|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
Ja sobie zdałam sprawę, że za chwilę kwiecień -.- I zostanie mi tylko 9 tygodni do porodu... ![]() A co z tymi ochraniaczami w łóżeczku? Ile taki katarek kosztuje i gdzie go kupię?
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Masakra- mam nadzieję, że wytrzymamy jeszcze te 8-10tygodni. Tyle ile komu zostało.
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za wizyty-ja mam jutro.
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Baset jak Ci się podobają ochraniacze to kup ale na początku nie są konieczne.
Katarek w necie lub aptece, koszt to około 40zl.
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko Bratowa straszyła, że dziecko mi sie udusi i w ogóle. W ogóle wczoraj mnie strasznie brat wkurzył z bratową.
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Oparzenie w świetle dziennym
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaua ![]() Biedna ![]() Czym smarujesz? Może powinnaś iść do rodzinnej, po jakąś maść?
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Tien jak Ty to zrobiłaś ze to zalazko się tak odbilo?
Baset cl brat narozrabial?
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Też piję kawę fakt ze słabą ale nie mogę sobie odmówić
i też.mnie czasem wszystko swędzi plecy nogi brzuch ale pomaga smarowanie oliwka i balsamami, to może od tego ze skóra rośnie? Czy powinnam pytać lekarza? No i właśnie czekamy na wizytę i dziś pierwszy dzień wolności od pracy i też.wiosna za oknem
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
TienShan tylko mi nie mów ze prasowalas bluzkę na sobie
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Prasowalam, odłożył żelazko do szafy (tak, gorące.. zawsze tak robię -,-), chciałam ja otworzyc ale mi się drzwi zablokowany, chyba przez kabel, szarpnelam, usłyszałam huk i poczułam że coś boli i odskoczylam... W ogóle nie wiedziałam co się dzieje :/ no i mi się żelazko odbiło na ramieniu... I tak dobrze, że nie spadło na brzuch... Albo że.to nie młody otwierał szafę....
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Baset będę dzwonić do lekarki jak przyjdzie, Myko mi poleciła maść wczoraj.
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja moje zostawiam na desce a jak wystygnie to dopiero odkladam na lodówkę..
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Oj gluptas z Ciebie
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Brzuch mnie boli i nie wiem czy nospe brać czy się wstrzymać :/ kurde ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Sąsiad oszołom znów muzykę rozkrecił
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Thien, masakra, współczuje bólu.
Nadzieja, jak długo Cię boli? Bo jak się męczysz już którąś godzinę, to może weź ![]() Izuniaa aaa szkoda słów, jak mi nie przejdzie do południa to się wygadam w klubie -.-'
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Baset jak wstałam to zaczęło bólec. Może poczekam zobaczę co pokaże ktg. I ewentualnie lekarzowi powiem ze boli od rana.
Nudzi mi się za szybko się obudziłam... I to w takim szoku, bo pewna byłam ze zaspalam przez to słońce.
|
#887 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Delikatnie mi tylko na początku cycki urosły ;/
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę pogody ![]() Cytat:
Ja zaczynam dziś 32 tydzień = A więc 8 miesiąc... Nigdy nie piłam mimo że jestem niskociśnieniowcem i teraz też nie piję ![]() Nastawiałam tetry do prania i biorę się za prasowanie ostatnich ciuszków Mam pytanko: Czy mogę wyprać razem pieluszki bawełniane, flanelowe i kocyk? i jaka temp będzie odpowiednia?
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz je będę chyba w łazience zostawiać do ostygniecia. Na desce odpada bo mój synek by je zrzucił na bank...
Loluska pewnie, że tak. Ja bym włączyła na 40 stopni.
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
TienShan Ała.. boli od samego patrzenia. Może Alantanem spróbuj posmarować? Baset ja miałam ochraniacze u Kuby w łóżeczku. A zabawki to na drugim końcu łóżeczka leżały, tzn. przytulanki dwie i grzechotka. No i karuzela nad łóżkiem. A co do picia kawy, to codziennie nie piję. Ale jak czuję się mocno wykończona, albo wstaję baaardzo wcześnie rano i wiem, że cały dzień muszę być na nogach to wypiję. Tylko raczej słabą. Tzn. niecała łyżeczka, pół wody, pół mleka ![]() SzaraMyszka ja mam od długiego czasu problemy ze spaniem. Była taka chwila, że trochę się to uspokoiło, ale nie na długo Często mam koszmary, a jak nie koszmary, to się nagle budzę i wiercę, wiercę, często kilka godzin i zasnąć nie mogę Jeszcze pytałaś o wychodzenie do chrzcin... bez przesady jakieś zabobony straszne. Ja Kubę urodziłam w październiku, a chrzciliśmy pod koniec czerwca. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby z nim nie chodzić na spacery Nadzieja kciuki za wizytę ![]() A w ogóle co do chrzcin (bo też coś pisałyście) to my prawdopodobnie lipiec/sierpień będziemy robić. Bo chcemy później obiad i ciasto w domu zrobić, więc fajnie, jakby ładna pogoda była ![]() Co do karmienia piersią, to ja należę do osób, które mało rzeczy lubią, więc jakbym miała jakieś specjalne diety stosować, to bym chyba nic nie jadła oczywiście przez pierwsze kilka tygodni smażone mięcha, kapusty itd odpadają, ale resztę będę jadła, chyba, że zobaczę jakieś zmiany u małego.Czytałam Was wczoraj, ale nie miałam siły pisać. Miałam wczoraj zajęcia z dzieciakami na zaliczenie kursu. I przez 4 godziny było ciągłe bieganie, skakanie, śpiewanie, tańczenie, rysowanie, malowanie, turlanie się itd itd itd... Także jak wróciłam do domu, to nie miałam na nic siły. ![]() I w dodatku znowu coś mnie rozkłada Jeszcze w dodatku lekarze się boją cokolwiek przepisywać, i zawsze tylko inhalacje i herbata z malinami
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Loluska to zalezy od kolorow, czy cos Ci sie nie zmechaci.. ja nowe rzeczy to piore na 30st. Brudne nie sa.. a jak nie chce zeby mi kolory stracilo i sie poniszczylo
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Loluska brawo za kolejny tydzień i miesiąc
![]() I tym samym dziękuję za to pytanie, bo sama się zastanawiam... Swoją drogą wychodzi na to ze byłaby to moja ostatnia pralka i hmmm, zamknę się w 6 pralkach
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Kolory są właśnie delikatne więc spokojnie mogę połączyć, dzięki za odp
Nadzieja no ja mam 5 pralek już za sobą, ale 2 prania to były pokrowce od wózka Dzięki za graty A mi się dziś śniło że urodziłam moją niunie, wyszła mi przez pępek i była cudownaaaaaaaa <3
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Martus i nic się dziecku nie stało, prawda?
A bratowa to prawie krzykiem na mnie, że chce ochraniacze i maskotkę włożyć. Właśnie, muszę mojego Misia dla Młodej wyprać ![]() Jego też mam prać w proszku dla dzieci? ![]() Mam tych ciuszków tyle, że nie ogarniam.
|
#895 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się w 8 m-cu
![]() ... ale szalejecie z postami, to dobrze mam przynajmniej co czytać ![]() Cytat:
więc całkiem niedaleko ![]() Cytat:
![]() ja też 2 kawki dziennie nadzieja weź nospę i powiedz dr że Cię boli
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie za wozek jeszcze nie wzielam
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Baset tak, wypierz w dziecięcym. Swoją koszule do szpitala też
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
ooo Tien racja, to ja swoje koszule wypiorę razem z kilkoma ubrankami które przeoczyłam i szlafrokiem
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
baelka, jagodowa07, Nadzieja87 , mimi_77 , Madeleine05, truskawkaxx,
za wizyty Jeśli chodzi o sutki to moje tak ogromne że boję się patrzeć w lustro i do tego zrobiła mi się taka ciemniejsza otoczka.Byłam dzisiaj na badaniach, mam nadzieję że moja morfologia jest w miarę dobra... dowiem się po południu.
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
Baset nic się nie stało
nie kładliśmy mu przy głowie nic, tylko przy nóżkach miał, więc jakoś nawet nie myślałam, że coś się może wydarzyć. Oczywiście wiadomo, żadnych małych zabawek, czy takich z których może coś odpaść, czy może coś połknąć, tam nie było, ale pluszowy króliczek i duży miś, no i pluszowa grzechotka, więc jakoś nie bałam się, że coś się może stać.A misia wyprałabym w dziecięcym ![]() Irenka gratulacje kolejnego miesiąca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

.

i też.mnie czasem wszystko swędzi plecy nogi brzuch ale pomaga smarowanie oliwka i balsamami, to może od tego ze skóra rośnie? Czy powinnam pytać lekarza?
i też.wiosna za oknem

u mnie od rana leje...
jakieś zabobony straszne. Ja Kubę urodziłam w październiku, a chrzciliśmy pod koniec czerwca. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby z nim nie chodzić na spacery 
i do tego zrobiła mi się taka ciemniejsza otoczka.