|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Kolejna długowłosa
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
od kiedy skończyła 3 tyg ![]() czasem jest tylko półgodzinny bój, żeby zasnęła wczoraj w pracy męża się właśnie dziwili, bo ich kilkuletnie dzieci w życiu tyle nie przespały hihi ale żebyś nie myślała, że ja tyle śpię ![]() jak mała spała dziś 23-6 to ja wstawałam 2 i 5 na odciąganie mleczka |
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pieknie spi naprawdę ja u mojej widzę postęp bo juz któraś noc z rzędu spi po 2,5h wiec moze niedługo beda 3h przerwy :d a tak to było max 2h a nieraz nawet co 1h :d Z jednej strony szkoda ze sobie nie pospisz a z drugiej zazdroszczę ze masz tyle mleczka
|
|
|
|
|
#364 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czołem kluski z rosołem.
Dopiero teraz mogę na spokojnie usiąść i Was nadrobić. Ostatnio tyle się działo u mnie, że nie wiedziałam, gdzie ręce włożyć. Muszę też ograniczyć nabiał, bo małemu refluks się nasilił. Jesteśmy też już po szczepieniu. Wybrałam 5w1 Pentaxim i ta żółtaczka na NFZ. Jesteśmy już po chrzcinach. Uffff najgorsze za mną. Impreza udana: każdy miał zadanie coś przynieść, więc się nie napracowałam bardzo. Szkoda tylko, że nikt nas nie poinformował przed chrztem, w jakim stanie jest środek kościoła. Nie było ławek, tylko kilka krzeseł. Ale nie ważne, ważne, że już po. Mam pytanie, czy któraś z Was załatwiała już becikowe? Ja nie potrafię się za to zabrać haha. Nie chce mi się biegać po urzędach. No i co, książę się obudził, tyle z nadrabiania. Nadzieja w karmieniu. haha racja.... "nie stać" mnie na trzecie dziecko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam całe dwie strony, lecę dalej.... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- kolejna porcja ![]() Książę o mało nie wybił mi zęba ręką i szklanką ![]() No i śpi na rękach.... odłożyłam i oczy jak 5 zł.... ![]() Cytat:
Cytat:
BOMBA!!!!!!Cytat:
super wieści![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No boli mnie ten ząb.... grrrr
|
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kudelki u nas w tyle tez sa dlugie a na czubku króciutkie Cytat:
moja krolewna spala wczoraj od 19 do 3 ![]() jak by usnela kolo 22 to by cala noc przespala ![]() ale nie ma tak dobrze ![]() lilijka my juz "po" becikowym tz ogarnial temat duuuzo papierkow ![]() eh od 8 nie bylo pradu bo cos konserwowali
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
lilijka devikap jest ważny 6mscy od otwarcia
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka potem jeszcze dosypiamy razem jak Mała ma drzemkę ,ale to luksus w porównaniu z budzeniem sie co godzinę :p juz zaprawiona jestem
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
Czarna jak tam Hubcio po szczepieniu ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczepilismy na rsv, za miesiac znow na to, dostanie lacznie 3 dawki. maly troszke pomarudzil ale ogolnie nie bylo zle biorac pod uwage, ze najpierw pobierali mu krew z glowki do badan genetycznych. Kolejne szczepienia mamy 3 marca, zdecydowalismy sie szczepic, bo nasz maluch jest bardziej podatny na wszystko (nie dosc ze wczesniak przez niska wage to jeszcze nadal malutki). Jeszcze okazalo sie, ze z jednej strony zeberka urosly mu szybciej i sa wieksze, ale podbno te drugie nadrobia. Wczoraj bylismy i genetyka i przeptowadzala ze mna wywiad na temat rodziny, chorob itd. Chromosomy maly podobno ma ok, ale dla pewnosci powtarzamy badanie. A i hubert wazy wkoncu 3kg
|
|
|
#370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ugotowałam obiad (risotto pomidorowe) i zjadłam :P
W dodatku pomyliłam piersi do karmienia Ponadto mam WILCZY APETYT! Jestem przerażona tym, bo muszę utrzymać obecną wagę, a ja zaczęłam tyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a no leci, leciCytat:
mam to samoo no widzisz, to zmienili, bo było kiedyś 3 miesiące, dobrze wiedzieć, bo starcza na 3 miesiące i jest tani jak barszcz nie w końcu tylko JUŻ! BRAWO
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Znaleźli w centrum miasta chorego, martwego nietoperza. I wprowadzili od razu strefy zagrożenia. W sumie obejmują cały Szczecin. Więc moje spacery po lasach już odpadają. I jest to pierwszy przypadek od 1944 roku.
Ja już nawet dostałam becikowe. I załatwienie becikowego to chwila moment. Nie było aż tak dużo do wypełnienia. Ich papiery, ksero aktu i mojego dowodu i zaświadczenie od lekarza. |
|
|
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze mam PIT-y do rozliczenia i nie mogę się za to zabrać...
|
|
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Dusiolka a twojej małej nic nie jest po cieście francuskim ? Bo czytałam że jest niezalecane a mam ochotę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
I jesteśmy po szczepieniu. Anka płakała może 2 minuty po ukłuciach a potem oblukała gabinet, strzeliła serię uśmiechów do pielęgniarki, dała się grzecznie ubrać i tyle.
Wieczorem było 38.5 stopnia i paracetamol, w nocy 36.6 a dziś rano 37.5 i znów paracetamol. Dziecko chyba lepiej zniosło te 3 szczepionki niż matka-panikara. Za miesiąc powtórka z rozrywki. Maritxell u nas to samo - ssie palce aż cmokanie słychać a smokiem pluje na odległość albo usta "zasznuruje" i nie wciśniesz. Do tego pluje śliną też na odległość. Justyna to makabra z tą wścieklicą. Lilijka, ja gdyby nie syn to bym wogole nie jadła obiadu a tak mam motywację aby cokolwiek wymyślić i zrobić, bo inaczej jest obraza majestatu. Dziś były hot-dogi i sałata z czosnkiem. Zostałam nawet wyściskana w podzięce przez synka. Podziwiam Cię za wytrwałość w organizacji chrzcin - ja bym chyba zwariowała jakby mi się jeszcze jakaś impreza zwaliła na głowę. Czarna, brawa dla Huberta za wagę! 3 kilo lukru Dzielny chłopak.
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna Hubcio pieknie rosnie
![]() Justynalyp!!!!! Chciałas mnie zabić tym ćwiczeniem ?!?!?! 🙈 |
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktore zalatwialy becikowe, jest kryterium dochodowe prawda? Cos 1900 zl na reke tak? Bo kiedys becikowe przyznawanw były za kazde urodzone dziecko niezależnie od dochodu. Troche lipnie :-/
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w rodzinie zrobiła się moda na "ale nic nie rób". Chrzest córki to było wyzwanie, bo w święta wielkanocne się odbył. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
alb u mnie też tyle papierków tylko dodatkowo jeszcze jedna instytucja i pracodawca. Zniechęca mnie to bardzo.
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
Dusiolka ale dałaś radę zrobić wszystko? przecież nie było to takie złe :P
i wiesz o które ćwiczenie mi chodziło? |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw myslalam ze chodzi Ci o ćwiczenie ostatnie tuż przed przerwa na wode a potem okazało sie w jakim błędzie byłam!! Napewno o to cw co bokiem sie lezy i podnosi na łokciu i ta noga wymachuje ! Przyznam sie ze po 1,5rundy na kazda stronę leżałam na ziemi i zdychalam;d ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- A potem nie wiedziałam na jakim świecie sie znajduje :d Te cwiczenia az tak nie spocily do mokra bo były przeplatane z abs ale dały wycisk niezły bo jak sie skończyły to nie wiedziałam jak wstać ;d |
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
My szczepimy w czwartek
![]() cos mi się zdaje, ze u nas etap wiecznego spania odchodzi pomału w niepamięć. NOrmalnie Ninka zjadła I szła spać a teraz zje, pooglada, poguga, pociumka rączki I tak po 30min zaczynają jej sie oczka kleic. opowiem wam bądź co bądź śmieszną sytuacje. Bylam w pon na play grupie z dziećmi, Nina akurat wstała podkarmilam ją I usiadłam na poduszkach na podlodze obok innej nowej mamy z 7 tyg córeczką, dosiadla sie inna mama rocznego chłopca ktora jest w 29tyg ciąży. Gadka szmatka I ona mówi, ze dziecko jest głową w górę ze ma zaplanowaną cesarke I pokazuje na brzuch pod biustem pytając, czy w takim wypadku tną tutaj Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2015-02-27 o 21:47 |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
zgadłaś
dla mnie to jest masakra i nie wierzę jak można zrobić to ćwiczenie w całości. ale cały zestaw jest ogólnie fajny. |
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Lilijka wiem ze to na 3 osoby sie dzieli jak jest 1 dziecko ale mimo nie rozumiem czemu kiedys kazdemu dziecku przyslugiwalo a teraz jakies dochody wprowadzaja.
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja waze mniej niż sprzed ciazy, wszystko pieknie tylko wystajacy brzuch mam niestety :-( nie wiem czy bez ćwiczeń jeszcze sie zmniejszy bo nie wiem czy macica wrocila do pierwotnych rozmiarow czy dalej sie jeszcze obkurcza. @ dostalam kilka dni temu ale nie jest obfity, raczej dosc skapy i bezbolesny |
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
A nie jest tak, że są 2 becikowe - jedno przysługuje bez względu na dochód, po prostu nagroda za urodzenie
a drugie juz uwzględnia dochód? Coś tak mi się wydaje. Ale nie brałam się jeszcze za te sprawę.
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez od 3 dni mam @, jeszcze szybciej niz po pierwszym porodzie
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli wasz mąż ma wyższy dochód i się nie łapiecie na becikowe. wystarczy że wpiszecie że samotnie wychowujecie dziecko. wtedy liczy się tylko wasz dochód. a nikt tego nie sprawdza, nie chcą żadnych papierów rozwodowych czy innych pierdów
![]() jeden tysiąc można dostać (przynajmniej u nas) jak dochód nie przekracza 524(jakoś tak) zł na osobę i jest to becikowe z rodzinnego. najlepiej to zadzwońcie i się zapytajcie jak to u was jest. Edytowane przez justynalyp Czas edycji: 2015-02-27 o 22:02 |
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
No.niestety, becikowe cale tysiac zl😄😄zalezne.jest od kryterium dochodowego. I jest to jedno.becikowe 😄chociaz w niektorych samorządach sa teZ dodatkowe dodatki,dotacje,zasilki bcos ala becikowe, ale akurat u mnie nor ma
|
|
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
Apropo becikowego. ja tu skladalam juz papiery na rodzinne (kindergeld) i na pieniadze za urodzenie (elterngeld) dokladnie 6tyg temu. Kindrgeld juz dawno dostalismy. A o elterngeld wypelnial nam papiery facet ktory przyznaje te pieniadze i dalismy mu takie dokumenty jakie chcial. Po tym najpierw otrzymalismy od niego list ze nie wszystko wypelnilismy. No dobra. Nastepnie, ze potrzebuje jeszcze meldunku. Doslalismy. W tym tyg napisal ze jeszcze jednego pytania brakuje. Ja sie pytam jak on to wypelnial skoro mu ciagle cos brakuje
czekamy dalej. Niemcy mogliby sie troche bardziej ogarnac.
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna a Ty ile rund tego cwiczenia odpuściłas?;d
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Mnie temat becikowego nie dotyczy.. Dokładna kwota to chyba 1992zl na osobę ,kiedyś czytałam i tak zapadło mi w pamięć jedynie za urodzenie to z ubezpieczenia dostałam z mezem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

a biorę tabletki...obym nie miała tak jak Ty lilijka, bo nie po to biorę te tabsy, by nic z tego nie mieć
BOMBA!!!!!!