|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 39- nasz sezon!
Cytat:
![]() ![]() mnie w niej nie widział i nie wie, że to ta została wybrana ![]() Dzisiaj włąsnie mieliśmy rozmowę o tym czy nadal jestem pewna wyboru sukienki i czy nie żałuje i był zaskoczony że nadal jestem pewna i mi się podoba ![]()
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja swojemu pokazałam suknie i na mnie i w katalogu z tym że w mojej wersji będzie wyglądac inaczej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
nibyżona
|
moj byl podczas zakupu, widzial mnie w niej, zaszklily mu sie oczy i powiedzial, ze mam kupowac
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2614 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A i tak jakbym miała kupować/zamawiać to w kwietniu bo marzec jest miesiącem bidy ![]() Chyba, że dostanę odpowiednią wypłatę za luty to... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
w sumie to całą reszte poza suknią welonem i bolerkiem Tż zobaczy chociaż nie wiem czy przywiąże uwagę do biżuuu tak jak ja
![]() Buty juz pamieta bo razem ćwiczymy w nich taniec ![]() ![]()
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez jaj, wyglądasz w niej obłędnie! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() Od rana siedzę i przepisuję notatki do pracy mgr... Mam motywację do rozpoczęcia pisania jej, ale wiem, że coś pewnie mi i tak przeszkodzi i tego nie zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
... choć nie Westwood
|
Do dziewczyn które kupiły welony w internetach: gdzie kupiłyście? jakie materiały i dlaczego? I przede wszystkim: jak dobrałyście kolor?
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Anabele a Twoja sukienka kręci się?
![]() ja miałam hopla na tym punkcie aby się tak ładnie kręciła i wirowała w tańcu xD ale moja chyba nie będzie az tak ładnie się kręcić ![]() Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2015-02-28 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
ej moje buty to nie problem i katastrofa!
![]() a reakcja była BARDZO odruchowa ![]() no trudno no po prostu chialam total look urywac do slubu i zaliczylismy wpadeczkę ![]() nie odwołuje slubu ani nie szukam przez to nowych butów ![]()
#2621 |
Zakorzenienie
|
kurde... przez Wasze wątpliwosci do sukien i ja zaczęłam myśleć czy dobrze zrobiłam bo przecież tak na prawdę nie wiem jak będe w niej wyglądać. bo przecież był na mnie za duża a nie taka jak powinna być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
aaAAAALE OGIEŃ PO SIŁCE :d
Anabele! Twoja suknia jest ekstra ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chwale sie wlasami ![]() zdjecia przed dłuuugie wlosy i zdjęcia po krótkie (od przodu z teraz..czyli po lokach, imprezie,spaniu... ![]() taylor to to nie jest, ale na krótsze sie nie odważyłam przed slubem ![]() ![]()
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiałam, gdzie mam kupić tanio welon, a koleżanka mi podpowiedziała, że krawcowe bardzo często szyją tanie i ładne, więc zwrócę się do tego swojego salonu, a nóż niedrogo uszyją mi pasujący do sukienki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w deichmannie za 59 sa jak moje tylko 6,5cm (1mniej). chyba kupie i pojde do szewca czy mi skróci obcas tak do 4,5-5 cm ![]() ![]() ale to takie same buty wiec no coz ![]()
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale piękne włosy ![]() Ja mam teraz takie, jak Ty po ścięciu i wszyscy mi mówią, że to chyba najdłuższe jakie do tej pory miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w salonie to tez moze byc ponad 100... taka osiedlowa krawcową znajdz... przeciez to 2m tiulu przyszyte do grzebyka (jesli chcesz taki zwykly oczywiscie)
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Czasem zdarza mi się zmienić zdanie i dlatego D mnie podpuszczał ale widzi, że tutaj jestem pewna
![]() ![]() Dzięki za komplementy jest mi tak miło ![]() A i na mnie suknie były raczej dobre jak mierzyłam podobno jestem typowym, zwyczajnym ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- sQ co za włosy ![]()
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę taki krótki, dwuwarstwowy bez dodatków ![]() Jak mi w salonie zaśpiewają tyle, to będę szukać zwykłej krawcowej ![]() Koleżanka właśnie szyła u jednej i zapłaciła za niego całe 20zł, a był na prawdę ładny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martusia to Ty wstawialas wcześniej ta stronę do babeczki co szyję koszulki-bolerka? Wracam właśnie z salonu i zwykla najzwyklejsza koszulka bolerko kosztuje 300 zł ![]()
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Jestem w końcu z relacją z mierzenia sukienek.
W zeszłą sobotę byłam umówiona w Nabli w Krakowie. Pojechałam z TŻ samochodem, ale grzecznie czekał w aucie. W salonie była obsuwa czasowa pół godziny. W tym czasie pooglądałam sobie sukienki i inne dziewczyny w nich, które mierzyły. W końcu nadeszła moja kolej na mierzenie ![]() Zaczęłyśmy od Abigail. Wyglądała na mnie ładnie. Fajną talię robiła, ma super podpinany tren tak, że po podpięciu go w ogóle nie widać. Jednak spódnica dla mnie trochę za skromna i zebrane marszczenie na brzuchu. Pani pytała o datę ślubu i trochę rozmawiałyśmy i w tym momencie popełniłam duuży błąd. A mianowicie powiedziałam, że jestem z Torunia i tam będę zamawiała sukienkę bo jeden z salonów z nimi współpracuje i jak to wygląda. Czy jest taka możliwość, itd. No i się zaczęło. Pani wypadła z przymierzalni i poszła do kierowniczki, ja wszystko słyszałam. Mówiła, że ręce jej opadły, że ja przyjechałam sobie pomierzyć a i tak nie zamówię u nich, że ona się napracuje, a ktoś inny zgarnie pieniądze. Kierowniczka przyszła do mnie i mi tłumaczy, że oczywiście mogę zamówić, ale oni szyją na miarę, a w innym salonie mi nie dopasują sukienki, itd. Gdyby nie to, że bardzo zależało mi na mierzeniu tych sukienek to bym powiedziała, że mają ze mnie zdejmować tę Abigail i wychodzę, a tak stwierdziłam, że rozumiem i ok dalej mierzyłam. Pani miała takie tempo zmieniania tych kiecek na mnie, że się zastanawiałam czy się nie odgrywa na mnie przypadkiem i nie chce mnie obsłużyć byle jak. Przecież oni i tak dostaną kasę za tę sukienkę, ale pewnie rozchodzi się, że ona nie dostanie prowizji od sprzedaży. Tylko ciekawe ile dziewczyn przychodzi, mierzy i stwierdza, że to nie to i one też pracują wtedy "na darmo". W tę sobotę byłam świadkiem jak przyszła dziewczyna z mamą pomierzyć 3 sukienki tylko żeby jej pokazać. Potem babka zapytała mnie co robię prywatnie i zaczęła mnie przepraszać, że nie powinna tak się zachować bo mogę mieć wrażenie, że zostanę źle obsłużona i że ona nie potrafi ukrywać tego co myśli i ma wszystko wypisane na twarzy i zawsze wykłada karty. No generalnie świetnie. Według mnie w takim razie nie powinna pracować bo naprawdę poczułam się niefajnie i nie wspominam tego mierzenia dobrze. I cały czas przy mierzeniu mówiła, że to czy to można u nich zrobić czyli np. do Aleny dać inny muślin, a w innym salonie mi tego nie zrobią. No i mówię, że nie będę przecież na przymiarki jeździła do Krakowa 500 km, a ona do mnie, że to przecież tylko 2 wizyty: przymiarka i odbiór. No ale do rzeczy. Kolejna była Muriel, przyniesiona przez Panią z własnej inicjatywy, nie miałam jej wypisanej na liście. Super dekolt, z trenem ta sama sytuacja co przy Abigail, koronka z lekkimi błyskotkami. Jednak spódnica przymarszczona na brzuchu. Następnie Alena czyli moja faworytka. Góra super, koronka z błyskotkami, spódnica z muślinu ale prążkowanego. No i generalnie podobało mi się, ale było tylko ładnie. Tren do obcięcia. Potem Aliana. Mierzyłam ją ze względu na przedłużaną koronkę. Tiul można zmienić na muślin. Kwiatki bym wyrzuciła, ale chyba bez szału. Miranda. Fajne rozwiązanie zmarszczenia spódnicy asymetrycznie. Wyrzuciłabym te kwiatki. Madlen. Chyba jednak wolę sukienkę z doszytą koronką, a nie bolerko. I tu można by z tego bolerka zrobić doszytą górę sukienki. Jednak odcięta za wysoko. Lena. Wypisałam ją ze względu na koronkę na dole spódnicy. Pas z błyskotkami do wyrzucenia. Szału nie zrobiła. Lidia. Podobała mi się, ale to samo co przy Madlen - wolę całościową sukienkę niż z bolerkiem. Fleure i Florella. To dwie sukienki, które mnie urzekły zanim jeszcze myślałam o ślubie. Jednak w Fleure nie ta koronka, ładniejsza w Alenie. Florella też ok, podobało mi się rozwiązanie góry, ale to też nie to. Gdzieś przewinęła się jeszcze Adamaris, ale bardzo skromna oraz Sitara, jednak za mało koronki. Tych dwóch nie zapisanych mam nawet z cenami. W załącznikach sukienki w kolejności w jakiej je opisałam. Wyszłam z założenia, że skoro już mierzę sukienki na drugim końcu polski to poszaleję ![]() Po tym mierzeniu wiem tyle więcej, że raczej sukienka z całościową górą, a nie z koszulką/bolerkiem koronkowym. Spódnica marszczona na całości, a nie na środku/na brzuchu. I tak każda ma coś fajnego i coś niefajnego, a żadna idealna. Chyba faworytką zostaje Alena, ale lepiej jakby miała gładki muślin. W przyszły piątek idę jeszcze do jednego salonu tu na miejscu pomierzyć. Babeczka jest tak oblegana, że idę na 7:50 :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Mierzyłam Lidię i jest ładna, zresztą jak wszystkie suknie Nabli ![]() ![]() Jak byłam w Krakowie to dziewczyna podpisywała umowę na Lidię też z bolerkiem od innej sukienki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do TŻta który widzi.. Nie wiem na ile to prawda ale mój TŻ mówi że już nie pamięta dokładnie jak suknia wyglądała.. wiadomo że była w innym rozmiarze, kolorze i do tego wiele ich mierzyłam ![]() ![]() Poza tym dla mnie też jest najlepszym doradcą dlatego nie wyobrażałam sobie żeby ze mną tam go nie było :P Jezu.. dostałam wczoraj wstępny repertuar mojego zespołu.. ogólnie w kwietniu dostanę aktualny, bo ten jest z zeszłego roku a cały czas nad nowym repertuarem pracują.. Jużmam dość słuchania piosenek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Same szyją te modele z innych salonów, od nich jest zamawiane, więc akurat to powiny wiedzieć i nie kłamać w żywe oczy ![]() Zachowanie babek bardzo bardzo kiepskie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.