Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-02, 18:14   #991
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które chodzą do SR. Czy jak się ma mieć planowaną CC to ma to w w ogóle większy sens?
Ma sens bo w ciazy jestes. W sumie z nazwy to szkola rodzenia glownie. U nas bylo i o sn i cc, poza tym o wyprawce, pielegnacji, kosmetykach, fotelikach, butelkach (zapraszani goscie), kapieli itp. Nie ma tak ze tylko dla nastawionych na sn bo nigdy nic nie wiadomo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 18:31   #992
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Laski, ale co ja mam zrobić? Powiedzieć lekarzowi, że nie będę brać insuliny??? Nie jestem lekarzem i myślę, ze jest trochę mądrzejszy ode mnie w swojej dziedzinie. mam olać sprawę i przestać chodzić do poradni???
Nie wiem.
Ja mojemu tak powiedziałam.
Bo nie mogłam utrzymać cukrów.
Powiedziałam żeby dal mi jeszcze 2 tygodnie to pokombinuje z dieta. I udało się.

Wejdz tez na forum słodkie mamy na wizazu i przeczytać ze praktycznie każda na poczatku schudla.
Ja bym tez zapytała lekarza, dlaczego? Na jakiej podstawie to mówi? Jakieś badania? ....
Bo ciekawe to bardzo...
To normalne ze przy zmianie diety na zdrowsza traci się kilogramy....
Tata mojego byłego jak miał zdiagnozowana cukrzycę to w rok schudl 20kg... Nikt nie kazał mu brać insuliny... Jasne ze to nie ciąża...
Ale mówimy o 700g
Uważam ze do 2/3 kg to nawet nie ma o czym gadac....

Zapytaj może swojej gin. Moja dużo wie o cukrzycy ciazowej.

A ten pierwszy i drugi lekarz są z tej samej poradni?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 18:39   #993
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które chodzą do SR. Czy jak się ma mieć planowaną CC to ma to w w ogóle większy sens?
dziś na spotkaniu organizacyjnym niektóre dziewczyny zadały to samo pytanie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Pewnie, że ma Tam nie tylko o rodzeniu siłami natury, jest też o cc, jak pozniej o siebie dbać, jak to wygląda itd, i ogolnie o pielęgnacji maleństwa, o karmieniu, kąpieli itp.
dokładnie to dziś usłyszałam, dodtkowo wprowadzili ostatnio zajęcia z chustowania i zajęcia z dietetykiem więc myśle że każy znajdzie coś dla siebie poza nauką oddychania i ćwiczeniami dna macicy

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Przynajmniej będziesz zawsze mogła zobaczyć Bożenę, nie to co my...

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Industria ryknęłabym śmiechem na tą Bożenę
noooo, ja musiałam udawać że sie zakrztusiłam wodą

Cytat:
Napisane przez TinaNeko Pokaż wiadomość
U was tez taka brzydka pogoda?
u mnie była burza i walił grad! masakra, myślałam że mi auto potrzaska takie duże kule leciały, ale na szczęście obyło sie bez strat......

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ehhhh.. Dziewczyny dostałam takich boczków wielkich, że od przodu wyglądam jak słooooń...
pociesz sie że Wojtuś bedzie miał więcej miejsca a o boczki - tak jak już napisały dziewczyny- bedziemy sie martwić po porodzie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy jak czujecie ruchy dziecka, to na całym brzuchu?? Bo ja mam wrażenie że tylko po lewej stronie, po prawej w ogóle, w tym tygodniu mam kontrolne USG to podejrzę sobie Małego
oo też tak mam,po lewej kopy a po prawej stronie wyczuwam czasem główke. widać takie ułożenie.
chociaż dziś pierwszy raz czułam jakieś ruchy nad bożeną- jakby smyranie

Cytat:
Hej laski, dawno mnie nie bylo...Dzis dowiedzialam sie, ze jednak bez insuliny sie nie obejdzie i jestem tym faktem troche podlamana...Do tego brzuch mi ciagle twardnieje i od miesiaca boli mnie ucho.Nie wiem jak Wy, ale ja powoli wymiekam...Moze jak wreszcie zaswieci slonce, to poczuje powiew optymizmu, bo poki co to nawet nie chce mi sie nic, nawet gadac😞

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
witajcie

ja po echu serca -wszystko okej! i sisiol potwierdzony tez na 100% .
suuper!

jeeeny tak sie zaczytałam w te gazety które dostałam że nawet nie wiem kiedy mi 2 godziny zleciały
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 18:47   #994
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Też sobie to wkręcam tym bardziej, że kiedyś czytałam artykuł, nawet chyba tutaj na wątku był link do niego przez kogoś podrzucony, że bardzo często się sprawdza to w jakich porach dnia dziecko było atywne w brzuchu, z tym co się działo po porodzie
U nas się to sprawdzilo. Julek w ciąży byl bardzo aktywny między 21-23. Tak też bylo po porodzie. Pierwsze pół roku nie było mowy o wczesniejszym zasypianiu niż 22.30-23.30. Nijak nie mogłam tego zmienić, w końcu jakos sam się przestawil. Generalnie będę mogła wiecej powiedzieć jak poznam zwyczaje drugiego maluszka po narodzinach ale zapowiada sie spokojniejszy. W ciazy z Julkiem brzuch żył swoim życiem, prawie cały czas czułam ruchy i takie też jest moje dziecię. W miejscu nie wysiedzi, niczym się dłużej nie pobawi - wulkan energii po prostu

Cytat:
witajcie

ja po echu serca -wszystko okej! i sisiol potwierdzony tez na 100%

charlotta no w sumie wypadaloby ufac lekarzowi, ze tez mi sie to wydaje dziwne, ze od razu insuline... to normalne, ze na takiej diecie troche sie chudnie! ja jak przestalam jesc slodycze trzy tygodnie temu to od razu w kilka dni kilogram mi spadl..
Super ze wszystko ok
Stary 2015-03-02, 18:58   #995
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie wiem.
Ja mojemu tak powiedziałam.
Bo nie mogłam utrzymać cukrów.
Powiedziałam żeby dal mi jeszcze 2 tygodnie to pokombinuje z dieta. I udało się.

Wejdz tez na forum słodkie mamy na wizazu i przeczytać ze praktycznie każda na poczatku schudla.
Ja bym tez zapytała lekarza, dlaczego? Na jakiej podstawie to mówi? Jakieś badania? ....
Bo ciekawe to bardzo...
To normalne ze przy zmianie diety na zdrowsza traci się kilogramy....
Tata mojego byłego jak miał zdiagnozowana cukrzycę to w rok schudl 20kg... Nikt nie kazał mu brać insuliny... Jasne ze to nie ciąża...
Ale mówimy o 700g
Uważam ze do 2/3 kg to nawet nie ma o czym gadac....

Zapytaj może swojej gin. Moja dużo wie o cukrzycy ciazowej.

A ten pierwszy i drugi lekarz są z tej samej poradni?
Ona twierdzi, ze skoro chudnę, to znaczy, że jem za mało, jak zwiększę porcje, to wywala mi cukier i błędne koło... Gina boję się pytać, bo on kazał mi nie zawracać w ogóle głowy wynikiem krzywej cukrowej... No mówię Ci, galimatias totalny, a ja w jego środku i sama nie wiem, w którą stronę ruszyć... Póki co kombinuję z dietą trzeci tydzień i wahania dalej są i chudnę. Zdaniem diabetolożki insulina nie ma wpływu na dziecko, a wahania cukrów tak, więc wniosek jest prosty. Miesiąc temu na wizycie u gina ważyłam 64,5 kg, dziś 63,3.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 19:28   #996
Selis
Zadomowienie

Cytat:
witajcie

charlotta no w sumie wypadaloby ufac lekarzowi, ze tez mi sie to wydaje dziwne, ze od razu insuline... to normalne, ze na takiej diecie troche sie chudnie! ja jak przestalam jesc slodycze trzy tygodnie temu to od razu w kilka dni kilogram mi spadl..
Super! Gratulacje
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
U nas się to sprawdzilo. Julek w ciąży byl bardzo aktywny między 21-23. Tak też bylo po porodzie. Pierwsze pół roku nie było mowy o wczesniejszym zasypianiu niż 22.30-23.30. Nijak nie mogłam tego zmienić, w końcu jakos sam się przestawil. Generalnie będę mogła wiecej powiedzieć jak poznam zwyczaje drugiego maluszka po narodzinach ale zapowiada sie spokojniejszy. W ciazy z Julkiem brzuch żył swoim życiem, prawie cały czas czułam ruchy i takie też jest moje dziecię. W miejscu nie wysiedzi, niczym się dłużej nie pobawi - wulkan energii po prostu

Super ze wszystko ok
No to pięknie! właśnie dużo mam tę teze potwierdza, ale jak bedzie zobaczymy. Jak na razie mój maluszek w nocy mam wrażenie że w ogóle nie śpi
Cytat:
Ona twierdzi, ze skoro chudnę, to znaczy, że jem za mało, jak zwiększę porcje, to wywala mi cukier i błędne koło... Gina boję się pytać, bo on kazał mi nie zawracać w ogóle głowy wynikiem krzywej cukrowej... No mówię Ci, galimatias totalny, a ja w jego środku i sama nie wiem, w którą stronę ruszyć... Póki co kombinuję z dietą trzeci tydzień i wahania dalej są i chudnę. Zdaniem diabetolożki insulina nie ma wpływu na dziecko, a wahania cukrów tak, więc wniosek jest prosty. Miesiąc temu na wizycie u gina ważyłam 64,5 kg, dziś 63,3.
Na cukrzycy się nie znam, więc nie doradzam, choć też zawsze słyszałam, że insulina to ostateczność, ale to że Twojego lekarza prowadzącego nie interesują Twoje wyniki to jestem w szoku!
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:14   #997
haniula1803
Rozeznanie

hej dziewczyny

dołączam się do klubu ,,twardniejących brzuchów" bo mój tez twardnieje i robi się taki stożkowaty, do tej pory tylko trochę twardniał jak się przemęczyłam coś dźwignęłam lub za dużo i za szybko chodziłam a od 3 dni twardnieje coraz częściej magnes łykam cały czas wizytę miałam kilka dni temu i wszystko było ok wiec nie wiem o co chodzi

znalazłam dzisiaj jeszcze takie kocyki i pościele może komuś się spodobają
http:/allegro.pl/miko-kocyk-kolderka-minky-75x100-cm-nowe-wzory-i5099424434.html
i takie pościele http:/fabrykapoduszek.com.pl/pl/7-posciele

pozdrawiam

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2015-03-02 o 20:16
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:23   #998
anutka171
Rozeznanie

Charlotta nikt Ci nie powie co masz zrobić. Fakt cukrzyca to jest poważny problem tym bardziej w ciąży, ale trzeba l podejść do niego rozsądnie.
I w pierwszej i w drugiej ciąży jedyne co słyszę od lekarzy to dieta dieta i dieta. Insulina w ostateczności.
Ja nie dość że miałam teraz przekroczenia wyniów to jeszcze spadłam na wadze a dietetyczka powiedziała, że dalej próbujemy dieta a za miesiąc jeżeli się nie uda to będziemy działać z insulina.
Leżałam w szpitalu dwukrotnie z dziewczynami z cukrzyca i naprawdę jeśli nie było wskazań to nie brały insuliny. Mało tego wszystkie spadały poczatkowo na wadze.
A Ty masz dobre wyniki z tego co piszesz, wiec po prostu nie rozumiem.
Ja się jeszcze zaopatrzyłam na własną rękę w paski testowe do mierzenia ciał ketonowych i glukozy w moczu, mierze codziennie, wyniki ok i dzięki temu wiem, że nie glodze siebie ani dziecka
mój gin tez twierdzi ze nic się nie dzieje jak nie przybieram, bo dziecko i tak weźmie sobie ode mnie to co potrzebuje.

Poldzik super, że badanie wyszło dobrze
Stary 2015-03-02, 20:45   #999
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem warto, ja sie duzo nowych i ciekawych rzeczy u siebie dowiedzialam, ale mysle, ze samemu trzeba pojsc i ocenic czy te zajecia nas ciekawia

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja od makaszki wzięłam ochraniacz, w granatowe zygzaki
http://allegro.pl/ochraniacz-minky-d...107333897.html
Piekny rzeczywiscie nie najtanszy, ale uroczy

Cytat:
Ja czuje na całym brzuchu, raz lewa, raz prawa, raz środek
Ja tak samo czuje ruchy na calym brzuchu, chociaz dzis makenstwo jakies spokojne, moze sie obudzi jak ja sie poloze

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

dołączam się do klubu ,,twardniejących brzuchów" bo mój tez twardnieje i robi się taki stożkowaty, do tej pory tylko trochę twardniał jak się przemęczyłam coś dźwignęłam lub za dużo i za szybko chodziłam a od 3 dni twardnieje coraz częściej magnes łykam cały czas wizytę miałam kilka dni temu i wszystko było ok wiec nie wiem o co chodzi

znalazłam dzisiaj jeszcze takie kocyki i pościele może komuś się spodobają
http:/allegro.pl/miko-kocyk-kolderka-minky-75x100-cm-nowe-wzory-i5099424434.html
i takie pościele http:/fabrykapoduszek.com.pl/pl/7-posciele

pozdrawiam
Posciel

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:50   #1000
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Też sobie to wkręcam tym bardziej, że kiedyś czytałam artykuł, nawet chyba tutaj na wątku był link do niego przez kogoś podrzucony, że bardzo często się sprawdza to w jakich porach dnia dziecko było atywne w brzuchu, z tym co się działo po porodzie
z Leosiem to się nie sprawdziło raczej... Nie wiem, jak będzie z Franiem. W sumie jest aktywny całą dobę tak jak Leoś, a Leoś po urodzeniu "chodził spać" o 19-19:30 i budził się tylko na cyca w nocy.

Cytat:

.
suuper

Co do cukrzycy ciążowej- nie mam osobistych doświadczeń w tym temacie, ale na moim mamusiowym wątku z poprzedniej ciąży było sporo cukrzycówek i żadna nie brała insuliny. Także to też potwierdza słowa Tassi i anutki.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 21:34   #1001
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski, dawno mnie nie bylo...Dzis dowiedzialam sie, ze jednak bez insuliny sie nie obejdzie i jestem tym faktem troche podlamana...Do tego brzuch mi ciagle twardnieje i od miesiaca boli mnie ucho.Nie wiem jak Wy, ale ja powoli wymiekam...Moze jak wreszcie zaswieci slonce, to poczuje powiew optymizmu, bo poki co to nawet nie chce mi sie nic, nawet gadac😞
Kurcze trzymam kciuki zeby bylo dobrze

Cytat:
witajcie

Super!
Stary 2015-03-02, 21:38   #1002
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Gina boję się pytać, bo on kazał mi nie zawracać w ogóle głowy wynikiem krzywej cukrowej...
czyli co? zlecił badanie i uprzedził, że wynik go nie interesuje nie wyobrażam sobie takiego lekarza ciąża to jedno, ale kobieta w ciąży ma prawo mieć różne dolegliwości, choroby itp. i gin ma obowiązek się tym zainteresować, skierować gdzieś itd.
a może poszukasz informacji o innych ginach? może któryś jest zainteresowany cukrzycą ciążową, może inna poradnia?

Cytat:
też tak słyszałam i może początkowo rzeczywiście tak było ale na szczęście zmieniło się. syn najbardziej aktywny był nocami i przez jakiś czas intensywnie walczyliśmy z nocnymi imprezami trwającymi 2-3 godziny.

też mam kupon z allegro na 50zł i... chwilowo brak pomysłu na realizację a ważny do środy tylko
Stary 2015-03-02, 22:42   #1003
kika1989wroc
Rozeznanie

Ja dzisiaj również miałam wizytę. Maluszek nadal jest chlopcem i waży już prawie 900 gram i ma dlugasne nogi miło jest wrócić i wiedzieć że wszystko jest ok, choć ostatnio jest bardzo aktywny to martwilam sie trochę mniej
co do cukrzycy to brzmi to strasznie, nie myślałam, że niesie to aż tyle kłopotów, do tego ta insulina...sama nie wiem co bym zrobiła, ale zdrowie Maluszka najważniejsze.
Stary 2015-03-02, 23:16   #1004
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj również miałam wizytę. Maluszek nadal jest chlopcem i waży już prawie 900 gram i ma dlugasne nogi miło jest wrócić i wiedzieć że wszystko jest ok, choć ostatnio jest bardzo aktywny to martwilam sie trochę mniej
.
super
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 06:23   #1005
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
co do cukrzycy to brzmi to strasznie, nie myślałam, że niesie to aż tyle kłopotów, do tego ta insulina...sama nie wiem co bym zrobiła, ale zdrowie Maluszka najważniejsze.
Gratulacje

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Dzien dobry wczoraj buszując po czeluściach internetu natknęłam sie na te stronkę myśle, ze moze sie którejś z nas przydać mi sie podoba Mała szaleje juz i spać nie moge, wypije melisę i spróbuje dalej zasnąć
http://wyprawkabobasa.blogspot.de
Stary 2015-03-03, 06:48   #1006
mehja
Zakorzenienie

Witam Gadułki

Poldzik, Kika
brawo za udaną wizytę, super wieści

Charlotta sama znam kilka mam cukrzycowych ale żadna nie bierze insuliny. jedna spędziła w szpitalu ostatnie 2 miesiące bo cukier jest strasznie skakał więc chcieli mieć ją pod kontrolą ale insuliny też nie brała. Jedna przytyła w ciąży 9kg, druga 6kg a trzecia schudła.

Zalogowałam się przez tą apl.mobilną ale mam tylko kupon na 10zł... a nigdy nie korzystałam z kuponów...
tz natomiast korzysta zawsze i teraz też ma tylko ten za 10zł ale dobre i tyle

Ja mam dziś usg o 11, obejrzę moją niunię
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:04   #1007
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
No to super wiadomosci Maleństwo już prawie waży kg mi gin powiedziała, że bedzie ważyć kolejnym razem ponad kg

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:38   #1008
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Super! Gratulacje

Ja się nie włączam w dyskusje o cukrzycy, bo nie mam o tym zielonego pojęcia, więc po co siać niepotrzebny zamęt.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:43   #1009
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

też mam kupon z allegro na 50zł i... chwilowo brak pomysłu na realizację a ważny do środy tylko
wieszzz.... ja mam sporo rzeczy do kupienia, więc... chętnie się zajmę Twoim kupoenm
Cytat:
Super
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Ja mam dziś usg o 11, obejrzę moją niunię
Trzymam kciuki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:57   #1010
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
wieszzz.... ja mam sporo rzeczy do kupienia, więc... chętnie się zajmę Twoim kupoenm
Lepiej. Tz tez ma taki kupon na mailu Trzeba ostro myslec bo do jutra tylko.

Co masz do kupienia?
Stary 2015-03-03, 08:04   #1011
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej. Tz tez ma taki kupon na mailu Trzeba ostro myslec bo do jutra tylko.

Co masz do kupienia?
Katarek, mata do wanienki, termometr,1 koszula nocna (akurat jest na promocji, bodajże za 22zł), i przydałoby mi się kupić trochę skarpet.

Z ubranek raczej już nic nie planuję kupować na allegro.
Jeżeli dam radę to pójdę do jakiegoś lumpka.
Pasuje mi jeszcze zrobić jeden komplet poniżej 62 cm ale z tym poczekam może do 8 miesiąca bo nie wiem czy będzie sens.

A tak.. to chyba wszystko mam.

Stary 2015-03-03, 08:08   #1012
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Katarek, mata do wanienki, termometr,1 koszula nocna (akurat jest na promocji, bodajże za 22zł), i przydałoby mi się kupić trochę skarpet.

Z ubranek raczej już nic nie planuję kupować na allegro.
Jeżeli dam radę to pójdę do jakiegoś lumpka.
Pasuje mi jeszcze zrobić jeden komplet poniżej 62 cm ale z tym poczekam może do 8 miesiąca bo nie wiem czy będzie sens.

A tak.. to chyba wszystko mam.
O koszuli nie pomyslalam. Niby tez paru rzeczy potrzebuje ale czy znajde 1 sprzedawce zeby na 150 zl zrobic? Nr 1 na kupon bedzie chyba materac do lozeczka jak sprzedawca bedzie nial jeszcze cos fajnego. W minky jednak nie inwestuje, dla mnie to za grube na lato. Ten kocyk co kupilam w smyku bedzie idealny, ewentualnie flanela/tetra.
Stary 2015-03-03, 08:16   #1013
Princesika
Zakorzenienie

Jestem wlasnie na glukozie. Czekam w poczekalni. Sama glukoza spoko. Najgorszy jest glod. No i to siedzenie
Stary 2015-03-03, 08:20   #1014
masija
Zakorzenienie

Cytat:
O koszuli nie pomyslalam. Niby tez paru rzeczy potrzebuje ale czy znajde 1 sprzedawce zeby na 150 zl zrobic? Nr 1 na kupon bedzie chyba materac do lozeczka jak sprzedawca bedzie nial jeszcze cos fajnego. W minky jednak nie inwestuje, dla mnie to za grube na lato. Ten kocyk co kupilam w smyku bedzie idealny, ewentualnie flanela/tetra.
Wiesz co, nie wiem jak jest teraz ale dawniej chyba można było zrobić zakupy u dwóch różnych sprzedawców i wykorzystać kupon.
Musiałabyś się dopytać dziewczyn z wątku allegro-kupony.

Co do minky to faktycznie może być za gruby. Ja kupiłam 1 cienki kocyk w Pepco, a jak będzie totalnie gorąco to zostaje tetra

Stary 2015-03-03, 08:23   #1015
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Princesika dla mnie sr w ogóle nie ma sensu a przy CC tym bardziej. Żałuje ze byłam bo się nawkurzalam tylko i nic nie dowiedzialam nowego.
.
kurcze, ja wlasnie tez mam takie nastawienie. Do tego mam siostre polozna wiec i tak ona jest moja kopalnia wiedzy. Ja chyba nie odczuwam jednak potrzeby isc do SR.
Jedyne co to chcialabym, zeby Tz w czyms uczestniczyl gdzie nauczylby sie opieki nad nowoeodkiem. On sam tez by chcial
Stary 2015-03-03, 08:40   #1016
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
U Blanki to się sprawdzało Była aktywna w dzień baaardzooo.. a w nocy spokój, i jak sie urodziła to tak tez było.. Mały.. hmmm w dzień bardzo aktywny, w nocy.. jak ja nie śpie to i on nie śpi. Ale tak to nigdy mnie nie obudził

Cytat:
czyli co? zlecił badanie i uprzedził, że wynik go nie interesuje nie wyobrażam sobie takiego lekarza ciąża to jedno, ale kobieta w ciąży ma prawo mieć różne dolegliwości, choroby itp. i gin ma obowiązek się tym zainteresować, skierować gdzieś itd.
a może poszukasz informacji o innych ginach? może któryś jest zainteresowany cukrzycą ciążową, może inna poradnia?

też tak słyszałam i może początkowo rzeczywiście tak było ale na szczęście zmieniło się. syn najbardziej aktywny był nocami i przez jakiś czas intensywnie walczyliśmy z nocnymi imprezami trwającymi 2-3 godziny.

On od pobrania ważny 14 dni ??

Cytat:

Cytat:

W regulaminie jest że można u róznych, do 14 ofert

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:44   #1017
Charlotta83
Rozeznanie

Hej laski, ja z kolei znam wiele dziewczyn, ktore braly insuline, wiec nie wiem czyja teorie to potwierdza. Pocieszam sie, ze to naprawde mala dawka i poki co dziala, pierwszy raz sniadanie bez stresu, a z tym mialam najwiekszy problem. Mam komorke do diabetolozki, w razie problemow mam dzwonic i pozostaje mi jej zaufac. Nikt nie wezmie odpowiedzialnosci za mojego dzidziusia-ani gin ani diabetolog ani Wy.Wiem, ze nie macie zlych intencji, ale wczoraj poczulam sie malo komfortowo czytajac niektore posty, jakbym byla niedoinformowana i bezwolna. Kazdy jest inny, ma inny organizm i innego lekarza-jedni przymykaja oko na wahania cukrow, inni uwazaja, ze chudniecie jest ok, a inni daja insuline, zeby dzidzius sobie spokojnie rosl, a nie byl zajety zbijaniem moich cukrow.Do tego kazdy uwaza, ze robi dobrzeUff, sie rozpisalam...Mam nadzieje, ze nikkgo nie urazilam.A co do gina, to dobry specjalista, ale wyluzowany, kazal mi powtorzyc krzywa, gdzie ewidentnie byla to juz cukrzyca.I tu zaufalam swemu zdrowemu rozsadkowi i sama poszlam do diabetologa.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:58   #1018
k a j a
Zakorzenienie

Jeeeeee udało i się zapłacić za kocyki Przelewem normalnie poszło Dwa kocyki i ochraniacz i przesyłka 151zł

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:19   #1019
industria
Zakorzenienie

Cytat:
.
super

Cytat:
Jestem wlasnie na glukozie. Czekam w poczekalni. Sama glukoza spoko. Najgorszy jest glod. No i to siedzenie
nooo, jestem tego samego zdania

Cytat:
Jeeeeee udało i się zapłacić za kocyki Przelewem normalnie poszło Dwa kocyki i ochraniacz i przesyłka 151zł
haha, w końcu

ja dzisiaj jakaś nietomna jestem. obudziłam sie o 6 rano, patrze a tu śnieg no porąbało...... wczoraj 8 stopni i burza a dziś śnieg

najchętniej bym leżała cały dzień w łóżku , jadła gofry z dżemem i czytała książke- niestety ten plan bede mogła zrealizować dopiero jutro, bo dziś czeka mnie szkola rodzenia i ginka.....

jak mi sie nie chce wychodzić z doooooomuuuu.....
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:24   #1020
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
On od pobrania ważny 14 dni ??

W regulaminie jest że można u róznych, do 14 ofert
Czyli jak w mailu mam ze do jutra to do tego czasu musze go tylko pobrac i potem jeszcze 14 dni?

To jak u roznych to juz nie mam problemu ale jak to dziala? Robie zakupy u roznych osob, max 14 rzeczy, oplacam jedno zamowienie po drugim a kupon kiedy realizuje?

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Te 150 zl to bez przesylki, tak?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości