![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
Ja kupuje bo pomimo ze mój syn urodził się duży to 62 było zdecydowanie A duże na niego Ja jestem mama wrześniowa ![]()
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Piszecie tyle, że jeden dzień leżenia w łóżku, to ładnych kilka godzin nadrabiania ![]() Tassia skądś się te statystyki biorą, a że Ty z synkiem się do tego dołożyliście... ![]() Ja body na 50 mam chyba z 5 szt bo kiedyś były w wielopaku za groszę więc wzięłam, jeśli sie nie przydadzą będą puszczane w obieg po rodzinie lub znajomych ![]() Zakupy jak zwykle Wam sie udały, bo śliczne rzeczy upolowałyście, ja już dawno nic nie kupiłam, ale przyjaciółka wybrała mi śliczny szary kocyk i już wysłała, niedługo będzie u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
oj żałuj
![]() Cytat:
![]() Mnie to jutro czeka i strasznie się boję... Ubranek w rozmiarze 50 w ogóle nie planowałam kupować, ale teraz sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
ja mam roz. 50 i planuje jeszcze dokupić kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
U nas na poczatku 56 byly dużo za duże więc dokupilam kilka na 50. No i na 62 muszę sporo kupic bo większość mam grubych po Julku. Ten rozmiar nosił w listopadzie-grudniu. A maluszkowi wypadnie latem
![]() No i ja też jestem mama wrzesniowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
![]() Jestem tutaj nowa i mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona. Jestem w 25tc, to moja pierwsza ciąża i spodziewamy się chłopczyka - Oliwier ![]() Termin mam na 16.06 ![]() To moje pierwsze kroki na jakimkolwiek forum dlatego proszę o wyrozumiałość. Starałam się przeczytać Wasze wpisy ale tego jest tak dożo ze nie starczy mi czasu chyba do samego porodu. Z tego co zdążyłam przeczytać wnioskuje ze jestem w czarnej niedoli, zakupów praktycznie brak. Oczywiście buszuje po internecie i mniej więcej wiem czego chce, bardzo przydatna jest tez lista na pierwszej stronie tego wątku plus namiar na sprzedawce na allegro. Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamuśki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
kurcze, ciągle mnie boli z jednej strony brzucha, tak jakby mała sie wkręcała główką w biodro (czuje twardą kulke tam gdzie mnie gniecie)
i czuje parcie na dół, a znowu po drugiej stronie brzucha kopy nie wiem troche co mam robić, do tej pory mnie nic nie bolało mam zadzwonić do ginki czy czekać kilka dni aż sie mała ułoży inaczej a we wtorej to skonsultować z lekarzem? nie chciałabym niepotrzebnie siać paniki ani też zaniedbać niczego.... miewacie tak czasem? |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy takich boli nie miałam wiec raczej nie pomogę. Ja sama z wszystkim jadę do lekarza bo to moja pierwsza ciąża i nie chce niczego lekceważyć
![]() |
#429 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliwier to fajne imię, nie wiem czemu ktoś się czepia?! Tak jak napisałaś ważne że Wam sie podoba ![]() Cytat:
Mnie ostatnio strasznie bolało w prawym dolnym miejscu w brzuchu, tak że jak byłam z TŻtem na spacerze musieliśmy sie zatrzymywać, bo nie mogłam normalnie iść, jakby mocna kolka mnie łapała, ale na szczęście samo przeszło... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
industria ja bym zadzwoniła. Raczej nie powinnaś mieć tak długo nic twardego..
Ja czasami mam ale czuję pod ręką jak mała się wypycha, widać z jednej strony wypukłość ale to jest chwila moment-skurcz, poboli sekundę i tyle. Lepiej zadzwoń, dla własnego spokoju ![]() Natalii witaj ![]()
#431 |
Zakorzenienie
|
Industria możesz połóż się i odpocznij a jeśli to mała to w tym czasie zmieni pozycję
Natali witaj ![]() Irmusia widzę, że imię ostatecznie wybrane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
witaj natali
ooo ja mam na 50 na razie dwa bodziaki i one mi sie taaakie malenkie wydaja! |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
no, jak troche poleże i pomasuje sobie delikatnie brzuch to ta kulka znika i jest troche lepiej, ale jak posiedze albo stoje to znów sie taki ucisk pojawia. już nie dokładnie w tym samym miejscu ale po tej samej stronie...
kurcze, wyjątkowo złe ułożenie sobie wybrała... ![]() poczekam do jutra, jeśli sie nie poprawi to zadzwonie do ginki. dzięki ![]() natali witaj ![]() ja wcale nie kupuje ciuszków na 50. na 56 raptem kilka bodziaków i 2-3 pajace. u mnie w rodzinie rodzą sie same duże dzieci, ja i mój brat mieliśmy ponad 62 od razu, w rodzinie męża też raczej przeciętne dzieci sie rodzą (między 56-60) niż takie maluszki. rozmiar 56 traktuje jako awaryjny, ale najwyżej jak przed porodem okaże sie że mała jest drobniejsza to dokupie ![]() Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-02-25 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wciąż rzadko się udzielam ale staram się być z wami na bieżąco, uwielbiam was czytać i wiedzieć że gdzieś tam w świecie ktoś przezywa to samo co ja ![]() Tassia - mam do Ciebie prośbę, możesz napisać jeszcze kilka porad takich podstawowych bo mi cukier w górnej granicy wyszedł ![]() ![]() Idę czytać dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w tym momencie wszystko można kupić na już, ja też podchodzę do tego, że jak czegoś zapomne, cos będzie potrzebne czego nie zaplanuje, to ktoś wyskoczy do sklepu i to kupi, a i przez internet zamawiane rzeczy przychodzą w 2-3 dni więc nie ma co po świrować ![]() Mi też te 50 wydają się malutkie, szczególnie w porównaniu z innymi rozmiarami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj gin mi potwierdzil - tutaj sie nie robi krzywej wszystkim, tylko jak sa wskazania, u mnie nie ma, takze pic glukozy nie bede! hura ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupuje na 50 i 56 ale jak już pisałam mam duże prawdopodobieństwo że urodze wcześniej na następnej wizycie mam mieć pobrany jakiś dodatkowy wymaz żeby sprawdzić czy wody nie zaczynają przeczekać jak się nie przydadzą to sprzedam na all |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie posilki nie powinny byc zbyt obfite... Raczej jedna kromka, najwyzej druga za godzine/dwie Jie jesc gotowanych burakow,gotowanej marchewki Zero cukru i slodyczy Owoce w ilosciach malutkich ozywiscie bez winogron,bananow itp. Cytat:
Ale dziwne są te zalecenia Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych wskazań a cukrzyca wyszła... Co kraj to obyczaj ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ahh poldzik ale generalnie dieta cukrzycowa to duzooo węglowodanów ![]()
![]() |
#439 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jak wyniki? Wszystko ok? Trzymam kciuki ![]() Hahaha rewelacja! Cytat:
Wczoraj po tej kłótni w pracy byłam wykończona i przeczytałam wszystko, ale nie miałam humoru na odpisywanie. Co do atrakcyjności w ciąży, mojego tz "przetestowałam" (a raczej życie to zrobiło ) jak tyle przytyłam po chorobie. Dlatego teraz akurat wygląd mnie nie martwi. Za to moje humory już tak... ![]() Piękne ubranka!! Przysłali nam wózek! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Staram się jeść często i mało tak na codzień ale w pracy różnie to bywa ;-) banany uwielbiam, marchewkę ostatnio ugotowalam kilka razy taka w kostce ze śmietaną no ale dam rade bez niej żyć he he |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Ja nie kupuję na 50. 56 już mi się maleńkie wydaje...
Porządnie posprzątałam - aż mnie kręgosłup znielubił ![]() ![]() Cytat:
cześć ![]() ![]() Marei cudna bryka ![]()
![]() |
#442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Bebetto silvia grafit z ramą C4 (chromowana)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten koleś z pracy to jakiś pajac, nie potrzebnie nerwy psuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
industria ja mam tak bardzo czesto. Od poczatku maly byl ulozony bardzo nisko. Mowilam o tym leakrzowi to mi powiedzial ze najwazniejsze ze wszystko jest ok a to gdzie go czuje czy na dole to juz tak po prostu jest.
Nasz maluch bardzo czesto jak leze na plecach wypycha sie albo z jednej lub drugiej strony i mam wrazenie ze to glowka albo pupka, a z drugiej strony wali kopniakami ![]() Ostatnio jednak bardziej odczuwam ten ucisk i ciagniecie do dolu jak chodze - jutro mam wizyte to o wszystko sie wypytam. Mialam epizod ze skracajaca sie szyjka wiec od 18tc jestem na l4 z nakazem lezenia i nie przemeczania sie. Najwazniejsze ze poskutkowalo bo szyjka z 24mm wydluzyla sie do 30 ![]() Ten ucisk to najprawdopodobniej po prostu specyficzne ulozenie sie malenstwa. Nie martw sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jakbym się zachowała na miejscu Twojej koleżanki, chyba wolałabym nie dopuścić do ślubu, ale komuś łatwo mówić. A ten koleś z pracy jest zazdrosny. ludzie są wszędzie tacy sami- w pl czy w de trafisz na takiego. Chciałam zrobić dodatkowy papier i go boli, bo jemu do tego długa droga :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
marei, ale macie fure! super
![]() ![]() Cytat:
![]() no i wogóle kciuki za jutrzejszą wizyte ![]() super że szyjka ci sie unormowała, chociaż pierwsze słysze że sie może wydłużać, nie wiedziałam, ale to bardzo budujące ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiści, że niestety ludzie są wszędzie tacy sami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez bylam sceptycznie nastawiona do tego ze szyjka sie jeszcze wydluzy ale po kolejnej wizycie jak sie okazalo ze zmniejszyla sie o kolejne 2mm to nastepne 2 tygodnie lezalam plackiem. Wstawalam tylko do toalety i przechodzac z jednego lozka na drugie. I jak sie okazalo to poskutkowalo. Lekarz pozwolil mi sie troche wiecej ruszac. Minely kolejne 3 tyg i mam nadzieje ze jutro tez bedzie wszystko dobrze ![]() Oczywiscie caly czas biore luteine i staram sie odpoczywac no i oczywiscie pozytywne myslenie to podstawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() taaak ![]() ![]() Cytat:
![]() super się prezentuje ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.