![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! - część IX
Zamyślona ile Twój synek ma? Ja mam 8-miesięczną córeczkę którą też karmię piersią. Na pewno nie powinnaś schodzić poniżej 1700 kcal bo mały też z Ciebie ściąga jedzonko
![]() Ile masz wzrostu? W sumie wagę startową i cel mamy bardzo podobny ![]() ![]() Mam 1,64 m i też chciałabym ważyć ok 60 kg ![]() Musisz sobie uświadomić że zrzucenie ponad 40 kg zajmie Ci duuuużo czasu. Musisz liczyć się z tym że to może być nawet ponad rok przy ścisłej diecie. Żadna szybka dieta cud Ci nie pomoże. Tylko konsekwentne powolne zdrowe odchudzanie może doprowadzić Cię do szczupłej sylwetki. Jest to możliwe do osiągnięcia ![]() Jak widzisz mamy sporo wspólnego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Żyję!
![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
A Eliza jak zwykle walnęła elborat
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- A moja mała jeszcze nie śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
KASIULA jak Ty już wszystkim odpowiesz i doradzisz to ja i tak Cię nie przebiję
![]()
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Eliza no ktoś musi zająć się naszymi nowalijkami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Idę spać! Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Kasiula, staram się jeść więcej. Nie liczę kalorii. Tak jak mówię, nie jem żadnego pieczywa, ponieważ odstawiłam pszenicę, a ciężko jest znaleźć chleb całkowicie bez pszenicy, żyta lub jęczmienia (ich też unikam, ze względu na gluten). Odkąd odstawiłam pszenicę przestałam odczuwać napady głodu i ssania, bo jak wiadomo pszenica w każdej postaci podnosi cukier, a potem ten cukier leci na łeb na szyję i chce nam się jeść więcej, tłuściej, bardziej słodko. Staram się zamieniać mąkę pszenną, na gryczaną, kukurydzianą, a z cieciorki, ryżu, płatków owsianych robię nawet sama w domu.
Pokażę Ci moje jadłospisy z ostatnich 3 dni., bo od jakiegoś czasu podobnie wyglądają. Poniedziałek I. 3 jaja, dynia pestki, marchewka, jogurt naturalny 250 g II. 3 kiwi, pestki dyni III. Pół papryki z kaszą jaglaną z cury i szynką IV. Kisiel, 1/2 grejpfruta V. Fritata z 2 jaj z cebulą, 0,5 kabanosa Wtorek. I. Twarożek z warzywami i szynką II. Zupa ogórkowa niezabielana III. 2 jajka, sałatka grecka IV. Kisiel, siemię lniane V. 2 Naleśniki ze szpinakiem, marchewka, kotlet mielony (bez tłuszczu) Środa I 2 Naleśniki ze szpinakiem i fetą. II. Marchewka, sok jarzynowy III. 2 kotleciki mielone, bakłażany grillowane, inne warzywa. IV. Kisiel z siemienia lnianego, 1 banan V. Sałatka z warzywami i fetą, 0,5 naleśnika ze szpinakiem. Naleśniki robię z mąki z cieciorki, jajka i mleka. Smażę na patelni teflonowej. Sałatki z oliwą. Piję sporo zielone herbaty, wody i tylko jedną kawę dziennie.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
KASIULA masz rację idź spać bo marudna juz jesteś
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() ![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
hej
Witam nowe dziewczyny ![]() Zmyślona dobrze że masz motywację do chudnięcia a to juz sukces byle to tż docenił to pójdzie jeszcze łatwiej . Młoda Kasiula już jadło poprawiła Moj jadłospis na dziś I owsianka z jabłkiem II sałatka z jajkiem ( sałata lodowa jajko pomidor ogórek kiszony oliwki rzodkiewka )+ śliwka III kanapki 2 szt z sałatą lodową ser mozzarella + sałatka z pomidora ogórka konserwowego + cebula IV udko + warzywa gotowane V ????? jak zostanie udko to sałatkę zrobię a jak nie to może gzik Dziewczyny macie jakieś przepisy na sałatkę z soczewicą bo ja nie mam pomysłu i wydaje mi sie że jak czasami cos poszukam to moze smakować bleee Edytowane przez szpieg1 Czas edycji: 2015-02-26 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęna nowe i te starsze bywaczki
![]() Kasiulka wiesz że ja też nesty nie piję od tego czasu .. zawsze sobie powtarzam przeciez możesz zjeść coś fajnego zamiast nesty ... ja dziś delikatnie bo chyba coś się podtrułam ale nie wiem czym : wymiotuje co zjem więc delikatnie jogurt poszedł papa , musli też papa poczekam do 10h może wtedy coś się utrzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
anka8919 zdrówka życzę . ja na takie dolegliwości zjadam suchary i koniecznie dużo pij !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Przyszła moja nowa waga, jednak wolałam starą- na nowej jest 82,2 kg a na starej było 81kg
![]() Jestem na L4 więc mogę dłużej pospać przez co później śniadanie jem, od poniedziałku powrót do pracy. Codziennie o 5 wstaje, strasznie ciężko zmusić się o tej godzinie do jedzenia... ![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Jest i maruda
![]() Eliza zawsze byłam marudą a choroba jeszcze tą moją wadę spotęgowała ![]() Yenna jadłospis ogólnie wygląda ok chociaż parę uwag by się znalazło. Dlaczego w poniedziałek zjadłaś tylko pół papryki z kaszą? To za mało ![]() ![]() Szpieg ładny jadłospsis ![]() ![]() Co to jest gzik? Anka zdrówka życzę ![]() Justys nie przejmuj się większą wagę ![]() ![]() Po powrocie do pracy będziesz musiała się zorganizować i przygotowywać sobie posiłki do pracy. Wiem że jest to uciążliwe, ale niestety konieczne jak chcesz zrzucić te zbędne kg. Jaką masz pracę? Przed wyjściem z domu musisz coś zjeść, chociaż 1-2 kanapki jak nie dasz rady więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula niestety uciążliwe, ale dam radę, jestem dobrej myśli
![]() ![]() ![]() Lubię jeść owsiankę, więc sądzę, że głownie będzie to gościć z samego rana u mnie ![]()
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Justyś widzę że jesteś porządnie zmotywowana
![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie wiem czy czytałyście to wczoraj lub dzisiaj na wp. Jak nie to wrzucam link http://finanse.wp.pl/kat,1035863,tit...4693&_ticrsn=3. Już nigdy nie kupię mleka w biedronce. Jak widać niska cena = kiepska jakość. Mam 2 mleka z biedronki w domu, kot je wypije bo ja już tego do ust nie wezmę a tym bardziej nie dam dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny!
Wczoraj wieczorem w końcu dostałam @.. a już ponad tydzień miałam objawy. Dziś dołączyły bóle i kiepsko się czuje. W nocy się budziłam i wierciłam także nie jestem wyspana.. Wczoraj nie biegałam i dziś też nie będę.. Poczekam aż mi się skończy @ wole nie dostać krwotoku. Czy to możliwe nie wiem ![]() mlodaxmama Witam serdecznie, mam nadzieję że się do nas przekonasz ![]() Młoda twój jadłospis trochę poprawiam Musli - jak mówiła Kasiula, ja np robię sama kupuję płatki owsiane dbam o to aby nie były to błyskawiczne, górskie, ale zwykle są najzdrowsze. Dodaję kilka orzechów jakie lubisz, ja różne daję czasem są to włoskie, czasem laskowe, albo pekan, miałam też makadamia i nerkowca. Dodaję też kilka rodzynek, żurawiny. Teraz mam również płatki pszenne także dodaje je do musli. Przeważnie II sniadanie: jabłko marchewka tu sam owoc i warzywo, to nie posiłek moim zdaniem dorzuć jakieś orzechy są bardzo zdrowe, szkl maślanki, pestki obiad: zupa ogórkowa gotowana na kurczaczku + kawałek mięska tu bym dodała więcej warzyw III posiłek banan Sam owoc, ten sam błąd co w posiłku 2 śniadania... jogurt może być kefir coś żeby było pełnowartościowe białko kolacja: musli z mlekiem to samo co na śniadanie ![]() ![]() Chcesz schudnąć do października, zgadzam się z Kasiulą to realny cel uda Ci się to ejeśli będziesz w siebie wierzyć i nie mów, że jesteś beznadziejna z pewnością tak nie jest ![]() Eliza staram się ![]() ![]() Pendulka ja od czasów liceum, bo w szkole miałam siłownie nie byłam tak sama na siłowni. Może dlatego, że ja nie mam czasem czasu po prostu się szykować, przebierać, jechać na siłownie, być na siłowni i wracać to zajęło by mi z 2-3 godziny, a jak biegam czy na rowerze jeżdżę to tylko dres wskakuje i od razu ćwiczę bez żadnych problemów. Może leniwa jestem ![]() Zgodzę się z wieczorami, że usiądzie się i myśli sobie człowiek, że coś by zjadł. W ciągu dnia nie zwraca się na to tak bardzo, bo to praca, bo to inny obowiązek jest, a wieczorem przy odpoczynku, tak jak mój TŻ piwo pije, bo nie ma co innego do myślenia i roboty. A jaki chleb pieczesz dokładnie?? Z czym ![]() Ja zawsze jak piekę chleb zostawiam trochę zakwasu na następny i dorabiam więcej ![]() justys Witam serdecznie ![]() ![]() ![]() Mówisz, że wczoraj był twój 5 dzień z orbitrekiem, robisz sobie przerwy? Czy po prostu cały tydzień namiętnie ćwiczyłaś? Mam nadzieję, że uda Ci się osiągnąć cel i dasz z siebie wszystko ![]() Jestem zaskoczona pozytywnie co do twojego jadłospisu, super opłaciło się czytania i poczytywanie ![]() Pocieszę Cię tym, że jak ja dostałam nową wagę to pokazała mi prawie 4kg więcej niż na starej. Nikolcia tak widziałam, że są takie tłuszcze jednak ja jestem trochę co do tego przecina, na pewno są dużo przetworzone i nie zdrowe, zatem nie kupowałabym tego. Zwłaszcza, że potrzebujemy w diecie choć odrobiny tłuszczów, żeby witaminy które spożywamy np owocach mogły się przyswoić do naszego organizmu tzn rozpuścić się. Zatem ja uważam, że lepiej stosować już oliwę z oliwek najlepiej Extra Vergin . Ja tak robię ![]() ![]() Eliza a ile Ci pokazuje przez te 7km, że ile spaliłaś? Yenna Witaj z powrotem ![]() Nie wiem czy dobrze kojarzę to ty pracujesz w przedszkolu? I jesz paróweczki ![]() Poprawa jadłospisu: Cytat:
Zmyslona Witaj! ![]() Mówisz, że wracasz kolejny raz do diety, jakie diety stosowałaś wcześniej? Smutne jest to co mówisz, że oddaliliście się od siebie po porodzie. Uważasz, że to twoja wina? I winisz tylko to, że przytyłaś? Pamiętaj, żeby odchudzać się nie tylko dla kogoś, ale robisz to też dla siebie, dla swojego dziecka, dla zdrowia i samopoczucia. Anka Współczuje choróbska, ja dziś w nocy się budziłam i na do WC, ale z innego powodu.. Może kropelki żołądkowe pomogą? Albo zaparz sobie herbatki ziołowej. Szpieg Ładne jadło ![]() ![]() Kasiula całe szczęście, że ja nie muszę mleka kupować ![]() ![]() Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2015-02-26 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Szpieg odkąd otworzyli u mnie Kaufland to coraz rzadziej jeżdżę do Biedronki. Kupowałam tam mleko bo przecież to tylko mleko i co mogło być z nim nie tak. A jednak mogło. Przekonałam się o tym i od dzisiaj kupuję tylko i wyłącznie mleko Łaciate. Polak mądry po szkodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Kotori spokojnie poczekam. Myślałam że ma ktoś wypróbowany przepis. Ale mimo to czekam na propozycję.
Kasiula no niestety. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A ja kupuję z Piątnicy uwielbiam je |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kiedyś już to wrzucałam, ale postanowiłam jeszcze raz to zrobić.
Przepisy, polecam zajrzeć i się zainspirować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Kotori ja do sałatek używam tego oleju. Kiedyś wyczytałam że dla ludzi żyjącym w naszym klimacie zdrowszy jest wysokogatunkowy olej rzepakowy niż oliwa z oliwek. Nie wiem czy to prawda ale przemawia do mnie jeszcze 1 argument na korzyść oleju: nie lubię gorzkiego posmaku oliwy z oliwek. Psuje mi smak sałatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Eliza dlaczego Ty się znowu nie odzywasz??? Masz coś do ukrycia?
![]() Od rana jesteś na wizazu i nawet się nie przywitałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szpieg mam ten przepis! ![]() ostry ser ja nie miałam więc zastąpiłam żółtym w odrobiną ostrej papryczki ![]() ![]() Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2015-02-26 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Ja używam oleju lnianego + olej rzepakowy sporadycznie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Szpieg mam nadzieje, że pomogłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Kotori jak lubisz oliwę to dobrze, jak najbardziej jest ok. Są jednak ludzie którzy na siłę kupują i używają oliwy z oliwek nie ze względu na walory smakowe tylko dlatego że podobno zdrowsza. Dlatego napisałam że nasz rodzimy dobrej jakości olej rzepakowy jest zdrowszy od oliwy a przy tym smaczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
KASIULA Ty szpiegu
![]() właśnie czytałam artykuł o mleku ,który wrzuciłaś ![]() Grzeczna jestem ![]() kotori spojrzę ile kalorii mi pokarze przy 7 km.Pamiętam ,że przy 5 km KASIULI pokazywało więcej spalonych kalorii niż mi.Na pewno zależy od tempa w jakim się jedzie.
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Kotori
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Szpieg olej lniany jest bardzo zdrowy
![]() ![]() Kotori ale zawaliłaś nas przepisami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Eliza ano ![]() ![]() ![]() I tak ma być! Masz być grzeczna bo inaczej dostaniesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.