|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
a Ty znasz już płeć ?? ![]() I atakuj jutro gina, w końcu na nfz należy Ci się pakiet badań - powodzenia
|
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
To już któryś gin. który na nfz po prostu olewa pacjentkę. Dlatego właśnie lepiej iść prywatnie bo przynajmniej lekarz chce zarobić kaski trochę i opiekuje się pacjentką.
|
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez pogoda do
![]() ale po południu, jak Maz wróci z pracy podskoczymy po moje wyniki krwi a potem na meczyk coś mi się wydaje, ze pierwsze słowo naszego dziecka to będzie AUT albo FLOT A co macie na obiad? Szukam natchnienia
|
#3096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawsze wyznacznikiem tego czy lekarz dobrze sie opiekuję jest to czy przyjmuje na nfz czy prywatnie Moja koleżanka niby chodzi prywatnie a już 2 razy zmieniała gina.. takzę wiesz, z tym to bywa różnie ![]() Ja na swojego gina na nfz też narzekać nie mogę. Zleca mi sam wszystkie badania, co wisytę bada na fotelu, robi usg. Raz zdarzyło sie, że był niemiły, pewnie miał zły humor, albo był zmęczony, bo prcuje też w szpitalu i robi operacje, a wizyty w przychodni wtedy kiedy ja mam zzwyczaj ma po dyżurach w szpitalu. Wiem, że to nie usprawiedliwia jego beznadziejnego zachowania, ale to było raz, poza tym jest człowiekiem, jka każdy z nas i takie chwile sie zdarzają... poza tym jednorazowym incydentem, serio, nie mam mu nic do zarzucenia ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
strój kibica juz kupiony? ![]() U mnie dziś na obiad placuszki z piersi z kurczaka plus ziemniaczki i jakaś suróweczka
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oooo co to są placuszki z piersi kurczaka?
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3099 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że wszystko zależy od człowieka na jakiego się trafi. Akurat wszystkie moje koleżanki bądź osoby z rodziny trafiały na takich co im się nic nie chciało. Ale ciesze się, że są też odpowiedzialni lekarze
![]() U mnie dziś na obiadek zupa jarzynowa i ziemniaczki z jajkiem sadzonym. |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dziecia ![]() o proszę, to są te placki ![]() http://ugotuj.to/ugotuj/-8126210/pla...z+majonezem/p/
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Raz już zmieniłam z NFZ na NFZ no i tak na tym wyszłam, że dalej jestem z niczym :/ bratowa urodziła z tym lekarzem dwójkę dzieciaczków, polecala go... Nie wiem, może też miała te badania później robione, ale ja jak Was czytam to jestem coraz bardziej przerażona, że tak po tyłach jestem... Jutro dam Wam znać, czy wywalczylam badania
![]() My dziś mamy carbonare, właśnie zrobiłam, czekam tylko z makaronem aż mąż wstanie po nocce
Edytowane przez AnULka248 Czas edycji: 2015-02-25 o 12:40 |
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Ja póki co jem drugie śniadanie
a pomysłu na obiad jeszcze nie mam, czekam aż mąż po nocce wstanie
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Siatkówka
w Pluslidze zaczęły się play offy Cytat:
Wow placuszki wyglądają super! Jutro zrobię, bo mi się cycki kurze nie rozmroża na dziś
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na swojego na nfz nie narzekam, zleca badania chyba mniej więcej jak się należą, siuśki i morfo już 3 raz robiłam, glukozę 2 raz (na razie tylko podstawową) na początku miałam i toxo i różyczkę i hiv itp. No, może mógłby mi powtórzyć tsh bo tylko raz dostałam a mam powyżej 2 zawsze, ale swego czasu badałam dokładniej tarczycę i wszystkie badania ok więc taka moja uroda pewnie ...
Na fotelu zawsze bada, krótko bo krótko (sprawdza tylko szyjkę) no ale mimo wszystko nie jest tak, że sobie tylko popatrzy na mnie ![]() No i teraz już będą wizyty co 2 tyg, tak mi zapowiedział. Niedawno w ogóle odkryłam, ze jest ordynatorem ginekologii w szpitalu w mieście niedaleko, nie jest więc jakiś tam pierwszy lepszy. Podobno jednej dziewczynie uratował dziecko, olali ją w łódzkim szpitalu (w 32 tyg przyszła z objawami porodu i wysłali ją do domu!), zabrał ją do siebie na oddział i tam urodziła ... Więc na pewno nie jest olewaczem
|
#3105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dziś ziemniaki,karkówka i ćwikła lub inne sałatki z słoika. Ja znam troche inny przepis na te kotleciki,nie daje czosnku a za to ser zółty starty.Uwielbiamy je!!! ![]() Pogoda też kijowa słońca nie ma,ale niebo mimo iz zachmurzone to mam wrażenie że słońce zaraz sie przebije ale tak jest od rana i go nie widać. Pisałam wam keidyś że mam problemy z lodówką.Był wtedy mechanik i zapłaciłam 50zł żeby mi powiedział że mam ja rozmrozić.pomogło na pare dni,znowu temp.skacze od 3 do 16 st w lodówce;/ wydzwaniałam dziś i poytałam konkretnie który przyjedzie i zacznie cos robić a nie zapłace znowu 50zł że popatrzy na lodówke i umowi się że przyjedzie kiedyś tam naprawić.Uruchomiliśmy kontakty i po znajomości ma facet przyjechać z serwisu.Mam nadzieje że od razu załatwi sprawę bo mam już dość myslenia o lodowce |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Dziewczyny a kupujecie ubrania na vinted pl? Bo ja już cała masę ubrań kupiłam. Szkoda tylko że mało jest typowo ciążowych ubrań i ze nie ma kategorii dziecięcej :-P |
|
|
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze wy już wszystkie kupujecie te ubranka dla dzieciaczków, a ja nie kupiłam jak do tej pory nic. Każdy mówi, że za wcześnie i sama jakoś przejęłam takie myślenie. Kiedyś postanowiłam, że zacznę kupować dopiero w 7 miesiącu no i chyba tak zostanie.
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami, jak mam w lodówce, to tez dorzucam starty ser
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3111 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na vinted założyłam nawet konto, wystawiłam ciuszek ale potem nawet nie wchodziłam tam upssss :P Zapisałam się na połówkowe. Idę 27.03. Zwykłą wizytę u gina mam 5.03. Czy są tu jakieś Wielkopolanki? Kojarzycie doktor Anissę Hamid? Do niej się zapisałam na połówkowe. Wybrałam opcję 3d z filmem 30minut
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- ![]() U mnie dzisiaj 21 tydzień i 1 dzień.
|
|
#3114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początku ciąży tez myślałam że zacznę kupować ubranka dopiero gdzieś koło 7 m-ca. Ale teraz wydaje mi się ze dobrze ze juz zaczęłam kompletowac wyprawkę. Nie wiadomo czy w 7-8 miesiącu będę się dobrze czuła (może będę musiała leżeć ), albo czy nie urodze wcześniej bo klocuszek we mnie rośnie. Także myślę że 5 m-c to dobry miesiąc żeby już coś kupić Ale każdy robi jak uważa
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na obiad mam kluski śląskie z domowym sosem i surówką.
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() któraś pytała o objaw cukrzycy - podobno chce sie dużo piiiić... tak mi mama mówiła.. Ale co jeszcze jest objawem nie mam pojecia. I mysle że nie ma sensu nigdzie szukać tych obawów i sie nakrecać. Będzie badanie, wynik - to będzie wiadomo
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jeszcze nic nie kupilam dla Maluszka,ale Hania co chwile dostaje nowe ksiazki...beda tez dla Maluszka. A jak sie dowiem kto tam w moim brzuszku mieszka topewnie od razu cos kupie... na razie obkupuje Mloda,bo potem pewnie bedzie troche poszkodowana.Poza tym robie Jej zabawki,loteryjki i proste pomoce montessori w domu i staram sie jakh najwiecej czasu Jej poswiecic.
Dobra,zbieram sie na wizyte na 15 a musze cale miasto przejechac... ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- A co do cukrzycy,to podobno czesto w badaniu moczu pokazuje sie glukoza...poza tym duuuuuuzo sie pije i baaardzo duzo sika |
|
|
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
Też na początku tak myślałam . Ja postanowiłam w zeszłym tyg że kupuje pomału wyprawkę, pierwsze ubranka już leżą sobie i czekają mam w nosie zabobony . Dla mnie to mega przyjemność no i pod względem finansowym jakoś się rozłoży w miesiącach a nie za jednym razem wydawać małą fortune .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

łaskotanie, albo jakby prąd mnie lekko kopnął

rosi:

Jutro zrobię, bo mi się cycki kurze nie rozmroża na dziś