|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
Ja bym nie przesadzała ja jakieś 11 godzin przed glukoza wypiłam litr mleka czekoladowego a cukier na czczo miałam 75 wiec mysle ze przez tyle godzin to sie normalnie trawi wszystko Mysle ze spokojnie do 10 h przed badaniem możesz sobie pojeść Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobra. zeżarłam większą kolacje. ale te trufle chyba odpuszcze. jakbym nie daj boże miała przez to powtarzać badanie to dziękuje..... nie myśl o truflach..... nie myśl o truflach..... nie myśl o truflach..... nie myśl o truflach..... nie myśl o truflach..... nie myśl o truflach..... nie myśl o truflach..... nie myśl o truflach.....
|
||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Industria nie myśl o truflach
wystarczy ze teraz ja za ciebie myślę
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie myśl o truflach... |
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy warto kupić karuzelkę z projektorem czy to zbędna funkcja? |
|
|
|
|
#636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A propos małych ciuszków, moja koleżanka urodziła dzis dziewczynke 3000g i 50 cm, więc pewnie jakieś rzeczy na 50 jej się przydadzą |
||
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() __________ co do kp i ogólnie po porodzie.. fakt, nie każda kobieta od razu ma pokarm, ale mnie nie dziwi płacz z powodu jego braku czy na widok mm. jak kobieta się nastawia, bardzo jej zależy, wszędzie słyszy i czyta że laktacja jest w głowie, że jak będzie chciała to będzie karmić a brak pokarmu to tylko głupia wymówka bo praktycznie się nie zdarza.. do tego dochodzą hormony, nowa sytuacja i bywa na prawdę ciężko to wszystko ogarnąć. mi mimo cc od kiedy przynieśli dziecko coś tam leciało, ale jednej nocy syn długo płakał i nie miałam pojęcia co mu jest. położna słysząc z sali płacz przyniosła strzykawkę z mm i próbowała siłą wcisnąć mu to mleko a syn się odwracał, zaciskał usta, krztusił. zostawiła tą strzykawkę i sobie poszła, tyle było jej pomocy przy dziecku. i nie powiem sama się poryczałam. w końcu ululałam syna a to mm wywaliłam. położna nawet nie zapytała kiedy jadł, czy mam problemy z przystawieniem go, czy może pomóc, czy zobaczyć jak je, czy prawidłowo, itp. nic. tylko strzykawka z mm. to jakie to rozwiązanie? jaka pomoc? jakie wsparcie? nie wiem, może jeśli od samego początku kobieta daje sobie furtkę w postaci mm, nie nastawia się tak bardzo na kp to jest łatwiej, ale to wszystko wcale nie jest takie czarno-białe, mnóstwo jest dylematów, dobrych rad, opinii, itp. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- ja też. póki co zbieram lumpkowe i jak uzbieram pralkę to piorę w naszym proszku, suszę, składam i chowam do pudła. przed porodem, jak cieplej będzie i tak wypiorę wszystko w dziecięcym i poprasuję, poukładam w szafie (jak w jakiś magiczny sposób zrobi się w niej miejsce bo póki co syn zajmuje szufladę i 3 półki )Cytat:
![]() też tak słyszałam, tak samo o przerabianiu na kabel do prądu zamiast korzystanie z baterii. w praktyce po kilku m-ca używania sprzedałam karuzelę na bateriach, które włożyłam w nią pierwszego dnia korzystania. |
||
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Zezarlo mi posta
jutro Wam jeszcze raz odpiszę, uciekam pod prysznic. Dobranoc!
|
|
|
|
#640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Połówkowe faktycznie połówkowym już nie będzie... Dziwny ten lekarz... Ja mam w tej chwili 4 kg na plusie i uważam, ze to super wynik Cytat:
![]() Cytat:
![]() Umówiłaś sie do Wiechecia na usg 3 trymestru? Bo ja mam 29 kwietnia. I postanowiłam, ze idę właśnie do niego
|
|
#641 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chcę też nianię z monitorem oddechu. Nie ma bata! stresuję się jak młody się długo nie rusza, nie wyobrażam sobie co będzie, jak będzie spał. Dla własnego spokoju odżałuję tą kwotę. Dzięki dziewczyny. I powiem wam, że wygląda naprawdę porządnie, porównania z abc design nawet nie ma, a sporo tańszy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
)) niezła niespodzianka ))Cytat:
super połączenie ![]() Nam też tylko raz lekarz płeć powiedział, mam nadzieję, że nic się nie zmieni, bo mamy dużo typowo chłopięcych ubranek. Cytat:
![]() Cytat:
Soleil trzymam kciuki za rozmowę z kolegą z pracy, nie daj się, bo później ciężko będzie coś zmienić. Ja z moim już na ten temat rozmawiać nie będę... on też jest starszy i w pewnych przypadkach bardziej doświadczony. Ja cały czas się uczę, zdobywam doświadczenie i chyba to mu ostatnio zaczęło przeszkadzać :/ Byłam dzisiaj u okulisty, wszystko jest ok. kupiłam w C&A jeansy ciążowe, cienki pajacyk i rampersy. Nic nadzwyczajnego, ale nie mam żadnych. Póki co mam same body, z krótkim rękawkiem po jednej paczce z rozmiaru 50, 56, 62, 68. 56 i 62 mam też z długim.
|
|||||||
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa ja też dostałam ten rabacik 50 zł na maila
Aaa Cytat:
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Kejtice nie wydaje mi sie zeby tluszczyk z cyckow mial wplyw na kp
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli ma, to ja będę się musiała pożegnać z myślą o kp, bo w tej chwili mam tam sporo tłuszczu raczej
Ale pociesza mnie myśl, ze pierwsze dziecko karmiłam, więc może i z drugim dam radę.
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze Kejti nie tyle chodziło o tłuszczyk z cycków tylko o to ze na USG wyszło jej mało gruczołów, a gruczoły chyba mogą cos mieć do tego bo tam wlasnie powstaje mleko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- A zdolność kobiety do wytwarzania pokarmu jest w dużym stopniu regulowana przez hormony i to duża ilośc hormonów - wiec jak dla mnie mówienie ze kp zaczyna sie w głowie to taki marketing troche czasem cos nie styknie albo jest poślizg w wyrzucie hormonu i dupa albo dziecko nie chce ssać a to jednak ssanie pobudza produkcje pokarmu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
może, no ale usg to tylko badanie, z jakąś tam granicą błędu i moim zdaniem nie ma co sobie tym wynikiem głowy zaprzątać jeszcze przed rozpoczęciem karmienia. Nawet jeśli lekarz wykonujący badanie stwierdziłby, ze przy takiej budowie piersi mogą być problemy z kp, to jeden lekarz jeszcze nie jest żadną wyrocznią. Tak ja sobie to tłumaczę. Ja mam np tzw wklęsłe brodawki i to też jest problem w karmieniu piersią, ale to nie wyrok, można próbować, pracować nad tym etc.
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie tak myślę, moja mama wykarmiła każde dziecko na piersi do kilkunastu miesiecy, moje siostry też nie narzekały na brak pokarmu, a wręcz odciągały bo miały za dużo i ciekawi mnie czy takie rzeczy też można mieć w genach czy to bardzo osobliwa sprawa? Pewnie reguły nie ma, jak ze wszystkim...
|
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest w sumie tak jak ze staraniami o dziecko, niektórym dziewczynom pomoże wrzucenie na luz bo faktycznie blokuje je głowa, a u niektórych po prostu coś jest nie tak fizycznie i mają dużo trudniej Cytat:
||
|
|
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja po cc przez kilka dni miałam bardzo mało pokarmu i nikt mi nie chciał pomóc w przystawianiu dziecka do piersi Po powrocie do domu dostałam nawału, przyszła położna, pokazała mi co i jak i było ok już
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję za radę
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
Takiego smaka na pana cotte mi zrobiliście, ze sama ja tez jutro zrobię
powiem Wam, ze odkąd jestem w ciazy kompletnie nie mam pojęcia conaoviad gotować, przeszkadzają mi zapachy, ![]() Gratuluje wizyt Co do pokarmu myśle, ze to nasza głowa jest odpowiedzialna za to, chociaz słyszałam, ze jak cos sie dzieje z przysadka mózgowa to kp jest zaburzone, ale warto zapytać lekarza. Dzis nie było mojej ukochanej pani doktor, przyjmował mnie starszy facet rutyniarz, usg trwało moze 1 minutę, i strasznie mnie bolało jak sprawdzał szyjkę macicy, nawet nie zmierzył długości dziecka musiałam sie upomnieć o to sama, zero uśmiechu na twarzy ani ciepła, a myśle, ze w tych zawodach jednak trzeba miec pewna wrażliwość wkoncu to mały człowieczek, każdy z nas nim był a położna tez mam super babkę, miła, konkretna i ma poczucie humoru, rzadko w służbie zdrowia mozna spotkać kogoś uśmiechniętego i życzliwego, szkoda
|
#655 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Już od godziny nie śpię - zaczynam dziś prace wczesniej niz normalnie. Miłego dnia dziewczyny
|
#656 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry
![]() Moja mama karmiła 3 miesiące piersią, potem juz sie jej nie chciało Ja bede karmić póki bedzie mi sie chciało a pewnie nie zbyt długo ![]() Marei 22 tc ale... Koleżanka urodzi małego w terminie bo taśma nie owija sie wokół chłopca i wtedy bedzie operacja na przełyk od razu po urodzeniu wiec oddychamy z ulga
|
|
|
|
#657 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- A mój mąż ma jutro urodziny i muszę mu dziś placki zrobić... Zapowiada się cały dzień w kuchni. |
|||
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w wisielczym humorze
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy moja mama też dostanie, bo mam chętkę na jeszcze jeden kupon Cytat:
Ale i tak zdecydowałam się na ochraniacz i kocyki u makaszki Jakby moja mama dostała tez rabacik to bym zamówiła butelki i laktator ![]() Cytat:
U mnie kobiety w rodzinie nie miały wgl takiego czegoś że nie mają mleka.. Ot, urodziły, przystawiały i dzieci jadły. I ja przy Blance tez tak miałam, nigdy wcześniej nie myślałam czy wykarmie czy nie.. Heeejjj Wam.. Jestem dziś taaaka śpiąca..a do tego ciągle mi twardnieje brzuch
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

gratuluje wizyty 
to dobrze, widać taka fizjologia 

[/RIGHT]

jutro Wam jeszcze raz odpiszę, uciekam pod prysznic. Dobranoc!