Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 21:19   #1381
201607111017
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

[/COLOR]

jeżeli ciężko Ci znaleźć podton to współczuję i łączę się w bólu. i ja jako jasna, i moja przyjaciółka z wyjątkowo żółtą, ciemną karnacją też. Musisz jednak brać pod uwagę, że ta odpowiednia mieszanina to tak konkretnie dla Ciebie. Nie ma odpowiedniej mieszaniny dla wszystkich ciemniejszych karnacji, ani nawet dla większości. Większość się przyzwyczaja i idzie na zgniłe kompromisy. Mniejszość jak ma dość stosuje farbki np. z MUFE [/QUOTE]

No ja mam odcień skóry bardzo bardzo bardzo żółty. Znajomi mówią, że mam karnację jak Hinduski :P Ratuję się takim mykiem, że do pudru dosypałam żółtego pigmentu z Kolorówki i mam taki mooocnoo żółty puder To trochę poprawia kolor podkładu. Jak na razie najbliżej do ideału był Mac Studio Fix NC42, ale jednak odrobinę za jasny... Za to kolejny odcień był mniej żółty. No i formuła podkładu średnio mi się podoba- za bardzo kryjący i ciężki.
201607111017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:19   #1382
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Do bani.. po jutrze nagram zbiorowa recenzje.. jajo nadaje sie do rozwalkowania na pierogi. Od poczatku lutego uzywalam codziennie do teraz i codziennie mylam bo jakos wizja zostawienia go z podkladem do wyschniecia powodowala, że wyobrażałam sobie że ten podklad plesnieje w srodku. Mylam wiec po każdym myciu. Po CS cala dupka popękala jest zapchana. Nie jest filozofią umyc gabkę probowalam wszystkiego (co polecała Hania w kryzysowych sytuacjach). Strona do korektora ok. Dupka.. do dupy..jednym słowem gabka wykończona w 3 tyg. Czyli moja opinia pokrywa się z wiekszością opinii na kwc.
No to nieźle. A moje jajo z Vipery z Colorstayem się tak lubi... chociaż pranie tego potem jest strasznie upierdliwe Muszę w końcu porobić zdjęcia i Wam pokażę jak wygląda po prawie 2 miesiącach używania. Zakupiłam już drugie, tak się polubiliśmy
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:22   #1383
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość

Poszukaj w Inglocie Kiedyś dobierałam kosmetyki dla czarnoskórej pani i była zachwycona Nie miała baaardzo ciemnej skóry, raczej mulatka.
Dokladnie mojego kumpla mama jest jakąś slawną makijażystką w Arabii Saudyjskiej i jak przyjechala tutaj to wykupiła pół inglota. Mowila że odcienie podkladów są świetne dla Arabek (ktore też wybielają się czym mogą). U nich inglot i avon stoi w takich cenach że złapałam się za głowę. Sorki zboczylam z tematu.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:23   #1384
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez mamdwaoka Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

[/COLOR]

jeżeli ciężko Ci znaleźć podton to współczuję i łączę się w bólu. i ja jako jasna, i moja przyjaciółka z wyjątkowo żółtą, ciemną karnacją też. Musisz jednak brać pod uwagę, że ta odpowiednia mieszanina to tak konkretnie dla Ciebie. Nie ma odpowiedniej mieszaniny dla wszystkich ciemniejszych karnacji, ani nawet dla większości. Większość się przyzwyczaja i idzie na zgniłe kompromisy. Mniejszość jak ma dość stosuje farbki np. z MUFE
No ja mam odcień skóry bardzo bardzo bardzo żółty. Znajomi mówią, że mam karnację jak Hinduski :P Ratuję się takim mykiem, że do pudru dosypałam żółtego pigmentu z Kolorówki i mam taki mooocnoo żółty puder To trochę poprawia kolor podkładu. Jak na razie najbliżej do ideału był Mac Studio Fix NC42, ale jednak odrobinę za jasny... Za to kolejny odcień był mniej żółty. No i formuła podkładu średnio mi się podoba- za bardzo kryjący i ciężki.[/QUOTE]
jeśli wiesz, że o żółć chodzi to polecam znaleźć podkład idealny z mniej więcej dobrym odcieniem i dobrać do niego farbkę z MUFE. Akurat te niebiałe są baaardzo wydajne i nie zmieniają formuły podkładu. niby trzeba mieszać za każdym razem, ale w trudnych przypadkach (bardzo chłodna karnacja, bardzo ciepła, wyraźna oliwka) to tak naprawdę jedyna opcja, bo znaleźć podkład dobry kolorystycznie i spełniający inne oczekiwania to ciężka sprawa...
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:26   #1385
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
No to nieźle. A moje jajo z Vipery z Colorstayem się tak lubi... chociaż pranie tego potem jest strasznie upierdliwe Muszę w końcu porobić zdjęcia i Wam pokażę jak wygląda po prawie 2 miesiącach używania. Zakupiłam już drugie, tak się polubiliśmy
a cenowo jak stoi ?szukam jakiejś gabki w rozsądnej cenie. Nie przelewa sie a gąbkę też by się chciało. A kupować gąbkę na miesiąc to mi się nie uśmiecha.
Stary 2015-02-24, 21:27   #1386
201607111017
Konto usunięte

Na razie ratuję się tym pudrem. Nie muszę nic mieszać, bo pudru i tak używam codziennie Boję się chodzić do Inglota, bo przerażają mnie te "chętne do pomocy" ekspedientki
Stary 2015-02-24, 21:29   #1387
roseplum
niepolubiecie

Ja kocham jajo z RT. Piorę je w mieszaninie olejów, a potem jeszcze w mydle antybakteryjnym i dezynfekuję alko i po 3 miesiącach jest jak nowe
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:30   #1388
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Czaję się na niego po tym, jak moje serce pękło na pół, dowiadując się o ciemniejącym Astorze - czy ten podkład przykryje mi rumień lekki na policzkach i nie zejdzie z twarzy po 3 godzinach? Mam skórę bardzo suchą, ale pod makijaż zawsze krem oczywiście.
Ciemniejący Astor to chyba ja Powiem więcej - siostra kiedyś miała chyba Perfect Match (?) i też 100... Oczywiście ściemniał Może ja już tak mam z tym Astorem. Muszę przyznać - jest lekki i całkiem nieźle kryje. U mnie dosyć długo się utrzymuję. Mówi moja cera, która ostatnio zrobiła się sucha na polikach i mniej się przetłuszcza
Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
Ja kocham jajo z RT. Piorę je w mieszaninie olejów, a potem jeszcze w mydle antybakteryjnym i dezynfekuję alko i po 3 miesiącach jest jak nowe
Mnie się wydaje, że trochę ulepszyli to jajo. Pierwsze, które miałam po 3 użyciach mi lekko pękło - teraz mam drugie i po... 2-3 miesiącach ma jedno małe naderwanie (pewnie pazurem przejechałam). Jestem bardzo zadowolona. Zamierzam wkrótce przeciąć BB i zobaczyć czy coś tam zamieszkało, czy dobrze się z nim obchodziłam ;D

Edytowane przez 201607250928
Czas edycji: 2015-02-24 o 21:32
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:31   #1389
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
a cenowo jak stoi ?szukam jakiejś gabki w rozsądnej cenie. Nie przelewa sie a gąbkę też by się chciało. A kupować gąbkę na miesiąc to mi się nie uśmiecha.
taniutka, 14 zł dałam ostatnio tylko uprzedzam, że nie jest mięciusią gąbusią, bardziej stempelkiem - zbitym i zwartym.
Stary 2015-02-24, 21:32   #1390
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam odcień skóry bardzo bardzo bardzo żółty. Znajomi mówią, że mam karnację jak Hinduski :P Ratuję się takim mykiem, że do pudru dosypałam żółtego pigmentu z Kolorówki i mam taki mooocnoo żółty puder To trochę poprawia kolor podkładu. Jak na razie najbliżej do ideału był Mac Studio Fix NC42, ale jednak odrobinę za jasny... Za to kolejny odcień był mniej żółty. No i formuła podkładu średnio mi się podoba- za bardzo kryjący i ciężki.[/COLOR]

a próbowałaś tego pigmentu dodawać do podkładu? ja wlaśnie w takim celu sobie zamówiłam ten proszek, ale paczka mi zginęła na poczcie nie wiem czy zamawiać jeszcze raz, czy to znak, że mam wiecznie chodzić z twarza odciętą od szyi
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:33   #1391
panterarozyczka
Zadomowienie

Jedyny drogeryjny podkład jaki był za jasny to True match n1. Reszta za ciemna, jak żyć.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:33   #1392
201605301559
Konto usunięte

Dziołszki, powiadam Wam, kupcie sobie różowe płaskie jajo z Oriflame,
a będziecie wniebowzięte.
http://modern60s-paradise.blogspot.c...n-sponges.html

Nie wiem czy jest w katalogu, bo nie mam konsultantki - dostałam je w prezencie, mam długo i nic się z nim nie dzieje.
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:35   #1393
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
taniutka, 14 zł dałam ostatnio tylko uprzedzam, że nie jest mięciusią gąbusią, bardziej stempelkiem - zbitym i zwartym.
W takim razie zapoluję. Nie oczekuje że będzie niczym jedwab dla twarzy. Jeśli ma być żywotna, to ja się na to piszę.
Stary 2015-02-24, 21:36   #1394
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie ratuję się tym pudrem. Nie muszę nic mieszać, bo pudru i tak używam codziennie Boję się chodzić do Inglota, bo przerażają mnie te "chętne do pomocy" ekspedientki
Jakby ekspedientka nie była 'chętna do pomocy' i trafiła na weryfikację, to mogłoby być bardzo słabo, także czasem trzeba próbować zrozumieć drugą stronę albo nie chodzić, w sumie też rozwiązanie Ja starałam się nie być nachalna, ale pomocna, dało się to wypracować
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:37   #1395
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
Wszytskie te kroki codziennie? Czy alko nie?

Cieszę się, że poruszyłyście ten temat, bo właśnie szukam odpowiedzi czym myć gąbki. Od kilku dni używam Bjuti Blender i mimo, że myję od razu mydełkiem dołączonym do niego, to plamek jest kilka. A mydło prawie wymydliłam całe. Juz mi schiza bakteriowa w głowie pracuje... Czym domyć jajko na amen?
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:37   #1396
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
W takim razie zapoluję. Nie oczekuje że będzie niczym jedwab dla twarzy. Jeśli ma być żywotna, to ja się na to piszę.
żywotna jest bardzo, nie pęka nic a nic, tylko coś za coś -trzeba ją długo szorować acha, mam wersję różową, jest też niebieska.
Stary 2015-02-24, 21:38   #1397
KotkaMruczurotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
Ciemniejący Astor to chyba ja Powiem więcej - siostra kiedyś miała chyba Perfect Match (?) i też 100... Oczywiście ściemniał Może ja już tak mam z tym Astorem. Muszę przyznać - jest lekki i całkiem nieźle kryje. U mnie dosyć długo się utrzymuję. Mówi moja cera, która ostatnio zrobiła się sucha na polikach i mniej się przetłuszcza
A może ciemnieje z powodu kremu, jaki został użyty pod makijaż? Ja raz zmieniłam krem i normalnie podkład mi się pomarańczowy zrobił... Wcześniej miał odpowiedni kolor i kapnęłam się, że to krem powoduje oksydowanie czy jak to się nazywa. :P
KotkaMruczurotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:39   #1398
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie poszukuję nawilżającego i jednocześnie dobrze kryjącego zaczerwienienia- w tym podkładzie pokładałam nadzieję
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:40   #1399
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość

Cieszę się, że poruszyłyście ten temat, bo właśnie szukam odpowiedzi czym myć gąbki. Od kilku dni używam Bjuti Blender i mimo, że myję od razu mydełkiem dołączonym do niego, to plamek jest kilka. A mydło prawie wymydliłam całe. Juz mi schiza bakteriowa w głowie pracuje... Czym domyć jajko na amen?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-dusch-ol.html tym ktoś tu ostatnio podsunął ten pomysł i rewelacja! potem możesz przejechać mydłem antybakteryjnym. moje jajo RT po kąpieli wygląda jak nowe.

Edytowane przez peach_passion
Czas edycji: 2015-02-24 o 21:41
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:40   #1400
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby ekspedientka nie była 'chętna do pomocy' i trafiła na weryfikację, to mogłoby być bardzo słabo, także czasem trzeba próbować zrozumieć drugą stronę albo nie chodzić, w sumie też rozwiązanie Ja starałam się nie być nachalna, ale pomocna, dało się to wypracować
A to nie była szydera z tą "chęcią do pomocy"? Bo ja jeszcze nie trafiłam na inglotową panią, która by miała ochotę mi pomóc sama z siebie. Dobrze, że wszystko wystawione do zmacania.
Stary 2015-02-24, 21:42   #1401
201607111017
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

a próbowałaś tego pigmentu dodawać do podkładu? ja wlaśnie w takim celu sobie zamówiłam ten proszek, ale paczka mi zginęła na poczcie nie wiem czy zamawiać jeszcze raz, czy to znak, że mam wiecznie chodzić z twarza odciętą od szyi
Próbowałam na małej ilości. Przyciemnia podkład dość konkretnie (przy dosypaniu takiej ilości by faktycznie zmieniło odcień). Ciężko to porządnie rozpuścić i jak się malowałam to nagle pokazywały się grudki żółtego proszku i robiły mi się żółte krechy Także nie polecam dodawania do płynnych podkładów.
Stary 2015-02-24, 21:43   #1402
Nike04
Raczkowanie

Cytat:
Czaję się na niego po tym, jak moje serce pękło na pół, dowiadując się o ciemniejącym Astorze - czy ten podkład przykryje mi rumień lekki na policzkach i nie zejdzie z twarzy po 3 godzinach? Mam skórę bardzo suchą, ale pod makijaż zawsze krem oczywiście.
Ja mam różowe policzki też i to kryje, ale potrzebuję korektora na plamy po trądziku, które są różowe. U mnie on się trzyma kilka godzin no nie potrafię określić ile ( jak znajdę go dzisiaj to go jutro użyję do pracy i napiszę ;p )W ogóle wszystkie podkłady mi się trzymają te 8 godzin w pracy raczej tylko właśnie z tych przebarwień zawsze wszystko zlezie ;(

Fajne Jajko ma Natura BeBeauty czy jakoś tak się nazywa za 20 zł. Do oryginalnego Beauty Blendera nie porównam bo nie mam. Ale mam Ebelin z DMu i jest gorszy

Edytowane przez Nike04
Czas edycji: 2015-02-24 o 21:46
Nike04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:43   #1403
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie poszukuję nawilżającego i jednocześnie dobrze kryjącego zaczerwienienia- w tym podkładzie pokładałam nadzieję
Pharmaceris Fluid Kryjący? Masełkowato-nawilżający, kryje pięknie i jest bezdrobinkowo świetlisty. Trochę go kocham.
Stary 2015-02-24, 21:43   #1404
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość

Widze że nie jestem sama w schizach bakteriowo wirusowych.

Cytat:
żywotna jest bardzo, nie pęka nic a nic, tylko coś za coś -trzeba ją długo szorować acha, mam wersję różową, jest też niebieska.
Za 14zl to chce ją mieć. Przyznam że wykończenie jakie zostawia gąbka strasznie mi pasuje.
Stary 2015-02-24, 21:44   #1405
201607111017
Konto usunięte

Cytat:
Domyślam się, że nie robią tego specjalnie, tylko mają to ustalone z góry Ja często wchodziłam sobie popatrzeć, bo kosmetyków mam dość (a teraz minimalizm na topie ). Odmawiałam pomocy i tak stałam przy stoisku, ekspedientka naprzeciwko i czułam się speszona tym, ze na mnie patrzy
Stary 2015-02-24, 21:44   #1406
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KotkaMruczurotka Pokaż wiadomość
A może ciemnieje z powodu kremu, jaki został użyty pod makijaż? Ja raz zmieniłam krem i normalnie podkład mi się pomarańczowy zrobił... Wcześniej miał odpowiedni kolor i kapnęłam się, że to krem powoduje oksydowanie czy jak to się nazywa. :P
Właśnie też to wzięłam pod uwagę. Kupiłam tego białasa z MUR i teraz nie mam problemów, że krem może spowodować utlenianie się podkładu - jak coś to daję więcej tego białego specyfiku i po problemie. Lepiej mieć za jasny podkład (chociaż u mnie to średnio możliwe, dla zainteresowanych N1 True Match mój idealny odcień ) niż chodzić z pomarańczową japą
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:45   #1407
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-dusch-ol.html tym ktoś tu ostatnio podsunął ten pomysł i rewelacja! potem możesz przejechać mydłem antybakteryjnym. moje jajo RT po kąpieli wygląda jak nowe.
O! Biegnę kąpać jajo, trochę się podekscytowałam!
Stary 2015-02-24, 21:47   #1408
201607111017
Konto usunięte

Cytat:
Widze że nie jestem sama w schizach bakteriowo wirusowych.
Właśnie dlatego ja nigdy nie zdecyduję się na żadną gąbeczkę. Nawet jakbym ją wysterylizowała to i tak wydawałoby mi się, że w tej wilgoci rozwijają się bakterie. To moczenie, przechowywanie... Nie nie nie
Stary 2015-02-24, 21:47   #1409
KotkaMruczurotka
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie też to wzięłam pod uwagę. Kupiłam tego białasa z MUR i teraz nie mam problemów, że krem może spowodować utlenianie się podkładu - jak coś to daję więcej tego białego specyfiku i po problemie. Lepiej mieć za jasny podkład (chociaż u mnie to średnio możliwe, dla zainteresowanych N1 True Match mój idealny odcień ) niż chodzić z pomarańczową japą
Ha, ha Też jestem tego zdania.
KotkaMruczurotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:48   #1410
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
też wolę jaśniejszy ale madralińska to ja jestem w gadce bo mam 2 za ciemnie podklady teraz i myśle czym zadziałać. W szkole malowałam kolezanke podkladem z AA ten nowy satin coś tam kolor najjaśniejszy porcelain o ile się nie mylę i jest na mojej wish list
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości