrawiam,

Mamusia lutowa
dziękujemy za informację i trzymamy kciuki za Alunię

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 21:41   #333
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux
mieliśmy fajny temat co można a co nie można przy KP i mam fajnie wypisane co i jak
się podziel
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 21:42   #334
smv
Zakorzenienie

Alunia super! Kciuki!
A ja mam jedne spodnie ciążowe co faktycznie kupilam a tak to jedne koleżanka mi za 15zl sprzedała ale w udach juz ciasne wiec pochodzilam w nich chyba do 6mc a tak to szmatki ale tam kupowałam zwykle t shirty i chodzę w nich dalej ale też w starych (w nich ledwo mi pępek zakrywa hih)

Ja mam L4 do 24marca bo wtedy wg usg mam termin.... Ale pewnie przenoszę i dobrze bo wrócę jak najpóźniej do pracy... Wcale mi nie teskno oprócz dzieci które uwielbiam
Stary 2015-02-23, 21:43   #335
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie marcowe

Pozdrawiam,

Mamusia lutowa
super, napewno bedzie silna! powodzenia alunia
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 21:43   #336
smv
Zakorzenienie

Ktoś cytowal i jest niby ze ja mieszkałam z moim eks - ale ja nie miałam nigdy eks hehe chyba jakiś błąd wskoczył
Stary 2015-02-23, 21:46   #337
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Hej mamusie marcowe

Pozdrawiam,

Mamusia lutowa
Alunia powodzenia!

Mówię TŻtowi, że kolejnej mamie odeszły wody a on na to "uważaj bo z wrażenia tobie odejdą"

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
dobrze kojarzę, że też jesteś ze śląska?? chodź, ogarniesz jeszcze mi mieszkanie, jak Ci się nudzi
Okolice Jastrzębia-Zdroju, więc do Gliwic całkiem blisko Jutro spodziewaj się pomocy domowej

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
a co do ciuchów ciążowych nie kupiłam ani jednej pary niczego wszystko pasuje na mnie i sie naddaje. dobry materiał hehe
Ja kupiłam tylko dwie pary spodni
Stary 2015-02-23, 21:49   #338
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobie tylko sie pochwale ( bom szczesliwa) ze byla dzis u nas polozna srod. I zwazyla Bartusia i wczorsj na wyjsxiu mial 2820 a dzis juz 2900

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super my pewnie tez bedziemy myslaly jak szalone i cieszyly sie z rosnacej wagi naszych malenstw.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

a ja chyba jednak nabawilam sie tej calej pokrzywki ciazowej. I chyba w tym tygodniu zajde jednak do kliniki. ale znow dadza mnie na dodatkowe badania. nie moge sie przestac drapac, tak bardzo swedzi, nawet krem juz ledwo pomaga, a kremuje uwierzcie mi co pol godziny co godzine, i tak przez caly dzien.
Stary 2015-02-23, 21:51   #339
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
super my pewnie tez bedziemy myslaly jak szalone i cieszyly sie z rosnacej wagi naszych malenstw.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

a ja chyba jednak nabawilam sie tej calej pokrzywki ciazowej. I chyba w tym tygodniu zajde jednak do kliniki. ale znow dadza mnie na dodatkowe badania. nie moge sie przestac drapac, tak bardzo swedzi, nawet krem juz ledwo pomaga, a kremuje uwierzcie mi co pol godziny co godzine, i tak przez caly dzien.
Kiedyś miałam pokrzywki blee nie zazdroszczę coś strasznego.. Te bable to drapanie się.. Zdrowiej kochana prędko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 21:52   #340
Magnifica
Zakorzenienie

Alunia

Cytat:
Biedna jesteś. Mało, że wymioty to jeszcze to swędzenie. Ale lepiej pójść do lekarza, może Ci troszkę ulży
Stary 2015-02-23, 21:53   #341
smv
Zakorzenienie

A może uczulenie na krem hmm?
Stary 2015-02-23, 21:54   #342
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Alunia super! Kciuki!
A ja mam jedne spodnie ciążowe co faktycznie kupilam a tak to jedne koleżanka mi za 15zl sprzedała ale w udach juz ciasne wiec pochodzilam w nich chyba do 6mc a tak to szmatki ale tam kupowałam zwykle t shirty i chodzę w nich dalej ale też w starych (w nich ledwo mi pępek zakrywa hih)

Ja mam L4 do 24marca bo wtedy wg usg mam termin.... Ale pewnie przenoszę i dobrze bo wrócę jak najpóźniej do pracy... Wcale mi nie teskno oprócz dzieci które uwielbiam
Znam przypadek ze lekarz dziewczynie dal zwolnienie do 3 a ona urodziła 5 tego to mimo że nie urodziła 3 go to już leciał jej macierzynski bo potem niby lekarze nie chcą wystawiać zwolnień i to leci nam z tego macierzyńskiego..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-23, 21:55   #343
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Alunia kciukasy !!!!

No spodni się nazbierało jakoś. Będzie mi po porodzie brakowało tych gumek na brzuch. Tak miło i ciepło
dla mnie to jedna z rzeczy, z którą z chęcią się rozstanę. te gumki są w takim miejscu, że mi strasznie niewygodnie

Cytat:
Napisane przez antoxa
Okolice Jastrzębia-Zdroju, więc do Gliwic całkiem blisko Jutro spodziewaj się pomocy domowej
nie no, zapraszam u mnie zawsze coś do roboty. okna, naczynia, podłogi, łazienka do ogarnięcia, jakby Ci mało było to jest jeszcze pies do wyprowadzenia i kuweta kota do oczyszczenia

Cytat:
Napisane przez nouvelle
dodatkowy balast mam głównie w udziskach i ramionach ma mi to zniknąć, bo nie godzę się na takie coś!
taki balast to nie balast i pewnie będziesz pierwsza wśród nas, która będzie wyglądać dokładnie tak, jak przed ciążą

Cytat:
Napisane przez smv
Ktoś cytowal i jest niby ze ja mieszkałam z moim eks - ale ja nie miałam nigdy eks hehe chyba jakiś błąd wskoczył
eee to pewnie mi się cytnęło z crystal jak widzę wybacz
Stary 2015-02-23, 21:58   #344
asiulek8
Wtajemniczenie

Alunia - trzymam kciuki

U mnie zwolnienie daja do terminu porodu, jak sie przenosi to wystawiaja jeszcze dodatkowo na tydzien

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 21:58   #345
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:

o maj gad, chce Ci się tak często kremować??
lepiej to skontroluj u lekarza, nawet jakby Cię mieli dać na jakieś badania
Stary 2015-02-23, 21:59   #346
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, narazie tak przeglądam. A będzie trzeba się jakoś prezentować bo świadkuję siostrze brzuchem się nie martwię bo zawsze można kupić taki krój że ukryje brzunio. Bardziej chodzi mi o te nieszczęsne nogi w których są hektolitry wody , żebt wszystko zeszło

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

A my mamy dzisiaj mamy rocznicę - pół roku od ślubu . A TŻ leży obok śpi i chrapie
za rocznicę, a tz kubkiem zimnej wody potraktować
Stary 2015-02-23, 22:00   #347
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Znam przypadek ze lekarz dziewczynie dal zwolnienie do 3 a ona urodziła 5 tego to mimo że nie urodziła 3 go to już leciał jej macierzynski bo potem niby lekarze nie chcą wystawiać zwolnień i to leci nam z tego macierzyńskiego..
To chyba właśnie od lekarza zależy
Stary 2015-02-23, 22:03   #348
crystal25
Zakorzenienie

Od kremu to nie bo jeszcze dwa dni temu uzywalam innego a juz sie drapalam jak opetana jakas. ale z dnia na dzien coraz gorzej, i to tylko w miejscu gdzie mam rozstepy na brzuchu, w innych nie. ale to mnie az boli, i takie zaczerwienienia sie pojawily jak od krwi nie wiem jak to nazwac ehhhh jeszcze tego brakowalo.... a wyczytalam w internecie ze jedynie jakies leki czy cos tam, i samo przejdzie po porodzie. wiec za duzo to mi nikt chyba nie pomoze w tej klinice
Stary 2015-02-23, 22:04   #349
Anneet
Raczkowanie

Ja mam 2pary spodni z gumka jeszcze nie moje,brarowej z 10lat temu,a szwagierki z 3 lat i to pozyczone jeszcze,bluzku,tuniki od bratowej,a nowe co mam to od mamy co mi za granica kupila,takze ja nic nie kupowalam do cienkich golfow z przed ciaza dop teraz sie zaczynam nie miescic i kilku tunikach,ja sobie co kupilam to ocieplane leginsy za 20zl,nawet maz die darl ze nic sobie nie kupie,a ja nie widzialam takiej potrzeby,ja mysle wrocic do swojej garderoby S/M,bo niby15kg wiecej mam a wcale takiej roznicy nie ma,najbardziej sie martwie o sukienki,czy spodnice ktore na wyjscie mam i plaszczyk co 2 miechy przed ciaza kupilam
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 22:06   #350
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj miałam to samo, weszłam do garderoby i sobie ciuchy oglądałam tym bardziej, że mam jeszcze trochę takich, których nigdy nie miałam na sobie, bo kupiłam je już w zaawansowanej ciąży. mam nadzieję, że szybko zrzucę dodatkowy balast
Tez zrobiłam takie zakupy na wyprzedażach styczniowych...najbardzie j nie mogę się doczekać nowej kurtki skórzanej w rozmiarze s która na dzień dzisiejszy w połączeniu z moim brzuchem wygląda trochę jak bolerko
Stary 2015-02-23, 22:06   #351
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie marcowe

Pozdrawiam,

Mamusia lutowa
Alunia, w takim razie trzymam kciuki

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 22:07   #352
tout-petit-fille
Zadomowienie

Odwiedziłam dziś Rossmanna, bo musiałam kupić kilka drobiazgów. Przy okazji wzięłam farbę do włosów, która bardzo miło mnie zaskoczyła. Jeszcze w sklepie weszłam na KWC wizażowe i sprawdziłam opinie, które mnie zachęciły.

Jeśli macie więc ochotę pofarbować włosy na maxa tanią farbą (11,99zł!!), polecam Accent Rossmanna.
Włosy są mięciutkie, ale to pewnie zasługa petardy silikonowej w odżywce. Mimo wszystko jestem zadowolona

Jeden minus- rzeczywiście strasznie dusi smrodem przy nakładaniu. Musiałam sobie spacerować przy nakładaniu, żeby smród raczej ciągnął się za mną, niż unosił się wokół mnie

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 22:10   #353
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Od kremu to nie bo jeszcze dwa dni temu uzywalam innego a juz sie drapalam jak opetana jakas. ale z dnia na dzien coraz gorzej, i to tylko w miejscu gdzie mam rozstepy na brzuchu, w innych nie. ale to mnie az boli, i takie zaczerwienienia sie pojawily jak od krwi nie wiem jak to nazwac ehhhh jeszcze tego brakowalo.... a wyczytalam w internecie ze jedynie jakies leki czy cos tam, i samo przejdzie po porodzie. wiec za duzo to mi nikt chyba nie pomoze w tej klinice
internetu to nie czytaj, niech Cię obejrzy lekarz zanim zadrapiesz się na śmierć

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Odwiedziłam dziś Rossmanna, bo musiałam kupić kilka drobiazgów. Przy okazji wzięłam farbę do włosów, która bardzo miło mnie zaskoczyła. Jeszcze w sklepie weszłam na KWC wizażowe i sprawdziłam opinie, które mnie zachęciły.

Jeśli macie więc ochotę pofarbować włosy na maxa tanią farbą (11,99zł!!), polecam Accent Rossmanna.
Włosy są mięciutkie, ale to pewnie zasługa petardy silikonowej w odżywce. Mimo wszystko jestem zadowolona

Jeden minus- rzeczywiście strasznie dusi smrodem przy nakładaniu. Musiałam sobie spacerować przy nakładaniu, żeby smród raczej ciągnął się za mną, niż unosił się wokół mnie
heh dzięki za cynk wypróbuję po ciąży, bo teraz to pewnie musiałabym ją nakładać na balkonie, żeby się nie udusić, skoro taki smród
Stary 2015-02-23, 22:10   #354
mama_kasia88
Raczkowanie

aaa ALunia rodzi? Jeee kolejna. Mocne kciukasy !!
crystal kurcze to swedzenie to masarka... Heh nie oszczędza Cie ta ciążą

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 22:10   #355
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Tez zrobiłam takie zakupy na wyprzedażach styczniowych...najbardzie j nie mogę się doczekać nowej kurtki skórzanej w rozmiarze s która na dzień dzisiejszy w połączeniu z moim brzuchem wygląda trochę jak bolerko
Ja w nowych kurtkach chodzę, tylko ich nie zapinam. Ale czekam, aż się zmieszcze w bluzki i sweterki i marze o innych spodniach niż ciążowe i dresy...

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-02-23 o 22:24
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 22:13   #356
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
To chyba właśnie od lekarza zależy
Możliwe nie powiem ze nie ale mówię tylko jak też się zdarza .

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-23, 22:13   #357
asiulek8
Wtajemniczenie

Crystal - moze to tylko od rozciagania sie skory tak swedzi?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 22:16   #358
kasia_adm
Rozeznanie

Luzna gratulacje. Cudny synek
Alunia powodzenia !!!
Marcia co u Was?

Witam wieczorkiem, nadrobiłam wlaśnie 8 stron.
Jutro pogrzeb babci, pewnie zajrzę wieczorem.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-23, 22:18   #359
niunia_ona
Zakorzenienie

Ciekawe kto jutro ruszy na porodowke xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-23, 22:18   #360
kasia_adm
Rozeznanie

Crystal koniecznie skonsultuj to swędźenie z lekarzem !
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości