|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Ma sens bo w ciazy jestes. W sumie z nazwy to szkola rodzenia glownie. U nas bylo i o sn i cc, poza tym o wyprawce, pielegnacji, kosmetykach, fotelikach, butelkach (zapraszani goscie), kapieli itp. Nie ma tak ze tylko dla nastawionych na sn bo nigdy nic nie wiadomo.
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu tak powiedziałam. Bo nie mogłam utrzymać cukrów. Powiedziałam żeby dal mi jeszcze 2 tygodnie to pokombinuje z dieta. I udało się. Wejdz tez na forum słodkie mamy na wizazu i przeczytać ze praktycznie każda na poczatku schudla. Ja bym tez zapytała lekarza, dlaczego? Na jakiej podstawie to mówi? Jakieś badania? .... Bo ciekawe to bardzo... To normalne ze przy zmianie diety na zdrowsza traci się kilogramy.... Tata mojego byłego jak miał zdiagnozowana cukrzycę to w rok schudl 20kg... Nikt nie kazał mu brać insuliny... Jasne ze to nie ciąża... Ale mówimy o 700g ![]() Uważam ze do 2/3 kg to nawet nie ma o czym gadac.... Zapytaj może swojej gin. Moja dużo wie o cukrzycy ciazowej. A ten pierwszy i drugi lekarz są z tej samej poradni?
|
|
|
#993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() noooo, ja musiałam udawać że sie zakrztusiłam wodą ![]() u mnie była burza i walił grad! masakra, myślałam że mi auto potrzaska takie duże kule leciały, ale na szczęście obyło sie bez strat...... Cytat:
![]() Cytat:
chociaż dziś pierwszy raz czułam jakieś ruchy nad bożeną- jakby smyranie Cytat:
Cytat:
![]() jeeeny tak sie zaczytałam w te gazety które dostałam że nawet nie wiem kiedy mi 2 godziny zleciały
|
||||||
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie dużo mam tę teze potwierdza, ale jak bedzie zobaczymy. Jak na razie mój maluszek w nocy mam wrażenie że w ogóle nie śpi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#997 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
dołączam się do klubu ,,twardniejących brzuchów" bo mój tez twardnieje i robi się taki stożkowaty, do tej pory tylko trochę twardniał jak się przemęczyłam coś dźwignęłam lub za dużo i za szybko chodziłam a od 3 dni twardnieje coraz częściej magnes łykam cały czas wizytę miałam kilka dni temu i wszystko było ok wiec nie wiem o co chodzi ![]() znalazłam dzisiaj jeszcze takie kocyki i pościele może komuś się spodobają http:/allegro.pl/miko-kocyk-kolderka-minky-75x100-cm-nowe-wzory-i5099424434.html i takie pościele http:/fabrykapoduszek.com.pl/pl/7-posciele pozdrawiam Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-03-02 o 20:16 |
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
Charlotta nikt Ci nie powie co masz zrobić. Fakt cukrzyca to jest poważny problem tym bardziej w ciąży, ale trzeba l podejść do niego rozsądnie.
I w pierwszej i w drugiej ciąży jedyne co słyszę od lekarzy to dieta dieta i dieta. Insulina w ostateczności. Ja nie dość że miałam teraz przekroczenia wyniów to jeszcze spadłam na wadze a dietetyczka powiedziała, że dalej próbujemy dieta a za miesiąc jeżeli się nie uda to będziemy działać z insulina. Leżałam w szpitalu dwukrotnie z dziewczynami z cukrzyca i naprawdę jeśli nie było wskazań to nie brały insuliny. Mało tego wszystkie spadały poczatkowo na wadze. A Ty masz dobre wyniki z tego co piszesz, wiec po prostu nie rozumiem. Ja się jeszcze zaopatrzyłam na własną rękę w paski testowe do mierzenia ciał ketonowych i glukozy w moczu, mierze codziennie, wyniki ok i dzięki temu wiem, że nie glodze siebie ani dziecka mój gin tez twierdzi ze nic się nie dzieje jak nie przybieram, bo dziecko i tak weźmie sobie ode mnie to co potrzebuje. Poldzik super, że badanie wyszło dobrze
|
|
#999 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rzeczywiscie nie najtanszy, ale uroczy ![]() Ja tak samo czuje ruchy na calym brzuchu, chociaz dzis makenstwo jakies spokojne, moze sie obudzi jak ja sie poloze ![]() Cytat:
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuper ![]() Co do cukrzycy ciążowej- nie mam osobistych doświadczeń w tym temacie, ale na moim mamusiowym wątku z poprzedniej ciąży było sporo cukrzycówek i żadna nie brała insuliny. Także to też potwierdza słowa Tassi i anutki.
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli co? zlecił badanie i uprzedził, że wynik go nie interesuje nie wyobrażam sobie takiego lekarza a może poszukasz informacji o innych ginach? może któryś jest zainteresowany cukrzycą ciążową, może inna poradnia? Cytat:
__________ też mam kupon z allegro na 50zł i... chwilowo brak pomysłu na realizację a ważny do środy tylko
|
||
|
|
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj również miałam wizytę. Maluszek nadal jest chlopcem i waży już prawie 900 gram i ma dlugasne nogi
miło jest wrócić i wiedzieć że wszystko jest ok, choć ostatnio jest bardzo aktywny to martwilam sie trochę mniej co do cukrzycy to brzmi to strasznie, nie myślałam, że niesie to aż tyle kłopotów, do tego ta insulina...sama nie wiem co bym zrobiła, ale zdrowie Maluszka najważniejsze.
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Dzien dobry wczoraj buszując po czeluściach internetu natknęłam sie na te stronkę myśle, ze moze sie którejś z nas przydać mi sie podoba Mała szaleje juz i spać nie moge, wypije melisę i spróbuje dalej zasnąć http://wyprawkabobasa.blogspot.de
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Gadułki
Poldzik, Kika brawo za udaną wizytę, super wieści ![]() Charlotta sama znam kilka mam cukrzycowych ale żadna nie bierze insuliny. jedna spędziła w szpitalu ostatnie 2 miesiące bo cukier jest strasznie skakał więc chcieli mieć ją pod kontrolą ale insuliny też nie brała. Jedna przytyła w ciąży 9kg, druga 6kg a trzecia schudła. Zalogowałam się przez tą apl.mobilną ale mam tylko kupon na 10zł... a nigdy nie korzystałam z kuponów... tz natomiast korzysta zawsze i teraz też ma tylko ten za 10zł ale dobre i tyle ![]() Ja mam dziś usg o 11, obejrzę moją niunię
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maleństwo już prawie waży kg mi gin powiedziała, że bedzie ważyć kolejnym razem ponad kg
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie włączam w dyskusje o cukrzycy, bo nie mam o tym zielonego pojęcia, więc po co siać niepotrzebny zamęt. |
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ubranek raczej już nic nie planuję kupować na allegro. Jeżeli dam radę to pójdę do jakiegoś lumpka. Pasuje mi jeszcze zrobić jeden komplet poniżej 62 cm ale z tym poczekam może do 8 miesiąca bo nie wiem czy będzie sens. A tak.. to chyba wszystko mam.
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabyś się dopytać dziewczyn z wątku allegro-kupony. Co do minky to faktycznie może być za gruby. Ja kupiłam 1 cienki kocyk w Pepco, a jak będzie totalnie gorąco to zostaje tetra
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co to chcialabym, zeby Tz w czyms uczestniczyl gdzie nauczylby sie opieki nad nowoeodkiem. On sam tez by chcial
|
|
#1016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była aktywna w dzień baaardzooo.. a w nocy spokój, i jak sie urodziła to tak tez było.. Mały.. hmmm w dzień bardzo aktywny, w nocy.. jak ja nie śpie to i on nie śpi. Ale tak to nigdy mnie nie obudził ![]() Cytat:
??Cytat:
Cytat:
W regulaminie jest że można u róznych, do 14 ofert |
||||
|
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski, ja z kolei znam wiele dziewczyn, ktore braly insuline, wiec nie wiem czyja teorie to potwierdza. Pocieszam sie, ze to naprawde mala dawka i poki co dziala, pierwszy raz sniadanie bez stresu, a z tym mialam najwiekszy problem. Mam komorke do diabetolozki, w razie problemow mam dzwonic i pozostaje mi jej zaufac. Nikt nie wezmie odpowiedzialnosci za mojego dzidziusia-ani gin ani diabetolog ani Wy.Wiem, ze nie macie zlych intencji, ale wczoraj poczulam sie malo komfortowo czytajac niektore posty, jakbym byla niedoinformowana i bezwolna. Kazdy jest inny, ma inny organizm i innego lekarza-jedni przymykaja oko na wahania cukrow, inni uwazaja, ze chudniecie jest ok, a inni daja insuline, zeby dzidzius sobie spokojnie rosl, a nie byl zajety zbijaniem moich cukrow.Do tego kazdy uwaza, ze robi dobrzeUff, sie rozpisalam...Mam nadzieje, ze nikkgo nie urazilam.A co do gina, to dobry specjalista, ale wyluzowany, kazal mi powtorzyc krzywa, gdzie ewidentnie byla to juz cukrzyca.I tu zaufalam swemu zdrowemu rozsadkowi i sama poszlam do diabetologa.
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#1019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj jakaś nietomna jestem. obudziłam sie o 6 rano, patrze a tu śnieg no porąbało...... wczoraj 8 stopni i burza a dziś śnieg najchętniej bym leżała cały dzień w łóżku , jadła gofry z dżemem i czytała książke- niestety ten plan bede mogła zrealizować dopiero jutro, bo dziś czeka mnie szkola rodzenia i ginka..... jak mi sie nie chce wychodzić z doooooomuuuu.....
|
|||
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak u roznych to juz nie mam problemu ale jak to dziala? Robie zakupy u roznych osob, max 14 rzeczy, oplacam jedno zamowienie po drugim a kupon kiedy realizuje?---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Te 150 zl to bez przesylki, tak? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

[/RIGHT]
Tam nie tylko o rodzeniu siłami natury, jest też o cc, jak pozniej o siebie dbać, jak to wygląda itd, i ogolnie o pielęgnacji maleństwa, o karmieniu, kąpieli itp.

??