Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-28, 17:53   #2311
antoxa
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Byłam na zakupach i padam a mąż mnie poganiał z tekstem "no chodź pingwinku"

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Jestem z Wami na bieżąco, ale już nie mam siły na cytowanie, wiec samolubnie napisze tylko o sobie dziwny dzień, do południa z przerwami spałam, bo bolał mnie brzuch tak na okres, co pewnie było skutkiem na 20.40 mamy wizytę i mam nadzieje, ze lekarz chociaż powie, że szyjka się skraca albo jakieś mini rozwarcie jest a potem jesteśmy umówieni do pizza hut z siostra i jej facetem także planuje wieczorne obzarstwo

Piękna maleńka
Powodzenia na wizycie
Stary 2015-02-28, 18:06   #2312
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Nie większe wydatki zostały na koniec A mnie się ciężko zdecydować
A zabawki oglądałam kurki i takie, które imitują bicie serca.

Taki mi się pododbał: http://allegro.pl/spiaca-owieczka-po...064389089.html

Szumisie też są słodkie
fajna taka owieczka, i bicie serca mamy ona udaje po wlaczeniu.
a ja dzis termometr do kapieli synkowi kupilam, ale tylko dlatego ze na liscie do szpitala to bylo, no to wzielismy.
wieksze wydatki mialam z poczatku bo sie balam ze nie zdazymy i bedzie w d..... ze wszystkim a na raz wydac duzo pieniedzy to TZ jakis zestresowany by byl wolalam tego uniknac

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Powodzenia na wizycie
jak slodko

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość

A i ostatnio łapie mnie chandra z jednej strony strasznie nie mogę się doczekać małego a z drugiej boję się jak to będzie z TŻ, od prawie 11 lat razem, a teraz życie zmieni się o 360 stopni i nie chciałabym żeby nasze relacje się pogorszyły, jak patrzę na znajomych co mają dziecko/dzieci ehhh to 80% inne małżeństwa... ona z dzieckiem w jednym pokoju, on w drugim... zero buziaków, przytuleń, wspólnego spędzania czasu, narzekania itp itd...

tez sie o to boje, dlatego trzeba zadbac o wszystko, a nie miec przed oczami tylko swoje dziecko wiadomo ze maluszek na pierwszym miejscu, ale nie mozna odpychac TZ, i zapomniec o tym ze sie go ma, zaniedbac sie itd. mam nadzieje ze nasze sie nie pogorsza, chociaz tego nie wiem, ale postaram sie za wszelka cene zeby tak nie bylo

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość

dobre artykuly, zwlaszcza o matce, zeby byc dobra matka trzeba przestac nia byc i ja nie widze w tym nic zlego, sama mam nadzieje na czas dla siebie, na oderwanie sie od tej codziennosci ktora mnie czeka, ktorej pewnie czasami bede miec dosc, i nikomu o tym nie powiem, i wyjscie raz na jakis czas na zakupy, czy do fryzjera, czy z TZ ale bez dzieci a moj synek i tak bedzie przeze mnie dbany, kochany i ''rozpieszczany'' najbardziej jak to jest mozliwe
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 18:08   #2313
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
male skurcze mowisz

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

a lekarz powie ze Pani na porodowke prosze a nie na pizze, po badaniu

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

trzeba czekac, tak naprawde nie mamy wplywu na to, no ale moze cos sie ruszy badz dobrej mysli
Nie ma takiej opcji! Najpierw pizza, potem porodówka

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość

Powodzenia na wizycie
Dziękuję

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 18:09   #2314
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki pocieszyłaś mnie, jak się chce to można przetrwać ten ciężki okres. Mama powtarza mi ciągle, że nie mogę go odtrącić tzn. zająć się tylko dzieckiem itp, bo później dzieci odchodzą z domu i zostaje się z mężem...i jak ta relacja będzie wyglądać zależy tylko od nas. Także wierzę jej bo moi rodzice są razem od ok 40 lat (poznali się jeszcze w liceum) i ich relacje teraz są wspaniałe, widać jak się kochają i jak świetnie się dogadują, gdy dzieci już nie ma w domu. Są dla mnie wzorem, mam nadzieję, że ja i mój mąż też damy radę.
Dziewczyny damy rade, ale i my i nasi TZ musimy nad tym pracowac.
Ja bym chciala, zebysmy raz na jakis czas mieli chwile dla siebie. Dlatego jak moja mama sie zaoferuje ze jakis wieczor zostanie z mala to pewnie skorzystamy.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 18:16   #2315
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja bym chciala, zebysmy raz na jakis czas mieli chwile dla siebie. Dlatego jak moja mama sie zaoferuje ze jakis wieczor zostanie z mala to pewnie skorzystamy.

jestem tego samego zdania jesli moja mama badz tesciu sie zaoferuje chetnie z tej propozycji skorzystamy, i wyskoczymy gdzies z TZ tylko my we dwoje, takie cos dobrze nam zrobi szczegolnie ze nie mamy blisko nikogo, a tescia czy moja mame czasami widzimy rzadziej niz przez miesiac,dwa

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:

Dziękuję
Oby lekarz powiedzial ze na porodowke to mu powiesz, ze zjesz pizze i juz ruszasz na swoj wlasny porod
Stary 2015-02-28, 18:17   #2316
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Fajny ten pierwszy artykuł, to prawda, że nie można być tylko matką.

Cieszę się, że nie jestem sama z moimi obawami, ale to prawda, że dużo zależy od nas żebyśmy nie zwariowały na punkcie dziecka, że nie możemy uważać go za swoją własność itp ale też od naszych TŻ żeby zaangażowali się od samego początku.
Okaże się jak to będzie jestem dobrej myśli.

A co do karmienia piersią, fajnie jakby się udało, na szczęście już co nieco leci więc jestem pełna nadziei, a dieta owszem chociaż mam zamiar próbować i sprawdzać co konkretnie może uczulać małego lub powodować ból brzuszka.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 18:18   #2317
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem z Wami na bieżąco, ale już nie mam siły na cytowanie, wiec samolubnie napisze tylko o sobie dziwny dzień, do południa z przerwami spałam, bo bolał mnie brzuch tak na okres, co pewnie było skutkiem na 20.40 mamy wizytę i mam nadzieje, ze lekarz chociaż powie, że szyjka się skraca albo jakieś mini rozwarcie jest a potem jesteśmy umówieni do pizza hut z siostra i jej facetem także planuje wieczorne obzarstwo

Piękna maleńka
Kciuki za wizyte i zeby rozwarcie sie pojawilo
Aaaaa pizzzzzza, z serem w krawędziach. Przynieś trochę

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-28, 18:20   #2318
aroli
Zadomowienie

Moi rodzice też się zadeklarowali, że chętnie będą brać małego do siebie, ale jak to będzie to się okaże na szczęście moja mama nie pracuje także nudzi jej się w domu i już nie może się doczekać małego

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-28, 18:24   #2319
asiulek8
Wtajemniczenie

Właśnie wróciłam z Biedry. Między regałami młoda tak mi głowe wbiła i kuła ... że aż jęknęłam. To bylo takie mocne, że aż łudziłam się przez chwilę, że może wody mi odeszły

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-28, 18:24   #2320
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Witam nadal w dwupaku niestety najpierw akcja sie zupełnie zatrzymala a teraz skurcze sa liche i nic poza odejściem wod nie wskazuje na rychly porod
oj biedna, mam nadzieję, że teraz jak to piszę już tulisz maluszka

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebne mi trochę Waszej magi. Skurcze są,ale w cały świat i nic większego się nie dzieje. Męczą, i tylko tyle. Gdyby nie ta krew z szyjki to z takimi skurczami moglabym lezec w domu...a tu dupcia ani porodu ani wypisu.a
może trochę pospaceruj i się rozkręci?

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Nasze największe Szczęście
sama słodycz, do schrupania

Cytat:
Myślę, że we wszystkim trzeba mieć umiar. Co prawda żartuję mówiąc do męża, że szykuje mu się konkurent, ale planujemy zajmować się nim wspólnie. Poza tym jak tylko ogarniemy tę nową sytuację życiową chcemy wrócić do tańca- to nasze wspólne zamiłowanie i nie chcemy z niego rezygnować tylko dlatego, że będzie nas troje.

aaakarolina Tak, u mnie też krótkie paznokcie, ale któraś z mam kiedyś wspomniała, że lepiej na początku nie malować, bo trzeba maluszkowi jamę ustna przecierać. Nie wgłębiłam się w temat, a zaraz się przyda.

Babcia przyniosła dzisiaj skończony komplecik do łóżeczka Ale jestem zadowolona. Tylko zastanawiam się od kiedy można używać poduszki klin.
No i ogólnie dzień mam cudowny- babcia wyprasowała całe zaległe pranie, kuzynka wysprzątała mieszkanie, a teściówka przywiozła bigos na obiad czuję się rozpieszczana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00730[1].jpg (106,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00731[1].jpg (110,1 KB, 32 załadowań)
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 18:25   #2321
irish cream
Raczkowanie

Cytat:

dobre artykuly, zwlaszcza o matce, zeby byc dobra matka trzeba przestac nia byc i ja nie widze w tym nic zlego, sama mam nadzieje na czas dla siebie, na oderwanie sie od tej codziennosci ktora mnie czeka, ktorej pewnie czasami bede miec dosc, i nikomu o tym nie powiem, i wyjscie raz na jakis czas na zakupy, czy do fryzjera, czy z TZ ale bez dzieci a moj synek i tak bedzie przeze mnie dbany, kochany i ''rozpieszczany'' najbardziej jak to jest mozliwe
No dokładnie mam takie samo zdanie, chociaż jeszcze niedawno patrzyłam dziwnie na koleżanki, które chcą "odpocząć"od swoich dzieci. Ja jeszcze nie urodziłam, a wiem, że będę chciała raz na jakiś czas wyskoczyć sama dla siebie Tż pojechał po kebaba i frytki i cole!!!! Ale Go kocham
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 18:27   #2322
smv
Zakorzenienie

DebraM jaka śliczna cudna dzidzia. Jeju naprawdę wam zazdroszczę ze juz macie dzidzie przy sobie. Ja się tak strasznie bije porodu. Na Śr nie chodziłam bo u nas nie ma więc nie wiem jak to wszystko ma wyglądać. Czytałam stronę rodzicpoludzku i coś tam niby się wie ale to nie to samo.
Nouvelle zazdroszczę pizzahut - lubię bardzo

Ja umieram z bólu. Nic nie robiłam ale kilka rejsów na 3 piętro a do tej pory windą wiec różnice czuje. Mam mega zakwasy i generalnie miało być samo malowanie ale tato mój of kors dopatrzyl się dziurek i dziureczek.
Stary 2015-02-28, 18:32   #2323
irish cream
Raczkowanie

martunka śliczny kącik

Cytat:
Moi rodzice też się zadeklarowali, że chętnie będą brać małego do siebie, ale jak to będzie to się okaże na szczęście moja mama nie pracuje także nudzi jej się w domu i już nie może się doczekać małego
Moi rodzice raczej nie zostaną z Małym, bo mama cały czas mówi, że boi się małych dzieci Tato mówi, że by został, ale jest po wylewie i ma w znacznym stopniu niewładną prawą stronę. Zresztą mama jest po jednostronnej mastektomii i też ma ograniczone ruchy. Ale po ciuchu liczę na teściów. Oboje są raczej żwawi i myślę, że nie będzie problemu
Stary 2015-02-28, 18:34   #2324
aaakarolina
Wtajemniczenie

A my w drodze na imprezę złapaliśmy gumę :/ miesiąc wcześniej mąż też złapał i do dzisiaj nie ogarnął koła zapasowego...na szczęście blisko mieszka kolega, który miał oponę i pożyczył, także teraz mąż z bratem wymieniają a ja o dziwo nawet się nie zdenerwowałam tylko pomyślałam sobie, że dobrze, że to nie w drodze do szpitala siedzę sobie w ciepłym samochodzie brata a oni pracują :P
Stary 2015-02-28, 18:37   #2325
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebne mi trochę Waszej magi. Skurcze są,ale w cały świat i nic większego się nie dzieje. Męczą, i tylko tyle. Gdyby nie ta krew z szyjki to z takimi skurczami moglabym lezec w domu...a tu dupcia ani porodu ani wypisu.a
juz czarujemy moze te skurcze sie dzis rusza w nocy?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
A my w drodze na imprezę złapaliśmy gumę :/ miesiąc wcześniej mąż też złapał i do dzisiaj nie ogarnął koła zapasowego...na szczęście blisko mieszka kolega, który miał oponę i pożyczył, także teraz mąż z bratem wymieniają a ja o dziwo nawet się nie zdenerwowałam tylko pomyślałam sobie, że dobrze, że to nie w drodze do szpitala siedzę sobie w ciepłym samochodzie brata a oni pracują :P
super podejscie no i dobrze ze to nie w drodze do szpitala

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
oj biedna, mam nadzieję, że teraz jak to piszę już tulisz maluszka

może trochę pospaceruj i się rozkręci?

sama słodycz, do schrupania

Myślę, że we wszystkim trzeba mieć umiar. Co prawda żartuję mówiąc do męża, że szykuje mu się konkurent, ale planujemy zajmować się nim wspólnie. Poza tym jak tylko ogarniemy tę nową sytuację życiową chcemy wrócić do tańca- to nasze wspólne zamiłowanie i nie chcemy z niego rezygnować tylko dlatego, że będzie nas troje.

aaakarolina Tak, u mnie też krótkie paznokcie, ale któraś z mam kiedyś wspomniała, że lepiej na początku nie malować, bo trzeba maluszkowi jamę ustna przecierać. Nie wgłębiłam się w temat, a zaraz się przyda.

Babcia przyniosła dzisiaj skończony komplecik do łóżeczka Ale jestem zadowolona. Tylko zastanawiam się od kiedy można używać poduszki klin.
No i ogólnie dzień mam cudowny- babcia wyprasowała całe zaległe pranie, kuzynka wysprzątała mieszkanie, a teściówka przywiozła bigos na obiad czuję się rozpieszczana

slicznie wyglada teraz tylko maluszka tam brakuje
ale ci dobrze wszyscy cos ci robia
Stary 2015-02-28, 18:38   #2326
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A my w drodze na imprezę złapaliśmy gumę :/ miesiąc wcześniej mąż też złapał i do dzisiaj nie ogarnął koła zapasowego...na szczęście blisko mieszka kolega, który miał oponę i pożyczył, także teraz mąż z bratem wymieniają a ja o dziwo nawet się nie zdenerwowałam tylko pomyślałam sobie, że dobrze, że to nie w drodze do szpitala siedzę sobie w ciepłym samochodzie brata a oni pracują
Zmienią szybko i ruszycie dalej ja to bym pewnie panikowała. Wstyd się pezyznać, ale nie umiem koła zmienić

DebraM - śliczny aniołek. Jejciu jakie te nasze dzieciaczki wątkowe są śliczne. Aż się naszej Małej nie mogę doczekać.

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-02-28 o 18:39
Stary 2015-02-28, 18:42   #2327
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie mam takie samo zdanie, chociaż jeszcze niedawno patrzyłam dziwnie na koleżanki, które chcą "odpocząć"od swoich dzieci. Ja jeszcze nie urodziłam, a wiem, że będę chciała raz na jakiś czas wyskoczyć sama dla siebie Tż pojechał po kebaba i frytki i cole!!!! Ale Go kocham
smacznego wam
tez tak dziwnie patrzylam, zaczynajac od tego ze ( wstyd przyznac ) smialam sie troszke jak ciezarna porusza sie po ulicy w zaawansowanej ciazy a teraz sama tak mam
wychodzi na to, ze dopoki cos nas nie dotknie nie jestesmy w stanie tego zrozumiec

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
DebraM jaka śliczna cudna dzidzia. Jeju naprawdę wam zazdroszczę ze juz macie dzidzie przy sobie. Ja się tak strasznie bije porodu. Na Śr nie chodziłam bo u nas nie ma więc nie wiem jak to wszystko ma wyglądać. Czytałam stronę rodzicpoludzku i coś tam niby się wie ale to nie to samo.
Nouvelle zazdroszczę pizzahut - lubię bardzo

Ja umieram z bólu. Nic nie robiłam ale kilka rejsów na 3 piętro a do tej pory windą wiec różnice czuje. Mam mega zakwasy i generalnie miało być samo malowanie ale tato mój of kors dopatrzyl się dziurek i dziureczek.

odpoczywaj heh moj tesc tez jak cos zobaczy dodatkowo to sie za to zabiera, no bo kiedy pozniej, mowi od razu trzeba a nie....

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Właśnie wróciłam z Biedry. Między regałami młoda tak mi głowe wbiła i kuła ... że aż jęknęłam. To bylo takie mocne, że aż łudziłam się przez chwilę, że może wody mi odeszły
takie wkrecanie sie to dobry znak ja juz chodzic dzis nie moge, tak mnie ciagnie, ze poruszam sie gorzej niz moja babcia
Stary 2015-02-28, 18:46   #2328
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
teraz już może być tylko lepiej
Stary 2015-02-28, 18:51   #2329
aroli
Zadomowienie

Cytat:
martunka śliczny kącik

Moi rodzice raczej nie zostaną z Małym, bo mama cały czas mówi, że boi się małych dzieci Tato mówi, że by został, ale jest po wylewie i ma w znacznym stopniu niewładną prawą stronę. Zresztą mama jest po jednostronnej mastektomii i też ma ograniczone ruchy. Ale po ciuchu liczę na teściów. Oboje są raczej żwawi i myślę, że nie będzie problemu
To na prawdę szczęście mieć dziadków blisko, wiele osób pochodzi np z innych miast i ma bliskich często po 300 km od siebie, wtedy to problem.
Ja tez mogę liczyć na teściową, z tym, że ona strasznie rozpieściła swoją wnuczkę, ale mieszkają razem to też inaczej niż zostać z dzieckiem raz w miesiącu.

Cytat:
Zmienią szybko i ruszycie dalej ja to bym pewnie panikowała. Wstyd się pezyznać, ale nie umiem koła zmienić

DebraM - śliczny aniołek. Jejciu jakie te nasze dzieciaczki wątkowe są śliczne. Aż się naszej Małej nie mogę doczekać.
Ja też bym raczej sama nie zmieniła

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-28, 18:55   #2330
crystal25
Zakorzenienie

jej jaka spiaca sie zrobilam. kawa sie robi, to poczuje sie lepiej
ciekawe jak tam lesyeux po cc sie czuje, i Tepsia no i gdzie Michiru
Stary 2015-02-28, 18:55   #2331
ojustyna
Zadomowienie

trzymam kciuki za dziewczyny co to się u nich pozaczynało, oby się szybko skończyło
debra dzidzia prześliczna

a mnie od wczoraj boli brzuch, całe szczęście że mała aktywna bo bym się zamartwiała a do tego mam skurcze ale nieregularne, obym dotrwała jeszcze kilka dni
Stary 2015-02-28, 19:19   #2332
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
jest prześliczna! Gratuluję!

Cytat:
trzeba czekac, tak naprawde nie mamy wplywu na to, no ale moze cos sie ruszy badz dobrej mysli
to prawda... nie mamy na to większego wpływu
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 19:19   #2333
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja dzisiaj podłogi na kolanach myłam, i dorobiłam sie tylko bólu pleców. Mały przez dwie godz kopał jak szalony, jak byłam w carrefourze po zakupy to szłam jakbym miała piłkę między nogami. A na wieczór spokój, nic sie nie szykuje

Nouvelle- daj znac jak po wizycie. Smacznej pizzy.

Ja zjadłam u mamy schabowego z fryteczkami.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 19:22   #2334
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za dziewczyny co to się u nich pozaczynało, oby się szybko skończyło
debra dzidzia prześliczna

a mnie od wczoraj boli brzuch, całe szczęście że mała aktywna bo bym się zamartwiała a do tego mam skurcze ale nieregularne, obym dotrwała jeszcze kilka dni
3mam kciuki zeby jeszcze sie nic nie zaczynalo

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj podłogi na kolanach myłam, i dorobiłam sie tylko bólu pleców. Mały przez dwie godz kopał jak szalony, jak byłam w carrefourze po zakupy to szłam jakbym miała piłkę między nogami. A na wieczór spokój, nic sie nie szykuje

dzisiaj kazdy dobry obiadek mial widze
odpocznij juz, starczy tego mycia i robienia
Stary 2015-02-28, 19:24   #2335
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

podłogi na kolanach ? szalona !! masz ty energie dziewczyno

a ja jadłam kartacze, teścióweczka zrobiła na specjalne zamówienie, bo taką miałam na nie ochote i teraz w brzuchu już wogle miejsca nie ma

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
3mam kciuki zeby jeszcze sie nic nie zaczynalo
dziękujemy chociaż jak chodze to mam wrazenie że mała mi zaraz dołem wypadnie, oby tak się nie stało
Stary 2015-02-28, 19:27   #2336
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

a ja jadłam kartacze, teścióweczka zrobiła na specjalne zamówienie, bo taką miałam na nie ochote i teraz w brzuchu już wogle miejsca nie ma

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

dziękujemy chociaż jak chodze to mam wrazenie że mała mi zaraz dołem wypadnie, oby tak się nie stało
Dałam rade tylko jeden pokój 25m a reszte juz mopem, bo pomyslałam sobie jakby moje kolana wygladały potem na porodówce
Kartacze jadłam z dwa razy w życiu, szkoda że u mnie nikt takich zamówien nie przyjmuje. Mniam!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 19:32   #2337
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

zajrzalam z ciekawosci w google, i wyglada to jak pyza z czyms w srodku uwielbiam pyzy jesc, ale nie wiem czy ta nazwa cos ci mowi
napewno wkreca sie bardziej zeby byc juz gotowa do wyjscia kochana, czytalam o tym troszke.....ale to nie oznacza ze urodzisz od razu nie martw sie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Dałam rade tylko jeden pokój 25m a reszte juz mopem, bo pomyslałam sobie jakby moje kolana wygladały potem na porodówce
Kartacze jadłam z dwa razy w życiu, szkoda że u mnie nikt takich zamówien nie przyjmuje. Mniam!
szalona ja to jak odkurzaczem jade po mieszkaniu to zdechnieta jestem po
Stary 2015-02-28, 19:38   #2338
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
25 m to o 25 za dużo, ja od mopa umieram, kible szorować to nie przeszkadza a tyko za mopa się zabiore i buntowniczka moja tak się ułoży że mi noge odbiera taka wredotka

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
zajrzalam z ciekawosci w google, i wyglada to jak pyza z czyms w srodku uwielbiam pyzy jesc, ale nie wiem czy ta nazwa cos ci mowi
napewno wkreca sie bardziej zeby byc juz gotowa do wyjscia kochana, czytalam o tym troszke.....ale to nie oznacza ze urodzisz od razu nie martw sie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

szalona ja to jak odkurzaczem jade po mieszkaniu to zdechnieta jestem po
bo kartacze to takie pyzy tylko w wersji xxl no i domowej roboty to takie mniaaaaam tyle czasu za mną chodziły aż wreszcie głód zaspokojony
im bliżej terminu tym bardziej nie chce rodzić, jakaś dziwna się robie
i ciekawe jak tam dziewczyny co do szpitali potrafiały, może już są po wszystkim hmmmm
Stary 2015-02-28, 19:41   #2339
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Plamienie z szyjki nadal się utrzymuje, skurcze raz słabsze raz mocne,nie regularne co świadczy o tym,,że mecze się z przepowiadajcymi juz 24 i albo coś się w nocy rozkręci albo będę się tak męczyć z tydzień. Spaceruje żeby coś się ruszyło i wierzę w Wasze wizazowe moce niby pprzrpowiadajace a biodra chce rozsadzic..
Stary 2015-02-28, 19:41   #2340
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka cudowna

Cytat:
fajna taka owieczka, i bicie serca mamy ona udaje po wlaczeniu.
a ja dzis termometr do kapieli synkowi kupilam, ale tylko dlatego ze na liscie do szpitala to bylo, no to wzielismy.
wieksze wydatki mialam z poczatku bo sie balam ze nie zdazymy i bedzie w d..... ze wszystkim a na raz wydac duzo pieniedzy to TZ jakis zestresowany by byl wolalam tego uniknac
Owieczka fajna, ale jak obejrzałam na youtube jak były filmiki z nią to się okazało, że taka bez szału i te dźwięki dość sztuczne. I postanowiłam zamówić szumisia Z tej strony, którą polecała Edith
www.szumisie.pl

Cytat:
Ciekawe czy Zosieńka tak się z mamą zgodzi, co do tej kolejności

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Śliczny komplecik

Cytat:
jej jaka spiaca sie zrobilam. kawa sie robi, to poczuje sie lepiej
ciekawe jak tam lesyeux po cc sie czuje, i Tepsia no i gdzie Michiru
No właśnie. Michiru długo nie było...
Tak mi smaku tą kawą narobiłaś, że też sobie chyba zrobię

Cytat:
Tak łatwo to nie będzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości