Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-02, 12:33   #991
TienShan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
I tak zrób . Nie ma co się leczyć na własną rękę. Mój mąż mi kiedyś ścinał skóre z pięt i przecioł nie chciałam nigdzie jechać ale zaczeło się jadzić pojechałam do lekarza i dostałam opr że tak późno szybko zastrzyk i tydzień antybiotyk, złozyłam później papiery do ubezpieczyciela o odszkodowanie za ten ból.
no mam nadzieję, że coś wpadnie za ten ból pewnie dostanę opierdziel, że wczoraj nie przyjechałam na pogotowie :/
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy na prawde macie tyle ciuszkow? Ja mialam 2 pralki i wsio. Kocykow nowych ze sklepu nie piore bo mi szkoda, tylko ciuszki. Tetry wypralam i zaraz wyrzuce, szkoda slow jaka jest ich jakosc...
nigdy prać nie będziesz bo szkoda? ja tetrę mam od dwóch lat i jest spoko ale fakt, że teraz nie ma takiej jak kiedyś ... :/

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:34   #992
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku. Przytyłam 0.5kg, ciśnienie 120/60 hemoglobina bez niczego skoczyła do 12.3
Odczyt ktg tez w normie, to że dziecko ucieka to też normalne.
Szyjka długa twarda i zamknięta, tylko znów się przeplatał lekki stan zapalny czy coś. Ale już mi dr zapisał to co mi ostatnio pomogło po pół tabletki na noc wiec nie ma tragedii.
Co do rwy no rwa jak nic. zasługa Kacperskiego że mnie boli bo uciska. Więcej odpoczywać i zimne okłady robić. Po ciąży ma przejść.
Gratki. Super, że wszystko dobrze ☺

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:34   #993
mimi_77
Zakorzenienie

Fistaszku z 5.10.15 mam, wzielam jak kupowalam pare ciuszkow. A te od rp dobre?

Ola dobrze ze mam suszarnie w piwnicy

Tien no bede prac jak sie pobrudzi ale nieuzywany? Nawet nie wiem jak prac takie polary. To recznik z kapturkiem tez prac?

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2015-03-02 o 12:37
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:36   #994
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
będzie Wojtek
za imię!! mojemu Tż'owi też sie podoba Wojtek, ale jak będzie chłopiec to imię już dawno wybrane. Gorzej z dziewczynką...

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do tego spania. Piszecie że też macie problem bo niewygodnie, bo dzidzia się wierci. Ja mam problem z uśnięciem. Nawet nie chodzi o to że niewygodnie bo umiem znaleźć wygodną pozycję. Ja po prostu nie umiem zasnąć. Strasznie się męczę, wiercę. A to za gorąco, a to za zimno. Jestem mega zmęczona, głowa mi pęka z tego zmęczenia wymiotować mi się chce. Jak już w końcu uda mi się zasnąć to się obudzę na siusiu i tak w koło macieju :/ Zastanawiam się czy nie iść do lekarza bo już rady nie daje.
Ja sie pytałam lekarki o niespanie!! Bo ja mam noce że śpie, że się budzę albo że w ogole nie śpie ze 3 noce. I co?? a no nic powiedziała że to normalne!! Tylko że ja od zawsze mam kłopoty ze snem także no...

Kurcze Wy już wszystko macie poprane a ja nawet wszystkich ciuszków nie mam kupionych!! Ale co do prasowania to chyba poprosze mamę o pomoc, bo w ciązy zrobiłam sie taka ciapa że wszysko rozlewam , rozsypuje, zrzucam, schylać sie muszę 1oo razy dziennie (a krzyż boli) i pewno sobie zrobię przy prasowaniu takie kuku jak Tien!!! Wczoraj sparzyłam sie o kratkę od piekarnika więc do piekarnika też już nie podchodzę!! Ciężko wytrzymać z sobą samą!!!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:38   #995
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Tien no bede prac jak sie pobrudzi ale nieuzywany? Nawet nie wiem jak prac takie polary. To recznik z kapturkiem tez prac?
Pewnie, że tak ja wszystko piorę a ręczniki to bez prania w ogóle nie chłoną wody
Po prostu sobie nie wyobrażam żeby przykrywać, wycierać dziecko czymś co pewnie płynęło z Chin w syfie, pleśni i bóg jeden wie czym jeszcze
Nie wiem kto i jakimi łapami to szył, kto przerzucał w magazynie....
Mnie się nic nie zniszczyło od takiego prania - ustaw delikatny program i będzie gut

A pialuchy ja mam własnie od rp te podwójnie tkane dla syna i są nadal spoko, trochę krzywe ale nic im się nie dzieje prócz tego, że poplamione już :P teraz też zamówiłam ale wydaje mi sie, że są ciut gorszej jakości.

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-03-02 o 12:40
Stary 2015-03-02, 12:38   #996
baelka
Rozeznanie

Cytat:
nie no, powiem Ci, ze na nic więcej to juz nie trafimy.
a jak nam obojgu się w jednej chwili bez zastanowienia spodobało, to znaczy, ze to jest to
To super

Skręcamy stolik
Trzymajcie kciuki abyśmy się nie pozabijali
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:41   #997
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Fistaszku z 5.10.15 mam, wzielam jak kupowalam pare ciuszkow. A te od rp dobre?

Ola dobrze ze mam suszarnie w piwnicy

Jak przyjdą to napisze.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:41   #998
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny Wy na prawde macie tyle ciuszkow? Ja mialam 2 pralki i wsio. Kocykow nowych ze sklepu nie piore bo mi szkoda, tylko ciuszki. Tetry wypralam i zaraz wyrzuce, szkoda slow jaka jest ich jakosc...

Ja nie mam - mam naprawdę garstkę!! Swoje też robi że nie znam płci. Ale sklep na sklepie, dokupić można w sekundę!!! A i tak nie wiadomo jakie duże sie urodzi .....no ale to moje zdanie
Stary 2015-03-02, 12:44   #999
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
za imię!! mojemu Tż'owi też sie podoba Wojtek, ale jak będzie chłopiec to imię już dawno wybrane. Gorzej z dziewczynką...

Ja sie pytałam lekarki o niespanie!! Bo ja mam noce że śpie, że się budzę albo że w ogole nie śpie ze 3 noce. I co?? a no nic powiedziała że to normalne!! Tylko że ja od zawsze mam kłopoty ze snem także no...

Kurcze Wy już wszystko macie poprane a ja nawet wszystkich ciuszków nie mam kupionych!! Ale co do prasowania to chyba poprosze mamę o pomoc, bo w ciązy zrobiłam sie taka ciapa że wszysko rozlewam , rozsypuje, zrzucam, schylać sie muszę 1oo razy dziennie (a krzyż boli) i pewno sobie zrobię przy prasowaniu takie kuku jak Tien!!! Wczoraj sparzyłam sie o kratkę od piekarnika więc do piekarnika też już nie podchodzę!! Ciężko wytrzymać z sobą samą!!!
Z imieniem dla dziewczynki dla nas też jest gorzej :/
Szybciej będzie z wyborem dla chłopca.

No to mnie nie pocieszyłaś Ja nie chcę by to było normalne że spać nie umiem bo naprawdę ledwo radę daję. Nawet jak bym teraz się położyła to mimo zmęczenia, bólu głowy nie zasnę

A wizyta dopiero za 10 dni

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ja nie mam - mam naprawdę garstkę!! Swoje też robi że nie znam płci. Ale sklep na sklepie, dokupić można w sekundę!!! A i tak nie wiadomo jakie duże sie urodzi .....no ale to moje zdanie

Ja też nie mam dużo, wręcz mało. Jak czytam że wy tyle pralek to mam wrażenie że ja nie mam nic

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
To super

Skręcamy stolik
Trzymajcie kciuki abyśmy się nie pozabijali
Powodzenia

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

A ręczniki dla dziecka kupujecie jakieś nowe, specjalne czy zwykłe ? Bo o tym z kapturkiem to wiem no ale zwykłe jakieś ?

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:46   #1000
mimi_77
Zakorzenienie

W takim razie tez wypiore

Najlepsze tetry to byly jak moja mama miala dla mnie. Ale wyrzucila niedawno bo sadzila ze nie bede ich chciala, a byly na prawde porzadne z tego co pamietam

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-03-02, 12:49   #1001
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
będzie Wojtek
o nieee ja kocham Wojtka mój tż nie chciał się zgodzić bo to mój niedoszły

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Znika znika Jeszcze troche i bede wygladac jak przed ciaza.Jedynie nad nogami i boczkami bede chciala popracowac.Ale zostalo mi juz tylko 4kg na plusie
no to super, wiesz ja myślałam, że może to też trwa ileś miesięcy
Nadzieja87 gratuluję wizyty ja się stresuję na jutro

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

Zostaw sobie. Najwyżej nie ubierzesz
zostawię narazie a może dam komuś jak będzie dziewczynka bo mam 2 kolezanki w ciąży już wytłumaczyłam mamie, że to nie są ubranka dla chłopca i sie śmiała także nie jest źle

a ja dostałam od sąsiadki 3 mega torby z ciuszkami i zostawiłam w sumie 1 bo poniszczone były, ale one są takie słodkie!! ja chcę już ubierac tego mojego małego szkraba !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3020021.jpg (132,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3020020.jpg (142,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2015-03-02, 12:51   #1002
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie tez wypiore

Najlepsze tetry to byly jak moja mama miala dla mnie. Ale wyrzucila niedawno bo sadzila ze nie bede ich chciala, a byly na prawde porzadne z tego co pamietam
dokładnie za naszych czasów były porządne pieluchy ale teraz nie używamy ich tak jak dawniej, więc no, z takimi też sobie można poradzić

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Szara myszko ja dla syna miałam z kapturkiem i nadal ich używamy jeszcze nie miałam dla niego normalnego bo te uważam za wygodne, teraz dokupię jeszcze kilka

Stary 2015-03-02, 12:52   #1003
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

moje ulubione i już koniec zaśmiecania wątku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0370.jpg (135,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0371.jpg (135,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-03-02, 12:53   #1004
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

No to mnie nie pocieszyłaś Ja nie chcę by to było normalne że spać nie umiem bo naprawdę ledwo radę daję. Nawet jak bym teraz się położyła to mimo zmęczenia, bólu głowy nie zasnę

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ja też nie mam dużo, wręcz mało. Jak czytam że wy tyle pralek to mam wrażenie że ja nie mam nic

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Powodzenia

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

A ręczniki dla dziecka kupujecie jakieś nowe, specjalne czy zwykłe ? Bo o tym z kapturkiem to wiem no ale zwykłe jakieś ?

Szaramyszka...to też nie znacie płci??

Doskonale Cię rozumiem , ja nawet po 3 bezsennych nocach w dzień nie zasnę i chodzę taka struta!!! a tu wszyscy mówia 'Spi teraz ile możesz bo jak sie urodzi to nie pośpisz!!' Tak , jasne.....

Apropo ciuszków to to że mało mam to jedno a drugie że nie wiem co czego i ile. Długi rekaw, krótki?? wiecej na 56, na 62?? Takze mam kilka sztuk i sie dokupi!! Musze jeszcze tylko na pewno kupic jakies sweterki bo nie mam wcale i jeszcze ze 2 pary półspiochów. A ręczniki to ze 2-3 z kapturkiem stykną!!
Stary 2015-03-02, 12:55   #1005
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Ja te uwielbiam, ale dla siebie i dla tżta a stać cały dzień przy garach na rodzinne spędy to już średnio

Idę nadrobić seriale

aaaa, zaczynamy dziś szkołę rodzenia!
A ja właśnie lubię robić dla dużej ilości osób, bo od razu mi się buzia cieszy, jak wszyscy chwalą

Capriola Widzę, że jesteś z Gdańska, do jakiej szkoły rodzenia idziesz? I wiesz już gdzie będziesz chciała rodzić?

Cytat:
Ja po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku. Przytyłam 0.5kg, ciśnienie 120/60 hemoglobina bez niczego skoczyła do 12.3
Szyjka długa twarda i zamknięta, tylko znów się przeplatał lekki stan zapalny czy coś. Ale już mi dr zapisał to co mi ostatnio pomogło po pół tabletki na noc wiec nie ma tragedii.
Co do rwy no rwa jak nic. zasługa Kacperskiego że mnie boli bo uciska. Więcej odpoczywać i zimne okłady robić. Po ciąży ma przejść.

To rób okłady, może trochę ból ustanie.
Moja teściowa, jak była w ciąży z moim mężem, to on jej wybił nerkę. Także to musiał być ból dopiero.. mówi, że nie mogła stać. i na usg normalnie ta nerka się przemieszczała w różne strony. Dopiero jak przytyła to jej się osadziła :P

Cytat:
[/COLOR]A ręczniki dla dziecka kupujecie jakieś nowe, specjalne czy zwykłe ? Bo o tym z kapturkiem to wiem no ale zwykłe jakieś ?
Ja mam z kapturkiem jeden. Na razie chyba wystarczy. Później będę kupować już normalne ręczniki.

Ola za wybór imienia ładne i najważniejsze, że Wam obojgu się podoba.
Stary 2015-03-02, 12:58   #1006
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

Powodzenia

u nas z kolei z góry było wiadomo co dla Dziewczynki. a tu chłopiec
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:59   #1007
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
a ja dostałam od sąsiadki 3 mega torby z ciuszkami i zostawiłam w sumie 1 bo poniszczone były, ale one są takie słodkie!! ja chcę już ubierac tego mojego małego szkraba !!
fajne ciuszki i dużo ich
ja jak przebrałam torbę ciuszków od mojej koleżanki, to byłam trochę zła, że mi dała takie rzeczy... bo niektóre, to już do wyrzucenia się nadawały.. dziury,plamy, masakra po prostu... i z całej siaty chyba 3 rzeczy wybrałam

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
u nas z kolei z góry było wiadomo co dla Dziewczynki. a tu chłopiec
u nas to samo dla dziewczynki to ja od kilku lat już mam imię, a drugi chłopiec to było kombinowania... miał być Henio po moim dziadku, ale później stwierdziliśmy, że lepiej Franciszek Henryk będzie
Stary 2015-03-02, 13:03   #1008
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Szaramyszka...to też nie znacie płci??

Doskonale Cię rozumiem , ja nawet po 3 bezsennych nocach w dzień nie zasnę i chodzę taka struta!!! a tu wszyscy mówia 'Spi teraz ile możesz bo jak sie urodzi to nie pośpisz!!' Tak , jasne.....

Apropo ciuszków to to że mało mam to jedno a drugie że nie wiem co czego i ile. Długi rekaw, krótki?? wiecej na 56, na 62?? Takze mam kilka sztuk i sie dokupi!! Musze jeszcze tylko na pewno kupic jakies sweterki bo nie mam wcale i jeszcze ze 2 pary półspiochów. A ręczniki to ze 2-3 z kapturkiem stykną!!
Nie znam na 100 %. Bo na ostatnim usg dzidzia zasłoniła się rączką ale lekarz powiedział że raczej dziewczynka tyle że głowy sobie nie da odciąć. 12 będę miała wizytę i usg to mam nadzieję że się dowiem. Zresztą już zaczęłam kupować różowe ubranka choć na początku starałam się wybierać neutralne

Z rozmiarem ciężko trafić bo nigdy niewiadomo jak duże dziecko się urodzi. Koleżanka parę dni temu urodziła dziewczynkę i miała 56 cm

Kasia

Wymiana

Edytowane przez SzaraaMyszka
Czas edycji: 2015-03-02 o 13:05
Stary 2015-03-02, 13:03   #1009
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ej wyczailam miejscówke gdzie mogę po wypłacie zaszaleć

Juz dzisiaj zaszalalam z koszula do porodu i dresami na po porodzie a miałam nie kupować koszuli! No ale za 5 euro to jak Za darmo
Stary 2015-03-02, 13:03   #1010
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
fajne ciuszki i dużo ich
ja jak przebrałam torbę ciuszków od mojej koleżanki, to byłam trochę zła, że mi dała takie rzeczy... bo niektóre, to już do wyrzucenia się nadawały.. dziury,plamy, masakra po prostu... i z całej siaty chyba 3 rzeczy wybrałam

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

u nas to samo dla dziewczynki to ja od kilku lat już mam imię, a drugi chłopiec to było kombinowania... miał być Henio po moim dziadku, ale później stwierdziliśmy, że lepiej Franciszek Henryk będzie
ja bym się wstydziła dać komuś takie rzeczy...
rozumiem, ze używki. ale dawac takie coś? trochę wstyd.

co do Imienia, miała być Alicja, tz juz zapowiedział, ze nie przewiduje innego imienia dla naszej córki.
[ jeszcze jednego nie urodziłam a on o 2 myśli ]

wgl jak mu powiedziałam, ze chce min 3 lata ze staraniami poczekac to się oburzył, ze jak to, ze on sie nie zgadza tak długo itp
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 13:05   #1011
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie lubię robić dla dużej ilości osób, bo od razu mi się buzia cieszy, jak wszyscy chwalą

Capriola Widzę, że jesteś z Gdańska, do jakiej szkoły rodzenia idziesz? I wiesz już gdzie będziesz chciała rodzić?

To rób okłady, może trochę ból ustanie.
Moja teściowa, jak była w ciąży z moim mężem, to on jej wybił nerkę. Także to musiał być ból dopiero.. mówi, że nie mogła stać. i na usg normalnie ta nerka się przemieszczała w różne strony. Dopiero jak przytyła to jej się osadziła :P

Ja mam z kapturkiem jeden. Na razie chyba wystarczy. Później będę kupować już normalne ręczniki.

Ola za wybór imienia ładne i najważniejsze, że Wam obojgu się podoba.
Ja mam cztery ale ja codziennie piorę ręczniki taka mania .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 13:09   #1012
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak ja wszystko piorę a ręczniki to bez prania w ogóle nie chłoną wody
Po prostu sobie nie wyobrażam żeby przykrywać, wycierać dziecko czymś co pewnie płynęło z Chin w syfie, pleśni i bóg jeden wie czym jeszcze
Nie wiem kto i jakimi łapami to szył, kto przerzucał w magazynie....
Mnie się nic nie zniszczyło od takiego prania - ustaw delikatny program i będzie gut
A oprócz tego co napisała Tien, to nowe ubranka są konserwowane jakimiś środkami grzybobójczymi czy coś w ten deseń, żeby się nie poniszczyły w transporcie i magazynach. Więc to wszystko trzeba z nich sprać - nieważne czy kocyk, czy śpiochy - wszystko trzeba chociaż raz przeprać porządnie.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 13:12   #1013
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
A oprócz tego co napisała Tien, to nowe ubranka są konserwowane jakimiś środkami grzybobójczymi czy coś w ten deseń, żeby się nie poniszczyły w transporcie i magazynach. Więc to wszystko trzeba z nich sprać - nieważne czy kocyk, czy śpiochy - wszystko trzeba chociaż raz przeprać porządnie.
no to też prawda

kiedyś pracowałam w chińskim centrum odzieżowym - przychodziły spleśniałe trampki, paski od spodni, fuj

Stary 2015-03-02, 13:19   #1014
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
no to też prawda

kiedyś pracowałam w chińskim centrum odzieżowym - przychodziły spleśniałe trampki, paski od spodni, fuj

Kasia

Wymiana

Stary 2015-03-02, 13:19   #1015
mimi_77
Zakorzenienie

Okey dzieki dziewczyny za brutalne uswiadomienie hahaha. Od teraz piore wszystko!

Ale sie pogoda zespula. Rano bylo super, rzesko. A teraz deszcz leje i wiatr jest. Okropnie. Az sie psychicznie gorzej poczulam.

Ej a powiedziec lekarzowi ze mam problemy z poruszaniem sie, ze mnie ta noga tak boli i miednica? Czy sie nie osmieszac bo to normalne?

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-03-02, 13:21   #1016
Nadzieja87
Zakorzenienie

Mimi ja powiedziałam to mnie obmacal w doktorek nogę kazał unieść itd wiec lepiej powiedzieć moim zdaniem.
Stary 2015-03-02, 13:22   #1017
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Okey dzieki dziewczyny za brutalne uswiadomienie hahaha. Od teraz piore wszystko!

Ale sie pogoda zespula. Rano bylo super, rzesko. A teraz deszcz leje i wiatr jest. Okropnie. Az sie psychicznie gorzej poczulam.

Ej a powiedziec lekarzowi ze mam problemy z poruszaniem sie, ze mnie ta noga tak boli i miednica? Czy sie nie osmieszac bo to normalne?

Ja bym powiedziała. Jak mnie coś boli to mówię. Wolę by mi powiedział że to normalne niż żeby się nie okazało że jest coś jednak nie tak. Nie jesteś lekarzem więc masz prawo nie wiedzieć i się pytać od tego on jest

Kasia

Wymiana

Stary 2015-03-02, 13:25   #1018
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
ja mam aloe vera - nie pamiętam czemu ten wybrałam - ale jest bardzo delikatny w dotyku, miękki i dobrze się pierze.
Dzięki Zastanawiam się tylko, czy to w żaden sposób nie zaszkodzi dziecku? Jakieś uczulenia itp?

Cytat:
ja raczej chcę ochrzcic z tego względu, żeby mi dziecka nie wytykali... przyjdzie czas komuni i co? nie pójdziesz, bo Cię nie ochrzcilismy? dla takiego dziecka to jednak bedzie przykrosc..

a mój zauważył, ze mam grubą brązowa kreskę od pępka w dół
a taką cienką mam od pępka w górę

Gratuluję imienia!!
Ale chrzcić, żeby dziecku nie było przykro to trochę bez sensu... tzn sama mam podobne podejście ;p ale jak przeczytałam u Ciebie i spojrzałam z dystansu, to bez sensu ;p rytuałów innych religii nie odprawia się raczej... słuchajcie, komunia to nie urodziny, że każdy musi iść.. jak ktoś wychowuje w innej wierze to nie posyła i już...

Cytat:

Powodzenia

Ręczniki mam dwa z kapturkiem, reszta zwykłe z domu wezmę ;p nie będę kupować, wygotuję.

I też nie mam dużo ciuchów ;( a mam wielką pralkę. Więc podzielę na ciemne (kilka sztuk), jasne i kolorowe. Do tego kocyki, pieluchy ... więc ostatecznie trochę będzie prań.
Stary 2015-03-02, 13:34   #1019
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

ale mnie muuuli

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 13:38   #1020
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Weron to chyba nie planujesz następnego spotkania rodzico:p

Widzialyscie ze na kwietniowkach powoli zaczyna sie cos dziac? Wiecie ze jak tam sie pierwsza dzidzia urodzi to bedzie znaczylo ze my tez zaraz zaczniemy sie rozpakowywac?
Nie przerażaj mnie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość

A mi też nie rosną Delikatnie mi tylko na początku cycki urosły ;/
Mi cycki w ogóle nie urosły. Są duże z natury i nic się w nich nie zmieniło. Nie mam też żadnej "siary". Trochę się martwię jak będzie z karmieniem... No zobaczy się.

W ogóle moje ciało się minimalnie zmieniło. Brzuszek ledwo co widać, większy miałam jak miałam nadwagę dużą:P Zobaczymy co będzie dalej

Cytat:
Super, że wizyta ok ! A rwa po ciąży mija (na szczęście).

Ja czekam na wyniki badań i na wizytę o 15

Zapisałam się jednak na to USG prenatalne 3-cie, w środę mam. Spokojniejsza będę.

Ola
- Wojtek, bardzo ładnie No i wszystkie Wojtki jakie znam to porządne chłopaki !

Co do prania ubranek: ja piorę wszystko, a przede wszystkim ręczniki i pieluchy, z prostego względu (pomijając inne higieniczne) : nowe nie piją wody ani trochę.

Co do chrzcin: ja mam w domu ogromną jadalnię z prawie 5-cio metrowym stołem, więc chrzciny na 20 osób zrobię tu spokojnie. Część rzeczy zrobie z mamą (jak ciasta czy zimną płytę), obiad zamierzam zamówić cateringiem i mam taką zaufaną panią, co na weselach często kelnerowała / pomagała w kuchni. Zapłacę jej, przyjdzie do domu, przypilnuje w kuchni rzeczy, odpali zmywarke, podgrzeje coś, pozbiera talerze, pomoże po prostu żebym ja czy któraś z moich mam nie spędziła większosci chrzcin w kuchni..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości