Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 12:51   #1051
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cześć dziewczyny Słaba coś dzisiaj jestem. czuję się od jakiegoś czasu, jakby mnie miało choróbsko rozłożyć, ale jakoś się trzymam, a dzisiaj od rana co chwilę latam do kibelka A na 15:45 mam wizytę Zobaczymy, ile mój koksik już waży

Co do braku rozwarcia, itp, to ja w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle przed porodem, szyjka ponad 5cm! na ktg 2 dni przed porodem nie zapisał się żaden skurcz, a urodziłam tydzień przed terminem. Także nie martwcie się, nie ma reguły Z moich obserwacji szybciej rodzą osoby bez objawów, niż te ze skracającą szyjką od połowy ciąży, krążkami, itp

Co do diety przy kp, to są różne teorie jak widać. Ja w praktyce mnóstwa rzeczy z listy lesyeux nie mogłam jeść, ale np. morele jadłam

Rossi jedź na IP Trudno, musisz myśleć o sobie. jeśli to jelitówka i nie możesz nawet pić, to spróbuj powerade. Kiedyś mi lekarka poleciła, dobrze uzupełnia elektrolity i jakoś tak smakuje, że prawie nikt po tym nie wymiotuje

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Mój tez właśnie - myślicie ze to nie ma znaczenia czy płuca sa prawidłowo rozwinięte czy tez nie - mój ma czkawki praktycznie codZiennie - zastanawiam sie czy to go nie meczy ?
Czkawka podobno nie jest dla dziecka w ogóle nieprzyjemna i nie świadczy w żaden sposób o jego rozwoju. Po prostu jedne mają, a inne mniej, ale to żaden powód do zmartwienia

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ale gorąco..... uf....

babeczka fajna miła. wytłumaczyła wszystko, mam się nie bać, bo strach ma wielkie oczy, wkłuwają się w kręgosłup cieniutka igiełką i tyle wszystko się czuje ale nic nie boli :P znieczulenie trzyma od 3-6 h w nogach czuje sie drętwienie i ciężkość nóg i tyle i najdziwniejsze jest uczucie jak to określiła. " wydobycie" dziecka

dała skierowanie na morfologie i krzepliwość. będą to moje jedyne badania za darmo

po zabiegu podają paracetamol albo ibuprofen.... heheh czyli ból znośny :P a jak bardzo boli.. bardziej inwazyjny lek.

teraz leze u mamy, relaxuje się.. i wracam do pomiarów cisnienia. jak nadal wysokie szoruje do gin. Buziaki
Super, że nie straszyła Co do paracetamolu, to nie wiem, komu on na co pomaga, bo mi np na nic, a przy porodzie dostałam na bóle krzyża i to był śmiech na sali

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:53   #1052
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Coś mnie ostatnio wzięło na przepisy, ze chyba sobie przepiśnik zrobię. Przyda się jak maluszek będzie na świecie, żeby może mieć więcej inwencji
Ja mam swój zeszyt juz pare lat i wrzucam tam jakies fajne przepisy. Z jednej strony mam ciasta i desery a z drugiej Dania obiadowe itp Jak znajdę cos ciekawego na jakimś blogu to wrzucam sobie na maila w zakładkę przepisy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 12:55   #1053
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ależ Wy macie dobrze z tymi mamusinymi obiadkami. Moja mieszka taaaaaaak daleko, że mogę sobie tylko pomarzyć. Ale w zasadzie odkąd wyprowadziłam się na studia gotuję codziennie sama. Chyba, że akurat jestem na wakacje u rodzinki

U nas czkawki są na porządku dziennym. Już nawet nie liczę, ale pewnie kilkanaście razy dziennie. Mój gin powiedział, że to jak najbardziej w porządku i oznacza, że układ nerwowy rozwija się prawidłowo. Czasem tylko już wkurza mnie to podskakiwanie w brzuchu

Rossi
zdrówka życzę bidulo

niunia_ona no wiesz ja bym się skusiła

nouvelle2 fajne łowy

U mnie ostatnio polowanie tylko na drzwi, klamki, listwy, farby, oświetlenie, meble, armaturę, więc mało dziecięco

87marta78 a precyzyjnie podałaś datę miesiączki? Ja podałam niby 26 czerwca, ale to dlatego, że to data mojej rocznicy poznania się z TŻ i jakoś mi pasowało
Totalnie nie pamiętam kiedy ta miesiączka była, bardzo możliwe, że w pierwszych dniach marca. Także u mnie data jest tak wiesz.. z machnięciem ręki

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:08   #1054
asiulek8
Wtajemniczenie

No to chyba odchodzi mi czop... Z tym, że bez krwi, taka mętna galaretka. No i czuję, że Młoda zeszła niżej, bo mam mięciutki brzuch na górze, a zawsze tam wierzgała.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

tout-petit-fille - nie ma co precyzyjnie określiłaś datę porodu hehehe

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:10   #1055
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja mam swój zeszyt juz pare lat i wrzucam tam jakies fajne przepisy. Z jednej strony mam ciasta i desery a z drugiej Dania obiadowe itp Jak znajdę cos ciekawego na jakimś blogu to wrzucam sobie na maila w zakładkę przepisy
Fajnie właśnie coś takiego mi się marzy bo ja mam wszystko porozrzucane. Część na kompie, część na kartkach, a część w przepisniku, w którym średnio wygodnie się pisze i chyba stworze sobie taki segregator z przepisami.

A do mnie przyszedł właśnie leżaczek zamawiany na allegro, więc idę otwierać i składać
Stary 2015-02-25, 13:11   #1056
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No to chyba odchodzi mi czop... Z tym, że bez krwi, taka mętna galaretka. No i czuję, że Młoda zeszła niżej, bo mam mięciutki brzuch na górze, a zawsze tam wierzgała.
Cos sie zaczyna dziać
Mi odchodził w częściach ale i tak urodziłam po terminie...

Synek

Stary 2015-02-25, 13:12   #1057
nusiekowa
Wtajemniczenie

A ja byłam w lidlu ...wtaszczyłam na dwa razy siatki do domu,wstawiłam zupe i padłam. Przegryzam teraz ciastko z jabłkiem i młody szaleje
Stary 2015-02-25, 13:15   #1058
crystal25
Zakorzenienie

kruszynkaa88 za wizyte
aneta s 13 to juz niedlugo
edithS a robil ci masaz szyjki jak chcialas? nie zamaluj sie najwazniejsze ze w terminie a nie przed jak mialas problemy z szyjka.
lesyeux za wizyte
olasia coz to za postanowienia?
rossi moze przejdz sie do lekarza rodzinnego bo to mi nie wyglada na objawy przed porodowe.... Jesli to grypa zoladkowa, to ciezko bez lekarza, mojemu TZ tylko pepsi pomagala, i jogurty pitne jedynie, ale i tak po nich chcial wymiotowac, no ale zeby sie nie odwodnic musial cos...
anneet po to tu jestesmy! a nie tylko zeby rozmawiac o duzych brzuszkach czekoladkach i wagach

niunia ja nie umiem robic, raz probowalam i wyszla mi zupa golabkowa dobra byla , wszystko sie rozwalilo ale sie zjadlo a cooo

asiulek wg mnie jego przemeczenie wynika zdecydowanie z tego porannego wstawania i silowni mowie tak, bo sama chodzilam 7 razy w tygodniu na silownie i to zazwyczaj przed praca na 9 , a do pracy jezdzilam dodatkowo rowerem wiec dziennie 20 km praca tez ciezka byla, czesto chodzilam zmeczona, i szlam spac od razu po pracy prysznic i do lozka Moze chce wykorzystac dopoki nie ma maluszka na swiecie a silownia jest najlepsza z rana.
widze ze sie zaczyna zelka odchodzi brzuch sie obniza i jagodka do wyjscia sie zbliza hihi

Meganka18 tak a ostatnio zauwazylam ze raz dziennie ja ma i to nic zlego, dziecka to nie meczy kochana, czytalam o tym w necie

nouvelle
a ty znow na zakupy poszlas

87marta78 oby sie ruszylo samo!

mamuska29 nie znam sie na tym, ale ja bylam szczepiona na wszystko, a pamietam ze mialam ospe, i swinke, jak napuchlam w wigilie to ze mna do szpitala rodzice jechali wystraszeni co sie stalo, ze taka spuchlam z godziny na godzine

mordka
obiad mamusiowy zazdroszcze za wizyte

papalinka 3mam kciuki za wizyte

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A ja byłam w lidlu ...wtaszczyłam na dwa razy siatki do domu,wstawiłam zupe i padłam. Przegryzam teraz ciastko z jabłkiem i młody szaleje
mam nadzieje ze za duzo nie nakupowalas, zeby to dzwigac
smacznego ;P ja sila zjadlam troche obiadu, bo TZ przyjezdza jesc o 12, no to tez zjadlam, ale to nie moja pora jak jeszcze sniadania nie mam kiedy zjesc a tu juz obiad
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:17   #1059
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
u nas dzis paskudnie, deszcz, i wieje, dobrze ze nie wychodze dzis nigdzie a ty korzystasz z jego telefonu na wizaz? Zabierz mu telefon nie potrzebuje go na piwku :P To bedziesz z nami
tak bym zrobiła, ale oni idą na to piwo bezpośrednio po pracy, więc nici
ja bym gdzieś wyszła. nie chce mi się, ale nie chce mi się też siedzieć w domu
Ty lepiej sobie już odpuść te okna ja może swoje przetrę, a może nie, ale mam to gdzieś. nie chcę ryzykować.

debraM żeby poszło z górki.

Cytat:
Napisane przez EdithS
Po wizycie trochę się podłamałam, z Helenką wszystko dobrze, waży 3400, wszystkie pomiary prawidłowe, ilość wód też. Ale rozwarcie nie poszło dalej, wciąż mam na 1,5cm. Zbadał mnie tak, że chodzić potem nie mogłam, czemu na koniec to jest takie bolesne
No i musiałam dziś rano zasuwać do laboratorium zrobić posiew moczu, bo kazał ze względu na te bakterie. Dalej mam brać urosept. I 4.03 czyli w tp mam zgłosić się do szpitala, dał mi skierowanie. Zobaczy wyniki posiewu i jak będą kiepskie to poda mi jakiś antybiotyk, zrobi przepływy, ktg i będziemy czekać na poród.
Więc to najgorsza wersja z możliwych, pójście do szpitala bez objawów i czekanie, czy się zacznie...to mnie dobiło, widziałam takie mamusie już, które męczyły się tak kilka dni w szpitalu, zero objawów porodu, biedne tam się nudziły.... Jedyny plus to czuwanie nad tym moim moczem. Zobaczymy co wyniki pokażą. Ale czekanie na 1 poród w życiu w szpitalu samej...ale miałam wczoraj doła... No chyba że prze tydzień coś się rozkręci...
już niedługo tydzień to szmat czasu, może Ci się jutro nawet rozkręcić, kto wie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek
właśnie moja weterynarz jak się do poniedziałku nie poprawi do umawia mnie do kociego dermatologa i okulisty na konsultacje i ewentualne poprowadzenie dalszego leczenia.
Zdecydowaliśmy się na taki sam materac
to mam nadzieję, ze kotkowi się polepszy dodatkowe zmartwienia nie są potrzebne z maleństwem w domu.

a ta wirusówka musi nieźle szaleć. wczoraj byłam się zarejestrować do ogólnego na konsultację i po skierowania i nie było miejsca ani na wczorajsze popołudnie, ani na dzisiaj rano czy popołudnie, ani nawet na jutro rano. idę dopiero jutro popołudniu i to też dlatego, że powiedziałam, że ja pod koniec ciąży jestem i idę tylko na ogólną konsultację i potrzebuję skierowania do ortopedy, a nie z wirusówką jak inni

Rossi, może rzeczywiście na IP jeśli Cię to aż tak męczy. nie możesz się odwodnić teraz

Cytat:
Napisane przez Anneet
Dziś po wizycie jedziemy do moich rodziców po lodówkę,także już spoko, raz jeszcze przepraszam za te słowa w nerwach ale musiałam gdzieś to wyrzucić..
spooooko, ja klnę jak szewc

ojustyna, ja już przytyłam 14,5kg, a jeszcze ok.4tyg przede mną. i też słyszę, że to uroki ciąży. i też niezbyt tak naprawdę to po mnie widać, bo wiadomo brzuszek, trochę na udach i tyłku, a piersi nawet nie bardzo o dziwo. i też czuję, że wiele z tego to opuchnięcia. ale 7kg w krótkim czasie to jakieś chyba extremum?? na szczęście to już końcówka i hormony dają o sobie znać, pewnie stąd Twoje kiepskie samopoczucie, więc trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez ojustyna
bardzo podobna sytuacja, bardzo wolnym krokiem idąc to max 10 minut między bloczkami i bym była w szpitalu, dlatego tylko prosić żeby pogoda dopisała, bo jak bardzo wietrznie albo deszcz to z dzieciaczkiem nie ma co się pałętać po podwórku, choćby to tylko te kilka minut trwało
o tą pogodę. bo mnie coś trafi, jak będę musiała go zapakować w fotelik do auta, które nie ma tylnych drzwi
jak Ty tą paczkę dostałaś od pzu?? i czemu ja nie dostałam, ej

Cytat:
Napisane przez ninia_ona
Dzis robie gołąbki xd ktoś ma ochotę?
ja!

nouvelle

Cytat:
Napisane przez meganka
U Was tez występują czkawki w brzuszku ?
zabawne uczucie.

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
87marta78 a precyzyjnie podałaś datę miesiączki? Ja podałam niby 26 czerwca, ale to dlatego, że to data mojej rocznicy poznania się z TŻ i jakoś mi pasowało
Totalnie nie pamiętam kiedy ta miesiączka była, bardzo możliwe, że w pierwszych dniach marca. Także u mnie data jest tak wiesz.. z machnięciem ręki
niezła jesteś.
ja się zastanawiam, czy moze będę w tych 4% co to urodzą (niemal) w terminie bez większych przesunięć, bo podałam dokładną datę miesiączki, miałam cykle 28dniowe i owulacja raczej się nie opóźniła ani nic

nie chce mi się
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:19   #1060
Hottie07
Zakorzenienie

Ja jestem w szpitalu - mialam ktg, czekam jeszcze na opis. Wlasnie wiezli dzidziusia swiezo po porodzie - jaki piekny, do schrupania a my juz za tydzien bedziemy po

A i byl tez dumny tatus , caly korytarz slyszal " 4200 - kawal chlopa "

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-25, 13:24   #1061
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
Ja jestem w szpitalu - mialam ktg, czekam jeszcze na opis. Wlasnie wiezli dzidziusia swiezo po porodzie - jaki piekny, do schrupania a my juz za tydzien bedziemy po

Ładna waga)
Tydzien szybko zleci i bedziesz miała swoje malenstwo przy sobie

Synek

Stary 2015-02-25, 13:34   #1062
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
tak bym zrobiła, ale oni idą na to piwo bezpośrednio po pracy, więc nici
ja bym gdzieś wyszła. nie chce mi się, ale nie chce mi się też siedzieć w domu
Ty lepiej sobie już odpuść te okna ja może swoje przetrę, a może nie, ale mam to gdzieś. nie chcę ryzykować.

debraM żeby poszło z górki.

już niedługo tydzień to szmat czasu, może Ci się jutro nawet rozkręcić, kto wie

to mam nadzieję, ze kotkowi się polepszy dodatkowe zmartwienia nie są potrzebne z maleństwem w domu.

a ta wirusówka musi nieźle szaleć. wczoraj byłam się zarejestrować do ogólnego na konsultację i po skierowania i nie było miejsca ani na wczorajsze popołudnie, ani na dzisiaj rano czy popołudnie, ani nawet na jutro rano. idę dopiero jutro popołudniu i to też dlatego, że powiedziałam, że ja pod koniec ciąży jestem i idę tylko na ogólną konsultację i potrzebuję skierowania do ortopedy, a nie z wirusówką jak inni

Rossi, może rzeczywiście na IP jeśli Cię to aż tak męczy. nie możesz się odwodnić teraz

spooooko, ja klnę jak szewc

ojustyna, ja już przytyłam 14,5kg, a jeszcze ok.4tyg przede mną. i też słyszę, że to uroki ciąży. i też niezbyt tak naprawdę to po mnie widać, bo wiadomo brzuszek, trochę na udach i tyłku, a piersi nawet nie bardzo o dziwo. i też czuję, że wiele z tego to opuchnięcia. ale 7kg w krótkim czasie to jakieś chyba extremum?? na szczęście to już końcówka i hormony dają o sobie znać, pewnie stąd Twoje kiepskie samopoczucie, więc trzymaj się dzielnie

o tą pogodę. bo mnie coś trafi, jak będę musiała go zapakować w fotelik do auta, które nie ma tylnych drzwi
jak Ty tą paczkę dostałaś od pzu?? i czemu ja nie dostałam, ej

ja!

nouvelle

zabawne uczucie.

niezła jesteś.
ja się zastanawiam, czy moze będę w tych 4% co to urodzą (niemal) w terminie bez większych przesunięć, bo podałam dokładną datę miesiączki, miałam cykle 28dniowe i owulacja raczej się nie opóźniła ani nic

nie chce mi się
Nie ruszam okien, potrzebowalabym krzesla do nich
szkoda, przydalby ci sie telefon z internetem do wizazu
ja podalam dokladna date ostatniej miesiaczki i dokladna date fikania i przez cala ciaze nic sie nie zmienilo co do dat, a po pierwszym badaniu wymiary wyszly idealnie z tym co powiedzialam, bo TZ sie machnal o dwa dni to juz lekarzowi cos nie pasowalo, a jak ja zrozumialam co mowi to ja powiedzialam ze nie i podalam dokladna i od razu inna rozmowa byla heh.
a akorat wtedy TZ wyjechal bezemnie na tydzien wiec wiem kiedy to bylo ;P

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:

super kochana, odpoczywaj tam sobie i juz niedlugo ta wielka chwila
My wczoraj z TZ o tym rozmawialismy, widzialam jak sie cieszyl kiedy mowil mi ze bedzie dzwonic do calej rodziny i do jego i do mojej jak juz bedzie po wszystkim nawet o 3 w nocy
Stary 2015-02-25, 13:35   #1063
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

mam nadzieje ze za duzo nie nakupowalas, zeby to dzwigac
smacznego ;P ja sila zjadlam troche obiadu, bo TZ przyjezdza jesc o 12, no to tez zjadlam, ale to nie moja pora jak jeszcze sniadania nie mam kiedy zjesc a tu juz obiad
dlatego zakupki porozdzielałam w małe siatki i na dwa razy szłam-aktywność fizyczna na dzisiaj mam zaliczoną
Stary 2015-02-25, 13:39   #1064
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:

4200?? wow

Cytat:
Napisane przez crystal
Nie ruszam okien, potrzebowalabym krzesla do nich
szkoda, przydalby ci sie telefon z internetem do wizazu
ja podalam dokladna date ostatniej miesiaczki i dokladna date fikania i przez cala ciaze nic sie nie zmienilo co do dat, a po pierwszym badaniu wymiary wyszly idealnie z tym co powiedzialam, bo TZ sie machnal o dwa dni to juz lekarzowi cos nie pasowalo, a jak ja zrozumialam co mowi to ja powiedzialam ze nie i podalam dokladna i od razu inna rozmowa byla heh.
a akorat wtedy TZ wyjechal bezemnie na tydzien wiec wiem kiedy to bylo ;P
mi jego telefon nie potrzebny, wystarczy jego karta sim on ma po prostu zawsze dużo tego pakietu, bo aż tak często nie korzysta. a ja mam jakieś 50mg jeszcze tylko i aż się boję, że nagle będzie cyk! i wsysnie mi znowu i pakiet, i tych kilka zł z konta
przez całą ciążę daty Ci się nie zmieniły, ale ostatnio Ci przepowiedziano, że urodzisz do końca tygodnia
ja mam 2 dni różnicy między tp wg om i usg. nie życzę sobie przenosić i leżeć w szpitalu, ale tak koło 20marca mogę już spokojnie rodzić
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:43   #1065
emilia1987
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny w nowym watku,jeszcze poprzedniego nie doczytałam a tu juz nowy

Widze po pierwszej stronie ze mamy juz sporo maluszków na swiecie, gratulacje dla dziewczyn , które juz urodziły.

Ja przez 3 dni cieszyłam sie obecnością męza w domku, niestety juz dzis pojechal . Troche spraw udało nam sie zalatwic, podpisalismy w koncu akt notarialny na kupno mieszkania, wczoraj zamówilismy w sklepie wozek 3w1 Graco Evo,jutro moze juz bedzie na sklepie

Wczoraj mialam wizyte u gin (35+6). Wyniki b.dobre, GBS ujemny. Synek waży 2550 kg , brak rozwarcia ale szyjka sie skraca, lekarz powiedział ze moge urodzic za 2 tyg w 37 tyg, ale nie musze ;p w kazdym bądz razie mam byc juz przygotowana i jesli bym urodzila za te 2 tyg to synek wazylby ok 2800-2900, swoja droga ja wazylam 2900 a maz 2800 jak sie urodzilismy coraz bardziej nie moge sie doczekac chwili narodzin synka.. a tymczasem uciekam wstawic kolejne pranie ubranek i biorę sie za prasowanie, bo czas ucieka.

Przepraszam ze tylko tak o sobie, w wolnej chwili doczytam co tam u Was dokładnie sie działo. Miłego dnia

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:51   #1066
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dlatego zakupki porozdzielałam w małe siatki i na dwa razy szłam-aktywność fizyczna na dzisiaj mam zaliczoną
i super
Stary 2015-02-25, 13:54   #1067
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
tak samo prowadzę mój zeszyt z przepisami

Hmm co by tu robić Mąż poszedł do pracy na 14, obiad już zjedzony i co teraz
Stary 2015-02-25, 13:55   #1068
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Fajnie właśnie coś takiego mi się marzy bo ja mam wszystko porozrzucane. Część na kompie, część na kartkach, a część w przepisniku, w którym średnio wygodnie się pisze i chyba stworze sobie taki segregator z przepisami.

A do mnie przyszedł właśnie leżaczek zamawiany na allegro, więc idę otwierać i składać
zdjęcia poprosimy

ja jeszcze muszę do biedry się przejść, ale jakoś mi się nie chce szkoda, że nie można przez internet zamawiać, a z tesco do mnie nie dowożą
Stary 2015-02-25, 13:59   #1069
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
4200?? wow

mi jego telefon nie potrzebny, wystarczy jego karta sim on ma po prostu zawsze dużo tego pakietu, bo aż tak często nie korzysta. a ja mam jakieś 50mg jeszcze tylko i aż się boję, że nagle będzie cyk! i wsysnie mi znowu i pakiet, i tych kilka zł z konta
przez całą ciążę daty Ci się nie zmieniły, ale ostatnio Ci przepowiedziano, że urodzisz do końca tygodnia
ja mam 2 dni różnicy między tp wg om i usg. nie życzę sobie przenosić i leżeć w szpitalu, ale tak koło 20marca mogę już spokojnie rodzić

Kazdy stawia ze urodze w tym tygodniu ale to nie lekarz to sobie moga hehehehehehe Lekarz dalej trzyma sie tej samej daty jak powiedzial na poczatku tak nie zmienia
Ja dzis wlasnie TZ mowilam ze potrzebuje internet w telefonie, a nie ze wlaczam telefon raz w tygodniu bo i tak z niego nie korzystam, a przeciez zaczne wychodzic z maluszkiem to przyda mi sie jakis pakiet, i darmowe rozmowy, bo narazie mam tylko darmowe do TZ, mial jakas promocje i nic nie placimy za to to mi wzial, no ale nie moge skorzystac z niczego innego, ani internet ani gps, ani zadzwonic do kogos innego czy do swojej rodziny z jego telefonu musze......

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny w nowym watku,jeszcze poprzedniego nie doczytałam a tu juz nowy

Widze po pierwszej stronie ze mamy juz sporo maluszków na swiecie, gratulacje dla dziewczyn , które juz urodziły.

Ja przez 3 dni cieszyłam sie obecnością męza w domku, niestety juz dzis pojechal . Troche spraw udało nam sie zalatwic, podpisalismy w koncu akt notarialny na kupno mieszkania, wczoraj zamówilismy w sklepie wozek 3w1 Graco Evo,jutro moze juz bedzie na sklepie

Wczoraj mialam wizyte u gin (35+6). Wyniki b.dobre, GBS ujemny. Synek waży 2550 kg , brak rozwarcia ale szyjka sie skraca, lekarz powiedział ze moge urodzic za 2 tyg w 37 tyg, ale nie musze ;p w kazdym bądz razie mam byc juz przygotowana i jesli bym urodzila za te 2 tyg to synek wazylby ok 2800-2900, swoja droga ja wazylam 2900 a maz 2800 jak sie urodzilismy coraz bardziej nie moge sie doczekac chwili narodzin synka.. a tymczasem uciekam wstawic kolejne pranie ubranek i biorę sie za prasowanie, bo czas ucieka.

Przepraszam ze tylko tak o sobie, w wolnej chwili doczytam co tam u Was dokładnie sie działo. Miłego dnia

same dobre rzeczy
no i za wizyte

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Ja wlasnie nalozylam sobie olejek na glowe a TZ do mnie pisze czy bym nie chciala po baterie do pilota od tv pojsc i kupic no ten to ma wyczucie czasu
Pije malinowego liscia i skubne w szafki wafelka do herbatki
Stary 2015-02-25, 14:00   #1070
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

tout-petit-fille - nie ma co precyzyjnie określiłaś datę porodu hehehe
także tego.. liczę na datę z usg
A czop może odchodzić bez krwi..?

Mi się śniło dziś, że gin zapowiedział, że w ciągu 2tyg urodzę, a mała waży 3500 i lepiej, żeby już nie rosła, bo nie będzie SN.

W nocy takkkkk mi się wierciła, że aż zaciskałam pipowe mięśnie, żeby mi nie wyskoczyła

Cytat:

niezła jesteś.

nie chce mi się
Ja wczoraj dzwoniłam do lekarki, która ma być pediatrą mojej Nikoli i sama biedna zachorowała. Dopiero jutro mam dzwonić i dowiedzieć się jak będzie przyjmować w przyszłym tyg.
Chciałam z nią porozmawiać o szczepieniach i przy okazji wziąć dla siebie skierowanie na mocz i krew.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:07   #1071
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Mi się śniło dziś, że gin zapowiedział, że w ciągu 2tyg urodzę, a mała waży 3500 i lepiej, żeby już nie rosła, bo nie będzie SN.

W nocy takkkkk mi się wierciła, że aż zaciskałam pipowe mięśnie, żeby mi nie wyskoczyła

Ja wczoraj dzwoniłam do lekarki, która ma być pediatrą mojej Nikoli i sama biedna zachorowała. Dopiero jutro mam dzwonić i dowiedzieć się jak będzie przyjmować w przyszłym tyg.
Chciałam z nią porozmawiać o szczepieniach i przy okazji wziąć dla siebie skierowanie na mocz i krew.

ja czytalam, ze moze bez krwi odchodzic tez dzis mialam sen ze urodzilam i polozyli mi dziecko na mnie, TZ ryczal jak szalony ze szczescia, a ja bylam w totalnym szoku ahh te sny....
Stary 2015-02-25, 14:08   #1072
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Ależ Wy macie dobrze z tymi mamusinymi obiadkami. Moja mieszka taaaaaaak daleko, że mogę sobie tylko pomarzyć. Ale w zasadzie odkąd wyprowadziłam się na studia gotuję codziennie sama. Chyba, że akurat jestem na wakacje u rodzinki

U nas czkawki są na porządku dziennym. Już nawet nie liczę, ale pewnie kilkanaście razy dziennie. Mój gin powiedział, że to jak najbardziej w porządku i oznacza, że układ nerwowy rozwija się prawidłowo. Czasem tylko już wkurza mnie to podskakiwanie w brzuchu

Rossi
zdrówka życzę bidulo

niunia_ona no wiesz ja bym się skusiła

nouvelle2 fajne łowy

U mnie ostatnio polowanie tylko na drzwi, klamki, listwy, farby, oświetlenie, meble, armaturę, więc mało dziecięco

Tak,bo ja zawsze sobie zapisywalam puerwszy dzien miesiaczki w kalendarzu,wiec nie ma opcji zebym sie pomylila :/
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:09   #1073
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Ja wlasnie nalozylam sobie olejek na glowe a TZ do mnie pisze czy bym nie chciala po baterie do pilota od tv pojsc i kupic no ten to ma wyczucie czasu
Pije malinowego liscia i skubne w szafki wafelka do herbatki
napisz mu że jesteś zajęta tworzeniem jego syna i nie masz czasu na pierdoły
Stary 2015-02-25, 14:12   #1074
żona_marcina
Rozeznanie

Hej, ja cały dzień przeleżałam tak mnie napier..... plecy. W nocy też się cały czas przekręcałam przez te plecy. Robiłam ćwiczenia rozciągające, trochę pomogło ale za każdy razem czułam, jak mi coś przeskakuje w odcinku lędźwiowym.

Jedynym plusem dzisiejszego dnia jest to, że jednak na pani od okien zadzwoniła do mnie rano, że ma kilka godzin wolnych i umyła mi okna i podłogi. Zapłaciłam 40 zł Przynajmniej okna mam z głowy, bo tak by czekały na mycie kilka miesięcy. Teraz boję się stanąć na krześle, bo mam zawroty głowy.

Crystal - żeby Ci znowu nie przeszło do głowy stawać na krześle.

Edith - musisz porozmawiać z brzuszkiem, może jak poprosisz małą żeby już wyszła na świat to posłucha

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady, nie wiem.czy dam.radę wyjść z domu jednocześnie korzystam z wc i miski, zygam zielonymi wodami i żółcia... ale spróbuję do lekarza rodzinnego, nie wysiedzę na ip. Tymczasem czekam na męża przywiezione mi colę ale dop po 14 :placze:
Boże żeby tylko nie zaczął się teraz porod!
Następna chora. Trzymaj się kochana

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:16   #1075
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Hej, ja cały dzień przeleżałam tak mnie napier..... plecy. W nocy też się cały czas przekręcałam przez te plecy. Robiłam ćwiczenia rozciągające, trochę pomogło ale za każdy razem czułam, jak mi coś przeskakuje w odcinku lędźwiowym.

Jedynym plusem dzisiejszego dnia jest to, że jednak na pani od okien zadzwoniła do mnie rano, że ma kilka godzin wolnych i umyła mi okna i podłogi. Zapłaciłam 40 zł Przynajmniej okna mam z głowy, bo tak by czekały na mycie kilka miesięcy. Teraz boję się stanąć na krześle, bo mam zawroty głowy.

Crystal - żeby Ci znowu nie przeszło do głowy stawać na krześle.

Edith - musisz porozmawiać z brzuszkiem, może jak poprosisz małą żeby już wyszła na świat to posłucha

Następna chora. Trzymaj się kochana
Mam tak samo z plecami :/ bol nieznosny. Na dodatek zgaga mnie od wczoraj meczy,chyba po soku z jablek,ktory wyciskalam.
Mi okna siostra umyla,bo mama powiedziala ze mam sama nie kombinowac
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:25   #1076
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Jestem ciekawa co Ci zaproponuje ta lekarka. Koniecznie napisz.

Ja mam cały czas problem z pediatrą. U mnie dzieci leczy lekarz rodzinny (który prawie wykończył już dwoje dzieci) i jedna pediatra, która aż za bardzo lubi dawać antybiotyki. U mojego lekarza rodzinnego nie ma pediatry. Myślę, żeby zapisać młodego do Lublina do Luxmedu

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Moje lumpy ostatnie
Kiedy mała założy te wszystkie śliczne ciuszki

Z ciekawości - policzyłabyś kiedyś ile masz ciuszków w poszczególnych rozmiarach. Bez skarpetek, czapeczek i rajstopek. Pewnie wyjdzie niezła liczba

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane,
zaliczyłam dziś ktg, zapisał się tylko jeden skurcz :/ więc za szybko nie urodzę Oliwka czeka chyba na wiosnę i dopiero wyjdzie.
Mam się na weekend zapisać do takiej innej położnej na ktg.
Bo jakby nie patrzeć tp mam za całe 4dni...
Pewnie przenoszę i znów położą mnie w szpitalu, a tego nie wytrzymam.
Przez 4 dni wiele może się wydarzyć. Może spróbuj powoli wykurzać małą z brzuszka?

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:34   #1077
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

Juz tylko tydzień zazdroszczę żeby wszystko poszlo dobrze i będziesz mieć już niedlugo kruszynke przy sobie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
zdjęcia poprosimy

ja jeszcze muszę do biedry się przejść, ale jakoś mi się nie chce szkoda, że nie można przez internet zamawiać, a z tesco do mnie nie dowożą
A Ty wiesz, że ja już też sprawdzałam czy u nas z Tesco dowożą od kiedy jestem na chorobowym to zauważyłam jak dużo ludzi chodzi po marketach przed południem. Wcześniej robilam zakupy 20-21 to było o wiele mniej ludzi...

A oto mój leżaczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1424871230426.jpg (48,5 KB, 33 załadowań)
Stary 2015-02-25, 14:35   #1078
Hottie07
Zakorzenienie

Ja juz w domu ktg w porzadku - serduszko pracuje dobrze, skurczy brak
To terminu ciecia nic sie nie powinno wydarzyc
Stary 2015-02-25, 14:36   #1079
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba może, bo na nic innego mi to nie pasuje. A w sobotę byłam na IP i tam mi lekarka grzebała w pipci to może coś poruszyła?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 14:37   #1080
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz w domu ktg w porzadku - serduszko pracuje dobrze, skurczy brak
To terminu ciecia nic sie nie powinno wydarzyc
Super już niedługo będziesz z maleństwem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości