|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Karo
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII
Cytat:
jestem blondynką i nigdy nie malowałam sobie rzęs na brązowo, bo źle bym się czuła, od zawsze czarne i mam to w nosie czy ktoś to uważa za naturalne czy nie
|
|
#2282 | |
|
Konto usunięte
|
Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII
Cytat:
Stacjonarnie w USA Naked i Too Faced wychodzą trochę taniej niż u nas (jak trafisz w Sephora na -20% to różnicy nie ma). Naked to coś około $50 a TooFaced $49, więc nie jest dużo taniej. Edytowane przez 201607131114 Czas edycji: 2015-03-01 o 00:11 |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpalilam teraz i jakość już jest. ![]() Dla mnie choćby ktoś byl rudy, siwy, czarny, blond, brąz... rzęsy tylko i wylącznie czarne. Nie potrafię się przekonać do brązu i granatu. A jeśli ktoś używa i lubi to chwała mu za to.
ilonalulu... https://www.youtube.com/channel/UCBR...lql0K_syDQO04g Edytowane przez ilciadzaga Czas edycji: 2015-03-01 o 00:28 |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Karo
|
|
#2287 | |
|
Konto usunięte
|
Chyba wszystkie blondyny jakie znam uzywaja czarnych tuszy. Moim zdaniem wygladaja w nich b. fajnie.
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Co ja przeczytalam Chyba czas isc spac...
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze na poczatku po wrzuceniu filmiku u każdego jest niska jakość, youtube musi chwile przetworzyć. |
|
|
|
|
#2289 |
|
niepolubiecie
|
to czy blondynce pasują ciemne czy jasne oprawy oczu zależy od typu urody i naturalnego poziomu kontrastu. jeżeli ktoś ma kontrastowy typ urody (czyli duża róznica pomiedzy nasyceniem koloru lub temperatury włosów, cery, oczu i ich opraw) i naturalne blond włosy będzie wyglądał w czarnym tuszu ok. Jeżeli jest mała różnica pomiędzy nasyceniem opraw oczu, włosów i cery będzie to wyglądało słabo i sztucznie. tak samo jeśli ktoś jest ciemnowłosy, z dużym kontrastem i przefarbuje na blond powinien celować w jasne odcienie, pasujące temperaturą (chłód, ciepło, neutral), wtedy też będzie ok, za to niedobrana temperatura da efekt odwrotny od zamierzonego. Chociaż jest to na pewno kwestią gustu i znajdą się wyjątki.
Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-03-01 o 00:43 |
|
|
|
#2290 | ||
|
Karo
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
|
|
#2291 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
Kim nie ma dużego kontrastu przez ciemną karnację, więc jak go sobie zwiększa to włosy są od czapy. Chociaż z drugiej strony dużą rolę w odbiorze odgrywa jednak gust. dla jednych Ditta von Teese będzie sztuczna i przemalowana, dla innych.
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2293 | |
|
Konto usunięte
|
Ale, przepraszam, o co Ci chodzi? :P
Cytat:
Obejrzałam jeszcze raz pod kątem bułko-foki. Nie dostrzegłam. |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widzę że od jakiegoś czasu wiele z was pisze o odżywce L4L i mam pytanie - czy ktoś z was też się spotkał ze zjawiskiem "suchych oczu" po tej odżywce? Pomijam fakt, że kiedy jej używałam zrobił mi się różowy pasek na powiece (na szczęście już prawie całkiem zszedł i na pewno nie był tak widoczny jak u np. Katosu) ale musiałam odstawić tą odżywkę bo czułam po prostu taki dziwny dyskomfort. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze miał takie skutki uboczne bo faktycznie efekty po tej odżywce były super ale chyba nie zaryzykuje powrotu do niej
![]() A i jestem blondynką i też używam czarnego tuszu :P Pamiętam, że w jakimś filmiku makijażowym Mary Greenwell powiedziała, że ona się nie cacka z brązowymi tuszami i zawsze używa czarnych - wzięłam to sobie do serca
|
#2295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny , wprawdzie to nie będzie wpis na temat juciuberek
powiem Wam, że jak przerobię wszystkie ćwiczenia na każdą partię mięsni twarzy to czuję się jakbym wróciła z siłowni
|
#2297 | |
|
Raczkowanie
|
9
Cytat:
Bardzo często: nadmierny wzrost rzęs (do 45% chorych w pierwszym roku), przekrwienie spojówek (do 44% chorych w pierwszym roku), świąd (do 14% chorych w pierwszym roku). Często: powierzchniowe punktowe zapalenie rogówki, nadżerka rogówki, uczucie pieczenia w oku, podrażnienie oczu, alergiczne zapalenie spojówek, zapalenie brzegów powiek, pogorszenie ostrości widzenia, astenopia, obrzęk spojówki, uczucie obecności ciała obcego, uczucie suchości oka, ból oka, światłowstręt, łzawienie, wydzielina z oka, zaburzenia wzroku, wzmożona hiperpigmentacja tęczówki, ściemnienie rzęs, ból głowy, nadciśnienie tętnicze, zaczerwienienie powiek, świąd powiek, hiperpigmentacja skóry wokół oczodołu, nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby. Dzisiaj przyszły mi moje pierwsze pędzle zoevy z tej nowej serii i sama nie wiem. Wszędzie czytałam na blogach ze są zrobione z dużą precyzją itd. A u mnie brak było jednej osłonki, a w niektórych pędzlach odstają włoski. Pędzel do podkładu nie różni się wiele od mojego starego z sunshade minerals. Chyba liczyłam na zbyt wiele Wysłano z tel. |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu oczki nie włoski - nie odrosną :P
https://www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2015-03-01 o 02:56 |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłano z tel. |
|
|
|
|
#2300 | |
|
niepolubiecie
|
stężenie bimatoprostu w takich odżywkach stosowane zgodnie z przeznaczeniem na linię rzęs pedzelkiem nie ma szans wywołać czegokolwiek ogólnoustrojowego (vide np. nadciśnienie tętnicze czy bóle głowy).
Cytat:
z drugiej strony jest to oczywiście kwestia induwidualna, bo ryzyko jest nieporównywanie mniejsze niż przy wielu zabiegach medycyny estetycznej choćby. w kwestii masła shea krótko - to, co zawiera masło shea to jedno, a to w jakiej postaci, stężeniu i jaką ma szansę zdziałać cokolwiek to drugie. Co innego np. kilkunasto w porywach do kilkudziesięciu procent masła shea w składzie tego co nakłada się pod oczy. Wtedy to świetny pomysł. W innym przypadku niewiele zmienia czym natłuścimy skórę pod oczami. Odczucie wynika z róznic tego jak się rózne tłuszcze wchłaniają i zachowują na skórze. Ta cała dezinformacja to cena, którą płacimy za możliwość kupowania naturalnych surowców, biochemię urody itd. wiele mitów, uproszczeń, przekręceń. Tak jak to, że kolagen w kremie pod oczy nie wbuduje się w strukturę skóry nie oznacza, że bez sensu stosować coś takiego na powierzchnię naskórka.
Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-03-01 o 03:49 |
|
|
|
|
#2301 | |||
|
Kociara
|
Cytat:
no tak, podtony to widać jasno po fotkach, mi chodziło bardziej o porównanie jakości. Too Facet podobno się nie osypują (co lubią robić paletki Naked), a jak przy nich wypada Nude Tude w tej kwestii? Może napiszę maila do Maxi, ona ma obie paletki.Cytat:
A co do rzęs blondynek , to zgadzam się z Roseplum - to zależy od kontrastu. Moja przyjaciółka jest biała jak papier i maluje rzęsy na brązowo, w czarnych wygląda wulgarnie, wyjątek robi przy imprezowym smokey. Ale tak na prawdę mało jest aż tak jasnych blondynek (jasnych ogólnie, nie tylko na głowie). Cóż, Tobie nie pasuja makijaże Salix, mi nie pasuje kiedy makijaż (poza okiem i ustami) widać na twarzy. Mało komu wychodzi to naprawdę naturalnie i ma do tego rękę. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
No a konkretnie co zawiera i jaką ma szansę zadziałać? Sorki, ale dalej niczego się nie dowiedziałam ![]() Edytowane przez Ciemna163 Czas edycji: 2015-03-01 o 09:24 |
|||
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ogólnie denerwuje mnie stwierdzenie typu: naturalny makijaż, naturalny efekt i inne takie bla bla bla. Nie po to robi się makijaż, siedzi przed tym lustrem i macha tym pędzelkiem żeby "tego nie było widać". No śmieszne to dla mnie, maluje się po to żeby to było widać. Cytat:
?
Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2015-03-01 o 10:02 |
||
|
|
|
#2303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sprawę widzę tak - pani Bogumiła (która reprezentuje tutaj statystyczną użytkowniczkę kosmetyków) przetestowała na sobie dziesiątki kremów reklamowanych jako skóro-cuda. Co ciekawe, kremy te reklamowane są posiadaniem w składzie naturalnych składników typu oleje, kwas hialuronowy, algi, ekstrakty roślinne. Efekty kiepskie. Potem "pani Bogumiła" nakłada na twarz czysty olejek, który nie dosyć, że kosztuje frakcję tego, co płaciła za reklamowane tym składnikiem kremy, to jeszcze skóra w końcu zaczyna się cieszyć. Według mnie, 90% gotowych kremów dostępnych na rynku nie jest warta swojej ceny ze względu na jakość składników, z których jest skomponowana (śladowe ilości składnik aktywnych pod koniec składu, umieszczone na tanich wypełniaczach-"chmurach"). I tu przechodzę do rzeczy w końcu Nie znalazłam jeszcze produktu, który pod względem chemicznym byłby bardziej wartościowy od tego, co robi ze skórą mieszanka czystych olejków i kwasu hialuronowego. I masła shea ![]() Edit: p. BOGUSŁAWA, oczywiście!
Edytowane przez MostlyAhhhs Czas edycji: 2015-03-01 o 10:22 |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2305 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
Ja nakładam róż, brozner, rozświetlacz tak żeby wyglądało to ładnie, naturalnie, żeby pasowało kolorystycznie ale nie łudzę się że nikt nie widzi tego że efekt jest uzyskany za pomocą kosmetyków. Zauważy to każda przeciętnie rozgarnięta osoba a co dopiero ktoś kto ogląda YT urodowy. ![]() Właściwie to bym nawet nie skomentowała twojego posta bo różne są gusta gdybyś nie dodała że to takie idiotyczne wg ciebie. Co do tuszy, nie znam żadnej blondynki która stosuje brązowy tusz, ja mam mało kontrastująca urodę i tez używam czarnego. Po za tym, do niedawna przedłużałam sobie rzęsy (czarne) taka jestem wulgarna
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Uwielbiam delikatne, naturalne makijaże, ale jednak gdzieś tam w głębi serca należę do obozu 'Lubimy mocne, widoczne konturowanie' (oczywiście wszystko łądnie roztarte i bez przesadyzmu - konturowanie Kim K. nie jest dla mnie w ogóle przesadą, lubię to, jak wygląda jej makijaż w większości przypadków, choć wiem, że warstw niemało. Ale też wiem, że świetnie wygląda bez niczego na twarzy - może dlatego.https://instagram.com/p/zoK3IJOS9t/?modal=true no dobra, mina słaba
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Makijaż Kim Kardashian to dla mnie mistrzostwo świata, ale zdaję sobie sprawę, że nie jest to efekt tworzony przez nią i na pewno nie w 10 min.
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=ILT8LUWrTO8 jest filmik, na którym ziomeczek ją maluje, ale to już 4 lata temu było - teraz widać nawet na galach różnych, ze ten jej makijaż poszedł jednak w inną stronę.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2015-03-01 o 11:15 |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Karo
|
Cytat:
|
|
#2310 |
|
niepolubiecie
|
ciemna - nie wiem skąd założenie, że z moich wypowiedzi zawsze trzeba się czegoś konstruktywnego dowiedzieć.
napisałam co sądzę, nie mam ochoty ani nikomu doradzać w tej kwestii, ani toczyć kilometrowych dyskusji na ten temat, stąd lakoniczne wypowiedzi. ![]() Mostly - argemnt z Pani Bogusławy dla mnie wyjątkowo nietrafiony, bo sama nie raz wspominała, że stać ją na różne kosmetyki od niedawna i w kluczowym dla skóry okresie stosowała zwykły krem i nie interesowała się składami. Poza tym używa wielu kosmetyków marek selektywnych z których przynajmniej te, których składy ja znam faktycznie szału nie robią. Nie traktuj (Ty i nie tylko Ty) mojej lakoniczności personalnie, jako "nie będę dyskutować z Mostly czy da się skuteczniej zapobiegać, czy kosmetyki działają". Zwyczajnie jestem już zmęczona ogromem internetowych kilometrowych dyskusji tego typu. Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-03-01 o 11:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Chyba czas isc spac...

Kim nie ma dużego kontrastu przez ciemną karnację, więc jak go sobie zwiększa to włosy są od czapy. Chociaż z drugiej strony dużą rolę w odbiorze odgrywa jednak gust. 

Może napiszę maila do Maxi, ona ma obie paletki.
)