Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 13:01   #1171
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Kroplowka zeszła, macica znowu zaczęła się stawiać i dostanę wlew magnezowy, ale żeby było śmieszniej zaczął odchodzić mi czop
mi zaczal odchodzic w 37 tygodniu, a urodzilam w 41 skonczonym po wywolaniu, wiec tez to o niczym nie swiadczy do konca, aczkolwiek mowi sie, ze w ciagu 2-3 tyg. nastapi porod
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Bo jest przyzwyczajona.
Malutkie dziecko zjezazwyczaj ze sloiczka to co nam sie wydaje strasznie niewdobre, bo ono nie ma jeszcze wyuczonego smaku. Nie wsiem moj synek na poczatku to uwielbial dynie z ziemniakiem dla mnie byla ohada, a jemu sie az uszy trzesly.
Potem sie dziecko przyzwyczaja. Moj dalej czasami je jakies warzywka ze skoika jako jarzynka do obiadu. Gotowe dania czasami tez.
tylko jak wytlumaczysz, ze mojemu tz sloiczki tez smakuja

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Też patrzyłam tą Rainforest, ale sama nie wiem czy chcę taki plastikowy czy cały mięciutki właśnie
ja mam ta karuzelke, plastikowa latwiej z kurzu wytrzec i jest bardzo kolorowa, wiec przyciagnie uwage, takie miski latajace bezbarwne malo co dziecko interesuja , ale przytulnie wygladaja dla doroslego
Z zabawek i przywieszek to lamaze polecam, fajnie szeleszcza, grzechocza itp. no i tez kolorowe sa, bright starts tez lubila Maja

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
przykro przykro, szukac pracy z rocznym dzieckiem nie bedzie latwo, ale ja sie nie zamartwiam, wiem co potrafie i na coi mnie stac, dam sobie rade nowa praca, nowe wyzwania- nie mozna cale zycie w jednym miejscu stac no i mam ponad rok na to, zeby sobie to do glowy wbic
no nie bedzie latwo, ja do tego jeszcze studiowac bede od wrzesnia na 2 letnie sie zapisuje no i musze sie calkowicie przebranzowic, wiec to bedzie wyzwanie... pewnie bede zaczynac od asystentki lub stazu jak mnie ktos wezmie...

Dobra nadrabia dalej

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:06   #1172
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja dla dzidziusia to chyba mam wszystko. Jeszcze tylko kropelki sabsimplex, ale to drobiazg no i ten leżaczek chcę zamówić, bo mam taki nierozkładany na płasko a chcę ten:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...110682910.html

Dla starszaka musimy kupić coś takiego: http://allegro.pl/gokart-na-pedaly-f...078839759.html jako prezent od braciszka.
Też chcę coś Hani od brata sprezentować. Uważam, że to dobre przełamanie ewentualnych lodów. Zobaczymy jak to będzie

A leżaczek mam ten sam tylko z lwem. Bosh ile ja się go okołysałam Muszę go wygrzebać ze strychu do wyprania. Tak samo pranie gondoli i fotelika samochodowego mnie czeka... Ehhh ale to zostawię może na marzec. Końca nie widać

Cytat:
Ja mam małe rampersy na 0-3 m-ce więc raczej nie skorzystam.
Będę kupować na bieżąco żeby rozm.był dobry. Mam dużo bodziaków, ale będzie trzeba dokupić jakieś krótkie gatki bo nie mam wcale, chociaz przy naszym lecie na pewno długie bawełniane dla takiego maluszka też będą często w uzyciu
Ja z krótkim rękawkiem mam może 3 pary body po małej i parę rompersów. Nie kupuję specjalnie tego typu rzeczy jako, że na początku nie będzie mi potrzebne a jak będzie już wiadomo jaki duży będzie chłop to wtedy się kupi. Hania zrobiła nam psikusa i urodziła się w maju, od razu do rozmiaru 62 a w wakacje już 68/74 nosiła.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
a u mnie 9 stopni i słoneczko! aż herbatkę piję w ogródku-ciepełko! Ja mam wiosnę i nie oddam!! Tak ma już być cały czas albo cieplej
Aaaale zazdroszczę!!!! U mnie paskudnie: mokro, zimno i cały czas leje

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Lece na busa,buzka
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Zrobilam sobie makaron ze szpinakiem, dorzucilam suszone pomidory i kapary, ale wyszlo dobre!
Aaale jestem głodna. A tu mięso jeszcze mi się nie rozmroziło porządnie Buuu!
Stary 2015-02-25, 13:06   #1173
malinka1984
Zakorzenienie

Mała szacun z tymi oknami.
Ja jak bym umyła dziś okna to jutro bym była na porodówce

Pozdrawiam
Malinka
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:07   #1174
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie kupuję prezentu od siostry dla synka. Jakoś nie klei mi się wytłumaczenie mu jak to on to dostał od dzidzi, która była w brzuchu. Zaraz byłoby pytanie:a kiedy była w sklepie? a skąd miała pieniążki? itp.
Pewnie Młody coś dostanie, nie tak drogiego ale nie z okazji urodzenia dzidzi a raczej żeby miał się czym zająć

te na ostatnim zdjęciu - love!
Nam wszyscy znajomi z dwójką dzieci polecali taki prezent, a dostanie akurat taki duży, bo wymarzył taki gokart jesienia i miał dostać od Mikołaja, ale wtedy zima i tak byt nim nie jeździł, więc teraz od brata na wiosnę to akurat sie dobrze składa

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
hej!

No to i tak wcale nie tak późno się za to zabrałaś

Ja jeszcze nic nie prałam Prać zamierzam gdzieś za 2-3 tygodnie. ubranek mam moim zdaniem za mało..ale to teraz w marcu jeszcze dokupię. A wynika to z tego,że kupowałam wszystko nowe, nigdy nie kupowałam nic w lumpkach i nie mogę się do nich przekonać, tymbardziej dla dziecka... Poza tym nie mam pościeli, pieluch, kocyków, prześcieradeł, rożka, przewijaka, całej kosmetyczno-aptecznej wyprawki i pewnie jeszcze sporo duperelów ale to wszystko będę zamawiać przez neta ,więc chwila moment i będzie skompletowane jakoś w ogóle ostatnio na spokojnie podchodzę do tego

ja też najczęściej chodzę w płaskich lub na koturnie delikatnym.
W szpilkach chodziłam w pracy..ale to wyglądało tak,że do pracy jechałam w balerinach( było mi łatwiej w nich biegać na autobus ) a w pracy zmieniałam na obcasy

No to piona (co do prania)
Mój tż też wyluzowany w tej kwestii..uważa,że ze wszystkim zdążymy,a nawet jak nie to zawsze w międzyczasie będzie można dokupić..bo mieszkamy w dużym mieście, naokoło mnóstwo sklepów itp, no i internet,gdzie wszystko można kupić,więc nie ma co się tym zanadto przejmować w sumie ma rację po zamówieniu wózka i tych ważniejszych rzeczy też trochę wyluzowałam. Teraz zostały do kupienia tylko duperele

dokładnie,popieram, my i tak zrobimy swoje, co będziemy tżtów pytać o zdanie

o kurczaczki! ale świetne szpile! w sam raz na spacerki z wózeczkiem

fajne ubranka!

mój tż od rana załamany.. jego psiak, teraz mieszkający z jego rodzicami, ma raka z przerzutami, dziś byli z nim na usg,a że jest już dość stary to nie mogą zrobić mu już żadnej operacji,bo może jej nie przeżyć, więc wet kazał nastawiać się na najgorsze.. dostał jakiś antybiotyk..ale nie wiadomo na jak długo on pomoże..
Szok jak sie człowiek zżywa ze zwierzakiem. Mój Tż jak coś sie dzieje z naszym psem to tez przeżywa. Czasem mi sie wydaje że bardziej niż jak mi sie coś dzieje

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
ja od kilku miesięcy próbuję przerzucić część obowiązków na tż ale to o :upe: roztrzaskać. A wczoraj mi powiedział, że mam się go prosić żeby coś w domu zrobił. A pomyśleć, że jeszcze wychowujemy jego córką, ltórą też średnio się zajmuje. czasem to mam dość i mam ochotę go wyrzucić...

powodzenia!
Mieszka z Wami córka Tż nie Waszą wspólna tak? W jakim jest wieku?

Wyniosłam część rzeczy w pokoju w którym będziemy robić meble. Dużo tego a jeszcze więcej zostało ale juz można sie ruszyć i Tż wyniesie meble itp. a ja potem reklamówki z ciuszkami po synku i inne rzeczy. Porozstawiałam te rzeczy po całej górze tj.sypialni, garderobie, więc mam na górze total sajgon
Okna umyje Tż, firanki też powiesi. Ja będę sprzątać ten syf
Stary 2015-02-25, 13:08   #1175
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

no nie bedzie latwo, ja do tego jeszcze studiowac bede od wrzesnia na 2 letnie sie zapisuje no i musze sie calkowicie przebranzowic, wiec to bedzie wyzwanie... pewnie bede zaczynac od asystentki lub stazu jak mnie ktos wezmie...

j
mysle, ze mnie tez nikt od razu na z-ce kierownika nie zatrudni, wiec trzeba bedzie sie przemeczyc i pokazac co sie potrafi duzo nizej ale wiesz jak to jest, jak na cos ciezko zapracujesz to to doceniasz
damy sobie rade! jak nie my to kto?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:09   #1176
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mi zaczal odchodzic w 37 tygodniu, a urodzilam w 41 skonczonym po wywolaniu, wiec tez to o niczym nie swiadczy do konca, aczkolwiek mowi sie, ze w ciagu 2-3 tyg. nastapi porod
tylko jak wytlumaczysz, ze mojemu tz sloiczki tez smakuja

ja mam ta karuzelke, plastikowa latwiej z kurzu wytrzec i jest bardzo kolorowa, wiec przyciagnie uwage, takie miski latajace bezbarwne malo co dziecko interesuja , ale przytulnie wygladaja dla doroslego
Z zabawek i przywieszek to lamaze polecam, fajnie szeleszcza, grzechocza itp. no i tez kolorowe sa, bright starts tez lubila Maja

Dobra nadrabia dalej
No moze ma taki gust
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:10   #1177
cashmere
Zakorzenienie

Wlasnie mi sasiadka polecony z PITem przyniosla, wzieli bo zauwazyli ze listonosz awizo wypisuje. A mieszkam w domu, wiec nawet wchodzic na gore nie musial Caly czas bylam a on nawet nie zastukal.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 13:10   #1178
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Mała szacun z tymi oknami.
Ja jak bym umyła dziś okna to jutro bym była na porodówce

Pozdrawiam
Malinka
trzy okna w tym jedno balkonowe to nie tak duzo a myslalam ze mniej sprawna jestem jakbym jutro wyladowala na porodowce to mi przypomnicie dlaczego ale skoro wszystkie mi przenoszenie przepowiadaja ciekawe jak tam moja szyja czy caly czas taka dluga

JAŚ

Stary 2015-02-25, 13:11   #1179
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Aa no 2 lata mozna tylko

:-D

Juz drugi raz tak mnie kopsnal ze az mi pyknelo w brzuchu :-P
Az sie wystraszylam bo sie naczytalam ze wody odchodzą z takim 'pyk'.
Ja mam dość często takie pyk
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:12   #1180
malinka1984
Zakorzenienie

Ja dziś wybrałam się do dwóch centrów handlowych po łapcie do szpitala i kij do mopa bo złamał mi się przy myciu podłogi i oczywiście nie było niczego a umęczyłam się strasznie.
Teraz leżę i ani myślę się gdzieś ruszać.

Pozdrawiam
Malinka
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:14   #1181
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój, toż to głupota jest :-P nie warto sie takimi bzdetami przejmować :-*

Ide wywieszać pranko, dalej czekam na paczuszke i marżę zeby juz zatopić pazury w tym kartonie :-D
Ja właśnie dostałam paczkę z all po dwóch dniach od zamówienia wiec super! Przewijak jest śliczny choć ecru to bardzo mi się podoba wanienka tez super zadowolona jestem z zakupów!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 13:14   #1182
siempre
Wtajemniczenie

Ja to chyba okien teraz nie będę myla bo mam ich za dużo. Może tylko na poddaszu umyje.
Kurcze sama juz nie wiem czy mi goraco czy zimno
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:17   #1183
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

mam takie pytanko- czy Wasze mamy lub teściowe nie mają pomysłu prezentowania Wam rzeczy po swoich dzieciach, synach, np Waszych obecnych męzach?
bo mi wczoraj teściowa zaoferowała "bet" (na początku nie wiedziałam, o czym mówi ) po synu, czyli zabytek ponad 30 letni
juz bym sie chyba bardziej z takiego wózka ucieszyła np.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:18   #1184
kordelka85
BAN stały

Śniło mi się ze byłam w ciąży znowu. Miałam rodzic w styczniu strasznie zalowalam ze nie trafilam terminem w BN.
Stary 2015-02-25, 13:19   #1185
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
nie dla mnie bo chodze w nich jak pokraka a najgorsze co moze byc to widok laski niepotrafiacej chodzic w obcasach taka nowonarodzona sarenka chwiejaca sie na prawo i lewo zakladam je tylko na wieksze okazje i udaje ze jestem mistrzem chodzenia, za to lubie koturny i ladne eleganckie buty wlasnie na podwyzszeniu a to zawsze jakas alternatywa.
Oo to tak jak ja!!

Cytat:
Na koniec roku firma-dostawca i-netu powinna Ci wystawić fakturę. Powinnaś mieć dokument- r-ek, FV potwierdzajacy jakie koszty i-netu poniosłaś. Przelew nie jest chyba takim dowodem
mówisz? Kurde my nie dostajemy żadnej faktury rocznej, tez płacimy tylko przelewem rachunki za neta i juz raz tak się rozliczyl mój Tż... hmm ciekawe czy jak by chcieli dowód to byłby problem.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wyprałam kołdrę i jest cała
Od rana rozmawiam albo z mamą albo z mężem i tak próbowałam Was nadrobić...

Ja musze sobie jakies fajne adidasy kupić na wiosnę, i coś elegantszego bo chce wyglądac jak mama a nie jak nastolatka z wózkiem
a mój styl to przeważnie zwykły misz masz i chcę go zmienić...
taka moja złota myśl na dziś
Widzę ze dziś lepszy humorek

Stary 2015-02-25, 13:19   #1186
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie sie zastanawialam jak to jest z L4 pod koniec. To sie da wystawic zwolnienie do porodu??
Obys sie wstrzelila z porodem w ten termin, by sie zalapac na kase z ubezpieczenia. Zawsze cos
z Maja ialam do tp wg OM wystawione zwolnienie, a tydzien przenosilam, wiec po tp wzielam zwolnienie u internisty ciazowe, bo mozna juz z maciezynskiego korzystac, ale mi szkoda bylo...

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Flihgt nie wydarlam się :p tylko mu ładnie powiedziałam co zrobił buty na stole to kłótnia i nieszczęście dlatego się zdenerwowalam :P starczy mi nerwów i w ogóle
o widzisz ja pierwszy raz sie styknelam jak mi tz powiedzial o tym zabobonie, ale u niego to zabobon nie na klotnie, a na nieszczescie, wiec wiesz... fakt my sie wtedy poklocilismy, bo go wysmialam...
Cytat:
Zawrotny zwrot dostaniemy z tz 108zl...
Czy ktos moze mi wytłumaczyć jak krowie na rowie jak skorzystać z ulgi i odliczyc internet?
a nie masz faktur papierowych? One sa potrzebne tylko przy kontroli, wiec na pewno firma, z ktora masz podpisane umowy wystawia faktury, mozesz poprosic o elektroniczne tez i ulga przysluguje tylko 2 lata z rzedu :/

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Ja mam po Hani taką: http://www.smyk.com/tomy-kubus-pucha...y-dla-dzieci-p

O tyle fajna, że pełni też rolę projektora jak dziecko już podrośnie i odczepi się drążek karuzeli. Jako lampka też robi
taki projektor tez mam, od kolezanki dostalam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:19   #1187
Maddy84
Zadomowienie

Cytat:
trzy okna w tym jedno balkonowe to nie tak duzo a myslalam ze mniej sprawna jestem jakbym jutro wyladowala na porodowce to mi przypomnicie dlaczego ale skoro wszystkie mi przenoszenie przepowiadaja ciekawe jak tam moja szyja czy caly czas taka dluga
Moja znajoma była już tydzień przeterminowana i cały czas do końca pomagała mężowi w remoncie i przeprowadzce firmy do innego lokalu. Do historii przeszło jak do 1 w nocy czyściła papierem ściernym schody pod farbę, a następnego dnia o godzinie 18 powitała syna
Stary 2015-02-25, 13:19   #1188
kordelka85
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50415350]
mam takie pytanko- czy Wasze mamy lub teściowe nie mają pomysłu prezentowania Wam rzeczy po swoich dzieciach, synach, np Waszych obecnych męzach?
bo mi wczoraj teściowa zaoferowała "bet" (na początku nie wiedziałam, o czym mówi ) po synu, czyli zabytek ponad 30 letni
juz bym sie chyba bardziej z takiego wózka ucieszyła np. [/QUOTE]

Wygląda ladnie. Ale co do wygody mialabym wątpliwości.
Stary 2015-02-25, 13:29   #1189
kana158
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanko - kocyki minky kupowałyście z wypełnieniem (owatą) czy bez?
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 13:30   #1190
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
ja od kilku miesięcy próbuję przerzucić część obowiązków na tż ale to o :upe: roztrzaskać. A wczoraj mi powiedział, że mam się go prosić żeby coś w domu zrobił. A pomyśleć, że jeszcze wychowujemy jego córką, ltórą też średnio się zajmuje. czasem to mam dość i mam ochotę go wyrzucić...

powodzenia!
No to niefajnie z jego strony...

Cytat:
Wlasnie mi sasiadka polecony z PITem przyniosla, wzieli bo zauwazyli ze listonosz awizo wypisuje. A mieszkam w domu, wiec nawet wchodzic na gore nie musial Caly czas bylam a on nawet nie zastukal.
To tak jak kurier z poczty moj :-(

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Ja dziś wybrałam się do dwóch centrów handlowych po łapcie do szpitala i kij do mopa bo złamał mi się przy myciu podłogi i oczywiście nie było niczego a umęczyłam się strasznie.
Teraz leżę i ani myślę się gdzieś ruszać.

Pozdrawiam
Malinka
Tez ostatnio zlamalam kij id mopa

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dostałam paczkę z all po dwóch dniach od zamówienia wiec super! Przewijak jest śliczny choć ecru to bardzo mi się podoba wanienka tez super zadowolona jestem z zakupów!
No to super

Ja nadal czekam :-(
Pawcio 13.04.2015

Edytowane przez blackberry89
Czas edycji: 2015-02-25 o 13:31
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:32   #1191
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50415350]
juz bym sie chyba bardziej z takiego wózka ucieszyła np. [/QUOTE]
cale szczescie mi nie proponuja zadnych przedpotopowych urzadzen

JAŚ

Stary 2015-02-25, 13:32   #1192
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko - kocyki minky kupowałyście z wypełnieniem (owatą) czy bez?
Ja teraz nie bralam ale gdybym miala to bym wzięła bez, na zimę wezmę z wypełnieniem.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-25, 13:33   #1193
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi się ze byłam w ciąży znowu. Miałam rodzic w styczniu strasznie zalowalam ze nie trafilam terminem w BN.

Ty to zawsze masz problem z terminem żeby trafić w święta ahahahahah:cojest :

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Oo to tak jak ja!!

mówisz? Kurde my nie dostajemy żadnej faktury rocznej, tez płacimy tylko przelewem rachunki za neta i juz raz tak się rozliczyl mój Tż... hmm ciekawe czy jak by chcieli dowód to byłby problem.

Widzę ze dziś lepszy humorek
tak lepiej może też słońce robie swoje

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:33   #1194
Izuniaa89
Zakorzenienie

Majka 8 lat skonczy w tym roku. TO jego córka a mam wrażenie że nic o niej nie wie, nie mówiąc o tym żeby umiał się nią zająć. Ale tak to bywa jak się ma wiecznie-wyręczających-rodziców
Stary 2015-02-25, 13:37   #1195
Maddy84
Zadomowienie

Cytat:
Córce kupowałam z La Millou z wypełnieniem. Teraz będę szyć sama i też zamierzam taki sam. Cienkich kocyków mam sporo stąd mój wybór.
Stary 2015-02-25, 13:40   #1196
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma była już tydzień przeterminowana i cały czas do końca pomagała mężowi w remoncie i przeprowadzce firmy do innego lokalu. Do historii przeszło jak do 1 w nocy czyściła papierem ściernym schody pod farbę, a następnego dnia o godzinie 18 powitała syna
dopoki czuje sie dobrze to nie bede sie ograniczala jestesmy juz w 'spokojnym' okresie a lezenie na kanapie to nie dla mnie teraz, lubie to, ale czuje sie wtedy taka 'rozlazla' a nie forfuje sie niewiadomo jak. wiec moze i ja przejde do historii bo jak ja bede po terminie porodu (nie nie nie, nie chce tego o nie!) to chyba gruntowne mega porzadki bede robila na wiosne

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
ja mam wypelnienie, ale cienkie. wiosenne, na jesien zime planuje kupic to grube

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
ty to masz ztymi porodami w swieta jestem ciekawa jak to teraz bedzie z toba

JAŚ

Stary 2015-02-25, 13:41   #1197
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie 9 stopni i słoneczko! aż herbatkę piję w ogródku-ciepełko! Ja mam wiosnę i nie oddam!! Tak ma już być cały czas albo cieplej
Oj zazdroszczę tego słonka u nas dziś kropi deszczyk i ponuro...

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
hej!
mój tż od rana załamany.. jego psiak, teraz mieszkający z jego rodzicami, ma raka z przerzutami, dziś byli z nim na usg,a że jest już dość stary to nie mogą zrobić mu już żadnej operacji,bo może jej nie przeżyć, więc wet kazał nastawiać się na najgorsze.. dostał jakiś antybiotyk..ale nie wiadomo na jak długo on pomoże..
Biedna psinka

Stary 2015-02-25, 13:41   #1198
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Majka 8 lat skonczy w tym roku. TO jego córka a mam wrażenie że nic o niej nie wie, nie mówiąc o tym żeby umiał się nią zająć. Ale tak to bywa jak się ma wiecznie-wyręczających-rodziców
A co z jej mama? :-(

Kurcze faceci to sa nieodpowiedzialni do dzieci w większości...

Ja sie martwię o tz bo on to czasem zero wyobraźni. Niby jest odpowiedzialny ale nie mysli ...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-25, 13:43   #1199
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Córce kupowałam z La Millou z wypełnieniem. Teraz będę szyć sama i też zamierzam taki sam. Cienkich kocyków mam sporo stąd mój wybór.
No właśnie ja też się przymierzam do hand made
Chciałabym uszyć kocyk i podusię do wózka, pościel do łóżeczka i ochraniacz na szczebelki... jak przeliczyłam koszty to sam materiał wyjdzie grosze w porównaniu do tego ile sobie liczą na allegro a i dodatkowo satysfakcja będzie, że córuni sama coś zmajstrowałam
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-25, 13:45   #1200
kordelka85
BAN stały

Cytat:
dopoki czuje sie dobrze to nie bede sie ograniczala jestesmy juz w 'spokojnym' okresie a lezenie na kanapie to nie dla mnie teraz, lubie to, ale czuje sie wtedy taka 'rozlazla' a nie forfuje sie niewiadomo jak. wiec moze i ja przejde do historii bo jak ja bede po terminie porodu (nie nie nie, nie chce tego o nie!) to chyba gruntowne mega porzadki bede robila na wiosne

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

ja mam wypelnienie, ale cienkie. wiosenne, na jesien zime planuje kupic to grube

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

ty to masz ztymi porodami w swieta jestem ciekawa jak to teraz bedzie z toba
Chłop mi ostatnio mówił ze jak mała będzie miała 3 lata to dobrze by było następne zmsjstrowac. I tak by jakoś wyszli jak było w tym śnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości