Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-02, 20:24   #2311
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Ryż mogę skubnąć??? Tak smacznie wygląda... ale jak dla mnie tylko ryż

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

idę leżakować

To kukus z dodatkami

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:30   #2312
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
To kukus z dodatkami
Miałam pisać, że kuskus
Jak dla mnie bombaa mmmm <3

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-02 o 20:32 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:39   #2313
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja jeśli kupię to też taki jak Twój
Tylko ja ciemna w tyn temacie...kupic juz teraz czy zobaczyć najpierw jak z karmieniem będzie
Czesc szybkie i szalone
Wczoraj caly dzien mi wizaz szalal
dzis zabiegany dzien i dopiero teraz Was gaduly nadrabiam

KASPERKA ja juz tu kiedys pisalam, ze u nas w DE jak urodzisz to mozesz z apteki wypozyczyc super elektryczny laktator. Dostajesz recepte od gina i placisz kaucje za wypożyczenie. Mozesz go trzymac ile karmisz czyli nawet rok
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:40   #2314
Mravka
Zadomowienie

Witam wieczorową porą
Co za dzień!
Widziałam,że pisałyście o becikowym...My sie na pewno nie załapiemy, ale w sumie to jak się tak nad tym zastanawiam to nie mam "żalu". Tzn uważam,że na pewno jest dużo rodzin którym się należy i powinno dostać. Tak,aby choć trochę odciążyć budżet wyprawkowy. Wiadomo,że ludzie są w różnej sytuacji.

kasperka,roksana jak zdrówko? już odpuściło? bo widzę,że apetyt dopisuje...same smakołyki u Was jak zwykle Do kasperki bym wpadła na łososia,a do Ciebie roksana na ten kuskus

Jess
gratuluje zaręczyn

Ambiwalentna29 no ba, ja nadal obstaje Tylko muszę przekonać TZ. ALe sam dziś stwierdził "ok ,podoba mi sie,dodajmy na listę".
Tymon to jest to

Ja dziś padam na pysk. Dawno mnie nie bolała tak głowa jak dzisiaj. U Was czytam,że też padało. Załapałm się na 2 oberwania chmury do tego na poczcie odstałam w kolejce 29 osób ,a idąc na dyżur internisty do kontroli Pan w recepcji mnie oświecił,że jest 7 lekarzy i 70 osób oczekujących . Poprostu wyszłam i zapisałam się po Bożemu na czwartek. Jedyny pozytyw dzisiejszego dnia to,że TZ dostał auto zastępcze( docelowe sie robi),więc testowaliśmy nową furę. Miodzio
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:50   #2315
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Czesc szybkie i szalone
Wczoraj caly dzien mi wizaz szalal
dzis zabiegany dzien i dopiero teraz Was gaduly nadrabiam

KASPERKA ja juz tu kiedys pisalam, ze u nas w DE jak urodzisz to mozesz z apteki wypozyczyc super elektryczny laktator. Dostajesz recepte od gina i placisz kaucje za wypożyczenie. Mozesz go trzymac ile karmisz czyli nawet rok
No ale on używany już wcześniej przez kogoś innego jest prawda ???

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą
Co za dzień!
Widziałam,że pisałyście o becikowym...My sie na pewno nie załapiemy, ale w sumie to jak się tak nad tym zastanawiam to nie mam "żalu". Tzn uważam,że na pewno jest dużo rodzin którym się należy i powinno dostać. Tak,aby choć trochę odciążyć budżet wyprawkowy. Wiadomo,że ludzie są w różnej sytuacji.

kasperka,roksana jak zdrówko? już odpuściło? bo widzę,że apetyt dopisuje...same smakołyki u Was jak zwykle Do kasperki bym wpadła na łososia,a do Ciebie roksana na ten kuskus

Jess
gratuluje zaręczyn

Ambiwalentna29 no ba, ja nadal obstaje Tylko muszę przekonać TZ. ALe sam dziś stwierdził "ok ,podoba mi sie,dodajmy na listę".
Tymon to jest to

Ja dziś padam na pysk. Dawno mnie nie bolała tak głowa jak dzisiaj. U Was czytam,że też padało. Załapałm się na 2 oberwania chmury do tego na poczcie odstałam w kolejce 29 osób ,a idąc na dyżur internisty do kontroli Pan w recepcji mnie oświecił,że jest 7 lekarzy i 70 osób oczekujących . Poprostu wyszłam i zapisałam się po Bożemu na czwartek. Jedyny pozytyw dzisiejszego dnia to,że TZ dostał auto zastępcze( docelowe sie robi),więc testowaliśmy nową furę. Miodzio

Jakie auto testowaliscie? Pochwal sie
Ja szukam nowego samochodu dla siebie, ale co zaplanuje jechac na jazde probna to cos mi wyskoczy, jak np.teraz z tym przeziebieniem

Ja czuje sie slabo katar meczy, bol glowy tez i ogolne oslabienie, dzis dodatkowo slabo sie czuje, bo apetyt mam slaby i malo zjadlam w ciagu dnia

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-02 o 20:53 Powód: Blad
Stary 2015-03-02, 20:56   #2316
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ja szukam nowego samochodu dla siebie, ale co zaplanuje jechac na jazde probna to cos mi wyskoczy, jak np.teraz z tym przeziebieniem

Ja czuje sie slabo katar meczy, bol glowy tez i ogolne oslabienie, dzis dodatkowo slabo sie czuje, bo apetyt mam slaby i malo zjadlam w ciagu dnia

Niedobrze a co postanowiłaś z tym lekarzem?
Póki co (do maja chyba,bo wtedy dostanie docelowego Peugeota) mamy Renault Koleos . No nie powiem fajne autko przyjemnie się jedzie. Dla siebie też będę szukała..ale to raczej czegoś typowo po mieście(mało palącego i ogólnie ekonomicznego) i pewnie coś w stylu Yariski(poki co musimy sprzedać stare auto). A Ty za czym się rozglądasz?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-03-02, 21:10   #2317
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

Wiesz, samo urzadzenie moze byc juz uzywane, ale wszystkie czesci typu przyssawka czy butelki sa nowe. Na 100% Ci nie powiem bo ja mialam od bratowej reczny. Tym razemmrazem mam zamiar wziasc ten z apteki.

Ja korzystalam po porodzie z recepty na takie urzadzenie stymulujące miesnie kegla by wzocnic calosc po porodzie i wszystkie czesci ktore dotykaly ciala byly nowe

A laktator mi sie sprzydal poprzednio tylko przy nawale bo takie mialam twarde cyce ze maly nie chial chwycic

Nooo ja Was nadrobilam, ale nie bede komentować becikowego bo to KPINA!!!!!

DOBRANOC MAMUSIE

JA jutro popoludniu mam wizyte i juz masmam stresa....

Stary 2015-03-02, 21:12   #2318
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
To dbają o dzici i potem jak myśle jeszcze jakieś zasiłki?
W UK chyba tak jest, z tego co kojarze

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Tak ale zależy też od dochodu, i od miasta nie każde daje.
W UK 80£ miesięcznie na każde dziecko to każdy dostaje plus przy niskich dochodach jakieś zasiłki ale to zależy ile się zarabia, ile osób z tego żyje itp, jeszcze samotne matki dostają sporą pomoc z tego co się orientuję i na niepełnosprawne dzieci też pomagają dodatkowo. No i wszystkie leki jak ma się receptę dzieci i kobiety w ciąży mają za darmo, cała antykoncepcja jest też darmowa i aborcja do 20tc jest legalna i tez za free. To chyba tyle wiem
Idę spać źle się czuje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 21:23   #2319
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Niedobrze a co postanowiłaś z tym lekarzem?
Póki co (do maja chyba,bo wtedy dostanie docelowego Peugeota) mamy Renault Koleos . No nie powiem fajne autko przyjemnie się jedzie. Dla siebie też będę szukała..ale to raczej czegoś typowo po mieście(mało palącego i ogólnie ekonomicznego) i pewnie coś w stylu Yariski(poki co musimy sprzedać stare auto). A Ty za czym się rozglądasz?
Chce sie przejechac Mini Paceman
Ale obecnie jestem zakochana jednak chyba w VW Scirocco
Na wizyte sie poki co nie zdecydowalam, bo nie mam goraczki tfu tfu i wiem, ze jak pojde to nic innego mi nie zaleci niz robie na wlasna reke hmmmmm

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Wiesz, samo urzadzenie moze byc juz uzywane, ale wszystkie czesci typu przyssawka czy butelki sa nowe. Na 100% Ci nie powiem bo ja mialam od bratowej reczny. Tym razemmrazem mam zamiar wziasc ten z apteki.

Ja korzystalam po porodzie z recepty na takie urzadzenie stymulujące miesnie kegla by wzocnic calosc po porodzie i wszystkie czesci ktore dotykaly ciala byly nowe

A laktator mi sie sprzydal poprzednio tylko przy nawale bo takie mialam twarde cyce ze maly nie chial chwycic

DOBRANOC MAMUSIE

Dziekuje
Zapytam przy nastepnej okazji moja lekarke

Trzymam kciuki za wizyte
Nie stresuj sie

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-02 o 21:26 Powód: Blad
Stary 2015-03-02, 21:37   #2320
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Chce sie przejechac Mini Paceman
Ale obecnie jestem zakochana jednak chyba w VW Scirocco
Na wizyte sie poki co nie zdecydowalam, bo nie mam goraczki tfu tfu i wiem, ze jak pojde to nic innego mi nie zaleci niz robie na wlasna reke hmmmmm
Faajne autka. Osobiście tez mi sie marzy takie bardziej sportowe. Choć ja w sumie lubię duże auta...i w takim SUVie czulabym się najlepiej. Jednak przy drugim to już ekonomia sie włącza i ma być minimum

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
W UK 80£ miesięcznie na każde dziecko to każdy dostaje plus przy niskich dochodach jakieś zasiłki ale to zależy ile się zarabia, ile osób z tego żyje itp, jeszcze samotne matki dostają sporą pomoc z tego co się orientuję i na niepełnosprawne dzieci też pomagają dodatkowo. No i wszystkie leki jak ma się receptę dzieci i kobiety w ciąży mają za darmo, cała antykoncepcja jest też darmowa i aborcja do 20tc jest legalna i tez za free. To chyba tyle wiem
Idę spać źle się czuje
Kurcze ta aborcja do 20tc jakoś brzmi przerażająco. Rozumiem,że jeśli są wskazania lekarskie,czy ogólnie?
Cytat:

DOBRANOC MAMUSIE

Trzymam jutro kciuki za wizyte
OOoo a co to za urządzenie,bo mnie zaciekawiłas?
Stary 2015-03-02, 21:43   #2321
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Faajne autka. Osobiście tez mi sie marzy takie bardziej sportowe. Choć ja w sumie lubię duże auta...i w takim SUVie czulabym się najlepiej. Jednak przy drugim to już ekonomia sie włącza i ma być minimum

Kurcze ta aborcja do 20tc jakoś brzmi przerażająco. Rozumiem,że jeśli są wskazania lekarskie,czy ogólnie?

Ja wlasnie chcialabym cos niezbyt wielkiego zeby po miescie fajnie sie jezdzilo
SUV to az musialam sprawdzic, jak wyglada
Cactusa najpierw chcialam, ale jakos mi sie odwidzial
Stary 2015-03-02, 21:45   #2322
majka242007
Zakorzenienie

słodkich snów kobitki...
Coś mi się porobiło po tym dzisiejszym najedzeniu. Jadłam cały dzień taka glodna byłąm... No i skończylo się straszeniem kibelka... Masakra... Z godzinę tam siedziałam...
Oby jutro bylo lepiej .
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 21:46   #2323
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie chcialabym cos niezbyt wielkiego zeby po miescie fajnie sie jezdzilo
SUV to az musialam sprawdzic, jak wyglada
Cactusa najpierw chcialam, ale jakos mi sie odwidzial
No to wlasnie cos w stylu tego Renault ktore teraz ma TZ.
Właśnie masz racje po mieście bardziej praktyczny jest mniejszy/zwrotny...wszędzie zaparkujesz. Wiadomo,że miejsce parkingowe na wage złota)
Cactus...ciekawy,ale jakoś nie moje klimaty. Podoba mi się jeszcze taki vw new beetle , jest naprawde klimaciarski
Stary 2015-03-02, 21:51   #2324
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No to wlasnie cos w stylu tego Renault ktore teraz ma TZ.
Właśnie masz racje po mieście bardziej praktyczny jest mniejszy/zwrotny...wszędzie zaparkujesz. Wiadomo,że miejsce parkingowe na wage złota)
Cactus...ciekawy,ale jakoś nie moje klimaty. Podoba mi się jeszcze taki vw new beetle , jest naprawde klimaciarski
No wlasnie stwierdzilam, ze Cactus jednak tez nie moj klimat
Aaaaa new beetle podobal mi sie, ale maz mi go jakos obrzydzil
Jakos mam przeczucie, ze Scirocco wybiore
Stary 2015-03-02, 21:53   #2325
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz nigdy nie zagłębiałam się w temacie ale z tego co wiem mam prawo usunąć ciążę do 20tc jeśli po prostu jej nie chcę, jak zaszłam z Bartkiem i powiedziałam na pierwszej wizycie ze nie był planowany to pierwsze pytanie jakie padło to czy chce zatrzymać dziecko (w sensie ciążę) teraz już tego pytania nie było bo o drugą ciążę się staraliśmy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 21:55   #2326
majka242007
Zakorzenienie

wrzuciłam zdjęcia jeszcze na główną w K... Jak już tam ich też nie widać to poddaję się i więcej nie dam rady dać z siebie

Co do autek ja uwielbiam suwy
Kia sportage marzy mi się
Stary 2015-03-02, 21:55   #2327
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie stwierdzilam, ze Cactus jednak tez nie moj klimat
Aaaaa new beetle podobal mi sie, ale maz mi go jakos obrzydzil
Jakos mam przeczucie, ze Scirocco wybiore
przejedziesz się to poczujesz "to coś"
Heh mój mąż twierdzi,że mi by pasował Mini Cooper- w sumie do teraz nie wiem dlaczego. Mały dzisiaj był zachwycony jak jechaliśmy,że ma okno w dachu i telewizorek (nawigacja). Po przejazdzce stwierdził "dzisiaj wziales czarny to jutro przyjedziesz białym?".
Stary 2015-03-02, 21:57   #2328
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz nigdy nie zagłębiałam się w temacie ale z tego co wiem mam prawo usunąć ciążę do 20tc jeśli po prostu jej nie chcę, jak zaszłam z Bartkiem i powiedziałam na pierwszej wizycie ze nie był planowany to pierwsze pytanie jakie padło to czy chce zatrzymać dziecko (w sensie ciążę) teraz już tego pytania nie było bo o drugą ciążę się staraliśmy
nie wyobrażam sobie usunąć dzidziusia... Nawet jeśli byłby to 4tc...
Ale to chyba jest też kwestia nie wiem... wychowania społecznego, w rodzinie, prawa jakie panuje...
Może gdybym mieszkala i wychowala sie w kraju w którym jest to ,,normalne,, inaczej na to bym patrzyła...
Stary 2015-03-02, 22:01   #2329
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem,tylko jak tak sobie o tym myślę to przeraża mnie ta opcja. Z drugiej strony ile kobiet i tak to zrobi jak chce,tylko pojdzie gdzies do "podziemia" i lekarza partacza. Powiem Ci,że ja cały czas nie mam jednoznacznego stanowiska w tej kwestii, bo zawsze są jasne i ciemne strony tej dobrowolności.
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
wrzuciłam zdjęcia jeszcze na główną w K... Jak już tam ich też nie widać to poddaję się i więcej nie dam rady dać z siebie

Co do autek ja uwielbiam suwy
Kia sportage marzy mi się
No właśnie ja tez lubie jakiś czas temu była taka możliwość i przez chwilę jezdziłam Volvo XC60...echhh się jechało! Choć z tym "jechało" to pewnie kasperka może więcej powiedzieć,bo tam u Niej super drogi
Stary 2015-03-02, 22:03   #2330
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
przejedziesz się to poczujesz "to coś"
Heh mój mąż twierdzi,że mi by pasował Mini Cooper- w sumie do teraz nie wiem dlaczego. Mały dzisiaj był zachwycony jak jechaliśmy,że ma okno w dachu i telewizorek (nawigacja). Po przejazdzce stwierdził "dzisiaj wziales czarny to jutro przyjedziesz białym?".
Hahaha
No ja ja najpierw chcialam
Mini Coopera, ale bagaznik ma maly
Dlatego jak wyszedl Paceman to od razu Cooper mi sie odwidział
Nad kolorem tez mysle haha... Bialy czy czarny

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Rozumiem,tylko jak tak sobie o tym myślę to przeraża mnie ta opcja. Z drugiej strony ile kobiet i tak to zrobi jak chce,tylko pojdzie gdzies do "podziemia" i lekarza partacza. Powiem Ci,że ja cały czas nie mam jednoznacznego stanowiska w tej kwestii, bo zawsze są jasne i ciemne strony tej dobrowolności.

No właśnie ja tez lubie jakiś czas temu była taka możliwość i przez chwilę jezdziłam Volvo XC60...echhh się jechało! Choć z tym "jechało" to pewnie kasperka może więcej powiedzieć,bo tam u Niej super drogi
Aaajjj polskie drogi to tragedia
Nawet w stolicy masakra
Stary 2015-03-02, 22:03   #2331
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha
No ja ja najpierw chcialam
Mini Coopera, ale bagaznik ma maly
Dlatego jak wyszedl Paceman to od razu Cooper mi sie odwidział
Nad kolorem tez mysle haha... Bialy czy czarny
no tak bagaznik to na reklamowke
a kolor z tych obu czarny! taka czarna strzała
Stary 2015-03-02, 22:06   #2332
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak bagaznik to na reklamowke
a kolor z tych obu czarny! taka czarna strzała
No kurdee nie wiem wlasnie
Poprzednik byl czarny i teraz sie zastanawiam

Uciekam spać, bo mdleje juz
Spokojnej nocy

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-03-02 o 22:07 Powód: Blad
Stary 2015-03-02, 22:18   #2333
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
za długo trwa to czekanie... ja też równe 4 tyg w środę będę miała...
sandeo zamówiłam sobie tego karchera do szyb z vitay a spryskiwacz sobie dokupię na all albo będę jak na razie jechać normalną myjką ( to chyba Ty o nim pisałaś )
Tak ja pisałam. Obyś była tak samo zadowolona jak ja dokup juz teraz ten płyn bo nie będziesz miała efektu wow

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do becikowego oprócz zaświadczenia od lekarza papierków jest całe mnóstwo potrzebne. Kurde jakbym znalazła moją kartkę z gminy to bym Wam napisała bo ja w sumie niedawno to wypełniałam wszystko. Ale to jest też tak że w zależności od gminy/miasta wymagane dokumenty mogą się trochę różnić. Pamiętam że np, były potrzebne zaświadczenia z zusu o dochodach i o składkach za rok poprzedni za oboje rodziców. Poszukam tego, może jeszcze znajdę
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
znalazłam, u mnie do becikowego chcieli :

1. ksero dowodów osobistych obojga rodziców
2. akt urodzenia dziecka
3. zaświadczenia z U. Skarbowgo o dochodach za poprzedni rok
4. zaświadczenie lekarskie
5. zaświadczenie o wysokości składki zdrowotnej 9 % zapłaconej za rok poprzedni (zus)

i u mnie to było wszystko , ale lista ogólnie ma 12 pkt. a chcieli tylko to
Zaświadczenie za ub rok czy za 2013 jest potrzebne? Bo jak za 2014 to nawet nie próbuje

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Załącznik 5927601
Pojedzone... Ide czytać książkę i spac dobrej nocy!
no weeeeeź.... Ale sie zrobiłam głodna! A zjadłam juz dwie kolacje

Edytowane przez sandeo
Czas edycji: 2015-03-02 o 22:19
sandeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 22:33   #2334
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Zaświadczenie za ub rok czy za 2013 jest potrzebne? Bo jak za 2014 to nawet nie próbuje
Jeśli złożysz wniosek do 31.10.2015 to PIT za 2013. Jeśli po tym terminie to za 2014.

Uciekam spać, do jutra
Stary 2015-03-03, 05:33   #2335
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

Siemka maz wstal z Juniorem to moge neszcze z pol godz polezec

Apropo Autek to ja mam VW Tourana i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolona wszystko zmieszcze i juniora i zakupy i tez dobrze sie parkuje nim jak skonczymy budowe domu to sobie pewnie jakis BMW Kombi 5 kupimy a razie za duzo wydatków teraz wybierdach dachówke za bagatela ok 25000 zl wiec moze w tym temacie tez doradzicie?

MRAVKA , to urzadzenie to taki elektryczny miernik ze wzmacniaczem napiecia miesni. Zaklada sie codzien diody kolo spojenia i na podbrzuszu i masz zaprogramowana serie cwiczen, czyli napinasz miesnie kegla tak mocno az Ci sie swieci na zielono i trzymasz po 10 sekund na koniec każdego cw masz wynik i widzisz postepy po tych cw tez poprawiony jest sex - wiadomo, im mocniej zacisniesz miesnie tym wiecej czujesz no i pomaga wzmocnic miesnie przy pecherzu zeby nie wypadal na starosc, bo po porodzie naturalnym dużego dziecka zwykle sie obniza i moze wypadac

No ide juz miłego dnia Mamuski!
Stary 2015-03-03, 05:40   #2336
roxana_lu
Zakorzenienie

Czesc !

Ale durna pogoda, zasypało nas Igor sie obudził, patrzy przez okno i normalnie w szał wpadł - maaaamaaa snieg ! Tylko, ze jest tak mokro, ze za chwile go nie bedzie :/

Mówilyscie wczoraj o samochodach - my tez mamy przed sobą zakup bo TŻ jeździ vw polo a ja jeepem grand cherokim ale dziadek sie juz powoli sypie i bedzie trzeba sprzedać a w vw polo z dwójka dzieci... No nie bardzo, za duzo jeździmy i to w dalsze trasy, nie ma szans wczesniej chcielismy kia sportage lub sorento albo passata kombi a teraz nam nowiutka mazda cx5 wpadła w oko... Ale to na pewno jeszcze nie teraz - to temat w naszym przypadku na jesień/wiosnę, do tego czasu i tak sie nie planujemy nigdzie dalej ruszać a tu w terenie damy rade

Mam ochotę na świeże pieczywko, ide TŻ wyslac do sklepu

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 06:05   #2337
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

[QUOTE=roxana_lu;50488961]No mi w 15tc nie chciał powiedziec chociaz szukał i szukał... Ale powiedział, ze sie jeszcze wstrzymamy do kolejnej wizyty - moze po prostu nie miał co widzieć i bedzie dziewczynka ? na szczęście (w nieszczęściu ) do wizyty jeszcze trzy tygodnie czekac nie musze z płcią i za kilka dni bede miała pewność...

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

No właśnie mi się wydaję,że jak lekarz szuka i niby nie widzi.. oraz chce się wstrzymać do nastpnej wizyty to coś bardziej ku dziewczynce się skłania
Dużo moich koleżanek ( bo ogólnie w 2013 i 2014 u nas wysyp chłopców) w 16 tyg już miało powiedziane, że chłopiec Chociaż w 20 tyg moje dwie kolezanki usłyszaly,żeby jeszcze na chwilę się wstrzymały bo teraz mu coś na dziewczynkę wygląda Mi natomiast w 28 tyg chciala pani dr zrobić dziewczynkę!! bo siedzial jakby na pupie no i nie było widać siurka.. ale mówiła, że jak już w 16 tyg mówila,że na 100 %- to na pewno chłopiec
Stary 2015-03-03, 06:06   #2338
sandeo
Zadomowienie

Dobry!
Dziś pobudka o 5:30 na siku i od tamtej pory nie mogę usnąć! Jak Wy sobie radzicie z ponownym zasypianiem po wizycie w toalecie? Biegacie tak czesto czy tylko ja mam z tym problem w nocy? U mnie dwa razy to minimum, ale najgorzej jest zawsze nad ranem bo wtedy nie mogę juz usnąć

Idę wyprowadzić psa i po świeże bułeczki dzisiaj wjedzie nutella i kakao na śniadanie
Stary 2015-03-03, 06:12   #2339
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

a Tak w ogóle to cześć wszystkim U nas też biało się zrobiło i mały też w szale radości" o nieg pada" ja już po śniadanku - dwie kromki chleba słonecznikowegoz serkiem turkiem i pomidorem

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Dobry!
Dziś pobudka o 5:30 na siku i od tamtej pory nie mogę usnąć! Jak Wy sobie radzicie z ponownym zasypianiem po wizycie w toalecie? Biegacie tak czesto czy tylko ja mam z tym problem w nocy? U mnie dwa razy to minimum, ale najgorzej jest zawsze nad ranem bo wtedy nie mogę juz usnąć

Idę wyprowadzić psa i po świeże bułeczki dzisiaj wjedzie nutella i kakao na śniadanie
a ja się obudziłam o 4 bo mąż się wstawał do pracy...i nie mogłam zasnąć...jak zaczelam odpływać to mnie syneczek obudził o 5 30 na kakaoi już więcej nie chce spać także tak wesoło
Stary 2015-03-03, 06:45   #2340
Mravka
Zadomowienie

Bonjour
Budowa mnie o 6 obudzila grrr. Najlepiej mi sie spi nad ranem. Chlopaki odprawieni. Pranie wstawione(wiem wiem jestem nienormalna ). Musze dzis kupic prezent dla Malego. W pt ma urodziny,a na weekend zjezdza rodzina (roksana Ty oblatana z przepisami jestes...moze cos polecisz na obiad dla 8 osob ? ) bede wdzieczna!

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Ps.mowicie o sniegu a u mnie zero i pieeeekne slonce jakies +2 stopnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości