Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 09:37   #2401
Sandrusia91
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
a kiedy rodziłaś? ile dzidzia ma lat??
w pierwszej ciaży jak miałam bóle przepowiadające poleciałam do szpitala z torbą i mówię że rodze
Podłączyli mnie pod ktg i mówią że nie jeszcze ze 4 dni spokojnie połażę hhaa i kazali położyc się już w szpitalu... minęla noc spakowałam się i wyszłam na własne żądanie hehehe mówię jak ma 4 dni tu leżeć to idę do domu, wrócę jak będę rodziła i tak było. Po 4 dniach przyleciałam spowrotem...
Rodziłam w kwietniu 2011. Córka będzie miała 4 latka a moje skurcze przepowiadajace miałam noc przed przez godzine przeszło co 8 minut, nie wiedziałam o co chodzi a na drugi dzień wody odeszły i urodziłam

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:37   #2402
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
No właśnie PRAWIE

Chciałam Cie chociaz troszkę pocieszyć :P

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:37   #2403
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
mms - no ja już lekkie skurcze mam.. szczególnie jak się zdenerwuje. Od razu stawia mi się brzuch i napina, wystarczy ze mnie moj m zdrazni

haha jak nie powie to wiesz co robie? Biorę M pod pachę i lecimy po tygodniu na 4 d prywatnie a własnie bo już zapomniałam tamto zdjecie dzidzi co wstawiłas dokladnie ktory tydzien co do dnia byl? i nie udalo sie podejrzec co ma bo dzidzia co robiła nozki złaczyła czy tylem? moja ostatnio wiem,że np była tyłem..

stawianie się brzucha.. jakby to Tobie wyjaśnic. po prostu tak się napina mocno i podnosi tak do góry w jednym miejsu. Mi się robił taki wierzcholek az ale to nic złego tylko mi przyjemnosci nie sprawiało. Wiesz kiedy czesto mi sie tez tak robiło? jak chciałam za wszelką cenę coś wyjącz gornej szafki:-/ teraz juz tak nie robie
U mnie Dziecko najpierw jakoś tak podkurczyło nóżki, że stopami zasłoniło "wstydliwe" miejsca, a jak się troche rozruszało i przekręciło, to ginekolog mówi : "o coś widać między nogami. o proszę jaka piękna, duża .... pępowina" przysięgam, że jak mówiła to "piękna, duża...." wydawało mi się, że trwa to wieczność i od razu w myślach dokończyłam zdanie słowem "dziewczynka"... ale jak usłyszałam "pępowina" to aż osłabłam Wtedy długo mnie badała, bo chyba widziała, że chcę już wiedzieć, ale w końcu stwierdziła, ze już nie męczymy Maleństwa i że następnym razem może się uda

Cytat:
już ja jest się w zaawansowanej ciąży to ,,brzuch się stawia,, tak się mówi potocznie. Staje się twardy, wypina go w szpic tak jakby do przodu, i naciąga się skóra... To juz raczej bliżej porodu sie dzieje, niedługo po tym sa bole przepowiadające... można się pomylić i pomyśleć że się rodzi
yhy... brzmi to mało przyjemnie

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:38   #2404
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Kurcze chętnie bym wpadła a gdzie wgl mieszkasz ..?
Koło Frankfurtu, tzn niecałe 50 czy 60 km mam

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 09:38   #2405
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Sugar chodź do mnie.. To troszkę km ale u mnie niebo czysciutkie, ani jednej chmurki, cieplutko, wiaterku nie ma :-D napijemy się słabej kawki na tarasie :-D hehe
w Afryce mieszkasz ?
kuźwa u mnie śniegu z 5cm lub więcej napadalo, w tv teraz mówili że z Katowic część autobusów nie wyjechało przez ten śnieg...
A już bylo tak pięknie, nawet w wiosennych ciuszkach już chodziłam, kurttki i botki powyciągane ... A dzis na nowo kozaki ... bleee
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:39   #2406
dd1dd
Zakorzenienie

ciekawe czemu vea7 się nie odzywa
Stary 2015-03-03, 09:40   #2407
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Koło Frankfurtu, tzn niecałe 50 czy 60 km mam
Którego Frankfurt u ale ? Tego am Main czy oder ? Moja ciocia mieszka w Ludwigshafen niedaleko tego Frankfurt u na dole tam. ..
Stary 2015-03-03, 09:40   #2408
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
o ludzie jak zimno i śnieg zaczął padać
No a ja muszę autobusem, a potem piechotką jechać na uczelnię i do urzędu miasta. Już mi się nie chce.
Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Noo Hej u mnie pogoda masakra...deszcz, śnieg,wieje, szaro,buro,ponuro...:/ pogoda depresyjna:/

Wczoraj już nie pisałam, wróciliśmy z tż dosyć późno z wizyty.
Ogólnie jest wszystko dobrze, dzieciątko bryka jak nie wiem, lekarz powiedział, że ciążę przechodzę jak na razie bardzo dobrze. Muszę wszystkie badania powtórzyć itp.
Okazało się, że raczej będzie dziewczynka pewność będzie 16marca na prenatalnych, ale na dzień wczorajszy siurka nie było widać moje przeczucia nie sprawdzają się jak do tej pory. Może gdzieś tam się schował, ale nie wiem, czy byłaby taka możliwość. Dobrze, że nie nakupiłam tych ciuszków aż tak dużo
Oo dziewczynka będzie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Nie spałam pół nocy Miałyście może twardnienie brzucha? Wczoraj to się zdarzyło po raz drugi w ciągu ostatnich kilku dni... Takie uczucie jakby mi skóry brakowało na brzuchu. Do tego duży wzdęty brzuch i ból podbrzusza. W nocy nawet było mi się ciężko z boku na bok przewrócić, ponieważ czułam jakbym miała tam wszystko napięte i bolesne. Coś jakby mi się tak mocno sikać chciało, że się aż ruszyć nie można. Myślałam, że to może ma związek z zaparciami, które mnie okropnie męczą ostatnio, ale oczywiście rano poczytałam w necie i jestem przerażona Wizytę mam za tydzień dopiero i tak myślę, żeby dzisiaj zadzwonić i umówić się jak najszybciej.
ja mam tak dosyć często. Pisałam nawet o tym tutaj w niedzielę. Wydaje mi się, że w moim przypadku to są silne wzdęcia. Bo mam to tylko w nocy. W dzień zdarza mi się mieć twardy brzuch, ale nie boli. Boli mnie za to cały czas podbrzusze. Wieczorem jak podnoszę prawą nogę to jest najgorzej, nie wiem co to może być. Zapytam w piątek o to.
A ty nie czytaj tych pierduł na necie !
Stary 2015-03-03, 09:41   #2409
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
w Afryce mieszkasz ?
kuźwa u mnie śniegu z 5cm lub więcej napadalo, w tv teraz mówili że z Katowic część autobusów nie wyjechało przez ten śnieg...
A już bylo tak pięknie, nawet w wiosennych ciuszkach już chodziłam, kurttki i botki powyciągane ... A dzis na nowo kozaki ... bleee
Nieee
U mnie wczoraj na wieczór grad padał, a dzisiaj cieplutko :-D

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 09:41   #2410
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Rodziłam w kwietniu 2011. Córka będzie miała 4 latka a moje skurcze przepowiadajace miałam noc przed przez godzine przeszło co 8 minut, nie wiedziałam o co chodzi a na drugi dzień wody odeszły i urodziłam
to już nie były skurcze przepowiadajace tylko pierwsza faza porodu hahahaa
skurcze przepowiadające ma sie od ok miesiąca przed porodem już... Ja tak miałam... Skurcz co dwie trzy godziny, nie wielki, dużo różniący się od tego co ma się co 8 minut
Stary 2015-03-03, 09:42   #2411
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Którego Frankfurt u ale ? Tego am Main czy oder ? Moja ciocia mieszka w Ludwigshafen niedaleko tego Frankfurt u na dole tam. ..
Tego, tego :-D do Ludwigshafen mam jakieś 20km

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 09:43   #2412
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Tego, tego :-D do Ludwigshafen mam jakieś 20km
Ahh to kawał drogi ode mnie .. jakbym jechała so cioci kiedyś to dam znać możemy się spotkać .. 😊
Stary 2015-03-03, 09:43   #2413
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Witam się mega niewyspana. Młody miał w nocy gorączkę, brzuch go chyba też bolał bo 4 dni już kupy nie robił czopki i syrop nie pomagają. Już nie wiem jak mu pomóc. Lewatywy przecież mu nie zrobię.
Po 3 była burza a o 6 biało. Co za pogoda.
I jeszcze z narzekania mojego powiem, że znowu mnie głowa boli
Spadam i nie marudzę już więcej, miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz co jest taki syrop Laktolasum(chyba taka nazwa),albo podobna na zaparcia. Kolezanki Syn pil bo mial duuuuze problemym. Pil to 2 tyg i juz problemu od dawna nie mapo
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Hehehe az taka oblatana to ja nie jestem
Nie wiem co Ci doradzić bo nie wiem jakie smaki preferujecie itd
Ja raczej stawiam na to, zeby juz w porze obiadowej jak goście wpadają raczej nie stać w kuchni tylko mieć gotowe wczesniej (a, ze lubie całkiem świeże jedzonko to u mnie kotlety jakies smażone itd odpada). Często robie polędwiczki w sosie z marchewka, cebulka i czosnkiem z kluseczkami śląskimi albo makaronem tagliatelle i albo kapusta czerwona albo sałata zielona z vinegrettem... Kaczka (udka, piersi) z buraczkami duszonymi na słodko z żurawina i gnocchi... Czasami jakies Dania z kuchni włoskiej - makarony pod rożna postacią... Czasami łososia z ziemniaczkami i groszkiem... Hmm... Sporo mam pomysłów ale nie wiem co by Cie interesowało no i jak obiad dla gosci to do tego albo dobry swojski rosol albo barszcz z krokiecikiem lub koldunami... Albo zupa grzybowa

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

No ja na to liczę... Mówili, ze do 2 tygodni... Dwa tygodnie minie w poniedziałek... Ale nie biorę pod uwage tego, ze znów bede musiała cały weekend czekac w niepewności... To jest tak, ze do dwoch dni idzie do miejsca docelowego (czyli to była środa)... 4-5 dni na miejscu (czyli do poniedziałku, nawet do wtorku)... No i powrót dwa dni... Wiec moze... Chociaz nie chce sie tez nakręcać bo sie zas potem rozczaruje jak z ostatnimi wynikami... Chociaz teraz lekarz wie, ze dla mnie ważny jest teraz wynik i nic więcej bo zadnych dalszych badan robic nie bede wiec nie ma czego mi tłumaczyć. Wynik jest bardzo czytelny... Ehhh... Dziewczyny jeszcze nigdy mi sie tak czas nie dłużył jak teraz...
Podoba mi sie Twoje podejscie,bo tez wolalabym miec juz wszystko gotowe . Rosol bedzie na pewno...choc teraz mnie natchnelqs na barszcz z krokietem (musze rozwazyc). Myslalam aby zrobic cos co wlasnie nie bedzie wymagalo stania i smazenia partiami . Losos brzmi dobrze..w sumie moge wrzucic do pieca i z glowy. A Ty robisz do tego jakis sos? Czy tylko w folie(przyprawy,koperek,c ytryna i finito?)
Mysle tez o jakims miechu w kawalku. Zeby do wyboru bylo moze jak ktos malo rybny.

Wlasnie w DDTVN bedzie o najlepszych poloznych.
Przylozylam glowe dk ppduszki na chwile i po godzinie sie obudzilam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:44   #2414
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
U mnie Dziecko najpierw jakoś tak podkurczyło nóżki, że stopami zasłoniło "wstydliwe" miejsca, a jak się troche rozruszało i przekręciło, to ginekolog mówi : "o coś widać między nogami. o proszę jaka piękna, duża .... pępowina" przysięgam, że jak mówiła to "piękna, duża...." wydawało mi się, że trwa to wieczność i od razu w myślach dokończyłam zdanie słowem "dziewczynka"... ale jak usłyszałam "pępowina" to aż osłabłam Wtedy długo mnie badała, bo chyba widziała, że chcę już wiedzieć, ale w końcu stwierdziła, ze już nie męczymy Maleństwa i że następnym razem może się uda

yhy... brzmi to mało przyjemnie
o przyjemnych nie nalezy ale do przeżycia na pewno lepsze niż poród
Stary 2015-03-03, 09:45   #2415
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
to już nie były skurcze przepowiadajace tylko pierwsza faza porodu hahahaa
skurcze przepowiadające ma sie od ok miesiąca przed porodem już... Ja tak miałam... Skurcz co dwie trzy godziny, nie wielki, dużo różniący się od tego co ma się co 8 minut
Anie położna powiedziała że to właśnie te przepowiadające były egal, nie wystraszylam się ani nie panikowalam tylko nie wiedziałam o co chodzi, no i się okazało pozniej jak wody odeszly na drugi dzień :-D. Ale mój poród to jakiś krótki był mam nadzieje że drugi bedzie taki sam

Tylko że to były moje 1 skurcze odczuwalne takie że plecy to mnie bolały jak cholera wtedy. Dziwne uczucie i inne niż przy porodzie :-P

JULEK 16.08.2015

Edytowane przez Sandrusia91
Czas edycji: 2015-03-03 o 09:46
Stary 2015-03-03, 09:47   #2416
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Wiesz co jest taki syrop Laktolasum(chyba taka nazwa),albo podobna na zaparcia. Kolezanki Syn pil bo mial duuuuze problemym. Pil to 2 tyg i juz problemu od dawna nie mapo
Ja piłam ten syrop na początku ciąży i nic mi nie pomógł wyleczyłam się activią, waflami ryżowymi z błonnikiem i kiwi

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:49   #2417
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Ahh to kawał drogi ode mnie .. jakbym jechała so cioci kiedyś to dam znać możemy się spotkać .. 😊
Nie ma problemu :-D dwa balkony mam, na ktorym słońce od poludnia do wieczora praktycznie i ogródek :-D także pisaj jak coś :-D nie bedzie mi się nudzic przynajmniej :-D

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 09:49   #2418
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Podoba mi sie Twoje podejscie,bo tez wolalabym miec juz wszystko gotowe . Rosol bedzie na pewno...choc teraz mnie natchnelqs na barszcz z krokietem (musze rozwazyc). Myslalam aby zrobic cos co wlasnie nie bedzie wymagalo stania i smazenia partiami . Losos brzmi dobrze..w sumie moge wrzucic do pieca i z glowy. A Ty robisz do tego jakis sos? Czy tylko w folie(przyprawy,koperek,c ytryna i finito?)
Mysle tez o jakims miechu w kawalku. Zeby do wyboru bylo moze jak ktos malo rybny.

Wlasnie w DDTVN bedzie o najlepszych poloznych.
Przylozylam glowe dk ppduszki na chwile i po godzinie sie obudzilam

Oj do łososia to ja robie najróżniejsze sosy... Cytrynowy, malinowy, koperkowy albo pieprzowy
I nie zawijam w folie łososia - pieke go w niskiej temperaturze o wiele dłużej niż normalnie wtedy jest soczysty i cudowny

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:53   #2419
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Anie położna powiedziała że to właśnie te przepowiadające były egal, nie wystraszylam się ani nie panikowalam tylko nie wiedziałam o co chodzi, no i się okazało pozniej jak wody odeszly na drugi dzień :-D. Ale mój poród to jakiś krótki był mam nadzieje że drugi bedzie taki sam
chyba co krajj to obyczaj... ja długo rodziłam... od miesiąca przed porodem miałam skurcze przepowiadające, co dziennie kilka skurczy, potem cześciej czyli np co 3 godziny, potem co 2... Położna kazała robic cieplejszą kapiel i pić w niej 30ml czerwonego wytrawnego wina dla rozluźnienia... Te bóle co ty miałas miałam okolo 24godzin czyli skurcz co 10minut potem co 8 potem co 5... I to u nas sie liczy jako 1 faza porodu... W nocy pojechałam do szpitala jak skurcze były co 3 minuty i trwały 40 sekund...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

dziewczyny jak myslicie bardzo zgrzeszę jak zjem już obiad??? chociaż zupę???
taka głodna już jestem....
Wczoraj tak okropnie wieczorem wymiotowałam pewnie od obżarstwa tak wpiep**ałam cały dzień...
Stary 2015-03-03, 09:54   #2420
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja dziś frytki i schabowe mam hihi
Stary 2015-03-03, 09:56   #2421
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

mms hhaa chyba bym zabiła Pani dr za tę pepowinę. Wiem o czym mówisz z tym dłuzeniem się gdy nagle zrobiła pauze! Mi tak zrobiła w pierwszej ciązy z konczynami.. Mowiła tak: o jedna nozka.. tu druga.. tu raczka i ... oo tu druga!zrobiła taka pazue,że z moim M myslelismy ze nie ma ręki!! Pisz mi prosze ktory dokładnie tydzien to był jak mieliście te ostatie usg
Stary 2015-03-03, 09:57   #2422
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
chyba co krajj to obyczaj... ja długo rodziłam... od miesiąca przed porodem miałam skurcze przepowiadające, co dziennie kilka skurczy, potem cześciej czyli np co 3 godziny, potem co 2... Położna kazała robic cieplejszą kapiel i pić w niej 30ml czerwonego wytrawnego wina dla rozluźnienia... Te bóle co ty miałas miałam okolo 24godzin czyli skurcz co 10minut potem co 8 potem co 5... I to u nas sie liczy jako 1 faza porodu... W nocy pojechałam do szpitala jak skurcze były co 3 minuty i trwały 40 sekund...
To moj wyglądał inaczej, hee. Ja miałam te skurcze koło 21, jedne jedyne.. Potem mąż przyszedł z pracy o 17 i poszłam się przywitać i chciało mi się siku, i tak se stoje i tu mi chlust.. Myślałam że przecież aż tak bardzo mi sie sikać nie chciało żebym popuscila czy cos a to wody plodowe. Moja mamuska spanikowala bo pierwsza wnusia się rodzi i zawiezli mnie do szpitala i tak leżałam na ktg, wody odchodzily i czekałam.. Zadnych skurczy nie mialam ani nic.. I kazali mi spać i stwierdzili ze musze dzisiaj urodzic.. O 2 coś mnie zabolało i kazali mi przyjść, caly czas pod ktg, rozwarcie na 10cm a ja pytam męża ile palcy wsadziła bo 4 czułam hehe, taka niedoswiadczona.. I lewatywe zrobili i czekałam ma skurcze.. Ale po lewatywie 5 minut i dostałam skurczy lekkich.. Babka co min przychodzila do wc i pyta czy już, a ja mając skurcze nie wiedzialam ze to już te i siedze na wc i czekam i czekam az przejdzie bo kupe mi sie chcialo.. Jak przeszlo to wsadzili mnie do wanny z bąbelkami i jakimis zapachami i nie zdążyłam sie napić wody i już te parte skurcze. Więc od partych rodziłam moze z godzine.

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 10:01   #2423
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Wczoraj tak okropnie wieczorem wymiotowałam pewnie od obżarstwa tak wpiep**ałam cały dzień...
Jedz ja z rana też mam większy apetyt a na kolacje już mniejszy. P nocy to wiadomo,że chce się jesć. Młodemu to musisz kupić jakieś Body z Papajem!!:0

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Ja dziś frytki i schabowe mam hihi
frytki juz tak za mną chodzą chociaż walczę ze sobą.. mąz chciał mi jechac do Mc ale sobie myślę muszę byc twarda a nie miętka!
Stary 2015-03-03, 10:01   #2424
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
To moj wyglądał inaczej, hee. Ja miałam te skurcze koło 21, jedne jedyne.. Potem mąż przyszedł z pracy o 17 i poszłam się przywitać i chciało mi się siku, i tak se stoje i tu mi chlust.. Myślałam że przecież aż tak bardzo mi sie sikać nie chciało żebym popuscila czy cos a to wody plodowe. Moja mamuska spanikowala bo pierwsza wnusia się rodzi i zawiezli mnie do szpitala i tak leżałam na ktg, wody odchodzily i czekałam.. Zadnych skurczy nie mialam ani nic.. I kazali mi spać i stwierdzili ze musze dzisiaj urodzic.. O 2 coś mnie zabolało i kazali mi przyjść, caly czas pod ktg, rozwarcie na 10cm a ja pytam męża ile palcy wsadziła bo 4 czułam hehe, taka niedoswiadczona.. I lewatywe zrobili i czekałam ma skurcze.. Ale po lewatywie 5 minut i dostałam skurczy lekkich.. Babka co min przychodzila do wc i pyta czy już, a ja mając skurcze nie wiedzialam ze to już te i siedze na wc i czekam i czekam az przejdzie bo kupe mi sie chcialo.. Jak przeszlo to wsadzili mnie do wanny z bąbelkami i jakimis zapachami i nie zdążyłam sie napić wody i już te parte skurcze. Więc od partych rodziłam moze z godzine.

no zupełnie odmienny poród... Skurczy przepowiadajacych miec nie musiałaś tak wczesnie wobec tego...
Jesteś ,,z tych,, co ja mówię ,,pierdła i dziecko wyszło,, tylko pogratulować... Ja przeżyłam męki, poród ponad dobę dobrze... Parte ponad 2 godziny... A na koniec cesarskie cięcie...
Teraz sie nie martwie, załatwilam cesarskie cięcie nie mam zamiaru tak się męczyć po raz drugi... o nie nie nigdy w życiu...
Stary 2015-03-03, 10:04   #2425
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
no zupełnie odmienny poród... Skurczy przepowiadajacych miec nie musiałaś tak wczesnie wobec tego...
Jesteś ,,z tych,, co ja mówię ,,pierdła i dziecko wyszło,, tylko pogratulować... Ja przeżyłam męki, poród ponad dobę dobrze... Parte ponad 2 godziny... A na koniec cesarskie cięcie...
Teraz sie nie martwie, załatwilam cesarskie cięcie nie mam zamiaru tak się męczyć po raz drugi... o nie nie nigdy w życiu...
Oj, ja po tych skurczach godzinnych byłam wykończona.. nie miałam wgl śliny w buzi, pic mi sie chcialo a nawet nie zdążyłam, bo skurcz za skurczem.. Nawet nie wiem jak już po porodzie mnie wywieźli na poporodowa.. Obudziłam się dopiero o 8 rano a o 4 urodziłam..

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 10:09   #2426
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Jedz ja z rana też mam większy apetyt a na kolacje już mniejszy. P nocy to wiadomo,że chce się jesć. Młodemu to musisz kupić jakieś Body z Papajem!!:0

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

frytki juz tak za mną chodzą chociaż walczę ze sobą.. mąz chciał mi jechac do Mc ale sobie myślę muszę byc twarda a nie miętka!

TZ się wczoraj tak zmartwil że szok... Jak tu pisałam że wymiotowalam wczoraj to potem jeszcze ze 3 razy leciałam... No z 2 godz bite siedziałam w wc... I mu mówie że taka głodna chodziłam więc jadłam, wieczorem też leciał na zakupy zachciankowe bo ja tylko żarcie w oczach miałam...
A jak zaczęłam straszyc wc to już na maxa... A TZ do mnie z tekstem...
Jej kochanie, ty taka malutka a tyle zjadlaś... bo widzisz synek po tatusiu i ma apetyt a ty nigdy tyle nie jadłaś więc mały się najada a to co zostaje musisz zwymiotować bo ci się nie mieści....

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Oj, ja po tych skurczach godzinnych byłam wykończona.. nie miałam wgl śliny w buzi, pic mi sie chcialo a nawet nie zdążyłam, bo skurcz za skurczem.. Nawet nie wiem jak już po porodzie mnie wywieźli na poporodowa.. Obudziłam się dopiero o 8 rano a o 4 urodziłam..
h to ci nie życzę takiego porodu jak ja miałam... a do niego lekko 7 jak nie więcej masaży macicy... to dopiero ból...
Miala któraś???

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

w DDTVN za chwilę będą najlepsze położne w Polsce się wypowiadały...
Stary 2015-03-03, 10:10   #2427
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
jedz co sobie będziesz żałować !
Stary 2015-03-03, 10:12   #2428
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Dobry!
Dziś pobudka o 5:30 na siku i od tamtej pory nie mogę usnąć! Jak Wy sobie radzicie z ponownym zasypianiem po wizycie w toalecie? Biegacie tak czesto czy tylko ja mam z tym problem w nocy? U mnie dwa razy to minimum, ale najgorzej jest zawsze nad ranem bo wtedy nie mogę juz usnąć
Ja jak wstaje to staram się zrobić to jak najszybciej, otwieram tylko jedno oko, w łazience zapalam połowę światła żeby się nie rozbudzić. Jak wracam do łóżka to zasypiam bardzo szybko.

Teraz wstaję tylko raz w nocy... noc w noc, ale raz. Staram się nie opijać jakoś bardzo na noc, a na początku ciąży strasznie mi się pić chciało.

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ehhh... Dziewczyny jeszcze nigdy mi sie tak czas nie dłużył jak teraz...
Wiem ale to już końcówka, zaraz będziesz spokojna, głęboko wierzę, że wszystko jest dobrze Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Okazało się, że raczej będzie dziewczynka pewność będzie 16marca na prenatalnych, ale na dzień wczorajszy siurka nie było widać moje przeczucia nie sprawdzają się jak do tej pory. Może gdzieś tam się schował, ale nie wiem, czy byłaby taka możliwość. Dobrze, że nie nakupiłam tych ciuszków aż tak dużo
Gratulacje! Coraz więcej dziewczynek u nas

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja nie wyjdę póki mi nie powie bo mam ostatnie dni na oddanie w razie czego różowych bodziaków więc niech ona mnie zrozumie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
A tak wogóle to JA CHCĘ SIERPIEŃ !!!
A ja chcę wrzesień Boję się porodu i chciałabym żeby już było po wszystkim a okruszek był z nami

Cytat:

Ja wczoraj też miałam przygodę, tak mi wszystko do góry podeszło, że masakra I tak wczoraj z 3 razy wieczorem. Dziś niestety zjadłam śniadanie i to samo... jak mi wymioty wróciły to się załamię!!!

Mdłości nie mam, teraz czuję gorąco na żołądku i już jestem załatwiona...

A jak masz ochotę na zupkę to zjedz przecież

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
h to ci nie życzę takiego porodu jak ja miałam... a do niego lekko 7 jak nie więcej masaży macicy... to dopiero ból...
Miala któraś???
A po co się masuje szyjkę macicy? Słyszałam o tym, ale w sumie nie wiem w jakim celu się to robi?
Stary 2015-03-03, 10:17   #2429
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

majka oglądam o najlepszych położnych
Stary 2015-03-03, 10:19   #2430
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość

A po co się masuje szyjkę macicy? Słyszałam o tym, ale w sumie nie wiem w jakim celu się to robi?
Nie wiem... ale wiem że meeeegaaaaa boli... kuźde jak to boli....
Jak mi pani ordynator masowała raz szyjkę, wredna , stara, to bolalo najbardziej... dostała kopa na klate to potem mnie we dwie trzymały a trzecia masowała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości