Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-27, 20:25   #1591
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Mnie też rozłożyło, a jutro jeszcze jedziemy do moich rodziców na obiad bo rodzina przyjeżdża, a potem na urodziny do wujka Wojtka. Czuję się paskudnie, i boję się jak i czym ja się wyleczę

Kochana, to zostań w domu i kuruj się
My na jutro też plany mieliśmy i już tak się cieszyłam, ale zostaję jutro w domu. Muszę to wyleżeć, bo tak jak piszesz obawiam się właśnie, że metody leczenia się mamy w tym przypadku ograniczone...Nie chce jeszcze bardziej się rozłożyć

Dużo zdrówka
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 20:29   #1592
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Poszalałaś

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
A ja mam jakoś tak dziwnie brzuch twardy
Co to moze byc ???
Ja też mam twardy, szczególnie jak dużo chodzę, siedzę, a mało leżę

Cytat:
O nie, uczelnia...
Tez mi wypada w ten weekend... No... Ale chyba nic sie nie stanie jak mnie nie bedzie, swiat sie nie zawali
Oo normalnie prawie mnie przekonałaś, żeby nie iść, ale jednak pójdę, bo same nowe przedmioty mamy

Cytat:
No wlasnie, u nas obrona na sam koniec lipca, wszyscy sie śmieją , ze potem prosto na porodówkę
To u nas tak samo
Stary 2015-02-27, 20:30   #1593
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

co tu taka cisza
Stary 2015-02-27, 20:31   #1594
Jess922
Zakorzenienie

Tak żeście się rozpisały, że nie jestem w stanie wszystkiego dokładnie przeczytać i nadrobić.
My dopiero niedawno wróciliśmy do domu. Byłam u teściowej, fajnie było
Byliśmy też kolejne mieszkanie oglądać i znowu dupa
Na pocieszenie byłam w lumpku i kupiłam troszkę rzeczy
Stary 2015-02-27, 20:35   #1595
mms_22
Zakorzenienie

widziałyście to: http://www.fakt.pl/wydarzenia/jednoj...2.html#fp=fakt

ja opisów porodów nie czytam, ale zdjęcia dzieciaczków sobie podglądnęłam Ale zauważyłyście, że zdecydowana większość dziewczyn nie rodzi w terminie, tylko wcześniej? I nie dotyczy to tylko mam lutowych, ale i styczniowych i innych...

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

albo to : http://kobieta.onet.pl/dziecko/blizn...netsg_rozrywka

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 20:36   #1596
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Tak żeście się rozpisały, że nie jestem w stanie wszystkiego dokładnie przeczytać i nadrobić.
My dopiero niedawno wróciliśmy do domu. Byłam u teściowej, fajnie było
Byliśmy też kolejne mieszkanie oglądać i znowu dupa
Na pocieszenie byłam w lumpku i kupiłam troszkę rzeczy
jeszcze trochę czasu, na pewno coś znajdziecie co będzie Wam pasować też dziś byłam w lumpku.. kupiłam sobie koszule na ciąże ( podobna widzialam ostatnio w reservede tylko ze z długim rękawem a ja mam z krótkim) cena 4 zl w reserved 100 zl i 2 sztuki krótkich spodenek od 0-3 miesięcy ofkors męskie

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-02-27 o 20:38
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 20:37   #1597
TusiaeM
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytalam opisy porodow mam lutowych zryczalam sie jak bobr i postresowalam, no niezła lekture sobie sprawiłam przed snem...
Ja też czasem je podczytuje I też zazwyczaj ryczę

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 20:40   #1598
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

ja opisów porodów nie czytam, ale zdjęcia dzieciaczków sobie podglądnęłam Ale zauważyłyście, że zdecydowana większość dziewczyn nie rodzi w terminie, tylko wcześniej? I nie dotyczy to tylko mam lutowych, ale i styczniowych i innych...

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Tu w Niemczech w tamtym roku tez urodzily sie trojaczkie jednojajowe...
Rodzice tych chlopcow z Polski pochodzili
Glosno o tym bylo, bo taki przypadek zdaza sie jednej na 200 mln par

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-27 o 20:46 Powód: Blad
Stary 2015-02-27, 20:50   #1599
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
co tu taka cisza
Wizaż chodzi potwornie.... nawet jak chwilka jest lepiej to zaraz zamula
Stary 2015-02-27, 20:52   #1600
beatrix28
Zadomowienie

kasperka mi gin kazal wiecej odpoczywać jak bedzie brzuch twardniał ,odpusc sobie wizyte u rodziny i sie wykuruj,bobas bedzie Ci wdzieczny
roxana_lu poszalałaś,ja pewnie niektore rzeczy bym sobie odpusciła,choc tez nastawiam sie na KP ,ale mysle ze laktator reczny i wkladki laktacyjne z powodzeniem mi wystarcza..
mysle ze kazda kobieta ma wybor i nie nalezy jej za to besztac,ja zaluje ze karmilam synka tylko 5,5mca..pokarm w idealnej temp,na wyciagniecie reki,no i wlasciwosci ktorych nie ma najlepsze MM, przeciwciala,itd. Remik b.malo chorowal za niemowlaka,chcialabym by z drugim bylo choc w polowie tak dobrze..
jess922co tam kupiłaś?
ja nie czytam o tych porodach,zreszta co kobieta to inaczej ...nie ma sensu sie nakrecać, jeszcze nie teraz...
tak mnie kusicie tymi zakupami.. ale nie dam sięteraz conajwyzej moge pieluchy kupic czy chusteczki nawilżane,musze zobaczyc co w rossmanie i zlozyc zamowienie na srode...wyprobuje tą nowoczesna technike ,z czym to sie je..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 20:55   #1601
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Wizaż chodzi potwornie.... nawet jak chwilka jest lepiej to zaraz zamula
U mnie to samo...polowy mi wogole nie wyswietla
Wypije herbatke i ide spac ...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
kasperka mi gin kazal wiecej odpoczywać jak bedzie brzuch twardniał ,odpusc sobie wizyte u rodziny i sie wykuruj,bobas bedzie Ci wdzieczny
roxana_lu poszalałaś,ja pewnie niektore rzeczy bym sobie odpusciła,choc tez nastawiam sie na KP ,ale mysle ze laktator reczny i wkladki laktacyjne z powodzeniem mi wystarcza..
mysle ze kazda kobieta ma wybor i nie nalezy jej za to besztac,ja zaluje ze karmilam synka tylko 5,5mca..pokarm w idealnej temp,na wyciagniecie reki,no i wlasciwosci ktorych nie ma najlepsze MM, przeciwciala,itd. Remik b.malo chorowal za niemowlaka,chcialabym by z drugim bylo choc w polowie tak dobrze..
jess922co tam kupiłaś?
ja nie czytam o tych porodach,zreszta co kobieta to inaczej ...nie ma sensu sie nakrecać, jeszcze nie teraz...
tak mnie kusicie tymi zakupami.. ale nie dam sięteraz conajwyzej moge pieluchy kupic czy chusteczki nawilżane,musze zobaczyc co w rossmanie i zlozyc zamowienie na srode...wyprobuje tą nowoczesna technike ,z czym to sie je..
My zostajemy na 100% caly weekend domu
Nie chce ryzykowac
Stary 2015-02-27, 20:57   #1602
Acka
Rozeznanie

Witam dziewczęta.Byłam na tej wizycie ale nic dalej nie wiem nawet usg nie robił, moze i dobrze bo 4 juz miałam.Zbadał mnie normalne, wszystko ok.Zadzwoniłam do kliniki i połówkowe mam 13 kwietnia za darmoszkę
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 20:59   #1603
Jess922
Zakorzenienie

beatrix 3 pary spodenek, jednego pajaca, 4 body i jedną bluzeczkę

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:

Ja poczytałam wczoraj opisy porodów z lutowych
Stary 2015-02-27, 21:00   #1604
Acka
Rozeznanie

Cytat:
U mnie to samo...polowy mi wogole nie wyswietla
Wypije herbatke i ide spac ...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

My zostajemy na 100% caly weekend domu
Nie chce ryzykowac
Ale ci dobrze ja juz jestem taka śpiąca i padnięta po dzisiejszym dniu a o 22 jadę się spotkać z moją zmianą z pracy bo idą na piwko..Ale chyba posiedzę z 1h i spadam.Dobrze że mam 5min samochodem:P
Stary 2015-02-27, 21:09   #1605
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Ale ci dobrze ja juz jestem taka śpiąca i padnięta po dzisiejszym dniu a o 22 jadę się spotkać z moją zmianą z pracy bo idą na piwko..Ale chyba posiedzę z 1h i spadam.Dobrze że mam 5min samochodem:P
Niby fajnie, bo sobie odpoczywam, ale rozklada mnie choroba
Stary 2015-02-27, 21:15   #1606
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Niby fajnie, bo sobie odpoczywam, ale rozklada mnie choroba
oj to faktycznie do łózeczka i wygrzać się mnie odpukać ta zima oszczędziła i ani raz nawet katarku nie miałam.oby tak zostało
Stary 2015-02-27, 21:16   #1607
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Melduje się także i torty na jutro gotowe padam na twarz . Mi też wizaz sie wiesza coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1425068171110.jpg (50,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1425068183895.jpg (50,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1425068194726.jpg (52,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-02-27, 21:20   #1608
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
A tak wogóle dziewczyny to lubicie być w ciąży? Bo tyle się słyszy że to najpiękniejszy okres w życiu kobiety a dla mnie zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz to prawdziwa katorga. Mdłości, wahania nastroju, ciągłe zmęczenie i strach o dziecko. Marzę o sierpniu...
ostatnio nawet mówiłam kolezance że ta ciąża to wcale nie jest taka cudowna jak ona mówila.Ja co prawda nie mam mdłości ale taka jestem rozmemłana i zmęczona..nic przyjemnego.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Melduje się także i torty na jutro gotowe padam na twarz . Mi też wizaz sie wiesza coś
kurcze ale ładne i pomysłowe i napewno smakowite:P
Stary 2015-02-27, 21:22   #1609
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio nawet mówiłam kolezance że ta ciąża to wcale nie jest taka cudowna jak ona mówila.Ja co prawda nie mam mdłości ale taka jestem rozmemłana i zmęczona..nic przyjemnego.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

To moja szwagierka w 1 ciąży skakał a pod sufit cieszyła się i wgl dobrze się czuła a w 2.ciazy jakby o wiele mniej .. sama mi mówiła gorzej się czuła i jakoś mniej się cieszyła z tej ciązy mimo że chciała dziecko i wgl .. teraz ma 2 chlopakow 5 i 7 lat
Stary 2015-02-27, 21:29   #1610
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczęta.Byłam na tej wizycie ale nic dalej nie wiem nawet usg nie robił, moze i dobrze bo 4 juz miałam.Zbadał mnie normalne, wszystko ok.Zadzwoniłam do kliniki i połówkowe mam 13 kwietnia za darmoszkę
najważniejsze, że wszystko ok Ja na każdej wizycie mam usg roboione (a wizyty mam co 4 tyg) i czułabym się bardzo rozczarowana, gdyby wizyta mięła bez tego badania Moje zbliża się wielkimi krokami jeszcze 1,5 tyg

Cytat:
oooo Czujemy się zaproszone na tort

Ja zmykam do spania, bo jutro muszę o 7 wstać i jechać na ten kurs angielskiego, który zaczęłam Nie chce mi się, chociaż jest jeden plus - darmowy dwudaniowy obiad w restauracji przy której mamy zajęcia ahhh te programy unijne nie dość, że za darmo wyuczą, to jeszcze dadzą dobrze zjeść

Do jutra

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 21:34   #1611
Acka
Rozeznanie

Cytat:
To moja szwagierka w 1 ciąży skakał a pod sufit cieszyła się i wgl dobrze się czuła a w 2.ciazy jakby o wiele mniej .. sama mi mówiła gorzej się czuła i jakoś mniej się cieszyła z tej ciązy mimo że chciała dziecko i wgl .. teraz ma 2 chlopakow 5 i 7 lat
Ja się cieszę bardzo że będzie maleństwo!tylko ta ciąża troszkę przereklamowana:P

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
najważniejsze, że wszystko ok Ja na każdej wizycie mam usg roboione (a wizyty mam co 4 tyg) i czułabym się bardzo rozczarowana, gdyby wizyta mięła bez tego badania Moje zbliża się wielkimi krokami jeszcze 1,5 tyg

oooo Czujemy się zaproszone na tort

Ja zmykam do spania, bo jutro muszę o 7 wstać i jechać na ten kurs angielskiego, który zaczęłam Nie chce mi się, chociaż jest jeden plus - darmowy dwudaniowy obiad w restauracji przy której mamy zajęcia ahhh te programy unijne nie dość, że za darmo wyuczą, to jeszcze dadzą dobrze zjeść

Do jutra
Dobrej nocki
Stary 2015-02-27, 21:34   #1612
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:

ja tez jakos nie potarfie sie cieszyc ta ciaza,moze jak przyjdzie sloneczko i zalozymy ciensze ciuchy to poczuje ze zyje,chyba..
poki co jestem rozmemlana,w I ciazy tez mialam obowiazki bo i remontowalismy dom w ktorym dzis mieszkamy itd.ale byla zasada ze moge wszystko tzn bylam w pelni sil witalnych ,po drodze 150 warsztatów i szkolen i sily były , zgage mialam przez krótki czas z przerwami i ciaze niemal bezobjawowa,a teraz jakos tak nijak, szybko sie męcze.i szybko trace zapal..
Stary 2015-02-27, 21:39   #1613
Acka
Rozeznanie

Cytat:
ja tez jakos nie potarfie sie cieszyc ta ciaza,moze jak przyjdzie sloneczko i zalozymy ciensze ciuchy to poczuje ze zyje,chyba..
poki co jestem rozmemlana,w I ciazy tez mialam obowiazki bo i remontowalismy dom w ktorym dzis mieszkamy itd.ale byla zasada ze moge wszystko tzn bylam w pelni sil witalnych ,po drodze 150 warsztatów i szkolen i sily były , zgage mialam przez krótki czas z przerwami i ciaze niemal bezobjawowa,a teraz jakos tak nijak, szybko sie męcze.i szybko trace zapal..
no cóż.ponarzekać trzeba i do przodu!
Stary 2015-02-27, 21:44   #1614
roxana_lu
Zakorzenienie

beatrix czy ja wiem czy poszalałam, kupiłam to co na prawde wiem, ze bede używać, laktator miałam kiedys ręczny z Aventu i powiem szczerze, ze mi nie spasował, zobaczę co to bedzie za cudo. cała reszta rzeczy rowniez przydatna, przy juniorze stosowałam i mi sie przydało wiec i teraz. Sterylizator jak dla mnie bomba - sterylizowanie w garnku mi nie odpowiada, wszystko sie takie "be" potem robi. jedynie co to wiem, ze nie bede kupowała podgrzewacza - przy juniorze mieliśmy i leżało. A z innych rzeczy to tak mysle, ze hmmm... Mysle, ze rożka kupować nie bede - przy juniorze użyliśmy dwa razy... Wole kontakt bezpośredni a cała reszta to wyjdzie w praniu, na bierzaco analizuje kazdy zakup

kasperka dobrze robisz ja tez mam jakis katar i kaszel, TŻ cały weekend w pracy wiec my z juniorem bedziemy w domu siedzieć teściowa cos gadala, ze mam juniora przywieźć do niej na cały dzien jutro ale junior nie chce... Wiec go zmuszać nie bede i spędzę z nim cos więcej czasu

Acka cieszę sie, ze wizyta udana no i, ze sie udało zapisać na darmowe połówkowe ja mam 3.04, tez za darmo

Jess to zes znów poszalała ! pokazuj nam tu swoje zdobycze ja Wam powiem, ze dzisiaj byliśmy w jednej hurtowni w mieście obok (chcielismy wózki pooglądać) i jak zobaczyłam te wszystkie ciuszki itd to stwierdziłam, ze mam problem - podobają mi sie te ciuszki a la zarowe, H&M czy z kilku sklepików internetowych a okropnie nie lubie tych takich tradycyjnych co w co drugim sklepie spotkać mozna, nie wiem jak to opisać ale hmmm... Zreszta nie wazne

Sugar wow ! Brawo! sama pieklas? Ja uwielbiam ( z reguły ) gotowac ale pieczenie to totalnie zajęcie nie dla mnie

...cos mnie gardło zaczyna bolec wykapalam sie i wskoczyłam do lozka juz... Herbaty bym sie napiła ale samej mi sie juz nie chce wstawać a na TŻ (nie znam przyczyny ) sie wkurzylam i nie gadam z nim

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 21:57   #1615
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Spodu kupne kremy i deko sama robiłam .. dobra idę nyny niedobrze mi cos
Stary 2015-02-27, 21:57   #1616
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
beatrix czy ja wiem czy poszalałam, kupiłam to co na prawde wiem, ze bede używać, laktator miałam kiedys ręczny z Aventu i powiem szczerze, ze mi nie spasował, zobaczę co to bedzie za cudo. cała reszta rzeczy rowniez przydatna, przy juniorze stosowałam i mi sie przydało wiec i teraz. Sterylizator jak dla mnie bomba - sterylizowanie w garnku mi nie odpowiada, wszystko sie takie "be" potem robi. jedynie co to wiem, ze nie bede kupowała podgrzewacza - przy juniorze mieliśmy i leżało. A z innych rzeczy to tak mysle, ze hmmm... Mysle, ze rożka kupować nie bede - przy juniorze użyliśmy dwa razy... Wole kontakt bezpośredni a cała reszta to wyjdzie w praniu, na bierzaco analizuje kazdy zakup
ja mialam sterylizator taki w zestawie z laktatorem TT i butelki itd,2min do mikrofali i gitarra,jak ebdzie duzo mleka to kupie woreczki do zamrazania, ogolnie planuje kupic jakies smoczki zapasowe z TT do butelek 0+,3+,6+ ..lepiej miec,roznie bywa...jakby pilo butla sciagniete mleko.
rozek mielismy ale sie nie przydal, mialam go jako kolderke do wozka,
za to spiworek planuje kupic, jeszcze jeden,mam po synku ,mysle ze to dobra sprawa bo maluch sie nie odkopie..
za to podgzrewacz do butelek czy el.niania wogole mi sie nie przydały...
Stary 2015-02-27, 22:02   #1617
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Spodu kupne kremy i deko sama robiłam .. dobra idę nyny niedobrze mi cos

Mi tez dzis niedobrze było ! Myślałam, ze zjadę w pewnym momencie ale na szczęście przeszło. No to tylko życzyć Wam smacznego !

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
ja mialam sterylizator taki w zestawie z laktatorem TT i butelki itd,2min do mikrofali i gitarra,jak ebdzie duzo mleka to kupie woreczki do zamrazania, ogolnie planuje kupic jakies smoczki zapasowe z TT do butelek 0+,3+,6+ ..lepiej miec,roznie bywa...jakby pilo butla sciagniete mleko.

rozek mielismy ale sie nie przydal, mialam go jako kolderke do wozka,

za to spiworek planuje kupic, jeszcze jeden,mam po synku ,mysle ze to dobra sprawa bo maluch sie nie odkopie..

za to podgzrewacz do butelek czy el.niania wogole mi sie nie przydały...

No ja niestety mikrofalówki nie posiadam w domu wiec nie mogłam takiego kupic a fajne sa
No ja zamówiłam dwie butelki i smoczki na razie 0+ na "gdyby cos", najwyżej nie wykorzystam
No z ta elektroniczna niania to sie wlasnie z TŻ zastanawiamy czy warto, przy juniorze nie używaliśmy ... Nie wiem, musimy przemyśleć sprawę

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-27, 22:02   #1618
asienka_182
Rozeznanie

Omg !!! Cos się ze mną dzieje najpierw zdretwial mi lewy pulik i pol języka po lewej stronie później pokolei każdy palec u lewej ręki później nadgarstek i później od nadgarstka do lokcia zaś wszystko puścili ale jest mi slabo (
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 22:03   #1619
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Omg !!! Cos się ze mną dzieje najpierw zdretwial mi lewy pulik i pol języka po lewej stronie później pokolei każdy palec u lewej ręki później nadgarstek i później od nadgarstka do lokcia zaś wszystko puścili ale jest mi slabo (

Moze maluch uciska ? Kurczę nie wiem, nigdy takiej sytuacji nie miałam albo sobie nie przypominam...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-27, 22:05   #1620
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Moze maluch uciska ? Kurczę nie wiem, nigdy takiej sytuacji nie miałam albo sobie nie przypominam...
no ja właśnie też nigdy nie mialam takiej czegos i przez to strasznie się wystraszyłam
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości