|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII
Stooooooo lat, stooooooo lat!
|
|
|
|
#2762 |
|
-ist
|
Sto lat, Czocherku! ![]() |
|
|
|
#2763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2767 |
|
Konto usunięte
|
Czocher, szukałam takiego z "13", jednak najwyższą cyferką na torcie była trójeczka
![]() Mam nadzieję, że Ci będzie smakował
|
|
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 | |||||||
|
Kociara
|
Cytat:
Aaaa, no to rozumiem skąd pytanie A co do odżywiania - myślę, że czas zawsze się znajdzie Wystarczy te 15 minut dziennie poczytać np. posta na dobrym blogu, czy kilka stron książki, kilka minut wykładu... No, ale to mój punkt widzenia, ja jestem z tych, którzy działają wedle powiedzenia "umiesz liczyć, licz na siebie" - nie zaufałabym randomowemu dietetykowi. Moja kumpela też się zapisała, pokazywała mi "jadłospis" od "dietetyka", standardowo 1200 kcal i nic ciekawego w posiłkach. Mówi, że jak przeczytała to smiechła w duchu, podziękowala, wstała i wyszła ![]() Cytat:
fajnie, że podkład podpasował ![]() Cytat:
pytanie nie do mnie, ale zużyłam ze dwa opakowania i stosowałam z kremem Iwostin Purritin Rehydrin. Cytat:
ja po Haniowej recenzji kupiłam korektor Bell z serii BB - był cuuudny, jak krem nawilżający, na pewno do niego wrócę, ale jak bedzie -40%, bo w tej cenie jest drogawy (bo niewydajny). Cytat:
ale fajny pomysł, też spróbuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Munia, ja robiłam już kilka razy z Kwestii Smaku - tam jest jeden przepis na sajgonki. Do tego kupiłam sos miodowo-czosnkowy z TaoTao (teraz kupiłam jeszcze "do sajgonek" i "sliwkowy", zobaczymy, bedę robić na dniach ). Tylko ja za drugim razem dałam ciut więcej imbiru i sosu sojowego, za pierwszym razem wyszly zbyt malo doprawione moim zdaniem (w sumie nie tylko moim, jedną i drugą wersję jadły te same trzy osoby z tym samym sosem ). Acha, i mi z takiej ilości farszu zeszło 1,5 opakowania papieru ryzowego. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Czocher, dołączam się do życzeń |
|||||||
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Również się dołączam, wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#2771 |
|
Konto usunięte
|
Dziena za życzenia
prześle wam mentalnie troche tortu
|
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2773 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na poczatku musze wam wyprzedzic ze moj jezyk polski jest bardzo slaby, nie jestem pewna czy moje zdanie sa poprawne napisane albo czy maja sens.Ja czytam regularnie ten watek, i gdy czytalam wiadomosci o UAE a zwlaszcza Dubaj i Abu Dhabi to musialam odpisac fakty. Jestem "lokalka/emiratka" z Dubaju i tam urodzona , i moja mama jest polka. Mam meza z Abu Dhabi. To moge objektywnie odpowiedziec na podtsawowe stereotypami. Katar bardzo sie rozni od UAE , z wzgledu ludzi a zwlaszcza "lokalni", mezczyzni z Kataru ( mini 50%) ja bym porownala ich z saudyjczykami ze wsi. A w Dubaju i Abu Dhabi ludzie sa tolerancyjni i uprzejmi ze soba, z emigrantami, i turystami. Czasami znajdzie sie 5% ktore sa chamami, jak to jest w calym w swiecie. To prawda kobiety rzadza w pracy, maja glos. Kobiety (emiratki i emigrantki)pracujace w bardzo dobrym stanowiskach i ktorzy prowadza business jest wiecej niz mezczyzn. Czasami w firmach dominuja kobiety (przez ich ilosc). Nie bede rozpisywac dlugo o UAE, poniewaz jest watek w Wizazu o zycie w UAE I jeszcze jedno, kazdy w swoim ogrodko moze robic wszystko, opalac sie, robic imprezy, itd. Kazdy moze nosic co chce w miejscach publicznych, ale oczywiscie z umiarem tzn. stroje kompielowe w centrach handlowych jest niestosowne. Z drugiej strony sa zachowanie publiczne ktore nie sa mile widziane i czasami sa karalne tak jak uprawianie seks w miejscach publicznych, i picie alkohol publicznie, stalking i inne nie moralne zachowanie od strony kobiety albo mezczyzn. Podsumowujac,UAE jest krajem liberalnym i " westernized - nie wiem jak wytlumaczyc po polsku" i bezpiecznym, ludzie sa "normalni". Przepraszam za dlugi OT ![]()
|
|
|
#2774 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Odżywka, którą dostałam od cioci" no dziewczyny, musimy zapomnieć że ją gdzieś kupimy ![]() STO LAT CZOCHEEEER!!! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za złe traktowanie kobiet w krajach arabskich odpowiedzialne są Europejki, które uprawiają seks. Świetne podsumowanie. Słabi mnie takie gadanie, dobrze, że odezwały się tu inne dziewczyny, które mają jakieś pojecie, bo to, co napisałaś, jest po prostu okropne. Pomijam to, że utrwalasz ohydny stereotyp, że facet 'musi się wyszaleć', a kobieta ma zacisnąć nogi, bo inaczej NIESTETY będzie im to umożliwiała. |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
:
Cytat:
Edytowane przez kaludia91 Czas edycji: 2015-03-03 o 08:17 |
|
|
|
|
#2777 |
|
Konto usunięte
|
Chocher rośnie jak po kaszy,
widzi każda wizażanka. Pupon wielki ma jak niedźwiedź, Rózia kpi z niego od ranka. Rośnij zdrowo, Nasz Chocherku, wcinaj pizzę ze spaghetti. Bądź szczęsliwy no i zdrowy Niedźwiedź już z balonem leci Edytowane przez 201605301559 Czas edycji: 2015-03-03 o 12:10 |
|
|
|
#2778 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Dawno tu nie pisałam, ale wstawie swoje 3 gorsze bo gorszej bzdury dawo nie czytałam ![]() Boże co za ciemnogród Widac dziewczyno Twoje horyzonty myślowe kończą się chyba zaraz za murami Twojego mieszkania,a o krajach arabskich wiesz tyle co nic. Poczytaj wiecej na ten temat i bedziesz wiedziała z czego to wszystko się bierze i dlaczego tamtejsi faceci zachowują sie tak nie inaczej. A Europejki jak mają ochote i są same to tak samo jeżdzą na sex do Mielnie jak i do krajó arabskich. Nie ma to jak utrwalać głupie stereotypy
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czocher, 100 lat ![]() |
|
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno na Twój odbiór rzeczywistości życia w UAE wpływa fakt, że jest to kultura, w której się urodziłaś. Będąc "lokalną", możesz patrzeć na te same sprawy trochę inaczej niż "przyjezdna", nie ma w tym nic dziwnego. Ja wcale nie jestem zamknięta na polską kulturę (nie mówię, że Ty jesteś zamknięta ), a wręcz wiele z jej naleciałości mnie ominęło - a jednak zderzenie z realiami życia w tamtym rejonie świata było nieprzyjemne, mimo "wewnętrznej tolerancji". Nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że liberalizm tamtej części świata wynika nie z autentycznej chęci otwarcia się na inność, a z konieczności stworzenia przyjezdnym przyjaznych warunków do robienia biznesów. PS. Bardzo ładnie piszesz po polsku, znaki interpunkcyjne są dla Ciebie mniejszą zagadką, niż dla topowych lokalnych korektorek.
Edytowane przez MostlyAhhhs Czas edycji: 2015-03-03 o 08:24 |
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Konto usunięte
|
Pewnie już daawno znalazłaś, ale proszę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67901
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć, Jumeirah! Swego czasu podczytywałam wątek o Emiratach, w którym najczęściej głos zabierałaś Ty i Eva ID, bardzo wielu fajnych rzeczy można się tam dowiedzieć. ![]() Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2015-03-03 o 08:52 |
||
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Ulubieńcy Weny:
Kusi mnie ta baza z Kobo. Miała/ma któraś?
|
|
#2783 |
|
Koteł
|
ogladacie pinkpaulinke13? ja tam czasami ogladam, ogolnie to sympatyczna kobieta. natomiast jak patrze na jej vege diete to mnie odrzuca. dieta weganska kojarzy mi sie z roznorodnoscia (wiadomo, trzeba kombinowac jak ulozyc jadlospis zeby dostarczyc organizmowi wszystkiego co trzeba), a u niej to w kolko makaron, chleb, tofu, pierogi, frytki, ziemniaki, makaron, makaron, makaron... i wszystko "ohasztagowane" vege food:P no moze i wege, ale jakiej jakosci.... wystarczy looknac : https://instagram.com/pinkpaulinka13/ musialam to napisac, bo od pewnego czasu mnie to boli w oczy
|
|
|
|
#2784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[/COLOR]Ne sugeruję tylko tak uważam. Każdy ma inne poczucie moralności tak samo jak każdy może mieć inne zdanie na dany temat. I tak, dla MNIE kobieta przez ktorej lóżko przechodzą faceci jak jak pchly przez burka na ulicy jest nieporządna.[/COLOR] Cytat:
A potem na własne oczy widzialam jak co impreza przyprowadzali inna Polkę, ktora słowa po angielsku nie znala i nawet nie potrafila wymowić imienia kolesia. A po godzinie była zamawiana taxi i bye bye honey. Więc dla mnie to jest słabe. Nie wiem czy ktoś ogląda Kalyn ale wrzucam. My Winter Skin Care Routine: http://youtu.be/OlTlwSi5SeM
ilonalulu... https://www.youtube.com/channel/UCBR...lql0K_syDQO04g Edytowane przez ilciadzaga Czas edycji: 2015-03-03 o 10:20 |
||
|
|
|
#2785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zachowania, o których piszesz może i są "słabe", ale nie z nich wynika pozycja kobiet w arabskich krajach (krajach- in general). Tak, jakby powiedzieć - mają tak, bo zasłużyły. Polki uprawiające stosunki z arabskimi chłopcami nie mają aż takiego wpływu na kulturę Bliskiego Wschodu
Edytowane przez MostlyAhhhs Czas edycji: 2015-03-03 o 10:14 |
|
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziala, ze wyglada to wlasnie na odwrot- ze wzgledu na to jaka jest wizja i rola kobiety w krajach arabskich (uogolniam), to mezczyzni stamtad maja takie a nie inne podejscie do kobiet Europejek, ktore swoja pozycje i wynikajace z tego zachowania widza inaczej. Potrafie sie przyjaznic z wieloma facetami Arabami i wiem, ze oni lubia z nami przebywac, bo dobrze sie z nami imprezuje, bawi, zartuje itd. Ja nie bede dobrym materialem na zone (nie to zebym chciala
). Jak zaczynaja myslec o malzenstwie to czesto wracaja w swoje strony i biora slub aranzowany przez rodzine.Wszystko to przy zalozeniu oczywiscie, ze jak juz dziewczyny pisaly- Arab Arabowi nierowny, muzulmanin muzulmaninowi nierowny, kraje arabskie sie bardzo roznia i dokonujemy tu uogolnien.
Amor vincit omnia Edytowane przez zielona hortensja Czas edycji: 2015-03-03 o 10:23 |
|
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Miałam ją na samym początku jak Kobo tylko weszło do PL i jak dla mnie ta baza nic nie robi. Może teraz jednak coś się zmieniło. Pamiętam też, że śmierdziała jak stary kosmetyk babci.
Cytat:
Tak przeglądam i ona ostatnio jakoś tak monotematycznie je, wcześniej jej dieta była bardziej urozmaicona. To wygląda smacznie https://instagram.com/p/xmy4FdlL3L/?modal=true https://instagram.com/p/xhvVy6lL58/?modal=true https://instagram.com/p/xElRpYlLxA/?modal=true https://instagram.com/p/zr9JwmFL4z/?modal=true Ale to mnie przeraziło zupa z groszku z płatkami śniadaniowymi? https://instagram.com/p/xJ6R0ylLzV/?modal=true
|
|
#2788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie napisałam że tak jest i już. Nie znam wszystkich krajow arabskich ani tego co tam się dzieje. Skądś się jednak biora te złe opinie i to działa w dwie strony. Kuzynka po odmowie "uslugi" w UK chyba ze 100 razy uslyszala: ale jak to przecież mówilaś że jesteś Polką. Bylam w szoku. Skończmy ten temat bo każdy ma prawo do własnej opinii a ja za swoją zwykle jestem "zgniatana".---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Czy też miewacie problem z aplikacją na telefonie? Że napiszecie na szaro ale Wam na szaro ukazuje się dopiero po dlugim czasie. Albo strony nie można załadować wstecz żeby nadrobić wątek
ilonalulu... https://www.youtube.com/channel/UCBR...lql0K_syDQO04g Edytowane przez ilciadzaga Czas edycji: 2015-03-03 o 10:43 |
||
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc, problemem nie jest tu moralność Polek, a etnocentryzm kulturowy i ograniczony tok myślenia tych panów. |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś dla tych co lubia gotować. Grilled Kebab Recipe: http://youtu.be/hEfC4ICNfqo
ilonalulu... https://www.youtube.com/channel/UCBR...lql0K_syDQO04g Edytowane przez ilciadzaga Czas edycji: 2015-03-03 o 11:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Mam nadzieję, że Ci będzie smakował

)
A co do odżywiania - myślę, że czas zawsze się znajdzie
ja mam wszystko co najgorsze na biodrach, na brzuchu.
.