|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak odżywić włosy przed rozjaśnianiem?
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak odżywić włosy przed rozjaśnianiem?
Dobrze, że pomyślałaś teraz o odżywieniu, ZANIM pofarbowałaś. Nie będzie jeszcze jednego wątku pt. "olaboga, spaliłam włosy rozjaśniaczem, jak to się stało???"
![]() Na wizażu masz maaasę wątków o pielęgnacji włosów, także rozjaśnianych. Niestety, jest to zabieg inwazyjny, który w jakimś stopniu i tak na włosy wpłynie. Sama odżywka to za mało, wzbogać swoją pielęgnację o treściwe maski (uniwersalnej nie ma, musisz przebadać na swoich włosach, całkiem sporo osób chwali Kallosy, a wybór ich jest przeogromny - tylko uważaj na proteiny, więc lepiej miej maskę proteinową i taką, gdzie będzie ich mniej lub wcale - ale to zależy od twoich włosów) i najlepiej oleje - przez te kilka miesięcy włosy powinny dostać niezłego kopa od nich. Na wypadanie jest sporo sposobów, od diy kozieradki, po specyfiki z apteki. Przede wszystkim obchodź się z włosami delikatnie, nie szarp, nie myj mocnymi szamponami i nie szoruj skóry głowy. Zadbaj o dietę, a jeśli wypadanie jest mocno nasilone, zbadaj krew. O tym też znajdziesz na wizażu, użyj wyszukiwarki. Po rozjaśnieniu polecam wątek dziewczyn blond i dalszą pielęgnację. Od siebie, jako sprawdzony zestaw na naprawienie włosów po rozjaśnianiu, co również ci się przyda, jak i przed rozjaśnianiem, mogę podać swoje KWC: - szampony Alterry (ale ja nie mam nic do SLS ani pochodnych - i znów, sprawdź na swojej głowie), rozcieńczony - pomarańczowa maska z mlekiem i miodem z Hebe -odżywka Pental Fresh -Agafia, ekspresowa maska -kallosy, byle nie mleczny To jest mój "reanimacyjny po-blondowy" zestaw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak odżywić włosy przed rozjaśnianiem?
Co do Kallosow, ten z algami nie ma protein i jest absolutnie najlepszy! Nic mi tak włosów nie nawilżylo jak żyje.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.