Razem schudniemy 20 kg! - część IX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-25, 21:55   #91
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! - część IX

Zamyślona ile Twój synek ma? Ja mam 8-miesięczną córeczkę którą też karmię piersią. Na pewno nie powinnaś schodzić poniżej 1700 kcal bo mały też z Ciebie ściąga jedzonko
Ile masz wzrostu? W sumie wagę startową i cel mamy bardzo podobny Ja po porodzie ważyłam 107 kg, teraz niecałe 94 kg. Byłoby lepiej gdybym trzymała dietę ale miałam gorsze czasy i sobie folgowałam
Mam 1,64 m i też chciałabym ważyć ok 60 kg
Musisz sobie uświadomić że zrzucenie ponad 40 kg zajmie Ci duuuużo czasu. Musisz liczyć się z tym że to może być nawet ponad rok przy ścisłej diecie. Żadna szybka dieta cud Ci nie pomoże. Tylko konsekwentne powolne zdrowe odchudzanie może doprowadzić Cię do szczupłej sylwetki. Jest to możliwe do osiągnięcia przynajmniej ja też na to liczę.
Jak widzisz mamy sporo wspólnego DAMY RADĘ! I za rok naszym mężom szczęki opadną do ziemi Mój mąż nigdy nie robi mi przykrości z powodu mojej wagi ale wiadomo że w łóżku wolałby mieć szczupłą i seksowną kobietę
K_A_S_I_U_L_A jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 21:56   #92
mlodaxmama
Raczkowanie

Żyję! Dałam radę, jestem dumna sama z siebie! A wy coś ćwiczycie?
wrzesien- 74,8

waga docelowa- 65kg!

Mama Lenki od 18.05.2013
mlodaxmama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 21:58   #93
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

A Eliza jak zwykle walnęła elborat Jeszcze chyba nigdy nie napisałaś więcej niż 3 zdania w 1 poście. Oszczędna w słowach

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

A moja mała jeszcze nie śpi lulam ją w leżaczku
Stary 2015-02-25, 22:08   #94
eliza40
Zakorzenienie

KASIULA jak Ty już wszystkim odpowiesz i doradzisz to ja i tak Cię nie przebiję
Stary 2015-02-25, 22:22   #95
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Eliza no ktoś musi zająć się naszymi nowalijkami Mogę oddać Ci pałeczkę i będziesz miała okazję bardziej rozwinąć swoje wypowiedzi, jak zawsze bardzo ciekawe, tylko skromne

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Idę spać! Do jutra
Stary 2015-02-25, 22:23   #96
YennaSnape
Rozeznanie

GG do YennaSnape

Kasiula, staram się jeść więcej. Nie liczę kalorii. Tak jak mówię, nie jem żadnego pieczywa, ponieważ odstawiłam pszenicę, a ciężko jest znaleźć chleb całkowicie bez pszenicy, żyta lub jęczmienia (ich też unikam, ze względu na gluten). Odkąd odstawiłam pszenicę przestałam odczuwać napady głodu i ssania, bo jak wiadomo pszenica w każdej postaci podnosi cukier, a potem ten cukier leci na łeb na szyję i chce nam się jeść więcej, tłuściej, bardziej słodko. Staram się zamieniać mąkę pszenną, na gryczaną, kukurydzianą, a z cieciorki, ryżu, płatków owsianych robię nawet sama w domu.

Pokażę Ci moje jadłospisy z ostatnich 3 dni., bo od jakiegoś czasu podobnie wyglądają.

Poniedziałek
I. 3 jaja, dynia pestki, marchewka, jogurt naturalny 250 g
II. 3 kiwi, pestki dyni
III. Pół papryki z kaszą jaglaną z cury i szynką
IV. Kisiel, 1/2 grejpfruta
V. Fritata z 2 jaj z cebulą, 0,5 kabanosa

Wtorek.
I. Twarożek z warzywami i szynką
II. Zupa ogórkowa niezabielana
III. 2 jajka, sałatka grecka
IV. Kisiel, siemię lniane
V. 2 Naleśniki ze szpinakiem, marchewka, kotlet mielony (bez tłuszczu)

Środa
I 2 Naleśniki ze szpinakiem i fetą.
II. Marchewka, sok jarzynowy
III. 2 kotleciki mielone, bakłażany grillowane, inne warzywa.
IV. Kisiel z siemienia lnianego, 1 banan
V. Sałatka z warzywami i fetą, 0,5 naleśnika ze szpinakiem.

Naleśniki robię z mąki z cieciorki, jajka i mleka. Smażę na patelni teflonowej. Sałatki z oliwą. Piję sporo zielone herbaty, wody i tylko jedną kawę dziennie.

YennaSnape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 22:34   #97
eliza40
Zakorzenienie

KASIULA masz rację idź spać bo marudna juz jesteś ja też już w łóżeczku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 06:30   #98
YennaSnape
Rozeznanie

GG do YennaSnape

Dzień dobry! Lecę do pracy!

YennaSnape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 07:23   #99
szpieg1
Raczkowanie

hej
Witam nowe dziewczyny
Zmyślona dobrze że masz motywację do chudnięcia a to juz sukces byle to tż docenił to pójdzie jeszcze łatwiej .
Młoda Kasiula już jadło poprawiła
Moj jadłospis na dziś
I owsianka z jabłkiem
II sałatka z jajkiem ( sałata lodowa jajko pomidor ogórek kiszony oliwki rzodkiewka )+ śliwka
III kanapki 2 szt z sałatą lodową ser mozzarella + sałatka z pomidora ogórka konserwowego + cebula
IV udko + warzywa gotowane
V ????? jak zostanie udko to sałatkę zrobię a jak nie to może gzik

Dziewczyny macie jakieś przepisy na sałatkę z soczewicą bo ja nie mam pomysłu i wydaje mi sie że jak czasami cos poszukam to moze smakować bleee

Edytowane przez szpieg1
Czas edycji: 2015-02-26 o 07:24
szpieg1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 07:40   #100
anka8919
Raczkowanie

Cześć dziewczęna nowe i te starsze bywaczki

Kasiulka wiesz że ja też nesty nie piję od tego czasu .. zawsze sobie powtarzam przeciez możesz zjeść coś fajnego zamiast nesty ...

ja dziś delikatnie bo chyba coś się podtrułam ale nie wiem czym :
wymiotuje co zjem więc delikatnie jogurt poszedł papa , musli też papa poczekam do 10h może wtedy coś się utrzyma
anka8919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 07:42   #101
szpieg1
Raczkowanie

anka8919 zdrówka życzę . ja na takie dolegliwości zjadam suchary i koniecznie dużo pij !
Stary 2015-02-26, 07:54   #102
justyss1991
Wtajemniczenie

Przyszła moja nowa waga, jednak wolałam starą- na nowej jest 82,2 kg a na starej było 81kg Ale nie ma co się martwić .

Jestem na L4 więc mogę dłużej pospać przez co później śniadanie jem, od poniedziałku powrót do pracy. Codziennie o 5 wstaje, strasznie ciężko zmusić się o tej godzinie do jedzenia...

Wielkie zmiany...

Było 84kg
Jest 50 kg

-34kg

Chodakowska : 20.03.2015
justyss1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 08:23   #103
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Jest i maruda

Eliza zawsze byłam marudą a choroba jeszcze tą moją wadę spotęgowała

Yenna jadłospis ogólnie wygląda ok chociaż parę uwag by się znalazło. Dlaczego w poniedziałek zjadłaś tylko pół papryki z kaszą? To za mało Spokojnie mogłaś zjeść całą, przecież to był obiad

Szpieg ładny jadłospsis dużo w nim warzyw
Co to jest gzik?

Anka zdrówka życzę

Justys nie przejmuj się większą wagę Teraz waż się na jednej, na tej nowej i waga zacznie spadać
Po powrocie do pracy będziesz musiała się zorganizować i przygotowywać sobie posiłki do pracy. Wiem że jest to uciążliwe, ale niestety konieczne jak chcesz zrzucić te zbędne kg. Jaką masz pracę?
Przed wyjściem z domu musisz coś zjeść, chociaż 1-2 kanapki jak nie dasz rady więcej
Stary 2015-02-26, 08:34   #104
justyss1991
Wtajemniczenie

Kasiula niestety uciążliwe, ale dam radę, jestem dobrej myśli Pracuję w księgowości, więc bez problemu mogę pójść do kuchni coś przygotować w każdej chwili Plus mam dziewczyny, które zdrowo jedzą, więc to też dobra motywacja
Lubię jeść owsiankę, więc sądzę, że głownie będzie to gościć z samego rana u mnie

Wielkie zmiany...

Było 84kg
Jest 50 kg

-34kg

Chodakowska : 20.03.2015
justyss1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 08:34   #105
szpieg1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyss1991 Pokaż wiadomość
Przyszła moja nowa waga, jednak wolałam starą- na nowej jest 82,2 kg a na starej było 81kg Ale nie ma co się martwić .

Jestem na L4 więc mogę dłużej pospać przez co później śniadanie jem, od poniedziałku powrót do pracy. Codziennie o 5 wstaje, strasznie ciężko zmusić się o tej godzinie do jedzenia...
Co do śniadania to ja wstaje o 6 jem o 6,30 . kiedyś też nie wyobrażałam sobie jedzenia o tej godzinie . Ale organizm przyzwyczai się Za jakis czas mniej na kolacje zjesz to i śniadania większe z czasem będziesz jadać
Stary 2015-02-26, 09:50   #106
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Justyś widzę że jesteś porządnie zmotywowana Nie szukasz jakiś głupich wymówek tylko pokonujesz problemy i jedziesz dalej z dietą Takie pozytywne myślenie naprawdę pomaga w diecie

Dziewczyny nie wiem czy czytałyście to wczoraj lub dzisiaj na wp. Jak nie to wrzucam link http://finanse.wp.pl/kat,1035863,tit...4693&_ticrsn=3. Już nigdy nie kupię mleka w biedronce. Jak widać niska cena = kiepska jakość. Mam 2 mleka z biedronki w domu, kot je wypije bo ja już tego do ust nie wezmę a tym bardziej nie dam dziecku.
Stary 2015-02-26, 10:23   #107
szpieg1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez K_A_S_I_U_L_A Pokaż wiadomość
Justyś widzę że jesteś porządnie zmotywowana Nie szukasz jakiś głupich wymówek tylko pokonujesz problemy i jedziesz dalej z dietą Takie pozytywne myślenie naprawdę pomaga w diecie

Dziewczyny nie wiem czy czytałyście to wczoraj lub dzisiaj na wp. Jak nie to wrzucam link http://finanse.wp.pl/kat,1035863,tit...4693&_ticrsn=3. Już nigdy nie kupię mleka w biedronce. Jak widać niska cena = kiepska jakość. Mam 2 mleka z biedronki w domu, kot je wypije bo ja już tego do ust nie wezmę a tym bardziej nie dam dziecku.
Dobrze ze nie po drodze mi zawsze do Biedronki . A tak na marginesie to co idzie na zachód to jest w lepszej jakości a to co zostaje u nas w kraju to same odpady więc tańsze a Polak głupi bo zadowolony. Ja od jakiegoś czasu częściej zaglądam do sklepu ze zdrową żywnością wiem że droższe ale nie nawala dziadostwa do tego w takich ilościach .
Stary 2015-02-26, 10:35   #108
kotori0212
Rozeznanie

Witam dziewczyny!

Wczoraj wieczorem w końcu dostałam @.. a już ponad tydzień miałam objawy. Dziś dołączyły bóle i kiepsko się czuje. W nocy się budziłam i wierciłam także nie jestem wyspana.. Wczoraj nie biegałam i dziś też nie będę.. Poczekam aż mi się skończy @ wole nie dostać krwotoku. Czy to możliwe nie wiem

mlodaxmama Witam serdecznie, mam nadzieję że się do nas przekonasz Chyba jesteś z mojego rocznika 93? Patrzę, że twój partner tak samo jak i mój powtarzał mi, że jemu się to podoba, ale ja schudłam też dla siebie dla mojego samopoczucia i dla swojego zdrowie. Wstawiaj swoje jadłospisy, ruszaj się a na pewno waga ruszy w dół.
Młoda twój jadłospis trochę poprawiam
Musli - jak mówiła Kasiula, ja np robię sama kupuję płatki owsiane dbam o to aby nie były to błyskawiczne, górskie, ale zwykle są najzdrowsze.
Dodaję kilka orzechów jakie lubisz, ja różne daję czasem są to włoskie, czasem laskowe, albo pekan, miałam też makadamia i nerkowca. Dodaję też kilka rodzynek, żurawiny. Teraz mam również płatki pszenne także dodaje je do musli.
Przeważnie
II sniadanie: jabłko marchewka
tu sam owoc i warzywo, to nie posiłek moim zdaniem dorzuć jakieś orzechy są bardzo zdrowe, szkl maślanki, pestki
obiad: zupa ogórkowa gotowana na kurczaczku + kawałek mięska
tu bym dodała więcej warzyw
III posiłek banan
Sam owoc, ten sam błąd co w posiłku 2 śniadania... jogurt może być kefir coś żeby było pełnowartościowe białko
kolacja: musli z mlekiem
to samo co na śniadanie Tu zmieniłabym całkowicie posiłek na np. jajecznicę z 2 jaj z cebulką i szczypiorkiem polecam + chleb razowy + np. sałatkę z sałaty, marchewki, pora, papryki, z odrobiną jogurtu[/QUOTE]
Chcesz schudnąć do października, zgadzam się z Kasiulą to realny cel uda Ci się to ejeśli będziesz w siebie wierzyć i nie mów, że jesteś beznadziejna z pewnością tak nie jest

Eliza staram się ale z początku było mi ciężko się przestawić na to wszystko, że nie jadłam tego samego co oni, potrafię się powstrzymać i wtedy dałam sobie radę i nadal sobie radze

Pendulka ja od czasów liceum, bo w szkole miałam siłownie nie byłam tak sama na siłowni. Może dlatego, że ja nie mam czasem czasu po prostu się szykować, przebierać, jechać na siłownie, być na siłowni i wracać to zajęło by mi z 2-3 godziny, a jak biegam czy na rowerze jeżdżę to tylko dres wskakuje i od razu ćwiczę bez żadnych problemów. Może leniwa jestem że nie chce się jechać, ale tak mi wygodniej.
Zgodzę się z wieczorami, że usiądzie się i myśli sobie człowiek, że coś by zjadł. W ciągu dnia nie zwraca się na to tak bardzo, bo to praca, bo to inny obowiązek jest, a wieczorem przy odpoczynku, tak jak mój TŻ piwo pije, bo nie ma co innego do myślenia i roboty.
A jaki chleb pieczesz dokładnie?? Z czym
Ja zawsze jak piekę chleb zostawiam trochę zakwasu na następny i dorabiam więcej

justys Witam serdecznie Zauważyłam Cię kilka razy, że poczytujesz nasze forum zastanawiałam się czy się odezwiesz tak samo jak i Kasiula i a jednak! Bardzo się z tego ciesze
Mówisz, że wczoraj był twój 5 dzień z orbitrekiem, robisz sobie przerwy? Czy po prostu cały tydzień namiętnie ćwiczyłaś?
Mam nadzieję, że uda Ci się osiągnąć cel i dasz z siebie wszystko
Jestem zaskoczona pozytywnie co do twojego jadłospisu, super opłaciło się czytania i poczytywanie
Pocieszę Cię tym, że jak ja dostałam nową wagę to pokazała mi prawie 4kg więcej niż na starej.

Nikolcia tak widziałam, że są takie tłuszcze jednak ja jestem trochę co do tego przecina, na pewno są dużo przetworzone i nie zdrowe, zatem nie kupowałabym tego. Zwłaszcza, że potrzebujemy w diecie choć odrobiny tłuszczów, żeby witaminy które spożywamy np owocach mogły się przyswoić do naszego organizmu tzn rozpuścić się. Zatem ja uważam, że lepiej stosować już oliwę z oliwek najlepiej Extra Vergin . Ja tak robię Jeśli całkowicie zrezygnujemy z tłuszczu to wszystkie witaminy które spożyjemy po prostu wydalimy. To samo powiedziała ci Kasiula dopiero teraz to zauważyłam jak poczytałam dalej

Eliza a ile Ci pokazuje przez te 7km, że ile spaliłaś?

Yenna Witaj z powrotem Z pewnością Cię przyjmiemy z powrotem i na pewno tym razem będzie lepiej skoro wybierasz się do specjalisty.
Nie wiem czy dobrze kojarzę to ty pracujesz w przedszkolu? I jesz paróweczki
Poprawa jadłospisu:
Cytat:
Napisane przez YennaSnape Pokaż wiadomość
Poniedziałek
I. 3 jaja, dynia pestki, marchewka, jogurt naturalny 250 g
tu ok, nawet sporo zjadłaś, jaja gotowane? na miękko twardo?
II. 3 kiwi, pestki dyni
III. Pół papryki z kaszą jaglaną z cury i szynką
zdecydowanie mogłaś zjeść coś więcej niż pół papryki.. Całą paprykę, sałaty trochę, marchewki, więcej warzyw generalnie tutaj za mało
IV. Kisiel, 1/2 grejpfruta
V. Fritata z 2 jaj z cebulą, 0,5 kabanosa

Wtorek.
I. Twarożek z warzywami i szynką
Kawałek chleba, chyba by się przydał? Wiem, że likwidujesz gluten, nie mam pojęcia czy isteniej jakieś pieczywo bez glutenu.. Nie oriętuję się a może jakiś placek na mącę orkiszowej, chyba orkisz nie zawiera glutenu?
II. Zupa ogórkowa niezabielana
Tutaj brakuje mi mięska kawałek choć odrobinę
III. 2 jajka, sałatka grecka
Takie samo pytanie, jakie jajka? Grecka klasyczna? Z pomidorem, ogórkiem, cebula czerwona, oliwami, serem feta, sosem vinegre?
IV. Kisiel, siemię lniane
V. 2 Naleśniki ze szpinakiem, marchewka, kotlet mielony (bez tłuszczu)

Środa
I 2 Naleśniki ze szpinakiem i fetą.
II. Marchewka, sok jarzynowy
Może jakiś jogurt? Orzechy? Kefir? Maślanka?
III. 2 kotleciki mielone, bakłażany grillowane, inne warzywa.
Nie wiem może trochę kaszy, ryżu
IV. Kisiel z siemienia lnianego, 1 banan
V. Sałatka z warzywami i fetą, 0,5 naleśnika ze szpinakiem.
mogłaś zjeść więcej niż pół naleśnika
Poprawę nie tylko kieruję do Ciebie, ale do wszystkich.

Zmyslona Witaj! Poczytaj regulamin, zapoznaj się np z jadłospisami, które poprawiałyśmy. Pokaż nam swój jak np dziś będziesz jadła. Chcemy Ci pomóc żebyś podkręciła swój metabolizm.
Mówisz, że wracasz kolejny raz do diety, jakie diety stosowałaś wcześniej?
Smutne jest to co mówisz, że oddaliliście się od siebie po porodzie. Uważasz, że to twoja wina? I winisz tylko to, że przytyłaś? Pamiętaj, żeby odchudzać się nie tylko dla kogoś, ale robisz to też dla siebie, dla swojego dziecka, dla zdrowia i samopoczucia.

Anka Współczuje choróbska, ja dziś w nocy się budziłam i na do WC, ale z innego powodu.. Może kropelki żołądkowe pomogą? Albo zaparz sobie herbatki ziołowej.

Szpieg Ładne jadło gdzieś miałam sałatkę z soczewicą, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... A może to była ciecierzyca. Sama już nie wiem, a kiedy chcesz zrobić? Jak tylko gdzieś znajdę to wstawię

Kasiula całe szczęście, że ja nie muszę mleka kupować co dziennie mam świeże

Edytowane przez kotori0212
Czas edycji: 2015-02-26 o 10:37
kotori0212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 10:36   #109
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Szpieg odkąd otworzyli u mnie Kaufland to coraz rzadziej jeżdżę do Biedronki. Kupowałam tam mleko bo przecież to tylko mleko i co mogło być z nim nie tak. A jednak mogło. Przekonałam się o tym i od dzisiaj kupuję tylko i wyłącznie mleko Łaciate. Polak mądry po szkodzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 10:45   #110
szpieg1
Raczkowanie

Kotori spokojnie poczekam. Myślałam że ma ktoś wypróbowany przepis. Ale mimo to czekam na propozycję.
Kasiula no niestety.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A ja kupuję z Piątnicy uwielbiam je
Stary 2015-02-26, 10:48   #111
kotori0212
Rozeznanie

Dziewczyny, kiedyś już to wrzucałam, ale postanowiłam jeszcze raz to zrobić.

Przepisy, polecam zajrzeć i się zainspirować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (176,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1b.jpg (122,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (175,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4b.jpg (227,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7a.jpg (147,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16a.jpg (212,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16b.jpg (203,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22a.jpg (194,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22b.jpg (203,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17b.jpg (166,2 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-02-26, 10:51   #112
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Kotori ja do sałatek używam tego oleju. Kiedyś wyczytałam że dla ludzi żyjącym w naszym klimacie zdrowszy jest wysokogatunkowy olej rzepakowy niż oliwa z oliwek. Nie wiem czy to prawda ale przemawia do mnie jeszcze 1 argument na korzyść oleju: nie lubię gorzkiego posmaku oliwy z oliwek. Psuje mi smak sałatki Dlatego ja obstaję olejem rzepakowym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg olej.jpg (19,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-02-26, 10:55   #113
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Eliza dlaczego Ty się znowu nie odzywasz??? Masz coś do ukrycia?
Od rana jesteś na wizazu i nawet się nie przywitałaś
Stary 2015-02-26, 10:57   #114
kotori0212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez K_A_S_I_U_L_A Pokaż wiadomość
Kotori ja do sałatek używam tego oleju. Kiedyś wyczytałam że dla ludzi żyjącym w naszym klimacie zdrowszy jest wysokogatunkowy olej rzepakowy niż oliwa z oliwek. Nie wiem czy to prawda ale przemawia do mnie jeszcze 1 argument na korzyść oleju: nie lubię gorzkiego posmaku oliwy z oliwek. Psuje mi smak sałatki Dlatego ja obstaję olejem rzepakowym.
Też słyszałam o tym, że dla nas lepszy jest rzepakowy, ale nie wiem dlaczego ja bardzo lubię oliwę z oliwek. Jednak i nie rezygnuje z rzepakowego uważam, że różnorodność jest wskazana

Szpieg mam ten przepis! znalazłam ja generalnie polecam i ta sałatka bardzo smakuje!! ale dawno jej nie robiłam ostatnio na BN
ostry ser ja nie miałam więc zastąpiłam żółtym w odrobiną ostrej papryczki POLECAM
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150226_115853.jpg (133,5 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez kotori0212
Czas edycji: 2015-02-26 o 11:03
Stary 2015-02-26, 11:03   #115
szpieg1
Raczkowanie

Ja używam oleju lnianego + olej rzepakowy sporadycznie .
Stary 2015-02-26, 11:06   #116
kotori0212
Rozeznanie

Szpieg mam nadzieje, że pomogłam
Stary 2015-02-26, 11:06   #117
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Kotori jak lubisz oliwę to dobrze, jak najbardziej jest ok. Są jednak ludzie którzy na siłę kupują i używają oliwy z oliwek nie ze względu na walory smakowe tylko dlatego że podobno zdrowsza. Dlatego napisałam że nasz rodzimy dobrej jakości olej rzepakowy jest zdrowszy od oliwy a przy tym smaczny.
Stary 2015-02-26, 11:08   #118
eliza40
Zakorzenienie

KASIULA Ty szpiegu
właśnie czytałam artykuł o mleku ,który wrzuciłaś blee też nie kupię tam mleka.
Grzeczna jestem nie mam nic do ukrycia.

kotori spojrzę ile kalorii mi pokarze przy 7 km.Pamiętam ,że przy 5 km KASIULI pokazywało więcej spalonych kalorii niż mi.Na pewno zależy od tempa w jakim się jedzie.
Stary 2015-02-26, 11:08   #119
szpieg1
Raczkowanie

Dziękuję Kotori
Stary 2015-02-26, 11:13   #120
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Szpieg olej lniany jest bardzo zdrowy , nie wiem jak ze smakiem bo go nie próbowałam Muszę kiedyś kupić.

Kotori ale zawaliłaś nas przepisami Dobra robota! Dziękujemy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Eliza ano maruda, szpieg - ciekawe co jutro dodasz do moich cech osobowości
I tak ma być! Masz być grzeczna bo inaczej dostaniesz i dodasz że jestem brutalna
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości