Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 21:06   #871
kasia.
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja mam nadzieje ze bede miec mleczko, bez tych wspomagaczy bo nic takiego u mnie nie ma, albo zwyczajnie nie wiem jak kupic a jak TZ powiem to powie ze mi nie kupi, bo wymyslam ze jeszcze nie karmie i bedziemy mysleli jak bedzie problem

ale pochwale sie chyba ten moj TZ nie jest taki zly bo dzis postanowil ze mam odciagac mleko na wieczor i do lodowki i bedzie tez wstawal w nocy i karmil synka nawet jak on pracuje, a nie ze tylko ja
też mam taki plan jak Twój tż, tylko że u Ciebie to od niego wyszło, miło

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
zdjęcie się nie wkleiło to jeszcze raz

mniam mniam

plamienie było po badaniu,tylko martwi mnie że tak dużo i te skrzepy krwi, tak jakby to czop był konsystencja galaretowata, ale całe czerwone jakby z krwi to chyba niemożliwe

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:06   #872
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Witam, nadrobiłam Was.
Ciężki dzień, pogrzeb ..
Niunia ja miałam poród indukowany. Nie było źle, tylko nie kazali mi wstawać kílka godz jak miałam tą kroplówkę. Ale poród zaczął síę jakieś 8godz po odłączeniu. Trawał 7godz, marzę o takim porodzie teraz, bo naprawdę było znośnie. Także bez obaw, to nie takie straszne jakby co.
przykro mi z powodu pogrzebu

A rodziłaś ze znieczuleniem? czy na żywca?
Stary 2015-02-24, 21:06   #873
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
weeeeez noo....nie wkleja sie takich rzeczy na wieczór !!!!! Niektórzy tu ślinotoku dostają ....

moja koleżanka doradzila mi wypicie potrójnego kakao na wywołanie .....zgadnijcie co teraz pije...
haha każda porada dobra
ja na razie nie robię nić na wywołanie, bo zmieniłam decyzję i nie chcę jeszcze rodzić
Stary 2015-02-24, 21:08   #874
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja na razie nie robię nić na wywołanie, bo zmieniłam decyzję i nie chcę jeszcze rodzić
Hihi ciekawe jak na to maluszek?
Stary 2015-02-24, 21:11   #875
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam, nadrobiłam Was.
Ciężki dzień, pogrzeb ..
Niunia ja miałam poród indukowany. Nie było źle, tylko nie kazali mi wstawać kílka godz jak miałam tą kroplówkę. Ale poród zaczął síę jakieś 8godz po odłączeniu. Trawał 7godz, marzę o takim porodzie teraz, bo naprawdę było znośnie. Także bez obaw, to nie takie straszne jakby co.
trzymaj się

fajnie czytać pozytywne opinie o porodzie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość

mniam mniam

plamienie było po badaniu,tylko martwi mnie że tak dużo i te skrzepy krwi, tak jakby to czop był konsystencja galaretowata, ale całe czerwone jakby z krwi to chyba niemożliwe
czop może być z krwią albo czop swoją drogą, a krwawienie swoją i to się złożyło w czasie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Hihi ciekawe jak na to maluszek?
na razie siedzi grzecznie i chyba się nie pcha na świat
Stary 2015-02-24, 21:12   #876
Magnifica
Zakorzenienie

A ja z ciekawości wlazłam na google zobaczyć czop, co by go nie przeoczyć przypadkiem i chyba nie ma takiej możliwości....

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
na razie siedzi grzecznie i chyba się nie pcha na świat
To Igunia na razie się słucha
Stary 2015-02-24, 21:19   #877
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja z ciekawości wlazłam na google zobaczyć czop, co by go nie przeoczyć przypadkiem i chyba nie ma takiej możliwości....

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

To Igunia na razie się słucha
na razie...ciekawe jak będzie później

a co do czopa to te zdjęcia są obrzydliwe
ale też oglądałam oczywiście
Stary 2015-02-24, 21:22   #878
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
na razie...ciekawe jak będzie później

a co do czopa to te zdjęcia są obrzydliwe
ale też oglądałam oczywiście
Podobno tu dziewczyny pisały, że tak jak w brzuszku tak i potem, więc masz sporą szansę

Co do zdjęć... Wszystkie tu pisałyście, że obrzydliwe, ale ja też musiałam obejrzeć Ale przyznaje rację, można
Stary 2015-02-24, 21:31   #879
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja liczę na to, że jednak schudnę teraz też łażę głównie w legginsach ciążowych
Ja tez na to licze ale chyba sie przelicze cos czuje

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj miałam objazdowy dzien, pojezdzilam sobie z synkiem autobusem, młody zadowolony, bo mogl sobie wybrać miejsce do siedzenia. Mała rzecz a cieszy odwiedzilismy znajomą, pogadalam sobie i zrelaksowalam sie teraz kąpiel, uśpić syna i koniec na dzisiaj

Crystal uważaj na siebie kochana!!! No i brawa dla Tzta za super pomysł odnośnie pomocy przy karmieniu. U mnie niestety to nie przejdzie, bo Tz wstaje codziennie przed 5 rano i musi być wyspany, bo rano wozi ludzi do pracy.

Niunia nie myśl teraz o wywoływaniu porodu, moze nie bedzie takie potrzeby. Ja w poprzedniej ciazy miałam ustawioną datę na wywolywanie(wtorek) i tez sie tego strasznie bałam, na szczescie w sobote w nocy urodziłam naturalnie

Tak czytam o Waszych tesciowych i ręce opadają u mnie na szczescie odleglosc jest taka, że nie muszę sie za bardzo stresowac, choc i przez skype moja potrafi mi ciśnienie podnieść. Na szczescie Tz potrafi jej powiedzieć wszystko prosto z mostu i częściej ja go stopuje, aby pewne rzeczy olac.

Czytałam listę rzeczy wskazanych przy kp od Lesyeux i z mojego doświadczenia duzo rzeczy tam zakazanych mogłam spożywać bez problemu. Wydaje mi sie, ze kluczem jest po prostu obserwacja dziecka i próbowanie rożnych rzeczy. Nie mozna popadać w skrajności w żadną stronę i trzymać sie kurczowo jakiś tabel, bo każdy maluch reaguje inaczej.

spokojny fajny dzien mialas
dziekuje no moj Tz to raczej praca przy maszynie i biurowa, ma na wszystko czas, nie musi sie spinac itd. i ma 10 minut do pracy wiec naprawde super ze tak powiedzial i chce mnie wspierac itd, bede mogla sie wyspac od czasu do czasu.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Ja już miałam pomysł, żeby się już teraz do dra Szczyta na konsultację zapisać, bo tam kolejki są mega długie. Zawsze się coś znajdzie do zrobienia, chociaż ja się łudzę, że wszystko wróci do normy po porodzie razem z wagą i jędrnością

Szybko schudniesz! Skoro prawie każda mama tak mówi to coś w tym jest

oby wierze w was! jak tak wszystkie mowicie to tak bedzie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Witam, nadrobiłam Was.
Ciężki dzień, pogrzeb ..

crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:32   #880
morful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
wrzucam listę co wolno a co nie wolno jeść podczas karmienia piersią w okresie połogu

NAPOJE:
...
Zioła działające antylaktacyjnie:

Imbir, korzeń. ( działa rozgrzewająco. Okład na piersi na 1 h przy nadprodukcji pokarmu)
Barwinek, liscie. stosowany przy nadprodukcji pokarmu, napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie po 150ml.
Szałwia lekarska ( liscie) zmiejsza wydzielanie i wytwarzanie mleka. napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie, po 150ml.
Orzech włoski ( liść) Hamuje laktacje
MIęta piperzowa( liść) Hamuje laktacje

Proszę
Zrobiłam sobie z Twojej listy pdf do druku na ścianę do kuchni. Jakby ktoś chciał skorzystać wrzuciłam pod linkiem
https://copy.com/OMxfCwaabD4OAZHc

Mam nadzieję, że nie masz mi za złe Jakbyście chciały coś zmienić/dodać to piszcie

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:35   #881
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość

mniam mniam

to zelka moze jak ginekolog tam pomacal wsadzil paluchy to przez to czop ci zaczal wypadac?
Warto namowic TZ, sama o tym myslalam swojego czasu, wiec super ze nie musze juz myslec, bo sam chce

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
weeeeez noo....nie wkleja sie takich rzeczy na wieczór !!!!! Niektórzy tu ślinotoku dostają ....

moja koleżanka doradzila mi wypicie potrójnego kakao na wywołanie .....zgadnijcie co teraz pije...
kakao na wywolanie ?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Podobno tu dziewczyny pisały, że tak jak w brzuszku tak i potem, więc masz sporą szansę

Co do zdjęć... Wszystkie tu pisałyście, że obrzydliwe, ale ja też musiałam obejrzeć Ale przyznaje rację, można
Ja otworzylam , i chyba jedno zdiecie zdazylam zobaczyc i wylaczylam bo juz mnie bralo na dalam sobie spokoj nie chce tego widziec , swojego tez nie chce widziec niech se wyjdzie i sie mi na oczy nie pokazuje
Stary 2015-02-24, 21:37   #882
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie z Twojej listy pdf do druku na ścianę do kuchni. Jakby ktoś chciał skorzystać wrzuciłam pod linkiem

Mam nadzieję, że nie masz mi za złe Jakbyście chciały coś zmienić/dodać to piszcie
Prześlicznie
Tam pod dodatkami do pieczywa jest powielone to, co w pieczywie- popraw sobie

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:37   #883
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

kakao na wywolanie ? [COLOR="Silver"]

Ja otworzylam , i chyba jedno zdiecie zdazylam zobaczyc i wylaczylam bo juz mnie bralo na dalam sobie spokoj nie chce tego widziec , swojego tez nie chce widziec niech se wyjdzie i sie mi na oczy nie pokazuje
Ja też sobie codziennie kakao nieświadomie piję

A co do czopa... To ja teraz wciąż myślę, że on jednak tam jest w środku
Stary 2015-02-24, 21:40   #884
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

kakao na wywolanie ? [COLOR="Silver"]
nie mi oceniać...u koleżanki podobno pomogło
Stary 2015-02-24, 21:44   #885
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sobie codziennie kakao nieświadomie piję

A co do czopa... To ja teraz wciąż myślę, że on jednak tam jest w środku
mam nadzieje ze pojdzie i go nie zobacze fuuuuuuj
ja kakao uwielbiam, i nie moge nic co z mlekiem jest bo od razu wymiotuje a jeszcze miesiac temu jadlam jogurty i pilam kakao jak jakas opetana

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
nie mi oceniać...u koleżanki podobno pomogło
nigdy o tym nie slyszalam ale jak ma pomoc to pic litrami koniecznie
Stary 2015-02-24, 21:48   #886
gosiaczek221
Raczkowanie

Dziękuje pięknie za odpowiedzi odnośnie materaca, po rozmowach z tż stanęło na pianka-kokos więc już zamówiłam

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:49   #887
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
przykro mi z powodu pogrzebu

A rodziłaś ze znieczuleniem? czy na żywca?
Rodziłam bez znieczulenie. Po kroplówce dostałam na noc dolargan, na rozlużnienie bo przy podawanej oksytocynie bez wstawania byłam obolała, skurcze míałam przy tym. Zasnęłam koło 22, o 3 w nocy bóle pojawíły się same, ale położna powiedziała że to níe to. Zasnęłam tak i o 6 się zaczęło dalej, ale juź bez leżenía. Dojechał Tż i syn ur się o 9.35.
Gorsze było to leżenie pod kroplówką dzíeń wcześniej. Tż był ze mną dwa dni z przerwą na mały sen w domu gdy ja też spałam. Gdybym teraz tak przeszła poród to byłoby super. Najgorsze dla mnie jest to czekanie. Boję się przenoszenia.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:51   #888
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość

nie mam

ja idę chyba spać....
najwyżej wstanę wcześnie rano

To życzę Wam, kolorowych snów
Przespanej nocy
i tym które chcą już rodzic, rozwijającej się akcji

Buziaczki
Stary 2015-02-24, 21:54   #889
kasia_adm
Rozeznanie

Tak piszecíe o tym czopie, że odpuszczam sobie oglądanie tego, blee. Nie widziałam tego u siebie w pierwszej ciąży.
Stary 2015-02-24, 21:54   #890
olasia
Zadomowienie

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie czopa...
No wlasnie jestem po dzisiejszej wizycie i sie okazuje ze czopa rzeczywiscie nie ma, bo mam rozwarcie juz na 3-4 cm. Lozysko sie juz starzeje, pani dr pokazywala mi takie brylki wapnia na usg. Troche mnie to martwi. Musze liczyc ruchy.
Powiedziala mi, ze jak tylko zaczna sie skurcze to mam jak najszybciej jechac do szpitala bo drugi porod postepuje szybko.

No a ja mam tyle do zrobienia jeszcze Musze zaslonki uszyc dla synka i dokonczyc malowanie lozeczka dla corci, i przewijaka... chyba jutro sie za to wezme w koncu.
Jestem strasznie zmeczona... Rano budze sie jak skowronek i mysle sobie, ze moglabym juz rodzic ale pod wieczor padam na cycki i modle sie zeby Laura poczekala troszke

Ktos pytal sie ile mozna przechowywac piergoi w zamrazalniku? Ogolnie jest taka zasada, ze przetworzone produktu przechowuje sie do miesiaca ale mieso i warzywa nie poddane obrobce mozna dluzej, nawet kilka miesiecy ale dokladnie nie pamietam, wazna jest tez temperatura, im nizsza, tym dluzej mozna trzymac.

Przyszedl do nas dzisiaj fotelik do auta. Z mezem chyba pol godziny probowalismy zamontowac ( a nowicjuszami nie jestesmy ) w koncu sie udalo

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:56   #891
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Jestem

ogólnie, wbijam na szpital tam do rejestracji gdzie pokierowali mnie, ze niby tam mam otrzymać info dotyczace mojej wizyty z anestezjologiem. więc czekam... a tam chmara wiary!!! wszyscy z Torbami... i stoję przede mną z 20 osób duszno, śmierdzi....

Rozchechłałam płaszcz, ściągnełam szalik i czekam na swoja kolej.
Dotarłam do okienka... daje babce skierowanie i mówię, ze chce się zarejestrować na wizte z anestezjologiem a ta do mnie....
Teraz sa przyjęcia planowane, prosze wrócic o 13!!!

a ja : przepraszam najmocniej, a gdzie jets napisane, ze wpierw wizyty planowane??? i ze nigdzie nie będę jeździć, wystałam swoje i proszę mi tylko podać dzień godz i miejsce gdzie mam się zjawić by pogadać z anestezjologiem .

a ta: Dobrze ( oburzona, proszę dac mi to skierowanie), to długooo potrwa, jak Pani chce proszę czekać....

a Ja: i poczekam !!!!

po 5 minutach.... woła... Pani paulina....

Idę... daje mi karteczkę z data jutrzejszą na godz.11 na spotkanie

a ja : I trzeba było tak od razu

tak ja i wcale się nie boję

Po za tym już nie jeden dr prowadzący, pokazał jak zależy mu na swojej pacjentce. więc nie am reguły

Slicznie przybrała
Powodzenia na jutrzejszym badaniu , Trzymam kciuki

podeslij mi troszke uszek :p uwielbiam je ugotowac i z masłem zjeść

wrzucam listę co wolno a co nie wolno jeść podczas karmienia piersią w okresie połogu

NAPOJE:

Dozwolone: mleko, mleko zsiadłe, kefir, jogurt, napoje mleczno-owocowe, warzywne, śmietana, woda mineralna niegazowana.

Niedozowlone: kawa naturalna, napoje alkoholowe, piwo, napoje gazowane.

PIECZYWO:
Dozwolone: raczej czerwstwe, chleb pszenno-żytni, bułki grahamki, ciasta drożdżowe/boiszkopty, herbatniki ( umierkowanie)

Niedozwolone: razowe-żytnie, tłuste ciasta

DODATKI DO PIECZYWA:

Dozwolone: swieże masło, twaróg, ser żółty najlepiej emeln6tal;er z dziurami, jajko, wędliny chude, parówki cieńkie, dzem( porzeczkowy, jagodowy, jabłkowy), ryba lub kurczak w galarecie, chude miesa na zimno.

Niedozwolone: tłuste wędliny i konserwy ostro przyprawione.

ZUPY:
Dozwolone: Krupnik, chudy rosół, zupy mleczne, koperkowa z makaronem, pomidorowa( nie za kwaśna) barszcz czerwony ( wsyztskie zupy łagodne)

Niedozwolone: tłuste rosoły, zupy zasmażane, fasolowa, grochowa, ogórkowa, szczawiowa, kapusniak, wsyztskie inne powodujące wzdęcia.

DODATKI do zup:

Dozwolone: kasze, makarony, lane kluski, ziemniaki, pieczywo.

Niedozwolone; grzanki, smazone nasiona straczkowe.

POTRAWY MIĘSNE:

Dozwolone: mie.sa gotowane, dusozne, wołowina, chuda wieprzowina, drób, potrawki, budynie miesne, pulpety.

Niedozwolone: potrawy tłuste, smazone w tradycyjny sposób.

POTRAWY Z RYB:
Dozwolone:
ryby soute, w galarecie, gotowane na jarzynach, pulpety rybne.

niedozwolone: ryby tłuste, wegorz, śledź.

POTRAWY BEZMIĘSNE:

Dozwolone: pierogi leniwe, nalesniki, makaron, pierogi z serem, jab łkami, kasze, omlety na parze z warzywami, jabłka w cieście nalesnikowym, suflety.

Niedozowlone: potrawy z dużą iloscią tłuszczy, pikanthe, wzdymajace, placki ziemniaczane, frytki, bliny, cebula smażona, chipsy itp.

SOSY:

Dozwolone: potrawkowy, koperkowy, jarzynowy, łagodny pomidorowy.

Niedozwolone: tłuste, pikantne, czosnkowe, mysliwskie, cygańskie.

WARZYWA:
Dozwolone : marchew, pietruszka, buraki, szpinak, sałata zielona, natka pietruszki, koperek, ziemniaki gotowane w całosciu lub puree.

Niedozwolone: warzywa kapustne, kalafior, ogórki, rzepa, fasola, groch, brokuły, pasola szparagowa, rzodkiewka, cebula, czosnek.

OWOCE:

Dozwolone: jagody, maliny, czarna porzeczka, jabłka, owoce te w ograniczonej ilości! wg indywidualnej tolerancji.

Niedozwolone: śliwki, wiśnie, brzoskwinie, gruszki, morele, czereśnie, rabarbar.

DESERY:

Dozwolone: Kompoty przecierane z owoców dozwolonych, bezy, suflety, lody w organicznej ilości, kisiel, galaretki, budynie mleczne.

Niedozwolone: tłuste ciasta, torty, kremy z używkami, czekolady, batony itp.

ZIOŁA WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ:

Bazylia liście, działa mlekopędne, Napar 3-4 razy dziennie po 100-150 ml
Czarnuszka nasiona, działa mlekopędnie, Napar 2 razy dziennie po 100-150 ml.
Anyżek( owoc) działa silnie mlekopędnie, Owoc zmielic, pić w postaci naparu 150-200 ml, kilka rayz dziennie.
Koper ogrodowy ( ziele lub owoc) działa silnie mlekopędnie, Napar 3-4 rayz dziennie po 150-200 ml.
Pokrzywa ( kłącze, ziele lub liście) działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Kozieradka ( nasiona)działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 100-200 ml.
Lebiodka pospolita ( ziele)działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Majeranek ogrodowy( ziele) działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Marchew ogrodowa ( kwiat, owoc, liscie) działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 150-200 ml.
Rutwica lekarska działa mlekopędnie, 3-4 razy dziennie po 100-200 ml.

Zioła działające antylaktacyjnie:

Imbir, korzeń. ( działa rozgrzewająco. Okład na piersi na 1 h przy nadprodukcji pokarmu)
Barwinek, liscie. stosowany przy nadprodukcji pokarmu, napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie po 150ml.
Szałwia lekarska ( liscie) zmiejsza wydzielanie i wytwarzanie mleka. napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie, po 150ml.
Orzech włoski ( liść) Hamuje laktacje
MIęta piperzowa( liść) Hamuje laktacje

Proszę

Bardzo bardzo dziekuje. Sobie skopiuje, przeczytam i nadrabiam dalej. Ja juz kompletnie zapomnialam co i jak. Poki co walczylam dzis nieco z nawalem, pewnie juteo tez powalcze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:57   #892
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Tak piszecíe o tym czopie, że odpuszczam sobie oglądanie tego, blee. Nie widziałam tego u siebie w pierwszej ciąży.
Oszczędź sobie tego widoku
Stary 2015-02-24, 22:01   #893
kasia_adm
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny. Pogrzeb nic miłego. Ale babcia odeszła spokojnie, we śnie. Takie życie. Mój syn zmartwiony, że nasza Maja nie pozna prababci.
Stary 2015-02-24, 22:09   #894
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

nie ogladaj to straszne jest lepiej sobie tego zaoszczedzic

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Bardzo bardzo dziekuje. Sobie skopiuje, przeczytam i nadrabiam dalej. Ja juz kompletnie zapomnialam co i jak. Poki co walczylam dzis nieco z nawalem, pewnie juteo tez powalcze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja wiem ze to glupie pytanie ale co trzeba zrobic jak jest nawal? odciagac az poczuje w piersiach pustke czy jak to jest a jak tak sie odciaga i odciaga to ten nawal sie normuje pozniej?

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Pogrzeb nic miłego. Ale babcia odeszła spokojnie, we śnie. Takie życie. Mój syn zmartwiony, że nasza Maja nie pozna prababci.
dziecku napewno ciezko jest zrozumiec.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie czopa...
No wlasnie jestem po dzisiejszej wizycie i sie okazuje ze czopa rzeczywiscie nie ma, bo mam rozwarcie juz na 3-4 cm. Lozysko sie juz starzeje, pani dr pokazywala mi takie brylki wapnia na usg. Troche mnie to martwi. Musze liczyc ruchy.
Powiedziala mi, ze jak tylko zaczna sie skurcze to mam jak najszybciej jechac do szpitala bo drugi porod postepuje szybko.

No a ja mam tyle do zrobienia jeszcze Musze zaslonki uszyc dla synka i dokonczyc malowanie lozeczka dla corci, i przewijaka... chyba jutro sie za to wezme w koncu.
Jestem strasznie zmeczona... Rano budze sie jak skowronek i mysle sobie, ze moglabym juz rodzic ale pod wieczor padam na cycki i modle sie zeby Laura poczekala troszke

Ktos pytal sie ile mozna przechowywac piergoi w zamrazalniku? Ogolnie jest taka zasada, ze przetworzone produktu przechowuje sie do miesiaca ale mieso i warzywa nie poddane obrobce mozna dluzej, nawet kilka miesiecy ale dokladnie nie pamietam, wazna jest tez temperatura, im nizsza, tym dluzej mozna trzymac.

Przyszedl do nas dzisiaj fotelik do auta. Z mezem chyba pol godziny probowalismy zamontowac ( a nowicjuszami nie jestesmy ) w koncu sie udalo

tez tak mam, dlatego chcialabym nie musiec rodzic w nocy albo ze mnie to zbudzi my chcielismy zaczac montowac, ale jakos tak zapomnielismy o tym, a pozniej wyjdzie ze w dzien po porodzie TZ bedzie kombinowac
To zycze ci kochana zeby sie akcja rozpoczely u ciebie
Stary 2015-02-24, 22:09   #895
smv
Zakorzenienie

Dobrej nocki mamusie. Mnie coś zgaga szczypie ble ;/
Stary 2015-02-24, 22:12   #896
marcia45
Zadomowienie

Hej dziewczyny my nadal wdwupaku. Od soboty jestesmy na oddziale, wczoraj miałam pierwszy raz podana play ale skurcze byly niewielkie iznikly po krzywejeniu. Dzis odpoczynek i jutro druga leona, mam nadzieje ze powitanie Zuze na świecie. A co ty sie działo w poniedziałek brakowało lozek, istny nawal porodow.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:13   #897
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny my nadal wdwupaku. Od soboty jestesmy na oddziale, wczoraj miałam pierwszy raz podana play ale skurcze byly niewielkie iznikly po krzywejeniu. Dzis odpoczynek i jutro druga leona, mam nadzieje ze powitanie Zuze na świecie. A co ty sie działo w poniedziałek brakowało lozek, istny nawal porodow.
super, ze sie odezwalas! 3mam kciuki w takim razie na jutro!
Stary 2015-02-24, 22:15   #898
olasia
Zadomowienie

Cytat:
nie ogladaj to straszne jest lepiej sobie tego zaoszczedzic

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

ja wiem ze to glupie pytanie ale co trzeba zrobic jak jest nawal? odciagac az poczuje w piersiach pustke czy jak to jest a jak tak sie odciaga i odciaga to ten nawal sie normuje pozniej?

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

dziecku napewno ciezko jest zrozumiec.
Pozwole sobie odpowiedziec
Jak masz nawal to nie wolno odciagac piersi do konca bo automatycznie w drugiej produkcja nastepuje i tak w kolko robia sie obie twarde. Trzeba odciagac delikatnie tylko do lekkiej ulgi az nie beda jak kamien. Trzeba tez cierpliwosci bo to pierwsze mleko jest bardzo tluste a kanaliki mleczne sa cieniutkie, jeszcze nie uzywane i pokarm dosc trudno jest odciagnac, trzeba sie namachac ale po czasie sie udaje.
Ja polecam jeszcze w czasie nawalu pic wode na dobe 1,5 litra i do tego zaparzyc szalwie i popijac przez caly dzien malymi lyczkami. Mi po dniu czy dwoch takich zabiegow nawal sie unormowal i pozniej znowu pilam ziola wpomagajace laktacje i oczywicie wode. Okolo 3 a nawet wiecej litrow plynow. Slyszalam, ze na nawal pomagaja oklady z ubitej kapusty ale nie wiem bo nie probowalam

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:18   #899
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Pozwole sobie odpowiedziec
Jak masz nawal to nie wolno odciagac piersi do konca bo automatycznie w drugiej produkcja nastepuje i tak w kolko robia sie obie twarde. Trzeba odciagac delikatnie tylko do lekkiej ulgi az nie beda jak kamien. Trzeba tez cierpliwosci bo to pierwsze mleko jest bardzo tluste a kanaliki mleczne sa cieniutkie, jeszcze nie uzywane i pokarm dosc trudno jest odciagnac, trzeba sie namachac ale po czasie sie udaje.
Ja polecam jeszcze w czasie nawalu pic wode na dobe 1,5 litra i do tego zaparzyc szalwie i popijac przez caly dzien malymi lyczkami. Mi po dniu czy dwoch takich zabiegow nawal sie unormowal i pozniej znowu pilam ziola wpomagajace laktacje i oczywicie wode. Okolo 3 a nawet wiecej litrow plynow. Slyszalam, ze na nawal pomagaja oklady z ubitej kapusty ale nie wiem bo nie probowalam

dziekuje za odpowiedz bardzo wazne informacje ktore zapamietam, naprawde pomyslalam, ze pewnie trzeba odciagac az poczuje sie pustke, i o to w tym chodzi no ale przeciez musi sie jakos unormowac. jeszcze raz dziekuje przyda mi sie ta wiedza jak tylko zaczne kp
Stary 2015-02-24, 22:21   #900
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Powodzenia jutro !!! Oby síę udało.

Odebrałam Gbs, ujemny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości