|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Laserowa korekcja wzroku a seks
Hey, na początku chciałam poinformować, że nie wiedziałam, w którym miejscu opisać mój problem, więc piszę tutaj. Proszę o ewentualne przeniesienie w inne miejsce, którym ktoś może udzielić mi odpowiedzi.
![]() Przechodząc do meritum, za niecały tydzień wybieram się na zabieg laserowej korekcji wzroku. Po zabiegu tym nie można przez pewien okres czasu wykonywać niektórych czynności, w tym przez 4 tygodnie zabronione jest wszelkie dźwiganie i uprawianie aktywności fizycznej. Stąd moje pytanie: co z seksem? Też się do tego zalicza? Po jakim czasie można go uprawiać?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Laserowa korekcja wzroku a seks
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam laserową korektę wzroku i seks zalicza się do aktywności fizycznej.
dodatkowo, jeśli teraz nie bierzesz hormonów to w ciągu chyba pół roku nie można zaczynać brać. a jeśli bierzesz-nie można przerwać przez pól roku po operacji
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Seks to też aktywność fizyczna
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Pastela92 Czas edycji: 2015-05-25 o 20:34 |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Mi to kiedyś ktoś tłumaczył też tak, że po korekcji laserowej wzroku przez jakiś czas dochodzi się do siebie i wtedy podnoszenie ciśnienia w oku nie jest wskazane, a seks to ruch i to dość intensywny, a ruch to ciśnienie rosnące (to wiadomo) no i dlatego już abstrahując od hormonów, nie powinno się seksu tak intensywnie w okresie po operacji uprawiać
![]() Moja siostra wybiera się niedługo na likwidację wady wzroku do Krzywego Domku w Sopocie, i jest mocno w temacie, więc i ja wiem - P.S nie żeby tam siostra była od razu nimfomanką, ale jej partner trochę przerażony ograniczeniem seksu przez ten czas. No ale chce się być piękną i bez okularów, to trzeba wytrzymać
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
1.Miała tą operację, jak wyszło, bez problemu? 2.Ten jej partner to powinien się leczyć, w końcu tu chodzi o zdrowie i wygląd jego kobiety, a on tylko o tyłku... denerwuje mnie trochę taka postawa facetów. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie sądziłam, że jest jakaś zależność.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Bez przesady, przecież jej nie zabronił zrobić operacji bo przez kilka tygodni będzie musiał wytrzymać bez seksu. Poza tym nie przypisujmy myślenia o seksie tylko facetom bo kobiety, aż tak bardzo pod tym względem im nie ustępują . Wiadomo, że ciężko jest odstawić taka przyjemność ale jeśli to nie jest relacja czysto fizyczna tylko opierająca się na miłości to przecież taki partner nie pójdzie z tego powodu do burdelu, tylko do łazienki i sam się tam sobą zajmie :P
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
mi lekarz mówił żebym uważał po takim czymś i się nie przemęczał
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.