|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
A w nocy 38,7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
Zdrowia dzieciaczki!!!
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Heh. To sie dobrali...
Zdrówka dla Jakuba. Po dwoch latach jutro miałam wrócić do pracy. Juz widzę te komentarze... Jutro pójdę, bo tz weźmie wolne, ale we wtorek tz juz nie moze. Także ten.. Fajny bedzie ten pierwsy dzien ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-03-01 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Heh ja nie pilam 34miesiece żadnego alkoholu. A od skończenia kp 1 lampkę wina. Nawet nie mam ochoty
![]() Co do alergii to Olka chyba ziemniaki uczulaja. Odstawilam jeszcze kilka innych potencjalnych alergenów i nocki dużo lepsze
#337 |
Zakorzenienie
|
A Wiki w nocy 39,8
![]()
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#339 |
Konto usunięte
|
Rena jak tam? Jak się czujesz?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Zdrówka dla waszych pociech.
Ja sam zasmarkana siedzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Zdrowia dla dzieciaczkow
#342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny, pewnie czuł się wieczorem gorzej i dlatego poszedł tak szybko spać Cytat:
Cytat:
jak pulpety robię to tak samo. dodaję do mięsa troszkę pieprzu, czosnku, podsmażonej cebulki formuje kilka kulek dla Krzysia, wtedy dodaję sól i robię nam kulki. wszystkie razem tuszę w sosie warzywnym. do placuszków na słodko daję cynamon. co myślicie o kostkach rosołowych z rossmana BIO? miałam dziś iść z Krzysiem na basen, ale jakoś źle spałam i coś mi w plecy włazło, że ledwo chodzę ![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
tak też myślałam. ale u nas też powstał i byłam ciekawa
![]() to ja nie powiem ile płaciłam przed dzietnością ![]() teraz chodzę do kosmetyczki osiedlowej i płacę 20 zł (OMG jakbym chciała jutro się dotoczyć ![]() choć najbardziej lubię zabiegi kosmetyczne w rodzinnym mieście G. różnice w cenie są po prostu szalone, a jakoś usługi nie różni się wcale. ![]() ![]() ![]() a ma jakieś objawy poza gorączkowe???? bidny Tymek ![]()
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dzieciaczki!!!
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Pani, tylko goraczka.
Rano byl zmasakrowany, pozniej sie rozhulal a teraz spi... mam nadzieje, ze to zęby ![]() dzisiaj mi sie moje brwi podobaja, henna zlagodniala...i niezle to wyglada. (ale nadal (chyba) nie warte ceny, bo z 'wąsem ' ponad 100 zl zaplacilam a u kosmetyczki ok 75 place). odnosnie roznic to niby pani pzyklada jakis patyczek i ustala gdzie koniec, poczatek i najwyzszy punkt brwi powinien byc, ale przeciez to wiadomo i bez tego przykladania i tlumaczenia... jest wiecej przycinania brwi do porzadanego ksztaltu niz u wszytskich kosmetyczek, u ktorych bylam i calosc byla robiona woskiem, nic peseta. a tak to roznicy nie ma. jedyny plus to taki, ze napewno nie wyskubia za bardzo (a kosmetyczki czesto takie sklonnosci maja...) bo benefit "lubi" wyrazne, grube brwi i tak pewnie te babki szkolą... Berbie, mysle ze rozsadnie podeszlas do tego rozszerzania. nie lam sie. t podobnie jadl/je a konca kp nie widac... zerknelam na kostki rossmanowskie, mam jeszcze z czasow przedtymkowych... dziecku bym nie dala, bo sklad taki oooo: sol, olej palmowy, skrobia zmieniaczana, skoncentrowany sok warzywny (seler, marchew, cebula), por, marchew, syrop glukozowy, cukier karmelowy,cebula, ziola, czosnek, pasternak, pomidory, olej slonecznikowy. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-03-01 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mdłości ciągle męczą ahhh Wiecie co może i moje pytanie było głupie ale ten tego....ja czytałam tyle na necie i nic nie było więc spytałam dla pewności. W czwartek dopiero wizyta u gin bo ciężko teraz z zapisami ale wiem że na l4idę od razu. Dziękuje za odpowiedzi ![]() Inna sprawa że dowiedziałam się że moja siostra też jest w ciąży ale ona nie wie który tc czy termin...omg przecież od czegoś jest internet ![]() Ajjj i zdrówka dla Waszych pociech tak mi ich szkoda ![]()
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
berbie, a znasz topinambur?
dorwalam osttanio na bazarku i Tymonowi baaardzo smakowal. robilam pieczony, jedlismy na kolacje i dodawalam tez razem z wloszyzna do zupy. jest zdrowy. i co dla mnie wazne nie pedzony bo rosnie jak chwast. moze masz gdzies w okolicy? http://dziecisawazne.pl/topinambur-z...dosci-zdrowia/ ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Berbie, lepsze o tyle, ze bez glutaminianu. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
nie znam go. u nas chyba tego nie znajdę, muszę sprawdzić czy jakiś sklepić z ekologiczną żywnością jeszcze u nas jest czy już zamknęli
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
https://www.google.pl/search?q=topin...evid=300055817
moze rozejrzyj sie po okolicy, niekoniecznie sklepie eko, to ponoc rosnie "wszedzie". tak mi pan rolnik sprzedajacy powiedzial ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zdrówka dla dzieci
![]() Biedaczki muszą sie strasznie meczyć ![]() Kubek- u mnie ta mieszanka czarnuszka, suszone pomidory, czosnek niedzwiedzi robi furore. Jem jak szalona w sałatkach plus sezam ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Ja nawet wczoraj glowiłam sie w sklepie co z tym sie robi ![]() Juz wiem i kupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50469836]Rena jak tam? Jak się czujesz?[/QUOTE]
baaaardzo dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój przykład pokazuje, że nie wolno tracić wiary Gryziu - choć wiem jak trudno w to uwierzyć, to jestem pewna, że i Ciebie spotka to szczęście!!!
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-03-01 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Berbie dziękuje za linki do przepisów. Coś zrobię na pewno chociaż Olek raczej nie tknie.
Olek nadal nie je mięsa. Jeszcze nigdy nie spróbował żadnej wędliny. Nowości bardzo rzadko próbuje
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie używam już żadnych kostek rosołowych, nie znam rossmannowskich. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() __________ dziś krem z buraka - podejście drugie, zobaczymy co królewicz na to, ewentualnie mogę mu zaproponować pieroga ruskiego (z mięsem już jadł, ruskiego jeszcze nigdy nie tknął). rano owsiankę skubnął, chałkę z masłem i musem owocowym zjadł chętnie, domaga się sosu mięsnego.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Henna nie dla mnie. A potem robią mejkap brwi??? kiedyś się zastanawiałam nad ich zestawem do brwi. Cytat:
![]() hehe, z T. miałam tak bardzo dłuuugggoooo. nawet wtedy gdy już był na świecie ![]() ![]() ![]() Michał się rozgadał. Strasznie ta mowa jeszcze pokraczna, ale zdaniami nadaje. ładne zdania ("tata robi jajo", "tatuś grzeje zupę", "mamusiu Kasiu, iść tu!") przeplatają się z koślawcami językowymi ("Ti ma ti" czyt. Michał ma tygrysa.... w ogóle on to wciąż "Ti", "syn" lub "synuś"). ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- my też nie używamy (poza żurkiem ![]() nigdy nie miałam problemu z przyprawianiem i osobnym garem. ale w ogóle nie solę podczas gotowania. mój chłop nie lubi (codziennie stołuje się "na mieście" i ma dość ulepszaczy), mnie nie przeszkadza że sobie dosalam na talerzu. choć mój ojciec nie może tego pojąć żadną miarą ![]() przed Torresowo prawie do wszystkiego dodawałam pół strączka chilli. teraz mamy świetne chilli w młynku i dajemy radę ![]() Monika, wrzuć w końcu przepis na ten magiczny sos mięsny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Ja używam bio kostek (warzywna, drobiowa i ziołowa). Są pycha ale mają sól morską. Bez glutaminianu.
Marzy mi się żeby Maks mógł jeść marchewke, seler, por, pietruszkę. Wtedy jedną zupę mogłabym gotować ![]() Ale w sumie do roku nie można wywaru z kości dawać? Berbie a Krzyś siedzi stabilnie? Przegapiłam coś? ![]() Maksiu dostał dzisiaj ziemniaki w słupki pokrojone. Zjadł pół słupka ![]() Narszcie coś ruszył ![]() Kubek i co? Zęby tylko? Czy jakieś choróbsko? Kolor zostaje do lata. Nie ma wyjścia ![]() Za to mam super firany które wszystko rekompensują. Zabrałam od mamy krzesełko Ikea antilopa. Zakochałam się w nim ![]() ![]() Iza kaca masz? ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków! A, miałam jelitówke niedawno. Zdychałam kilka dni. Maks raz zrobił kleksa. Dzięki Bogu za szczepienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
39 st
![]() Miedzy epizodami gorączki dziecko jak zdrowe. Tylko bardzo cycowe. I jak tu iść do pracy ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-03-01 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze kurde mikser mi siadł :/ majacy 3lata użuty z 15 razy czyli sporadycznie :/
Zmiksowalam kasze jaglaną na placuszki, smaże i nagle chyk jakby coś pękło... a to mikser dymi (kondensator wybuchł w środku) i korki wywaliło :/ Zostawilam wtyczke w gniazdku max 10 minut i tyle.... także ten... ostrzegam bo popularna firma i pewnie co druga ma taki w domu... teraz czytam na necie, że ludzie też tak mieli... ciekawe czy takie zos jakimś pożarem nie grozi (my mamy nowa i czułą instalację i szybko wywala korki) na logike sprzet w gniazdku ale wyłączony powinien być chyba bezpieczny....
#360 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mama moja musiała zostać w szpitalu. Pojechała w piątek na chemię, ale ma za mało płytek krwi i muszą najpierw podciągnąć ten wynik i dopiero jutro będzie decyzja o chemii. Nie wiem czy pisałam, ale mój Kuba oprócz wygrania szkolnego konkursu recytatorskiego zajął też 1 miejsce w gminnym konkurskie. Teraz jedzie na powiatowy. ![]() Moja kicia po sterylizacji ma się już ok. Ale to była jakaś masakra. I jakaś taka inna jest, jakby jej się usposobienie zmieniło- nie jest taka wesoła, nie chce się bawić, większość dnia śpi. BERBIE, KUCYK- czy wasze kicie też takie inne się zrobiły? Jak one zniosły sterylizację?
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2015-03-01 o 16:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.