Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-02, 22:07   #3181
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
niecierpliwa napewno jestes az zazdroszcze troszke

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

nie boj sie wywolania moze twoj maluszek wyjdzie rowniutko w terminie? kolezance dzien po wyszla coreczka
Oby oby .. Bo już mam czarne myśli ze może coś z mala nie tak

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 22:09   #3182
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja juz po ostatniej wizycie szyjka sie skrocila, ale nie wiem ile ma a pozatym wszystko dobrze, serduszko bije prawidlowo, pomacal mi brzuszek, i wszystko dobrze, zrobil to badanie patyczkiem co mialyscie, ale tylko z pipci bral i wysle do laboratorium, i dostalam znow pelno badan ktore musza byc gotowe na dzien porodu, wiec jutro od razu zrobie. I dostalam recepte na jakis krem, na to swedzenie.
I zadowolony, ze synek nisko ma glowke. Wiec wszystko dobrze, ciesze sie, juz nie daleko do pierwszego spotkania z moim wlasnym dzieckiem ide was nadrabiac!
I najwazniejsze, nic a nic nie przytylam od ostatniej wizyty miesiac temu wiec moze bedzie szansa ze po porodzie wyjde z waga 80 kg a z reszta sobie poradze
Super wieści, wszystko ok
Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Melduję się z 4 cm rozwarciem,szlak mnie już trafia,skurcze bolą jak diabli a to wszystko tak po mału się rozkręca
Jeszcze sie męczysz biedna. Znam ten ból

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ale miałam akcję. Od 17:00 męczyły mnie skurcze i parę razy mnie przeczyściło dość ostro, więc postanowiłam się profilaktycznie wykąpać i ogolić jakby co. No i siedzę pod prysznicem z maszynką i nagle widzę, a tu leci czerwona woda. Pierwsza moja myśl to było odklejające się łożysko po historiach dziewczyn, po czym mnie oświeciło, że ciachnęłam się maszynką ale jestem łosiem Po nospie skurcze nadal są, ale prawie nie bolą, także dziś nie rodzę :
Mój nie bardzo może wziąć wolne, max kilka dni, ale będzie teściowa

Super wieści

Biedna sięnamęczysz. Kciuki za rozkręcenie akcji

Też to widziałam

Asiulek mi też coś wyskoczyło, wygląda jakby pryszcz
Mnie goli tż. Sama ciagle sie zacinałam i mi włoski wrastały.

Ja już w łóżeczku. Musze córke doglądać a tż do pracy poszedł.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 22:10   #3183
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla mamus które na dniach urodziły, widze ze wraz z marcem porody się rozkręciły na dobre

Ja mam coś takiego od jakiegoś czasu, zwłaszcza jak chodzę, a dziś kilka razy złapało mnie mocne ukłucie w prawej pachwinie, podczas leżenia i przekręcania się na bok.

Dziś chyba jakieś ciśnienie jest niskie bo głowa mnie boli i spałam w dzień 4 godziny.

I się załamałam, dziś poznałam termin egzaminu ze specjalizacji który teraz będę zdawała na wiosnę, do tej pory wiedziałam tylko tyle ze będzie on w terminie marzec,kwiecień lub maj.
Liczyłam po cichu na to ze będzie w maju jak już dojdę do siebie po porodzie a tu się okazuje ze egzamin mam 30 marca a ja TP mam na 25 z om lub 27 marzec z usg.... Znając moje szczęście to w tym czasie będę leżała w szpitalu...i nie podejdę do tego egzaminu, a tak bardzo mi zależy by teraz do niego podejść i go zdać i mieć to z głowy. Płakać mi się chce. Musze synka uprosić by zechciał wyjść do nas z tydzień przed terminem albo jeszcze wcześniej bym nadawała się na wyjazd do warszawy na ten egzamin i bym wysiedziała z obolałym tyłkiem ponad 3 godz na egzaminie..Czarno to widzę..
Bądź dobrej myśli.. Trzymam kciuki

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-02, 22:11   #3184
antoxa
Rozeznanie

Hmm co do zmiany pościeli to ja jutro zamierzam przygotować mężowi pościel na przebranie. W dzień w którym będziemy wypisani ze szpitala to przed odbiorem nas będzie miał za zadanie przebrać łózko ale może wyprasowanie i przygotowanie jej też wpłynie na malucha bo Crystal wywróżyła mi na jutro poród
Stary 2015-03-02, 22:29   #3185
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Oby oby .. Bo już mam czarne myśli ze może coś z mala nie tak
bedzie dobrze niunia, wygon te mysli a wywolanie to najlepsze co moze byc jesli jest juz po terminie

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Hmm co do zmiany pościeli to ja jutro zamierzam przygotować mężowi pościel na przebranie. W dzień w którym będziemy wypisani ze szpitala to przed odbiorem nas będzie miał za zadanie przebrać łózko ale może wyprasowanie i przygotowanie jej też wpłynie na malucha bo Crystal wywróżyła mi na jutro poród
czekamy na twoje skurcze jutro
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 22:32   #3186
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie mi , bo trochę zwariowałam, ja mieszkam gdzie indziej niż jestem zameldowana - jak mam załatwić sobie położną do domu?
Podejdź do jakiejś przychodni w miejscowości, w której mieszkasz i złóż deklarację wyboru położnej albo po porodzie podasz w szpitalu, do której przychodni mają zgłosić dziecko i zaznaczysz że wybierasz tam zarówno pediatrę jak i położną.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 22:43   #3187
nusiekowa
Wtajemniczenie

Mamuśki a mnie brzuch boli coraz mocniej promieniując do krzyża ....pewnie i tak nic z tego sie nie rozwinie ...ide do łóżka spróbuje zasnąć ... Tz juz podekscytowany chodzi... Ehhh
Stary 2015-03-02, 22:45   #3188
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Mamuśki a mnie brzuch boli coraz mocniej promieniując do krzyża ....pewnie i tak nic z tego sie nie rozwinie ...ide do łóżka spróbuje zasnąć ... Tz juz podekscytowany chodzi... Ehhh
a moze jednak
Stary 2015-03-02, 22:45   #3189
smv
Zakorzenienie

No właśnie kto wie kto wie
Stary 2015-03-02, 22:49   #3190
marcia45
Zadomowienie

Dziewczynki któraś z was miala na poczatku ciąży tokso . Mogłabym prosić kontakt na prv. Asiulek gdzie w wawie chodzilas do diabetologa? Zanami pierwsza kąpiel zuzanny nie bylo tak zle

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 22:56   #3191
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dziewczynki któraś z was miala na poczatku ciąży tokso . Mogłabym prosić kontakt na prv. Asiulek gdzie w wawie chodzilas do diabetologa? Zanami pierwsza kąpiel zuzanny nie bylo tak zle
miałam tokso, tzn robione badanie w tym kierunku

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
aaa Tobie pewnie chodzi czy u którejś wyszedł dodatni wynik...

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
aaa Tobie pewnie chodzi czy u którejś wyszedł dodatni wynik...
Stary 2015-03-02, 23:04   #3192
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

A jakieś podanko o zmianę terminu nic nie zdziała?
Nie ma takiej opcji , to egzamin w formie testu 180 pytan, i jesli by mi pozwolili pisac pozniej w innym terminie to rzecz jasna znałabym odp od dziewczyn ktore juz pisały w terminie i nie wchodzi to w gre wogole.
Jedynie pozostaje mi podejsc do egzaminu w sesji jesiennej jak teraz sie nie uda. A wiem,znając siebie ze przy maluszkujak juz bedzie na swiecie tak sie nie przyloze do egzaminu jak teraz.
No nic zobaczymy moze sie uda.

Pytalyscie o kolacje ja dzis nalesniki jadłam z serem.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:09   #3193
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A moze cos sie rozwinie
Cytat:
Wiesz co, ja bylam na spotkaniach na Karowej. Do diabetologa bie chodzilam, mialam isc dopiero jakbym dieta cukrow nie opanowala. A ze sie udalo to mi powiedziano, ze wystarczy ze prowadzacy ginekolog bedzie mial nad tym kontrole. A tak to pewnie poszlabym do enelmedu bo mam tam pakiet...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:24   #3194
Anneet
Raczkowanie

Hej dziewczyny nie było mnie cały dzień i nie wiem czy nadrobię wasze klikanko..

co mi się udało doczytać to to ,że są kolejne maleństwa na świecie
Gratulacje dla kolejnych mam mające swoje pociechy przy sobie..
I powodzenia,życzę przyszłym

Noc miałam dosyć przespaną,zakupy ostatnie zrobione na środę dopakować się ostatecznie i czekać na maleństwo

Jak wspominałam wczoraj o bratowej co na szpitalu się znalazła z podejrzeniem wyrostka..to jednak wyrostek i niewiele brakowało by pękł,ona dziś miała operacje która trwała 2 godz,biedna w obcym kraju bez dobrej znajomości języka,jej mąż wolnego nie dostał i biedna sama tam siedzi w szpitalu w okropnych bólach po operacji,brat chwile po pracy był ale już musiał jechać,drugi brat go na chama brał bo chciał spać na korytarzu blisko swojej żony i nie iść do pracy mimo,że zwolniliby go
mało tego dowiedziałam się przed chwilką,że mojego 4 letniego bratanka operacja czeka kolejna..biedny zaraz po urodzeniu do 6 mies miał 3 i jeszcze końcem roku go czeka kolejna masakra,jestem załamana bo tyle już przeszedł i zawsze coś się do niego przykleja..no tak ma chrzestnych pechowców to i na niego przeszło
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:27   #3195
meganka18
Rozeznanie

My idziemy spac dobranoc

Życzę owocnej nocy !!
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:28   #3196
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Nie ma takiej opcji , to egzamin w formie testu 180 pytan, i jesli by mi pozwolili pisac pozniej w innym terminie to rzecz jasna znałabym odp od dziewczyn ktore juz pisały w terminie i nie wchodzi to w gre wogole.
Jedynie pozostaje mi podejsc do egzaminu w sesji jesiennej jak teraz sie nie uda. A wiem,znając siebie ze przy maluszkujak juz bedzie na swiecie tak sie nie przyloze do egzaminu jak teraz.
No nic zobaczymy moze sie uda.

Pytalyscie o kolacje ja dzis nalesniki jadłam z serem.
Trzymam kciuki zeby Maluch byl wyrozumialy dla mamusi moja nie byla, 26 mialam ostatni egzamin na studiach i juz sie nie pojawilam

Nooo, to czykam do rana na meldunek nowycb mam
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:30   #3197
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie było mnie cały dzień i nie wiem czy nadrobię wasze klikanko..

Noc miałam dosyć przespaną,zakupy ostatnie zrobione na środę dopakować się ostatecznie i czekać na maleństwo

Jak wspominałam wczoraj o bratowej co na szpitalu się znalazła z podejrzeniem wyrostka..to jednak wyrostek i niewiele brakowało by pękł,ona dziś miała operacje która trwała 2 godz,biedna w obcym kraju bez dobrej znajomości języka,jej mąż wolnego nie dostał i biedna sama tam siedzi w szpitalu w okropnych bólach po operacji,brat chwile po pracy był ale już musiał jechać,drugi brat go na chama brał bo chciał spać na korytarzu blisko swojej żony i nie iść do pracy mimo,że zwolniliby go
mało tego dowiedziałam się przed chwilką,że mojego 4 letniego bratanka operacja czeka kolejna..biedny zaraz po urodzeniu do 6 mies miał 3 i jeszcze końcem roku go czeka kolejna masakra,jestem załamana bo tyle już przeszedł i zawsze coś się do niego przykleja..no tak ma chrzestnych pechowców to i na niego przeszło
faktycznie same zle wiesci. szybkiego powrotu do zdrowia po tej operacji jej zycze kolezanke z pracy tak chwycilo, i upierala sie ze nie pojedzie do szpitala, bo nie zna jezyka, to na sile ja tam wyslalysmy, i okazalo sie ze miala duzo szczescia, bo gdyby sie tak upierala dalej..... ale wszystko dobrze sie skonczylo.
Stary 2015-03-02, 23:30   #3198
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Same nieprzyjemne wieści.,.. rzytul: ale będzie dobrze, główka do góry. A u bratanka co to za operacje, że ich już tyle miał?

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-03-02, 23:30   #3199
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
My idziemy spac dobranoc

Życzę owocnej nocy !!

spij dobrze
Stary 2015-03-02, 23:34   #3200
asiulek8
Wtajemniczenie

Jakos spokojnie i cicho u nas dzisiaj wieczorem. Zadnej nic nie dolega a rano wstaniemy i bedzie kilka dzieciaczkow z nami

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-03-02, 23:37   #3201
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Nie slyszalam ze się śmieją z mamuś na forach.. Ale ten świat taki głupi ze każdy temat to do wyśmiewania jest dobry ważne ze maja z czego się pośmiać żal
uwierz mi, że jest się z czego tam wyśmiewać...jeśli naprawdę istnieją takie matki to współczuję tym dzieciom...

Cytat:
Czyli wizyta udana

W szpitalu na pewno przyjemnie nie jest leżeć, ale dobrze że lekarz uprzedza o takich ewentualnych sytuacjach, przynajmniej wiesz co robić w razie wypadku

A jakieś podanko o zmianę terminu nic nie zdziała?

padłam, skąd tacy ludzie się biorą

Już mi ten syf/krosta z psiochy zniknął nie mam pojęcia co to było, ale nerwy mi nadszarpnęło

Aaaa to już chwila moment i będziesz mieć córcię przy sobie

Wróciliśmy z zakupów. TŻ wszystkie spodnie popękały i musiał kupić kilka nowych znowu jak dzika się nalatałam, młoda w brzuchu szaleje, i na tym pewnie się skończy

Teściowa dzwoniła, umówiłyśmy się, że przyjadą jak już będę w domu z małą.

Tepsa - to mówisz, że zmiana pościeli przyspiesza a właśnie dzisiaj rano o tym myślałam, ale jakoś nie miałam weny żeby się za to zabrać
ja jutro mam zaplanowaną zmianę pościeli

Cytat:
aaaa może się rozkręci

Cytat:
ale już w domku jesteście? jak Wam idzie?
Stary 2015-03-02, 23:47   #3202
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Same nieprzyjemne wieści.,.. rzytul: ale będzie dobrze, główka do góry. A u bratanka co to za operacje, że ich już tyle miał?
Okazało się zaraz po porodzie,że nie miał jelitek doprowadzonych do odbytku ,zaraz miał 1 operacje założenia stomii,potem po 3 mies doprowadzenie jelitek do odbytu noi 3 zamknięcie stomii jakoś do 3 czy 4 mies jak nie później,w trakcie przechodził codzienne ćwiczenia odbytku..pamiętam jak dziś jak go przewijałam i stomię czyściłam jak mi łzy się siurkiem lały taki biedny był malutki a takie przeżycia już..no i teraz jeszcze jedna
Stary 2015-03-02, 23:58   #3203
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Okazało się zaraz po porodzie,że nie miał jelitek doprowadzonych do odbytku ,zaraz miał 1 operacje założenia stomii,potem po 3 mies doprowadzenie jelitek do odbytu noi 3 zamknięcie stomii jakoś do 3 czy 4 mies jak nie później,w trakcie przechodził codzienne ćwiczenia odbytku..pamiętam jak dziś jak go przewijałam i stomię czyściłam jak mi łzy się siurkiem lały taki biedny był malutki a takie przeżycia już..no i teraz jeszcze jedna
Bedzie dobrze rzytul: silny chlopak musi byc skoro tyle juz przeszedl. Ale lekarze na pewno wiedza co dla niego dobre. Moze to juz bedzie ostatnia operacja i wiecej nie bedzie potrzeba rzytul:

Ale wiem co czujesz, pamietam jak dzis jak mama zadzwonila do mnie ze moj chrzesniak trafil do szpitala nieprzytomny z podejrzeniem padaczki. Do tego jego osrodek zdrowia zlal sprawe, a raczej pielegniarki. Siedzialam i ryczalam caly czas, az nie wytrzymalam i wsiadlam w pociag i pojechalam do niego.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-03-02, 23:59   #3204
Anneet
Raczkowanie

Nic mykam spać bo mam już dosyć na dzisiaj tych złych wiadomości Dobranoc trzymam kciuki za porody i wizyty jak są jakieś jutro..
Stary 2015-03-03, 00:06   #3205
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mon9 fajna strona dzięki.! HELEN w końcu ok po tym rezonansie?byc może nie doczytałam..
Czekamy na wyniki jeszcze i konsultacje

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja ostatnio o tym myślałam W końcu Helenka rocznikowo bedzie rok starsza od naszych maluchów.

Ja już czekam na swojego szumisia

Wydają szum, który uspokaja dzidziusia www.szumisie,pl
Dodała sobie lat dziewczyna hehe

CRYSTAL, aaakarolina
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 00:08   #3206
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Bedzie dobrze rzytul: silny chlopak musi byc skoro tyle juz przeszedl. Ale lekarze na pewno wiedza co dla niego dobre. Moze to juz bedzie ostatnia operacja i wiecej nie bedzie potrzeba rzytul:

Ale wiem co czujesz, pamietam jak dzis jak mama zadzwonila do mnie ze moj chrzesniak trafil do szpitala nieprzytomny z podejrzeniem padaczki. Do tego jego osrodek zdrowia zlal sprawe, a raczej pielegniarki. Siedzialam i ryczalam caly czas, az nie wytrzymalam i wsiadlam w pociag i pojechalam do niego.
Współczuję dobrze,że już wszystko ok..a te pielęgniarki w piekle powinny się smażyć i na pewno będą

Biedne te maleństwa jak dobrze,życia nie poznają a już sie nacierpieć muszą..mój pierwszy bratanek brat chrześniaka zachłysną się pokarmem,zemdlał..w karetce po raz drugi w naszym szpitalu nie wiedzieli co mu jest wiec go wysłali do Prokocimia 2 tyg go kuli i badali i nie wiedzieli co mu jest..
idę spać bo zaraz chyba w depresje wpadnę jak cała noc będę myśleć o bratankach..
A mała wielkiej czkawuchy dostała,brzuch podskakuje jak piłka
Dobranoc..
Stary 2015-03-03, 00:19   #3207
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

Tak samo z pampersami, pani w rossmann powiedziała, że miała córeczkę 2500 i zakładała dwójki a nie jedynki i biorę 10 szt tych dwójek a tak ok. 20-30 jedynek do szpitala, najwyżej mężulo dowiezie większe.
Powiem Ci ze u nas przy wadze 2700 dzisiaj otworzyłam pierwszy raz DADY 1 i spore sa w większych na pewno sie utopiła
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 03:02   #3208
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
No chociaż Cie boli.. Mnie to nic.. Eeee dziś idę do lekarza po termin kiedy mam sie zglosic do szpitala

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-03, 04:41   #3209
asiulek8
Wtajemniczenie

Cala noc nie spie. Delikatnie krwawie, skurcze narazie w caly swiat. Wieczorem byla to moze dlatego. Wzielam nospe i prysznic i jedziemy na IP zaraz. Aaaaaaaaa

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-03-03, 05:28   #3210
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Cala noc nie spie. Delikatnie krwawie, skurcze narazie w caly swiat. Wieczorem byla to moze dlatego. Wzielam nospe i prysznic i jedziemy na IP zaraz. Aaaaaaaaa
No to życzę powodzenia!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości