Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 10:35   #151
masija
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Ja w jej wieku robiłam to samo, aż wstyd mamie było ze mną chodzić...
Ja rozumiem, że dziecko się boi. Ale matka mogłaby ją jakoś uspokić, mówić do niej łagodnie, przytulić. A ta tylko siedziała i dosłownie zatargała ją do gabinetu
Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość

A tak w ogóle witam Was wszystkie po mojej długiej przerwie.
Trochę opuściłam się w pisaniu, miałam trochę problemów z TŻem i chwilowe załamania więc w ogóle nie wchodziłam i nie czytałam. Stęskniłam się za Wami, więc musiałam nadrobić. Chodzicie już do szkół rodzenia?
Ale już wszystko ok?

Ja nie chodzę w ogóle

Ja się wczoraj dowiedziałam, że już chyba 3 pielęgniarki z innych szpitali wybrały do rodzenia ten, w którym ja chcę rodzić O czymś to chyba świadczy

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:36   #152
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Trochę opuściłam się w pisaniu, miałam trochę problemów z TŻem i chwilowe załamania więc w ogóle nie wchodziłam i nie czytałam. Stęskniłam się za Wami, więc musiałam nadrobić. Chodzicie już do szkół rodzenia?
Ja bez ciąży mam 6 z przodu

Ja nie idę, olewam jednak

Już z Tżtem ok?
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:36   #153
fartuch
Zakorzenienie

Szuu, w wojewódzkim dają znieczulenie. Może nie zawsze ale zdarza się. Dlaczego piszesz, że kategorycznie nie dają?
Czytałam wiele opinii, jedna z moich siostr tam rodziła, i koleżanka z bloku i znieczulenie dostały A Zygmuntowicz ma opinie albo beznadziejne, albo bardzo dobre.. Sama nie wiem gdzie mam rodzić na klinicznej i na zaspie nie chce..

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2015-02-24 o 10:39
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:41   #154
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę 5 kg na plusie ja już jestem 8 i też przerażała mnie 6 z przodu a niestety ją mam. :/

Mam to samo brzuch jest już tak duży że panie w autobusach zwalniają mi miejsce

Ja póki co chodzę na spotkania z położną a na szkołę rodzenia zamierzam iść pod konieć marca bo u nas ponoć nie ma żadnych zapisów tylko trzeba przyjść na spotkanie organizacyjne i tam się człowiek dowie wszystkiego.

Cytat:
Moja kuzynka trafiła do najpopularniejszego szpitala jeśli chodzi o porody. Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam wam, ze w tym szpitalu pracuje moja ciocia i ta ciocia nigdy nie pozwoliła nikomu ze swojej rodziny tam rodzić, ani córce, ani synowej, mimo, że tam pracuje i miałyby znajomości. To też ten sam szpital w którym w zeszłe lato połamali synka mojej sąsiadki przez wyciskanie (chwyt Kristellera, który jest zabroniony!). No ale rodzi tam mnóstwo osób, szpital należy do Uniwersytetu Medycznego, chwali się nowoczesnością itp.

I do tego szpitala w maju zeszłego roku trafiła moja kuzynka. Nie mogła urodzić naturalnie, ale na stół wzięli ją dopiero jak zaczęło zanikać tętno jej synka. Tak się śpieszyli, że przy przecinaniu powłok brzusznych coś tam jeszcze jej przecięli, leżała strasznie długo potem z powikłaniami, a teraz po 9 miesiącach (!!!) rana dalej się jej babrze,a ona zwyczajnie odczuwa CAŁY CZAS ból.

Jak mnie to w☠☠☠☠ia, szpital który wręcz szczyci się swoją porodówką, praktycznie każda babka od nas chce tam rodzić, a na tyle moich znajomych ile tam rodzi to prawie zawsze coś się wydarzy (nie zawsze, bo mam koleżankę, która w zeszłym roku rodziła tam i sobie chwali), że nawet pracownicy nie chcą żeby ich rodziny tam rodziły. I powiedzcie, czy to nie jest po☠☠☠ane? Mamy 3 szpitale a tak naprawdę żadnego który miałby super opinie. Ja będę rodzić w najmniej popularnym jeśli chodzi o porody - ze względu na to, że tam kategorycznie nie dają znieczuleń i ordynator to straszna świnia, która doprowadza swoimi uwagami pacjentki do płaczu, ale wolę to niż szpital, który niby jest taki super, a ciągle coś się wydarzy ...

EDIT: Fartuch, chodzi mi o Kl....ną.

Jeśli masz możliwość to w Kartuzach jest super porodówka. Ja wybrałam Wojewódzki w Gdańsku, opinie też ma mocno średnie, ale... ma ich mało, bo przez ordynatora buca i braku znieczulenia nikt tam nie chce rodzić
O matko - w obecnej sytuacji historie stają się jakieś takie bardziej realne :/ gojąca rana się przez tyle czasu nie brzmi dobrze ... Ciekawe co w takim razie ciagnie kobiety do tego szpitala - może opinia

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:41   #155
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Szuu, w wojewódzkim dają znieczulenie. Może nie zawsze ale zdarza się. Dlaczego piszesz, że kategorycznie nie dają?
Czytałam wiele opinii, jedna z moich siostr tam rodziła, i koleżanka z bloku i znieczulenie dostały A Zygmuntowicz ma opinie albo beznadziejne, albo bardzo dobre..
Tzn. zdarza się, ale jak są do tego naprawdę wskazania, a nie jak sobie zażyczysz, o to mi chodziło (tż rozmawiał z pracownicami), bo takie znieczulenie to może opóźnić akcję porodową

Z. jest dobrym specjalistą, ale strasznym bucem, potrafi powiedzieć, że otyłość matki jest gorsza niż palenie w ciąży do puszystej kobiety albo opieprzyć za brak makijażu... Pracownice też go nie lubią

Ja na 100% będę tam rodziła, no chyba, że akurat będę u rodziców to Kartuzy, bo tam jest super porodówka

EDIT: No i w W. bardzo nastawiają się na naturalne porody

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-02-24 o 10:44
Stary 2015-02-24, 10:43   #156
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

u nas nawet nie ma takiej opcji żeby dostać znieczulenie mnie to ryba bo nie planuję ale jednak w XXI wieku

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:46   #157
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
u nas nawet nie ma takiej opcji żeby dostać znieczulenie mnie to ryba bo nie planuję ale jednak w XXI wieku
Tzn. ja rozumiem dlaczego tego nie robią i z tego samego powodu sama nie chcę, ale z drugiej strony chyba jednak kobiety powinny mieć wybór Chociaż powinny też wiedzieć z czym to się wiąże a nie zawsze tak jest
Stary 2015-02-24, 10:46   #158
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
U nas niby jest możliwość, ale po rozmowie z położną to wywnioskowała, że daja dopiero wtedy jak kobieta już naparwde nie daje rady, zazwyczaj odwodzą od tego pomysłu.. Nie jest to tak, ze na zyczenie położna podaje bez mruknięcią powieką .... Mówiła, tez, że właśnie tak jak piszecie znieczulenie może doprowadzić do zatrzymania akcji porodowej.

Jedna z wielu
Stary 2015-02-24, 10:51   #159
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Ja bez ciąży mam 6 z przodu

Ja nie idę, olewam jednak

Już z Tżtem ok?
Z Tżtem już dużo lepiej, nie jest idealnie ale jakoś dajemy radę
Ja zapisałam się do SR i chodzę regularnie.
Też nie wiem gdzie mam rodzić, myślałam o wojewódzkim, ale jak to wyjdzie to jest wielka zagadka.
Stary 2015-02-24, 10:52   #160
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
U nas niby jest możliwość, ale po rozmowie z położną to wywnioskowała, że daja dopiero wtedy jak kobieta już naparwde nie daje rady, zazwyczaj odwodzą od tego pomysłu.. Nie jest to tak, ze na zyczenie położna podaje bez mruknięcią powieką .... Mówiła, tez, że właśnie tak jak piszecie znieczulenie może doprowadzić do zatrzymania akcji porodowej.
U mnie położna na SR mówiła tak bardzo zachęcająco o znieczuleniach i ja bym chyba chciała
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 10:53   #161
fartuch
Zakorzenienie

a w sopocie nie ma żadnego fajnego szpitala?

U mojej siostry było odwrotnie i znieczulenie bardzo przyśpieszyło poród, po pół godziny było po wszystkim... a poprzednie porody męczyła się po kilka godzin z oksytocyną.
Stary 2015-02-24, 10:57   #162
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Z Tżtem już dużo lepiej, nie jest idealnie ale jakoś dajemy radę
Ja zapisałam się do SR i chodzę regularnie.
Też nie wiem gdzie mam rodzić, myślałam o wojewódzkim, ale jak to wyjdzie to jest wielka zagadka.
A Gdynia jakie ma opinie? Bo tam praktyk nie miałam, ani nikogo nie znam, więc nie mam jak się odnieść...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
W Sopocie chyba w ogóle nie ma porodówki...

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Idę w końcu do tego wc, zawsze mnie zagadacie, a potem nie zrobię
Stary 2015-02-24, 11:03   #163
Moschina
Raczkowanie

Cytat:

U mojej siostry było odwrotnie i znieczulenie bardzo przyśpieszyło poród, po pół godziny było po wszystkim... a poprzednie porody męczyła się po kilka godzin z oksytocyną.
W Sopocie to w ogóle nie ma szpitala z oddziałem położniczym więc lekka lipa.

A w Gdyni najbliżej miałabym szpital w Redłowie który jest ponoć zawsze na maksa przepełniony i brak tam miejsc, także sama nie wiem... :/

http://www.gdzierodzic.info/ Polecam Wam tę stronkę jest na niej kilka przydatnych informacji.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Właśnie miałam pytać jeszcze o jedno... macie już rozstępy?? I gdzie kupujecie ten olejek migdałowy
Stary 2015-02-24, 11:08   #164
masija
Zakorzenienie

Moschina np. tutaj: http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...ORGANICZNY/167
Ogólnie polecam tę stronę

Zjadłam przed chwilą kostkę czekolady i jest mi tak okropnie niedobrze:/

Stary 2015-02-24, 11:09   #165
Moschina
Raczkowanie

masija : Dziękuję

Ale mnie naszła faza na racuchy.
Dziś robię na obiad: http://bakeandtaste.blogspot.com/201...iarnistej.html

Edytowane przez Moschina
Czas edycji: 2015-02-24 o 11:14
Moschina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:17   #166
Charlotta83
Rozeznanie

O rany, wchodzę, a tu nowy wątek Witam się Lecę do dietetyczki, potem będę nadrabiać
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:23   #167
201710041131
Konto usunięte

Napisałam, wreszcie poszłam do wc, siadam, dzwonek. Kurier. Uff. Idę znowu do wc. Siadam. Dzwonek, drugi kurier. ☠☠☠☠a, czy tu normalnie nie można iść do toalety

Ale mam nakładkę na przewijak i coś jeszcze, nie mogę się dobrać tak zaklejone

Cytat:
[/COLOR]Właśnie miałam pytać jeszcze o jedno... macie już rozstępy?? I gdzie kupujecie ten olejek migdałowy
Nie mam jeszcze, modlę się by ich nie mieć

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

OMG!

Stary 2015-02-24, 11:23   #168
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Napisałam, wreszcie poszłam do wc, siadam, dzwonek. Kurier. Uff. Idę znowu do wc. Siadam. Dzwonek, drugi kurier. ☠☠☠☠a, czy tu normalnie nie można iść do toalety

Ale mam nakładkę na przewijak i coś jeszcze, nie mogę się dobrać tak zaklejone

Nie mam jeszcze, modlę się by ich nie mieć
Nie pozwolą Ci się załatwić :P
Właśnie ja też nie mam i wolałabym nie mieć
Stary 2015-02-24, 11:26   #169
masija
Zakorzenienie

Ja też nie mam (odpukać) ale tż codziennie smaruje mnie na grubo

Stary 2015-02-24, 11:27   #170
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam,Ja mam pytanie trochę z innej beczki wróciłam właśnie z laboratorium i nie chcieli mi zrobić krzywej bez skierowania toksoplazmozy tez nie bo nie wiedzieli jaka mi lekarz zalecił a ja wczoraj się tak glodowalam wieczorem i nastawilam się psychicznie. Tez mialyscie z tym problem ?
U mnie w laboratorium w Diagnostyce przy rejestracji maja napisane, że krzywą robią tylko ze skierowaniem.

Weekend miałam bardzo aktywny i tylko wieczorem poczytałam co u Was, a wczoraj miałam wolne to wzięłam się za pranie ubranek.
Dzisiaj na 15 mam połówkowe, trzymajcie kciuki

Ja mam nadzieję, że w tej ciąży to w 15 kg się zmieszczę. 1,5 tygodnia temu na wizycie było 5kg na plusie. Mam bardzo duży apetyt, najgorzej jak siedzę sama w domu, to co chwile coś jem.

Coś miałam jeszcze pisać, ale mi wypadło.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:31   #171
Princesika
Zakorzenienie

Ja też nie mam. A z tym smarowaniem to tak średnio u mnie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
U mnie w laboratorium w Diagnostyce przy rejestracji maja napisane, że krzywą robią tylko ze skierowaniem.

Weekend miałam bardzo aktywny i tylko wieczorem poczytałam co u Was, a wczoraj miałam wolne to wzięłam się za pranie ubranek.

Ja mam nadzieję, że w tej ciąży to w 15 kg się zmieszczę. 1,5 tygodnia temu na wizycie było 5kg na plusie. Mam bardzo duży apetyt, najgorzej jak siedzę sama w domu, to co chwile coś jem.

Połówkowe
Ja miałam ponad miesiąc temu, już nawet nie pamiętam
Stary 2015-02-24, 11:35   #172
201710041131
Konto usunięte

Siacha

Ja się codziennie na noc smaruję, za to rano nie zawsze mi się chce...
Stary 2015-02-24, 11:38   #173
Moschina
Raczkowanie

Trzymam kciuki za połówkowe Siacha

Ja się smaruję po kąpieli ale niestety tylko raz dziennie bo dwa mi się nie chce. Chociaż może wypadałoby zacząć bo i tak siedzę w domu na L4, więc mam full czasu
Stary 2015-02-24, 11:38   #174
abz
Zakorzenienie

Witam sie w kolejnej odsłonie wątku Prędkość i ilość postów mnie normalnie przeraża.

Cytat:
Mówiłam Wam nie raz, że moje dziecko to żarłok wczoraj po przedszkolu pojechaliśmy do babci Tż, była też teściowa....młody oczywiście u babci całą miskę pomidorówki opierniczył na drogę wziął kanapkę którą zjadł w drodze do domu (mamy 5 min). jak teściowa wysiadała to mówi do niego "Kubuś Ciebie to głodzą w tym przedszkolu?? " a Kuba "babcia tam są TYLKO 4 posiłki" na co ja "Synu!! ale na 7 godzin!!" W domu marudził bo obiadu nie ma...na kolację zjadł 2 bułki (bułki nie 2 połówki ) a dzisiaj się w przedszkolu od Pani dowiedziałam, że jak ze śniadania zostaje jakieś tam jedzenie to robią z tego jeden talerz i później dzieci mogą sobie brać...śmiała się, że Kuba ZAWSZE coś sobie skubnie z tego. Jak drugie będzie takie to ja chyba rzucam jedzenie
Ale nadwagi nie ma? Wierz mi, ze lepiej w tę stronę niż mieć wybrednego niejadka :/

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam,Ja mam pytanie trochę z innej beczki wróciłam właśnie z laboratorium i nie chcieli mi zrobić krzywej bez skierowania toksoplazmozy tez nie bo nie wiedzieli jaka mi lekarz zalecił a ja wczoraj się tak glodowalam wieczorem i nastawilam się psychicznie. Tez mialyscie z tym problem ?
Ja zawsze robię badania ze skierowaniem. Ale dziwię się, że gin nie pisze skierowania, wiadomo, że będziesz musiała zapłacić, ale wiadomo też dokładnie co z robić i nie ma problemów.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja z wagą jestem teraz na plusie 5kg. W pierwszej ciąży przytyłam 12kg, a przy wyjściu ze szpitala miałam już na plusie tylko 4kg, więc zeszło szybko. Tylko nie wiem, czy te 8kg to ważyła mała z wodami, łozyskiem itp. czy tak mnie na nogi postawiła dieta szpitalna i mlekopijca

No wiec, do 10kg dobiję na pewno...przeraża mnie ta zbliżająca się 6 z przodu
Gabi 6 to ja mam na codzień, ja dobiję pewnie do 8 z przodu!

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzień przed krzywą trzeba sie jakoś oszczędzać z jedzeniem??????
Mi się wydaje, ze właśnie nie. Bo po co sobie wynik zniekształcić, chodzi o to zeby badanie było zrobione w normalnych warunkach. Tak sobie to tłumaczę.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Wczoraj Tż dzwonił do mnie, że teściowa ma półpasiec i teraz ciągle mojego chłopa obserwuję czy nic mi tam nie przyniesie czasem

A co do Waszych rozterek nad przybieraniem, to ja od kilku dni mam w głowie, że czas już trochę przystopować z jedzeniem..
Półpasiec to się chyba długo wylęga, jak ospa nie?

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
jadę sobie do pepco humor sobie poprawić, może te marynarskie body będą pogoda jakaś zdechła dzisiaj u nas
A nie miałaś przypadkiem sobie zrobić odwyku?

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:39   #175
country111
Zakorzenienie

Mi się parę rozstępów pojawiło na boczkach bo smarowałam tylko brzuch. Teraz tż jedzie w koło. Ciągle jedziemy na biooilu
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:42   #176
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Kciukasy

Jedna z wielu
Stary 2015-02-24, 11:45   #177
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja też nie mam. A z tym smarowaniem to tak średnio u mnie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Połówkowe
Ja miałam ponad miesiąc temu, już nawet nie pamiętam
U mnie to 22 tc. Ja to w ogóle na końcu ze wszystkim. Krzywą będę robiła dopiero za miesiąc. Jeszcze będzie tak, że urodzę też jako ostatnia

Ja to się smaruję jak mam więcej czasu i nie jestem bardzo padnięta. Jak na razie żadnych nowych rozstępów nie mam.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 11:46   #178
201710041131
Konto usunięte

Ja używam Babydream fur mama balsamu i oliwki, te co SrokaO polecała...

☠☠☠☠a, Tż odebrał wyniki... Cukier, cholesterol... no jak stary dziad jakiś Ja już nie wiem... Czy to ta tarczyca ciągnie za sobą resztę czy co...
Stary 2015-02-24, 11:51   #179
masija
Zakorzenienie

dziewcyzny, mogę jeszcze jedną kawę rozpuszczalną wypić? Z dużą ilością mleka??

Stary 2015-02-24, 11:57   #180
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
masija : Dziękuję

Ale mnie naszła faza na racuchy.
Dziś robię na obiad: http://bakeandtaste.blogspot.com/201...iarnistej.html
Wygląda pysznie
Cytat:
Trzymam kciuki za połówkowe Siacha

Ja się smaruję po kąpieli ale niestety tylko raz dziennie bo dwa mi się nie chce. Chociaż może wypadałoby zacząć bo i tak siedzę w domu na L4, więc mam full czasu
Ja tak samo, raz dziennie po wieczornym myciu, tylko brzuch i cycuszki
Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
dziewcyzny, mogę jeszcze jedną kawę rozpuszczalną wypić? Z dużą ilością mleka??
A ile już wypiłaś?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości