wieczny bałagan w domu - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 12:00   #3211
giselle2504
Rozeznanie

Dot.: wieczny bałagan w domu

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Mnie Rodzice uczyli że porządek trzeba trzymać bo może być pożar i strażacy pomyślą że żyję w syfie I ostatnio jak w bloku był pożar to sprzątałam pokój o 2 w nocy bo chodzili z czujnikami czadu

Jak u mnie była kontrola instalacji gazowej, to akurat zdążyłam się przygotować Wybłyszczyłam mieszkanie, ale darowałam już sobie mycie kuchenki, Oczywiście musieli sprawdzić czy tam też coś nie ucieka...
Stary 2015-02-24, 12:05   #3212
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Mnie Rodzice uczyli że porządek trzeba trzymać bo może być pożar i strażacy pomyślą że żyję w syfie I ostatnio jak w bloku był pożar to sprzątałam pokój o 2 w nocy bo chodzili z czujnikami czadu
Pacz, niania Fine sypiała w mejkapie w razie jakby jakiś przystojny strażak miał ją w nocy wynieść oknem. Ale ona się sprzątaniem martwić nie musiała
201701121500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:18   #3213
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też... poza tym mam w nosie wielką bolącą opryszczkę co uniemożliwia normalne smarkanie do tego bolą mnie zatoki i nawet głowy nie mogę umyć bo się nie nachylę na dłużej nad wanną Tak źle Się yżaliłam... jestem uziemiona w domu :/
Aaa biedaku, wspieram, mi tez zawalilo zatoki, nic tylko siedze smarkam i smaruje nos zeby mi nie odpadł w dodatku bede musiala dzisiaj wyjsc

Cytat:
Napisane przez Inachis Pokaż wiadomość
Oesu, musiałaś? Zerknęłam przez Ciebie na mój stosik przy łóżku i poczułam wyrzuty sumienia. Teraz muszę ruszyć pupę i chociaż te chusteczki wyrzucić...
Sorry jesli to cie pocieszy to stworzylam wlasnie nowy stosik

Cytat:
Czasem się zastanawiam, czy są osoby które sprzątają idealnie tak same z siebie niezależnie od tego czy ktoś przyjdzie Ale chyba jednak 90% społeczeństwa zgarnia bajzel jak ma ktoś przyjść
Są! Mam taka kolezanke, jak do niej wchodzilam, a ona 'boze mam taki syf, jezu, dramat, jak u menela' a tam pusty karton po soku stoi. Jak do mnie przychodzila a ja sie chwalilam ze sprzatnelam to 'nooo... Dosc...' Jak u mnie bylo serio na blysk. Moj kumpel tez pedant jeczal ze ma syf w pokoju, a syfem byly dwie rowne kupki notatek z wykladow na podlodze

Cytat:
Kwiczę

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 12:19   #3214
_Aneta
Zakorzenienie

Jak u mnie był gazownik sprawdzać instalacje /kominiarze wentylację / gościu od kaloryferów to akurat byliśmy w trakcie przeprowadzki. Panowie musieli skakać przez worki/wiertarki/meble. Jeden się musiał namęczyć żeby podnieść nogę na wysokość 90 cm, bo jeszcze zapakowane drzwi od szafy zagradzaly wejście do pokoju, trzeba było kicac. Ciężkie to było i nieporeczne, więc jak w bólach wnieslismy to baliśmy się ruszać bałagan jak przychodzą fachowcy już mi niestraszny. Najwyżej pomyślą sobie, że syfiara jestem, trudno
Stary 2015-02-24, 12:29   #3215
aneidra
catsanova

Cytat:

Mi się od czasu do czasu zdarza kupki rzeczy i wszystkiego zgarniać na bieżąco , najgorzej jak już zaczyna się taka misterna budowa chwiać to już wtedy nie ma innej opcji. Ale jak już się zmobilizuję to najczęściej taka rozparcelowana kupka ląduje tam gdzie powinna.

Wracajcie szybko do zdrowia dziewczyny
Stary 2015-02-24, 12:39   #3216
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Ja ostatnio staram się trzymać w ryzach część gościnną- przedpokój, salon, wc i kuchnię. I tak rzeczywiscie sprzątam w miarę na bieżąco.
Za to sypialnia, łazienka, mały pokój i balkony są zazwyczaj w opłakanym stanie.

Za to w piwnicy już względny porządek- można spokojnie znosić do niej gratu do składowania
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:06   #3217
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Ja ostatnio staram się trzymać w ryzach część gościnną- przedpokój, salon, wc i kuchnię. I tak rzeczywiscie sprzątam w miarę na bieżąco.
Za to sypialnia, łazienka, mały pokój i balkony są zazwyczaj w opłakanym stanie.

Za to w piwnicy już względny porządek- można spokojnie znosić do niej gratu do składowania
Przypomniałas mi, że mam piwnicę widziałam ją raz. Przed zakupem mieszkania. Boję się tam schodzić, bo musiałabym ją odgruzowac po poprzednim właścicielu. Udaję, że nie istnieje. Chcieliśmy tam ogarnąć ale nam się nie chce
Stary 2015-02-24, 13:59   #3218
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Przypomniałas mi, że mam piwnicę widziałam ją raz. Przed zakupem mieszkania. Boję się tam schodzić, bo musiałabym ją odgruzowac po poprzednim właścicielu. Udaję, że nie istnieje. Chcieliśmy tam ogarnąć ale nam się nie chce
nie doceniasz piwnicy Przeglądam wątek z ciekawości, bo ja wyrobiłam sobie nawyki sprzątania po sobie i 15 minut dziennie poświęcam na ogarnianie, ale za dodatkową piwnicę (mamy jedną mała) dałabym wiele Na jakiś regał albo szafę na ubrania, torebki itd, bo w mieszkanku mimo, że wszystko na swoim miejscu to ciasno a rzeczy dużo.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 14:44   #3219
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
nie doceniasz piwnicy Przeglądam wątek z ciekawości, bo ja wyrobiłam sobie nawyki sprzątania po sobie i 15 minut dziennie poświęcam na ogarnianie, ale za dodatkową piwnicę (mamy jedną mała) dałabym wiele Na jakiś regał albo szafę na ubrania, torebki itd, bo w mieszkanku mimo, że wszystko na swoim miejscu to ciasno a rzeczy dużo.
Szafa na ubrania w piwnicy, serio? chyba, że chodzi Ci o wynoszenie np. zimowych ubrań w lato. Moja koleżanka zawsze pakuje w worki próżniowe i wynosi żeby nie zajmowały miejsca w domu. Moi rodzice zawsze wynosili do piwnicy w zimę letnie buty, a w lato zimowe.
Ja wiem, że piwnica jest przydatna. Pewnie coś tam by się wyniosło. Ale jakoś nie narzekamy póki co na brak miejsca. Aktualnie serio musiałabym się porządnie zastanowić co tam wynieść i po co tak właściwie. Co nie zmienia faktu, że posprzątać tam by wypadało
Stary 2015-02-24, 15:27   #3220
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Szafa na ubrania w piwnicy, serio? chyba, że chodzi Ci o wynoszenie np. zimowych ubrań w lato. Moja koleżanka zawsze pakuje w worki próżniowe i wynosi żeby nie zajmowały miejsca w domu. Moi rodzice zawsze wynosili do piwnicy w zimę letnie buty, a w lato zimowe.
Ja wiem, że piwnica jest przydatna. Pewnie coś tam by się wyniosło. Ale jakoś nie narzekamy póki co na brak miejsca. Aktualnie serio musiałabym się porządnie zastanowić co tam wynieść i po co tak właściwie. Co nie zmienia faktu, że posprzątać tam by wypadało
Tak, chodzi mi o kolekcje jesienno-zimowe i letnio-wiosenne Robię raz w roku taką wymianę szafy i wynoszę wszystko do piwnicy, też korzystam z worków próżniowych ale one po czasie przepuszczają powietrze i zwiększają swoją objętosc Wymianę butów też robimy. Nasza piwnica ma 4,5m^2 a są w niej 2 regały, szafa z ubraniami, 3 rowery, 3 pary nart, mnóstwo kasków na wszytskie okazje i kartonów z butami Także oddałabym trzy królestwa i srebra i złota za Twoją pustą piwnicę i miałabym mega motywację, żeby ją posprzątac i zagospodarowac
Stary 2015-02-24, 16:04   #3221
czekooczekolada
Zakorzenienie

myślę, że sprzątanie jest dziedziczne
moja mama sprząta wszędzie, wszystko i zawsze. i ja odziedziczyłam to po niej, sprzątam codziennie - mycie podłóg, ścieranie kurzu. dzięki temu mam wieczny porządek w domu a największą motywacją jest to, że zawsze może ktoś niespodziewanie wpaść. i jedyne co pomyśli to "ale tu posprzątane"

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-02-24, 16:06   #3222
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
myślę, że sprzątanie jest dziedziczne
moja mama sprząta wszędzie, wszystko i zawsze. i ja odziedziczyłam to po niej, sprzątam codziennie - mycie podłóg, ścieranie kurzu. dzięki temu mam wieczny porządek w domu a największą motywacją jest to, że zawsze może ktoś niespodziewanie wpaść. i jedyne co pomyśli to "ale tu posprzątane"
Gdyby tak było to nie byłabym bałaganiarą, bo moja matka jest pedantką
Stary 2015-02-24, 16:11   #3223
tenebra
Zakorzenienie

Hm, ja nie wymieniam szafy lato - zima, bo nawet nie miałabym jak chodzę w większości moich ubrań we wszystkie pory roku. Jedyne co bym mogła wymieniać to okrycia wierzchnie, ale że nie mam ich dużo to tego nie robię. Typowo letnią sukienkę mam jedną, może dwie. Spódnice i szorty noszę też w zimne miesiące. Topy, t-shirty też noszę cały rok, tylko że jak jest zimno to na to zakładam coś rozpinanego na długi rękaw. Sweterki zakładam też latem jak są zimniejsze wieczory czy coś. Pewnie jakbym sobie tak rozdzieliła i schowała część ubrań, to bym co chwilę latała do piwnicy przynieść jakąś rzecz, a potem na koniec danej pory roku i tak bym miała większość ubrań w mieszkaniu

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
U mnie podobnie

Powiedziałam mamie dziś, że teściowie przyjeżdżają w weekend w odwiedziny i się spytała "to zdążysz coś ogarnąć w mieszkaniu?". Na co ja powiedziałam, że nawet nie mam zamiaru.

Żyjemy teraz w workach na śmieci i na pudłach, mebli prawie brak. Teściowie o tym wiedzą i jak chca nas odwiedzić w takiej sytuacji to prosze bardzo, ale ja nie będę segregowała workóe z ubraniami w kolejności od największego na najmniejszego i nie będę chowała gratów kuchennych z pralki i zmywarki (które służą nam za blat roboczy) do pudeł "żeby się nie walało"

Raczej się już mamą dogaduję i się w miarę przyzwyczaiła do tego, że dla mnie porządek nie jest konieczny do szczęśliwej egzystencji, ale czasami jej się jeszcze z rozpędu wymsknie coś w ten deseń

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2015-02-24 o 16:16
tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 16:12   #3224
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Moja też jest pedantką, mnie do niej daleko
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 16:22   #3225
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
a ojciec, babcie, dziadkowie , chrzestni ? dziedziczne to nie znaczy że odziedziczone jedynie po matce gdybym odziedziczyła ten gen po ojcu to byłabym tak jak i wy bałaganiarą

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-02-24, 16:26   #3226
zakonna
Naczelna Nastolatka

Moja matka robiła syf
Mój ojciec i dziadkowie super porządni
Moja siostra ma zawsze błysk a ja żyję w różnych stadiach bałaganu a czasami syfu
Stary 2015-02-24, 16:29   #3227
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez giselle2504 Pokaż wiadomość

Jak u mnie była kontrola instalacji gazowej, to akurat zdążyłam się przygotować Wybłyszczyłam mieszkanie, ale darowałam już sobie mycie kuchenki, Oczywiście musieli sprawdzić czy tam też coś nie ucieka...
Ja kiedyś po przeczytaniu ogłoszenia, że będzie sprawdzana drożność przewodów kominowych, spojrzałam na kratkę wywietrznika w kuchni. A tam syf - malaria. Wyglądała jak porośnięta długą sierścią. Zdemontowałam toto, domyłam ile się dało ten kołtun i tłusty osad. Zadowolona z siebie czekam na pana kominiarza.
A on do mnie: "Co ta kratka taka czysta?!"
Ja: "Nooo, umyłam."
A on mnie uświadomił, że nie może być za czysto, bo wtedy podejrzewają, że komin niedrożny.

Edytowane przez I am Rock
Czas edycji: 2015-02-24 o 16:30
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 16:30   #3228
ailischia
Raczkowanie

Ja aktualnie zrobiłam sobie podział na dni tygodnia w każdy poszczególny dzień coś robię, np. dziś prasowanie, mycie podłóg, odkurzanie, wczoraj było pranie, porządkowanie lodówki, jutro dzień kuchni, czwartek dzień łazienki itd. weekend wolny - i wiecie co? ma to wielki sens
ailischia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 16:30   #3229
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
a ojciec, babcie, dziadkowie , chrzestni ? dziedziczne to nie znaczy że odziedziczone jedynie po matce gdybym odziedziczyła ten gen po ojcu to byłabym tak jak i wy bałaganiarą
jciec, babcia, druga babcia wszyscy to pedanci. Tylko ja jestem czarną owcą
Stary 2015-02-24, 16:30   #3230
ailischia
Raczkowanie

Kiedyś sprzątałam jednego dnia wszyyyystko - i nie miało to sensu dziś to wiem
Stary 2015-02-24, 16:35   #3231
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez ailischia Pokaż wiadomość
Ja aktualnie zrobiłam sobie podział na dni tygodnia w każdy poszczególny dzień coś robię, np. dziś prasowanie, mycie podłóg, odkurzanie, wczoraj było pranie, porządkowanie lodówki, jutro dzień kuchni, czwartek dzień łazienki itd. weekend wolny - i wiecie co? ma to wielki sens
Dobry sposób na ciągły WZGLĘDNY porządek Ja i tak bym odkładała pewnie i by się kumulowało;p
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 16:52   #3232
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja kiedyś po przeczytaniu ogłoszenia, że będzie sprawdzana drożność przewodów kominowych, spojrzałam na kratkę wywietrznika w kuchni. A tam syf - malaria. Wyglądała jak porośnięta długą sierścią. Zdemontowałam toto, domyłam ile się dało ten kołtun i tłusty osad. Zadowolona z siebie czekam na pana kominiarza.
A on do mnie: "Co ta kratka taka czysta?!"
Ja: "Nooo, umyłam."
A on mnie uświadomił, że nie może być za czysto, bo wtedy podejrzewają, że komin niedrożny.
Ja do swoich kratek nie dosięgam nawet z drabiny Poza tym mam wmurowane takie metalowe, więc na nich się za bardzo nie osadza. I tak bym chyba nie wyciągnęła, nawet gdybym mogła, bo wpadłabym w panikę na samą myśl, że jakiś pająk mógł się tam zagnieździć i wylezie... brrr

U mnie w rodzinie tylko jedna ciotka jest pedantką, ale to już do przesady. Jak coś wyczyści to oczy łzawią i gardło pali od chemii Reszta żyje z brudem i kurzem za pan brat A ja tak po środku chyba jestem. Umiem i lubię sprzątnąć. Tylko teraz jakoś straciłam motywację, bo to nie moje mieszkanie, nawet niczego nie mogę za bardzo poprzestawiać, więc mam wywalone.
Stary 2015-02-24, 17:16   #3233
ailischia
Raczkowanie

Cytat:
Dobry sposób na ciągły WZGLĘDNY porządek Ja i tak bym odkładała pewnie i by się kumulowało;p
wtedy nie możesz odkładać w sumie zabierałam się do takiej taktyki od 27lat
ma to dla mnie sens tylko nie można powiedzieć sobie "aaa jutro posprzątam kuchnię" - bo jutro czeka łazienka
i wolę poświęcić każdego dnia około 30minut i systematycznie to robić, niż nagle bach! całe mieszkanie w jeden dzień, mega padnięta i pretensje do siebie, a za kilka dni zwnou to samo i myśli "na ch#@ ja tyle czasu to robiłam, skoro znowu jest burdello"

zaczynam tez odkrywać, że dzięki tej systematyczności paradoksalnie mam mniej do sprzątania - jest to sprawa świeża i mam nadzieje, że już ze mną zostanie taki rozkład sprzatania, jedyne co to chcę bardziej zaangażować TŻ

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez giselle2504 Pokaż wiadomość
Tylko teraz jakoś straciłam motywację, bo to nie moje mieszkanie, nawet niczego nie mogę za bardzo poprzestawiać, więc mam wywalone.
Też tak miałam ale stwierdziłam, że nie ma sensu, bo trzeba mieć nawyki, aktualnie mieszkamy w mieszkaniu rodziców TŻ, a oni są za granicą, marzy mi się własne M, ale po ślubie dopiero będziemy myśleć, a oni wracają za około 5lat
Stary 2015-02-24, 17:18   #3234
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
Tak, chodzi mi o kolekcje jesienno-zimowe i letnio-wiosenne Robię raz w roku taką wymianę szafy i wynoszę wszystko do piwnicy, też korzystam z worków próżniowych ale one po czasie przepuszczają powietrze i zwiększają swoją objętosc Wymianę butów też robimy. Nasza piwnica ma 4,5m^2 a są w niej 2 regały, szafa z ubraniami, 3 rowery, 3 pary nart, mnóstwo kasków na wszytskie okazje i kartonów z butami Także oddałabym trzy królestwa i srebra i złota za Twoją pustą piwnicę i miałabym mega motywację, żeby ją posprzątac i zagospodarowac
Aa no to chyba że tak my nie mamy rowerów, nart, czy innych takich sprzętów. W mieszkaniu nam się wszystko lajtowo mieści. Ewentualnie kwestia tych zimowych ubrań jest do przemyślenia bo jednak takie płaszcze czy kurtki zajmują sporo miejsca.

U nas w piwnicy stoi jakaś przedpotopowa meblościanka cała wypchana pustymi słoikami. I cholera wie co jeszcze. Pewnie nie weźmiemy się za to póki nie będziemy potrzebować tej piwnicy, bo jak myślę o tym sprzątaniu, wynoszeniu... Jakbyś była moją sąsiadka to chyba bym Ci zaproponowała bezpłatne użytkowanie w zamian za ogarnięcie tego
Stary 2015-02-24, 17:25   #3235
aneidra
catsanova

Cytat:
Po pewnym czasie do piwnicy zaczyna się nie tylko coś, ale wszystko wynosić Już kiedyś chciałam zrobić porządek, to skończyło się na wyniesieniu słoików, kartonów i innych pierdół, a zalegają jeszcze jakieś płytki łazienkowe (remont był wieki temu) farby i takie jak to mówię wszystkie przydasie
Stary 2015-02-24, 17:37   #3236
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Czasem się zastanawiam, czy są osoby które sprzątają idealnie tak same z siebie niezależnie od tego czy ktoś przyjdzie Ale chyba jednak 90% społeczeństwa zgarnia bajzel jak ma ktoś przyjść
Sa takie osoby. Moja babcia. Zycie z nia to koszmar, ona ciagle ma czysto. To sie leczy :<

Balagan balaganem a jak potrzebowalam notatek i dokumentow, ktorych ostatnio uzywalam 8mc temu to znalazlam je w minute. Wiec uznalam, ze dzis nic nie robie

Sent from my mind using the Force.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:58   #3237
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
jciec, babcia, druga babcia wszyscy to pedanci. Tylko ja jestem czarną owcą
wyjątek potwierdza regułę

Cytat:
Kiedyś sprzątałam jednego dnia wszyyyystko - i nie miało to sensu dziś to wiem
dlaczego nie ?

🤍

Stary 2015-02-24, 19:09   #3238
ailischia
Raczkowanie

Cytat:

dlaczego nie ?

Już pisałam teraz "...wolę poświęcić każdego dnia około 30minut i systematycznie to robić, niż nagle bach! całe mieszkanie w jeden dzień, mega padnięta i pretensje do siebie, a za kilka dni zwnou to samo i myśli "na ch#@ ja tyle czasu to robiłam, skoro znowu jest burdello"

zaczynam tez odkrywać, że dzięki tej systematyczności paradoksalnie mam mniej do sprzątania - jest to sprawa świeża i mam nadzieje, że już ze mną zostanie taki rozkład sprzatania, jedyne co to chcę bardziej zaangażować TŻ ".

Kiedyś sprzątałam, prałam np. w sobotę, ooo mam wolna zrobię sprzątanko - pucu pucu cały dzień, wszystko lśni ... pytanie do kiedy lśni? nie opłaca się sprzątać na hurra - zaczynam dostrzegać ogromne plusy systematyczności i podziału dni tygodnia na dane działy

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

I nie wstydzę się przed niespodziewanym gościem
Stary 2015-02-24, 19:29   #3239
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Aa no to chyba że tak my nie mamy rowerów, nart, czy innych takich sprzętów. W mieszkaniu nam się wszystko lajtowo mieści. Ewentualnie kwestia tych zimowych ubrań jest do przemyślenia bo jednak takie płaszcze czy kurtki zajmują sporo miejsca.

U nas w piwnicy stoi jakaś przedpotopowa meblościanka cała wypchana pustymi słoikami. I cholera wie co jeszcze. Pewnie nie weźmiemy się za to póki nie będziemy potrzebować tej piwnicy, bo jak myślę o tym sprzątaniu, wynoszeniu... Jakbyś była moją sąsiadka to chyba bym Ci zaproponowała bezpłatne użytkowanie w zamian za ogarnięcie tego
haha! no ja bym się zgodziła na bank, pachniałoby czystością w Twojej piwnicy
Ponoc jest tak, że im mniej masz miejsca na wszytsko, tym większy porządek się utrzymuje i ja się z tym akurat zgadzam. Im więcej miejsca tym więcej miejsca na bałagan
Kurtki i płaszcze mam właśnie w piwnicy na wieszakach w szafie. Ale te kombinacje to przez to, że mamy po prostu dużo ubrań.
Stary 2015-02-24, 19:52   #3240
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Też tak miałam ale stwierdziłam, że nie ma sensu, bo trzeba mieć nawyki, aktualnie mieszkamy w mieszkaniu rodziców TŻ, a oni są za granicą, marzy mi się własne M, ale po ślubie dopiero będziemy myśleć, a oni wracają za około 5lat
Racja i na początku nie miałam z tym problemu. Fakt, że zdarzało mi się doprowadzić do mega burdelu, ale potem zbierałam się i pucowałam wszystko na błysk A teraz robię tyle o ile, bo moje starania nie dość, że były niedocenione, to jeszcze mi się dostało. Nieistotne szczegóły. Mam nadzieję, że niedługo uda mi się wynająć coś i będzie spokój

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości