Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 20:21   #841
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
A ja za tydzień w poniedziałek idę do fryzjera i kompletnie nie wiem, co z włosami zrobić. Chyba zrobię sobie Sylwie Grzeszczak Bo ścinać za bardzo nie chce
w sensie, że włosy wycieniować?
Stary 2015-02-24, 20:21   #842
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj brzuch swędzi. Posmarowalam oliwka, zaraz po kąpieli posmaruje jeszcze raz. Mam nadzieje, ze mi żaden rozstęp nie wyłazi, bo chyba padne na cyce

Nie kracz Oby nie wyszly, nic fajnego ja to po diecie na jakies zabiegi sie wybiore do kosmetyczki jesli to wogole pomaga cos
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:22   #843
ojustyna
Zadomowienie

mój kręgosłup jak mnie w lędźwiach rwie, oby to nie zapowiedź najgorszego

co to materacyka to my odżałowaliśmy i lateksowy kupiliśmy

i dobrze że wiadomości nie oglądam, bo aż mnie ciarki przeszły jak o tym przeczytałam, taka tragedia, oby nas nic takiego nie spotkało
Stary 2015-02-24, 20:23   #844
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam materac gryka-kokos

O przypomniałas mi, że jeszcze dzisiaj nie piłam póki co herbatka na laktacje u mnie
ja mam nadzieje ze bede miec mleczko, bez tych wspomagaczy bo nic takiego u mnie nie ma, albo zwyczajnie nie wiem jak kupic a jak TZ powiem to powie ze mi nie kupi, bo wymyslam ze jeszcze nie karmie i bedziemy mysleli jak bedzie problem

ale pochwale sie chyba ten moj TZ nie jest taki zly bo dzis postanowil ze mam odciagac mleko na wieczor i do lodowki i bedzie tez wstawal w nocy i karmil synka nawet jak on pracuje, a nie ze tylko ja
Stary 2015-02-24, 20:24   #845
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ale mnie dzisiaj brzuch swędzi. Posmarowalam oliwka, zaraz po kąpieli posmaruje jeszcze raz. Mam nadzieje, ze mi żaden rozstęp nie wyłazi, bo chyba padne na cyce
u ciebie rozstepy ? nie ma opcji, jak ty przytyłaśraptem 2 kg
Stary 2015-02-24, 20:25   #846
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mój kręgosłup jak mnie w lędźwiach rwie, oby to nie zapowiedź najgorszego

co to materacyka to my odżałowaliśmy i lateksowy kupiliśmy

i dobrze że wiadomości nie oglądam, bo aż mnie ciarki przeszły jak o tym przeczytałam, taka tragedia, oby nas nic takiego nie spotkało

zaczyna sie powolutku
Stary 2015-02-24, 20:27   #847
ojustyna
Zadomowienie

a do tego wszystkiego mi baaardzo smutno, puściłam TŻa na balety a sama leże i rycze i z bólu i chyba z zazdrości że ja już nie dam rady nawet gdzieś wyjść, ale przecież nie mogłam powiedzieć żeby nie szedł, czy to depresja przedporodowa? o ile taka istnieje

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zaczyna sie powolutku
nie może się zacząć, dopiero za tydzień, najwyżej będę stać na głowie żeby nie wyszła, najpierw musze sie wyleczyc
Stary 2015-02-24, 20:28   #848
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja to wogole nie widze w sobie sensu robienia czegokolwiek i kupowania przy tych kg heheheheehe no ale wlosy zrobie to bedzie mamusia troche ladniejsza no i cieplej bedzie na spacerki bedziemy wychodzily juz
No włosy to koniecznie, a schudniemy szybko Ja dziś kupiłam legginsy na czas "po ciąży" i mam nadzieję, że się w nie zmieszczę po wyjściu ze szpitala...
Stary 2015-02-24, 20:28   #849
OliwiaAnita
Raczkowanie

Ja te co mialam na 56 wzielam a reszta 62, bo za wiele kompletow sie nie znalazlo z 56, a musze miec az 8 [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez emilaa90 Pokaż wiadomość
Ja pakuje 56
W szpitalu w którym będę rodzić podana jest lista dla dziecka :
- 5 kaftaników np. body
-3 pary śpioszków
- 2 czapeczki bawełniane i jedna na wyjście ze szpitala cieplejsza
- 2 pary łapek lub 2 pary skarpetek
- ubranko na wyjście ze szpitala

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Termin na 10 marca
Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja mam dwa komplety na 56 i dwa na 62
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
Stary 2015-02-24, 20:29   #850
irish cream
Raczkowanie

Jutro po ktg idę na mega dużą zapiekankę i frytki, później do mamy na fasolkę po bretońsku i zaleje to chyba litrem coli, bo jak sobie pomyślę, że przy kp tego nie zjem to
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:30   #851
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a do tego wszystkiego mi baaardzo smutno, puściłam TŻa na balety a sama leże i rycze i z bólu i chyba z zazdrości że ja już nie dam rady nawet gdzieś wyjść, ale przecież nie mogłam powiedzieć żeby nie szedł, czy to depresja przedporodowa? o ile taka istnieje

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

nie może się zacząć, dopiero za tydzień, najwyżej będę stać na głowie żeby nie wyszła, najpierw musze sie wyleczyc
to kochana hormony, nie daj sie im ja tez jakis miesiac temu TZ puscilam na noc, wiec nie musze chyba mowic co czulam ale nie dalam tego po sobie znac
Zaczyna sie ale powolutku tak ze jak sie wyleczyc to bedzie pyk i po wszystkim nie wczesniej oczywiscie!
Stary 2015-02-24, 20:30   #852
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ale pochwale sie chyba ten moj TZ nie jest taki zly bo dzis postanowil ze mam odciagac mleko na wieczor i do lodowki i bedzie tez wstawal w nocy i karmil synka nawet jak on pracuje, a nie ze tylko ja
No ładnie i sam zaproponował?
Stary 2015-02-24, 20:32   #853
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No włosy to koniecznie, a schudniemy szybko Ja dziś kupiłam legginsy na czas "po ciąży" i mam nadzieję, że się w nie zmieszczę po wyjściu ze szpitala...

mi sie tak na zakupy chce...... z rok juz nie bylam ale trzymam sie tego ze nic nie kupie sobie dopoki nie schudne tyle ile chce, a pozniej TZ oznajmilam juz, ze biore karte, on zostaje z synkiem, a ja ide sie robic na seksowna matke i zone w nowym rozmiarze i niech go nie obchodzi ile na to wydam
Stary 2015-02-24, 20:32   #854
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
w sensie, że włosy wycieniować?
Tak i grzywę chyba sobie zrobię. Bo ja to tak mam, że jak mam grzywkę to zapuszczam, a jak już zapuszczę to ścinam
Stary 2015-02-24, 20:36   #855
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie i sam zaproponował?
tak zdziwil mnie, bo mialam w wyobrazni ze bede zmeczona chodzic w ciagu dnia, i odsypiac w kazda mozliwa wolna chwile tym bardziej ze TZ czasami pracuje po 12 godzin albo i wiecej wierze mu jak tak powiedzial i bardzo mnie to cieszy, ze chce byc aktywny nawet w karmieniu gdzie on pracuje a ja bede zajmowac sie synkiem

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Jutro po ktg idę na mega dużą zapiekankę i frytki, później do mamy na fasolkę po bretońsku i zaleje to chyba litrem coli, bo jak sobie pomyślę, że przy kp tego nie zjem to
zjadlabym zapiekanke ojej
ja dzis pol litra juz wypilam a co, pozniej nie bede tego pic chyba wole byc ostrozna podczas kp, i uwazac na to co jem i pije

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-24 o 20:37
Stary 2015-02-24, 20:39   #856
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
nadrobilam! a teraz bijcie mnie ale nie zabijcie! co

spadlam z krzesla, kiedy ustawialam zakupy na polce typu makarony itd.
i rabnelam glowa i du*a w podloge, tak mocno, ze TZ przylecial przerazony mnie objal, nie moglam sie podniesc do pozycji siedzacej, a ja nie wiedzialam co sie dzieje, bo dostalam gwiazdek w glowie. i ani na chwile nie pomyslalam o sobie, ze mnie cos boli itd. tylko zaczelam sie trzasc, i plakac z mysla o synku ale nie chcialam panikowac, synek sie rusza, nic mi nie jest, nie krwawie, wiec narazie nie jade na IP. jakby cos sie dzialo, to pojade jeszcze dzis.

\
nawet po tyłku dać nie można bo już dostałaś a tak na poważnie to uważaj na siebie, może niech tż we zakupy wysoko układa i potem zdejmuje co będziesz potrzebowała

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:40   #857
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
lesyeux super rady na temat kp

Wywoływamie chyba nic miłego, zależy jeszcze od metody, ale do 10 jeszcze sporo czasu

no to super, ciekawe kiedy nastąpi akcja

Ja też po wizycie, szyjka miękka, ale nie ma rozwarcia. Córa ma niby 3200g ale jakoś dużo mi się wydaję bo 2 tyg w niedziele miała 2400g. Samo badanie mnie nie bolało, ale dostałam plamienia, aż miałam całe spodnie czerwone po przyjściu do domu, później na wkładce miałam taki skrzep czerwony w 2 kawałkach wielkości łyżeczki nie wiem co to było teraz póki co się uspokoiło to plamienie więc siedzę spokojnie. A i dostałam dopegyt bo zdarzają mi się skoki ciśnienia.
za wizytę! u mnie niby w miesiąc młoda 1,5 kg przybrała ale wiadomo, że to są pomiary +- więc nie wiadomo do końca ile ma
a krwawienie może być po badaniu

ja już po kąpieli, znowu wygrzałam i zrelaksowałam się w wannie

proszę bardzo dziewczyny
Stary 2015-02-24, 20:40   #858
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie tak na zakupy chce...... z rok juz nie bylam ale trzymam sie tego ze nic nie kupie sobie dopoki nie schudne tyle ile chce, a pozniej TZ oznajmilam juz, ze biore karte, on zostaje z synkiem, a ja ide sie robic na seksowna matke i zone w nowym rozmiarze i niech go nie obchodzi ile na to wydam
No mnie też się średnio chce, ale byłam w Pepco po taki prosty bawełniany ręcznik z kapturkiem do szpitala dla małej i wyczaiłam legginsy. Myślę sobie, że rozciągliwe są to chyba wcisnę je jakoś na moja grubą d... A takie w sam raz na wiosnę
Stary 2015-02-24, 20:42   #859
aaakarolina
Wtajemniczenie

zdjęcie się nie wkleiło to jeszcze raz

Stary 2015-02-24, 20:47   #860
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
nawet po tyłku dać nie można bo już dostałaś a tak na poważnie to uważaj na siebie, może niech tż we zakupy wysoko układa i potem zdejmuje co będziesz potrzebowała

juz mi zabronil wchodzenie na krzesla czy drabinki powiedzial ze mam wolac a nie sama siegac czy ukladac w szafkach wysokich najgorsze ze okien nie pomyje bo mam wysokie i potrzebowalabym krzesla a juz sie boje stawac na nie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
No mnie też się średnio chce, ale byłam w Pepco po taki prosty bawełniany ręcznik z kapturkiem do szpitala dla małej i wyczaiłam legginsy. Myślę sobie, że rozciągliwe są to chyba wcisnę je jakoś na moja grubą d... A takie w sam raz na wiosnę

ja mam w planie nosic dresy dopoki nie schudne legginsy niech czekaja w szafie nie zmieszcza sie na 3 drzwiowa szafe przeciez

takie zakupy dobrze robia , nie mozna lamowac, nie mozna tego tamtego, to chociaz kupic sobie cos mozna

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

dzielisz sie ? bo nie wiem czy juz moge cie ukochac ;P
Stary 2015-02-24, 20:48   #861
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
tak zdziwil mnie, bo mialam w wyobrazni ze bede zmeczona chodzic w ciagu dnia, i odsypiac w kazda mozliwa wolna chwile tym bardziej ze TZ czasami pracuje po 12 godzin albo i wiecej wierze mu jak tak powiedzial i bardzo mnie to cieszy, ze chce byc aktywny nawet w karmieniu gdzie on pracuje a ja bede zajmowac sie synkiem
No to ładnie jednak się facet stara Ale te zakupy "po: to Ci się należą, żeby się potem mężowi w takiej sexi wersji pokazać jak synek będzie spał
Stary 2015-02-24, 20:52   #862
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kracz Oby nie wyszly, nic fajnego ja to po diecie na jakies zabiegi sie wybiore do kosmetyczki jesli to wogole pomaga cos
na rozstępy to chyba tylko laser

Cytat:
u ciebie rozstepy ? nie ma opcji, jak ty przytyłaśraptem 2 kg
raczej 4 razy tyle

Cytat:

o, zjadłabym!

w m jak milość Mikołajki dopiero ale serialik, herbatka i ciastka to idealne połączenie na wieczór

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 20:53   #863
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie jednak się facet stara Ale te zakupy "po: to Ci się należą, żeby się potem mężowi w takiej sexi wersji pokazać jak synek będzie spał
nie moge sie ich doczekac ale nie w tej wersji mnie teraz oczywiscie
Stary 2015-02-24, 20:53   #864
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
juz mi zabronil wchodzenie na krzesla czy drabinki powiedzial ze mam wolac a nie sama siegac czy ukladac w szafkach wysokich najgorsze ze okien nie pomyje bo mam wysokie i potrzebowalabym krzesla a juz sie boje stawac na nie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

ja mam w planie nosic dresy dopoki nie schudne legginsy niech czekaja w szafie nie zmieszcza sie na 3 drzwiowa szafe przeciez

takie zakupy dobrze robia , nie mozna lamowac, nie mozna tego tamtego, to chociaz kupic sobie cos mozna

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

dzielisz sie ? bo nie wiem czy juz moge cie ukochac ;P

pewnie, że się dzielę jedzmy póki możemy
Stary 2015-02-24, 20:56   #865
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

raczej 4 razy tyle

o, zjadłabym!

w m jak milość Mikołajki dopiero ale serialik, herbatka i ciastka to idealne połączenie na wieczór

nie wiem ale oby pomoglo chociaz w polowie to bede zadowolona bo tego cholerstwa nie zabije cwiczeniami

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
pewnie, że się dzielę jedzmy póki możemy
no to jedzmy niech nam slodko w buzi bedzie
Stary 2015-02-24, 20:56   #866
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Ja liczę na to, że jednak schudnę teraz też łażę głównie w legginsach ciążowych
Stary 2015-02-24, 20:57   #867
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj miałam objazdowy dzien, pojezdzilam sobie z synkiem autobusem, młody zadowolony, bo mogl sobie wybrać miejsce do siedzenia. Mała rzecz a cieszy odwiedzilismy znajomą, pogadalam sobie i zrelaksowalam sie teraz kąpiel, uśpić syna i koniec na dzisiaj

Crystal uważaj na siebie kochana!!! No i brawa dla Tzta za super pomysł odnośnie pomocy przy karmieniu. U mnie niestety to nie przejdzie, bo Tz wstaje codziennie przed 5 rano i musi być wyspany, bo rano wozi ludzi do pracy.

Niunia nie myśl teraz o wywoływaniu porodu, moze nie bedzie takie potrzeby. Ja w poprzedniej ciazy miałam ustawioną datę na wywolywanie(wtorek) i tez sie tego strasznie bałam, na szczescie w sobote w nocy urodziłam naturalnie

Tak czytam o Waszych tesciowych i ręce opadają u mnie na szczescie odleglosc jest taka, że nie muszę sie za bardzo stresowac, choc i przez skype moja potrafi mi ciśnienie podnieść. Na szczescie Tz potrafi jej powiedzieć wszystko prosto z mostu i częściej ja go stopuje, aby pewne rzeczy olac.

Czytałam listę rzeczy wskazanych przy kp od Lesyeux i z mojego doświadczenia duzo rzeczy tam zakazanych mogłam spożywać bez problemu. Wydaje mi sie, ze kluczem jest po prostu obserwacja dziecka i próbowanie rożnych rzeczy. Nie mozna popadać w skrajności w żadną stronę i trzymać sie kurczowo jakiś tabel, bo każdy maluch reaguje inaczej.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:01   #868
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już miałam pomysł, żeby się już teraz do dra Szczyta na konsultację zapisać, bo tam kolejki są mega długie. Zawsze się coś znajdzie do zrobienia, chociaż ja się łudzę, że wszystko wróci do normy po porodzie razem z wagą i jędrnością

Cytat:
nie moge sie ich doczekac ale nie w tej wersji mnie teraz oczywiscie
Szybko schudniesz! Skoro prawie każda mama tak mówi to coś w tym jest
Stary 2015-02-24, 21:01   #869
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

weeeeez noo....nie wkleja sie takich rzeczy na wieczór !!!!! Niektórzy tu ślinotoku dostają ....

moja koleżanka doradzila mi wypicie potrójnego kakao na wywołanie .....zgadnijcie co teraz pije...
Stary 2015-02-24, 21:03   #870
kasia_adm
Rozeznanie

Witam, nadrobiłam Was.
Ciężki dzień, pogrzeb ..
Niunia ja miałam poród indukowany. Nie było źle, tylko nie kazali mi wstawać kílka godz jak miałam tą kroplówkę. Ale poród zaczął síę jakieś 8godz po odłączeniu. Trawał 7godz, marzę o takim porodzie teraz, bo naprawdę było znośnie. Także bez obaw, to nie takie straszne jakby co.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości