|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Pikaso jak się czujesz?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50443484]planujecie kolejną Córkę?
[/QUOTE] chciałabym kiedyś jeszcze jedno dziecko ![]()
#243 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50444291]Pikaso jak się czujesz?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Czuję się dobrze i panikuje przed następna wizytą ![]() Będzie to 16 tydz. Wtedy mniej więcej straciłam swoje dzieci. Staram się nie stresować dziecka, ale te myśli same powracają. Dziewczyny, czy któraś z was ma do odsprzedania adapter do pasów samochodowych? Wypadałoby trochę więcej pojeździć, ale się trochę cykam, bo brzuszek już spory. |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
nie wykryta cukrzyca również
![]() ![]() dla mnie to zabawa (kosztem matki i dziecka) w ence-pence-w-której-ręce... i na dwoje babka wróżyła. spoko, spoko. cierpliwie czekam ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50443720]chyba faktycznie osoby obciążone w rodzinie mają większe ryzyko, ale to nie jest regułą.[/QUOTE]dokładnie. w ogóle w cukrzycy ciążowej mało reguł ![]() spakowałam. jeszcze dla Olci muszę drugą przygotować. Kupiłam zwyklaka (a'la cellular polecany przez Kubka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale co Cię, a propos reh., zastanawia?!
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Hejo,
dziekuje za wszystkie życzenia ![]() Gratulujęęę!!! ![]() ![]() ![]() ![]() U nas jakoś dziwnie...coś ma doła ostatnio. Latamy z Marcelem po lekarzach z tymi oczami. Teraz je trze, zatyka uszy. Nie wiem co myśleć. Wyniki ma dobre, witamine d na poziomie 70 jednostek, tylko jakas fosfataza alkaliczna jest za wysoka. Już nie wiem co z tym wszystkim robic. Do wszystkiego doklada sie ta epidemia odry, ale mówią zeby M nie szczepić..i co tu robic? Ja nie wyrabiam na zakretach. Dzis M od 12- 4 rano ćwiczył mowe i piski. Fakt, ze gada sporo i ładnie łaczy wyrazy, ale czemu uczy się w środku nocy? Przeca ja musze pracowac a ledwo na oczy patrze. Wracam do swojego koloru włosów..z tych wszystkoch stresów mam całe placki siwe... Zeberko - u nas attipaski sie nie sprawdziły bo spadały z nogi. Pikaso - bedzie dobrze zobaczysz, ale stres rozumiem. Wybaczcie mi, ze tak mało sie odnosze, ale poczytuje z telefonu i pozniej ciezko wrócic jak mam chwile przy kompie. No nic wracam do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
No właśnie we Wrocławiu dziewczynka z odrą
![]() Ja postanowiłam że jeszcze meningokoki zaszczepie małego w najbliższym czasie. Berbie jestem u mojej mamy z małym na weekend. Jesteśmy od 8 rano i juz mam ochotę uciekać... Jeszcze specjalnie urlop na dziś wzięła ![]() Dla niej to niepojęte że Maks może raczkować po podłodze. Tylko kojec ma być ![]() ![]() Malujemy salon na jasny szary. Kupiliśmy nowe piękne firany ![]() Hope powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Hey
hope gratilacje ![]() Ja dzisiaj od 4rano mdłości i wymioty....wgl to gin nie chce mnie puścić na l4 kiedy ja ledwo żyje...w środe prawie zemdlałam....to prawda że musze pracować pół roku żeby dostać zasiłek macierzyński?Niby jutro miną 4 ale pierwsze trzy to na próbe były.... Nie wytrzymam tych dwóch miesięcy...akurat saa najgorsze pod wzgledem samopoczucia ;(
![]() |
#248 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Iza - otylosc, i brak efektow po dietach wciaz efekt jojo dziewczyna 28lat napisalam smsa ale cisza - pewnie na intensywnej terapii teraz lezy...
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |||
Zakorzenienie
|
pierwsza w kolejce stoisz więc już teraz zleci szybciutko
![]() Cytat:
![]() Hope - ale Ci zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję... ![]()
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Jakub wściekły, marudny, zakatarzony. od tygodnia w czasie snu charczy, ciężko mu oddychać, pediatra obstawiała że to od wychodzących zębów i opuchniętych dziąseł. wczoraj doszedł katar, coraz większy. latam za nim z chusteczkami a za chwilę cały zaglucony jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
słyszałam już o 3 zachorowaniach na odrę we Wrocławiu. ja mam stracha bo nas odwiedzali znajomi z Niemczech... Cytat:
nie do mnie pytanie, ale ja polecam tylko i wyłącznie Tikkurila
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Berbie ta farba Tikkurila jest farba zmywalna?
#257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję... ![]() Marcel super chłopak ![]() Nie szczepić, bo miał powikłania. Teraz nikt nie da gwarancji, ze nie bedzie gorzej. Poza tym nie wiadomo co mu jest z tymi oczami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
A my byliśmy bez wózka i Artek postanowił po 5 minutach każdą częścią ciała sprawdzić, co to jest kałuża. Powrót, ryk, ja spocona, przebrany i nazot. Potem jakoś w miarę łaził, ale on w ogóle nie rozumie słów: nie, nie wolno. Włazi na ulicę, na obce klatki, schody, tylko czekać, aż go ktoś drzwiami walnie
![]() Ale muszę z nim tak częściej wychodzić, może się wreszcie ucywilizuje. A wczoraj mu kupiłam w Biedrze fotelik i posiedział na nim 10 minut, po czym postanowił na nim postać, po czym doszedł do wniosku, że umie go przenieść i sobie podstawić tam, gdzie szczęśliwie nie dosięga z podłogi ![]() I dostał autko od mojej teściowej, wlazł do niego, wywalił się, walnął głową o szafę, ryk. I co? I włazi do niego od nowa. Chyba coś ma jeszcze nie uruchomiony ciąg przyczynowo-skutkowy albo strasznie krótką pamięć ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A i jeszcze polećcie jakąś dobrą kawę rozpuszczalną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Czerwoną świecową kredke zmyłam, a sie kurde naszorowałam
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
nie chcialabym byc w skorze gina zebry jak kiedys sie prokurator za niego zabierze
![]() Tego sie inaczej nawet skomentować nie da. Nieleczona cukrzyca ciazowa moze sie bardzo tragicznie skończyć. I trzeba byc bardzo lekkomuslnym i mało doświadczonym, zeby takie podejście do tgeo tematu mieć. Fiol, attipasy u nas sie sprawdzają. Ma je teraz Tymek jako żłobkowe obuwie. Wydają sie bardzo wygodne. I w sumie ładnie (choc specyficznie ![]() U nas żłobkowo lekkie pogorszenie. Dzisiaj były problemy ze spaniem, usypiał na rękach odkładamy sie budził. Wczoraj i przedwczoraj spał 1.5 h dzisiaj kilkanaście minut. Za to wszytsko je. I kocha Amelkę ![]() Wszyscy w szoku, ze taki gaduła. Pani twierdzi, ze dzisiaj mówił "Amelka" . ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Hopeeeeee, gratulacje! Duży Kubson ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-02-27 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() (najbardziej lubiłam złote rady dla Kubka ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50449763] Chyba coś ma jeszcze nie uruchomiony ciąg przyczynowo-skutkowy albo strasznie krótką pamięć [/QUOTE]albo silnie rozwinięty instynkt zdobywcy ![]() aaaaa! fajna? blondyna? bruneta? T. opowiada wciąż o Kubie, Kacprze, Jasiu i Zuzi. ale mamy bardzo mało informacji zwrotnych... rano G. w biegu, teraz już nie ma kogo zapytać ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-02-27 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Zaraz dam do klubu fociszcza. Siedzą obok siebie podczas posilkow
![]() Dostaje kilka razy dziennie mmsa (z zabawy, z jedzenia, z drzemki). Ratuje mi to życie ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-02-27 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
żłobkove love
![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2015-02-27 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Wiki ma w żłobku dwie blondynki Pati i Basie
![]()
#265 |
Wtajemniczenie
|
Kunegunda ja polecam jasną szarą farbę zmywalną Beckersa - bardzo ładnie wygląda
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50449763]A my byliśmy bez wózka i Artek postanowił po 5 minutach każdą częścią ciała sprawdzić, co to jest kałuża. Powrót, ryk, ja spocona, przebrany i nazot. Potem jakoś w miarę łaził, ale on w ogóle nie rozumie słów: nie, nie wolno. Włazi na ulicę, na obce klatki, schody, tylko czekać, aż go ktoś drzwiami walnie
![]() Ale muszę z nim tak częściej wychodzić, może się wreszcie ucywilizuje. [/QUOTE] my bez wózka chodzimy od ok pół roku i różnie wyglądają spacery. raz chce iść za rękę, przy mnie, raz lata jak opętany i nie rozumie, że obok ulica. a kałuże uwielbia ![]() Cytat:
![]() nie wiem, może za mało kreatywna jestem, ale czasem brakuje mi pomysłów, albo siły i cierpliwości. nie wiem co będzie z dwójką.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Co u Hope? Jak sie czuje? Jak Kubus?
Robilyscie cos dzieciom z zielonej soczewicy? Nie mam pomysłu jutro na drugie danie dla T (i dla nas) moze bym cos z nią zrobiła, bo mam. Tylko co? Z czerwona nie mam problemu, ląduje w pomidorowej. Zielonej jeszcze nie robiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie materace w łóżeczkach mają Wasze dzieci? czy te gryka+pianka+kokos są ok?
#269 |
Zadomowienie
|
Monia, a Jakub przy Tobie i mężu taki jest? Czy przy innych osobach tez?
Tymek tez jest "ciężki", ale głownie przy mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
gryka-pianka-kokos. ale była jakiś czas temu afera, że w gryce mogą być robaki (materac J. przejrzałam i nic nie było na szczęście), poza tym nie mam zarzutów do tego materaca, teraz chyba kupię kokos-pianka albo kokos-pianka-kokos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.