Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-28, 11:05   #2191
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

Po tym co pisałyście o RLM i odżywkach z GR, wziełam i obejrzałam filmik. Ja mniej wiecej od miesiąca używam odżywki z Bielendy (cena taka sama) i po tym co mówiła RLM, jak dla mnie działa tak samo jak te GR Ja mam środkową - wybierałam na ślepo, wiec nie wiem czy jest najlepsza, ale na wzrost paznokcia działa bardzo dobrze
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 11:07   #2192
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Ja juz kiedys tu pisalam, ze dla mnie makijaze Maxi, Katosu, Zmalowanej itd, choc przewaznie bardzo ladne, sa kompletnie nieinteresujace i nieinspirujace i przewaznie takie same. Ja mam podobne podejscie do makijazu jak Salix, nie lubie mocnego konturowania (nie lubie w ogole konturowania), nie lubie ciezkich podkladow, tony korektora pod oczami, idealnie wyrysowanych brwi, cieeeezkich makijazy oczu. Nie lubie na sobie bo mi nie pasuje, a przewaznie tez na kims mi sie nie podoba, bo wyglada jak maska. No i tak, te dziewczyny naprawde maja przewaznie podobe makijaze- np jak chociazby robily makijaz 50 shades od Grey- to makijaz byl taki sam, tylko kolory byly szare.

Ja zawsze podaje jeden przyklad- Lisa Eldridge. Tak, wiem, nie ta liga, bla bla. No ale w sumie dlaczego? Przeciez dziewczynom nie mozna odmowic umiejetnosci, mysle, ze gdyby inaczej podeszly do tematu, to spokojnie by technicznie daly rade. Tylko jakby brakowalo im wyobrazni, checi eksperymentowania i kreatywnego podejscia do makijazu. I nie, nie chodzi mi o makijaz artystyczny typu kwadraty na twarzy. Przeciez makijaze Lisy sa proste przewaznie. Ale ona potrafi powiedziec "ten makijaz ma byc lekki wiec naloze tylko lekka warstwe podkladu/korektora". Makijaze w ktorych akcent jest polozony na usta, roz, eyeliner, grube brwi itp, a nie tylko na mocne oko np. Inspiracje ikonami (A.Hepburn, M.Monroe). A pamietam jak RLM robila kiedys pin-up, to srednio to bylo ciekawe (akurat Ewe cenie i uwazam, ze ma wiecej do pokazania, no ale ten konkretny makijaz mnie nie zaciekawil). O, albo ostatnio makijaze w stylu arabskim- za malo tam bylo wgryzienia sie w arabska specyfike.

Salix blog tez uwazam, za malo inspirujacy, ale ona wyglada w tych makijazach ladnie, a nie napisala ksiazki na temat makijazu, nie prowadzi warsztatow, nie zarabia na tym. Owszem, ma bloga, czasami kogos pomaluje, pewnie bedzie sie chciala rozwijac, no i bardzo dobrze.
Uwazam dokladnie tak samo jak ty. Lisa to jednak inna liga i wlasnie dlatego mozna ja nazwac artystka a nie tylko wizazystka.
Michoben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 11:25   #2193
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SouthEater Pokaż wiadomość
(...) robić makijaże na mamach, babciach, koleżankach lub - tak jak I Love My Addiction - zrobić akcje, że kto chce, to niech wpada. (...)
Dobry pomysł
Wtedy byłby konkretny problem, typ urody i kolorystyczny oraz oczekiwania.
Maxi ma np. gładką skórę, więc jakiś fajnych metod kamuflażu trądziku się u niej podpatrzy, przyszedłby ktoś bez cieni pod oczami - wreszcie makijaż z mniejszą ilością korektora, pucołowata buzia - mogłaby się wykazać konturowaniem, bo jej twarz to nie wyzwanie, ma bardzo widoczne kości; ładne, naturalne brwi = brak dorabiana maxibrwi i od razu delikatniejszy efekt, małe oczy - jak je powiększyć i podkreślić, można tak wymieniać i wymieniać. Każdy by wtedy znalazł coś dla siebie.

Miała chyba z 3 takie filmiki, ale odpuściła.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 11:52   #2194
dispersi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Skumałam dzięki za odpowiedz te dwa slabe odcienie mi nie przeszkadzaja, bo akurat czarny i taki jasny beż mat mam swoje ulubione ktore zawsze mam na wyjazd. Chyba się skuszę.[COLOR="Silver"]
Interesuje mnie matowa paletka Flawless, ale ja na razie widziałam tylko jeden filmik z jej udziałem

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
2 godziny temu kupiłam w Hebe za 40 złotych
Munia, bądź tak dobra i napisz parę słów o tym podkładzie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki.

Podczytuje watek i widze, ze duzo dziewczyn zorientowanych jest w calym zyciu youtubowym, instagramowym i facebookowym.

Tak z ciekawosci ile srednio filmow ogladacie na dzien? Bo mnie z subskrybcji zaciekawi 2-3 w tym gotowanie. I to i tak jak maluje paznokcie, czy jak dluzsze to kurze powycieram, czy poprasuje.
Ja dużo wyświetlanych filmików z moich subskrypcji usuwam, zwłaszcza jak widzę jakieś durne tagi i tym podobne rzeczy. Zostaje garstka filmików, które przeważnie włączam podczas malowania rano, sprzątania, albo gotowania. Rzadko oglądam dla relaksu, chyba że tak jak teraz jestem chora, to sobie leżę i nadrabiam zaległości
Stary 2015-02-28, 11:52   #2195
Selvan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Munka - i inne kuchareczki - czy znasz blogi/vlogi kulinarne przez mężczyzn? Koleżanka pisze pracę i analizuje tę część internetu, ale ma mało przykładów meskich autorów. Mi z YT przyszedł do głowy tylko Kocham Gotować, chłopak TheMadBrunette i syn Steczkowskiej
Nie chodzi o pary, ale samych facetów
Tomek Lach prowadzi bloga kulinarnego www.zajadam.pl
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 11:53   #2196
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Jezusicku, brwi Zmalowanej to jakaś masakra https://www.facebook.com/12280519109...type=1&theater

kolejna tragedia zresztą nie tylko brwi bo makijaż oczu też jakiś taki słaby

nie mogę cytować wiecej
Stary 2015-02-28, 11:55   #2197
Amerie
Raczkowanie

Cremik o Dubaju....ależ niekorzystnie wygląda w tym filmie...kadr (dekolt!) włosy, cera....wszystko wdł. mnie na nie...
Amerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 12:06   #2198
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
A tak z innej beczki.

Podczytuje watek i widze, ze duzo dziewczyn zorientowanych jest w calym zyciu youtubowym, instagramowym i facebookowym.

Tak z ciekawosci ile srednio filmow ogladacie na dzien? Bo mnie z subskrybcji zaciekawi 2-3 w tym gotowanie. I to i tak jak maluje paznokcie, czy jak dluzsze to kurze powycieram, czy poprasuje.
Ja tam oglądam ze 2-4 filmiki dziennie. Inna sprawa, że ostatnio kilka osób wyleciało z listy subskrybcji.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 12:15   #2199
anja415
Zadomowienie

ślicznie wygląda tak mlodo i świeżo bez tych mocnych brwi
Stary 2015-02-28, 12:21   #2200
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Ja juz kiedys tu pisalam, ze dla mnie makijaze Maxi, Katosu, Zmalowanej itd, choc przewaznie bardzo ladne, sa kompletnie nieinteresujace i nieinspirujace i przewaznie takie same. Ja mam podobne podejscie do makijazu jak Salix, nie lubie mocnego konturowania (nie lubie w ogole konturowania), nie lubie ciezkich podkladow, tony korektora pod oczami, idealnie wyrysowanych brwi, cieeeezkich makijazy oczu. Nie lubie na sobie bo mi nie pasuje, a przewaznie tez na kims mi sie nie podoba, bo wyglada jak maska. No i tak, te dziewczyny naprawde maja przewaznie podobe makijaze- np jak chociazby robily makijaz 50 shades od Grey- to makijaz byl taki sam, tylko kolory byly szare.

Ja zawsze podaje jeden przyklad- Lisa Eldridge. Tak, wiem, nie ta liga, bla bla. No ale w sumie dlaczego? Przeciez dziewczynom nie mozna odmowic umiejetnosci, mysle, ze gdyby inaczej podeszly do tematu, to spokojnie by technicznie daly rade. Tylko jakby brakowalo im wyobrazni, checi eksperymentowania i kreatywnego podejscia do makijazu. I nie, nie chodzi mi o makijaz artystyczny typu kwadraty na twarzy. Przeciez makijaze Lisy sa proste przewaznie. Ale ona potrafi powiedziec "ten makijaz ma byc lekki wiec naloze tylko lekka warstwe podkladu/korektora". Makijaze w ktorych akcent jest polozony na usta, roz, eyeliner, grube brwi itp, a nie tylko na mocne oko np. Inspiracje ikonami (A.Hepburn, M.Monroe). A pamietam jak RLM robila kiedys pin-up, to srednio to bylo ciekawe (akurat Ewe cenie i uwazam, ze ma wiecej do pokazania, no ale ten konkretny makijaz mnie nie zaciekawil). O, albo ostatnio makijaze w stylu arabskim- za malo tam bylo wgryzienia sie w arabska specyfike.

Salix blog tez uwazam, za malo inspirujacy, ale ona wyglada w tych makijazach ladnie, a nie napisala ksiazki na temat makijazu, nie prowadzi warsztatow, nie zarabia na tym. Owszem, ma bloga, czasami kogos pomaluje, pewnie bedzie sie chciala rozwijac, no i bardzo dobrze.

Tez mam kryzys, tez ogladam coraz mniej. Brakuje mi bardzo np TheCurlyGal, na kazdy jej film czekalam. Megilounge tez zawsze cos ciekawego nagrala. Uwielbialam wczesniejsze filmy Nieesi, a teraz nawet jak pokaze Londyn, albo cos do gotowania, to nie mam ochoty jej ogladac. Lubilam PanneJoanne, a teraz wyleciala z subow. Dodalam Szusz (koniec swiata!), ale na jej vlogach czasami jest cos ciekawego (troche za rozwlekle mowi, no ale ). Lubie obejrzec zagraniczne dziewczyny, ale tylko caly czas ulubiency (Dior, Maybelline itd itp) i haule z Primarka. A ja bym chciala zobaczyc cos ciekawego z innych krajow np albo cos zyciowego (podoba mi sie, ze Ingrid Nielsen potrafi wlasnie pokazac, ze kupila sitko do makaronu, bo lubi gotowac!).

ooo tak. Ogladalam od poczatku do konca z zaciekawieniem. Ale pamietam, jakie szambo zostalo na nia wylane z powodu skrocenia wlosow. Za bardzo brala wszystko do siebie. Ale wielki szacunek dla niej, ze mowila co czula, zero reklam, nowosci czy wtykania rodziny w kanal.
Tesknie
Stary 2015-02-28, 12:24   #2201
SouthEater
ciepłe kluchy

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Dobry pomysł
Wtedy byłby konkretny problem, typ urody i kolorystyczny oraz oczekiwania.
Maxi ma np. gładką skórę, więc jakiś fajnych metod kamuflażu trądziku się u niej podpatrzy, przyszedłby ktoś bez cieni pod oczami - wreszcie makijaż z mniejszą ilością korektora, pucołowata buzia - mogłaby się wykazać konturowaniem, bo jej twarz to nie wyzwanie, ma bardzo widoczne kości; ładne, naturalne brwi = brak dorabiana maxibrwi i od razu delikatniejszy efekt, małe oczy - jak je powiększyć i podkreślić, można tak wymieniać i wymieniać. Każdy by wtedy znalazł coś dla siebie.

Miała chyba z 3 takie filmiki, ale odpuściła.
Z drugiej strony można spojrzeć na to tak - nie ma takich filmików, bo Maxi, Katosu, każda inna boi się, że wyjdzie na jaw, że w rzeczywistości nic nie umieją zrobić, nic doradzić, nic zaradzić. Boją się gwarantowanej fali hejtu i nie chcą sobie podłożyć świni. Choć Maxi brała udział w jakiś szkoleniach i były zdjęcia, i były fajne rezultaty. Można sobie pogdybać, a jutuberki i tak nie zrobią, o co prosi uciśniony lud.
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 12:27   #2202
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Rozumiem, tylko ja np. gdybym miała kultową opadającą powiekę, to szukałabym raczej dziewczyny z podobnym problemem. Jeśli chcę inspirację do makijażu, to interesują mnie nagrywające ze zbliżonym do mnie typem urody.
Cóż, ona ma swój styl, zachowawcze cieniowanie i często podobny schemat, widocznie wydaje się jej najlepszy.
Na polskim YT jest mały wybór :/

Jakie eksperymenty chciałybyście zobaczyć u Maxi?

Co do chat makeup zgadzam się, choć zdaję sobie sprawę, że pewnie brązy są dla niej najbezpieczniejsze.
Wiecej eksperymentowania z innymi lookami, nie chodzi mi tutaj o te bardziej pstrokate, brokatowe itp
Wedlug mnie brakuje Maxi wyobrazni, wiekszosc jej pracy polega na perfekcyjnej kresce, doskonalym roztarciu i ...to wszystko, zmieniaja sie tylko kolory, makijaz pozostaje ten sam.
Brakuje mi eksperymentow z makijazami graficznymi jak i tych bardzo naturalnych, swiezych i dziewczecych. Gdzie proby odtworzenia makijazy wybiegowych albo chociaz inspiracji nimi, omawianie nowych tredow makijazowych czy tworzeniu swoich, wykonywania makijazy dla roznych typow skory, krztaltow twarzy czy nawet osobowosci. Chetnie zobaczylabym odtworzenie tredow makijazowych kolorowych lat 90-atych, naturalnych 70-siatych itp
Oglada ktos stare teledyski? tam jest kopalnia roznych inspiracji makijazowych

Edytowane przez Michoben
Czas edycji: 2015-02-28 o 12:30
Stary 2015-02-28, 12:38   #2203
_Summer_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SouthEater Pokaż wiadomość
Z drugiej strony można spojrzeć na to tak - nie ma takich filmików, bo Maxi, Katosu, każda inna boi się, że wyjdzie na jaw, że w rzeczywistości nic nie umieją zrobić, nic doradzić, nic zaradzić. Boją się gwarantowanej fali hejtu i nie chcą sobie podłożyć świni. Choć Maxi brała udział w jakiś szkoleniach i były zdjęcia, i były fajne rezultaty. Można sobie pogdybać, a jutuberki i tak nie zrobią, o co prosi uciśniony lud.
ale Maxi robiła makijaże na innych, może nie ma ich dużo, ale jednak są i jest opadająca powieka, jest trądzik

https://www.youtube.com/watch?v=w7FGmzFrV5I
https://www.youtube.com/watch?v=FhZGj5wte7o
https://www.youtube.com/watch?v=nnxV36k5hxs
https://www.youtube.com/watch?v=298iozYDq10
https://www.youtube.com/watch?v=dQtfLSVOnrQ
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 12:40   #2204
SouthEater
ciepłe kluchy

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
No Maxi tak, a reszta? Katosu niby też ma... Ale na tyle lat prowadzenia kanałów MAKIJAŻOWYCH te 5 na krzyż filmików "nie z sobą" to praktycznie nic, moim zdaniem :/
Stary 2015-02-28, 12:43   #2205
201604210930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chariaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znacie Annę Wenge?

https://www.youtube.com/watch?v=KqoIsLAdS-w

Bardzo sympatyczna, ale nie rozumiem jak ona może uczyć innych makijażu, zalinkowany filmik pokazuje że zdolności makijażowych to ona ma tyle co Hania xs , najgorsze jest to załamanie powieki brrrr ( albo załamanie oka jak mawia Karolina Zientek, kolor podkładu , brwi, kreska itd, strasznej tragedii nie ma, no ale żeby uczyć czegos takiego innych?
O nie mogę, znam ją osobiście. Zmieniła sobie nazwisko na Wenge.

Edytowane przez 201604210930
Czas edycji: 2015-02-28 o 13:04
201604210930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 12:50   #2206
SouthEater
ciepłe kluchy

A propos Lisy, to ma makijaże na kanale Lancome https://www.youtube.com/user/LancomeUKIreland/videos W końcu jest co pooglądać
Stary 2015-02-28, 12:55   #2207
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dispersi Pokaż wiadomość
Munia, bądź tak dobra i napisz parę słów o tym podkładzie
Mogę napisać kilka słów, ale jako wrażenie po pierwszym użciu, bo wolałabym stosować dłużej, żeby móc ocenić szczegółowo.

Odcień 01 bardzo mi pasuje, nie ciemnieje, podkład wczoraj utrzymał mi się 4 godziny, ale nie miałam okazji mieć go na sobie dłużej.
Ma fajną konsystencję, na twarzy go nie czuć, jest taki nawilżający dosyć - wykończenie super, delikatnie rozświetlona buzia, dodatkowo wygładzona -choć nie mam niedoskonałości poza lekkim rumieniem na policzkach i kilkoma zaskórnikami na nosie.
Nakładałam go pędzlem, ładnie się rozprowadził, naprawdę nieźle kryje.
Przypudrowałam go, bo zawsze tak utrwalam makijaż, choć wolałabym rozświetlone wykończenie, nie mat :< ale mam wrażenie, że jak tak zostawię podkład, to mi spłynie po godzinie i powłazi w zmarszczki.
Wszystko zależy na jaki krem - u mnie był to Oillan Balance multilipidowy.
Po pierwszym wrażeniu jestem baaardzo zadowolona, natomiast muszę na pewno jeszcze go poużywać, żeby przybić pieczątkę pod tym postem Może wrażenia będą zupełnie inne po tygodniu, dwóch Dam znać na blogu, tak myślę

Kupiłam też Long4Lashes - zobaczymy.

Mam sprawę - macałam dziś 3 korektory i nie mogę się zdecydować - Manhattan Wake Up, Maybelline Afinitone i Astor Perfect Stay - pomożecie?

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2015-02-28 o 12:57
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 12:55   #2208
Jasniepanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość

ślicznie wygląda tak mlodo i świeżo bez tych mocnych brwi
krem Cztery Pory Roku też tutaj :

i jeszcze w kilku filmach..

Przypadek?

Jasniepanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 12:59   #2209
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michoben Pokaż wiadomość
Ja moich brwi wogule nie reguluje. Ani jednego wloska
Uwazam, ze jakie natura mi dla takie maja byc, czasami lekko je wypelnie kredka ale uwazam au naturel krztalt brwi za najlepszy, zwlaszcza u mlodych dziewczyn te przerysowane i mocno wyregulowane wygladaja bardzo zle i czesto postarzaja o milion lat.
Rowniez nie konturuje buzi i roz mi w zupelnosci wystarczy. Jesli chodzi o makijaz na codzien to uwazam, ze im mniej tym lepiej, choc raz na jakis czas tez lubie zaszalec
Nie, nie, nie. W ogóle. Proszę! Nie gniewaj się.

Ja też ingeruję w kształt moich brwi w stopniu nieznacznym. Ktoś może powiedzieć, że to włochate gąsienice, ale cóż. Chyba Wam wstawię kiedyś, ciekawa jestem, co byście powiedziały.

A u Maxi brakuje mi makijaży na innych osobach lub porównań - makijaż na mnie - makijaż na modelce. Wiem, że takie makijaże były, ale jest ich mało. W porównaniu z Lisą chociażby. A o to chodzi w pracy profesjonalnej make-up artist - o malowanie innych.
Przykład - Lisa maluje też siebie, ale są to różnorodne makijaże, każdy to coś nowego.

Kurczę, mi się makijaże Salix podobają. Są naturalne, podkreślają urodę. Skoro ma bloga makijażowego, to powinna odczyniać mazaje na pół twarzy, charakteryzacje i nie wiadomo co jeszcze? Makijaże Salix wyglądają dobrze, po prostu dobrze. Chociażby już samo to daje jej prawo (co) do oceniania makijaży innych. Idąc tym tokiem rozumowania ja nie powinnam oceniać, bo czasem zdarzy mi się jakaś wpadka makijażowa. No nie każdy blog to ma być profeska. Żeście wsiadły niektóre na dziewczynę, bo wrzuca codzienne makijaże i śmie skrytykować kolor włosów Katosu. Nie tylko profesjonalne makijażystki mogą oceniać pracę innych, serio!
Skrytykowany został jej makijaż na konkurs Maxi - przyjęła to na klatę, a nie "no wiecie co, nienawidzę Was! przecież jestem najlepsza!!!!1111oneoneje den".
Nie, nie podlizuję się.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2015-02-28 o 13:02
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 13:01   #2210
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jasniepanna Pokaż wiadomość
krem Cztery Pory Roku też tutaj :

i jeszcze w kilku filmach..

Przypadek?
pojawiły sie one ostatnio często jednak CMB twierdzi, że kupiła je sama i nie wspomniała o konkursie organizowanym przez producenta więc może budzić to wątpliwości
Stary 2015-02-28, 13:11   #2211
201705230905
Konto usunięte

Znacie jakieś fajne ćwiczenia na pośladki, słyszałam o filmikach Mel B, ćwiczyła któraś z Was z nią, jesteście zadowolone?
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 13:20   #2212
_Summer_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Mogę napisać kilka słów, ale jako wrażenie po pierwszym użciu, bo wolałabym stosować dłużej, żeby móc ocenić szczegółowo.

Odcień 01 bardzo mi pasuje, nie ciemnieje, podkład wczoraj utrzymał mi się 4 godziny, ale nie miałam okazji mieć go na sobie dłużej.
Ma fajną konsystencję, na twarzy go nie czuć, jest taki nawilżający dosyć - wykończenie super, delikatnie rozświetlona buzia, dodatkowo wygładzona -choć nie mam niedoskonałości poza lekkim rumieniem na policzkach i kilkoma zaskórnikami na nosie.
Nakładałam go pędzlem, ładnie się rozprowadził, naprawdę nieźle kryje.
Przypudrowałam go, bo zawsze tak utrwalam makijaż, choć wolałabym rozświetlone wykończenie, nie mat :< ale mam wrażenie, że jak tak zostawię podkład, to mi spłynie po godzinie i powłazi w zmarszczki.
Wszystko zależy na jaki krem - u mnie był to Oillan Balance multilipidowy.
Po pierwszym wrażeniu jestem baaardzo zadowolona, natomiast muszę na pewno jeszcze go poużywać, żeby przybić pieczątkę pod tym postem Może wrażenia będą zupełnie inne po tygodniu, dwóch Dam znać na blogu, tak myślę

Kupiłam też Long4Lashes - zobaczymy.

Mam sprawę - macałam dziś 3 korektory i nie mogę się zdecydować - Manhattan Wake Up, Maybelline Afinitone i Astor Perfect Stay - pomożecie?
01 jest jasny? Jaki masz odcień w revlonie? Przez Was też mam ochotę na ten podkład... i masz wersję matującą czy tą drugą, chyba kryjącą?

Mam korektor Maybelline i jest spoko, ale trzeba go dość dobrze przypudrować,
niestety nie mam porównania z tamtymi. Właśnie jak skończę ten będę polować na korektor z astora, ostatnio go zachwalała Doncia Hania kiedyś też i ma test na żywo jak dobrze pamiętam.
Stary 2015-02-28, 13:20   #2213
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwine55 Pokaż wiadomość
Znacie jakieś fajne ćwiczenia na pośladki, słyszałam o filmikach Mel B, ćwiczyła któraś z Was z nią, jesteście zadowolone?
mnie Mel B niemiłosiernie wkurza ćwiczę z XHIT daily - zwłaszcza z blondynką
Stary 2015-02-28, 13:21   #2214
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
Nie, nie, nie. W ogóle. Proszę! Nie gniewaj się.

Ja też ingeruję w kształt moich brwi w stopniu nieznacznym. Ktoś może powiedzieć, że to włochate gąsienice, ale cóż. Chyba Wam wstawię kiedyś, ciekawa jestem, co byście powiedziały.
Ja sie nie gniewam, mi sie podobaja wlasnie takie naturalne, choc dla wielu osob jest to wrecz kontrowersyjne.
Mam zle wspomnienia z czasu, kiedy te brwi depilowalam, wygladalo to nie najlepiej i zajelo lata zanim odrosly takze teraz nie robie nic. Krztalt jest jaki jest ale napewno dopasowany do reszty twarzy.
Jednak nie zamierzam kreowac sie na Patty Smith i innymi czesciami ciala jak pachy zajmuje sie bardziej pedantycznie
Stary 2015-02-28, 13:29   #2215
_Summer_
Zadomowienie

A i odżywkę Long4Lashes uwielbiam!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

robi na Was wrażenie?
https://instagram.com/p/znoB2zQ7wA/?modal=true
Stary 2015-02-28, 13:30   #2216
Jasniepanna
Raczkowanie

Dlaczego tak w ogóle RockGlamPrincess wróciła z UK ?

Jasniepanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 13:33   #2217
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
A tak z innej beczki.

Ja tam ogladam roznie. Czasem 8, czasem 1, a czasem nic. Zalezy kto nagra i o czym.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 13:38   #2218
zielona hortensja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michoben Pokaż wiadomość
Ja sie nie gniewam, mi sie podobaja wlasnie takie naturalne, choc dla wielu osob jest to wrecz kontrowersyjne.
Mam zle wspomnienia z czasu, kiedy te brwi depilowalam, wygladalo to nie najlepiej i zajelo lata zanim odrosly takze teraz nie robie nic. Krztalt jest jaki jest ale napewno dopasowany do reszty twarzy.
Jednak nie zamierzam kreowac sie na Patty Smith i innymi czesciami ciala jak pachy zajmuje sie bardziej pedantycznie
Venin chodzilo o pisownie "w ogole"

Stary 2015-02-28, 13:39   #2219
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jasniepanna Pokaż wiadomość
Dlaczego tak w ogóle RockGlamPrincess wróciła z UK ?
Chciała zacząć tu studia, poza tym pewnie tęskniła za rodziną, skoro jest tak z nią związana. Zresztą nie dla każdego UK to spełnienie marzeń
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 13:39   #2220
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
A i odżywkę Long4Lashes uwielbiam!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

robi na Was wrażenie?
https://instagram.com/p/znoB2zQ7wA/?modal=true

Boze jakie piekne! Jakie artystyczne!!! Jaka to trzeba miec wyobraznie! Ohohoho

Zartowalam, nie

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości