|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny młode październik 2007
Cytat:
![]() Bolerko szyje się, suknia wisi w salonie, butki stoją w domku. Oj jakbym nie miała tego wszystkiego pewnie byłabym w panice (niestety jestem panikarą) ![]() A tak poza tym SoNeRa zazdroszcze podróży poślubnej, my niestety nigdzie w tym roku nie jedziemy, mój kochany TŻ właśnie zmienił pracę i nie dostanie urlopu, dopiero może w przyszłe wakacje odbijemy sobie to ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ja pierwszą przymiarkę mam za sobą. Bynny_82 jesteśmy w podobnej sytuacji bo mój narzeczony też zmienia pracę. Z tymże 5 września wyjeżdża na szkolenie do Monachium i do końca sierpnia musimy wszystko pozałatwiać taże my przyśpieszenie dostaliśmy, że hej. Weekend znowu zaplanowany z zaproszeniami, w tygodniu protokół w parafii i jakość leci. Teraz załatwialiśmy USC. Ciężko było i długo, ale już z głowy jest
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iwa_iw faktycznie jesteśmy w podobnej sytuacji, choć na szczęście mój TŻ pracuje na miejscu i nigdzie nie musi wyjeżdzać. A my już jakieś dwa tygodnie temu załatwiliśmy USC, spisaliśmy protokół u księdza, jesteśmy po pierwszej spowiedzi przedślubnej i już nawet "spadliśmy z ambony" .Odnośnie spraw kościelnych musimy zaplanować ceremonie ślubną tzn. jakie czytania, kto bedzie czytał, jakie pieśni bedą grane, kto będzie niósł obrączki itp. Tak sobie o tym myślę, że jeszcze sporo trzeba załatwić/zaplanować. Pozdrawiam
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
w końcu udało mi się wybrać sukienkę
dziś już zamówiłam, więc teraz już tylko z górki ![]() zastanawiam się nad wersją instrumentalną "you are beautiful" jamesa blunta jako piosenka na pierwszy taniec... dobrze mi się kojarzy
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gosiek82 gratuluje wyboru sukni!!!!! Moim zdaniem własnie o to chodzi by piosenka na pierwszy taniec dobrze się nam kojarzyła ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#126 |
|
kobieta za ladą
|
ech ........a u mnie na dzień dzisiejszy przedstawia sie to tak: zaproszenia rozdane, garnitur kupiony suknia też welon nie szyje mi teściowa tylko kupiła mi mama /3 warstwy 70 zet
/buty do sukni istnieja w urzędach pozałatwiane protokól spisany tylko teraz do załatwienia : poczekać na odesłanie zapowiedzi z mojej parafii , ,zapłacić560 za zapowiedzi i ślub kupić wódke i napoje /to we wrześniu jak przyjdą potwierdzenia/.kurs przedślubny,buty i koszula dla tż zaplacić połowe za sale ,zamówić ciasta i tort i odebrać obrączki!!!!!!!!!!no i wybrać kwiety ni i wkońcu zdecydować jak przybrac samochód w kolorze wiśni
|
|
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
Witam was!! Również jestem październikową panną młodą
.Ślubuję 13tego ![]() Moje przygotowania wyglądają tak: Sprawy załatwione: - termin w kościele - 13.10.2007, godz.16:00 - sala weselna Restauracja Śląska - fotograf Robert Sowa - DJ Party Music - kamerzysta Art Film - nauki + poradnia - zrobione zaproszenia - obrączki Apart - suknia - La Sposa Shangai 2007 + welon gratis - bielizna - Lupoline - biżuteria (chyba,że znajdę coś ładniejszego) - buty - robione w Akcesie - garnitur - Bytom + kamizelka + krawat - alkohol (wino + wódka) - tort --> Cukiernia Królewska - omówione wstępnie szczegóły - ciasta (pieką znajomi) - wstępnie ustalony termin wieczorów panieńskich (będą 2 : 5,6.10.) - samochód - nie wiem jaki dokladnie ale albo: limuzyna, renault laguna, ford galaxy - dokumenty w mojej parafii - świadek Tomka - wybrany - tablice rejestracyjne - winietki na alkohol - winietki na stoły - kieliszki dla nas na stół - pierwszy taniec (wstępnie Eva Cassidy "Time after time") - kieliszki na toast (zapewnia reestauracja) Sprawy do załatwienia: - USC - spisać protokół - wybrać świadkową - roznieść zaproszenia - znaleźć kwiaciarnię / wybrać bukiet - dekoracja samochodu - dekoracja kościoła - szczegóły z restauracją - szczeg. z kamerzystą - szczeg. z foto - szczeg. z dj-em - wybrać podróż poślubną (wrzesień) - urlop T. zarezerwować - buty Tomka - 2 koszule (jedna na zmianę) - podziękowania dla rodziców (nie mam pomysłu) - muzyka do kościoła - transport dla gości po kościele - noclegi dla przyjezdnych (ew.) - owoce - termin fryzjera - znaleźć makijażystkę - solarium (od 1 września) - kosmetyczka (ok.3 tyg przed) - zarezerwować termin manicuru - fryzjer Tomek - kupić soki - pudełka na ciasto dla gości - odebrać stroje ludowe na sesję - pierwsza przymiarka (VIII/IX) - ustalic miejsca przy stołach - rezerwacja hotelu dla psów - rezerwacja hotelu dla nas - zastanowic się nad obiadem poprawinowym - zakupić fatałaszek na noc i dzień poślubny |
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Moje Drogie październikowe Panny Młode, a zwłaszcza te zestresowane, że są w tyle z przygotowaniami: Ja wychodzę za mąż 27. października. Biorę co prawda tylko ślub cywilny, potem obiad + wieczorem impreza, ale jestem w zieloniutkim lesie ze wszystkim. To co mam na dziś:
- rezerwacja podróży poślubnej (+ podpisany przez szefa urlop ))- rezerwacja terminu w USC - rezerwacja knajpy na cały dzień i noc - narzeczony - wyznaczone organizatorki wieczoru panieńskiego (to chyba powinno być na pierwszym miejscu;-)) i tyle. Zaczynam przygotowania i mam nadzieję, że zdążę. Jak przeczytałam na wątku, że niektóre z Was już od stycznia planują, to przez moment miałam kompleksy... ale szybko mi przeszło, bo my ani wesela/orkiestry/sali ani kościoła/księdza/nauk więc mniej roboty. Aha, no i suienkę u fajnej projektantki muszę sobie uszyć (Warszawa) - może coś polecicie? |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam kolejną październikową Pannę Młodą
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
A u nas na razie jakoś mało dzieje się
![]() Rozdajemy ostatnie zaproszenia (zostalo rozdac 7 zaproszeń). Jutro idziemy odebrać obrączki Już prawie zdecydowaliśmy się czym pojedziemy do ślubu i najprawdopodobniej bedzie nas wiózł mój brat. Chciałabym żeby był juz październik
|
|
#131 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A mam jeszcze takie pynako do Was: Czy zaczynacie/zaczęłyscie jakieś kuracje odchudzające, pielęgnacje skóry, itp. ?? Tak pytam z ciekawości, bo ja właściwie nic, ale mnie to niepokoi, że może jednak powinnam jakoś specjalnie dbać o skórę.
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas do przodu mamy juz zaproszenia, zarezerwowane autko (czerwony chrystler), obraczki - wczoraj to zalatwilismy. Bunny - obraczki mielismy na miejscu zmniejszany rozmiar i grawer(imiona)szybko to poszlo. Ja mam rozmiar 9 a moj TŻ 25 roznica jest ogromna moja obraczka wyglada jak na gołębia!!!!!hahahahaha!!m amy proste zwykle obraczki takie jak nasi rodzice takie standardowe. Zaproszenia zaczniemy rozdawac w przyszlym tygodniu
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy czy to się uda wierzę, że tak.Poza tym zaczęłam szczególnie dbać o dłonie, niestety mam bardzo łamiące się paznokcie, używam witaminy A w kropelkach (poleciła mi kosmetyczka), mam nadzieję, że uda mi się wyhodować długie paznokcie, ale jak nie to pewnie bedę miała jakieś tipsy czy cos takiego (zdam się w tej kwestii na swoją kosmetyczkę). I nic więcej szczególnego nie robię, tylko to co zwykle, czyli peelingi, balsamowanie ciała itd. ale chętnie poczytam jak Wy Dziewczyny dbacie o skórę itp.
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SoNeRa a my dziś po 17 odbieramy nasze obrączki, jestem ciekawa jak bedą wygadały i w ogóle, oj nie moge sie już doczekać ![]() Na naszych też jest grawer data i nasze imiona, wybralismy wzor hmm tzw. Cartiera z żółtego złota szerokość 5 mm, moja ma rozmiar 11,5 a TZ-a 18,5
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez zolte zloto a co to Cartier ??bo nie kojarze
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
O skore raczej zawsze dbam bo mam tlusta. Robie maseczki bardzo czesto peeling raz w tygodniu. Krem na noc, rano i wieczorem woda termalna, mleczko, tonik. A o skore ciala no to jak zwykle jakis zel pod prysznic i balsam musze sobie peeling sprawic do ciala
|
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jubiler tak właśnie określił wzór który wybraliśmy, jak tylko odbierzemy wkleję zdjęcie obrączek
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny a byliscie juz w USC??jakie papiery trzeba miec ze soba jesli tam idziecie zeby ten papierek zalatwic co jest potrzebny do slubu konkordatowego?
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzeba było mieć z sobą dowód osobisty oraz akt urodzenia (my mieliśmy z 2001 i 2003 roku i było OK), pani tylko zapytała czy coś sie zmieniło w naszych aktach urodzenia. Aha i trzeba mieć pieniadze my zapłaciliśmy 84 zł.
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Ja też wychodzę za mąż 6 października
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie jestem w trakcie rozworzenia zaproszeń dobrze że już nie dużo zostało. Chciałabym żeby był już 6 październik bo po woli nerwy mi puszczają że nie zdążę z wszystkim.szukam teraz dobrego biustonosza bo mam sukienkę z odkrytymi ramionami i w salonie w ktrym brałam sukienkę mówili żebym miała od spodu podklejane na silikonie to nie będzie się przesuwać i szukam.......
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam suknię z odkrytymi ramionami i dlatego szukałam biustonosza z odpinanymi ramiączkami. Taki biustonosz podszyty silikonem to bardotka typu balconette. Znalazłam ładny komplecik polskiej firmy Sawren.
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny do października już niedaleko a oczekiwanie też jest przyjemne potem zostaną juz tylko wspomnienia, a póki co mamy swoje wyobrażenia i marzenia ...Słucham teraz tych wszystkich piosenek miłosnych w poszukiwaniu tej odpowiedniej i wpadłam w jakiś romantyczny nastrój ![]() Przy okazji polecam też Sarah McLachlan "Arms of an Angel" |
|
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Ja też wychodzę za mąż w październku a dokładnie 19 w poznaniu
a co najlepsze jestem daleko w polu.... mam zalatwionego dj,fotografa, kamerzyste i sale nadal zostaje kwestia sukni i terminu w usc masakra czasami mam wrazenie ze nie zdazymy
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole dziewczyny dzis jest 20sty wiec do mojego slubu zostalo rowno 2 miesiace jestem przeszczesliwa w tym oczekiwaniu bo oczekiwanie jest przepiekne kiedy mozna w spokoju serca z druga osoba czekac na moment polaczenia dusz i cial z jednej strony chcialabym zeby juz byl 20 październik a z drugiej strony ciesze sie ze jeszcze moge trwac w tym pieknym oczekiwaniu jasne ze potem beda piekne wspomnienia uwiecznione na fotografiach i filmie ale najwazniejsze ze beda wyryte w naszych sercach. Pozdrawiam oczekujace przyszle Panny Młode
Nawet w najskrytszych marzeniach nie śniliśmy, że będziecie tacy cudowni ... Bliźniaki - Tymuś i Szymuś są już z nami od 17 marca 2009 Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-20 o 10:11 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do ślubu ok.1,5 miesiąca więc muszę roznosić butki
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

ale chyba zadzwonimy i sie zapytamy bo to do Krakowa musimy jechac w sumie z Tarnowa nie az tak daleko ale szkoda na darmo wiec musimy to skonsultowac. Nie mam butow jeszcze ani welonu ani bolerka ale chyba wszystko bede kupoiwala w tym salonie w Krakowie chyba ze buty znajde jakeis fajne w Tarnowie a jak nie to w Krakowie wszystko juz wstepnie widzialam ze jest takie jak chce miec

i tez zolte zloto a co to Cartier ??bo nie kojarze