|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Dziewczynki USG robi się gdy pęcherz jest pełny czy pusty?
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nie było mnie kilka dni, bo mąż się pochorował, ale już wszystko nadrobiłam
spokojnej nocy i do jutra
|
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam, że ma to jakieś znaczenie
|
|
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Nie miałam czasu w ciągu dnia napisać bo córka zajmowała mi większość czasu i była marudna z ząbkami. Zaczęłam 20 tydzień i nadal mam mdłości i dziś dodatkowo cokolwiek zjadłam to biegałam do toalety. A ja głupia zamiast wczoraj iść spać wcześniej to oglądałam Oskary(ze względu na suknie) i wstałam rano jak zombie. ![]() Za tydzień wizyta i jeśli dzidziuś pozwoli to zobaczymy kto się ukrywa
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
Ale usg czego? Jak robisz usg pęcherza, to powinien być pełny. Jak usg jamy brzusznej bez pęcherza to nie. A jak usg żeby podejrzeć dzidziusia tez nie
![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Przy usg pęcherza ma, nawet zalecają wypić 1,5 l wody godzinę przed badaniem. Można wtedy pęknąć
|
#2947 |
|
Raczkowanie
|
ja pamiętam, że raz lekarz mi polecił w poprzedniej ciąży wypić wodę i nie iść do wc, ale nie wiem dlaczego tak było
ogólnie zawsze wolę na 5min przed wizytą jeszcze odwiedzić wc bo jak będzie jeździł mi po brzuchu to ... olaboga ![]() zwariuję, ciągle drapie mnie w gardle, mam uczucie suchości, lekarka kazała mi pryskać tantum verde...i kupić syrop homeopatyczny na nawilżanie (ale nie uśmiecha mi sie wydawać na homeopatię 40zł ). Muszę się zabrać za domowe sposoby, ostatnio płukanie szałwią mi pomogło.Dzisiaj idę zobaczyć tego smyka, synek nie może się doczekać Prawdę mówiąc, mam ciągle obawy - żeby nie czuł się nigdy zazdrosny o mniejszego, żeby nie czuł się gorzej. Ostatnio ktoś z rodziny mu powiedział, że teraz mniejsze swoje zabawki MUSI oddać dla brata, zrobiło mu się smutno...ale na następny dzień zaczął myć zabawki. Pytam czemu je myje? a on, ze dla braciszka, żeby miał czyste bo ktoś mu powiedział, że teraz to będą brata. Więc trochę byłam dumna, że tak podszedł do tego, a z 2 strony zła na tę osobę...bo powiedziałam synkowi, że każda zabawka będzie ICH WSPÓLNA, a nie ze ma coś sobie odmawiać. Strasznie się ucieszył z tych słów i powiedział "mamo dziękuję, ale i tak umyję zabawki i przygotuję, żeby braciszek miał czyste bo nie może mieć zakurzonych" zaskakują mnie dzieci. Na prawdę boję się zazdrości, nie wiem czy da się to ominąć? Kiedyś pojawia się ten moment? Nigdy nie miałam rodzeństwa więc nie umiem tego sama sobie nakreślić, a nie chcę rywalizacji. Myślę, jak to zrobić po porodzie żeby synek nie ucierpiał w żaden sposób. |
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Isla jest dobra na nawilzenie gardla,ale nie pamietam jakh z cena...
A co do rywalizacji miedzy rodzenstwem,to polecam ksiazki a jeszcze bardziej warsztaty dla rodzicow na podstawie ksiazek Faber i Mazlish-jak mowic,zeby dzieci nas sluchaly....i rodzenstwo bez rywalizacji. No i moje zdanie jest takie,ze rywalizacja sie pojawi i to normalne. Nasza jako rodziicow rola jest nie dopuscic,zeby ona trwala dlugo i zeby przybrala niezdrowy charakter... |
|
|
|
#2949 |
|
Raczkowanie
|
Patrząc po znajomych i rodzinie, to początki z akceptacją nowego rodzeństwa mogą być trudne, ale to tylko chwilowe. Generalnie wydaje mi się, że im mniejsza różnica wieku tym lepiej.
Witam się z rana, ja już po śniadaniu Jeszcze trochę i idę na ryneczek po jakieś warzywa i owoce, bo zapasy mi się kończą. Zresztą mąż ma teraz dietę i na obiad coś zdrowego muszę zrobić. A dla mnie i dla okruszka grochóweczka
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2952 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie
Maluch rośnie w swoim tempie, wszystko jest w porządku, ale gdzież to się podziała moja wymarzona dziewuszka? Wygląda na to, że coś jej urosło między nogami! Lekarz nie chciał mówić na 100%, ale powiedział "raczej" chłopak Mam zdjęcie, które dość wyraźnie to potwierdza także żegnaj Zuzanno, witaj Szymonie Oczywiście cieszę się, że dziecko zdrowe, bo z tą moją cytomegalią tylko to się już liczy |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastka dobrze ze z maluszkiem wszystko ok
|
|
#2955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy te same gusta co do imienia, u mnie jak będzie chłopak to też Szymon |
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Ja się w końcu zapisałam na połówkowe do kliniki na 2 marca mam nadzieję, że w końcu poznam płeć ![]() Ciągle mam problemy z imionami, nie mamy żadnego mocnego typu, dziś chodzi za mną Milena ale to zmienia się jak w kalejdoskopie (była już Alina, Eliza, Julinna, Leon, Aleksander, Julian .. ) W sumie gorzej będzie chyba wybrać dla chłopca imię ..
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
my już po USG połówkowym. Dzidziusiowi nie bardzo pasowało, że ktoś go podgląda, co lekarz złapał jakiś organ do zmierzenia to bąbel się przekręcił i było widać czubek głowy. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
#2958 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam z rana przy śniadanku
Cytat:
Co raz więcej osób pyta o prezenty dla mnie na urodziny, a uwielbiam czytać książki i tak chciałabym już zasugerować jakieś konkretne pozycje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeżeli czujesz nie dosyt, to może kolejne USG w innej placówce? ![]()
|
|||
|
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
Coraz więcej z nas wie cóż to za dzieć siedzi nam w brzuszku. Być może ja jutro również się dowiem. Mam usg połówkowe o godz. 11:00. Jutro zaczyna mi się również 21 tc
|
|
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
Może pójdę za 3 tyg, wtedy dzieć będzie większy, a lekarz szybciej zauważy co bąbel ma między nogami.
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chciałabym dzisiaj przeżyć takiej niespodzianki. proszę, niech moja dziewczynka zostanie dzoewczynką!
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Gdybym jednak nie dowiedziała się co to za płeć, to powtórzę usg... Zresztą najważniejsze dla mnie jest to, żeby dzieciątko było zdrowiusieńkie
|
|
|
|
#2965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusie czerwcowe już na 5 szaleją ![]() Cytat:
super że wszystko dobrze ![]() heh i kolejny chłopak ![]() Cytat:
najważniejsze że wszystko jest dobrze a jak czujesz niedosyt to idź gdzies indziej jeszcze na usg ![]() a ja sie witam poranną kawką iśniadankiem jakos w ciaży tak dobrze mi sie spi i nie chce mi się wstawac wcześniej niż o 10
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
Ale cóż... następnym razem! No chyba, że coś się zmieni przez miesiąc, bo lekarz nie mówił, że na 100% |
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2968 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to raczej ja tak wymyśliłam, maz w ogóle o tym nie pomyślał wcześniej, zanim zapytałam była tez opcja, zeby wziąć imiona patronów, np ja mam drugie imię po patronce górników, bo tato pracował na kopalni. Ale Mateusz, wybrany dla synka, i tak jest już moim patronemCytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#2969 |
|
Rozeznanie
|
Witam we wtorek
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

spokojnej nocy i do jutra 

Lekarz nie chciał mówić na 100%, ale powiedział "raczej" chłopak