Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 11:50   #4621
agnes188
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Aja przyjechalam wczesniej bo mam na druga do okulisty bo zawsze kolejka do rejestracji ogromna zeby karte zalozyc. I co i kolrjki nie ma. Dobrze ze mama jest cos na miescie miala do zalatwienia i jezdze z nia bo do drugiej bym.sie.zanudzila

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 11:53   #4622
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Ja też na razie pościeli nie kupuję , tylko przescieradla, kocyki, rożek(to bardziej dla gości) może otulacz jak Tymek będzie lubic spać tak owiniety a reszta wyjdzie w praniu, najwyżej będę dokupywać. A dziewczyny co do obcinania malenkich pazurkow, polecacie coś?
Cążki albo porządne, bardzo ostre nożyczki.
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Za to moja teściowa miała obrzydliwy zwyczaj karmienia mojej młodszej, jak już zaczęła coś jeść- lizała łyżeczkę zrobiłam wykład i już tak nie robiła, ale tylko u nas. U swojej córki, której synek jest parę mies młodszy od naszej, już notorycznie. I mały w wieku 3 lat miał próchnicę

co do farby do mebli - polecam tikkurila emalię, nie śmierdzi mocno i nie zdziera się, ja w poprzedniej ciąży postanowiłam pomalować meble kuchenne - do tej pory bez szwanku. Ale głupio zrobiłam, bo wnętrza wymalowałam akrylową też tej firmy i jest bez porównania - mocno podrapane w wielu miejscach.
oo fuj

mogłabyś wrzucić jakąś fotkę jak wyglądają te meble przemalowane?

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o tych poduszkach klinach? One niby są dobre bo się nie ulewa ale z kręgosłupem nic się nie dzieje? Bedziemy w przyszłym tyg kupowac łóżeczko i wszystko do niego - co trzeba? Pościeli nie? Bo też rożki mam do spania. Zreszta jak bedzie coraz cieplej to i pod kocykiem pewnie też bedzie spała.
nie szkodzą na kręgosłup ale tę samą funkcję spełni ręcznik pod materacem czy jakaś encyklopedia, ja nie używałam ale jeśli córcia bedzie ulewać to kupię

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 11:54   #4623
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Melduje się z domu

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 11:56   #4624
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Cążki albo porządne, bardzo ostre nożyczki.
oo fuj

mogłabyś wrzucić jakąś fotkę jak wyglądają te meble przemalowane?rosi:

nie szkodzą na kręgosłup ale tę samą funkcję spełni ręcznik pod materacem czy jakaś encyklopedia, ja nie używałam ale jeśli córcia bedzie ulewać to kupię
A masz Tien jakieś konkretne które polecasz?
Stary 2015-02-25, 11:58   #4625
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Za to moja teściowa miała obrzydliwy zwyczaj karmienia mojej młodszej, jak już zaczęła coś jeść- lizała łyżeczkę zrobiłam wykład i już tak nie robiła, ale tylko u nas. U swojej córki, której synek jest parę mies młodszy od naszej, już notorycznie. I mały w wieku 3 lat miał próchnicę
Obrzydliwe... To tak, jak oblizywanie smoczka Spotkaliśmy się kiedyś ze znajomymi, ich córce upadł smoczek a ojciec co? Oblizał i oddał dziecku To nic, że minutę wcześniej fajkę jarał

Cytat:
Ja też na razie pościeli nie kupuję , tylko przescieradla, kocyki, rożek(to bardziej dla gości) może otulacz jak Tymek będzie lubic spać tak owiniety a reszta wyjdzie w praniu, najwyżej będę dokupywać. A dziewczyny co do obcinania malenkich pazurkow, polecacie coś?
My obcinamy od początku tymi nożyczkami z zaokrąglonymi końcówkami. Na początku robił to mąż, bo ja się bałam Przeważnie przez sen obcinaliśmy.

Mam już wyniki krwi, uff.... hemoglobina nie spadła. A w sumie mało tego żelaza brałam przez ostatni miesiąc.

Przejrzałam ciuszki po synku, jakie to NIE różowe Wszystko się praktycznie nadaje dla dziewczynki, bo kupowałam bardzo uniseksowe rzeczy. Odrzuciłam tylko dwie koszulobody

Baset super!! I jak, musisz leżeć? Założyli Ci jakiś szew na rozwarcie?

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-02-25 o 11:59
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:00   #4626
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
no nic, ide do pokoju Kacperka coś porobie
Co będziesz robić?

kurdeeeee, miałam zapiekanke zrobić, wszystko przygotowanie, i się obudziłam że mięsa nie kupiłam
Stary 2015-02-25, 12:01   #4627
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Ja będę ( w sumie już jestem ) matką terrorystką. O ile moja mama i siostra nie biorą na ręce i nie całują po buzi (tam ewentualnie w stópkę czy brzuszek), to moja teściowa i jedna ciotka to tylko na łapki. I ja teściową już uświadamiam w moich poglądach, że na ręce absolutnie, chce z wnuczką się pobawić i akurat ona nie śpi (a nie że ją budzą) to bardzo proszę, może ją sobie na wielkie łóżko w sypialni wziąć i niech do niej gada. Żadnego noszenia. Podobnie z całowaniem. Ona ostatnio hasło, że wycałuje jak się urodzi. A ja do niej: no jasne mamo, przecież na ustach nie ma wcale zarazków, a dym i nikotyna od papierosów co mama pali to się utlenią i znikną. Zrobiła wielkie oczy no i że w sumie, to nie pomyślała. No to jej oświadczyłam, że ja pomyślałam, i mojego dziecka nikt po buzi całował nie będzie.

W dupie mam czy się pół rodziny na mnie obrazi, czy wyjdą z fochem. Choćbym się miała wydrzeć i zarzucić kur**wami, to będzie po mojemu bo to moje dziecko do cholery i ja sobie pewnych rzeczy nie życzę.

Jedyne na co nie będę ku **** wać, to na "guganie" do dziecka. Co prawda do szału mnie doprowadza mówienie do dziecka jak do niepełnosprawnego umysłowo osła, wszelkie ciumkania i piszczenia, ale okazjonalnie jest to nieszkodliwe, więc niech znają łaskę, że chociaż tego czepiać się nie będę, mimo wewnętrznego nerwa.

--------------------

Aaaaaa............ i zaczynam dziś 29 tydzień

Wczoraj moja ciotka mnie rozwaliła. Dzwoni do mnie i mówi mi: no słyszałam, że wybraliście imię Oliwia? Ja jej: no tak, dobrze ciocia słyszała, a ona : A nie moglibyście zmienić, bo mam już jedną Oliwię, od wujka chrześniak tak nazwał i mi się będą mylić.... Zaniemówiłam na chwilę po czym odparłam cioci, że trudno, będzie musiała przywyknąć, bo zmiana imienia nie wchodzi w grę.

Rozwaliło mnie to na łopatki.
Też mnie doprowadza do szału to ciumkanie i guganie do dziecka A najgorsze jak moja teściowa uspokaja 4 miesięcznego wnuka na rękach i prosto do ucha "ciiiiiiiii" No rozwala mnie to i jak usłyszę takie coś do mojego dziecka to ubiję

A co do ciotki to sorry, ale ja bym się jej roześmiała do słuchawki Ostatnio wpadliśmy na pomysł imienia i powiedziałam koleżance, to ta się oburzyła, że u nich to pewniak i będziemy się myliły jak się spotkamy... No tak, tylko oni nawet dziecka w planach jeszcze nie mają

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Już mi odpisała HR-owa Monika. I tak, na dni. No trudno, jakoś przeżyjemy, ale niemiła niespodzianka.
Eeee... A przy najniższej krajowej też to obowiązuje czy już nie???

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Hejka, jadę do centrum krwiodawstwa odebrać kolejne wyniki na te moje przeciwciała. A potem zaraz do Ikei Najwyżej zostawię mężowi remont pokoju na głowie, jak ja będę w szpitalu.
za wyniki!

Cytat:
Całowania u mnie nie było, ale gadanie jak do ułomnego już tak wkurza mnie to, ale też nic nie mówiłam.

O masakra Ubiłabym gołymi rękami!

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 12:03   #4628
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Obrzydliwe... To tak, jak oblizywanie smoczka Spotkaliśmy się kiedyś ze znajomymi, ich córce upadł smoczek a ojciec co? Oblizał i oddał dziecku To nic, że minutę wcześniej fajkę jarał

My obcinamy od początku tymi nożyczkami z zaokrąglonymi końcówkami. Na początku robił to mąż, bo ja się bałam Przeważnie przez sen obcinaliśmy.

Mam już wyniki krwi, uff.... hemoglobina nie spadła. A w sumie mało tego żelaza brałam przez ostatni miesiąc.

Przejrzałam ciuszki po synku, jakie to NIE różowe Wszystko się praktycznie nadaje dla dziewczynki, bo kupowałam bardzo uniseksowe rzeczy. Odrzuciłam tylko dwie koszulobody

Szwu nie mam, na razie nie potrzeba.
Mam bezwzględny zakaz chodzenia. Tylko siku i ewentualnie zrobić sobie herbate i coś do jedzenia (no muszę to robić bo nikogo z rana na chacie nie ma).
Luteina i magnez.
Do końca ciąży się nie ruszać.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:07   #4629
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Eeee... A przy najniższej krajowej też to obowiązuje czy już nie???
Nie mam pojęcia.
Stary 2015-02-25, 12:07   #4630
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Mam bezwzględny zakaz chodzenia. Tylko siku i ewentualnie zrobić sobie herbate i coś do jedzenia (no muszę to robić bo nikogo z rana na chacie nie ma).
Luteina i magnez.
dobrze że jesteś już w domu

to teraz opowiadaj to, czego nie pisałaś będąc w szpitalu

mnie wkurza strasznie jak ktoś mówi do dziecka takim dziecięcym językiem. "chodź lulu", "masz am" "ale mniam" szlag mnie trafia z miejsca!

a później dziwić się, że dziecko w wieku 3 czy 4 lat mówi że pojechał brum brum

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:09   #4631
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Ja zamówiłam zestaw z babyono - ma dobre opinie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o tych poduszkach klinach? One niby są dobre bo się nie ulewa ale z kręgosłupem nic się nie dzieje? Bedziemy w przyszłym tyg kupowac łóżeczko i wszystko do niego - co trzeba? Pościeli nie? Bo też rożki mam do spania. Zreszta jak bedzie coraz cieplej to i pod kocykiem pewnie też bedzie spała.
Ja chyba kupię tę poduszkę, ew. można coś podłożyć pod materacyk, książki np...

Ja mam rożek i otulacz, dziś jadę po dwa kolejne ;p w sensie takie wielkie pieluchy 120x120 będą służyły jako otulacz, kocyk, pieluszka i wszystko inne ;p kupuję prześcieradło - 3 sztuki, girlandy te takie trójkątne powieszę na łóżku żeby surowo nie było ;p i tyle na początek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 12:11   #4632
Nadzieja87
Zakorzenienie

Mnie doprowadza do szewskiej pasji jak 3 latek mówi o sobie niunio Nie XYZ (imię) tylko niunio

Capriola idę poukładać w szafach kosmetyki pampersy itp

Baset witamy z powrotem
Stary 2015-02-25, 12:14   #4633
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
A masz Tien jakieś konkretne które polecasz?
cążki z babyono miałam i fajne były a nożyczki widziałam fajne, ostre w aptece, ale koszt około 40zł, jak zamówiłam w zestawie z cążkami to były tak grube, że nie dało się nimi obcinać paznokci

Cytat:
Luteina i magnez.
Najważniejsze, że w domku

Scotasia to do jakiego rozmiaru masz ubranka?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Mnie doprowadza do szewskiej pasji jak 3 latek mówi o sobie niunio Nie XYZ (imię) tylko niunio
syn znajomych tak o sobie mówił bo tata i babcia zawsze mówili do niego "niunia" no i on też tak na siebie, więc nie wina dziecka

Stary 2015-02-25, 12:16   #4634
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

masakra, moje sąsiadki, jeszcze te u mamy mojej, tak właśnie robiły..
opaliły sie ruskich fajek a potem jak smoczek upadł to oblizywały i spowrotem dziecku do buzi
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:18   #4635
Nadzieja87
Zakorzenienie

TienShan wiem że to nie wina dziecka, ale rodzice tak się do młodego ćućkają że młody jest pewny że na imię ma niunio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 12:18   #4636
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

Capriola idę poukładać w szafach kosmetyki pampersy itp

Baset witamy z powrotem
ja to wgl jestem za tym, zeby od początku imieniem się zwracać do dziecka...
Stary 2015-02-25, 12:19   #4637
sylwia01485
Zadomowienie

Tien - szału nie ma jeśli chodzi o meble, bo odziedziczyliśmy je po poprzednich właścicielach, były niebieskie i żółte, takie dwa kolory na różnych szafkach i te okleinowe ranty. Jak kupiliśmy mieszkanie to już nie było kasy na zmianę kuchni, więc na początku daliśmy radę, a że nie były wcale zniszczone (teraz już jest trochę gorzej), to ponad 4 lata temu przemalowałam tę niebieskość i żółć na jednolity waniliowy kolor i zmieniłam uchwyty, bo były wcześniej takie starodawne.
Marzy mi się kuchnia, jakie wrzucacie, ale mamy w planach wyprowadzkę do większego, więc na razie jest jak jest.

Jeśli chodzi o farbę, to tam gdzie jest emalia (to co na zdjęciach) nie ma śladu użytkowania, a w środku - akrylowa i już znacznie gorzej. Więc ja do mebli polecam tylko emalię, najlepiej półmat czy satyna, bo się nie błyszczy.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:20   #4638
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Jutro bd miała trochę cZasu to może domkne kosmetyczne zakupy dla dziecka.
mnie to chyba tylko Octanisept został do kupienia

Cytat:
Luteina i magnez.
grunt, że w domku a nie w szpitalu.

Zostałam zupełnie sama w domu i jakoś mi dziwnie... Mieszkamy tu w 6 osób i od listopada to chyba pierwszy raz jak jestem sama.. Nie lubię tak zostawać jak się źle czuję..
Stary 2015-02-25, 12:21   #4639
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
dobrze że jesteś już w domu

to teraz opowiadaj to, czego nie pisałaś będąc w szpitalu

mnie wkurza strasznie jak ktoś mówi do dziecka takim dziecięcym językiem. "chodź lulu", "masz am" "ale mniam" szlag mnie trafia z miejsca!

My mamy takie dziecko u córki w przedszkolu jak widze to matke to mnie szlak trafia ona chyba nie umie normalnie mówić a tak w ogóle to jej syn jest najlepszy a na Andrzejki zażyczyła sobie brak balonów bo jej syn się boi a jak będą balony to on nie przyjdzie .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 12:22   #4640
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
mnie to chyba tylko Octanisept został do kupienia

grunt, że w domku a nie w szpitalu.

Zostałam zupełnie sama w domu i jakoś mi dziwnie... Mieszkamy tu w 6 osób i od listopada to chyba pierwszy raz jak jestem sama.. Nie lubię tak zostawać jak się źle czuję..
ja to słyszałam, zeby tego nie kupować tylko zwykły spirytus i potem rozcienczac. no i tak sie własnie zastanawiam.
no i Sudocrem to chyba taki malutki sobie kupię, skoro on tylko na odparzenia jest
Stary 2015-02-25, 12:22   #4641
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Luteina i magnez.
To teraz odpoczywaj i wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość

Mnie też to wkurza. Moja koleżanka ciągle mówi do swojego synka w stylu: "Zobac, kto psysedł" A mnie aż coś trafia

Cytat:

Scotasia to do jakiego rozmiaru masz ubranka?

Na razie przyniosłam pudło po synku z rozm. 56-68. Od bratowej mam dużo ciuszków ale mało jest mniejszych rozmiarów. Głównie 68-80.
Jak wszystko wypiorę to przeliczę, ile czego mam Na pewno będę polować jeszcze na jakieś "wyjściowe" nie różowe, ale dziewczęce ciuszki w rozm.56-62

Stary 2015-02-25, 12:23   #4642
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
My mamy takie dziecko u córki w przedszkolu jak widze to matke to mnie szlak trafia ona chyba nie umie normalnie mówić a tak w ogóle to jej syn jest najlepszy a na Andrzejki zażyczyła sobie brak balonów bo jej syn się boi a jak będą balony to on nie przyjdzie .
ale to nie był koncert życzen tylko Andrzejki
Stary 2015-02-25, 12:23   #4643
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
TienShan wiem że to nie wina dziecka, ale rodzice tak się do młodego ćućkają że młody jest pewny że na imię ma niunio
no to jest straszne

Sylwia dziękuję, całkiem fajnie to wygląda, ja chyba będę musiała przemalować co nieco... A powiedz jak z czyszczeniem? Bo wiadomo, że w kuchni tłusto
Jakbyś mi linka do dokładnie tej farby dała to byłabym wdzięczna

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-02-25 o 12:27
Stary 2015-02-25, 12:24   #4644
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
To teraz odpoczywaj i wszystko będzie dobrze

Mnie też to wkurza. Moja koleżanka ciągle mówi do swojego synka w stylu: "Zobac, kto psysedł" A mnie aż coś trafia

Na razie przyniosłam pudło po synku z rozm. 56-68. Od bratowej mam dużo ciuszków ale mało jest mniejszych rozmiarów. Głównie 68-80.
Jak wszystko wypiorę to przeliczę, ile czego mam Na pewno będę polować jeszcze na jakieś "wyjściowe" nie różowe, ale dziewczęce ciuszki w rozm.56-62
ja to na razie planuje trzymac w szafkach 56-62 rozmiary.
większych nawet nie prałam
myślicie ze bardzo szybko takie bedzie nosił?
Stary 2015-02-25, 12:25   #4645
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
teoretycznie to chyba po 3 m-cu
Stary 2015-02-25, 12:27   #4646
scotasia
Wtajemniczenie

Ola ja też w komodzie zamierzam poukładać 50-62. Ale piorę wszystko, co mam, bo mnie drażni "obcy" albo "piwniczny" zapach. Nówki też od razu piorę. Tak sobie zerkałam na zdjęcia synka, jak miał ok. 2 mies to chodził w 62. Około 5-6 mcy przeszliśmy na 68. Ale mój syncio urodził się niewielki, 52cm, 2840g. Obstawiam, że z córeczką będzie podobnie.

Stary 2015-02-25, 12:28   #4647
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
teoretycznie to chyba po 3 m-cu
eee to na razie nie bd prac. jak bd trzeba to się wstawi, tz wyprasuje.
Stary 2015-02-25, 12:28   #4648
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córka ma 3,5 roku i nosi rzeczy na 98 cm a siostry syn ma 3 lata i nosi 110 cm. Ciężko stwierdzić.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:30   #4649
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ola ja też w komodzie zamierzam poukładać 50-62. Ale piorę wszystko, co mam, bo mnie drażni "obcy" albo "piwniczny" zapach. Nówki też od razu piorę. Tak sobie zerkałam na zdjęcia synka, jak miał ok. 2 mies to chodził w 62. Około 5-6 mcy przeszliśmy na 68. Ale mój syncio urodził się niewielki, 52cm, 2840g. Obstawiam, że z córeczką będzie podobnie.
ja inne rozmiary to trzymam posegregowane w pudłach w piwnicy
zostawiłam teraz 56-62. tylko własnie muszę jeszcze 62 wyprac

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Moja córka ma 3,5 roku i nosi rzeczy na 98 cm a siostry syn ma 3 lata i nosi 110 cm. Ciężko stwierdzić.
a no własnie.
szwagierka jak urodziła to mała nosiła od razu 62. no ale ona tez po terminie tydzien urodziła wiec w sumie nie wiem czy przez ten tydzien mogła coś mała jej podrosnąć od "normalnego" rozmiaru.

no nic, mam 56 i "większe" 56 no i 62 także zawsze bd w co ubrac.
Stary 2015-02-25, 12:36   #4650
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Melduje się z domu
dobrze, że już jesteś

Cytat:
moja znajoma na syna mówiła Bobuś i ja byłam przekonana, że ona ma Bogdan na imię jak już poszedł do szkoły, to okazało się, że jest Szymon

Cytat:

Sylwia dziękuję, całkiem fajnie to wygląda, ja chyba będę musiała przemalować co nieco... A powiedz jak z czyszczeniem? Bo wiadomo, że w kuchni tłusto
Jakbyś mi linka do dokładnie tej farby dała to byłabym wdzięczna
czyszczenie spoko, po 4,5 roku nie widać nigdzie odprysku, a szafki czyszczę kilka razy w tyg, szczególnie te dolne, bo zawsze coś się zaleje, a na jasnych widać. Jak trzeba to szoruję cifem, ale najczęściej płynem do czyszczenia kuchni.

U mnie była ta:
http://www.tikkurila.pl/farby_dekora...l_semi_matt_30

kolor z mieszalnika. Nie jest najtańsza, ale wydajna i dobrze się maluje. Biorąc pod uwagę, że malowałam w 6 mies ciąży, to mi nie śmierdziało mocno. Nawet szybko schnie jak na alkidową. Ja ściągnęłam drzwiczki i malowałam wałkiem na leżąco. Trochę było babrania się z tymi okleinami, bo musiałam je odciąć taśmą malarską i bardzo dokładnie ten fragment pomalować, żeby nie było widać oryginału pod spodem i żeby nie najechać na tę okleinę. Ale dałam radę sama, mąż tylko potem przyczepił drzwiczki.

Edytowane przez sylwia01485
Czas edycji: 2015-02-25 o 12:37
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości