|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koło Gospodyń Wiejskich Dziwnowo cz. 32
|
|
|
|
#4112 |
|
Konto usunięte
|
M917 gdzie bylas tyle czasu?
|
|
|
|
#4113 |
|
Konto usunięte
|
A cos jest zs starszym pokoleniem, ze tak kochaja grzybka, w 80 sor nie nosilo dlugoch, to fakt, ale grzybka też nie bylo. To jakis komunistyczny symbol grzecznosci. I wszędzie widzieli te cienkie wlosy, przeciez dziecku to nie przezkadza, ze ma cienkie, przeszkadza jak nie ma długich jak rapunzel. Lepsze dwa dlugie wlosy niż milion krotkich.
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem w pierwszej klasie pani mnie posadziła z najgorszym chłopakiem w klasie, który przeszkadzał, gadał i w ogóle. I miał siedzieć ze mną, bo ja nic nie mówiłam ![]() No. I robiliśmy model smoka wawelskiego, który miał zeżrać owieczkę. Do tej pory pamiętam, że ładnie skończyłam wycinać, równo. Nie tak jak ten gamoń obok mnie, niestarannie. Już już miałam sklejać, a nagle czuję, że ktoś trzyma mój warkocz. Obciął mi g.nojek warkocz na wysokości brody! Od tego czasu nie miałam dłuższych włosów niż do łopatek :C Ja mam teraz w klasie dziewczynkę, która jest obcięta na grzybka Okej, teraz ma jakieś inne ucięcie, ale była na grzybka długi długi czas. A włosy ma gęste i cudne. Tylko podejrzewam, że ona sama nie potrafi usiedzieć choćby pięć minut do poczesania, a co dopiero mówić o warkoczykach i kucykach Ona przychodzi ze spineczkami, a ja potem te spineczki zbieram spod stolików. |
|
|
|
|
#4115 |
|
Konto usunięte
|
Też byłam tą dziewczynką z długimi do pasa włosami
Ale do tej pory pamiętam jaką męką było dla mnie i dla mamy poranne czesanie. A żeby umyć mi włosy trzeba było budować specjalna konstrukcję z krzeseł, żebym mogła leżeć nad wanną, bo inaczej się darłam i płakałam. Nie wiem kto czuł większą ulgę jak ścięłam kudły po pierwszej komunii, ja czy matka |
|
|
|
#4116 |
|
Konto usunięte
|
tez mialam dlugie wlosy do pasa i scielam je po komuni XD
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, jak te matki czesza, ze zawsze szarpaly te klaki :/
|
|
|
|
#4118 |
|
Konto usunięte
|
Do tej pory mnie to zastanawia, bo kiedyś miałam naprawdę gładkie włosy. Teraz są bardziej chropawe i potrafią się niemiłosiernie plątać, ale i tak nie mam problemów z ich rozczesaniem i ich nie szarpie, jak mi kiedyś matka.
Nienawidziłam tych wszystkich spineczek, nienawidziłam. Zawsze mnie uwierały, przesuwały się nie tam gdzie trzeba i wyrywały włosy. |
|
|
|
#4119 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 |
|
Konto usunięte
|
Też miałam spineczki i dwa warkocze do pasa
![]() Za trzy godziny rzeźnik będzie mi wyrywał zęba, boję się ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#4121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bylam dzieckiem z cienkimi, elektryzujacymi sie wlosami, do brody, zwiazane w palme na glowie. Nie dosc, ze mnie tak matka krzywdzila to jeszcze podwijala mi je na szczotce. I ciagle krotko. Bo jak cienkie to krotko, nie wazne, ze sporo ich bylo. Jak sobie odbilam to potem zapuscilam do pasa, trolololo. Sent from my mind using the Force. |
|
|
|
|
#4122 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ledwo dostałam telefon służbowy i już non stop dzwonią do mnie
Jak żyć
|
|
#4123 |
|
lise-kotta
|
ja zawsze odbieram telefon służbowy tylko od dwoch osób, reszta jest ignorowana. polecam serdecznie.
|
|
|
|
#4124 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#4125 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja się zawsze dziwiłam, że nie wszyscy moi rówieśnicy mieli tak, jak ja, czyli nie wszyscy mogli decydować choćby o własnych włosach. Gdybym chciała się zgolić na łyso to pewnie rodzina by protestowała, ale serio, kwestie takie, jak długość włosów (bez przesady w żadną stronę) czy posiadanie/nieposiadanie grzywki nie powinny zależeć od rodziców, tylko od właściciela włosów. Ja odkąd pamiętam decydowałam o swoich włosach i naprawdę nie sądzę, by w mojej rodzinie kogokolwiek ruszało, czy mam włosy do brody, czy za ramiona. Cytat:
|
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Konto usunięte
|
Jo napisz mi pw bo jestem w niepewnosci co z tym chlopem i mieszkaniem
|
|
|
|
#4128 | |
|
Konto usunięte
|
Jest na sali jakaś pani prawnik?
Oddałam na reklamację buty- skóra popękała na zgięciach. Reklamację przyjeli i w zeszłym tygodniu dostałam informację, że towar został wymieniony na nowy. Tylko problem jest taki, że wiem, że w tych nowych butach będzie się robić dokładnie to samo, co w reklamowanych. Mam w tym przypadku jakąś możliwość wymiany towaru na inny? No bo teoretycznie, dostaję nowe botki, które oni mogą sobie dać na sklep, a ja mogę wymienić na jakieś inne w tej cenie, prawda? Edit: Reklamacji jeszcze nie odebrałam, bo nie mam kiedy. Cytat:
Edytowane przez 201605091007 Czas edycji: 2015-03-03 o 10:14 |
|
|
|
|
#4129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
|
#4130 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam do tyłka, nie bylo problemu z czesaniem ani myciem, a jednak matka do szkoły robiła mi dziwna, brzydka fryzure, 'bo innej sie nie da!'
|
|
|
|
#4131 |
|
Konto usunięte
|
Nie jesy prawnikiem ale ja w reklamacji pisemnej pisze czego oczekuhe
|
|
|
|
#4132 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
![]() Tsssss moja jak jej powiedziałam stwierdziła, że nic mi się nie stało przecież i opowiadam głupoty -.-
|
|
|
#4133 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Konto usunięte
|
Zdziwił mnie dzisiaj śnieg
![]() I to, że robiąc wczoraj wieczorem zamówienie już dzisiaj raniutko dostałam sms, że jest do odbioru. Od kiedy zakupy takie szybkie? Tak wracając do tematu słodyczy w Niemczech, zdziwiło mnie, ża nie składam zamówień na żelki Haribo. Przecież ja mam rodzinę i znajomych za Odrą Tyle razy ktoś do mnie przyjeżdża a ja zamawiam tylko u nich Fa kokosowe U mnie na osiedlu jest pewna dziewczyna. Przepiękna jak rosyjska top modelka. Do tego dłuuugie blond włosy. Nigdy nie widziałam jej w innej fryzurze jak warkocz. Trochę to dziwne. Niech robi co chce, ale mając takie włosy głupio się ograniczać tylko do tego warkocza. |
|
|
|
#4135 |
|
Konto usunięte
|
Halo Wrocław, u was też wiatr urywa głowy?
Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#4136 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Konto usunięte
|
eeeej jak sie w aplikacji mobilnej ustawialo podpis 'wyslane z bla bla bla'?
|
|
|
|
#4138 |
|
Konto usunięte
|
I jak to się działo, że to właśnie w dzieciństwie miałam najzdrowsze włosy. Szarpane przez matkę, myte byle szamponem, często bez odżywki, wiązane wszelkimi gumkami.
Teraz się cackam a one już nie te same. |
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety. |
|
|
|
|
#4140 |
|
Konto usunięte
|
ee tam, zwykla szczotka, mialam lepsze ;/
http://nocoty.pl/gid,17301128,kat,10...a,galeria.html yaay |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Okej, teraz ma jakieś inne ucięcie, ale była na grzybka długi długi czas. A włosy ma gęste i cudne. Tylko podejrzewam, że ona sama nie potrafi usiedzieć choćby pięć minut do poczesania, a co dopiero mówić o warkoczykach i kucykach
Ale do tej pory pamiętam jaką męką było dla mnie i dla mamy poranne czesanie. A żeby umyć mi włosy trzeba było budować specjalna konstrukcję z krzeseł, żebym mogła leżeć nad wanną, bo inaczej się darłam i płakałam. Nie wiem kto czuł większą ulgę jak ścięłam kudły po pierwszej komunii, ja czy matka

Jak żyć