|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za najbliższą wizytę i poznanie płci
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Hej caarolinkaa
️
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam "Będę Mamą". W magazynie jest artykuł o cukrzycy ciążowej, ale nic odkrywczego nie znalazłam.
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Wiecie może czy można w klubie wstawić PDF ?
|
#3336 | ||
|
Zadomowienie
|
A to nie, bo ja to raczej ciężkie konstrukcje
![]() Cytat:
Cytat:
dziękuje caarolinkaa witaj wsród nas Agunineczka taaaa daaaaam
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-02-26 o 15:10 |
||
|
|
|
#3337 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3338 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul...rski,id,t.html http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,487...a_i_renta.html Na dodatek za tą tragedię odpowiada sama kierownik porodówki prof. K. :-( Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Na wstępie witam nowe mamuśki coraz więcej nas!A poza tym nie mam co pisać, dziś zaliczyłam spacerek z zakupami spożywczymi i robię obiad (tym razem ja ) - nadziewaną paprykę. Właśnie sobie dochodzi w piekarniku ![]() U dziecia chyba wszystko ok, kopniaki są, ja jak zwykle ok, trochę tylko głowa ćmi, chyba przez pogodę .. a poza tym wyśmienicie ![]() Czekam na poniedziałek, może w końcu będę wiedziała kogo noszę i ruszę na łowy lumpowe na razie mam jakąś blokadę i oprócz tych 3 bodziaków, które kupiłam ostatnio nie robię żadnych zakupów ... obudzę się w końcu z ręką w nocniku .. bo i wózek i fotelik i cała wyprawka .. no ale jakąś kasę odłożoną mam więc nie zaboli.Miłego popołudnia
|
#3340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodałaś cebulkę? ![]() Cytat:
u mnie w tesco było sporo letnich ciuszków przecenionych na 10-15 zł, takze polecam zajrzeć
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz licze na to,ze rodzac wlasnie na staszica bedzie swatowski...mam miec cc wiec oby bylo jak doktor planuje na spokojnie... Ja czekam na usg za tydzien i tez bede troszke polowac w tesco-na szczescie bliziutko. No i oczywiscie witam nowa Mame u nas! Podrasowalam troche te placuszki z kurczakiem i sa pyszne....do tej masy jajeczno majonezowej dodalam troche ugotowanych na parze warzyc i zmiksowalam na gladko...to tak w ramach przemycania Mlodej warzyw...i zjadla oczywiscie z ziemniaczkami i moczac w jogurcie naturalnym. |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli masz mieć cesarkę to zapewne umówi się z Tobą na termin kiedy masz zgłosić się do szpitala Większość z Was czuje już ruchy, ja niestety jeszcze nie :-( Dla spokoju ducha osłuchuję sobie stetoskopem i na szczęście poza szmerami jelitowymi słyszę szybkie serducho dziecia (150-160/min.) Tak więc w miarę jestem spokojna
|
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wszystko sprawdzam jesli jest poza norma, wole trzymac reke na pulsie tym bardziej, ze to moja pierwsza ciaza i nie wiem czego sie spodziewac![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam umówiona z moją gin tego dnia na ktg, zbadała mnie też na fotelu i chyba zrobiła usg i miałam rozwarcie takie już od dwóch mcy gdzieś ale szyjka długa, pojechqłam do domu i się męczyłam w domu. Spacerowałam, skakałam na piłce, brałam prysznic, kąpiele i nic nie pomogło. Zadzwoniłam do gin koło 21 i kaazała przyjechać, że dadzą zastrzyk i może mi ulży ale nic nie dał. Za to w tym czasie szyjka się zgładziła i zrobiło się rozwarcie. Ale na porodówkę trafiłam dopiero 24h później i już poszło szybko dość, po północy urodziłam. Długo parłam bo miałam bardzo słabe i krótkie skurcze. Cytat:
oj, ja dziś weszłam i bida była. Dla dziewczynek to owszem, ale ja nie wiem jeszcze na pewno kto u mnie mieszka. Cytat:
Wyszłam dziś z domu... Tu się czuję jak młoda bogini a wyszłam tylko z auta, dwa razy przeszłam parking i juz ledwo dychałam i rwa się odezwała.
|
|
#3346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam termin na 12 lipca, na 90% dziewczynka to może ten termin sprzyja płci żeńskiej
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się
Przez takie wydarzenia zaczynam coraz bardziej martwić się o mojego małego najchętniej już jutro poszła bym na usg . Na szczęście rozum każe się uspokoić i nie przybierać do głowy najgorszych scenariuszy ..........Będzie dobrze .Ale dla świętego spokoju będę omijać takie informacje . ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Witamy nowe mamuśki na wątku |
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Witam kolejne mamuśki
![]() Ja mam problemy z plecami jak sie kłade na kanapie przed tv to tak mnie odcinek lędzwiowy boli że czasem nie mogę sie ruszyć ani pozycji zmienić.ale wystarczy delikatny ruch w któryś bok i przechodzi.Ma któraś z was też takie problemy? |
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Te zakupy chyba mnie wykończyły
![]() Zasnęłam koło 16 i przed chwilą wstałam i coś mnie głowa zaczęła boleć ![]() A jutro już będę miała meble w kuchni i wrócę do gotowania Jak czytałam wasze pomysły na obiad to tylko mi ślinka ciekła i zła byłam, że nie mogę sobie nic ugotować
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj w ramach kolejnego dnia wolnego byłam w odwiedzinach u babci poza Warszawą
Trochę pospacerowałyśmy, pogadałyśmy, jakieś zakupki zrobiłam A teraz leżę i trochę odpoczywam i zauważyłam jak syn się rozpycha, mój brzuch wręcz faluje. To było piękne
|
|
|
|
#3351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też plecy bolą, ale nie codziennieNiestety mam tak po wyczerpującym dniu. Jak więcej pochodzę, to wieczorem nie jestem w stanie się obrócić z boku na bok Ból jak nie wiem, stękam i jęczę jak stara baba
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Onagory ja w ogóle w te linki nie wchodzę jeżeli tu na forum się pojawiają, z racji syna przeważnie też przegapię wiadomości i nie słyszę o tych przykrych sprawach. Nie mogę tego czytać, zbyt biorę do siebie
|
|
#3353 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
)) witam nowe mamusie, które postanowiły się w dniu dzisiejszym ujawnić Cytat:
Jako dziewczynka chciałam się nauczyć robić na drutach, szydełku (moja mama mnie uczyła) ale nic mi z tego nie wychodziło.. po prostu nie mam kompletnie zdolności manualnych.Co do szkoły rodzenia ja swoją zaczynam 19 marca... też mam nadzieję na jakieś fajne ćwiczonka pod okiem specjalisty - na fejsbuku są zdjęcia z tej szkoły, że takowe zajęcia fizyczne się odbywają. No i moja szkoła też przy szpitalu i prowadzona przez położne... Po to idę do tej szkoły by je poznać ![]() Cytat:
Odwiedziłam dwa... w sumie to ładowałam jak leci hehe i wyszłam z dwiema siatami za 25 złotych body, śpiochy, bluzy ze dwie, rampersik, spodenki hehehe wszystko w idealnym stanie, były też takie poplamione niektóre rzeczy ale ich nie brałam takie fajne te ciuchy, że nie wiem czy ja cokolwiek kupię w normalnym sklepie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
Też nie lubię czytać, ani oglądać o jakiś przykrych sprawach ;(
Jak nie muszę, omijam szerokim łukiem. Dawniej uwielbiałam, wszelkie programy o chorobach, dziwnych przypadkach, a teraz jakoś mnie to odrzuca. Od kilku lat podczytuję za to o mamie 2 chłopców (skrajnych wcześniaków). Jaką ta kobitka ma siłę
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
caarolinkaa
Witaj, chciałam Cie podpytać ile zapłaciliście za wózek? My właśnie też zastanawiamy się nad Jedo lub Emjot
|
|
|
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Niestety też tak mam, do tego doszedł ból nogi nad kolanem (swoją drogą, dziwne miejsce na ból. Nie wiem co mnie w niej bolało: kość, mięsień a może żyły?). pomogły mi okłady z termoforu z ciepłą wodą.
|
|
|
|
#3357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, że jest ktoś na forum z bliższych rejonów
|
|
#3358 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dodałam tez czosnek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A byłam dziś w centrum handlowym, i kupiłam sobie w new yorkerze koszule w kratkę ![]() ![]()
|
|
#3359 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

️

dziękuje 

I pokazała