Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-02, 23:27   #2761
201607131106
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

Stooooooo lat, stooooooo lat!

201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:31   #2762
kustraczek
-ist

Sto lat, Czocherku!

kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:32   #2763
Vemka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Hahaha, a ja tak wlasnie czekalam az wyplynie temat kota jako nowego chlopaka, majac w pamieci "burze" po wrzuceniu tego zdjecia
Zdjęcie jak zdjęcie . Tylko mnie osobiście bardziej prawdopodobne wydaje się - z logicznego punktu widzenia xD - żeby Hania napisała właśnie coś takiego z przymrużeniem oka, w żartobliwym tonie, aniżeli mówiła publicznie o jakimś "nowym związku" skoro się ostatecznie z poprzedniego jeszcze nie "wyplątała" (wg. tego co pisała). Ale co ja tam wiem.
Vemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:32   #2764
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Mieszkałam 3 lata w Katarze. W UAE jest więcej turystów, ale według mnie Katar i Emiraty nie różnią się od siebie prawie wcale. Życie tam to takie pozorne spanie na złotych poduszkach. Obsługa klienta jest w tym rejonie świata na bardzo wysokim poziomie, stąd pewnie wrażenie, że żyłoby się tam wspaniale. Niestety z hotelu czasem trzeba wyjść, chociażby do spożywczaka - i tu kończy się tolerancja i bezgraniczna miłość do przyjezdnych. Kobiecie żyje się tam cieżko. Tk zwani "lokalni" potrafili mnie śledzić, na porządku dziennym było pokazywanie dolarów przez otwarte okna samochodów i robienie rzeczy w spodniach w międzyczasie - tak żebym widziała. Ci sami mężczyźni nigdy nie zachowaliby się w podobny sposób wobec "swoich" kobiet - te przyjezdne są zdecydowanie gorszego sortu. Pamiętam, że jednego dnia, kiedy wracałam z arbuzikiem z warzywniaka, otoczyła mnie gromadka chłopców - mieli może po 7 lat, a jeden z nich krzyczał: "Stop walking and on your knees".
Brak mi słów. Na "swoim podwórku" to bym zdzieliła gówniarza arbuzikiem, ale tam... Czort wie jak się zachować w takiej sytuacji. A jak jest z pracą? Faktycznie tak trudno coś znaleźć kobiecie?
Stary 2015-03-02, 23:34   #2765
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkałam 3 lata w Katarze. W UAE jest więcej turystów, ale według mnie Katar i Emiraty nie różnią się od siebie prawie wcale. Życie tam to takie pozorne spanie na złotych poduszkach. Obsługa klienta jest w tym rejonie świata na bardzo wysokim poziomie, stąd pewnie wrażenie, że żyłoby się tam wspaniale. Niestety z hotelu czasem trzeba wyjść, chociażby do spożywczaka - i tu kończy się tolerancja i bezgraniczna miłość do przyjezdnych. Kobiecie żyje się tam cieżko. Tk zwani "lokalni" potrafili mnie śledzić, na porządku dziennym było pokazywanie dolarów przez otwarte okna samochodów i robienie rzeczy w spodniach w międzyczasie - tak żebym widziała. Ci sami mężczyźni nigdy nie zachowaliby się w podobny sposób wobec "swoich" kobiet - te przyjezdne są zdecydowanie gorszego sortu. Pamiętam, że jednego dnia, kiedy wracałam z arbuzikiem z warzywniaka, otoczyła mnie gromadka chłopców - mieli może po 7 lat, a jeden z nich krzyczał: "Stop walking and on your knees".
smutna prawda. Ale nawet ja uslyszalam, że Europejki uchodza w tamtych rejonach za panie lekkich obyczajow. Panowie przyjezdzaja tutaj wyszalec się (a niestety tutaj mają z kim) i taka opinie zabierają ze sobą. A potem jak porzadna kobieta zjawia się tam to dzieje się co się dzieje. Smutne.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:48   #2766
zielona hortensja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
A powiedz mi właśnie jak z tą pracą? Jeśli to nie tajemnica, to czym się zajmuje ta Twoja znajoma? Znalazła coś? Jak to się stało, że tam zamieszkała?
Kiedys chlopak, teraz maz mojej kolezanki, pol Irlandczyk, pol Australijczyk, a wiec native speaker z angielskiego, z wyksztalcenia prawnik zaczal tam pracowac. Z tego co mi mowila dla prawnikow z jezykiem angielskim jest duzo dobrej pracy. Ona sama potam urodzila dzieci i poki co chyba nimi sie zajmuje. Generalnie z takimi normalnymi ludzmi na co dzien zyje jej sie dobrze, mowila ze generalnie bardzo ciepli i mili ludzie. Natomiast pamietam jak mieszkala wczesniej w Bahrajnie wlasnie, to jak zaszla w ciaze to musiala wziac slub, bo o ile mieszkanie z facetem ktorego zona nie byla jeszcze jako tako uchodzilo, to juz za urodzenie nieslubnego dziecka teoretycznie mogla pojsc do wiezienia.
Stary 2015-03-02, 23:50   #2767
201607250928
Konto usunięte

Czocher, szukałam takiego z "13", jednak najwyższą cyferką na torcie była trójeczka
Mam nadzieję, że Ci będzie smakował
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 23:54   #2768
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Brak mi słów. Na "swoim podwórku" to bym zdzieliła gówniarza arbuzikiem, ale tam... Czort wie jak się zachować w takiej sytuacji. A jak jest z pracą? Faktycznie tak trudno coś znaleźć kobiecie?
No właśnie, nic nie zrobisz. Dlatego wyjechałam, ja się nawet nie bałam, ale męczyłam psychicznie.Bo tego co się działo nie chciałam ani zaakceptować, ani ignorować. Pracy jest dużo, jeśli znasz jezyki. Tak zwani "lokalni" nie chcą, albo nie muszą pracować, chociaż i to się powoli zmienia. Pamiętam jeden program aktywizacji zawodowej dla Katarek - polegał on na tym, że przychodziły one do pracy w banku ze służącymi, te służące odbywały praktykę, a one czekały
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 00:00   #2769
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Amerie Pokaż wiadomość
Serio serio. Pytam bo nie lubię łososia i go nie jadam, dlatego moje zdziwienie. Co do drugiej części wypowiedzi....nie mam tyle czasu żeby sama się dowiedzieć, próbowałam kilka razy, ćwiczyłam po 10h tygodniowo przy diecie dobrze zbilansowanej diecie i też waga szła w górę. Wiem że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, ale w obwodach też nic nie schodziło.
Chodzę do dietetyka bo uważam że ma wiedzę. Jednak jest to już 4 miejsce w którym byłam i wszędzie takie same zasady...
Nie wiem. Poczekam jeszcze miesiąc na jakieś efekty i najwyżej podejmę jakieś decyzje.
Jednak pisałyście ostatnio o chromie i rzeczywiście - po około 2 tygodniach kompletnie nie mam ochoty na nic słodkiego - aż sama się zdziwiłam

Aaaa, no to rozumiem skąd pytanie A co do odżywiania - myślę, że czas zawsze się znajdzie Wystarczy te 15 minut dziennie poczytać np. posta na dobrym blogu, czy kilka stron książki, kilka minut wykładu... No, ale to mój punkt widzenia, ja jestem z tych, którzy działają wedle powiedzenia "umiesz liczyć, licz na siebie" - nie zaufałabym randomowemu dietetykowi. Moja kumpela też się zapisała, pokazywała mi "jadłospis" od "dietetyka", standardowo 1200 kcal i nic ciekawego w posiłkach. Mówi, że jak przeczytała to smiechła w duchu, podziękowala, wstała i wyszła No, ale ona jest dość bezpośrednia

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Chciałam oficjalnie podziękować wizaRZankom, które przyczyniły się do zakupienia przeze mnie podkładu kryjącego Pharmaceris w kolorze 01. Dzisiaj 10 godzin na twarzy, kilkanaście minut na wietrze, zacinającym pod parasol deszczu, potem w ogrzewanej nadmiernie sali i co? Lekko tylko przebijały moje czerwone POLIKA Nie wiem, czy to zasługa samego podkładu, czy kremu i pudru, ale chyba trafiłam na coś wspaniałego! A w przypadku podkładów nie jest to łatwe, więc: dzię ku je my!

Jeszcze mnie kusi puder Flormar sypki, ktoś tu pisał, że nie daje płaskiego, matowego wykończenia? Niestety mam już dość PAESE, choć go lubię, to już go nie chcę :P Wolałabym coś satynowego/rozświetlającego.

No i dobrze sprawdził mi się dzisiaj korektor pod oczy z Bell, 7w1 BB.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Też tak chcę ja mam wszystko co najgorsze na biodrach, na brzuchu.

fajnie, że podkład podpasował

Cytat:
Napisane przez olewa Pokaż wiadomość
Munka, a jakiego kremu obecnie używasz? bo mam ten sam podkład i nie do końca byłam z niego zadowolona i może to była wina kremu.

pytanie nie do mnie, ale zużyłam ze dwa opakowania i stosowałam z kremem Iwostin Purritin Rehydrin.

Cytat:
Napisane przez Vemka Pokaż wiadomość
W Naturze go kupiłaś? Ja poluję na niego od momentu, kiedy Hania nagrała "Pierwsze wrażenie" (czy coś takiego) i kompletnie nigdzie go nie widzę - ani w Hebe, ani w Naturze, nigdzie .

ja po Haniowej recenzji kupiłam korektor Bell z serii BB - był cuuudny, jak krem nawilżający, na pewno do niego wrócę, ale jak bedzie -40%, bo w tej cenie jest drogawy (bo niewydajny).

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
No wlasnie nie dodalam
Ale trzeba dac zdecydowanie wiecej mleka niz w przepisie na budyń,
bo po ugotowaniu ryzu już miałam prawie stałą konsystencję.
Dałam cukier waniliowy.
Z budyniem waniliowym albo bananowym byłoby zdecydowanie lepsze.
O wiele smaczniejszy wyszedł eksperyment - buduń z kaszą manną

Dobra, zmieniam zdanie - po ostygnięciu zyskało na smaku
szamam z sokiem malinowym.

ale fajny pomysł, też spróbuję

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
Ino można, i to nawet bez budyniu, wystarczy cierpliwie mieszać swoją drogą zrobiłam też na mleku kokosowym (robię z wiórków) i wyszło tak samo gęste <3
ooo, mam mleko kokosowe akurat !
Cytat:
Zalegają mi w szafce dwa opakowania papieru ryżowego, w czwartek będą sajgonki nigdy nie robiłam, nie wiem co i jak, ale tak na intuicję, to raczej nic trudnego - tylko co zrobić, żeby farsz był zbity? Jajco?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Zaciskam palce!

Munia, ja robiłam już kilka razy z Kwestii Smaku - tam jest jeden przepis na sajgonki. Do tego kupiłam sos miodowo-czosnkowy z TaoTao (teraz kupiłam jeszcze "do sajgonek" i "sliwkowy", zobaczymy, bedę robić na dniach ). Tylko ja za drugim razem dałam ciut więcej imbiru i sosu sojowego, za pierwszym razem wyszly zbyt malo doprawione moim zdaniem (w sumie nie tylko moim, jedną i drugą wersję jadły te same trzy osoby z tym samym sosem ). Acha, i mi z takiej ilości farszu zeszło 1,5 opakowania papieru ryzowego.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Czocher, dołączam się do życzeń
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 00:28   #2770
panterarozyczka
Zadomowienie

Również się dołączam, wszystkiego dobrego
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 00:35   #2771
201605301111
Konto usunięte

Dziena za życzenia prześle wam mentalnie troche tortu
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 01:06   #2772
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Dziena za życzenia prześle wam mentalnie troche tortu

oj to się przyda, ja na swoje niedawno nie miałam
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 06:39   #2773
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Wow. To już masakra. Ale po Arabii się tego spodziewałam. Natomiast, jak usłyszałam od Kremika, że kobiety mogą w Abu Dhabi robić wszystko i rządzą, to się grubo zastanowiłam.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
smutna prawda. Ale nawet ja uslyszalam, że Europejki uchodza w tamtych rejonach za panie lekkich obyczajow. Panowie przyjezdzaja tutaj wyszalec się (a niestety tutaj mają z kim) i taka opinie zabierają ze sobą. A potem jak porzadna kobieta zjawia się tam to dzieje się co się dzieje. Smutne.
Czesc na poczatku musze wam wyprzedzic ze moj jezyk polski jest bardzo slaby, nie jestem pewna czy moje zdanie sa poprawne napisane albo czy maja sens.

Ja czytam regularnie ten watek, i gdy czytalam wiadomosci o UAE a zwlaszcza Dubaj i Abu Dhabi to musialam odpisac fakty. Jestem "lokalka/emiratka" z Dubaju i tam urodzona , i moja mama jest polka. Mam meza z Abu Dhabi. To moge objektywnie odpowiedziec na podtsawowe stereotypami. Katar bardzo sie rozni od UAE , z wzgledu ludzi a zwlaszcza "lokalni", mezczyzni z Kataru ( mini 50%) ja bym porownala ich z saudyjczykami ze wsi.
A w Dubaju i Abu Dhabi ludzie sa tolerancyjni i uprzejmi ze soba, z emigrantami, i turystami. Czasami znajdzie sie 5% ktore sa chamami, jak to jest w calym w swiecie.

To prawda kobiety rzadza w pracy, maja glos. Kobiety (emiratki i emigrantki)pracujace w bardzo dobrym stanowiskach i ktorzy prowadza business jest wiecej niz mezczyzn. Czasami w firmach dominuja kobiety (przez ich ilosc). Nie bede rozpisywac dlugo o UAE, poniewaz jest watek w Wizazu o zycie w UAE
I jeszcze jedno, kazdy w swoim ogrodko moze robic wszystko, opalac sie, robic imprezy, itd.
Kazdy moze nosic co chce w miejscach publicznych, ale oczywiscie z umiarem tzn. stroje kompielowe w centrach handlowych jest niestosowne. Z drugiej strony sa zachowanie publiczne ktore nie sa mile widziane i czasami sa karalne tak jak uprawianie seks w miejscach publicznych, i picie alkohol publicznie, stalking i inne nie moralne zachowanie od strony kobiety albo mezczyzn.
Podsumowujac,UAE jest krajem liberalnym i " westernized - nie wiem jak wytlumaczyc po polsku" i bezpiecznym, ludzie sa "normalni".

Przepraszam za dlugi OT
Stary 2015-03-03, 06:49   #2774
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=vnmEcQRcv3I

pacz jak się wpasowała, że akurat wrzuciła : D
Haha, wiedziałam

"Odżywka, którą dostałam od cioci" no dziewczyny, musimy zapomnieć że ją gdzieś kupimy

STO LAT CZOCHEEEER!!!

Cytat:
Napisane przez Vemka Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam, czy Hania użyła tam faktycznie słowa "nowy", ale powiem szczerze, że jak przeczytałam o "chłopaku" Hani, to w tamtym momencie z automatu pomyślałam, że mówi w żartobliwy sposób o ... kocie już raz się wyraziła o nim w podobnym tonie -> https://instagram.com/p/yp16bHNP5s/?modal=true .
Może to nadinterpretacja z mojej strony, ale tak jak piszę, nie pamiętam dokładnego cytatu.
Ja też na początku byłam pewna, że chodzi o kota. W sumie, czy Hania w jakimś innym miejscu wspomniała o tym nowym? Bo już nie nadążam.

Cytat:
Sugerujesz że kobieta uprawiająca przygodny seks jest nieporządna?
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:10   #2775
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Za złe traktowanie kobiet w krajach arabskich odpowiedzialne są Europejki, które uprawiają seks. Świetne podsumowanie. Słabi mnie takie gadanie, dobrze, że odezwały się tu inne dziewczyny, które mają jakieś pojecie, bo to, co napisałaś, jest po prostu okropne.
Pomijam to, że utrwalasz ohydny stereotyp, że facet 'musi się wyszaleć', a kobieta ma zacisnąć nogi, bo inaczej NIESTETY będzie im to umożliwiała.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:14   #2776
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

:
Cytat:

Za złe traktowanie kobiet w krajach arabskich odpowiedzialne są Europejki, które uprawiają seks. Świetne podsumowanie. Słabi mnie takie gadanie, dobrze, że odezwały się tu inne dziewczyny, które mają jakieś pojecie, bo to, co napisałaś, jest po prostu okropne.
Pomijam to, że utrwalasz ohydny stereotyp, że facet 'musi się wyszaleć', a kobieta ma zacisnąć nogi, bo inaczej NIESTETY będzie im to umożliwiała.

Edytowane przez kaludia91
Czas edycji: 2015-03-03 o 08:17
kaludia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:43   #2777
201605301559
Konto usunięte

Chocher rośnie jak po kaszy,
widzi każda wizażanka.
Pupon wielki ma jak niedźwiedź,
Rózia kpi z niego od ranka.
Rośnij zdrowo, Nasz Chocherku,
wcinaj pizzę ze spaghetti.
Bądź szczęsliwy no i zdrowy
Niedźwiedź już z balonem leci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Czocher.jpg (33,7 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez 201605301559
Czas edycji: 2015-03-03 o 12:10
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:56   #2778
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:

Dawno tu nie pisałam, ale wstawie swoje 3 gorsze bo gorszej bzdury dawo nie czytałam
Boże co za ciemnogród

Widac dziewczyno Twoje horyzonty myślowe kończą się chyba zaraz za murami Twojego mieszkania,a o krajach arabskich wiesz tyle co nic. Poczytaj wiecej na ten temat i bedziesz wiedziała z czego to wszystko się bierze i dlaczego tamtejsi faceci zachowują sie tak nie inaczej. A Europejki jak mają ochote i są same to tak samo jeżdzą na sex do Mielnie jak i do krajó arabskich.

Nie ma to jak utrwalać głupie stereotypy
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:16   #2779
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

Dobrze powiedziane.

Czocher, 100 lat Za każdym razem jak czytam dziecku bajkę o Maszy, myślę o Tobie
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:21   #2780
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jumeirah Girl Pokaż wiadomość
Czesc na poczatku musze wam wyprzedzic ze moj jezyk polski jest bardzo slaby, nie jestem pewna czy moje zdanie sa poprawne napisane albo czy maja sens.

Ja czytam regularnie ten watek, i gdy czytalam wiadomosci o UAE a zwlaszcza Dubaj i Abu Dhabi to musialam odpisac fakty. Jestem "lokalka/emiratka" z Dubaju i tam urodzona , i moja mama jest polka. Mam meza z Abu Dhabi. To moge objektywnie odpowiedziec na podtsawowe stereotypami. Katar bardzo sie rozni od UAE , z wzgledu ludzi a zwlaszcza "lokalni", mezczyzni z Kataru ( mini 50%) ja bym porownala ich z saudyjczykami ze wsi.
A w Dubaju i Abu Dhabi ludzie sa tolerancyjni i uprzejmi ze soba, z emigrantami, i turystami. Czasami znajdzie sie 5% ktore sa chamami, jak to jest w calym w swiecie.

To prawda kobiety rzadza w pracy, maja glos. Kobiety (emiratki i emigrantki)pracujace w bardzo dobrym stanowiskach i ktorzy prowadza business jest wiecej niz mezczyzn. Czasami w firmach dominuja kobiety (przez ich ilosc). Nie bede rozpisywac dlugo o UAE, poniewaz jest watek w Wizazu o zycie w UAE
I jeszcze jedno, kazdy w swoim ogrodko moze robic wszystko, opalac sie, robic imprezy, itd.
Kazdy moze nosic co chce w miejscach publicznych, ale oczywiscie z umiarem tzn. stroje kompielowe w centrach handlowych jest niestosowne. Z drugiej strony sa zachowanie publiczne ktore nie sa mile widziane i czasami sa karalne tak jak uprawianie seks w miejscach publicznych, i picie alkohol publicznie, stalking i inne nie moralne zachowanie od strony kobiety albo mezczyzn.
Podsumowujac,UAE jest krajem liberalnym i " westernized - nie wiem jak wytlumaczyc po polsku" i bezpiecznym, ludzie sa "normalni".

Przepraszam za dlugi OT
Fajnie, że napisałaś coś z punktu widzenia osoby wychowanej tam.
Na pewno na Twój odbiór rzeczywistości życia w UAE wpływa fakt, że jest to kultura, w której się urodziłaś. Będąc "lokalną", możesz patrzeć na te same sprawy trochę inaczej niż "przyjezdna", nie ma w tym nic dziwnego. Ja wcale nie jestem zamknięta na polską kulturę (nie mówię, że Ty jesteś zamknięta ), a wręcz wiele z jej naleciałości mnie ominęło - a jednak zderzenie z realiami życia w tamtym rejonie świata było nieprzyjemne, mimo "wewnętrznej tolerancji". Nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że liberalizm tamtej części świata wynika nie z autentycznej chęci otwarcia się na inność, a z konieczności stworzenia przyjezdnym przyjaznych warunków do robienia biznesów.

PS. Bardzo ładnie piszesz po polsku, znaki interpunkcyjne są dla Ciebie mniejszą zagadką, niż dla topowych lokalnych korektorek.

Edytowane przez MostlyAhhhs
Czas edycji: 2015-03-03 o 08:24
Stary 2015-03-03, 08:50   #2781
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KlatkaNaPtaszka Pokaż wiadomość
możesz podać link do tego wątku
Pewnie już daawno znalazłaś, ale proszę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67901
Cytat:
Napisane przez PannaMadzia Pokaż wiadomość
ja serio nie rozumiem, co się tak uczepilyscie jej wlosow? ok, sa zielone, tez uwazam ze sa brzydkie, ale skoro jej sie podobaja to coz... jak to sie ma do makijazu? ktory wykonywac potrafi przeciez.
Do tych zielonych włosów strzeliła sobie miedziany makijaż, który nijak nie pasuje, więc #noniewiem.
Cytat:

Zgadzam się.

Cześć, Jumeirah! Swego czasu podczytywałam wątek o Emiratach, w którym najczęściej głos zabierałaś Ty i Eva ID, bardzo wielu fajnych rzeczy można się tam dowiedzieć.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2015-03-03 o 08:52
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:55   #2782
dispersi
Rozeznanie

Ulubieńcy Weny:

Kusi mnie ta baza z Kobo. Miała/ma któraś?
Stary 2015-03-03, 09:59   #2783
kiziamizia91
Koteł

ogladacie pinkpaulinke13? ja tam czasami ogladam, ogolnie to sympatyczna kobieta. natomiast jak patrze na jej vege diete to mnie odrzuca. dieta weganska kojarzy mi sie z roznorodnoscia (wiadomo, trzeba kombinowac jak ulozyc jadlospis zeby dostarczyc organizmowi wszystkiego co trzeba), a u niej to w kolko makaron, chleb, tofu, pierogi, frytki, ziemniaki, makaron, makaron, makaron... i wszystko "ohasztagowane" vege food:P no moze i wege, ale jakiej jakosci.... wystarczy looknac : https://instagram.com/pinkpaulinka13/ musialam to napisac, bo od pewnego czasu mnie to boli w oczy
kiziamizia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 10:04   #2784
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Haha, wiedziałam

"Odżywka, którą dostałam od cioci" no dziewczyny, musimy zapomnieć że ją gdzieś kupimy

STO LAT CZOCHEEEER!!!

Ja też na początku byłam pewna, że chodzi o kota. W sumie, czy Hania w jakimś innym miejscu wspomniała o tym nowym? Bo już nie nadążam.

Sugerujesz że kobieta uprawiająca przygodny seks jest nieporządna?

[/COLOR]Ne sugeruję tylko tak uważam. Każdy ma inne poczucie moralności tak samo jak każdy może mieć inne zdanie na dany temat. I tak, dla MNIE kobieta przez ktorej lóżko przechodzą faceci jak jak pchly przez burka na ulicy jest nieporządna.[/COLOR]

Cytat:

Tutaj jest od razu atak. Czy ja napisalam ze tak uwazam? Nie. Napisalam że od każdego kto przyjechal tu z dalekiego wschodu (i z RPA) usłyszałam wlaśnie takie slowa.
A potem na własne oczy widzialam jak co impreza przyprowadzali inna Polkę, ktora słowa po angielsku nie znala i nawet nie potrafila wymowić imienia kolesia. A po godzinie była zamawiana taxi i bye bye honey. Więc dla mnie to jest słabe.

Nie wiem czy ktoś ogląda Kalyn ale wrzucam.
My Winter Skin Care Routine: http://youtu.be/OlTlwSi5SeM

Edytowane przez ilciadzaga
Czas edycji: 2015-03-03 o 10:20
Stary 2015-03-03, 10:13   #2785
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Ne sugeruję tylko tak uważam. Każdy ma inne poczucie moralności tak samo jak każdy może mieć inne zdanie na dany temat. I tak, dla MNIE kobieta przez ktorej lóżko przechodzą faceci jak jak pchly przez burka na ulicy jest nieporządna.[/COLOR]

Tutaj jest od razu atak. Czy ja napisalam ze tak uwazam? Nie. Napisalam że od każdego kto przyjechal tu z dalekiego wschodu (i z RPA) usłyszałam wlaśnie takie slowa.
A potem na własne oczy widzialam jak co impreza przyprowadzali inna Polkę, ktora słowa po angielsku nie znala i nawet nie potrafila wymowić imienia kolesia. A po godzinie była zamawiana taxi i bye bye honey. Więc dla mnie to jest słabe.
Daleki Wschód to "daleka" Azja, nie kraje arabskie.

Zachowania, o których piszesz może i są "słabe", ale nie z nich wynika pozycja kobiet w arabskich krajach (krajach- in general). Tak, jakby powiedzieć - mają tak, bo zasłużyły. Polki uprawiające stosunki z arabskimi chłopcami nie mają aż takiego wpływu na kulturę Bliskiego Wschodu

Edytowane przez MostlyAhhhs
Czas edycji: 2015-03-03 o 10:14
Stary 2015-03-03, 10:21   #2786
zielona hortensja
Rozeznanie

Ja bym powiedziala, ze wyglada to wlasnie na odwrot- ze wzgledu na to jaka jest wizja i rola kobiety w krajach arabskich (uogolniam), to mezczyzni stamtad maja takie a nie inne podejscie do kobiet Europejek, ktore swoja pozycje i wynikajace z tego zachowania widza inaczej. Potrafie sie przyjaznic z wieloma facetami Arabami i wiem, ze oni lubia z nami przebywac, bo dobrze sie z nami imprezuje, bawi, zartuje itd. Ja nie bede dobrym materialem na zone (nie to zebym chciala ). Jak zaczynaja myslec o malzenstwie to czesto wracaja w swoje strony i biora slub aranzowany przez rodzine.

Wszystko to przy zalozeniu oczywiscie, ze jak juz dziewczyny pisaly- Arab Arabowi nierowny, muzulmanin muzulmaninowi nierowny, kraje arabskie sie bardzo roznia i dokonujemy tu uogolnien.

Edytowane przez zielona hortensja
Czas edycji: 2015-03-03 o 10:23
zielona hortensja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 10:22   #2787
KuckaKuc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dispersi Pokaż wiadomość
Ulubieńcy Weny:

Kusi mnie ta baza z Kobo. Miała/ma któraś?
Miałam ją na samym początku jak Kobo tylko weszło do PL i jak dla mnie ta baza nic nie robi. Może teraz jednak coś się zmieniło. Pamiętam też, że śmierdziała jak stary kosmetyk babci.

Cytat:
Napisane przez kiziamizia91 Pokaż wiadomość
ogladacie pinkpaulinke13? ja tam czasami ogladam, ogolnie to sympatyczna kobieta. natomiast jak patrze na jej vege diete to mnie odrzuca. dieta weganska kojarzy mi sie z roznorodnoscia (wiadomo, trzeba kombinowac jak ulozyc jadlospis zeby dostarczyc organizmowi wszystkiego co trzeba), a u niej to w kolko makaron, chleb, tofu, pierogi, frytki, ziemniaki, makaron, makaron, makaron... i wszystko "ohasztagowane" vege food:P no moze i wege, ale jakiej jakosci.... wystarczy looknac : https://instagram.com/pinkpaulinka13/ musialam to napisac, bo od pewnego czasu mnie to boli w oczy
Oglądam tylko jak mi mignie na kanale BigBeautifulLulu, o ile ta zostawi do niej link pod filmem :P
Tak przeglądam i ona ostatnio jakoś tak monotematycznie je, wcześniej jej dieta była bardziej urozmaicona.
To wygląda smacznie
https://instagram.com/p/xmy4FdlL3L/?modal=true
https://instagram.com/p/xhvVy6lL58/?modal=true
https://instagram.com/p/xElRpYlLxA/?modal=true
https://instagram.com/p/zr9JwmFL4z/?modal=true

Ale to mnie przeraziło zupa z groszku z płatkami śniadaniowymi?
https://instagram.com/p/xJ6R0ylLzV/?modal=true
Stary 2015-03-03, 10:36   #2788
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Daleki Wschód to "daleka" Azja, nie kraje arabskie.

Zachowania, o których piszesz może i są "słabe", ale nie z nich wynika pozycja kobiet w arabskich krajach (krajach- in general). Tak, jakby powiedzieć - mają tak, bo zasłużyły. Polki uprawiające stosunki z arabskimi chłopcami nie mają aż takiego wpływu na kulturę Bliskiego Wschodu
Oczywiście że nie. nie napisałam że tak jest i już. Nie znam wszystkich krajow arabskich ani tego co tam się dzieje. Skądś się jednak biora te złe opinie i to działa w dwie strony. Kuzynka po odmowie "uslugi" w UK chyba ze 100 razy uslyszala: ale jak to przecież mówilaś że jesteś Polką. Bylam w szoku. Skończmy ten temat bo każdy ma prawo do własnej opinii a ja za swoją zwykle jestem "zgniatana".

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziala, ze wyglada to wlasnie na odwrot- ze wzgledu na to jaka jest wizja i rola kobiety w krajach arabskich (uogolniam), to mezczyzni stamtad maja takie a nie inne podejscie do kobiet Europejek, ktore swoja pozycje i wynikajace z tego zachowania widza inaczej. Potrafie sie przyjaznic z wieloma facetami Arabami i wiem, ze oni lubia z nami[ przebywac, bo dobrze sie z nami imprezuje, bawi, zartuje itd. Ja nie bede dobrym materialem na zone (nie to zebym chciala ). Jak zaczynaja myslec o malzenstwie to czesto wracaja w swoje strony i biora slub aranzowany przez rodzine.

Wszystko to przy zalozeniu oczywiscie, ze jak juz dziewczyny pisaly- Arab Arabowi nierowny, muzulmanin muzulmaninowi nierowny, kraje arabskie sie bardzo roznia i dokonujemy tu uogolnien.
Dokładnie. Zgadzam się w 100procentach. Tak jak u nas są bardziej i mniej wierzacy tak u nich jest to samo. Generalnie im nie wolno pić alkoholu bo to jest Haram ani jeść naszego mięsa bo też Haram. Ale poznalam też takich ktorzy kompletnie na to nie zwracają uwagę. Szczegolnie Ci ktorzy są tu już od kilkunastu lat (lekarze) już są "spolszczeni". W dalszej rodzinie mam Araba (też lekarz) i każdy na początku mowił że inaczej sobie wyobrażał Araba i tu wychodzą nasze stereotypy.
Czy też miewacie problem z aplikacją na telefonie? Że napiszecie na szaro ale Wam na szaro ukazuje się dopiero po dlugim czasie. Albo strony nie można załadować wstecz żeby nadrobić wątek

Czas edycji: 2015-03-03 o 10:43
Stary 2015-03-03, 10:42   #2789
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje, że zachowanie tych mężczyzn również jest dla Ciebie słabe i ich (podwójna) moralność tak samo kłuje Cię w oczy jak moralność tych "nieporządnych" Polek...
Ogólnie rzecz biorąc, problemem nie jest tu moralność Polek, a etnocentryzm kulturowy i ograniczony tok myślenia tych panów.
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 10:48   #2790
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że zachowanie tych mężczyzn również jest dla Ciebie słabe i ich (podwójna) moralność tak samo kłuje Cię w oczy jak moralność tych "nieporządnych" Polek...
Ogólnie rzecz biorąc, problemem nie jest tu moralność Polek, a etnocentryzm kulturowy i ograniczony tok myślenia tych panów.
Nawet bardziej mnie to kłuje. Bo to świadczy o ich prostactwie i generalizowaniu doslownie wszystkiego co uslyszą od kolegów. Oczywiście z tymi osobami nie mam już kontaktu (zeby nie bylo że ja z takimi ludzmi się nadal zadaje) pomagałam im w sprawach papierkowych i administracyjnych. Teraz otaczam się tylko tymi ktorzy mi pasują to chyba logiczne.
Coś dla tych co lubia gotować.
Grilled Kebab Recipe: http://youtu.be/hEfC4ICNfqo

Czas edycji: 2015-03-03 o 11:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości