Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-27, 13:12   #2041
Cattivo
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze widzę (na miniaturce), że Dżejlo ma brzoskwiniowe oczy i chłodno-różowe usta Bardzo dziwnie to wygląda.
No ma... na szczęście chyba żadna z odwzorowujących dziewczyn koloru ust nie powtórzyła. Nie mam pojęcia jak ktoś mógł pomyśleć, że to może dobrze wyglądać.

Laura, WTF ona chyba naprawdę żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Albo faktycznie była kiedyś z Jess na jednej imprezie, inna rzecz że na byciu się skończyło.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 13:18   #2042
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
Ona brała udział w jakichś tam warsztatach, czy pokazie koloryzacji welli (chyba jak wchodziły te nowe wellatony) i po tym chyba zaczęła używać tych mieszanek, także nie wiem, czy to nie transakcja wiązana. Ale najgorsze jest to, że tak jej tych włosów ubyło
Brała udział ze względu na konkurs na wizażu... Jak ktoś jej tam podpowiedział, że może mieszać dwa odcienie (FARBY SKLEPOWEJ) to prawdziwy fryzjer popukał by ją w czoło :P
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 13:22   #2043
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Brała udział ze względu na konkurs na wizażu... Jak ktoś jej tam podpowiedział, że może mieszać dwa odcienie (FARBY SKLEPOWEJ) to prawdziwy fryzjer popukał by ją w czoło :P
Możliwe. Jakkolwiek było, najwidoczniej przedobrzyła I marnie to wygląda teraz.
Stary 2015-02-27, 13:26   #2044
dispersi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy, złą wizażystką nie jest. Zawsze może coś nie wyjść w walce o upragniony kolor. I jak każda kobieta, może chyba zapragnąć zmian? Niekoniecznie jest to od razu tak, że "nie potrafi dobrać sobie odcienia włosów do urody". Ja też kiedyś niechcący uzyskałam taki zielony odcień, ale 3 godziny w koncentracie pomidorowym na włosach pomogło Szkoda tylko, że idzie w zaparte, zamiast się im przyjrzeć.[COLOR="Silver"]
I właśnie tu jest ta różnica. Działając metodą prób i błędów każdy ma prawo "przedobrzyć". Ale jak widać fatalne efekty działań i niejedna osoba nas w tym uświadamia, to warto zastanowić się, co jest nie tak, a nie iść w zaparte i tym samym jeszcze bardziej sobie szkodzić.

Miałam taką koleżankę w gimnazjum. Nic nie dało się jej przetłumaczyć, bo zawsze było - "mi się podoba". Wszystkie dziewczyny zwracały jej uwagę w pewnych urodowych kwestiach, absolutnie niezłośliwie, a ona i tak upierała się przy swoim. Taki typ.
Stary 2015-02-27, 13:46   #2045
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
koniec swiata to to nie jest. Ale patrzac z perspektywy moich praktyk na studiach to rosna nam mali renciści. Dzieci 10 letnie spacerujace u mnie przed blokiem z tekstem " dziewczyny sluchajcie ja musze isć sie położyć bo strasznie mnie boli kręgoslup.." albo dziadek spacerujacy z wnuczkiem, ktory nie mogł wyjść z podziwu że na trzepaku to się kiedyś bawiło. Nie wspomne o moim chrześniaku, ktory na mój pomysł gry w rzucanie pilka o sciane i przeskakiwanie przez nią skwitowal mnie " ciocia.. ale to bez sensu.."
1. To, ze dla Twojego chrzesniaka skakanie przez piłkę było mało interesujące nie oznacza, ze dla wszystkich dzieci jest.
2. To, ze obecnie dzieci bawią sie inaczej, nie oznacza, ze bawią sie gorzej.
3. To, ze Ty na praktykach spotkałaś takie, a nie inne dzieci nie oznacza, ze wszystkie są takie same. Ja na praktykach miałam do czynienia z 42 letnim pacjentem po dwóch zawałach, dla którego wejście na pierwsze piętro było wyzwaniem. Czy to oznacza, ze wszyscy 42 latkowie są tacy sami?
Podsumowując: nie generalizuj ;-)

Ostatnio pod praktycznie każdym filmikiem Katosu pojawiają się liczne komentarze odnośnie koloru jej wlosow, a ona dalej upiera się przy tym, że zielonego nie ma i że jest dobrze . A tak ładnie było jej w ciemnych włosach ;-)

Edytowane przez zetuzetia
Czas edycji: 2015-02-27 o 13:50
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 13:53   #2046
guuucha
Raczkowanie

Chciałam porównać ilość subskrypcji w kanałach i zobaczyłam że RLM ma już ponad 300 tys! ;O szybko poszło
guuucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 13:58   #2047
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
1. To, ze dla Twojego chrzesniaka skakanie przez piłkę było mało interesujące nie oznacza, ze dla wszystkich dzieci jest.
2. To, ze obecnie dzieci bawią sie inaczej, nie oznacza, ze bawią sie gorzej.
3. To, ze Ty na praktykach spotkałaś takie, a nie inne dzieci nie oznacza, ze wszystkie są takie same. Ja na praktykach miałam do czynienia z 42 letnim pacjentem po dwóch zawałach, dla którego wejście na pierwsze piętro było wyzwaniem. Czy to oznacza, ze wszyscy 42 latkowie są tacy sami?
Podsumowując: nie generalizuj ;-)

Ostatnio pod praktycznie każdym filmikiem Katosu pojawiają się liczne komentarze odnośnie koloru jej wlosow, a ona dalej upiera się przy tym, że zielonego nie ma i że jest dobrze . A tak ładnie było jej w ciemnych włosach ;-)
wyluzujcie.. co ja nie mam prawa wyrazić swojej opinii? Czy tutaj można pisać tylko to co spodoba się innym? Ja tak uważam więc to chyba żaden problem. Nie napisalam że wszystkie dzieci są takie same i niczego nie generalizuje. Tak jak z Katosu niech 10000 osob jej napisze że wyglada źle i niech coś z tym zrobi i co? Jak zrobi to bedzie frajerka bo chyba najważniejsze żeby się sobie samej podobala a nie ulegala presji "widzek" dla mnie może mieć nawet sraczkowate.. o ile jej sie to podoba
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 14:03   #2048
apple1602
Zadomowienie

Bogu "przychodzi do was" z depresją

https://www.youtube.com/watch?v=7BHRCAW24vw
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 14:11   #2049
Brunetka_5
Rozeznanie

Oglądam filmik Bogusi o depresji, i tak jak za nią nie przepadam, tak jej vlog o depresji stał mi się bliższy jako ze sama zmagam się z zespołem stresu pourazowego. Wyjątkowo mądrze mówiła
Brunetka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 14:12   #2050
RosaPuff
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Bogu "przychodzi do was" z depresją

https://www.youtube.com/watch?v=7BHRCAW24vw
według mnie bardzo ładnie jej w takim makijażu
W ogóle bardzo się otworzyła w tym vlogu, jest naprawdę pełen emocji.

Edytowane przez RosaPuff
Czas edycji: 2015-02-27 o 14:20
RosaPuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 14:19   #2051
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brunetka_5 Pokaż wiadomość
Oglądam filmik Bogusi o depresji, i tak jak za nią nie przepadam, tak jej vlog o depresji stał mi się bliższy jako ze sama zmagam się z zespołem stresu pourazowego. Wyjątkowo mądrze mówiła
Chyba pierwszy filmik Boguchy, który obejrzałam od początku do końca bez przewijania. Fajnie, że tak się otworzyła, może to pomoże chociaż jednej dziewczynie, która ją właśnie teraz ogląda. Dobrze, że się z tym uporała.
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 14:22   #2052
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
wyluzujcie.. co ja nie mam prawa wyrazić swojej opinii? Czy tutaj można pisać tylko to co spodoba się innym? Ja tak uważam więc to chyba żaden problem. Nie napisalam że wszystkie dzieci są takie same i niczego nie generalizuje. Tak jak z Katosu niech 10000 osob jej napisze że wyglada źle i niech coś z tym zrobi i co? Jak zrobi to bedzie frajerka bo chyba najważniejsze żeby się sobie samej podobala a nie ulegala presji "widzek" dla mnie może mieć nawet sraczkowate.. o ile jej sie to podoba
Masz jakieś prawo, od to tego jest forum Co do Katosu, to i tak będzie miała włosy, które JEJ się podobają, a nie widzkom. Gdy mojej przyjaciółce wyszły zielone glony zamiast blond, to śmiałam się razem z nią i bieglam po brazowa farbę.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 14:25   #2053
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Masz jakieś prawo, od to tego jest forum Co do Katosu, to i tak będzie miała włosy, które JEJ się podobają, a nie widzkom. Gdy mojej przyjaciółce wyszły zielone glony zamiast blond, to śmiałam się razem z nią i bieglam po brazowa farbę.
aż mi przypomnialaś moje wpadki wypadki z włosami.. z tym że moja mama się śmiala.. a ja płakalam
Stary 2015-02-27, 14:49   #2054
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Rozumiem dziewczyny, które zwróciły Ci uwagę bo sama jestem chora na tworzenie jakichś stwierdzeń opartych na trzech przykładach z własnego otoczenia
Stary 2015-02-27, 14:56   #2055
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
Rozumiem dziewczyny, które zwróciły Ci uwagę bo sama jestem chora na tworzenie jakichś stwierdzeń opartych na trzech przykładach z własnego otoczenia
A co mialam podać 100? Mogłam ja tu żadnej teorii nie stworzylam. Wyrazilam swoją opinię i tyle. A że ktoś się z tym nie zgodzi to normalna sprawa jak ja sie nie zgadzam ze stwierdzieniami dziewczyn to tego nie piszę bo nie widze sensu i to niczego nie zmieni
Stary 2015-02-27, 14:57   #2056
201703241651
Konto usunięte

Najpierw off-top:

L4L - a u mnie są białe kreski na linii rzęs, tzn. jaśniejsze od skóry moich powiek, a powieki mam ciemne, jednak nie rzuca się to bardzo w oczy, moim zdaniem.

I cały czas nie wiem czemu masło shea jest nieodpowiednie pod oczy? Myślałam, że to wręcz najlepszy i najtańszy sposób na pielęgnację tych okolic, sama natura, dobrze natłuszcza i nawilża (ostatnio użyłam nawet na całą twarz... zgroza? ), a do tego bardzo ekonomiczne rozwiązanie... ?

Moda na lata 90... Lubię spodnie z wysokim stanem, popylam w takich często i dobrze się w nich czuję.

Wreszcie ktoś zgasił Laurę Najpierw psi fryzjer, teraz wyimaginowana przyjaźń... Oby tak dalej, może wreszcie Księżniczka zejdzie na ziemię.

Aktualizacja i wyjaśnienie sprawy u Julii - bez komentarza, chciała załagodzić sytuację, ale nawet przez ekran monitora czuć szpilę i wybielanie się.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:07   #2057
Vemka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,

mam problem i pytanie jednocześnie.
Czy któraś z Was używała kredki nude, którą umieściłam w załączniku?
Kredka mi odpowiada pod względem koloru i trwałości, ale jak ja mam to cholerstwo temperować? Użyłam temperówki z tym szerszym ostrzem, ale co z tego, jeśli wygląda to tak, jak wygląda?
Ma któraś jakiś sprawdzony sposób jak temperować tego typu kredki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150227_002.jpg (63,2 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150227_003.jpg (65,9 KB, 109 załadowań)
Vemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:11   #2058
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vemka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Kredka mi odpowiada pod względem koloru i trwałości, ale jak ja mam to cholerstwo temperować? Użyłam temperówki z tym szerszym ostrzem, ale co z tego, jeśli wygląda to tak, jak wygląda?
najpierw zamrozic?
Stary 2015-02-27, 15:13   #2059
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Uzywam tej kredki i bardzo ją lubię. Nie mam problemu z temperowaniem. Używam temperówki najzwyklejszej z rossmanna. Taka podwojna do grubych i zwyklych kredek.
Stary 2015-02-27, 15:19   #2060
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
I cały czas nie wiem czemu masło shea jest nieodpowiednie pod oczy? Myślałam, że to wręcz najlepszy i najtańszy sposób na pielęgnację tych okolic, sama natura, dobrze natłuszcza i nawilża (ostatnio użyłam nawet na całą twarz... zgroza? ), a do tego bardzo ekonomiczne rozwiązanie... ?
Oleje nie nawilżają. Natłuszczają, pomagają utrzymać nawilżanie ale same w sobie nie nawilżają. Z tego względu często się je łączy z kwasem hialuronowym.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:22   #2061
Vemka
Raczkowanie

Cytat:
Uzywam tej kredki i bardzo ją lubię. Nie mam problemu z temperowaniem. Używam temperówki najzwyklejszej z rossmanna. Taka podwojna do grubych i zwyklych kredek.
No właśnie ja też używam temperówki do grubszych kredek, akurat z Essence, ale nie chodzi o to, że kredka przy temperowaniu jest za miękka, łamie się czy coś. Chodzi o grubość drewienka, temperówka "kaleczy" i temperuje sam rysik a drewienko - nawet to słychać głołym uchem - aż piszczy i strzyka, tak jakby było za twarde/za grube i nie mieści się w otworku tej temperówki...
Wątpię, żeby to była wina temperówki, bo przy innych kredkach nie ma żadnego problemu.
Vemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:28   #2062
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja też używam temperówki do grubszych kredek, akurat z Essence, ale nie chodzi o to, że kredka przy temperowaniu jest za miękka, łamie się czy coś. Chodzi o grubość drewienka, temperówka "kaleczy" i temperuje sam rysik a drewienko - nawet to słychać głołym uchem - aż piszczy i strzyka, tak jakby było za twarde/za grube i nie mieści się w otworku tej temperówki...
Wątpię, żeby to była wina temperówki, bo przy innych kredkach nie ma żadnego problemu.
Ja jednak używam tego otworu do cienkich kredek. Żadnego problemu nie ma. O tej stronie do grubych kredek nawet nie pomyslalam.
Stary 2015-02-27, 15:37   #2063
roseplum
niepolubiecie

ja pisząc o maśle shea nie chciałam jakiejś kosmetologicznej dysputy wywołać, ot skomentowałam to co powiedziała Bogusława w filmiku
ilustrując innym przykładem.

Doprecyzuję tylko, ze doceniam właściwości olejów i maseł, a w filmiku padło o ograniczeniu się tylko do olejów.

Jak dla mnie ludzie nie muszą wierzyć w moc odpowiednich substancji w odpowiednich stężeniach, wszystkie kosmetyki hurtowo uznawać za wyroby marketingowe, suplementy za obciążające organizm, smarować podocza masłem shea, a podczas zrzucania kilkudziesięciu kg stosować na ciało tylko oliwkę, bo "wszystkie kremy to pic".

I o ile np. o żywieniu, szkodzeniu swojemu zdrowiu, dietoterapii w chorobach mogę pisać godzinami (bo nawet jeśli ogólnie wyjdę na filozofującą to jeśli dla jeden osoby na kilkanaście będę przekonywująca, ten ktoś wgłębi się w temat to warto), o tyle pisanie kilometrówek czemu z tym masłem shea to nie tak jak na blogach i zrób sobie krem piszą nie widzę sensu, bo i tak kto będzie chciał będzie sobie wcierał, krzywdy sobie nim nie zrobi, a ja serio nie potrzebuję mieć zawsze w mniemaniu wszystkich rację

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-02-27 o 15:44
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:41   #2064
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Mam identyczną kredkę. Używam do niej mojej starej temperówki Clinique. Oni swego czasu mieli w swojej ofercie temperówki o różnych wymiarach, może jeszcze mają, nie wiem.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:43   #2065
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Review & Demo | Makeup Revolution FLAWLESS eyeshadow palette: http://youtu.be/70Zto9hqyXk
Ta paleta za mną chodzi..
Może ktoraś z Was ma?
Stary 2015-02-27, 15:43   #2066
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RosaPuff Pokaż wiadomość
Katosu ciągle wykłóca się, że te włosy nie są zielone tylko popielate... Jednak każda osoba doinformowana w zakresie koloryzacji włosów, a fryzjer już na pewno, zauważy i stwierdzi, że włosy posiadają zieloną poświatę, która dla osoby niezwiązanej z tą tematyką może być niezauważalna. Jest to konkretny i klasyczny błąd w koloryzacji, czy też tonowaniu włosów i uzyskany w ten sposób zielony pigment odbiega od zielonego pigmentu występującego w naturalnym kolorze włosów. W stu procentach zimny i popielaty blond jest bardzo trudno uzyskać chemicznie, ale wykwalifikowany kolorysta potrafi to zrobić. Dziwi mnie, że jej fryzjerka nie zwróciła jej na to uwagi, ponieważ kiedyś Katosu wrzucała zdjęcie po wizycie u niej i widać, że profesjonalnie uzyskany efekt odbiega od tego uzyskanego samodzielnie bez odpowiedniej wiedzy i umiejętności.
To jest ta fotka i myślę, że widać srebrny, a nie zielony połysk...

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...d15ca759fb1461

A moooooże Katosu nie może zmienić tego okropnego koloru przez jakiś czas w związku z tą reklamą:

201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:44   #2067
pesstka90
Raczkowanie

Rimmel u LGS. Krzywa kreska na prawym oku mnie rozprasza cały czas.
Fajnie w sumie, że pokazały coś więcej w związku z tą współpracą. Transformacja makijażu a nie tylko test na żywo.
Szkoda, że Justyna już makijaży nie nagrywa regularnie.

Edytowane przez pesstka90
Czas edycji: 2015-02-27 o 15:46
pesstka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 15:54   #2068
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pesstka90 Pokaż wiadomość

Rimmel u LGS. Krzywa kreska na prawym oku mnie rozprasza cały czas.
Fajnie w sumie, że pokazały coś więcej w związku z tą współpracą. Transformacja makijażu a nie tylko test na żywo.
Szkoda, że Justyna już makijaży nie nagrywa regularnie.
Bardzo lubilam jej makeupy. Ogolnie dziewczyny przyciagają oko.
Co raz bardziej podobaja mi sie te produkty. Szczegolnie korektor i podklad.
Stary 2015-02-27, 15:57   #2069
dispersi
Rozeznanie

Cytat:
Review & Demo | Makeup Revolution FLAWLESS eyeshadow palette: http://youtu.be/70Zto9hqyXk
Ta paleta za mną chodzi..
Może ktoraś z Was ma?
Ja mam. Jest fajna, ale pod warunkiem, że pamiętasz ile ona kosztuje
Można przy jej pomocy stworzyć naprawdę dużo fajnych makijaży, bo jest bardzo bogata kolorystycznie, ale nie z wszystkimi cieniami fajnie się współpracuje. Dwa są totalnie beznadziejne - najjaśniejszy mat i czarny, a z innymi różnie bywa. Niektóre bardzo się osypują, inne jakoś nie chcą się przyczepić do pędzelka i trudno się je nakłada na powiekę, ale większość jest naprawdę dobrej jakości. Pigmentacja ( oprócz tych dwóch wyżej wymienionych ) jest naprawdę dobra, co zresztą widać na filmikach.
Mam nadzieję, że coś da się zrozumieć z tego wpisu, bo jestem chora i trudno mi się dzisiaj na czymkolwiek skupić
Stary 2015-02-27, 15:57   #2070
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

nowa twarz:

Edytowane przez N4TI
Czas edycji: 2015-02-27 o 15:58
N4TI jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości