Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 10:03   #4201
baelka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Troszkę Was podczytywałam, ale gonicie straszliwie z pisaniem
Dziękujemy za wszystkie oklaski"powizytowe"

Kinga, trzymam kciuki za krzywą cukrową! Oby wyszła dobrze!
Truskawka, ładna kuchnia My rozpoczynamy remont w przyszłym tygodniu, głównie kuchnia właśnie + odświeżenie ścian i sufitów w całym domu. Trochę się boję efektu końcowego

Umówiłam się na 3 USG prenatalne do chyba najlepszej specjalistki na Śląsku - zwykłą wizytę mam 16.03. o 18, a prenatalne - dzień później na 12 Zaraz wyślę PW.

Wy tu już pierzecie ciuszki, a ja to nawet nie mam się po co zabierać za to teraz, bo z racji remontu będzie generalny rozgardiasz i syf Jeszcze nie wyciągnęłam z piwnicy ciuchów po młodej, żeby zobaczyć, ile czego mam dla synka.

Ale....

Wczoraj byłam w szmateksie i wyhaczyłam parę fajnych rzeczy Wklejam Wam.
Kupiłam w niedzielę przewijak z akcesoriami w Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ , do tego podkładka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/ , pokrycie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50253981/ i pojemniki zawieszane na brzegu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

I zamówiłam otulacz bambusowy, będzie super na lato: http://allegro.pl/otulacz-bambusowy-...058905289.html

Rzeczy higieniczno-pielęgnacyjnych jeszcze nie mam, bo na razie nie mam na to miejsca Zamówię pewnie w polecanej aptece Gemini i na Allegro.

Aaaa, i w niedzielę kupiliśmy fotelik samochodowy! Miałam kupować w necie, ale okazało się, że w Smyku jest promocja, więc wzięliśmy http://www.smyk.com/cybex-aton-1-fot...t-niemowlaka-p - ale cena jest zła, my kupiliśmy za 349 zł

Młody skacze jak wściekły, ruchliwy jest strasznie. Boję się, co to będzie po porodzie Idę sobie zrobić kawkę i zabieram się za spełnianie obowiązków kury domowej
Ładne te ciuszki kupiłaś!

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupilam w biedronce za 12,99. Teraz widzialam przecenione na 6,99:p

To byla ciezka noc.. poklocilam sie z TZ, lepiej niech mi dzisiaj zejdzie z oczu bo mige nie reczyc za siebie..
Oj, nieładnie się TŻ zachowuje, nie denerwuje się przecież ciężarnej
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:08   #4202
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
na allegro są za grosze
A masz jakąś sprawdzoną?
Cytat:
ja ostatnio kupilam w biedronce za 12,99. Teraz widzialam przecenione na 6,99

To byla ciezka noc.. poklocilam sie z TZ, lepiej niech mi dzisiaj zejdzie z oczu bo mige nie reczyc za siebie..
Ooo a fajna? Nie chcesz mi kupić i wysłać? rosi:

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:09   #4203
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co zrobił?
Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Ładne te ciuszki kupiłaś!

Oj, nieładnie się TŻ zachowuje, nie denerwuje się przecież ciężarnej
Pojechal wczora wieczorem ogladac tokarke 130 km za Warszawe.. wczesniej nic nie powiedzial, bo po co przeciez jak bylam u kolezanki.. dzwonie do niego o 23:30 gdzie on jest.. no juz dojezdza. Udslo mi sie zasnac, ale budze sie przed 2 a jego nie ma!! Co zrobil? Pojechal jeszcze do warsztatu bo dzisiaj musi oddac koledze auto zabic? Czy meczyc w torturach?

dzisiaj przed 7 wstal, wzil prysznic i pojechal na jakis przetarg. I kur. Mily jakby nigdy nic. Ze mna tak latwo nie ma. Glodowka dzisiaj, nic nie gotuje!!

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:10   #4204
TienShan
Zakorzenienie

Santilia tortury

Stary 2015-02-24, 10:11   #4205
maartussss
Zadomowienie

majaa86 Ja kupiłam 2 Absorgyn'y (jedne większe, drugie mniejsze) i 1 Bellę, a jeszcze 5 sztuk Belli mam w domu.
Wydaje mi się, że wystarczy. Później pewnie te duże podpaski na noc z Always będę używać, ale wydaje mi się, że na szpital to wystarczy tych podkładów, później najwyżej się dokupi.

Truskawka kuchnia piękna aż się chce gotować. Chociaż tak samo, jak Crumble wolę drewno, cegły, biały kolor.

Kinga Czyli jesteś bezżylna? ja mam to samo, jak leżałam w szpitalu w zeszłym roku, przez prawie miesiąc, to wyglądałam, jakby ktoś mnie nieźle pobił. Całe ręce w siniakach, a że miałam przetaczaną krew + codziennie pobory, zastrzyki itd, to myślałam, że tam umrę. I nikt nie chciał do mnie przychodzić pobierać, bo wyszukanie żyły trwało pół godziny

capriola no co Ty normalne gaciochy w domu

myszonka

Scotasia o jezuu.. chyba bym sąsiadkę potraktowała nie no, musisz chyba jej zwrócić uwagę, bo to taka godzina, że jeszcze by się chciało, żeby dziecko pospało jednak.

xhankax będzie dobrze wszystko. Do poniedziałku jest jeszcze trochę czasu, więc na spokojnie będziesz mogła wszystko zrobić. Tylko uważaj na siebie.

ruska zdrówka życzę

fistaszek za wizytę
O kurde.. nie rozumiem tego, w życiu bym dziecka w samochodzie nie zostawiła.

Dorka za wizytę już prawie 2 kg szczęście

Witam się dziś, po mega strasznej nocy. Nie wiem o co dziś mojemu dziecku chodziło, ale pół nocy nie przespaliśmy co chwilę tylko krzyczał siku, siku, potem coś go boli, potem on nie chce spać po prostu m a s a k r a ... muszę dziś go pilnować, zeby nie spał w dzień, bo potem wieczorem z usypianiem jest tragedia. Jak o 22 zaśnie to cud. Rozwydrzył się będąc ze mną w domu
Stary 2015-02-24, 10:11   #4206
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
A masz jakąś sprawdzoną?

no ja jestem zadowolona jak wlacze kompa to poszukam w necie i jak bedzie jeszcze to moge kupic i wyslac)

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:15   #4207
maartussss
Zadomowienie

Santilia dla tż
Asiuk za zakupy
Stary 2015-02-24, 10:16   #4208
201606011622
Konto usunięte

Santilla no to nic tylko niech zdycha w meczarniach
Asiuk mega zakupy
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:16   #4209
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
A masz jakąś sprawdzoną?

nie, nie pamiętam ale kupowałam jakis czas temu dla mamy bo potrzebowała i jest zadowolona - chyba 15 zł dawałam z przesyłką
Cytat:
Pojechal wczora wieczorem ogladac tokarke 130 km za Warszawe.. wczesniej nic nie powiedzial, bo po co przeciez jak bylam u kolezanki.. dzwonie do niego o 23:30 gdzie on jest.. no juz dojezdza. Udslo mi sie zasnac, ale budze sie przed 2 a jego nie ma!! Co zrobil? Pojechal jeszcze do warsztatu bo dzisiaj musi oddac koledze auto zabic? Czy meczyc w torturach?

dzisiaj przed 7 wstal, wzil prysznic i pojechal na jakis przetarg. I kur. Mily jakby nigdy nic. Ze mna tak latwo nie ma. Glodowka dzisiaj, nic nie gotuje!!
głodówka i tortury będą spoko

A ja idę dziś do kina i na ploty z przyjaciółka wreszcze będzie motywacja żeby się umalować i wyjść z domu
Stary 2015-02-24, 10:17   #4210
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Ruskaa zobacz co znalazłam... Gorszą wersję Twojej pięknej lampy i to za jaką kasę....

Załącznik 5922811Załącznik 5922812
haha się cenią :P właśnie na allegro widziałam od 150 zł w zwyż

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

Dołączam Ola do Ciebie z bólem... Chyba kolka, w dodatku młody skacze i czka akurat w miejscu gdzie boli bez nospy chyba się nie odbędzie... Dziwne biorąc pod uwagę fakt ze wczoraj mnie przeczyściło.

A poza tym miałam sen, piękny sen, a w tym śnie urodziłam synusia 2840g i był taki malutki ❤ ale nie to było najlepsze... Najśmieszniejsze było to, że ja własny poród przespałam i obudziłam się dopiero na sali z dzieckiem na cycku i Tz obok. Byście widziały moje oburzenie, że przespałam narodziny własnego dziecka. W tym szoku złapałam za telefon i napisałam tylko że ja już po wszystkim.. nawet w szoku myślę o was, wiec doceńcie
hahahaha Ty to nawet sny masz z humorem

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam z glukozy, za 30 min ostatnie pobranie - nie wiem skąd pobierze, bo już z dłoni musiała brać, więc chyba z drugiej dłoni weźmie, bo ze zgięcia nie ma jak :/ ehhh

Ale glukoza wypita bez cytryny i znowu mi smakowała, więc luzik
za gluko i za wyniki

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

ruskaa
położna która odwiedzała moją kol po porodzie mówiła że do 3 miesięcy oliwka, a później balsam
z tą krwią to nieciekawie ;/ strasznie długo ci się lała, masakra. Odpoczywaj
uu a czemu to nie dobrze ? oby nie jelitówka
Oo to fajnie to na początek oliwka idealnie
no właśnie pierwszy raz tak miałam ale konsultowałam z ginką i mówiła, że bardzo jestem osłabiona bo to już dryga choroba w przeciągu kilku dni

Hej

noc nieprzespana strasznie mnie głowa,zatoki bolą.. a zatoki to ból jeszcze po krwawieniu bo czuję, że mi tam zalega, ale robię zimne okłady na zbicie gorączki i wtedy przynajmniej nie boli.
Mam dużo pić i ogólnie bardzo mi się pić chcę normalnie hektolitry wypijam i zastanawiam się nad zamieszkaniem w łazience bo sikam co 2 min wyrobię sobie mięśnie nóg od tego chodzenia

Już nam nie wiele do kupienia zostało
także bliżej niż dalej

Pati odpoczywaj

Myszonka na poprawę humoru

łoo tak mnie kichło, że aż synuś się obudził biedny

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:19   #4211
baelka
Rozeznanie

Cytat:

I dobrze, niech poczuje Twój gniew

scotasia- u nas sąsiedzi z góry mają dwójkę bardzo żywych dzieci, jak rano z nimi gdzieś idą na schodach słychać jakby stado słoni się staczało
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:22   #4212
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
I dobrze, niech poczuje Twój gniew

scotasia- u nas sąsiedzi z góry mają dwójkę bardzo żywych dzieci, jak rano z nimi gdzieś idą na schodach słychać jakby stado słoni się staczało
Nie rozumiem czemu dzieciom nie można wytłumaczyć że inni też tu mieszkają i trzeba się cicho zachowywac...
Stary 2015-02-24, 10:24   #4213
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Piękne łóżeczko

O ja Co za ludzie

Wow, już prawie 2 kg

O to fajnie, ja mam nie rozkręcaną i po wielokrotnym używaniu ciężko to domyć, więc super sprawa

Za fajnie by tak było

Dobre

Eh współczuję kłucia.. Hehe dobra jesteś
Mi pobierała trzy razy z jednego miejsca praktycznie

Normalne majtki

Dzień dobry
Muszę poważnie porozmawiać z moją sąsiadką... Codziennie wychodzi z synem ok 6.20 i nie potrafią normalnie po cichu zejść po schodach Dziecko mi budzą Jej mały się wydziera a ona do niego głośno: "Nie krzycz, bo inne dzieci jeszcze śpią" Czy to taki problem utrzymać te 2 minuty ciszy?!?

Loluska codziennie pijesz tę laktulozę?? Po ilu dniach Ci pomogło?
Szczerze to problem. Mojej się buzia nie zamyka jak idzie po schodach i nie da się jej uciszyć. Sorki ale Twoje gadanie nie pomoże przynajmniej ja miałabym to w poszanowaniu bo dziecko to dziecko nie będe jej przecież lać bo mówi jak idzie po schodach nawet sąsiadka mi kiedyś powiedziała, że ładnie śpiewa jak idzie po klatce wziełam to za komplement .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:25   #4214
201606011622
Konto usunięte

Gadanie ok ale najgorsze darcie się i zbieganie po schodach jak stado słoni.
Stary 2015-02-24, 10:29   #4215
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No to szkoda, że teraz nie ma ich w ofercie przydałaby mi się bardzo.
ja widziałam ostatniow lidlu taką dość porządną za 15 zł chyba

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
majaa86 Ja kupiłam 2 Absorgyn'y (jedne większe, drugie mniejsze) i 1 Bellę, a jeszcze 5 sztuk Belli mam w domu.
Wydaje mi się, że wystarczy. Później pewnie te duże podpaski na noc z Always będę używać, ale wydaje mi się, że na szpital to wystarczy tych podkładów, później najwyżej się dokupi.

Truskawka kuchnia piękna aż się chce gotować. Chociaż tak samo, jak Crumble wolę drewno, cegły, biały kolor.

Kinga Czyli jesteś bezżylna? ja mam to samo, jak leżałam w szpitalu w zeszłym roku, przez prawie miesiąc, to wyglądałam, jakby ktoś mnie nieźle pobił. Całe ręce w siniakach, a że miałam przetaczaną krew + codziennie pobory, zastrzyki itd, to myślałam, że tam umrę. I nikt nie chciał do mnie przychodzić pobierać, bo wyszukanie żyły trwało pół godziny

capriola no co Ty normalne gaciochy w domu

myszonka

Scotasia o jezuu.. chyba bym sąsiadkę potraktowała nie no, musisz chyba jej zwrócić uwagę, bo to taka godzina, że jeszcze by się chciało, żeby dziecko pospało jednak.

xhankax będzie dobrze wszystko. Do poniedziałku jest jeszcze trochę czasu, więc na spokojnie będziesz mogła wszystko zrobić. Tylko uważaj na siebie.

ruska zdrówka życzę

fistaszek za wizytę
O kurde.. nie rozumiem tego, w życiu bym dziecka w samochodzie nie zostawiła.

Dorka za wizytę już prawie 2 kg szczęście

Witam się dziś, po mega strasznej nocy. Nie wiem o co dziś mojemu dziecku chodziło, ale pół nocy nie przespaliśmy co chwilę tylko krzyczał siku, siku, potem coś go boli, potem on nie chce spać po prostu m a s a k r a ... muszę dziś go pilnować, zeby nie spał w dzień, bo potem wieczorem z usypianiem jest tragedia. Jak o 22 zaśnie to cud. Rozwydrzył się będąc ze mną w domu
ja też wczoraj zamówiłam 2x absorgyn i 1x bella

Czekam na wózek

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-24, 10:32   #4216
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym mimo wszystko laktator wolala nowy kupic...

Wiecie co mi sie przytrafilo wczoraj? Zamowilam na allegro ekspres do kawy a przyslali mi....słuchawki a juz mialam kapsulki kupione i taaaaaaka ochote na dobra kawe
nieźle

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam z glukozy, za 30 min ostatnie pobranie - nie wiem skąd pobierze, bo już z dłoni musiała brać, więc chyba z drugiej dłoni weźmie, bo ze zgięcia nie ma jak :/ ehhh

Ale glukoza wypita bez cytryny i znowu mi smakowała, więc luzik
chociaż dobrze, że smakowało

ja dziś nie mam siły, słabo śpię i potem ledwo na oczy patrzę.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:33   #4217
201606011622
Konto usunięte

Ja też słabo sypiam...
Stary 2015-02-24, 10:36   #4218
TienShan
Zakorzenienie

A ja dobrze śpię a nie potrafię się wyspać

Stary 2015-02-24, 10:36   #4219
fistaszek24
Zakorzenienie

Tak wygląda mieszkanie w bloku. Sąsiadka kiedyś mi zwróciła uwagę, że mi szafa skrzypi i ona spać nie może szafe mamy zasówaną . Zapytała czy mam dywan bo mała biega i o 22 życzy sobie żeby już spała . Powiedziałam jej, ze z całym szacunkiem ale jak się jej nie podoba mieszkanie w bloku to trzeba było zamieszkać w domu a ja dziecka nie uwiąże.
Stary 2015-02-24, 10:37   #4220
ruskaa
Wtajemniczenie

ja to w ogóle nie sypiam
sory ale normalnie śmiać mi się już chcę bo płakać nie mam czym
ciekawa jestem co jeszcze mnie przez te 2 msc spotka i czemu muszę taką mękę przejść żeby mieć dziecko
A jak już zasnę to nie tak jak wcześniej spanie do 9,10,11 tylko 6,7 na nogach

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-24, 10:39   #4221
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Ja też słabo sypiam...
ja też do tego wstaję na sikanie 19837629479173 razy
Stary 2015-02-24, 10:39   #4222
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Tak wygląda mieszkanie w bloku. Sąsiadka kiedyś mi zwróciła uwagę, że mi szafa skrzypi i ona spać nie może szafe mamy zasówaną . Zapytała czy mam dywan bo mała biega i o 22 życzy sobie żeby już spała . Powiedziałam jej, ze z całym szacunkiem ale jak się jej nie podoba mieszkanie w bloku to trzeba było zamieszkać w domu a ja dziecka nie uwiąże.
Zasuwna szafa jej skrzypi
Stary 2015-02-24, 10:39   #4223
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
haha szafa skrzypi my jak byliśmy mali i mieszkaliśmy w bloku na 2 piętrze to dziadek co na parterze mieszkał przychodził i darł się, że na rolkach po domu jeździmy czy co bo mu się sufit trzęsie hahaha
pies szczeka też było źle

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-24, 10:40   #4224
TienShan
Zakorzenienie

Oo to ja nie sika w nocy ale muszę wstawać do młodego raz albo dwa.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Sąsiadka mojej mamy kiedyś dzwoniła na policję bo pies szczeka i spuszczaja wodę w WC nocą :-D

Stary 2015-02-24, 10:40   #4225
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

do mnie kiedyś przyszedł sąsiad z fochem że mam nie odkurzac bo on ma małe dziecko a odkurzacz mam naprawdę baaaardzo cichy
Stary 2015-02-24, 10:41   #4226
fistaszek24
Zakorzenienie

Ja na sąsiadki się uodporniłam. Poprosiłam, żeby następnym razem nie stukała po kaloryferze tylko wyszła na góre lub wezwała policję .
Stary 2015-02-24, 10:43   #4227
Kinga_20
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki, w domu już, wpylam śniadanie

Martus niestety bezżylna tragedia po prostu. No ale widzę, że wiesz jak to jest ehhh

Mierzyli mi cukier teraz na czczo glukometrem i wyszedł 115 - to chyba za dużo trochę :/ ciekawe jak wyniki tej glukozy.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:43   #4228
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ja na sąsiadki się uodporniłam. Poprosiłam, żeby następnym razem nie stukała po kaloryferze tylko wyszła na góre lub wezwała policję .
To stukanie też wkurza
Stary 2015-02-24, 10:43   #4229
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Oo to ja nie sika w nocy ale muszę wstawać do młodego raz albo dwa.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Sąsiadka mojej mamy kiedyś dzwoniła na policję bo pies szczeka i spuszczaja wodę w WC nocą :-D

To jest w ogóle dla mnie hit jak ostatnio teściowie u nas spali to nie spuszczali w nocy, "żeby nie hałasować"

Dla mnie to obrzydliwe jest
Stary 2015-02-24, 10:44   #4230
Kinga_20
Zakorzenienie

Kciuki za wizutujące dzisiaj

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości