|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
tak tak,ale nic spektakularnego nie było
. USG nie robił,bo miałam 2 tyg temu. Dostałam tylko urosept(na te bole pecherza), wygonil do internisty z tym przeziębieniem ktore się ciągnie 4 tydzień i zmniejszył dawke duphastonu. Mam porobić standardowo morfologie/mocz i zapisać się na połówkowe. Śmiać mi się chciało,bo mówię Mu,że drugi chłopak w drodze. Na co lekarz "to następna dziewczynka", odpowiadam,że mąż już stwierdził,że nie z Nim. Lekarz na to " no to przecież nic straconego" ![]() Powiedział też(przyciśnięty przeze mnie ) ,że nie przewiduje mojego powrotu do pracy przez najbliższe mc(więc w sumie już mam jasną sytuacje w robocie i nikt mi nie będzie głowy suszył).Dziękuje,że pytasz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() ja mogę też przyjść z wynikami moczu , ale w sumie niewiele zyskam,bo wiem ,że USG i tak mi nie zrobi. Nie oszukujmy się...pooglądać bym chciała ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimowe niedługo trzeba schować, balerinki i botki już się nie nadają na wyjście więc zostały mi na wiosnę tylko sportowe, które nabyłam w listopadzie ![]() Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Generalnie zwracam uwagę i nie czuje się z tym dobrze.Choć pewnie zwracam uwagę ,bo nie potrafie w nich chodzić A w sumie jest jeszcze trzeci powód...mam tak wielką szłapę,że buty na obcasie w rozmiarze 41 wyglądają jak narty
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam taki problem, że po sklepach chodzić mi się nie chce, bo mnie to męczy ostatnio... a z internetu zamawiać nie lubię, bo ja buta muszę zmierzyć bo mój rozmiar waha się miedzy 38-39, chociaż miałam też buty 37,5 i były dobre poza tym ja muszę widzieć jak but wygląda na mojej nodze, bo nie czarujmy się inaczej wygląda rozm 36 na nodze modelki, a już inaczej rozm 39 :p
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-25 o 16:23 |
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka szkoda, że nie mogłaś podejrzeć maluszka, bo gdzie tam do 25.03
no ale jak widziałaś 2 tyg temu to też coś! ![]() Kochana a ile będziesz jeszcze brać ten duphaston? Mnie zastanawia też ile jeszcze tą luteinę będę wkladać bo ostatnio się nie dowiedziałam
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie, ale dla mnie 6cm jest już dla mnie niewygodnie... Może dlatego, że rzadko takie ubieram
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział ,że do skończenia 16 tc mam brać jeszcze 2x dziennie,a potem 1 raz dziennie(i mam jedno opakowanie przepisane ktore mam wybrać do konca). Więc w sumie wyjdzie do kolejnej wizyty. Powiedział,że są różne szkoły. Jedni uważają,że można odstawić od razu, inni,że wpierw zmniejszyć dawke. On jest zwolennikiem zmniejszania
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie bierzecie ten duphaston jeszcze? Bo ja już odstawiłam w styczniu i tak się zastanawiam czy nie za wcześnie? Chociaż odstawiłam z polecenia gin, więc ona chyba wie co robi...
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz najważniejsze,że Ona się z tym dobrze czuje. To też widać jak ktoś zakłada na siłe(tj ja ), a są babeczki,które śmigają aż miło patrzeć. Noo 8cm to już kosmos
|
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
ja dziś na obiad miałam zapiekankę bo mi wczoraj smaka zrobiła mms Jeny jak się nażarłam.. bo najadłam to malo powiedziane![]() ale Wam zazdroszcze tego wzrostu chociaż tak z 5 cm by mi się zdało więcej jestem z brzuchem taka mala kulka... mam 160 ja to z kolei nie umiem chodzić na płaskich butach
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- u nas też pada i pada Może ciśnienie masz niskie, stąd ten ból głowy...Cytat:
a niech Ci idzie na zdrowie ![]() Ja mogłabym Ci te 5 cm oddać i byłybyśmy równe
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja miałam takie dziwne bóle brzucha jak jej pokazywałam gdzie to nie była zadowolona i za to pewnie dalej jadę na takiej dawce..
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez jakiś czas miałam 'małą' manię butową i moja szafa liczy z 80par butów
Ale teraz już mi przeszło i kupuje racjonalnie.
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy u laryngologa .. zapalenie ucha , antybiotyk zostaje ten sam co wczoraj mi lekarz na pogotowiu przepisał , do tego mamy krople do ucha i do nosa . Na szczescie weszlismy bez kolejki .. tyle dobrego. Mam nadzieje ze to wyleczymy i na tym koniec bo Adasko wyczerpal juz limit chorób . W ciagu ostatnich trzech tygodniu nie bylo dnia bez choroby , ani jednego normalnego zwyczajnego dnia
Jak sie z tym uporamy to wróce do was.. juz tak na luzie pogadac . oby szybko
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
nawet mój niejadek chcial zjeśc ale jednak się boję podać mu pieczarki. porwal jednen kawałek pieczarki i zjadl a tak szynke i sera to nie.. sama bagietka ech..
a ja za tydzien wizyta
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam to czatowanie jak ktoś otworzy jakieś nowe zamówienie u mnie też już dawno przeszło wolę sobie kupić jedne droższe i porządniejsze |
|
|
|
|
#829 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
silna babka Z Ciebie i dobrze, że rodzina pomaga. Rzecznik praw pacjenta reż dobrze działa. U mnie na pogotowiu gdy potrzeba wzywają na konsultacje lekarzy z oddziałów, albo tam wysyłają na badania.Cytat:
choć jak mu powiedziałam co myślę i od teściów dowiedział się, że byłam u lekarza, to ogarnął się. Wie kiedy mam znowu isc i powiedział, że jak chcę to możemy jechać poogladać wózki, ale do wyboru nie będzie się wtrącać bo ja będę więcej go używać, tylko żeby nie kosztował więcej niż jego miesięczna wypłata :pCoś słabo się dzisiaj czuje, ciśnienie mam niskie i padać coś z nieba będzie. Tak ponuro się zrobiło. I dziewczynom studiującym zazdroszczę, że zaocznie możecie studiować. Męczy mnie uczenie się codziennie i pisanie kilku prac tygodniowo. Byle do czerwca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę na wizyty co 3 tygodnie i mi się dłuży, dlatego nie wyobrażam sobie chodzić co miesiąc, podziwiam
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo! Właśnie pije latte.. Moze pomoże ![]() Goooosienka czy mogłabym Cie prosić żebyś rzuciła okiem na skład tego kremu? 400ml kosztuje około 100zl. Warto? Krem emolient natłuszczająco nawilżającySkład Aqua, Glycerin, Petrolatum, Hydrogenated Vegetable Oil, Cyclopentasiloxane, Caprylic/Capric Triglyceride, Sucrose Distearate, Dextrin, Helianthus Annuus Seed Oil Unsaponifiables, Prunus Domestica Seed Extract, 1,2-Hexanediol, Candelilla Cera, Squalane, Sucrose Stearate, Dimethiconol, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Glucose, Sorbitol, Citric Acid, Ceramide 3, Phytosphingosine.
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal biorę luteinę od 4 tygodnia i podobno będę brać do 20 tygodnia, czyli już nie długo.
Ja nie lubię żadnych zakupów ![]() mms_22 a co mi wróżysz ? ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-02-25 o 17:06 |
|
|
|
|
#836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też myślałam,że będę mieć 11 marca ale mnie zaskoczyła i mam wizytę po 3 tyg, 4 marca chociaż tak myślę będę dopiero w 16 tyg i coś czuję,że w ogole mi nie powie chociaż Borysa mi powiedziala w 16 tyg i nie było, że potwierdzi sama mówiła 100 %jess a Tobie też córę:p nie wiem jak mms
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-02-25 o 17:09 |
|
|
|
|
#838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jess no nie wiem Kochana nie będę się popisywać i strzelać, bo nie mam przeczucia nie wiem skąd mi się wzięła ta pewność co do Ambiwalentna29 Tak sobie wczoraj (bodajże) pomyślałam, bez zastanowienia czytając któryś z postów ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
to zobaczymy czy się sprawdzi
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Kiedys na wizażu był wątek gdzie dziewczyna po przesłaniu zdjęcia usg i chyba brzucha zgadywała płeć
nie mogę go juz odszukać ale miała dość duża skuteczność
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już jestem tak nastawiona na syna, że bardzo się zdziwię jak się okaże inaczej. Choć nie powiem chciałabym dziewczynkę
Mms chyba obstawia mi córkę bo pisalam, że zeszpetnialam i mam zajazdy no urodą niegrzesze![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

. USG nie robił,bo miałam 2 tyg temu. Dostałam tylko urosept(na te bole pecherza), wygonil do internisty z tym przeziębieniem ktore się ciągnie 4 tydzień i zmniejszył dawke duphastonu. Mam porobić standardowo morfologie/mocz i zapisać się na połówkowe.
) ,że nie przewiduje mojego powrotu do pracy przez najbliższe mc(więc w sumie już mam jasną sytuacje w robocie i nikt mi nie będzie głowy suszył).
)

), a są babeczki,które śmigają aż miło patrzeć. Noo 8cm to już kosmos

Może ciśnienie masz niskie, stąd ten ból głowy...
tylko, że ja miałam takie dziwne bóle brzucha jak jej pokazywałam gdzie to nie była zadowolona i za to pewnie dalej jadę na takiej dawce..
Ale teraz już mi przeszło i kupuje racjonalnie.