|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Edytowane przez la_gata Czas edycji: 2015-02-26 o 10:41 |
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
MistrzyniSprzecznosci obawiam się też cukrzycy...od kilku dni masakrycznie chce mi się pić i łazi za mną czekolada albo cokolwiek, byle słodkie. Jeśli do tego dołożyć nadwagę oraz obciążenie genetyczne (obie babcie, mama i ciocia), obawiam się najgorszego....
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie z dodatkowych miałam tylko WR iii glukoze (jeśli glukozę można nazwać dodatkowym badaniem)
![]() No i dziś "wysępiłam" skierowanie na grupę krwi, przeciwciała i w zasadzie nic poza tym bo stwierdził, że całą resztę zrobi później. A jak zapytałam, czy na toksoplazmozę chociaż dostanę to stwierdził, że to nie jest konieczne badanie. Nosz kuuurde. Zrobię te ze skierowania i na własną rękę te dodatkowe i omijam tego lekarza szerokim łukiem. Konował jeden.Ale zaskoczył mnie, bo zrobił mi usg. Wcześniej jeszcze położna sprawdzała serduszko tym swoim aparatem, bo myślała, że usg nie będzie, no i tragedia tak się zestresowałam, bo długo nie umiała usłyszeć. Przyciskała aż mam teraz brzuch zbolały, ale w końcu było słychać ![]() ![]() No a potem usg - będzie DZIEWCZYNKA ![]() jest mega wiercipiętką, aż się dziwiłam, że tak szaleje w tym moim brzuchu może też przez te wcześniejsze badanie położnej? I ogólnie wszystko ok, macha rączkami, nóżkami. Pomierzył kość udową itd. Ale już umawiam się na prywatną wizytę na połówkowe.Cytat:
ale drugi dzień już tak jak leżę spokojnie, więc to mała
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
Zazdraszczam Wam
Nie dość, że czujecie ruchy, to jeszcze się możecie poprzytulać A z przytulaniem to mam taką chcicę, że mi się aż erotyczne sny śnią a tu nie można
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za lekarz! jak toxo nie jest ważne? a gdybyś przechodziła w ciaży to co?! co za dureń! szkoda słów na niego, od razu idź do kogoś innego ale gratuluje dziewczynki! ![]() i po cichu zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to samo, a chcica tez mega hehe
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
![]() W ogóle Tż się łudzi, że jak teraz jest zakaz przytulania to od sierpnia sobie poużywamy A mi się coś nie wydaje, że tak szybko
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I obawiam się, że też się skończy na 40 tygodniu
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj dziewczyny współczuję.. a potem jeszcze ten nieszczęsny połóg...
ale wierzę, że jesteście silne! ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- ![]() mała ciekawostka
|
|
#3282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie osiwiejemy, oszalejemy i nie uschniemy bez przytulania - to damy radę ![]() Choć i tak nie zamieniłabym ciąży na nic innego
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wełny to sama nie wiem czy dobry rodzaj wybrałam-zrobiłam z mieszanki wełny z bawełną, Geilsk 3 ply Bomuld og uld. Wydaje się być miękka i ciepła, zobaczymy jak w praniu. Najbardziej lubię włóczki 100% bawełna i myślę, że takie będą najlepsze dla dziecka. Na zimę z dodatkiem wełny, ale dobrej jakości, żeby nie gryzły i tzw. superwash-do prania w pralce.Ja dla siebie ostatni sweterek skończyłam miesiąc temu i teraz przerwa, bo figura nie ta i coś słabo leżą na mnie moje udziergi
|
|
#3285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz już wybrane imię?Ja już chcę poniedziałek i moje USG!
|
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam w czwartek
Ale jesteście rozgadane od rana ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() A lekarza zmień koniecznie... ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Napisz coś o sobie - ile masz lat, jak się nazywasz ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ja mieszkam jakieś 50km od Katowic, ale wybieram się tam na poród ![]() a Ty gdzie rodziłaś i teraz masz zamiar ??
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-02-26 o 11:29 |
||
|
|
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
Jestem Agata, 26 lat
![]() Rodziłam w Tychach. Rewelacji nie było, ale też nie jakoś okropnie. A tam dlatego, że mój lekarz prowadzący tam pracował. Teraz chcę rodzić na Raciborskiej w Katowicach. Bardzo pozytywne opinie słyszałam na temat tego szpitala... jak do tej pory ![]() A Ty gdzie chcesz rodzić w Katowicach?? |
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowa Mamusie!
Anulka,gratuluje coreczki! my wrocilismy z lowow biedronkowych z fotelem dla Hani i puzzlami dla Niej z KubusiemPuchatkiem,bo Hania podobnie jak mama lubi Kubusia...tylko nie lubi tygryska bo blyka... Gotuje wlasnie barszczyk a na drugie placuszki z kurczaka z waszego wczorajszego przepisu.. Dobrze tu byc,bo zawsze jakis pomysl na obiad wpadnie |
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie biorę sie za smażenie naleśników
![]() będą z mieskiem mielonym i pieczarkami ![]() o takie: http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...-po-chelmsku-2
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrzucę potem fotki hehea jutro będą u mnie też naleśniki z fetą i szpinakiem --> http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,321.html odkąd jestem w ciąży, uwielbiam gotować
|
|
#3291 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odkąd mieszkam z tż pokochałam gotowanie i lubię wyszukiwac nowe przepisy tylko zazwyczaj jest tak, że zrobie coś, jest dobre, ale potem zapominam z jakiego przepisu było i już nie udaje mi sie drugi raz powtórzyć tego dania.. ej z ta fetą i szpinakiem brzmia smacznie robiłaś je juz kiedys?
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedyś drukowałam przepisy, ale nie am teraz drukarki.... hehe nie ma to jak się tłumaczyć samej przed sobą
|
|
#3295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sam poród to pryszcz. Odpoczywałam po tych krzyżowych. Ale ja miałam przez te 1,5 doby skurcze co 2 do 5 minut. W dzień i w nocy. Zastrzyk jakiś przeciwbólowy w tyłek nie pomógł. Jak zaczęły się parcia to poczułam się błogo ![]() Cytat:
a te pulsowania to nie będzie czkawka? Nie wiem kiedy zaczynają ja dzieci mieć. Gratuluję dziewczynki! Co do skierowania nie chce Cię denerwować ale mnie lekarz mówił, że te przeciwciała to płatne i tak, więc nie dał mi skierowania. Ale możliwe, że on nie mógł mi tego wystawić bo od rodzinnego brałam Cytat:
|
|
#3296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Czy imię jest już wybrane?Rzeczywiście lekarz jest beznadziejny! Zrób toksoplazmozę. Cytat:
|
||
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska feta to w ogóle zawsze dodaje słoności
![]() Robiłam takie naleśniki z ziemniakami, podsmażaną cebulką, boczkiem i fetą właśnie - soli w ogóle nie trzeba było używać, a całe danie było bardzo śłone przez fete, tzn ser kanapkowo sałatkowy ![]() jak zrobisz te z przepisu wachowicz to daj znać jak smakowały
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2015-02-26 o 12:25 |
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja np. z początku ruchy też czułam jak pulsowanie, tyle, ze nie takie non stop, a raz na jakis czas ![]() zobaczcie co znó widziałam w tesco na przecenach. Rampersik za dyszke ![]() Poprosiłam kuzynkę, zeby mi odłożyła do przyszłego tygodnia. Jak będzie babeczka to biorę
|
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
Nie chcę, żebyś odebrała mnie źle i absolutnie nie chcę nic sugerować. Ty tam rodziłaś i pewnie jesteś zadowolona skoro chcesz tam wrócić.
Czytałam ostatnio o sprawie Lilki, która urodziła się właśnie w tym szpitalu. https://pl-pl.facebook.com/lilkazbonifratrow To przerażające, że takie historie się zdarzają. Cała ciąża była jak należy, a na koniec z winy lekarzy, położnych czy nie wiem kogo tam jeszcze taka tragedia ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- ej teraz tak pomyślałam, że niepotrzebnie to napisałam, bo po co macie czytać takie rzeczy i potem się nakręcać. To głupie, sory
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie smutna i tragiczna sytuacja, ale dobrze, że rodzice mówia głosno o tej sprawie..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

Zrobiłam już jeden kocyk na drutach i już się szykuję na zakupy włóczki na kolejny

bo stwierdził, że całą resztę zrobi później. A jak zapytałam, czy na toksoplazmozę chociaż dostanę to stwierdził, że to nie jest konieczne badanie. Nosz kuuurde. Zrobię te ze skierowania i na własną rękę te dodatkowe i omijam tego lekarza szerokim łukiem. Konował jeden.
bardziej nawet pulsowanie niż bulgotanie, tak delikatnie
jak toxo nie jest ważne? a gdybyś przechodziła w ciaży to co?! co za dureń! szkoda słów na niego, od razu idź do kogoś innego 

wrzucę potem fotki hehe
kiedyś drukowałam przepisy, ale nie am teraz drukarki.... hehe nie ma to jak się tłumaczyć samej przed sobą 
Sam poród to pryszcz. Odpoczywałam po tych krzyżowych. Ale ja miałam przez te 1,5 doby skurcze co 2 do 5 minut. W dzień i w nocy. Zastrzyk jakiś przeciwbólowy w tyłek nie pomógł. Jak zaczęły się parcia to poczułam się błogo