|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 39- nasz sezon!
smieszka kupilam mu wafelek orzechowy, juz lepiej zeby to zjadl, co prawda gorzkiej czekolady nie bylo, no ale mi np jak brakowało sił była zmeczona to taki wafelek troche mnie przywracal do zycia, no teraz je obiad: gołabki mamine z indyczka i kurczaczka w sosie pomidorowym na bazie jogurtu
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;50494304]hmmm to mieszkasz z nią? Myślałam że z Tż
[/QUOTE] A auto mamy póki co tylko jedno. Tak że w lipcu ślub wyprowadzka Istne szaleństwo Niczym stadion oszalał
Ten dzień: 18.07. 2015r. ![]() "Elegancja polega na zapomnieniu, co się na sobie ma." Yves Saint Laurent ![]() Góra 26.08.14 Dół 14.04.15 http://czarnakretka.blogspot.com/ Edytowane przez kreciorek85 Czas edycji: 2015-03-02 o 20:48 |
|
|
|
#3273 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Wpadlam sie przywitac. Gratuluje zalatwionych spraw. Ciezko jest mi sie odniesc do czegos konkretnego, bo na tablecie nie widze zdjec
![]() Jestem ciekawa tych pytan z protokolu
|
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co próbuję pisać pracę i jakoś leci.
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mi dziś wyjechał z pytaniem: "Kiedy będę mógł kolegów na wesele zaprosić? Kiedy będą zaproszenia gotowe?" No patrzcie go jaki wyrywny nagle
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
U nas za miesiąc lub nawet troszkę wiecej będziemy za granicę wysyłać
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Protokół jest w internecie.
Czasami mam problem z tym kiedy poznałam narzeczonego. Ostatnio mu mówię, że przecież w protokole jest takie pytanie i ja muszę zakodować datę, żeby nie wyszło ze na tak proste pytania udzielamy różnych odpowiedzi. Na szczęście on lepiej daty ogarnia niż jego przyszła żona. |
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
M. był w 3 gimnazjum, a ja w 6 podstawówki
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy uznaje zasady moralności chrześcijańskiej? coś w stylu Czy przyjmujemy Komunię św.? - tu odpowiedzieliśmy, że będziemy, no bo adres jeden, ślub cywliny jest, to co będziemy ściemniać Czy ukończył katechizację Od jak dawna narzeczeni się znają? Czy narzeczony/a nie ma wątpliwości co do stanu swojego zdrowia? Czy nie ma wątpliwości co do zdolności do współżycia małżeńskiego? Czy nie zawierał/a małżeństwa z inną osobą? Czy narzeczeni nie pozostawali z krewnymi drugiej strony w związku małżeńskim nieważnym lub w konkubinacie? o pokrewieństwo nie pytał bo stwierdził, że przy cywilnym nam to sprawdzili ![]() Czy narzeczony nie przyjął święceń diakonatu lub kapłaństwa? Przeszkoda wieczystego i publicznego ślubu czystości Czy narzeczeni nie składali wieczystego i publicznego ślubu czystości w instytucie zakonnym? Czy chce zawrzeć małżeństwo zgodnie z nauką Kościoła jako jedno i nierozerwalne do śmierci? Czy dopuszcza rozejście się czy separację w wypadku trudności w małżeństwie? Czy chce przyjąć potomstwo w małżeństwie? Czy przyjmuje zasady etyki katolickiej w planowaniu rodziny? Czy narzeczeni są przekonani o własnym zdrowiu psychicznym? Czy nie nadużywają alkoholu lub innych środków odurzających? Czy nie są od nich uzależnieni? Czy druga strona o tym wie? Czy są stawiane jakieś wymagania, od których uzależnia się zawarcie lub trwanie małżeństwa? Czy narzeczeni sami dobrowolnie podjęli decyzję zawarcia małżeństwa? Czy narzeczeni nie tają przed sobą okoliczności mogących zakłócić wspólnotę życia małżeńskiego, np. niepłodności, nałogów, zobowiązań finansowych? Chyba tyyyyle... Oczywiście jak wyszłam to słyszałam jak ksiądz pyta ile się znamy, gdzie się poznaliśmy, a TŻ zaczął liczyć. Jak dotarł do 2009 to się poskładałam i weszłam do kościoła A najlepsze z podkreślonym pytaniem... Jak weszłam ja to ksiądz się śmieje - nie podglądać. Ale zapuściłam żurawia i widzę odpowiedzi po kolei: nie, nie, tak coś tam coś... no to ksiądz pyta o coś, ja: nie drugie pytanie, ja :nie i pyta:Czy dopuszcza rozejście się czy separację w wypadku trudności w małżeństwie? a ja: yyyyyy....nie. I myślę, a to skurkobraniec jeden, on dopuszcza rozejście... już ja z nim pogadam, że mamy protokół niezgodny i w ogóle... A ksiądz wpisuje moje nie, oderwał rękę i takie nagle: "yyyyy, ups" i zaczyna kreślić tą kolumnę TŻ i mówi " pomyliłem się, pamiętam, że mówił, że nie" TŻ na koniec wchodzi i mówię: "słyszałam, że się rozejść chcesz w kryzysie ze mną?" a ten bidny takie oczy, a ksiądz w brecht ![]() W ogóle przyjął nas bez problemu, wziął zapowiedzi od razu. Na końcu pytamy ile, a on, że nic, za bóg zapłać, że tu nie ma cenników. Ale i tak zostawiliśmy ofiarę - był super, poświęcił nam czas, poszedł na rękę, bo się nam spieszyło. Było jeszcze pytanie o miejsce zamieszkania po 18 roku życia(u mnie po 16), ale mówiliśmy, że na studiach to się wracało do domu, nie byliśmy nigdzie zameldowani indziej... a on: "no toooo takie niewygodne pytanie, w Warszawie te przeprowadzki...no nierealne" i wpisał, że nie ![]() A w ogóle pamiętał TŻ z kolędy jeszcze i się śmiał, że jednak istnieję (bo mnie w domu nie było wtedy)
Edytowane przez 45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 Czas edycji: 2015-03-02 o 21:23 |
|
|
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wafelka też bym zjadła, ale Kanadyjczycy się w takich rzeczach nie lubują.Cytat:
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lecę spać... dobranoc
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Istaap, super że macie to za sobą
Ja się tak tym protokołem denerwuje, że masakra... I jeszcze musimy się na sobotę umawiać, a kancelaria czynna w dni robocze, ciekawe czy nam ksiądz na rękę pójdzie
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
E tam, nic strasznego. :P Tylko trzeba uważać, żeby nie odpowiadać automatycznie na wszystko "nie", bo pytania są podchwytliwe i czasem trzeba powiedzeć "tak". :P
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pierwszy tok znajomości gdzieś wyparował. Mogliśmy się nie zgadzac w ODP. Teraz będę liczyć kiedy rodzice się poznali. Jak zapomnę, to będę glosno liczyć, albo na palcach.
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jakie pytania będzie zadawał, bo wzór protokołu wzorem, ale nie każde pytanie pada na każdym spisaniu protokołu
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ksiądz niektóre od razu pomijał. :p
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez!!! tylko chyba nie cale zycie bo pozniej zmieniam na krótki...
![]() oooo istapp jakie hihihistorie )pieknie Wam poszło ![]() dla wszystkich zainteresowanych MEGA sniadankami ktore są urozmaicone i dietetyczne polecam pasty ![]() http://zabijgrubasa.pl/category/sniadanie/
|
#3289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3291 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobitki!! Od dłuższego czasu Was "podglądam" i mam chęć się przyłączyć..
Ślub bierzemy 3 października, a termin mamy zaklepany kamerzysty i fotografa, w zespole (oczywiście sala i kościół też ), suknia się szyje (ze względu na moją dość kształtną figurę) - pierwsze zdjęte pomiary już były, drugie pomiary pod koniec czerwca, z babką w salonie się umówiłam, że pierwsza przymiarka pod koniec sierpnia/początek września i ewentualne poprawki Buty już są (nawet podbite u szewca cienką warstwą gumy antypoślizgowej ), te na poprawiny też, i sukienka na poprawiny też już czeka w szafie.. Biżuteria też już zakupiona, chociaż nie wiem jak będzie wyglądała z suknią, więc zobaczymy, czy jej użyję A teraz na tapecie i praktycznie w zamówieniu zaproszenia Myślę nad wszystkim pokolei i stąd też moje pytanko: czy macie w planach dawanie podziękowań gościom?? Jeśli tak, to co to u Was będzie?? Bo ja osobiście zastanawiam się nad tym, czy w ogóle coś kombinować.. Pozdrawiam Was cieplutko |
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Karolek maniak blogów wynalazł i próbujemy pasty sniadaniowe
![]() i chce niedługo spróbowac na obiad http://zabijgrubasa.pl/baklazan-z-ja...e-pomidorowym/ bo mam bakłażana i nie wiem co zrobic ![]() chcialam dodac mieso ale w przepisie jest cynamon sołłłł eh.no nic. musi K. zasmakoawc ;-)
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;50495096]
A najlepsze z podkreślonym pytaniem... Jak weszłam ja to ksiądz się śmieje - nie podglądać. Ale zapuściłam żurawia i widzę odpowiedzi po kolei: nie, nie, tak coś tam coś... no to ksiądz pyta o coś, ja: nie drugie pytanie, ja :nie i pyta:Czy dopuszcza rozejście się czy separację w wypadku trudności w małżeństwie? a ja: yyyyyy....nie. I myślę, a to skurkobraniec jeden, on dopuszcza rozejście... już ja z nim pogadam, że mamy protokół niezgodny i w ogóle... A ksiądz wpisuje moje nie, oderwał rękę i takie nagle: "yyyyy, ups" i zaczyna kreślić tą kolumnę TŻ i mówi " pomyliłem się, pamiętam, że mówił, że nie" U nas była identyczna sytuacja Zapuszczam żurawia, ksiądz tak widzę patrzy co ja chce, ja oczy, już mam skomentować, a ksiądz: "o rany, co ja tu napisałem, przecież chłopak nawet 2 razy powtarzał, że nie dopuszcza"
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiedz cos o Was ;-) u nas beda cake-popsy...chyba ze do wrzenia nam sie zmieni...akutalnie tez króluje dieta w naszej kuchni wiec ciezko na cwiczyc (bo nie idzie nam to dobrze..) a swego czasu mialy byc m&msy personalizowane
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle rzeczy, a gdzie fociszki??
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ze ja mam mieso mielone...dorzucic do tej mieszanki jakos tego nie widze, a umiem jeszcze zrobic mielone.. a to z kolei duzo tłuszczu moze macie jakis pomysł ?
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
A o fociszkach nawet zapomniałam, bo nie myślałam, że będę brała udział w jakimś forum..
Ale np.buciki zaraz znajdę, bo zamawiałam z netu i Wam pokażę
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
AAAA wlasnie przeczytalam cos o używaniu j.polskiego co mnie zaskoczyło..bo mam wrażenie (jeżeli poniższe jest poprawnie) że wszedzie są w takim razie błędy
"ciasteczka z żurawiną? Z porzeczką? Czy z porzeczkami? Z winogronem? Czy winogronami? Skąd na miłość do samego siebie wzięła się maniera mówienia i pisania "z żurawiną"? Chyba, że w ciasteczku znajdziemy całą jedną żurawinkę?" choc z drugiej strony skład almette owocowego jest tak bogaty, że w malinowo jagodowym wychodzi 1 jagoda na opakowanie ;-p wiec moze i reszta produktów jest faktycznie z żurawiną
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

[/QUOTE]
A auto mamy póki co tylko jedno. Tak że w lipcu ślub
wyprowadzka
Niczym 

Wafelka też bym zjadła, ale Kanadyjczycy się w takich rzeczach nie lubują.

I jeszcze musimy się na sobotę umawiać, a kancelaria czynna w dni robocze, ciekawe czy nam ksiądz na rękę pójdzie