Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-27, 10:42   #1831
Anneet
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
a mnie w nocy lapały takie skurcze w łydce że krzyczałam i płakała z bolu i myślałam że mi nogę odejmie

ehh aż się boję kolejnej nocy;/
mi pomagało,kładzenie nogi na prostym najlepiej na podłodze i w tedy chwytałam pale i ciągłam je ku górze..nawet dosyć szybko przechodziło..jak nie dałam rady już na podłogę to na łóżku też się da ale jest gorzej,i przed spaniem dosyć ciepłym prysznicem robiłam masaż łydek,masując je smarowałam amolem,a lekarka kazała mi zażywać magnes po 2 dniu stosowania czułam różnicę ale też kawę odłożyłam na bok..ty bierzesz magnez?teraz rzadko mnie skurcze łapią tobie też może pomoże to

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja do auta to jeszcze wsiade ale mam problem z sięgnięciem do drzwi żeby zamknąć o wyjściu nie wspomnę hehe

Ja to samo a mąż się śmieje i mówi,też tak miałem jak przytyłem,na szczęście już spadłem z wagija od początku ciąży prowadziłam może z 3 razy samochód,bo początki miałam takie,że mi sie w głowie kręciło i mgłę widział i mąż wszędzie mnie woził a potem jak brzusio coraz większy to tym bardziej nie dawał mi prowadzić i jeszcze zima przyszła..

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Mi w szpitalu lekarka powiedziala ze jak zaczna sie skurcze mam wziac nospe i poczekac, jak przejda to zistac w domu, jak sie nasila to do szpitala,bo zaczyna sie porod.
No widzisz to ja chyba jednak bez żadnych obaw dziś apap zażyję bo zwariuję
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:44   #1832
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
a mnie w nocy lapały takie skurcze w łydce że krzyczałam i płakała z bolu i myślałam że mi nogę odejmie

ehh aż się boję kolejnej nocy;/
Współczuje, mnie tez co pare nocy skurcze męczą. Paskudne uczucie

Ja jeszcze nie rezygnuje z jazdy jako kierowca, póki dobrze sie czuje to nie widze powodu, aby zrezygnować z kierowania.

U nas kobieta ciężarna ma obowiązek jak kazda osoba zapoznać pasy bezpieczeństwa w samochodzie, nie ma żadnych zwolnień z tytułu ciazy.

Nouvelle cudne zakupy, bardzo podobają mi sie te koce. Moze kiedyś sie skusze, chociaz mam juz 3

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:44   #1833
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Haha dziewczyny ja juz tez jestem mamusia!!!!!♥

O 18:02 urodzila sie Nikolcia przez CC. Wazy 2520g, mierzy 50cm, dostala 10 punktow i jest wszystko ok!

Szok jakich malo tym bardziej, ze wszystko stalo sie z zaskoczenia. Opisze potem wszystko i wstawie zdjecie mojej malej czarnulki slicznej)))))

O gratulacje czyli , że się nie spotkamy na porodówce hihi czekam na wieści co i jak , że już po jesteś
Stary 2015-02-27, 10:54   #1834
smv
Zakorzenienie

Moja gin wystawia takie zaświadczenie ze można be zapasów jeździć ale nigdy nie poprosiłam boję się. U mnie pasy czy to przód czy tył to odruch bezwarunkowy
Stary 2015-02-27, 10:54   #1835
Lillkaa
Zadomowienie

Tout, marcia - gratulacje!!
Też już chciałabym mieć poród za sobą.
Przezduzeem - dobrze, że z Wami wszystko ok.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:55   #1836
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja całą ciążę wzięłam 2 tabletki przeciwbólowe, ale dzisiaj musiałam, bo nie dałabym rady mam nadzieję, że to nie zaszkodzi...

za zapięte pasy!! nie rozumiem kobiet w ciąży, które nie zapinają pasów

no nie śpię, nie mogę...ale nawet nie czuję jakiegoś wielkiego zmęczenia
czuje jeszcze trochę ból, ale jest już dużo lepiej, więc pewnie niedługo padnę i prześpię pół dnia.
Jeśli to się jeszcze powtórzy to chyba pojadę na IP, bo to już druga taka noc...
jak Ci do wieczora nie przejdzie, to może faktycznie na ip się wybierz... a może to tak się poród zaczyna u Ciebie?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:55   #1837
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hello, a my nocka do 5 rano ok, spałam jak suseł, ale o 5 jak Tż wstał do pracy to już zasnąć nie mogłam, zasnęłam po 8.
O 10:00 Tż dzwonił z pobudką, a ja nieprzytomna i nie wiedziałam co się dzieje, a ten mówi do mnie, że już za 4 godzinki będzie ze mną, a ja się go pytam dlaczego będzie wcześniej... No tak od 10:00 do 14:00 to 4 godzinki

Ja już po słodkim śniadanku: kanapeczki z dżemem truskawkowym i kakao

Jejku ale się u nas rozkręciło z porodami Ale ja to do tego 18-ego wytrwam, ani skurczy, ani bóli, nic...
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 10:59   #1838
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
super kocyk!! kolor piękny

ja miałam dziś odwiedzić aptekę zanieść spirytus i dokupić tantum rosa, a później jeszcze rossmana po jakieś ostatnie rzeczy, ale nie wiem czy dam radę...może po południu
A czemu Ty chcesz zanosic spiryt do apteki? lepiej nie idź sama, bo jesteś wymeczona, jeszcze zaslabniesz i będzie klops

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Współczuje, mnie tez co pare nocy skurcze męczą. Paskudne uczucie

Ja jeszcze nie rezygnuje z jazdy jako kierowca, póki dobrze sie czuje to nie widze powodu, aby zrezygnować z kierowania.

U nas kobieta ciężarna ma obowiązek jak kazda osoba zapoznać pasy bezpieczeństwa w samochodzie, nie ma żadnych zwolnień z tytułu ciazy.

Nouvelle cudne zakupy, bardzo podobają mi sie te koce. Moze kiedyś sie skusze, chociaz mam juz 3
Uwielbiam wszelkie kocyki dla siebie, dla dziecka. Ale to w sumie zawsze się przydaje no i jest wieczne. Ja mam jeszcze kocyk z dzieciństwa mojej mamy

Stary 2015-02-27, 11:00   #1839
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beatryczne Pokaż wiadomość
Witam, nieśmiało chciałabym zapytać czy można dołączyć do grona marcowych mamusiek ????
Mam na imię Beata, mam 31lat, jedno dziecko już posiadam - kilka dni temu skończyła 9 lat, aktualnie spodziewam się drugiej dziewczynki - termin wypada mi na 18 marca - ale po cichu liczę na wcześniejszy poród.
Witamy
Stary 2015-02-27, 11:05   #1840
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Co do tej odry to ostatnio oglądałam program o powikłaniach po odrze i wypowiadała się mama dziecka które zachorowało na odrę i po 10 latach dziecko z dnia na dzień stało się warzywkiem. Dlatego krew mnie zalewa jak ktoś nie szczepi swoich dzieci, może teraz komuś podpadnę ale uważam że właśnie przez takich nieodpowiedzialnych rodziców będzie coraz więcej zachorowań na choroby które dawno już się nie pojawiały m.in na odrę, u mojej córki w grupie w przedszkolu jest parę takich dzieci które nie są szczepione
Ja mam zamiar NIE SZCZEPIĆ od urodzenia mojej córeczki. Chce odroczyć,do około 2roku jej życia. I wcale nie uważam się za nieodpowiedzialną. Trzeba być w temacie, od A do Z by móc tak twierdzić i oskarżać.

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 11:09   #1841
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja właśnie zaraz szykuje się do spanka....matko....może młody próbuje mnie przyzwyczaić do swojego trybu......to by oznaczało ,ze mało będe sypiac w nocy

nouvelle2 śliczny koc
będziemy zahartowane na nocne karmienia i niewyspanie
ale też bym wolała teraz spać i korzystać póki mogę a tu

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
jak Ci do wieczora nie przejdzie, to może faktycznie na ip się wybierz... a może to tak się poród zaczyna u Ciebie?
no już też miałam takie myśli w nocy, ale to raczej nie to...właśnie przeszło, więc spróbuję się przespać

Cytat:
A czemu Ty chcesz zanosic spiryt do apteki? lepiej nie idź sama, bo jesteś wymeczona, jeszcze zaslabniesz i będzie klops
a bo byłam ostatnio w aptece pytać czy mają taki spirytus do przemywania pępka dziecka to powiedziała mi babka, że mam przynieść małą buteleczkę i oni mi zrobią tak jak powinno być
Stary 2015-02-27, 11:11   #1842
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
AAAAA!!!MAMY KOLEJNĄ DZIDZIE!!!!! wiadomość od LESYEUX: 'Dzisiaj o godz 12.przyszla na swiat zdrowa 3kg ,píekna i kudlata Zosia ♡♡♡ akcja cc okropna,tz nawet nie bylo... Wroce do domu to opiszew szczegolach pozdrawiam mamusie marcowe '
Brawa klaski: gratulacje
Stary 2015-02-27, 11:13   #1843
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar NIE SZCZEPIĆ od urodzenia mojej córeczki. Chce odroczyć,do około 2roku jej życia. I wcale nie uważam się za nieodpowiedzialną. Trzeba być w temacie, od A do Z by móc tak twierdzić i oskarżać.
a ja tam jestem zdania że każdy robi jak uważa ja będę szczepić bo zawsze się szczepiło tak samo z dietami różnymi.. tez jedni nie dają dziecku w ogóle cukru np czy tego czy tamtego.. a ja tam będę powoli dawać wszystko to co sami jemy.. bo kiedyś tak było i jakoś zyję popadać w skrajności też źle znajoma urodziła tydz temu a wczoraj lody czekoladowe wcinała i mówiła że jak mała źle zareaguje to będzie wiedziała żeby już nie jeść i tak samo postępowała z poprzednim dzieckiem i ma już 3 latka i zadnych alergii bo nie odmawiała sobie wszytskiego nie wiadomo jak...
Stary 2015-02-27, 11:14   #1844
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Piekne ale jednak wolalabym w 26 tc nie rodzic. Zawsze to ryzyko i nie kazdy ma szczescid ze z dzieciaczkiem bedzie wszystko dobrze

Gratuluje super

U nas wszystko ok. Byla dzis znow polozna. Maly ma 3050 a wiec w 6 dobie zycia ma 100 gr.wiecej niz w chwili porodu i 200 gr.wiecej od niedz.czyli wyjscia ze szpitala wjec jest ok. Zoltaczki tez nie ma ( tutaj to ja w szoku bo pierworodnemu to z 2 mies.schodzila). Ja sama mam w 6 dni po porodzie -7 kg a nie robie nic w tej sprawie...tak wiec mysle ze w miesiac samo zejdzie pelne 13 kg. Pozwole sie tez pochwalic ze rozstepow mi oszczedzilo mimo ze nic a nic sie nie smarowalam..ale brzuszek jeszcze mi zostal. Obecnie jest pewnie na rowni z cyckami ktore przez mleko maja montrualne rozmiary

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brawa dla synusia,że tak ładnie przybiera no i dla Ciebie że tak ładnie Ci waga odchodziklaski : także dziewczyny jak widzicie nie ma co się martwić wagą
Stary 2015-02-27, 11:19   #1845
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Jedna noc, a tu takie śliczne dzieciaczki już na świecie Ale chyba dziewczynkom bardziej się śpieszy na ten świat albo mam tylko takie wrażenie
Ja jestem na etapie wybierania wózka Trochę późno może, ale dopiero jest kaska Oglądałam, oglądam i wybrać nie mogę. Bardzo mi się podobają Mutsy. Tylko cena ich też jest niezła.

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja jutro rodzę Dzisiaj założyli mi ten balonik na rozwarcie, który sam wypadł czyli mam ok 4 cm rozwarcie i o 6 rano idę na porodówkę na oksytocynę. Skurczy nie mam i nic mnie nie boli. Mam zamiar się wyspać i rodzić
Czekamy na wieści i trzymamy mocno kciuki za Ciebie

Cytat:
Haha dziewczyny ja juz tez jestem mamusia!!!!!

O 18:02 urodzila sie Nikolcia przez CC. Wazy 2520g, mierzy 50cm, dostala 10 punktow i jest wszystko ok!

Szok jakich malo tym bardziej, ze wszystko stalo sie z zaskoczenia. Opisze potem wszystko i wstawie zdjecie mojej malej czarnulki slicznej)))))
Ale zaskoczenie! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Zuzanna wita wizazowe ciocie. Ur. 26.02 godz 3.46. Waga 3600 55cm. O porodzie napisze jak juz porodzicie bo niestety rodzilam 11godz i nie bylo to mile przeżycie.
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Przeczytałam ze piszczenie brodawek zwiększa poziom oksytocyny w organizmie i tym samym wywołuje porod ja jeszcze z tydzien poczekam ale to co juz przebierają nogami moga prosić o pomoc TZ
U mnie to nie działa
Stary 2015-02-27, 11:24   #1846
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Córcia lesyeux 'zosia ♡ dopiero teraz dajemy cyca,bo mialam po cc nadal mega cisnienie. Zosia grzeczna,moja bubcia'
Jaka słodka czarnulka, buziaczki bubciu
Stary 2015-02-27, 11:25   #1847
gosiaczek221
Raczkowanie

Witam na świecie wszystkie maluszki i gratuluje mamusiom
Przejrzałam ostatni dodane posty w widzę że nie możecie spać, ja natomiast mam inny problem nie mogę się obudzić. Najchętniej cały czas bym spała. Wczoraj zasnełam na siedząco o 21 i spałam do 10, zjadłam śniadanie i znów mogłabym spać. A kawy nie mogę bo ciśnienie obniżam tabletkami ( po tabletkach jest w normie 125/75 ) ma któraś pomysł jak temu zaradzić??
Przepraszam że tak tylko o mnie ale zasypiam czytając

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 11:25   #1848
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam pochwalić się kocem, to się chwale fajny, wielki, mięsisty do kompletu dokupiłam jeszcze jedwabne poduchy, bo jak za jedwab to miały śmieszą cenę
Cudne Ty to masz dar, żeby takie cuda wynaleźć
Stary 2015-02-27, 11:28   #1849
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Córcia lesyeux 'zosia ♡ dopiero teraz dajemy cyca,bo mialam po cc nadal mega cisnienie. Zosia grzeczna,moja bubcia'
Śliczna a ten bujny czarny lok jest przesłodki

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O jakie cudo... sliczne ma wloski

A co do kg po porodzie. Dziewczyny wierzcie mi ze tak jest, szczwgolnie przy kp. Ja znam takie co mialy 2 dni po porodzie -10 wiec hoho.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ooo to by było na rękę, -10 to wyszłabym na minus

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ja leze pipcie chce urwać xd

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Mam w planie jechać w sobotę do Ikei.. Ale czy da rade nie wiem. Coś mnie dziwnie lupie w brzuchu
Ty to może daruj sobie tę Ikeę, jeszcze w dziale z łóżkami Ci się zacznie I na materacu Mordegar urodzisz

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
za wizytę
To widziałam Cię, taka ładniutka brunetka przechodziła koło mojej sali rozmawiając z panią doktor, ale ja na pasach od ktg byłam :/

Ja jutro rodzę Dzisiaj założyli mi ten balonik na rozwarcie, który sam wypadł czyli mam ok 4 cm rozwarcie i o 6 rano idę na porodówkę na oksytocynę. Skurczy nie mam i nic mnie nie boli. Mam zamiar się wyspać i rodzić
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści

Cytat:

O maaatko, ale wystrzeliłaś znienacka Gratuluję

Cytat:
Pospałam 1,5 godziny i znowu to samo zrobiłam sobie znowu herbatę leżę...ale płakać mi się chce z tego bólu :/

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

Dziewczyny ile można wziąć apapu? Wzięłam tabletkę ok 2 i już nie daję rady :/
Jak miałam gorączkę, na jej zbicie lekarz mi pozwolił na 6 tabletek w ciągu doby. Także sporo.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
O jeju widzę ze Tout jest juz po graaaaatulaaaaaacjeeee!

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

DebraM powodzenia kochana dzisiaj oczywiście czekamy na relacje.

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

W ogóle to się witam. Wstalam z bólem głowy jakby na chorobę :/dzis idziemy do notariusza! Jeeee!

Coraz mniej nas tu pisze ;(
W końcu mieszkanko będzie pełnoprawnie wasze

Cytat:
Zuzanna wita wizazowe ciocie. Ur. 26.02 godz 3.46. Waga 3600 55cm. O porodzie napisze jak juz porodzicie bo niestety rodzilam 11godz i nie bylo to mile przeżycie.
Śliczna
Mam takie samo ubranko TŻ mówi, że to króliczki playboya

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki termometr kupic ?
Chce taki co tylko temperaturę w jednym miejscu mierzy bez dodatkowych opcji ...
Potrzebuje tez fajna lampkę nocną najlepiej taka co można przyciemnić i rozjaśniać ktokolwiek widział ktokolwiek wie ?
Co do lampki, wpisz sobie w google "dotykowa lampka nocna". Kiedyś były w Biedrze. Mają trzy poziomy oświetlania, a włącza się je przez dotknięcie podstawki wszystko jedno w jakim miejscu

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ja dawno nie pisałam, a Was dogonić to non stop trzwba czytać!
Gratuluje wszystkim mamusiom po porodach i trzymam kciuki za te, ktore aktualnie sie rozpakowuja

U mnie sie dzialo! 2tyg temu mialam wypadek samochodowy, jechalam dosc szybko po glownej drodze (ale z predkoscia dozwolona) a nagle jakis ***** wyjechal prosto przede mnie z bicznej uliczki, nie byli czasu hamowac i cala predkoscia wjechalam w jego bok, poduszki powietrzne wystrzelily, ja w stresie, samochod skasowany. Karetka zabrala mnie do szpitala zeby sprawdzic czy moja dzidzia w brzuszku cala. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo, ja mialam ponaciagane miesnie, kupe siniakow i duzo stresu ale migli sie skonczyc o wiele gorzej. A zamiast wypoczywac, to na gwalt szukamy teraz nowego samochodu

Ze spraw ciazowych to w tym tygodniu p. kardiolog zdecydowala o wskazaniu do cesarki ze wsgledu na zbyt slabe przeplywy w zastawce i aorcie i w najblizsza srode bede wiedziec co i jak i kiedy
Teraz najwazniejsze, aby mala podjela prace pluc pp urodzeniu. Tak bardzo sie boje!

Pozdrawiam was kochane i przepraszam ze tylko o sobie, ale same rozumiecie samochod musi do porodu juz byc kupiony. Hehe
O matko ale przeżycie. Dobrze, że nic ani Tobie ani maleństwu się nie stało.

Ale dzisiaj mnie moja pipcia wystraszyła. Pojechałam do piekarni po chleb, wsiadam do samochodu, zamykam drzwi a tu nagle takie pyk i niemiłosierne szczypanie. Myślę sobie "żeby to tylko nie wody ". Wróciłam do domu, na szczęście nic na wkładce nie było. Ale stracha miałam. Teraz lekko mnie pobolewa jak na okres i nadal to kłucie i szczypanie.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 11:31   #1850
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Witam na świecie wszystkie maluszki i gratuluje mamusiom
Przejrzałam ostatni dodane posty w widzę że nie możecie spać, ja natomiast mam inny problem nie mogę się obudzić. Najchętniej cały czas bym spała. Wczoraj zasnełam na siedząco o 21 i spałam do 10, zjadłam śniadanie i znów mogłabym spać. A kawy nie mogę bo ciśnienie obniżam tabletkami ( po tabletkach jest w normie 125/75 ) ma któraś pomysł jak temu zaradzić??
Przepraszam że tak tylko o mnie ale zasypiam czytając
to po tabletkach jak leżałam na patologii to leżała ze mną dziewczyna co właśnie przyjmowała tabsy na obnizenie ciśnienia-spała non stop....ale non stop! wiec korzystaj !
Stary 2015-02-27, 11:34   #1851
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
będziemy zahartowane na nocne karmienia i niewyspanie
ale też bym wolała teraz spać i korzystać póki mogę a tu

no już też miałam takie myśli w nocy, ale to raczej nie to...właśnie przeszło, więc spróbuję się przespać

a bo byłam ostatnio w aptece pytać czy mają taki spirytus do przemywania pępka dziecka to powiedziała mi babka, że mam przynieść małą buteleczkę i oni mi zrobią tak jak powinno być
Aaa to ja kupiłam juz takiego gotowca-jakieś gaziki nasączone spirytusem.
Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jedna noc, a tu takie śliczne dzieciaczki już na świecie Ale chyba dziewczynkom bardziej się śpieszy na ten świat albo mam tylko takie wrażenie
Ja jestem na etapie wybierania wózka Trochę późno może, ale dopiero jest kaska Oglądałam, oglądam i wybrać nie mogę. Bardzo mi się podobają Mutsy. Tylko cena ich też jest niezła.

Czekamy na wieści i trzymamy mocno kciuki za Ciebie

Ale zaskoczenie! Gratulacje

Gratulacje!

U mnie to nie działa
My zdecydowaliśmy się na mutsy gdybyś się już zdecydowała to warto napisać do sklepu internetowego, oficjalnego dystrybutora i zapytać o specjalny rabat. Trochę na tym zaoszczędzilismy

Stary 2015-02-27, 11:35   #1852
marta24171
Rozeznanie

Cytat:

Brawa klask i: zaskoczenie wielkie tym bardziej że miałaś jeszcze troszkę czasu do terminu.Najważniejsze że z Nikolcią wszystko dobrze i przesyłamy
Stary 2015-02-27, 11:37   #1853
nouvelle2
Zakorzenienie

Ciesze się, że Wam się koc podoba, przez to czuje się trochę usprawiedliwiona, jeżeli chodzi o ten nieplanowany zakup
Cytat:
Cudne Ty to masz dar, żeby takie cuda wynaleźć
Z nudów jestem ostatnio codziennie w galerii wiec mogę się realizować jako łowca promocji i ładnych rzeczy

Stary 2015-02-27, 11:39   #1854
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
My zdecydowaliśmy się na mutsy gdybyś się już zdecydowała to warto napisać do sklepu internetowego, oficjalnego dystrybutora i zapytać o specjalny rabat. Trochę na tym zaoszczędzilismy
Dzięki za informację mnie się bardzo spodobały te mutsy. A jaki fotelik braliście?
Stary 2015-02-27, 11:39   #1855
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Boziu Kochany sama słodycz a czas Twojego porodu przypomniał mi mój - ja się zamknęłam w 12 godzinach - także chyba wiem co przeżyłaś
Stary 2015-02-27, 11:41   #1856
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za informację mnie się bardzo spodobały te mutsy. A jaki fotelik braliście?
Fotelika nie braliśmy, ja mam po siostrzencu. Co prawda on nie pasuje do stelaża, ale jeździmy kombi, wiec mi gondola do bagażnika zawsze wejdzie. A wózek mamy mutsy igo, nieziemsko skrętny choć raczej jest wózkiem miejskim

Stary 2015-02-27, 11:47   #1857
NinaCzenko
Przyczajenie

Hej dziewczyny.
Widz,że kolejne dzieciaczki pojawiły się na świecie
Gratki!!
Kuzynka już odlicza godziny.Od wczoraj ma rozwarcie na ok 4 cm.Była na KTG,ale na razie odesłali ją do domu.Kto wie,może akcja porodowa zacznie się dziś...hmmm?(Też spodziewa się synka)
A co do mnie...też mi chyba już wiele nie brakuje mój narzeczony daje mi tydzień do porodu.Wczoraj byłam w szkole rodzenia i rozmawiałam z moją położna i stwierdziła to samo,że w każdej chwili mogę zacząć rodzic.Wczoraj przećwiczyła ze mną wszystkie fazy oddychania porodowego,porobiłyśmy ćwiczenia i też zaproponowała mi KTG.
3 marca mam wizytę u ginekologa,a dzień wcześniej idę na pobranie krwi i muszę oddać mocz + USR i HBS. Tak naprawdę nie wiem po co idę(te badania i tak nic nie zmienia jak za 2 tyg mam termin,a miesiąc wcześniej tez miałam pobierana krew i wyszło wszystko ok..ehh)
Przeziębienie już prawie odeszło,lekki katar został,ale reszta dolegliwości została...a jak pomyślę o połogu to aż mnie skręca hehe Jak ja bym chciała,żeby było już lato
NinaCzenko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 11:48   #1858
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Fotelika nie braliśmy, ja mam po siostrzencu. Co prawda on nie pasuje do stelaża, ale jeździmy kombi, wiec mi gondola do bagażnika zawsze wejdzie. A wózek mamy mutsy igo, nieziemsko skrętny choć raczej jest wózkiem miejskim
No mi właśnie na takim miejskim zależy, bo głównie po mieście będziemy się poruszać U nas niestety kombi brak, więc bardzo mi zależy na foteliku wpinanym w stelaż. Oglądałam Maci Cosi. Chyba się w weekend przejadę do galerii "wymacać",a potem będę szukać na ich stronie tak jak radzisz i może uda mi się coś ponegocjować
Stary 2015-02-27, 11:51   #1859
crystal25
Zakorzenienie

witajcie wlasnie sie obudzilam zrobilam sniadanko TZ, sobie herbatke i ponadrabiam was! he, snilo mi sie w nocy ze trzy z nas urodzily dzisiejszej nocy
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 11:52   #1860
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Z twojej wypowiedzi jasno wynika że po 2 roku życia zamierzasz szczepić, a mi chodzi o osoby które nie szczepią swoich dzieci w ogóle, i ja nikogo nie oskarżam tylko wypowiadam swoje zdanie, bo aj np nie wyobrażam sobie narażać świadomie mojego dziecka na ryzyko wystąpienia powikłań po zachorowaniu na jakąś chorobę zakaźna na odrę, w Niemczech już jedno dziecko 1,5 roku zmarło z powodu powikłań.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości