Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-01, 17:33   #2611
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Dochodzę do siebie po tym horrorze lozysko sie odkleilo i miałam w środku sama krew po kilku minutach od przyjazdu do szpitala już byłam na sali operacyjnej. Mały urodził sie przez CC wczoraj o 22:55 54 cm i 3040g
no to stresa miałaś na maxa) dobrze że wszystko z Wami Oki
Stary 2015-03-01, 17:36   #2612
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
A ja muszę się wyżalić.
Mam dosyć mojego Tż. Już dużo było kłótni, okazji do przemyśleń, płaczu mojego oczywiście i jeszcze więcej nerwów..
Nic go to nie nauczyło. Wychodzi do kolegów kiedy chce, ja zostaje sama w domu. Nie dość że spędziłam cała ciążę sama, to jeszcze teraz też. Przez jego pracę, ciągle wyjazdy tak się działo. Wszystko rozumiem. wczoraj mu nawet kazałam wyjść żeby nie siedział cały dzień ze mną. dzisiaj mieliśmy iść do znajomej która miała zrobić nam kilka zdjęć przed porodem, on nagle zmienił zdanie chociaż bardzo tego chciał i stwierdził że jedzie sobie na deskę.. wszystko jest dla niego ważniejsze, nie ja . Doszłam do wniosku ze dzisiaj mu powiem że mam już dosyć. po prostu brak sił. Niech sobie układa życie. ja też sobie poradzę, mam mamę pomoże mi. Ale też by karmić piersią muszę być spokojna. Z nim się nie da żyć już.
Porozmawiaj z nim na poważnie, dla mnie nie ma nic gorszego niż zmienianie planów i olewanie, zwłaszcza w takiej sytuacji... A może jeżeli nawet się pokłócicie to on sobie wszystko przemyśli i skończy się dobrze, z oczyszczoną atmosferą? Tego Ci życzę!

Cytat:
Dochodzę do siebie po tym horrorze lozysko sie odkleilo i miałam w środku sama krew po kilku minutach od przyjazdu do szpitala już byłam na sali operacyjnej. Mały urodził sie przez CC wczoraj o 22:55 54 cm i 3040g
Historia dokładnie jak u mnie! Ale zdążyliście, jest okej i to najważniejsze Gratuluję

Edit: A mówili Ci dlaczego łożysko mogło zacząć się odklejać?

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Melduje sie z porodówki, dostałam zastrzyk na rozbujanie skurczy, bo maja nawal rodzacych a brak miejsc i za godz znowu badania
Mam nadzieję, że wszystko sprawnie pójdzie!

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2015-03-01 o 17:44
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:38   #2613
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Melduje sie z porodówki, dostałam zastrzyk na rozbujanie skurczy, bo maja nawal rodzacych a brak miejsc i za godz znowu badania
Powodzenia

Cytat:
Jaki piękny widok
Stary 2015-03-01, 17:42   #2614
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
Nie smuc sie - na pewno ze wszystkum sobie poradzisz bedziesz super mama i zona Nowa sytuacja zawsze przerasta, bo nie wiadomo co nas czeka. Szkoda plakac - malutkiej tez na pewno bylo smutno...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
widzisz i już szkodze własnemu dziecku, przeze mnie jest smutne jakoś nie umiem się odizolować od tych złych myśli

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ojustyna - nie smutaj! chyba wszystkie mamy dość tej końcówki. Niedługo będziesz tulić dzidziusia który będzie Cię kochał najmocniej na świecie

Ja to doła łapię patrząc w lustro, jeszcze te przebarwienia wszędzie, ble!
Jakieś pryszcze mi powyskakiwały na cyckach i twarzy.
tylko to mnie uratuje, trzymanie córeczki w ramionach, wtedy dopiero będę szczęśliwa
a co do lustra to i ja mam wstręt do siebie samej, tż kochany ciągle mówi ze taka piękna że z jego córeczką w brzuszku, ale córeczka wreszcie z brzuszka wyjdzie a te obleśne ciało zostanie przebarwienia i ja mam, strasznie dużo na nogach, pisałyście o depilacji a ja woskiem na początku ciąży spróbowałam i co? tam została czerwona plama, taka się wrażliwa w ciąży zrobiłam i miliony popękanych krwinek których nijak się nie usunie, i brzuch poorany rozstępami i co z tych cudownych kremów ktrórymi co chwile się smarowałam? od tego czasu lato chyba będzie najbardziej przeklętą porą roku, bo jak się pokazać w krótkich spodenkach czy sukieneczce, że o stroju kąpielowym nie wspomne

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dla tych co nie wierzą że kg i brzuch szybko spada. Mój stan nieco ponad tydzień po porodzie

Załącznik 5926176

Załącznik 5926177

Lecę nadrabiać
laska sexi mamuśka
Stary 2015-03-01, 17:42   #2615
maadeleine_k
Przyczajenie

Witam Drogie Panie,

nazywam się Magdalena Kurowska i jestem studentką V roku Psychologii na Uniwersytecie Gdańskim. Moim głównym obszarem zainteresowań jest Psychologia Prokreacji.

Uprzejmie Panią proszę i zachęcam do poświęcenia około 20 minut oraz wzięcia udziału w moich badaniach magisterskich.

Badanie skierowane jest do kobiet w 3. trymestrze ciąży i zarazem spodziewających się PIERWSZEGO dziecka. Ankieta jest w pełni anonimowa.

Link do internetowej wersji ankiety:
https://docs.google.com/forms/d/1h65...mail_form_link

Pozdrawiam serdecznie,
M.K.
maadeleine_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:45   #2616
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
A ja muszę się wyżalić.
Mam dosyć mojego Tż. Już dużo było kłótni, okazji do przemyśleń, płaczu mojego oczywiście i jeszcze więcej nerwów..
Nic go to nie nauczyło. Wychodzi do kolegów kiedy chce, ja zostaje sama w domu. Nie dość że spędziłam cała ciążę sama, to jeszcze teraz też. Przez jego pracę, ciągle wyjazdy tak się działo. Wszystko rozumiem. wczoraj mu nawet kazałam wyjść żeby nie siedział cały dzień ze mną. dzisiaj mieliśmy iść do znajomej która miała zrobić nam kilka zdjęć przed porodem, on nagle zmienił zdanie chociaż bardzo tego chciał i stwierdził że jedzie sobie na deskę.. wszystko jest dla niego ważniejsze, nie ja . Doszłam do wniosku ze dzisiaj mu powiem że mam już dosyć. po prostu brak sił. Niech sobie układa życie. ja też sobie poradzę, mam mamę pomoże mi. Ale też by karmić piersią muszę być spokojna. Z nim się nie da żyć już.
dzisiaj z tym wyjazdem na deskę zamiast sesji zdjęciowej to już ewidentnie przegiął i tego bym nie darowała... tylko, że takie rozstawanie się, nawet na jakiś czas w obecnej sytuacji to chyba nie jest dobre wyjście. Ja bym spróbowała porozmawiać, ale nie krzyk i awantura, tylko rzeczowa rozmowa

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:47   #2617
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję Jak dobrze, że zdążyliście na czas

Cytat:
powodzenia
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:47   #2618
DezireOrient
Raczkowanie

W tym problem, że tych rozmów na poważnie jest bynajmniej z 3 w tygodniu..ten człowiek nie potrafi rozmawiać, mówić czego oczekuje co go boli i co chciałby zmienić. A taka jestem dosyć mocno wylewna,mówię wszystko co mi na sercu leży. Tak uważam powinno się rozwiązywać problemy. A nie obrażać się jak mały chłopiec. Przecież kilka dni temu go wygonilam do rodziców, bo już mnie wyprowadził z równowagi całkiem. Posiedzial tam 3 dni i nic się nie nauczył. Id zdaje sobie chyba sprawy jak w poważnej sytuacji jesteśmy teraz. Gdybyście tylko wiedziały , ja codziennie płaczę, ba, nawet wyje przez jego powtarzające się akcje. nie ma żadnych priorytetów. ja w tym związku o wszystkim decyduje, załatwiam. On tylko leży cały dzień z telefonem w ręku.
Tylko kiedyś taki nie był. Zmienił się i widzę że nie da rady już tego zmienić.

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:48   #2619
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Dzięki kochane, gratuluję też mamusiom które urodziły w tym samym czasie!!!
Ola waży 2480g, tutaj nie mierzą noworodków już, tak mi powiedziano kiedy spytałam, ale jest maleńka bardzo! Jest przecudowna, była ze mną do rana, potem zabrali ją na oddział noworodkowy, bo miała 36.2*C i włożyli ją pod lampy- od tej pory jej nie widziałam i usycham z tęsknoty :-( za chwilkę pójdę pod prysznic, a potem mam nadzieję pojechać do niej (leży piętro niżej)... Położne są przekochane, lekarz też
Jeśli chodzi o poród, to Ola urodziła się o 19.15 przez cesarkę po tym jak przyjechałam rano do szpitala z okropnym bôlem pęcherza... Zupełnie się nie spodziewaliśmy takiego finału, ale nie moglibyśmy być szczęśliwsi!
Walczę z kp, ale mała musi być dokarmiana butelką, bo na piersi zasypia i nie je dużo :-( mam nadzieję, że się jednak uda...
W ogóle jest przekochana, ciągle by spała, ale to póki co lekarz mówi, że ma mało glukozy we krwi no i dlatego też ją karmią co chwilka :-(
Jeśli chodzi o mnie, to ból pęcherza dziś zniknął, mam nadzieję, że bezpowrotnie, jestem na lekach przeciwbólowych przez ranę, którą ciągle czuję i boję się przez nią wstawać. Krwawię ponoć umiarkowanie, choć mam wrażenie, że masa krwi się ze mnie leje :/
Ale ogólnie jest ok, nie mogę się doczekać spotkania z malutką, więc czekam na położną i zmykam pod prysznic tż już w drodze, kochany płakał kiedy pokazali nam małą, ja zresztĄ też
Wrzucam zdjęcie naszej maleńkiej, z pozdrowieniami dla wizażowych cioć Załącznik 5926179

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o jejciu jakie cudeńko Ola prześlicznaa
Stary 2015-03-01, 17:49   #2620
aaakarolina
Wtajemniczenie

chyba idę do wanny poleżeć a co, należy mi się
wczoraj jak brałam kąpiel wchodzi mąż i mówi "a jak Ci wody w wannie odejdą to zauważysz?" i w sumie się zastanawiam sama pewnie nawet jakby odeszły jak będę leżeć to jak wstanę to powinno jeszcze polecieć co?

wyparzyłam dziś laktator, butelkę, smoczek itd więc nie leniłam się tylko o i nawet pranie zrobiłam jedno
Stary 2015-03-01, 17:56   #2621
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko dobrze sie skonczylo dochodz do siebie, a maluszek ile wloskow ma, przepiekne zdiecie

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
wczoraj jak brałam kąpiel wchodzi mąż i mówi "a jak Ci wody w wannie odejdą to zauważysz?" i w sumie się zastanawiam sama pewnie nawet jakby odeszły jak będę leżeć to jak wstanę to powinno jeszcze polecieć co?

wyparzyłam dziś laktator, butelkę, smoczek itd więc nie leniłam się tylko o i nawet pranie zrobiłam jedno

wydaje mi sie ze powinny leciec jeszcze wody po wstaniu, ale roznie z tym tylko czytalam ze czesto jak kobieta wstaje to te wody leca bardziej niz jak lezy ja czesto biore kapiel w wannie za nic w swiecie nie zrezygnuje przez wody hehe dzieki za przypomnienie powinnam swoje odparzyc tez

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
oby sie ruszylo badz dzielna kochana

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
A ja muszę się wyżalić.
przykre jesli dla TZ znajomi i wszystko inne jest wazniejsze niz ty.... tak nie powinno byc, a przeciez jemu nie zabraniasz wychodzic, ale rodzina tez zoobowiazuje, a nie ze idzie sobie i robi co chce i kiedy chce, kiedy ty mozesz zaczac w kazdej chwili rodzic, a pozniej bedziesz sama z malenstwem w domu, bo on ma kolegow, i sa oni wazniejsi....
Moze postaw jemu z gory czego oczekujesz, i jesli to go przerasta to wszystko bedzie jasne.... w takiej sytuacji powinien umiec rozrozniac co jest wazniejsze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:58   #2622
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:

ja miałam łatwiej, bo moje były zabarwione ale pod prysznicem bym ich nie przegapiła, więc w wannie też by chyba były odczuwalne tak mi się wydaje
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:59   #2623
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
W tym problem, że tych rozmów na poważnie jest bynajmniej z 3 w tygodniu..ten człowiek nie potrafi rozmawiać, mówić czego oczekuje co go boli i co chciałby zmienić. A taka jestem dosyć mocno wylewna,mówię wszystko co mi na sercu leży. Tak uważam powinno się rozwiązywać problemy. A nie obrażać się jak mały chłopiec. Przecież kilka dni temu go wygonilam do rodziców, bo już mnie wyprowadził z równowagi całkiem. Posiedzial tam 3 dni i nic się nie nauczył. Id zdaje sobie chyba sprawy jak w poważnej sytuacji jesteśmy teraz. Gdybyście tylko wiedziały , ja codziennie płaczę, ba, nawet wyje przez jego powtarzające się akcje. nie ma żadnych priorytetów. ja w tym związku o wszystkim decyduje, załatwiam. On tylko leży cały dzień z telefonem w ręku.

wiesz, jakis czas temu po kilkudniowych klotniach z moim TZ, napisalam jemu tylko w smsie, kiedy byl w pracy, ze jesli nic sie nie zmieni, bedzie coraz gorzej, to bedzie dla nas za pozno.....i nie bedzie do czego juz wracac. I bardzo sie tym wystraszyl. A zna mnie i wie, ze potrafie sie wyprowadzic i poradzic sobie, pomimo tego ze to on na nas pracuje itd.
Stary 2015-03-01, 18:02   #2624
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

piąteczka siostro! też często leżę w wannie dla relaksu i tak się zastanawiam jak to będzie jak mi wody w wannie odejdą czy w ogóle to zauważę. I wymyśliłam coś takiego, że poczuję różnicę temperatur. bo ja wyleguję się raczej w gorącej wodzie, a te wody odejdą chłodne

Stary 2015-03-01, 18:03   #2625
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
[COLOR="RoyalBlue"]

Ja od wtorku leze w szpitalu wlasnie ze wzgledu na to, ze Maluszek nie przybiera na wadze
Od 6II przybral tylko 40 g., a obwod brzuszka jeszcze sie zmniejszyl Na aparacie mojej gin w 36+5 pokazywalo 2536, a w szpitalu jeszcze mniej, bo 2420... Na szczescie, jak na razie, przeplywy sa ok, lozysko pracuje, takze pozostalo nam czekac i sie nie denerwowac.
trzymam kciuki za maluszka, oby zaczął przybierać na wadze
Stary 2015-03-01, 18:04   #2626
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
też to dziś zrobiłam jutro tylko muszę wyprać jedne śpiochy i ręcznik kąpielowy

Współczuję wam tych przeżyć z TŻtami Ja wyznaję zasadę w życiu, że "po każdej burzy wschodzi słońce". Wierzę w to, że Wam się ułoży

Ale mnie brzuch swędzi aaaaa już więcej rozstępów chyba mieć nie można
Stary 2015-03-01, 18:05   #2627
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze powinny leciec jeszcze wody po wstaniu, ale roznie z tym tylko czytalam ze czesto jak kobieta wstaje to te wody leca bardziej niz jak lezy ja czesto biore kapiel w wannie za nic w swiecie nie zrezygnuje przez wody hehe dzieki za przypomnienie powinnam swoje odparzyc tez

ja też nie zrezygnuję, uwielbiam te moje kąpiele
a wody mogłyby odejść w innym momencie dnia, a nie jak się kąpie akurat
Stary 2015-03-01, 18:05   #2628
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
wiesz, jakis czas temu po kilkudniowych klotniach z moim TZ, napisalam jemu tylko w smsie, kiedy byl w pracy, ze jesli nic sie nie zmieni, bedzie coraz gorzej, to bedzie dla nas za pozno.....i nie bedzie do czego juz wracac. I bardzo sie tym wystraszyl. A zna mnie i wie, ze potrafie sie wyprowadzic i poradzic sobie, pomimo tego ze to on na nas pracuje itd.
Już raz była taka rozmowa, już mu nawet powiedziałam żeby się spakował i sobie poszedł bo jeśli tak dalej będzie ja nie widzę dla nas przyszłości żadnej. To wtedy przejął, i rzeczywiście kilka dni było dobrze. Też na nas zarabia , ale doskonale wie że bez niego potrafię sobie świetnie poradzić. Dzisiaj będzie chyba ostry dzień. Jak wróci -bo przecież nawet nie wiem kiedy będzie i gdzie jest-to powiem mu że ma wracać do kolegów. Do tego wszystkiego, moja mama która mieszka z nami, też chłonie tą całą atmosferę, widzi jak płacze. jest na Niego już taka wściekła dziewczyny,że aż się boję kiedy i jak się odezwie do Niego w odpowiednim momencie.

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 18:06   #2629
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Jak dobrze, że w porę zareagowałaś i wszystko skończyło się happy endem
a mogłabyś napisać jakie miałaś objawy, dużo tego krwawienia było i ile trwało?

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 18:08   #2630
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
widzisz i już szkodze własnemu dziecku, przeze mnie jest smutne jakoś nie umiem się odizolować od tych złych myśli

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

tylko to mnie uratuje, trzymanie córeczki w ramionach, wtedy dopiero będę szczęśliwa
a co do lustra to i ja mam wstręt do siebie samej, tż kochany ciągle mówi ze taka piękna że z jego córeczką w brzuszku, ale córeczka wreszcie z brzuszka wyjdzie a te obleśne ciało zostanie przebarwienia i ja mam, strasznie dużo na nogach, pisałyście o depilacji a ja woskiem na początku ciąży spróbowałam i co? tam została czerwona plama, taka się wrażliwa w ciąży zrobiłam i miliony popękanych krwinek których nijak się nie usunie, i brzuch poorany rozstępami i co z tych cudownych kremów ktrórymi co chwile się smarowałam? od tego czasu lato chyba będzie najbardziej przeklętą porą roku, bo jak się pokazać w krótkich spodenkach czy sukieneczce, że o stroju kąpielowym nie wspomne

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

laska sexi mamuśka
czy mam ci wyslac swoje zdiecie tylko w bieliznie zebys poczula sie lepiej
rozstepy mam wieksze niz moja mama po dwoch ciazach, waze 90 kg, nie nawidze siebie i nie moge na siebie patrzec, nie czuje checi do fikania z tz, przez wlasne cialo, przez to co ciaza ze mna zrobila, ale pomimo tego wciaz wierze, ze nic nie jest stracone, wierze ze wkrotce urodze mojego syna, i bede mogla zadbac o siebie tak bardzo, zeby czuc sie seksownie, i dobrze we wlasnej skorze, tak bardzo ze tz nie bedzie mogl przestac sie na mnie patrzec.
To od nas zalezy jakie bedziemy kochana, jesli bedziemy na siebie tak zle patrzaly to nic nie bedzie dobrego, bo to rowniez odbija sie na innych. Jak ty na siebie patrzysz tak kazdy zacznie patrzec w ten sam sposob. Jesli bedziemy sobie wmawialy ze jestesmy takie zle, to takie wlasnie bedziemy. To juz ostatni miesiac ciazy. Pomysl o tym ze niedlugo bedziesz miala dziecko w swoich ramionach, i to od ciebie wszystko bedzie zalezec.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość

Pewnie tak jak z normalnymi kosmetykami, nie dla każdego ale ja miałam po nim niesamowicie miękkie włosy i takie błyszczące jak z reklamy Nakładałam przed myciem i chodziłam z nim jak najdłużej, czasami po myciu używałam jako serum

kupie go i bede uzywac do peelingow i do wlosow dziekuje
Stary 2015-03-01, 18:10   #2631
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Może to przez tą wyjazdową pracę skoro kiedyś taki nie był. Chyba się oduczył życia we dwójkę i tego że trzeba się z kimś liczyć, konsultować, dbać skoro większość czasu spędza jak singiel. Mam nadzieję, ze jak nie poważna rozmowa to narodziny córeczki go odmienią
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 18:11   #2632
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
piąteczka siostro! też często leżę w wannie dla relaksu i tak się zastanawiam jak to będzie jak mi wody w wannie odejdą czy w ogóle to zauważę. I wymyśliłam coś takiego, że poczuję różnicę temperatur. bo ja wyleguję się raczej w gorącej wodzie, a te wody odejdą chłodne
a to one są chłodne?? to wtedy też poczuję
a zresztą o czym ja mówię, jak u mnie to od skurczy się zacznie a od odejścia wód

kupiłam wczoraj tusz wodoodporny, dzisiaj ogarnęłam paznokcie, pomalowałam lakierem bezbarwnym więc ewentualnie mogę rodzić
włosy będę myć jak się zacznie, żeby były na świeżo
Stary 2015-03-01, 18:15   #2633
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej mamusie my od piatku juz w domku. Powoli uczymy sie siebie nawzajem. z kazdym dniem pewnie bedzie lepiej, ale poki co jest przy blizniakach bardzo duzo pracy...

podziwiam cie, ja się zamartwiam że z jexdnym sobie nie dam rady, a ty tak optymistycznie przy blizniakachkla ski:

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja czuje, że kota dostanę zanim się w końcu zdecyduje na jakiś wózek... Czy ja zawsze wszystko muszę robić na ostatnią chwilę?
ja wózek wybierała z pół roku

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
ojustyna [/B]kochana ty nasza, bedziesz najlepsza matka i najlepsza zona! zawsze tez mam takie dni ''nikt mnie nie chce i nikt mnie nie kocha....'' przejda one..... nie mysl tak kochana nosisz maluszka w sobie jak kazda z nas
kochana jesteś

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Ja przed chwilą się dowiedziałam że od środy moja mama znowu będzie zajmować się dzieciakami mojej siostry i to na dodatek siostra chce je przywozić do nas, tak się wkurzyłam że chyba z nerwów zacznę rodzić, kurcze ja mam w domu dziecko z ospą, termin tuż tuż a małemu nie powiem że ma poczekać do wieczora aż będę miała co z córką zrobić, bo na pewno nie chcę żeby złapała coś od dzieciaków mojej siostry które non stop kaszlą i smarkają, a po ospie odporność bardzo spada i jeszcze mi chore dziecko potrzebne jak w domu niedługo będzie noworodek, nic będę musiała się przemóc i poprosić teściową o pomoc bo innego wyjścia nie mam, kurcze nie sądziłam że moja siostra jest tak samolubna, jeszcze niedawno mi mówiła że jakby co to na pierwszy tydzień marca jej mąż weźmie l4 i przez to mama miała być w domu z moją córką jakby coś się zaczęło dziać, ale tak nie jest. Mam dość wszystkiego

Aha Magiusa- super wyglądasz, ty byłaś w ciąży ? Dobrze, że synek jest grzeczny, oby taki pozostał.
co za historia co to ludzie mają w głowach
Stary 2015-03-01, 18:16   #2634
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Już raz była taka rozmowa, już mu nawet powiedziałam żeby się spakował i sobie poszedł bo jeśli tak dalej będzie ja nie widzę dla nas przyszłości żadnej. To wtedy przejął, i rzeczywiście kilka dni było dobrze. Też na nas zarabia , ale doskonale wie że bez niego potrafię sobie świetnie poradzić. Dzisiaj będzie chyba ostry dzień. Jak wróci -bo przecież nawet nie wiem kiedy będzie i gdzie jest-to powiem mu że ma wracać do kolegów. Do tego wszystkiego, moja mama która mieszka z nami, też chłonie tą całą atmosferę, widzi jak płacze. jest na Niego już taka wściekła dziewczyny,że aż się boję kiedy i jak się odezwie do Niego w odpowiednim momencie.
Mi sie wydaje, ze nie ma co sie klocic, bo to i tak nie pomoze, jak sama piszesz spakowalas go, i bylo dobrze jedynie kilka dni.
Ja to bym go nie wpuscila do domu nawet, jesli rozmowy faktycznie nic nie daja a krzyki tymbardziej. Nie powinnas sie teraz denerwowac, nie teraz Nie moge napisac za wiele bo nie wiem jak jest miedzy wami, sa kobiety ktore szybko od takiego czegos uciekaja jak ja, tylko ze jesli ja raz powiem, to naprawde bedzie to koniec i TZ zdaje sobie z tego sprawe, a sa kobiety ktore walcza o zwiazek rozmowami klotniami..... mam nadzieje ze bedzie u was dobrze nie kloc sie, powiedz zdecydowanie czego chcesz, i jesli ta jego zmiana potrwa tylko kilka dni to niech wie ze nie ma powrotu i nie ma na co liczyc. bo wydzieranie sie i placz nie wiele cos da a tylko ty bedziesz zyc w stresie.
Stary 2015-03-01, 18:19   #2635
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Całe szczęście, że się wszystko udało. Cudowny maluszek

Cytat:

Cytat:
ja wózek wybierała z pół roku
Ja tak obserwowałam też długo, ale tak jakoś na spokojnie. A teraz panika, bo trzeba już
Stary 2015-03-01, 18:19   #2636
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
A ja dalej chodzę z tymi moimi skurczami,Ale są za rzadkie zeby jechać na IP,ale są bardzo bolesne i z kręgosłupa także już wiem że poród będzie bolesny tak jakppierwszy tylko mam nadzieje że będzie krótszy.
no to nie brzmi ciekawie, u mnie też sporadyczne skurcze z krzyża i bolesne, ale łudziłam się że poród będzie łaskawszy
Stary 2015-03-01, 18:20   #2637
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie brzmi ciekawie, u mnie też sporadyczne skurcze z krzyża i bolesne, ale łudziłam się że poród będzie łaskawszy
A jaki wózek w końcu wybrałaś?
Stary 2015-03-01, 18:20   #2638
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
A ja muszę się wyżalić.
co za dupek ! chyba musisz nim troche potrząsnąć i powiedzieć do słuchu
Stary 2015-03-01, 18:21   #2639
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a to one są chłodne?? to wtedy też poczuję
a zresztą o czym ja mówię, jak u mnie to od skurczy się zacznie a od odejścia wód

kupiłam wczoraj tusz wodoodporny, dzisiaj ogarnęłam paznokcie, pomalowałam lakierem bezbarwnym więc ewentualnie mogę rodzić
włosy będę myć jak się zacznie, żeby były na świeżo
na pewno chłodniejsze od wody, w której zwykle leżę
a ja właśnie wczoraj pomalowałam sobie paznokcie na ciemny kolor, jakby co to będę zmywać w samochodzie

Stary 2015-03-01, 18:21   #2640
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
dobrze że wszystko poszło pomyślnie śliczny kudłaczek, całusy dla was

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości