Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-28, 14:12   #2281
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Wiecie co a ja mam już dość, właśnie dzwoniła do mnie siostra i znowu zaczęła swoje, że jest ciekawa czy będę karmić piersią czy tak jak przy córce poddam się i zacznę karmić mm. Kurcze tak mnie wkurzyła że się powiedziałam że jak karmiła małego przez rok to nie czyni jej wyrocznią w tej sprawie i że jest to moja sprawa, w ogóle widzę że wkoło mnie jest jakaś straszna presja na kp, np ostatnio był u mnie kuzyn któremu urodził się syn w grudniu i zaczął się wymądrzać jakie to ważne jest kp i że mm to samo zło, specjalista się znalazł. Ja wiem swoje nic na siłę jak mi nie wyjdzie to na pewno nie będę robić z tego wielkiego halo bo pamiętam że jak nie dałam rady kp córci to byłam o krok od depresji
ehhhhhh trzeba zlewać takie komentarza,,,,,co ma być to bedzie! Ty będziesz mamą najlepszą nie ważne czy będziesz karmić piersią czy nie. Wkurza mnie takie gadanie.... niech spadają na drzewo!
Stary 2015-02-28, 14:12   #2282
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=meganka18;50461172]
Cytat:
Napisane przez NinaCzenko Pokaż wiadomość

U nas w szpitalu jest bezpłatne na życzenie rodzącej oczywiscie jezeli wyniki badań sa dobre i odpowiedni moment ( rozwarcie ns 3-4 cm )
dlatego warto sie zapytac, bo wiem ze mamusie tu pisaly ze nie ma w ich szpitalu, a przynajmniej tak im powiedziano...
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 14:13   #2283
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Hmmm, dostałam to przy pierwszym porodzie, strasznie otępiająco zamulające, czułam się jak walnięta w łeb i po wypiciu flaszki, dali mi też miche do wymiotowania. Okrutne samopoczucie .. też tak miałaś? Wiem, że może być niebezpieczny dla dziecka i nie można go za wcześnie podać. Mi najpierw podali potem dopiero sprawdzili rozwarcie, i powiedzieli, że już będę przeć
Też się bardzo źle czułam i tak do końca nie zdawałam sobie sprawy z niebezpieczeństw jakie niesie dla dziecka, dlatego teraz na pewno się na to nie zgodzę
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 14:18   #2284
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, no Lila przeszły mi nawet nocne przepowiadacze, wszystko Tfu tfu nie żebym się prosiła o nieprzespane noce, mam nadzieję, że teraz będzie sygnał ostateczny Teraz czasami troszkę poćmi i przestaje, brzuch tak dużo nie twardnieje, byłam pewna, że urodzę sporo przed czasem Dziewczyny nawet typowały, że urodzę a tu cisza, która wywróży mi datę, Crystal?

Jestm mi wsio byle zdrową rodzić no i oby córa wyzdrowiała i mąż, ciekawe w jakim stanie wróci z pracy, aż się boję.

Tepsa mocne !!!

Wiecie co, ja nie mam jeszcze czapeczki na wyjście ja piernicze na all nic ciekawego nie ma. Czy któraś kupowała czapeczkę H&M w rozm. 50/56?? Napisałam do dziewczyny bo sprzedaje taką ładną ocieplana na polarku, w sumie zimową jeszcze ale podała mi, że obwód max 45cm wtf? Takie duże wychodzą z tej sieciówki?

Rossi a kiedy bys chciala urodzic
Ja juz siegam po magiczna kule i do niej zagladam

ja mam czapeczke z HM, ale te rozmiary sie wydaja troszke zawyzone w porownaniu do innych ktore mam, w tym samym rozmiarze. a czapeczek mam z 30 chcesz troche

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

laboratorium zamkniete a w poniedzialek mam wizyte u gina swietnie, a normalnie zawsze w soboty otwarte bylo do 18
Trzeba sie wziasc za porzadki w domu ktos chce mi pomoc mam smieciska do wyrzucenia z ogrodka w kartonach, tam gdzie produkcje smieci sa, duuuuuzo workow i kartonow, najpierw zapakowac do auta i wywiezc
Stary 2015-02-28, 14:35   #2285
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jeszcze wozka nie macie To pokazcie jak kupicie jakich zabawek szukasz?
Nie większe wydatki zostały na koniec A mnie się ciężko zdecydować
A zabawki oglądałam kurki i takie, które imitują bicie serca.

Taki mi się pododbał: http://allegro.pl/spiaca-owieczka-po...064389089.html

Szumisie też są słodkie
Stary 2015-02-28, 14:49   #2286
smv
Zakorzenienie

Pisze z mieszkania Jezu ledwo żyję plecy mi odpadają stopy tak samo. Każdy mnie przegania nic mi nie pozwalają podnieść ruszyć aż mi się ryczec chce. Jeszcze 500zl zgubiłam TŻ na mnie się zdenerwował ja w płacz ale się znalazły przy śmieciach a ja nawet nie kojarzę ze tam pieniądze kladlam. Eh. Dzidek mi się rusza, wypina przeszkadza w chodzeniu. Pies uciekł mi na ulicę aż się zsikalam jak podbieglam po nią na sam środek. Chce mi się wyć.

A z dobrych info to koleżanka urodziła dziś o 0.15 i mały się tak ślicznie uśmiecha

Tepsa trzymam kciuki na rozwinięcie akcji!
Stary 2015-02-28, 15:06   #2287
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Czy takie jakby bóle pęcherza i ucisk na niego przychodzące falami co 2-3 minutki to są skurcze? Bo może mam pierwsze przepowiadacze albo bardzo chciałabym mieć i juz coś sobie wkrecam...
ja tak mam dzisiaj!

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Odeszły mi wody, ładnie mnie zrobiłyście na weekend :d
dzieje się!
Stary 2015-02-28, 15:09   #2288
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Rossi a kiedy bys chciala urodzic
Ja juz siegam po magiczna kule i do niej zagladam

ja mam czapeczke z HM, ale te rozmiary sie wydaja troszke zawyzone w porownaniu do innych ktore mam, w tym samym rozmiarze. a czapeczek mam z 30 chcesz troche [COLOR="Silver"]
Tż sięmarzy 14'go termin ale wtedy to już ze 4kg do wypchnięcia na świat będzie
Mówisz zawyżone te czapeczki mają, ehh no szkoda. Ja dostałam w spadku pełno czapeczek ale ciepłej żadnej a tak lukłam na tvn meteo i do połowy marca 2-3 stopnie u nas będzie, w nocy przymrozki jeszcze więc na wiosenną czapeczkę za wcześnie jednak.

Mamuśka nie przejmuj się takimi komentarzami, po prostu powiedz, że to Twoje życie i Twoje dziecko i każdy ma święte prawo do swoich decyzji i nikomu nic do tego a szczególnie głupiego komentowania. Co za ludzie :/ Ja trochę swoją siostrę naciskałam albo inaczej dopingowałam ale tylko dlatego, że chciała się szybko poddać, kilka dni po porodzie a chciała karmić, po prostu warto powalczyć jeśli tylko chce się kp, nie zawsze od razu jest pokarm. Sama dokarmiałam mm kilka dni a potem mleko mi hulało, karmiłam ponad rok

smv uff co za ulga, 500zł dobrze, że się znalazło! Też taką sklerozę często mam Gratuluję przeprowadzki i życzę szybkiej, miłej klimatyzacji

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2015-02-28 o 15:10
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 15:09   #2289
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie macie plany na ten weekend oprocz tego ze kilka z nas trafi na porodowke
Jutro jest 1 marzec pieknie cooooo nasz miesiac mamusie

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

daj znac co tam ci powiedza, jestem ciekawa
Po 1. jechać do Biedry
po 2. liczę na małe skurcze

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebne mi trochę Waszej magi. Skurcze są,ale w cały świat i nic większego się nie dzieje. Męczą, i tylko tyle. Gdyby nie ta krew z szyjki to z takimi skurczami moglabym lezec w domu...a tu dupcia ani porodu ani wypisu.a
Trzymamy kciuki

Cytat:
Wiecie co a ja mam już dość, właśnie dzwoniła do mnie siostra i znowu zaczęła swoje, że jest ciekawa czy będę karmić piersią czy tak jak przy córce poddam się i zacznę karmić mm. Kurcze tak mnie wkurzyła że się powiedziałam że jak karmiła małego przez rok to nie czyni jej wyrocznią w tej sprawie i że jest to moja sprawa, w ogóle widzę że wkoło mnie jest jakaś straszna presja na kp, np ostatnio był u mnie kuzyn któremu urodził się syn w grudniu i zaczął się wymądrzać jakie to ważne jest kp i że mm to samo zło, specjalista się znalazł. Ja wiem swoje nic na siłę jak mi nie wyjdzie to na pewno nie będę robić z tego wielkiego halo bo pamiętam że jak nie dałam rady kp córci to byłam o krok od depresji
Nic, tylko przez łeb Co kogo to obchodzi czy będziesz kp czy mm? Jak są tacy mądrzy wszyscy to niech ustawią się w kolejce z cycami do karmienia. A faceci to akurat najwięcej wiedzą na ten temat

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 15:10   #2290
aroli
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

Gratuluję ślicznych bobasków i trzymam kciuki za rozpoczęte akcje

Nie odzywałam się cały tydzień, ale podczytywałam, złapało mnie choróbsko na szczęście skończyło się na katarze i mega kaszlu...
Dzisiaj jest już lepiej, ale cały tydzień przeleżałam w łóżku...dobrze, że TŻ pracuje w domu to duża pomoc.

Z fajnych wiadomości to mamy już materac dla małego , lokator wczoraj się wyprowadził więc od poniedziałku biorę się za pranie rzeczy dla małego, a jutro pojadę jeszcze dokupić body i pajace roz. 56 bo mam w tym rozmiarze tylko 2 body i 0 pajacyków...
Przyszła też paczka z gemini
W sumie sporo rzeczy mam jeszcze do kupienia, ale może część ogarnę jutro i reszta przez neta

A i ostatnio łapie mnie chandra z jednej strony strasznie nie mogę się doczekać małego a z drugiej boję się jak to będzie z TŻ, od prawie 11 lat razem, a teraz życie zmieni się o 360 stopni i nie chciałabym żeby nasze relacje się pogorszyły, jak patrzę na znajomych co mają dziecko/dzieci ehhh to 80% inne małżeństwa... ona z dzieckiem w jednym pokoju, on w drugim... zero buziaków, przytuleń, wspólnego spędzania czasu, narzekania itp itd...

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 15:22   #2291
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

Nie odzywałam się cały tydzień, ale podczytywałam, złapało mnie choróbsko na szczęście skończyło się na katarze i mega kaszlu...
Dzisiaj jest już lepiej, ale cały tydzień przeleżałam w łóżku...dobrze, że TŻ pracuje w domu to duża pomoc.

Z fajnych wiadomości to mamy już materac dla małego , lokator wczoraj się wyprowadził więc od poniedziałku biorę się za pranie rzeczy dla małego, a jutro pojadę jeszcze dokupić body i pajace roz. 56 bo mam w tym rozmiarze tylko 2 body i 0 pajacyków...
W sumie sporo rzeczy mam jeszcze do kupienia, ale może część ogarnę jutro i reszta przez neta

A i ostatnio łapie mnie chandra z jednej strony strasznie nie mogę się doczekać małego a z drugiej boję się jak to będzie z TŻ, od prawie 11 lat razem, a teraz życie zmieni się o 360 stopni i nie chciałabym żeby nasze relacje się pogorszyły, jak patrzę na znajomych co mają dziecko/dzieci ehhh to 80% inne małżeństwa... ona z dzieckiem w jednym pokoju, on w drugim... zero buziaków, przytuleń, wspólnego spędzania czasu, narzekania itp itd...
U mnie na początku właśnie tak wyglądało, tzn po jakiś 3 miesiącach zauważyłam że z mężem zaczynamy oddalać się od siebie, ja zajmowałam się tylko małą, nie dbałam o siebie nikogo do niej nie dopuszczałam, mąż całymi dniami przesiadywał w pracy a po pracy brał dodatkowe fuchy i tylko go widziałam, apogeum przyszło jak mała skończyła roczek, po prostu nie wytrzymałam i zrobiłam mega awanturę, że tak dalej być nie może i dałam mu wybór albo coś się zmieni albo się rozstaniemy bo ja tak dłuzej nie wytrzymam i powiem że podziałało nie było łatwo ale powoli odbudowaliśmy swoją więź i od tamtego czasu jest super, nie czuję się tylko mamą ale też seksowną kobietą dla swojego faceta, no może nie teraz ale wiem że juz drugi raz tego samego błędu nie popełnię
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 15:24   #2292
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Pisze z mieszkania Jezu ledwo żyję plecy mi odpadają stopy tak samo. Każdy mnie przegania nic mi nie pozwalają podnieść ruszyć aż mi się ryczec chce. Jeszcze 500zl zgubiłam TŻ na mnie się zdenerwował ja w płacz ale się znalazły przy śmieciach a ja nawet nie kojarzę ze tam pieniądze kladlam. Eh. Dzidek mi się rusza, wypina przeszkadza w chodzeniu. Pies uciekł mi na ulicę aż się zsikalam jak podbieglam po nią na sam środek. Chce mi się wyć.

A z dobrych info to koleżanka urodziła dziś o 0.15 i mały się tak ślicznie uśmiecha

dobrze ze pieniążki sie znalazły ...ja w ciąży jestem tonalnie odmóżdżona

. Nie denerwuj się juz
Stary 2015-02-28, 15:36   #2293
olasia
Zadomowienie

Cirkawe co u Tepsy hmmm??

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 15:46   #2294
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Cirkawe co u Tepsy hmmm??
Moze sie rozkrecilo?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Smv - najwazniejsze, ze pieniadze sie znalazly rzytul: a skoro nic Ci nie daja robic. Poloz sie i rozkoszuj widokiem waszego nowego gniazdka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 15:46   #2295
aroli
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na początku właśnie tak wyglądało, tzn po jakiś 3 miesiącach zauważyłam że z mężem zaczynamy oddalać się od siebie, ja zajmowałam się tylko małą, nie dbałam o siebie nikogo do niej nie dopuszczałam, mąż całymi dniami przesiadywał w pracy a po pracy brał dodatkowe fuchy i tylko go widziałam, apogeum przyszło jak mała skończyła roczek, po prostu nie wytrzymałam i zrobiłam mega awanturę, że tak dalej być nie może i dałam mu wybór albo coś się zmieni albo się rozstaniemy bo ja tak dłuzej nie wytrzymam i powiem że podziałało nie było łatwo ale powoli odbudowaliśmy swoją więź i od tamtego czasu jest super, nie czuję się tylko mamą ale też seksowną kobietą dla swojego faceta, no może nie teraz ale wiem że juz drugi raz tego samego błędu nie popełnię
Dzięki pocieszyłaś mnie, jak się chce to można przetrwać ten ciężki okres. Mama powtarza mi ciągle, że nie mogę go odtrącić tzn. zająć się tylko dzieckiem itp, bo później dzieci odchodzą z domu i zostaje się z mężem...i jak ta relacja będzie wyglądać zależy tylko od nas. Także wierzę jej bo moi rodzice są razem od ok 40 lat (poznali się jeszcze w liceum) i ich relacje teraz są wspaniałe, widać jak się kochają i jak świetnie się dogadują, gdy dzieci już nie ma w domu. Są dla mnie wzorem, mam nadzieję, że ja i mój mąż też damy radę.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-28, 15:54   #2296
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Kolejna słodka istotka trzymam kciuki za kp

świetny efekt, będzie pięknie wyglądać na ścianie

Po porodzie żegnacie się z lakierem do paznokci? Nie cierpię mieć niepomalowanych, robię w domu hybrydy, ale tak zaczęłam się zastanawiać i chyba trzeba zrezygnować przy pielęgnacji noworodka. Tylko na jak długo?
pewnie na początku się pożegnam, ale mam zamiar jak najszybciej wrócić nie lubię nie mieć pomalowanych paznokci, teraz maluję już też tylko bezbarwnym i już się z tym źle czuję
i też pewnie wrócę do hybrydy, bo zwykłym bym pewnie musiała codziennie malować tylko ja nie mam długich paznokci, bo przy pielęgnacji malucha to chyba to najbardziej przeszkadza, a nie sam lakier...

Cytat:
Napisane przez NinaCzenko Pokaż wiadomość
Pewnie był poruszany na forum temat znieczulenia podczas porodu.
Czy któraś z was skorzystała z niego?Czy to pomaga?I czy ponosi się jakieś koszta za zastrzyk?
Ja jestem po jednym wypadku motocyklowym(nie był poważny) i w dodatku jak trenowałam to niestety miałam kilka kontuzji...boje się,że mój poród może być bolesny.
I nie wiem co mam robić.?.?.?.?
w Polsce jeśli dany szpital ma znieczulenie to jest ono darmowe, ale niestety jeszcze niewiele szpitali je ma musisz się zorientować jak jest w Twoim

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Witam nadal w dwupaku niestety najpierw akcja sie zupełnie zatrzymala a teraz skurcze sa liche i nic poza odejściem wod nie wskazuje na rychly porod
trzymam kciuki!! jeszcze trochę!

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
U mnie szyjka już zgładzona i rozwarcie na 2. Dzwoniłam do lekarza i może tak sie dziać z tymi skrzepami krwi. Mam obserwować skurcze. Jak nie urodzę do wtorku w środę przed 8 stawić się w szpitalu...

Tepsa trzymam kciuki za Was!
dzieję się myślę, że do środy nie wytrzymasz

Cytat:
ehhh szkoda słuchać, nawet nie próbuj się denerwować takimi gadkami...co za ludzie dobrze, że każdy naokoło wie co będzie najlepsze dla TWOJEGO dziecka

Cytat:

dobrze, że się kasa znalazła! a Ty uważaj na siebie i się nie przemęczaj!

Cytat:
Hej dziewczyny !

a ja znam dużo par i małżeństw, których dziecko nie zmieniło, a nawet zbliżyło i liczę, że przy chęci i pracy obu stron u nas będzie tak samo! jeśli chodzi o nas czyli kobiety musimy pamiętać, że jak urodzi się dziecko to nie tylko ono się liczy, pamiętać o mężach/partnerach i co najważniejsze nie zapomnieć o sobie! jak będzie, zobaczymy...

my byliśmy u teściów na obiedzie, a na 18 jedziemy do mojej cioci na 50 urodziny, także intensywny dzień...trochę mnie plecy bolą, ale to już chyba normalne teraz

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Dzięki pocieszyłaś mnie, jak się chce to można przetrwać ten ciężki okres. Mama powtarza mi ciągle, że nie mogę go odtrącić tzn. zająć się tylko dzieckiem itp, bo później dzieci odchodzą z domu i zostaje się z mężem...i jak ta relacja będzie wyglądać zależy tylko od nas. Także wierzę jej bo moi rodzice są razem od ok 40 lat (poznali się jeszcze w liceum) i ich relacje teraz są wspaniałe, widać jak się kochają i jak świetnie się dogadują, gdy dzieci już nie ma w domu. Są dla mnie wzorem, mam nadzieję, że ja i mój mąż też damy radę.
o właśnie, przypomniało mi się jeszcze co zawsze mówili moi rodzice, którzy też już są bardzo długo razem, że dzieci owszem są ważne, kochają je bardzo, ale zawsze najważniejszą osobą jest mąż/żona. Moi rodzice są dla mnie przykładem i życzę sobie tak kochać się i żyć z mężem tyle lat po ślubie jak oni
Stary 2015-02-28, 15:58   #2297
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
to ja wroze porod do wtorku koniecznie i bezbolesny
dzięki nie liczę na to jednak...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 16:10   #2298
aroli
Zadomowienie

aaakarolina
Właśnie kiedyś powiedziałam siostrze TŻ, że dla mnie zawsze on będzie najważniejszy itp to popukała się w głowę i powiedziała, że dziecko się najmocniej kocha i w ogóle jak mogę tak mówić...

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-28, 16:20   #2299
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
aaakarolina
Właśnie kiedyś powiedziałam siostrze TŻ, że dla mnie zawsze on będzie najważniejszy itp to popukała się w głowę i powiedziała, że dziecko się najmocniej kocha i w ogóle jak mogę tak mówić...
moi mają 4 i tak mówią a tak naprawdę myślę, że to jest po prostu inna miłość i trzeba umieć to rozróżnić...mam nadzieję, że nie zatracę się w dziecku i nie zapomnę o mężu a to, że będę kochać małą najbardziej na świecie to oczywiste
Stary 2015-02-28, 16:43   #2300
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
A co ją obchodzi jak bedziesz karmić?
Ja jestem zwolenniczką kp ale uważam tez, ze nic na sile. Tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu, bo życie czesto weryfikuje nasze plany po swojemu

Cytat:

No i dobrze, ze masz pomoc i nie pozwalają Ci sprzątać. Dyryguj i mów jak co ma być zrobione
Super, że kasa sie znalazła

Ja chwilowo odpoczywam, mieliśmy gosci i miałam troche spraw do ogarniecia. Wieczorem idziemy na urodziny do bratanka Tzta wiec jakos dzien zleci

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 16:49   #2301
debraM
Wtajemniczenie

Nasze największe Szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2jacgzo.jpg (29,1 KB, 71 załadowań)

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 17:00   #2302
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ślicznosci

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 17:03   #2303
aroli
Zadomowienie

Cytat:
piękna !

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-28, 17:09   #2304
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Piękne Szczęście!

Witam się popołudniowo
Ja już wykąpana, pokój ogarnięty, ostatnie pranie Małego poprasowane, teraz tylko czekam na skurcze
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 17:13   #2305
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ślicznotka!!
Stary 2015-02-28, 17:14   #2306
irish cream
Raczkowanie

Coś do poczytania w wolnej chwili:
http://www.przewijak.es/styl-zyciadn...estac-nia-byc/
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,K...uticaid=6146ca
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 17:20   #2307
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
No śliczności małe..
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 17:45   #2308
crystal25
Zakorzenienie

TZ dzis o mnie zadbal i kupil mi paczki z czekolada, mleczko w tubce, i 1 kg truskawek, od razu mi lepiej a wogole to kupilam paczke gum mentosow do szpitala, jesc nie wolno podczas porodu pic tez raczej nie, to chociaz przemyce gumy truskawkowe i posprzatalismy te smieciska na ogrodku, i tak ladnie teraz
ide was nadrabiac
i cos mnie ciagnie bardzo miedzy noga a brzuszkiem, tak strasznie bardzo, i nie wiem co to a tz sie glupio smieje ze powinnam wziasc udzial w jakims bieganiu bo tak dobrze mi idzie dzis chodzenie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
przepiekne te twoje male szczescie

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:

ojej, ale dzien masz! nie placz kozo kasa sie znalazla, masz swoich ludzi pod soba, nic nie musisz robic, idz cos dobrego kupic do sklepu obok domu a reszta niech za ciebie robi a piesek chyba nie przyzwyczajony do nowego miejsca ze uciekl

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Tż sięmarzy 14'go termin ale wtedy to już ze 4kg do wypchnięcia na świat będzie
Mówisz zawyżone te czapeczki mają, ehh no szkoda. Ja dostałam w spadku pełno czapeczek ale ciepłej żadnej a tak lukłam na tvn meteo i do połowy marca 2-3 stopnie u nas będzie, w nocy przymrozki jeszcze więc na wiosenną czapeczkę za wcześnie jednak.
No to do konca nastepnego tygodnia niech sie dzieje kochana cieplej tez nie mam zadnej i nigdy nie widzialam dla tak malutkich dzieci cieplych czapek moze dlatego ze z takim dzieckiem na mroz sie nie wychodzi raczej

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-28 o 17:41
Stary 2015-02-28, 17:48   #2309
nouvelle2
Zakorzenienie

Jestem z Wami na bieżąco, ale już nie mam siły na cytowanie, wiec samolubnie napisze tylko o sobie dziwny dzień, do południa z przerwami spałam, bo bolał mnie brzuch tak na okres, co pewnie było skutkiem na 20.40 mamy wizytę i mam nadzieje, ze lekarz chociaż powie, że szyjka się skraca albo jakieś mini rozwarcie jest a potem jesteśmy umówieni do pizza hut z siostra i jej facetem także planuje wieczorne obzarstwo
Cytat:
Piękna maleńka

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 17:51   #2310
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Po 1. jechać do Biedry
po 2. liczę na małe skurcze

male skurcze mowisz

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Jestem z Wami na bieżąco, ale już nie mam siły na cytowanie, wiec samolubnie napisze tylko o sobie dziwny dzień, do południa z przerwami spałam, bo bolał mnie brzuch tak na okres, co pewnie było skutkiem na 20.40 mamy wizytę i mam nadzieje, ze lekarz chociaż powie, że szyjka się skraca albo jakieś mini rozwarcie jest a potem jesteśmy umówieni do pizza hut z siostra i jej facetem także planuje wieczorne obzarstwo

Piękna maleńka

a lekarz powie ze Pani na porodowke prosze a nie na pizze, po badaniu

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
dzięki nie liczę na to jednak...

trzeba czekac, tak naprawde nie mamy wplywu na to, no ale moze cos sie ruszy badz dobrej mysli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości