|
|
#4261 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
hej
dorka za wizytę i słuszną wagę córciKinga za glukoze, na czczo faktycznie troche za wysoki, za wynikiCytat:
teraz kupiłam ręczny avent to zobaczę jak to asiuk za zakupy, dużo nakupiłaś, ja też jeszcze z praniem ciuszków w lesie ale jakoś mi się nie spieszy, w połowie marca może zacznę, najpierw muszę mieć szafę żeby było gdzie to upchnąć ![]() Cytat:
fistaszek post niżej dobrze napisała, dziecko to dziecko, zwłaszcza 2-3 latek czasem nie ogarniesz jak się uprze ale to co napisała potem scotasia o matko zdecydowane przegięcie ![]() dziecko musi znać granice, co innego jak jest łobuzem i wandalem małym o nie nie , ale często dziecko jest głośne no bo jest z natury, jak się cieszy, bawi, biega, śpiewa, opowiada coś z przejęciem albo udaje np słonia i trąbi Cytat:
niby nowe osiedle, wszystko zadbane a zawsze się znajdzie jakiś sąsiad co nie sprząta po zwierzaku, albo koty wypuszczają i te się załatwiają w piaskownicy Cytat:
ide się rozpakowywać bo jakoś wczoraj nic nie zdążyłam zrobić
|
||||
|
|
|
#4262 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiuk super zakupy
też mam ten przewijak (tylko pomalowaliśmy na biało) i te pojemniczki też kupiłam i super to wygląda ![]() psie kupy i pety masakra
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#4263 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też sikam ciągle w nocy...jeszcze się dobrze nie ułożę a już muszę wstawać znów ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4264 | |
|
Konto usunięte
|
ja miałam nie kupowac przewijaka ale zastanawiam się nad takim na łóżeczko.
miała któras? dobre są? w sensie wygodne, czy raczej nie? ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
a aby sie połoze i zaraz lece sikac. w nocy min 3 razy ![]() chyba, ze mi się nie chce to czekam do 5-6 ale wtedy to juz brzuch nieźle boli i ledwo dochodzę do łazienki ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- na nim - na pęcherzu mialam na myśli
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele sie nie pomyulilas.jestem wysoka grubsza i brunetka
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
dorka - no moje szwagierki (fakt, że jeszcze w innym szpitalu) opowiadały, że chodziły bez niczego tylko z podkładami, bez majtek.... Niektore laski leżące z nimi na sami nawet miały lignine a nie podkłądy...
Pakuję się wg tego bloga http://www.bliskodziecka.com.pl/wypr...worodka-lista/ opieka się na Sroce i jakoś tak przypadł mi do gustu. PRzejrzysty jak dla mnie
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2015-02-24 o 12:09 |
|
|
|
#4267 |
|
Konto usunięte
|
heh wgl niby u mnie w domu a wszystko jak nie u mnie ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html plan porodu można tu ułożyć, do wydrukowania
|
|
|
|
#4268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, które rodziły: to jest okropne bardzo? A jeszcze jak ktoś przychodzi w odwiedziny?? No jak to tak??
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
O ludzie. Zasnąć na parę h i tyle do nadrabiania
ale ok, juz przeczytałam, szkoda tylko, że mój budyń nie wiele zapamiętał ![]() Sąsiedzi mi najbardziej utkwili w pamięci U mnie można książke napisać. U góry sąsiadka od 10 rano do 22 biega z odkurzaczem, co 2 h odkurza, wg niej można zegar ustawiać Sąsiedzi obok natomiast palą papierosy i trawę...W pokoju akurat to pokój przez ścianę z naszą sypialnią. Na nieszczęście kiedyś z sąsiadem umówiłam się ze weźmiemy internet na spółkę. Kable pociągnięte przez ścianę m.in właśnie z naszej sypialni do tego ich pokoju. No i luz ja tu w ciążę zaszłam wchodzę do sypialni a mi tam fajami wali innym razem trawą mowie co jest? Na korytarzu palą? I tak raz drugi trzeci i mówię do tż weź coś zrób bo oszaleje. Po wejściu do sypialni mnie na rzyganie ciągnęło, niedobrze od tego smrodu mi było. Aż w końcu pokapowaliśmy się że przecież ta dziura z kablem jest... Tz zakleil i problemy dotyczące smrodu się skończyły. Szok ze przez taką dziurkę tyle leciało na naszą sypialnie. Potem zaczęły się problemy typu głośna muzyka od rana, darcie papy, trzaskanie drzwiami. O tą muzykę to nawet poszłam parę razy żeby ją przyciszyli bo o 7 rano nie wszyscy chcą słuchać murzynskiego rapu... A u nas to było tak słychać jakbym okrecila muzykę na całą głośność i się położyła obok na łóżku. Teraz podobno właścicielka się wzięła za nich to już nawet na korytarzu nie czuć że palą i muzykę najwcześniej to koło południa rozkręcają. Tylko tego trzaskania drzwiami jeszcze ich nikt nie oduczył... I darcia mordy o 6 rano... Ale pewnie wszystko w swoim czasie niech no się nam urodzi młody to pójdę osobiście i do dupy nakopie.
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie życzę Jedynie mąż będzie przyjeżdżał, tak samo było za pierwszym razem. Do sąsiadki ciągle ktoś przychodził i w sumie jej współczułam Ja sobie odpoczywałam
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Przyjechał kurier z wózkiem do roweru dla dwóch dzieciaków. Mąż się uparł, że musimy go sobie kupić. Tylko nie wiem po co
Ja nie mam roweru, a z Frankiem to na pewno nie będziemy jeździć w tym roku, bo przecież za mały. Ale przecież faceci zawsze mają racje.
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba często zmieniać podkłady, ja wychodząc do domu to już podpaske miałam. Różnie oczywiście bywa z tym obkurczaniem macicy, ale nie trwa to bardzo długo. No a też od x lat tamponów używałam - da radę wytrzymać - zresztą uwierzcie, że po porodzie nie będzie czasu żeby o tym myśleć jakoś szczególnie
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny a co mam powiedzieć ja używająca jak dotąd tampony, potem kubeczek menstruacyjny??
Podpaski to dla mnie koszmar dorastania ![]() Teraz sobie jakoś nie wyobrażam... Ech a tak dobrze było bez ciotki z Ameryki...
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobie Was :/ wróciłam, zjadłam, zaczęłam sprzątać - w międzyczasie dziecko spać poszło to dokonczylam sprzątanie, nastawiłam zupę i teraz czekam na koleżankę
|
|
|
|
#4275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawsze jak wiedziałam, że ktoś ma przyjść to zmieniałam zaraz przed wyjściem na odwiedziny.---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Byłam wściekła, bo czułam się jak jakaś brudaska, oklejona, nieumyta, śmierdząca, a ten mi pół rodziny przyprowadza
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
No to miałam już sesję z brzuszkiem 5 marca..miałam..bo mój wspaniały mąż zadzwonił,że do 7 marca musis zostać w robocie..
A jak się go krwa pytałam czy rezerwować 5 czy 12 marca to wtedy się nie raczył nikogo pytać do kiedy robota będzie..dopiero teraz jak musztarda po obiedzie to mi dzwoni..zaj.ebiście..a teraz to już termin na 12 zajęty.. Wiecie czasami to mam dośc wszystkiego..sama jestem z tym wszystkim, cała lista rzeczy na mojej głowie, co jeszcze zrobić, co załatwić.. A on przyjedzie na tydzień i myśli,że jak pojeździ ze mną po sklepach to już szczyt wszystkiego.. Właśnie ryczę przed tym laptopem i mam dość!!!!!!! Rozkleiłam się na maxa.. Muszę się pozbierać bo jak dalej tak pójdzie to pojadę na 1 zajęcia z SR z podpuchniętymi oczami..
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
martuś zatłukłabym
choć ja tam w szpitalu nawet świeżo się czułam, prysznic 2-3 razy dziennie brałam no i nie ciekło ze mnie jakoś mocno
|
#4278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
]
|
|
|
|
|
#4279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o nie nie! ja na pewno nie będę chciała żadnych odwiedzin, a co 6o ja jestem i dziecko punkt do zwiedzania ? Tylko mąż ew. moi rodzice bo od samego początku nam pomagają więc nie mam nic przeciwko, ale żadni znajomi albo rodzina mojego męża bo Ci to by chętnie odwiedzali a ja będę chciała odpocząć. Tak samo jak już będziemy w domu to ludzie się już od razu pchają nosz kurrr ja też się będę musiała nauczyć współgrać z dzieckiem i w pierwszym tygodniu/dwóch nikogo widzieć nie chcę Najlepsze jak mówią z taką jakby obrazą (brat męża z żoną, bo mają komunie córki 24.05), że jak się urodzi wcześniej to, że musimy przyjść no jasne już zapiertalam z małym dzieckiem to tylu ludzi ![]() w maju mamy dwie komunie i ślub i na żadną imprezę się nie wybieram, nie dość że kasy by poszło w cholerę to z brzuchem lub dzieckiem nie mam zamiaru chodzić tak wczas. Cytat:
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może właśnie dlatego,że tak dużo krwawiłam
|
|
|
#4281 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a nie dzien po wyjsciu przyleci teściówka i będzie mi rządzic jak mam pieluchę zakładac albo mi mówić, ze coś tam źle robię o nie.. |
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy fotelik na rower dla synka, za rok kupimy też dla małej
Przyczepka u nas by się nie sprawdziła, najczęściej jednak jeździmy ulicą i jakoś bym się bała Tak więc w tym roku całą czwórką nie pojeździmy
|
#4283 |
|
Konto usunięte
|
ja to wgl nie pamiętam kiedy ostatnio rowerem jechałam
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale małż się uparł. Mówi, że będzie z tym jeździć i biegać z Kubą, a ja sobie mam odpoczywać, może i racja.. ale z drugiej strony też bym chciała sobie pojeździć z nimi na wycieczki, a nie tylko siedzieć w domu i nic nie robić :P
|
|
|
#4285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo dwunastka)to bym pier dolca dostała, ja muszę się obyć z dzieckiem a poza tym nie będę go narażać na choroby, bo by ze swoimi dziećmi przyjeżdżali. W swoim czasie każdy zobaczy
||
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem jak wy, czy juz macie materace, ale radze otworzyć je i wietrzyć, bo nasz śmierdzi niemiłosiernie
|
#4287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() takze noo. i tez własnie dzieci . takze ja sobie w szpitalu życzę tylko tza i samej jednej szwagierki, ew. z jej młodszą córką, ona strasznie się cieszy na tego naszego synka. reszta zdązy obejrzec jak juz będziemy w domu. założę się , ze ta wredna siostrunia nie wytrzyma i tylko jak wrócę to przyjadą
|
|
|
|
|
#4289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a terminów miedzy 5 a 12 nie ma? :/ nie płacz kochana! Cytat:
![]() ale u nas rodzina odpada bo jest daleko, a znajomych to ja nie chce! ale jest sposób na to, po prostu o tym ze urodzę będzie wiedzieć tylko TŻ, rodzina w pl i wy ![]() ja pamiętam! 24 sierpnia. Tego dnia zrobiłam test i był pozytywny...wtedy tez pomyślałam, ze to ostatnia szansa na jazdę rowerem ![]() Pojechaliśmy wtedy do parku pojeżdzić spacerowym tempem ![]() Cytat:
![]() ruskaa kiedy robimy deal? Ty będziesz robić lampy, a ja będę sprzedawać w DE to będzie hit
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-02-24 o 13:18 |
|||
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po łowach!
tk max i pinokio (wychaczyłam w rossmanie) kupiłam też oliwkę hipp'a i żel 2w1 kremu na odparzenia tylko nie mieli...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

za wizytę i słuszną wagę córci
za wyniki
teraz kupiłam ręczny avent to zobaczę jak to

do tego wstaję na sikanie 19837629479173 razy 
ale muszę wstawać do młodego raz albo dwa.

chociaż w sumie pewnie włożę i tyle- będę miała dzidziusia swojego więc w
ale ok, juz przeczytałam, szkoda tylko, że mój budyń nie wiele zapamiętał