|
|
#511 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
Cytat:
ale w SR mówili, żeby dać sobie spokój bo te 2 dni dziecko da radę a swoje mogą zginąć a jak się uda, że nie to po szpitalu trzeba by było je wygotować![]() Cytat:
![]() za wszystkie wizyty i szyjkiCytat:
Cytat:
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Coś o sobie? hmm termin porodu mam na 11 maja a dzień później moje 25 urodziny
uwielbiam czytać książki i strasznie się boje tego co będzie po powrocie do domu z maleństwem :-(
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Ladny cukier ja 100 to czasem na czczo.wczoraj o 7.30 mialam chyba 93 na czczo pozniej nie jadlam bo bylam na badaniach i na czczo juz sam wzrosl cukier do 113 ale to watroba sama go produkuje bo po kanapce wzrosl 3 jednostki tylko.po parowkach mam genialny cukier i jestem zapchana i mnostwo warzyw jem.dobrze ze tak ci sie ladnie trzyma cukier
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
A, byłam dziś w ross i kupiłam tą golarkę do ubrań (dzięki Ruska!!
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak macie? z określeniem na co?Ruska ja nie kupuje specjalnie na wyjście ubranek- wybiorę z tych co mam. główne kryterium to wygoda dla maluszka i dla mnie jeśli chodzi o ubieranie
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
A po ile golarka w rosie . Wlasnie taka do ubran mi potrzebna . I czy na baterie czy do.pradu podlaczana ?
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
A wracając do wczorajszych tematów ja też jestem straszną matką bo mam kaszel- alergiczny pewnie bo zaczynamy remont więc od wczoraj przenoszenie szafek, łóżka, wypakowywanie ciuchów itp. żeby jakoś mieszkać przez ten czas... a wiadomo, za meblami itp. kurz zawsze się znajdzie. Mimo odkurzenia, mycia podłóg kaszle dalej
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio oglądałam program, w którym pokazywali, że większość ludzi niestety nie umie zapinać fotelika pasami. Nie wystarczy "opleść" pasem, ale trzeba go baaardzo mocno naciągnąć, nie ma prawa być żadnych luzów
Do tego okazało się, że moje auto ma isofix... jak go sama kupię, wymontuje siedzenie i przykręcę te uchwyty ![]()
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA ważne pytanie : czy dziewczyny mające niedoczynność tarczycy miałyście problem z pokarmem??? słyszałam, że przy problemach tarczycowych dużo ciężej o laktacje-ale oczywiście możliwa jest
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez. Ale jak nie zjem wieczorem/w nocy to mi tak rosnie kosmcznie o 4 mam ladny cukier a poznirj rosnie nawet do 120 pisalam ci o tym kiedys ro zjawisko brzasku. Wiec mnie jakos.inaczej traktuje z tym porannym cukrem. Bo znowu jak zjem cos w nocy to ten cukier spads do 95 np.
ale dzis mialam przpisowo 90 cukier ;0 w pon mam diabetologa zobaczhmy co powie Czy to stala oferta czy gazetka i gdzie lezy?dobrze goli ?:0 ![]()
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes chyba stała oferta, teraz tylko przecenione o 1 czy 2zł
nie wiem jak goli bo dziś kupiłam a nie mam baterii ![]() Co do montażu fotelika to Anol ma rację, mnóstwo osób nie wie jak to się robi, tak samo zbyt luźno dociąga pasy uprzęży i dziecko nie jest bezpieczne nawet w foteliku za 1500
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Melduje sie w nowym wątkuBaset gratuluje wyjścia ze szpitala ![]() Hanka ju z lepiej żebyś poleżała w tym szpitalu Sama nie wiem co mi lekarz powie na wtorkowej wizycie, bo ostatnio moja szyjka miała trochę ponad 2cm. Na razie czuje się ok i mam nadzieje, że po serii leków które biore Ali urosnie brzuch, bo mamusia rośnie i to zdrowo ![]() Witam nowe mamy ![]() Nie wiem co jeszcze miałam pisać. |
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Nie nadrobiłam wszystkiego bo tak pędzicie że masakra. Miałam wczoraj bardzo kiepski dzień pod względem psychicznym, ryczałam jak głupia. Dzieś mnie czeka poważna rozmowa z Tż, ale w szczegóły nie będę wnikać ![]() Wszystkim które wizytowały mocno gratuluje Hania bardzo mocno trzymam za was kciuki Biorę się za prasowanie ubranek, komody nadal nie mam, będę upychać gdzie się da. Łóżeczka w dalszym ciągu również.
|
|
#530 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
wezmę markerem na całej długości ubranka napiszę imię
![]() na pewno nie wezmą Cytat:
![]() Cytat:
właśnie widziałam, że szukałaś ja zresztą też i jak zobaczyłam, że za 12 zł to wzięłam i jest super bo już testowałam ![]() wczoraj w biedronce też widziałam Cytat:
Ja chyba zrobię tak, że przygotuję na wyjście lżejszy komplet i grubszy i w zależności od pogody małż przywiezie dany komplet ![]() a wezmę do szpitala w razie w jakby miały się drzeć, że nic nie mam jakieś brzydsze kurde ładnie lecę z tematem wicia gniazda dla młodego i sprzątaniem a miałam się oszczędzać ![]() ale przerwy co chwila na wizaż są ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
jak chcesz to zawsze możesz nam się wygadać
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Ruska to się cieszę, że dobrze działa
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam aranżacje wnętrz naszego domu i oto co mnie powaliło komunia w salonie. Dziewczęta zapraszam na zjazd wizażowy za 2 lata
.
|
|
|
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też haha i właśnie jadę na golarce
ale przynajmniej ładnie mi zbieram bo nie lubię meszków ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() duża przestrzeń, lubię takie
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a w razie'w' jakby mieli zayebać to wezmę pajace ze dwa na których mi nie 'zależy' za bardzo
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Nadrobiłam, znów zaszalałyście ![]() Haniu, trzymam mocno kciuki, żeby maluszek mógł jak najdłużej posiedzieć w brzuchu i żeby wszystko było ok Truskawko, ja idę na badanie prenatalne za 280 zł Cena kosmiczna, ale trudno.Odnośnie tych artykułów o roli mężczyzn - mam identyczne zdanie, jak Hafija. W dzisiejszych czasach kobieta pozostająca w domu z dzieckiem nie zawsze jest odbierana pozytywnie - zarzuca się jej, że jest pasożytem, że się nie rozwija. Kobiety mają udowadniać, że świetnie ze wszystkim dają sobie radę, wszystko godzą - autor pierwszego artykułu wyraźnie o tym zapomniał, albo raczej - takich "drobnostek" nie zauważa ![]() Foteliki - jak już pisałam, kupiłam Cybex Aton, bez Isofixa. Dla Ewy miałam jakiś badziewny fotelik pasujący do wózka Tako Jumper, nawet nie wiem, czy miał jakieś dobre wyniki w testach ![]() Crumble, fajnie, że wózek masz już zaklepany Ja będę używać gondoli po Ewie (Tako Jumper), ale spacerówkę już chcę bardziej wypasioną, bo jednak będzie mi służyła znacznie dłużej Podglądałam recenzje różnych wózków na Mamy Gadżety i pewnie na jakiś się zdecyduję ![]() Anol, SzaraMyszka - witamy! ![]() Baset, współczuję. Ja bym się mocno wściekła na TŻ za tatą reakcję A co teściowa ma do tego!?Nadzieja, nie wiem, czy nie za grube ciuszki w sumie - 2x długi rękaw i jeszcze kocyk? Trzeba będzie obczaić temperaturę
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
hej
Cytuję co zapamiętałam. Dopiero wróciłam do domu i padam ![]() Kupiłam w Ikei komodę i pudełka do szuflady. Byłam jeszcze na uczelni i na zakupach w Tesco, potem u koleżanek, także jak przyjechałam to się położyłam i się nie ruszam,bo wszystko mnie boli Ruska oklaski za zakupowy dzień czyli załapałaś się na komodę ![]() Myko ojej.. Hanka za zdrowie Twoje i maluszka. W szpitalu się na pewno Wami dobrze zajmą.Anol i SzaraMyszka witam Majaa, Nadzieja i Crumble za kolejny tydzień.Baset za wizytę i nie przejmuj się tżtem, skoro lekarz mówi, że trochę chodzić możesz, to nic się nie stanie Santilia udanego wyjazdu ![]() Ruska ja wezmę ze dwa bodziaki i dwa pajace do szpitala, a potem męża poproszę, żeby mi coś na wyjście przywiózł. Emilia kciuki za usg
|
|
#539 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tż się nie przejmuj, mój też tak ma, wg niego powinnam tylko leżeć...Cytat:
![]() Cytat:
Duża córciaMiłego odpoczynku Cytat:
kciuki! Cytat:
Ughh a ja dziś też w rossmanie byłam i nie wiedziałam, że tam są Ja po wizycie, szyjka trzyma I tylko 1 kg więcej od ost wizytyKarol_ak dzięki, synek miał to ostatnie szczepienie, krztusiec, błonica, tężec. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-02-27 o 18:29 |
|||||
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczescie to ciastka nie biedronkowe mozna kupic w wielu miejscach lubimy je z tztem jedlismy je razem przed sylwkiem jak jeszcze nie wiedzialam ze mam cukrzyce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

ale w SR mówili, żeby dać sobie spokój bo te 2 dni dziecko da radę a swoje mogą zginąć a jak się uda, że nie to po szpitalu trzeba by było je wygotować
.
.
Dopiero trzecie w tej ciąży. 
witaminki tez sa potrzebne kochana
też tak macie? z określeniem na co?

27.06.2013 r.

I tylko 1 kg więcej od ost wizyty