Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 18:49   #1831
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XIII

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
wszystkie cie tu glaaszcza, ile mozna i pisza jaka to ty biedna jestes, a nie jestes zrozum to.
masz wszystko co potrzebujesz, chlopa dobrego, tlyko akurat nie w danej chwili, dziecko w drodze, ustabilizowana sytuacje finansowa, tylko akurat nie teraz, ale dwa dni to nie koniec swiata zyjemy w czasach kiedy kontakt ze swiatem jest dosc dobry, serio
i pamietaj ze sa na swiecie gorsze tragedie.. nie wspominajac o sytuacji ktora sie zdarzyla na forum..
no, ale dobra, nic juz nie pisze nie chce cie demotywowac podla ja

no i soryy dziewczyny ze ja tak w grubej rury, nie kazdemu to odpowiada. ale juz nie draze teramtu bo sie robi cieplo widze

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

to jakos nie trafilam, ale jeszcze jest czas

no ja sie wlansie troche boje tego bolu przy karmieniu, nakladki kupilam, bedziemy sie ratowac jak cos.
Ten bol nie taki stsszny, naprawdę, tylko trochę, potem się sutki przyzwyczaja. Tzn. Tak u mnie było czy to jest reguła to nie wiem.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:49   #1832
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz... jak odchodziłam od dzieciaczków to aż ryczałam, ale jak będziesz miała siłę to przecież możesz małą odwiedzać popołudniami np. albo zabierać ją na spacer po przedszkolu
Kobietki uważajcie jak tylko będzie kasa będzie ode mnie fala pytań haha na temat wszystkiego bo już teraz mam na temat gemini i paru artykułów ale to się popytam jak podpiszę umowę i będą pieniążki
nie ma spawy. odp jak tylko bedziemy umiały

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:49   #1833
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
najwazniejsze, ze znalezliscie wyjscie z sytuacji, ciesze sie, ze mimo zlego udalo sie wszystko z glowa zalatwic

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

tez bym chciala marcowe

A myślisz że ja sama będę marcówka? O nie, pociągne Cie za sobą :P

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
nieee ja chcę w tv oglądac ale śmieje sie na tym jak porąbana czasem...

jajco
Haha
Stary 2015-02-26, 18:50   #1834
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
W razie co to tz mi kapturki kupi i przywiezie, nie biore na zas.
Kapturki sobie daruje, jak będą konieczne to w szpitalu maja. Dokupić tez można.
Stary 2015-02-26, 18:50   #1835
Hanka20
Zakorzenienie

ROSARIO dobrze ze sie nie zalamujesz i jakoś wyszliscie z tej sytuacji. Trzymam kciuki żeby udało się kasę z zusu dostać!
FLIGHT ano chyba ze tak
SYLWIA

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:51   #1836
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A myślisz że ja sama będę marcówka? O nie, pociągne Cie za sobą :P
jesli to ty bedziesz pierwsza to bedziesz pociagala za wszystkie pozostale sznurki, wiec licze na to

JAŚ

Stary 2015-02-26, 18:51   #1837
Majka232
Zakorzenienie

Rosario - cieszę się że znalezliscie rozwiązanie. Taki optymistyczny jest Twoj wpis aż miło
Stary 2015-02-26, 18:51   #1838
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ojjjj mnie to bolaly niemiłosiernie ale ja źle przystawialam, sutki wklęsłe i sikala krew piddalam sie po 3 miesiacach

Hmmm to tak jak u nas z chłopakiem ale juz sie wstepnie zdecydowalam hehe

Noo to na co czekasz

Hmmm masz na imię Sylwia to wzystko jasne, to moja przyjaciółka co właśnie co jakiś czas daje mi opieprz to też Sylwia hmm mi to czasem pomaga

Ale uwaga ja po urodzeniu bede marudzic czekajcie tylko, to prosze tulu tulu i ziaziu ziaziu bo ja juz sie szykuję a jak to kiedys ktos pisał po to jest forum
Tez będę msrudzic, będę niewyspana, zdolowana i wkurzona
Stary 2015-02-26, 18:52   #1839
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra załatwione, uzgodnione, połaziłam po bankach ej koło mnie jest wiecej :P wniosek o kredyt złożony, jutro papiery podpisać, w ogóle jaka róznica w ratach... w jednym banku 350 a w drugim 380. Taniej już chyba kredytu nie dostaniemy więc wzięliśmy jak jutro będą już pieniądze to zaczynam szaleć i tworzyć wyprawkę wreszcie dla młodego i pokoik bo będę miała na to przeznaczone ok 1000 zł pospłacam wszystkie zaległe rachunki, tż zus spłaci i wyjdziemy na prostą wszystko przemyśleliśmy rozpisaliśmy i to najlepsze co mogliśmy zrobić nawet jak zus się uczepi czegoś i mi nie przyzna to damy radę nawet z ratą bo wyjdziemy na prostą... ulga naprawdę, jeszcze dostanę ok 200 zł zwrotu bo wzięłam kredyt konsolidacyjny i mój stary połączyli z tym i wyliczyła babka że 200 zł dostanę za szybką spłatę tego starego :P będzie na fryzjera w poniedziałek lece zapisac się chyba na baleyage tak w połowie końcówce marca cholera coś mi sie chyba należy, a jak z zusem wszystko wyjaśni się na pozytyw to jak mi przyślą pieniądze zaległe przeznaczymy je na kupno samochodu bo nasz to stary jest eh... ulga jest mała, trzeba było wziąć kredyt ale inaczej byśmy sobie nie poradzili
nadrabiam
super wieści to teraz będzie shopping

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
]podjadłam paprykowych prażynek, teraz mam śmietankowo truskawkowego chupa chupsa
a potem chyba winogrona zjem
weeeźźźź
prażynek Ci nie zazdroszczę bo mam chipsy o smaku BBQ ale takiego chupa chupsa to bym pożarła..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:52   #1840
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Kapturki sobie daruje, jak będą konieczne to w szpitalu maja. Dokupić tez można.
Wy tam macie luksusy w DE.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:54   #1841
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Jasiek sie w nich nie utopi?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

ale my ja chcemy tlyko zmotywowac do tego z enie ma co sie zadreczac nie mamy nic zlego na mysli, po co marudzic, jak mozna sie usmiechnac, cos zrobic, nie myslec nie lepiej tak? napewno nie chcialysmy zle. przynajmniej ja a troche dystansu sie przyda, naprawde
się nie utopi, jak chcesz mogę Ci poszukać w moich lumpkachD Jeremkowe tez będą dobre, starszy jest od naszych Bąbli bo styczniowy, ale tez się w pasuje:-D
Jaskowi cos znajdziemy:-D

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
W końcu w domu. Wszystko pozałatwiałam.
Malutka waży 2500-2900 więc średnio 2700 a jutro 36tydzień.
Wód mam w dolnej granicy normy. Malutka ponoć upasiona troszkę:P Ja przytyłam 1,5kg to co ona przytyła. Szyjka się powoli skraca -było 3 jest 2,5 ale zamknięta i w porządku. Jutro jadę na pobranie krwi i oddać GBS a następna wizyta za 2 tyg. czyli 09.03 i będę miała wtedy robiony zapis ktg.
Malutka proporcjonalna i wszystko z nią ok.

Idę Was nadrabiać)
No to pięknie ładna waga

Rosi ależ oni kombinuja! Mówi Ci pisz do kierownika inspektoratu imiennie na kopercie, jak nie pojdziesz od gory to nic ni zyskasz.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:54   #1842
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
jesli to ty bedziesz pierwsza to bedziesz pociagala za wszystkie pozostale sznurki, wiec licze na to
Myślę że nie będę pierwsza ale zobaczymy.
Ja mam osłonki avent i canpol. Po synku ale z nim nie używałam. Nie wiem sa bardzo jak te osłonki mają się trzymać piersi, jakoś sobie nie wyobrażam
Stary 2015-02-26, 18:55   #1843
kordelka85
BAN stały

Cytat:
kazda moze narzekac i marudzic, ma do tego pelne prawo. nie bierzcie sobie do siebie mojego gadania nie chce wyjsc na zla i nie czula.

ja tylko sie odzywam jak sie robi tak. hmm.. za bardzo marudnie
ale mysle, ze i ja jestem taka ktora czasem ponarzeka, bo to normalne. i pewnie i mi moglybyscie to wypomniec . tylko z umiarem

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

ja wyparzylam i spakowalam, jakbym zaczela tztowi tlumaczyc co ma mi przywiezc to by zglupial. nawet jesli wyjasnilabym mu co to jest, pewnie szukal by w sklepach bo tam ktos by mu mogl palcem wskazac taki typ z niego
Ja zlokalizowalam gdzie to jest w sklepie.
Sylwia ty też jeczalas nad swoimi rozstepami.
Stary 2015-02-26, 18:55   #1844
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
super wieści to teraz będzie shopping

weeeźźźź
prażynek Ci nie zazdroszczę bo mam chipsy o smaku BBQ ale takiego chupa chupsa to bym pożarła..
ja mam teraz na nie fazę miałam fazę na lody, teraz chupa chupsy
ostatnio w żabce kupiłam 4 za 3zł i został mi jeszcze tylko jeden...

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:55   #1845
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
:
super, w sumie juz niedlugo mozesz rodzic normalnie
no niedługo możemy zaczynać jeszcze 2 tyg i heja

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Witam się Dziewczynki

My dzisiaj po wizycie, bez usg ale szyjka sprawdzona. Wszystko jest okej Anemia dalej, żelazo mam łykać aż do porodu. Następna wizyta za 3 tygodnie a po 37 tyg co tydzień.
Zakończyłam dzisiaj pracę Mała od jutra idzie do przedszkola, ciekawe co to będzie... Oby jej się spodobało Z jej mamą już jesteśmy umówione na ploteczki w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że kontakt się nie urwie bo bardzo się zżyłyśmy przez te prawie 3 lata.

Dziewczyny które leżą w szpitalach, trzymajcie się
Rosi współczuje walki z Zusem.

Teraz powinnam tu częściej zaglądać bo sama nie wiem co ja będę robiła całe dnie
dobrze że wszystko w porządku. a jak mówisz urodzisz swoje to mysli beda zajęte czym innym

Cytat:
Dobra załatwione, uzgodnione, połaziłam po bankach ej koło mnie jest wiecej :P wniosek o kredyt złożony, jutro papiery podpisać, w ogóle jaka róznica w ratach... w jednym banku 350 a w drugim 380. Taniej już chyba kredytu nie dostaniemy więc wzięliśmy jak jutro będą już pieniądze to zaczynam szaleć i tworzyć wyprawkę wreszcie dla młodego i pokoik bo będę miała na to przeznaczone ok 1000 zł pospłacam wszystkie zaległe rachunki, tż zus spłaci i wyjdziemy na prostą wszystko przemyśleliśmy rozpisaliśmy i to najlepsze co mogliśmy zrobić nawet jak zus się uczepi czegoś i mi nie przyzna to damy radę nawet z ratą bo wyjdziemy na prostą... ulga naprawdę, jeszcze dostanę ok 200 zł zwrotu bo wzięłam kredyt konsolidacyjny i mój stary połączyli z tym i wyliczyła babka że 200 zł dostanę za szybką spłatę tego starego :P będzie na fryzjera w poniedziałek lece zapisac się chyba na baleyage tak w połowie końcówce marca cholera coś mi sie chyba należy, a jak z zusem wszystko wyjaśni się na pozytyw to jak mi przyślą pieniądze zaległe przeznaczymy je na kupno samochodu bo nasz to stary jest eh... ulga jest mała, trzeba było wziąć kredyt ale inaczej byśmy sobie nie poradzili
nadrabiam
no jeśli przeliczyliście i to jest najlepsze wyjście to i ja się cieszę
Teraz tylko szał zakupów został
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 18:57   #1846
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
się nie utopi, jak chcesz mogę Ci poszukać w moich lumpkachD Jeremkowe tez będą dobre, starszy jest od naszych Bąbli bo styczniowy, ale tez się w pasuje:-D
Jaskowi cos znajdziemy:-D
dziekuje ;] poczekam na okres letni, wtedy bede wysyp a poza tym tak mysle, ze ja mam tyle bodziakow..

JAŚ

Stary 2015-02-26, 18:58   #1847
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Wiem co czujesz... jak odchodziłam od dzieciaczków to aż ryczałam, ale jak będziesz miała siłę to przecież możesz małą odwiedzać popołudniami np. albo zabierać ją na spacer po przedszkolu
Kobietki uważajcie jak tylko będzie kasa będzie ode mnie fala pytań haha na temat wszystkiego bo już teraz mam na temat gemini i paru artykułów ale to się popytam jak podpiszę umowę i będą pieniążki
Spotykać się na pewno będziemy Chociaż ostatnio na moje pytanie, czy będziemy się widywać odpowiedziała: " Ciocia, jak znajdę czas to się spotkamy" A wczoraj do mojego M mówi takim smutnym tonem: "Wiesz, że już mnie nie będzie bo muszę iść do przedszkola" Uwielbiam ją Obiecała mi, że jak się mały urodzi to będzie z nami do parku chodziła i pieluchy mu zmieniała

Cieszę się, że udało Wam się wybrnąć z tą kasą. Ja też z wyprawką jestem jeszcze daleko w tyle bo czasu nie miałam. Więc pytaj, pytaj a ja będę z tego korzystać

Cytat:
serio się boisz co będziesz robiła cały dzień?
ja Ci powiem - odpoczywała
a poważnie,to w domu ciągle jest coś do zrobienia
No serio, serio :P na początku dokończę wyprawkę i zajmę się ciuchami małego a później..... Będę leżeć i gnić Tż mi obiadki gotuje i sprząta więc dużo robić nie muszę Żeby mnie tylko z domu nie wyrzucił bo robię się strasznie zrzędliwa jak nie mam co robić
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 19:00   #1848
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że nie będę pierwsza ale zobaczymy.
Ja mam osłonki avent i canpol. Po synku ale z nim nie używałam. Nie wiem sa bardzo jak te osłonki mają się trzymać piersi, jakoś sobie nie wyobrażam
tez mysle ze nie bedziesz pierwsza, ale jak cos to juz sobie układy robie

ale ze jak to jak? ja je przykladalam do piersi, sa gumowe, silikonowe, ladnie sie piersi lapia i nie odchodza.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Sylwia ty też jeczalas nad swoimi rozstepami.
bedziesz teraz wyciagala moje brudy?! ochh... ochh moje rozstepy to nie przelewki, rozrastaja sie i sa pa sku dne!

no.. ale ja przeciez pisalam, ze ja tez jecze kto mi zabroni

JAŚ

Stary 2015-02-26, 19:03   #1849
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja tam body samo dawalam i w nosie czy pampa widac! Dziecku ma byc wygodnie przede wszystkim a sa sliczne bodziaki dostepne na rynku

MALA Hahaha bo wyciagne wszystkie i po zlosci fot napstrykam
Kolo domu czy na spacer wg mnie może być. Ale u mnie nie było za bardzo upałów wielkich.
Stary 2015-02-26, 19:04   #1850
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Aaa i news - M kazal mi kupic tego tableta i sie nie martwic wydatkami na wyprawke bo on sam kupi fotelik z przyjemnoscia i chce zebym i ja miala cos o czym marzylam

Złapał u mnie plusa w końcu hehe

Cytat:
Kochana zrobiłabym, ale u mnie to na prawdę trudne teraz, bo przeważnie jestem albo z kom, albo z tableta.
Lapka mam dostępnego do południa, ale wtedy sprzątam, gotuję i nie siedzę na kompie

Myślę, że od następnego wątku niech ktoś inny go przejmie

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

to super w końcu on też sobie ostatnio prezent sprawił, więc i Tobie się należy
ja się cieszę, że kupiłam tableta, u mni sprawdza się o wiele lepiej niż lapek
bo na lapku to czasem siedziałam, nie wiedziałam co robić, ale siedziałam
a tablet malutki, wszedzie go włożę
muszę zamówić etui tylko

Ja też bym wolała tablet ale Tż ma tablet a ja lapka i korzystam ze swego chyba że coś tak o zobaczyć tylko to tablet. Bo on się wkurza jak mu milion okien pootwieram i nie pozwalam zamknąć

Cytat:
Ta nowa kolekcja to jak stara te same materiały, kolory i ceny niektóre kosmiczne jeszcze -30% to jak coś wpadnie w oko to można kupić ale bez zniżki nic nie kupuję

Wiecie że zapomniałam że dziś zaczęłam 36 t.c a tym samym 9 miesiąc
I od jutra równo m-c czyli 4 tygodnie do c.c.

Gratki bliziutko już
Też byłam w reserved i nic nie wychaczylam, a te bluzki Flightlees tez mnie nie urzekły na żywo

Cytat:
ALe mam nerwa Ryczeć mi się chce... przyszedł lis z ZUSU i co ? znowu przedłużają termin rozparzenia sprawy do 25 marca ich pogięło ? tż mówi że oni niepoważni są, ja zdążę urodzić zanim rozpatrzą moją sprawę już sprawa trwa ponad dwa miesiące nie wiem czy oni specjalnie tak przedłużają czy o co chodzi, zaraz się zbieram i idę próbowac do banku załatwić pożyczkę jakąś bo nie damy rady... mam jeden obok siebie a jak w tym się nie uda to jutro do miasta pójdę bo nie skompletuje wyprawki a jeszcze tż US trzeba ponad tysiąc zapłacić ;/ nie nooo ja nie wyrobie nerwowo przez nich <cry>

Ale chamstwo!! Uderzajcie do nich bo przesadzają.

Cytat:
Jasiek sie w nich nie utopi?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

ale my ja chcemy tlyko zmotywowac do tego z enie ma co sie zadreczac nie mamy nic zlego na mysli, po co marudzic, jak mozna sie usmiechnac, cos zrobic, nie myslec nie lepiej tak? napewno nie chcialysmy zle. przynajmniej ja a troche dystansu sie przyda, naprawde

Moim zdaniem Sylwia dobrze gada
Motywuje do działania, zajęcia się czymkolwiek, mnie by zmotywowała też nie lubię zbytniego poklepywania, wolę walić prosto z mostu tak jest prościej

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
W końcu w domu. Wszystko pozałatwiałam.

Malutka waży 2500-2900 więc średnio 2700 a jutro 36tydzień.

Wód mam w dolnej granicy normy. Malutka ponoć upasiona troszkę:P Ja przytyłam 1,5kg to co ona przytyła. Szyjka się powoli skraca -było 3 jest 2,5 ale zamknięta i w porządku. Jutro jadę na pobranie krwi i oddać GBS a następna wizyta za 2 tyg. czyli 09.03 i będę miała wtedy robiony zapis ktg.

Malutka proporcjonalna i wszystko z nią ok.

Idę Was nadrabiać)

Super

Cytat:
ale ze co? postanowione juz, ze to ja?

Ależ tak nikt tu się bardziej niż Ty do tego nie nadaje
Stary 2015-02-26, 19:05   #1851
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Wlasnie w teleexpesie mowia, ze coraz wiecej osob na odre choruje, bo rodzice rezygnuja ze szczepien... powiklania po odrze moga byc bardzo powazne :/
We wroclawiu nieszczepiona dziewczynka zachorowała, ponoć ostro.
Stary 2015-02-26, 19:06   #1852
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
eee co ty! ja od razu ambitnie walcze o pracownika roku!
Maddy czemu cie nie ma na pierwszej str? a moze ja zle patrze?
Cytat:
czujesz skruche, wiec wybaczam
Uff to się cieszę. Już w popłochu zaczynałam szukać dobrego psychologa

Oczywiście dobrze patrzysz Nie ma. Jakoś się tak złożyło bo do niedawna podczytywałam tylko - sporadycznie pisałam, więc nawet się nie wychylałam

Cytat:
Może i mam a co ? ? ? :P

Maddy - mi chodzilo o to że niektóre mamy zapierają się wszystkim byle nie dać smoka. To że są dzieci, ktore go nie chcą to wiem. Co uspokajalo Twoją córcie? Jak zasypiala?
W ciągu dnia ledwie wyszłyśmy na spacer/na zewnątrz i było kimonko. Na noc początkowo po kolacji kołysanki. Upodobała sobie szczególnie dwie: "poszła Karolinka..." i kołysankę z "Dziecka Rosemary" Może dlatego do dziś ma problemy ze snem hahaha. A później to uwielbiała słuchać bajek. Teraz też tak zasypia: jedna bajka i muzyka z niani na wyciszenie.

Cytat:
udusilabym sie na plecach, naprawde ciezko mi sie oddycha na nich, cala macica mi naciska na przepone czy jakos tak :/

wy o tym serniku, a ja bym zjadla taki sernik z brzoskwinia i orzechami i rodzynkami
Też nie dam rady spać na plecach.
Stary 2015-02-26, 19:10   #1853
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem Sylwia dobrze gada
Motywuje do działania, zajęcia się czymkolwiek, mnie by zmotywowała też nie lubię zbytniego poklepywania, wolę walić prosto z mostu tak jest prościej
dobrze gada! polac jej!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość

Oczywiście dobrze patrzysz Nie ma. Jakoś się tak złożyło bo do niedawna podczytywałam tylko - sporadycznie pisałam, więc nawet się nie wychylałam
nie taka Sylwia straszna jak ja maluja

nie chcesz byc w Mamusiach? czy nie wiesz czy aktywna bedziesz?

JAŚ

Stary 2015-02-26, 19:12   #1854
Rina
Rozeznanie

Cytat:
z Maja co tydzien do kina smigalam, teraz z Mackiem tez zamierzam, super sprawa, male dzieci spia w wozkach lub na rekach, a starsze sie wlasnie moga bawic na matach, Maja akurat drzemke miala, wiec w wozku pieknie spala pla
O otóż to! Jak nam otworzą kino:-D bo w mojej dziurze jeszcze nie ma:-P i będą takie seanse to będę smigac albo zamiennie z mezem będziemy latać:-P

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Zjadłam jabłko i za to mi się obrywa od córuni...
Ej a to możliwe ze nie musze spac na lewym boku bo jej to np. nie pasuje?
śpię więcej duuzo więcej na prawym bo na lewym mnie bombarduje?
Spoin na jakim chcesz wg mnie. mi gin kazał na boku leżeć/ spać, ale nie mowilmówił, ze ma byc na lewm. Grunt, ze na boku

Cytat:
serio się boisz co będziesz robiła cały dzień?
ja Ci powiem - odpoczywała
a poważnie,to w domu ciągle jest coś do zrobienia

no ale chcę sportowe, takie na spacerki kupić bo mam jedne File, ale takie wiosenne do dżinsów by się przydały

super, że wszystko poszło po Waszej myśli

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

podjadłam paprykowych prażynek, teraz mam śmietankowo truskawkowego chupa chupsa
a potem chyba winogrona zjem
Ejjj paskudna! Chce chupa chupsa smietankowo truskawkowego !!
Jutro sobie kupie jak będę szła do fryzjera

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 19:18   #1855
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
We wroclawiu nieszczepiona dziewczynka zachorowała, ponoć ostro.
A to szczepienie jest obowiązkowe. W jakim wieku
się szczepi? Bo nie kojarzę

Cytat:

W ciągu dnia ledwie wyszłyśmy na spacer/na zewnątrz i było kimonko. Na noc początkowo po kolacji kołysanki. Upodobała sobie szczególnie dwie: "poszła Karolinka..." i kołysankę z "Dziecka Rosemary" Może dlatego do dziś ma problemy ze snem hahaha. A później to uwielbiała słuchać bajek. Teraz też tak zasypia: jedna bajka i muzyka z niani na wyciszenie.

Też nie dam rady spać na plecach.
A widzisz moj synek mial pieluchę przy nosku,smoka i radio i zasypial samodzielnie i to mi bardziej pasuje niż bujanie. Jednak wiele zależy od dziecka.
Stary 2015-02-26, 19:22   #1856
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
A widzisz moj synek mial pieluchę przy nosku,smoka i radio i zasypial samodzielnie i to mi bardziej pasuje niż bujanie. Jednak wiele zależy od dziecka.
Ona nie była bujana. Jak była najedzona do łóżeczka, jedna kołysanka tudzież bajka i tyle. A w dzień wychodziło się z nią na spacery albo na zewnątrz na taras i sama się lulała

Cytat:
dobrze gada! polac jej!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

nie taka Sylwia straszna jak ja maluja

nie chcesz byc w Mamusiach? czy nie wiesz czy aktywna bedziesz?
Nie wiem właśnie jak z tą moją aktywnością bo ja to różna jestem
Stary 2015-02-26, 19:24   #1857
madzixx88
Zakorzenienie

Sonia, Viola- Wy macie te materace?? http://allegro.pl/materac-lateksowy-...089019256.html
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 19:25   #1858
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ona nie była bujana. Jak była najedzona do łóżeczka, jedna kołysanka tudzież bajka i tyle. A w dzień wychodziło się z nią na spacery albo na zewnątrz na taras i sama się lulała

Nie wiem właśnie jak z tą moją aktywnością bo ja to różna jestem
A yo super. Na spacerach to inna bajka. Dzieci na podworku raczej dobrze śpią
Stary 2015-02-26, 19:26   #1859
kordelka85
BAN stały

Cytat:
A to szczepienie jest obowiązkowe. W jakim wieku
się szczepi? Bo nie kojarzę

Nie wiem jak jest w Pl z tym szvzepieniem
Stary 2015-02-26, 19:29   #1860
Majka232
Zakorzenienie

Miałam Wam napisać że dziś rozmawiałam z 2 mamusiami z synka przedszkola i jedna spyt.jak się czuję i ile jeszcze? A druga patrzybi nie wie o co chodzi. Nie zauważyła że ja w ciąży :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości