Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 09:19   #2431
magdowe
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja jak wstaje to staram się zrobić to jak najszybciej, otwieram tylko jedno oko, w łazience zapalam połowę światła żeby się nie rozbudzić. Jak wracam do łóżka to zasypiam bardzo szybko.

Teraz wstaję tylko raz w nocy... noc w noc, ale raz. Staram się nie opijać jakoś bardzo na noc, a na początku ciąży strasznie mi się pić chciało.

Wiem ale to już końcówka, zaraz będziesz spokojna, głęboko wierzę, że wszystko jest dobrze Trzymam kciuki!

Gratulacje! Coraz więcej dziewczynek u nas

A ja chcę wrzesień Boję się porodu i chciałabym żeby już było po wszystkim a okruszek był z nami

Ja wczoraj też miałam przygodę, tak mi wszystko do góry podeszło, że masakra I tak wczoraj z 3 razy wieczorem. Dziś niestety zjadłam śniadanie i to samo... jak mi wymioty wróciły to się załamię!!!

Mdłości nie mam, teraz czuję gorąco na żołądku i już jestem załatwiona...

A jak masz ochotę na zupkę to zjedz przecież

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A po co się masuje szyjkę macicy? Słyszałam o tym, ale w sumie nie wiem w jakim celu się to robi?
Może być i wrzesień Też się boje porodu ale w przyszłym tygodniu mam wizytę i bede rozmawiać o cc. Ale mam stresa.

A masaż szyjki robi się aby przyspieszyć jej rozwieranie. Naszczęście tego nie miałam.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:19   #2432
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
A po co się masuje szyjkę macicy? Słyszałam o tym, ale w sumie nie wiem w jakim celu się to robi?
do szybszego wywołania porodu, skurczy lub żeby powiększyć rozwarcie
nie miałam, ale słyszałam że bardzo nieprzyjemne i bardzo boli..

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png

Edytowane przez Sandrusia91
Czas edycji: 2015-03-03 o 09:21
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:21   #2433
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Nie wiem... ale wiem że meeeegaaaaa boli... kuźde jak to boli....
Jak mi pani ordynator masowała raz szyjkę, wredna , stara, to bolalo najbardziej... dostała kopa na klate to potem mnie we dwie trzymały a trzecia masowała
Współczuje. Moja koleżanka ostatnio skopała lekarza który odbierał jej poród. Mówiła że nie panowała nad sobą a na następny dzień było jej tak głupio.
Stary 2015-03-03, 09:21   #2434
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
chyba co krajj to obyczaj... ja długo rodziłam... od miesiąca przed porodem miałam skurcze przepowiadające, co dziennie kilka skurczy, potem cześciej czyli np co 3 godziny, potem co 2... Położna kazała robic cieplejszą kapiel i pić w niej 30ml czerwonego wytrawnego wina dla rozluźnienia... Te bóle co ty miałas miałam okolo 24godzin czyli skurcz co 10minut potem co 8 potem co 5... I to u nas sie liczy jako 1 faza porodu... W nocy pojechałam do szpitala jak skurcze były co 3 minuty i trwały 40 sekund...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

dziewczyny jak myslicie bardzo zgrzeszę jak zjem już obiad??? chociaż zupę???
taka głodna już jestem....
Wczoraj tak okropnie wieczorem wymiotowałam pewnie od obżarstwa tak wpiep**ałam cały dzień...
a dlaczego masz zgrzeszyc? jak jestes glodna to jedz,ciaza wiele tłumaczy
co do tych skurczy moja kumpela miala takie od 4mca i musiala duzo lezec, nospa niewiele pomagala,musial zalozyc jej szew podtzrymujący
mi gin kazal wiecej odpoczywac jak pojawi sie takie stawianie i skurcze to nie szalec ..
takze coby nie narobic sobie szkod wole sie go sluchac...
ambiwalentna29 u mnie apetyt pzrychodzi an wieczor i wole wtedy oszukac glod i isc spac,zazwyzcajs ie udaje choc raz wstalam przed24ta i zaczelam wcinac winogron,pojadlam i wrocilam do lozka
magdowe co Ci tak spieszno do sierpnia ?
dd1dd dzis tez kanapki z nutella?ja zawsze sie tlumacze ze boabs potzrebuje magnezu bo maz ostatnio jakby mi zaluje tej nutelli a tak serio to wyleczylam przed ciaza wszytskie zeby i wole zeby zaden nie ucierpiał
u nas tez pogoda marna...
sugar czyzby u Ciebie chlopiec? bo widze same konkrety,schab+frytki..
sandrusia91 u mnie porod tez psozedl szybko.poprzedniego dnia łupało mnie w krzyzu a o 4-5ranoz aczelo sie konkretniej,dopiero ok 8 przyszly takie pierwsze skurzce a faza aktywnego porodu trwala az 45mintakze krocej sie chyba nie dało.mam nadzieje ze i tym razem jakos to bedzie
roxana_lu ja nic w necie nie sprawdzam bo wyszloby na to ze zostaly mi 3mce zycia ...wczoraj odebralm wyniki ocz,cukier, tsh w miare choc nadal wysokie 6,02 lekarka zostawila dawke,skoro spada...

tak mnie korci ten fryzjer ale nie wiem czy ciac same koncowki czy wiecej?
z jednej strony mi zal, z drugiej potzrebuje odmiany..a im dluzej zwlekam tym bardziej zniszczenia ida w gore..
chyba musze sie z tym przespać
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:21   #2435
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
majka oglądam o najlepszych położnych
ja miałam super położną, co prawda prywatnie sobie wynajęłam ale kochana kobieta. Gdybym drugi raz miała rodzić naturalnie też bym ją chciała... Anioł nie kobieta...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:24   #2436
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
To moj wyglądał inaczej, hee. Ja miałam te skurcze koło 21, jedne jedyne.. Potem mąż przyszedł z pracy o 17 i poszłam się przywitać i chciało mi się siku, i tak se stoje i tu mi chlust.. Myślałam że przecież aż tak bardzo mi sie sikać nie chciało żebym popuscila czy cos a to wody plodowe. Moja mamuska spanikowala bo pierwsza wnusia się rodzi i zawiezli mnie do szpitala i tak leżałam na ktg, wody odchodzily i czekałam.. Zadnych skurczy nie mialam ani nic.. I kazali mi spać i stwierdzili ze musze dzisiaj urodzic.. O 2 coś mnie zabolało i kazali mi przyjść, caly czas pod ktg, rozwarcie na 10cm a ja pytam męża ile palcy wsadziła bo 4 czułam hehe, taka niedoswiadczona.. I lewatywe zrobili i czekałam ma skurcze.. Ale po lewatywie 5 minut i dostałam skurczy lekkich.. Babka co min przychodzila do wc i pyta czy już, a ja mając skurcze nie wiedzialam ze to już te i siedze na wc i czekam i czekam az przejdzie bo kupe mi sie chcialo.. Jak przeszlo to wsadzili mnie do wanny z bąbelkami i jakimis zapachami i nie zdążyłam sie napić wody i już te parte skurcze. Więc od partych rodziłam moze z godzine.
hehe to wlasciwie juz szybko poszlo u ciebie,.
u mnie bylo tak.. 22.02 mialam termin porodu.. bylam u gin i nic.. potem 26 bylam znowu u niej i nic a ona mowi " to nie mozliwe pani ma mega wysokie cisnienie i jesczze sie dobrze czuje, nie urodzila pani jeszcze..?!" " do szpitala juz!".. no i pojechalismy.. caly czas na lekach na cisnienie i pod ktg.. potem 27 dostalam wkladke na wywolanie.. i CAK.. wieczorem kolo 20-20.30 mnie obudzily skurcze.. myslalam ze do WC musze.. ale nic.. ide do lekarki juz coraz bardziej bolalo.. a ona mowi " tp dobrze ze boli.. niech pani przyjdzie za 30 minut.." ..
no za 20 min przyszlam ledwo doszlam tak bolalo.. a ona prosze sie polozyc podlaczymy KTG.. a tu nagle chlust! ja myslalam ze sie posikałam .. a ona mowi.. " pani wody oldeszly.." a ja cooooo?? dzwonie do meza.. "rodze! przyjedz!!" no i bach.. na sale obok lekarka przyszla i maz z moja mama tez zaraz byli juz.. 2 godziny od odejscia wod urodzilam.. a ze nie mieli kiedy i nawet o tym nie pomysleli nie bylo lewatywy.. kupke zrobilam niestety na sali no ale pielegniarka byla tak kochana wszystko posprzatała.. masowała mnie zeby mi sie nic nie rozerwalo.. mlody o 00:15 wyszedl takze juz 28.02 hihi
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Jedz ja z rana też mam większy apetyt a na kolacje już mniejszy. P nocy to wiadomo,że chce się jesć. Młodemu to musisz kupić jakieś Body z Papajem!!:0

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

frytki juz tak za mną chodzą chociaż walczę ze sobą.. mąz chciał mi jechac do Mc ale sobie myślę muszę byc twarda a nie miętka!
noo frytki to za mna tez łaziły wiec musze zrobić..

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

beatrix- coty! ja zjem same frytki! schabu od poczatku ciazy nie ruszam tak jak zadnego miesa ani wedlin.. mdli mnie na sam widok.. afu!!..
poza tym lekarz mowil ze chyba dziewczynka.. tak na 70%
Stary 2015-03-03, 09:25   #2437
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość

z jednej strony mi zal, z drugiej potzrebuje odmiany..a im dluzej zwlekam tym bardziej zniszczenia ida w gore..
tez mnie korci coś zmienic... chyba chcę grzywkę i inny kolor
a zabrałam się za chrupki curly, przekąsze sobie i zupe o 12 zjem... bo jak teraz obiad zjem to co potem....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 09:28   #2438
Sandrusia91
Zadomowienie

SugarbabyLove
no to też nie było aż tak źle

ja się już boję drugiego porodu, bo zawsze może być gorszy od pierwszego.. a że 1 był w miarę dobry to teraz dla przykładu może będę musiała się męczyć ;/ oby nie

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 09:29   #2439
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

beatrix- coty! ja zjem same frytki! schabu od poczatku ciazy nie ruszam tak jak zadnego miesa ani wedlin.. mdli mnie na sam widok.. afu!!..
poza tym lekarz mowil ze chyba dziewczynka.. tak na 70%

mam to samo z mięsem... odrzuciło mnie. Staram się raz w tygodniu jeść ryby... Choć jak dla mnie bezsmakowe są... Ale przynajmniej ,,nie rosną,, w buzi...
A jakie masz wyniki? Bo ja teraz mam przed wizytą badania zrobic i już się boję...
Stary 2015-03-03, 09:30   #2440
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
a dlaczego masz zgrzeszyc? jak jestes glodna to jedz,ciaza wiele tłumaczy
co do tych skurczy moja kumpela miala takie od 4mca i musiala duzo lezec, nospa niewiele pomagala,musial zalozyc jej szew podtzrymujący
mi gin kazal wiecej odpoczywac jak pojawi sie takie stawianie i skurcze to nie szalec ..
takze coby nie narobic sobie szkod wole sie go sluchac...
ambiwalentna29 u mnie apetyt pzrychodzi an wieczor i wole wtedy oszukac glod i isc spac,zazwyzcajs ie udaje choc raz wstalam przed24ta i zaczelam wcinac winogron,pojadlam i wrocilam do lozka
magdowe co Ci tak spieszno do sierpnia ?
dd1dd dzis tez kanapki z nutella?ja zawsze sie tlumacze ze boabs potzrebuje magnezu bo maz ostatnio jakby mi zaluje tej nutelli a tak serio to wyleczylam przed ciaza wszytskie zeby i wole zeby zaden nie ucierpiał
u nas tez pogoda marna...
sugar czyzby u Ciebie chlopiec? bo widze same konkrety,schab+frytki..
sandrusia91 u mnie porod tez psozedl szybko.poprzedniego dnia łupało mnie w krzyzu a o 4-5ranoz aczelo sie konkretniej,dopiero ok 8 przyszly takie pierwsze skurzce a faza aktywnego porodu trwala az 45mintakze krocej sie chyba nie dało.mam nadzieje ze i tym razem jakos to bedzie
roxana_lu ja nic w necie nie sprawdzam bo wyszloby na to ze zostaly mi 3mce zycia ...wczoraj odebralm wyniki ocz,cukier, tsh w miare choc nadal wysokie 6,02 lekarka zostawila dawke,skoro spada...

Śpieszy mi się do sierpnia bo bardzo źle się czuje w ciąży i mam jej dość. Dlatego tak odliczam

Ja muszę teżcoś zrobić z włosami, mam takie odrosty ze nie mogę na siebie patrzeć ale boje się ze nie wytrzymam śmierdzacej farby na włosach także czekam aż mi się polepszy żeby zafarbować.
Stary 2015-03-03, 09:31   #2441
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo z mięsem... odrzuciło mnie. Staram się raz w tygodniu jeść ryby... Choć jak dla mnie bezsmakowe są... Ale przynajmniej ,,nie rosną,, w buzi...
A jakie masz wyniki? Bo ja teraz mam przed wizytą badania zrobic i już się boję...
ja bede miec teraz tez pobieranie krwi na nastepnej wizycie,, ciekawe co powiedza..
Cytat:
SugarbabyLove
no to też nie było aż tak źle

ja się już boję drugiego porodu, bo zawsze może być gorszy od pierwszego.. a że 1 był w miarę dobry to teraz dla przykładu może będę musiała się męczyć ;/ oby nie
no strach zawsze jest..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 09:33   #2442
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mięsa nie jem od grudnia. Wogóle przez 2 miesiące jadłam 1 banana dziennie i ciągle wymiotowałam i bardzo się bałam jakie bede miała wyniki a okazało się że sa świetne. Hemoglobina powyżej 14
Stary 2015-03-03, 09:34   #2443
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
ja bede miec teraz tez pobieranie krwi na nastepnej wizycie,, ciekawe co powiedza..

no strach zawsze jest..
jak to wygląda u Ciebie z ginem ?
chodzisz normalnie do ginekologa czy położnej tutaj ?

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 09:35   #2444
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
tez mnie korci coś zmienic... chyba chcę grzywkę i inny kolor
a zabrałam się za chrupki curly, przekąsze sobie i zupe o 12 zjem... bo jak teraz obiad zjem to co potem....
majka to o której wstalas ze juz obiad jesz>?
sugar a to wybacz teraz jzu wiem,to trzymam kciuki za kobitkę.
magdowe mi sie wywijaja we wszystkie strony i na koncu mam jakby miotełke ze juz waxy nie pomagają..i ejszcze te hormony ciazowe to mi totalna sieczke robia z cera i wlosami,oszalec idzie..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:42   #2445
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Ja też mięsa nie jem od grudnia. Wogóle przez 2 miesiące jadłam 1 banana dziennie i ciągle wymiotowałam i bardzo się bałam jakie bede miała wyniki a okazało się że sa świetne. Hemoglobina powyżej 14
no mi wyniki dobrze wychodziły, po tym jak odrzuciło mnie od mięsa spadły... lekarka od razu krzyczała żeby więcej mięsa jeść... Ale od tamtej pory jem jeszcze mniej... Zobaczymy..

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
majka to o której wstalas ze juz obiad jesz>?
sugar a to wybacz teraz jzu wiem,to trzymam kciuki za kobitkę.
magdowe mi sie wywijaja we wszystkie strony i na koncu mam jakby miotełke ze juz waxy nie pomagają..i ejszcze te hormony ciazowe to mi totalna sieczke robia z cera i wlosami,oszalec idzie..
a jakoś dzisiaj szybciej mi poszło.... W tygodniu wstaję 7"10 żeby córe do zerówki wyszykować. Na 8 idziemy, wracając robię zakupy.
Na wczorajszym rosole ogórkową upichciłam... Jak ma się wywar to 5minut roboty jest... Na koniec zabielam śmietaną tylko...
A drugie to tylko makaron ugotować mi zostało, ale to na ,,świeżo,, zawsze... Sos już mam... Owoce zmieszałam z jogurtem i zblendowałam... też 5 minut...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

a teraz czekam za zakupy z yves rocher ... mega fajna promocję miałam w tym miesiącu /jestem w klubie/ i już czekam na dostawę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 09:44   #2446
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam sie wtorkowo
Jeszcze 4 dni i TŻet zjezdza do domu . juz na zawsze

Coś jest nie tak , od wczoraj mam taki dziwny tępy ból w pachwinach i w dole brzucha , nie kłuje ale tak boli dośc mocno .. nie wiem co to i troche sie stresuje . Dzidzię czuję caly czas wiec chyba wszystko ok ale stres jest

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja zawsze jak wstanę na siku w nocy to ze 2 godziny przewracam się z boku na bok dlatego robię ile się da przed snem i jakoś przesypiam ostatnio i budzę się 0 6 więc już nie zasypiam
Ja na szczescie nie mam z tym problemu , ide siku wracam i śpię w ciagu minuty ..

Tym ktore nie wiedza co to zgaga zazdroszcze , ja mialam zawsze pare dni przed okresem i teraz tez mam , szczegolnie po gazowanym albo po jakimś ostrym typu sos czosnkowy .

A masa z szyjki na szczescie nie wiem co to . Jak rodzilam Młodego to nie mialam ale slyszalam ze boli cholernie wiec teraz tez nie chce

Idę Młodego usypiać

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Magdowe to tak jak mój chrześniak . Straszny niejadek miesa nie lubi , malo co je a wyniki zawsze ma książkowe
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:44   #2447
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
jak to wygląda u Ciebie z ginem ?
chodzisz normalnie do ginekologa czy położnej tutaj ?
do ginekologa chodze..
polozna juz "zamowilam" polke, ta sama co byla u mnie przy 1 ciazy
Stary 2015-03-03, 09:45   #2448
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Witam sie wtorkowo
Jeszcze 4 dni i TŻet zjezdza do domu . juz na zawsze

Coś jest nie tak , od wczoraj mam taki dziwny tępy ból w pachwinach i w dole brzucha , nie kłuje ale tak boli dośc mocno .. nie wiem co to i troche sie stresuje . Dzidzię czuję caly czas wiec chyba wszystko ok ale stres jest

Ja na szczescie nie mam z tym problemu , ide siku wracam i śpię w ciagu minuty ..

Tym ktore nie wiedza co to zgaga zazdroszcze , ja mialam zawsze pare dni przed okresem i teraz tez mam , szczegolnie po gazowanym albo po jakimś ostrym typu sos czosnkowy .

A masa z szyjki na szczescie nie wiem co to . Jak rodzilam Młodego to nie mialam ale slyszalam ze boli cholernie wiec teraz tez nie chce

Idę Młodego usypiać

O przyszła gwiazda skoro świt o 11 stej
jak cię mocno boli to ty idź do lekarza co??? Lepiej dmuchać na zimne... Nie powinno podbrzusze boleć
Stary 2015-03-03, 09:47   #2449
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Nie spałam pół nocy Miałyście może twardnienie brzucha? Wczoraj to się zdarzyło po raz drugi w ciągu ostatnich kilku dni... Takie uczucie jakby mi skóry brakowało na brzuchu. Do tego duży wzdęty brzuch i ból podbrzusza. W nocy nawet było mi się ciężko z boku na bok przewrócić, ponieważ czułam jakbym miała tam wszystko napięte i bolesne. Coś jakby mi się tak mocno sikać chciało, że się aż ruszyć nie można. Myślałam, że to może ma związek z zaparciami, które mnie okropnie męczą ostatnio, ale oczywiście rano poczytałam w necie i jestem przerażona Wizytę mam za tydzień dopiero i tak myślę, żeby dzisiaj zadzwonić i umówić się jak najszybciej.
Nad ranem i jak jak mam pełny pęcherz to twardnieje ale wydaje mi się, że u mnie to w granicach normy.
Jeśli masz obawy to idź do lekarza, nie ma co ryzykować.

Cytat:
Dzień dobry
Jestem mamusią wrześniową 2015 i podczytuję sobie tak wasz wątek od pewnego czasu, bo wydaje mi się że urodzę wcześniej i widzę, że trochę mam tu jest które mieszkają w Niemczech
Jak chcecie to służę pomocą jeśli nie wiecie jakie pieniądze się wam tu należą itd urodziłam już tutaj jedno dziecko i powiem szczerze, że w pierwszej ciąży sporo nam przeleciało, bo nie wiedzieliśmy o niektórych rzeczach, ale przez ten okres bardzo dużo się dowiedziałam i jak coś to mogę służyć poradą

Pozdrawiam
Witam zostań z nami na dłużej

Cytat:
Wczoraj na wizycie dostałam ochrzan od lekarza... mąż się wygadał. że się naczytam głupot on wraca z pracy a mi co dzień coś innego dolega, a to ze nie mam jeszcze ruchów, brzuch boli, ze plecy bolą itp itd.
lekarz stwierdził, że w ciąży powinno się zabronić korzystania z int. mówił, że co przyjdzie ciężarna ma swoje racje i czasami one więcej mówią lekarzowi o chorobach i co może im dolegać niż lekarz jej powinien przekazać

więc najlepiej wybierz się do lekarza, a nie zamartwiaj
Lekarz ma rację, często sobie takie rzeczy wynajdujemy, że lekarz by nie wpadł na coś takiego.

Cytat:
Wiesz co jest taki syrop Laktolasum(chyba taka nazwa),albo podobna na zaparcia. Kolezanki Syn pil bo mial duuuuze problemym. Pil to 2 tyg i juz problemu od dawna nie mapo
Makrogole też nic nie pomagaja
Od ponad 1,5 roku mamy takie problemy. Ten syrop albo nic mu nie daje albo biegunka.
Pilnuję diety, dużo pije. Wydaje mi się, że on tak w głowie zakodował sobie. Widzę, że trzyma do oporu i potem jest mu ciężko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 09:50   #2450
majka242007
Zakorzenienie

słonko wchodzi, mam nadzieję że stopnije to dziadostwo za chwilę białe....

ZOBACZCIE TO KONIECZNIE... JA SIĘ OSMARKAŁAM

https://www.youtube.com/watch?v=eumE...0&spfreload=10

EDIT: SĄ PRZEKLEŃSTWA, JAK KTÓRA MA KOŁO SIEBIE POTOMSTWO TO NIE OGLĄDAĆ
Stary 2015-03-03, 09:53   #2451
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
do ginekologa chodze..
polozna juz "zamowilam" polke, ta sama co byla u mnie przy 1 ciazy
ale że już ?

ja to w sumie nie wiem kurde.
Bo w 1 ciąży to już miałam położną wybraną w szpitalu w 28 tygodniu jak leżałam i dali mi całą listę już do wypełnienia i wgl, ale jak to teraz będzie to nie wiem.
( ale tą do domu, nie do porodu )

U mnie też pełno Hebbam jest polek w Klinice.
a akurat na mój poród nie było żadnej, hehe .

nie będę zbytnio wybrzydzać w wyborze i jak pójdę rodzić to będzie jaka będzie, bo poznałam już wszystkie w 1 ciąży i wszystkie mega miłe i wgl

podejscie 10000x inne niż w polsce .

a mam pytanie, czy któraś z mam miała w 1 ciąży problemy z nerkami ??

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 09:54   #2452
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
słonko wchodzi, mam nadzieję że stopnije to dziadostwo za chwilę białe....

ZOBACZCIE TO KONIECZNIE... JA SIĘ OSMARKAŁAM

https://www.youtube.com/watch?v=eumE...0&spfreload=10

EDIT: SĄ PRZEKLEŃSTWA, JAK KTÓRA MA KOŁO SIEBIE POTOMSTWO TO NIE OGLĄDAĆ
o ja pierr**** haha
Stary 2015-03-03, 09:56   #2453
beaciorq
Zadomowienie

Cześć kobitki, idziecie jak burza od samego rana

Nie mam siły cytowac was, tak zle sie czuje od rana mdlosci kiedy to minie?
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:58   #2454
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
ale że już ?

ja to w sumie nie wiem kurde.
Bo w 1 ciąży to już miałam położną wybraną w szpitalu w 28 tygodniu jak leżałam i dali mi całą listę już do wypełnienia i wgl, ale jak to teraz będzie to nie wiem.
( ale tą do domu, nie do porodu )

U mnie też pełno Hebbam jest polek w Klinice.
a akurat na mój poród nie było żadnej, hehe .

nie będę zbytnio wybrzydzać w wyborze i jak pójdę rodzić to będzie jaka będzie, bo poznałam już wszystkie w 1 ciąży i wszystkie mega miłe i wgl

podejscie 10000x inne niż w polsce .

a mam pytanie, czy któraś z mam miała w 1 ciąży problemy z nerkami ??
wlasnie tak ta ktora do domu przychodzi.. lepiej wczesniej niz potem zalowac ona sie przydaje.. powiedziala ze przed porodem raz przyjdzie a potem dopiero po porodzie
Stary 2015-03-03, 10:03   #2455
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie tak ta ktora do domu przychodzi.. lepiej wczesniej niz potem zalowac ona sie przydaje.. powiedziala ze przed porodem raz przyjdzie a potem dopiero po porodzie
to normalne
Ja jak leżałam prawie 3 tyg w szpitalu to zdąrzyłam wszystkie poznać i widziałam jaka ma jakie podejście itd .

ona u nas przychodzi przez 2 tyg bodajże z tego co pamiętam.. ale pory wizyt mają takie że masakra.. od 7-9 rano .. gdzie ja śpię, dziecko też a ona przyjeżdża i budzi dziecko, bo musi wszystko sprawdzić itd .
ale nie ma co narzekać ;P teraz obczaje godziny w których dziecko będzie spało i umówię się na taką która będzie wygodna dla mnie Bo teraz będę musiała dwójkę dzieci rano obsłużyć

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 10:04   #2456
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
ja mam tak dosyć często. Pisałam nawet o tym tutaj w niedzielę. Wydaje mi się, że w moim przypadku to są silne wzdęcia. Bo mam to tylko w nocy. W dzień zdarza mi się mieć twardy brzuch, ale nie boli. Boli mnie za to cały czas podbrzusze. Wieczorem jak podnoszę prawą nogę to jest najgorzej, nie wiem co to może być. Zapytam w piątek o to.
A ty nie czytaj tych pierduł na necie !
No właśnie też do rana myślałam, że to wzdęcia i po prostu ból jelit, ponieważ męczą mnie zaparcia i nic nie pomaga. Nie doczytałam jeszcze całego wątku, więc nie widziałam, że nie tylko mnie to męczy. Jednak wolę się upewnić, że wszystko z bąblami jest ok, niż potem pluć sobie w brodę. To moja pierwsza ciąża i wiele rzeczy nie wiem.

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Nad ranem i jak jak mam pełny pęcherz to twardnieje ale wydaje mi się, że u mnie to w granicach normy.
Jeśli masz obawy to idź do lekarza, nie ma co ryzykować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O ile mnie przyjmie dzisiaj to na pewno pójdę. Dzisiaj mija 3 tygodnie od ostatniej wizyty, a mnie się to wydaję jak cała wieczność Może uda się podejrzeć płeć i okaże się, że jednemu bąblowi coś urosło Tylko oby nie obu, bo mam już śliczne sukienki

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2015-03-03 o 10:05
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 10:09   #2457
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
to normalne
Ja jak leżałam prawie 3 tyg w szpitalu to zdąrzyłam wszystkie poznać i widziałam jaka ma jakie podejście itd .

ona u nas przychodzi przez 2 tyg bodajże z tego co pamiętam.. ale pory wizyt mają takie że masakra.. od 7-9 rano .. gdzie ja śpię, dziecko też a ona przyjeżdża i budzi dziecko, bo musi wszystko sprawdzić itd .
ale nie ma co narzekać ;P teraz obczaje godziny w których dziecko będzie spało i umówię się na taką która będzie wygodna dla mnie Bo teraz będę musiała dwójkę dzieci rano obsłużyć
ja powiem ci nie wiem o ktorej ona przychodzila ale wiem ze kolo 3-4 tygodni.. 2 razy w tygodniu jakos .. albo i 3 razy..
ah no ja przez te pierwsze tyg to meza bede wysylac zeby mlodego do przedszkola prowadzil ale szykowac trzeba nom takze powiem ci nawet jakby miala przed 8 przyjsc to my juz nie spimy o tej porze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 10:13   #2458
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
ja powiem ci nie wiem o ktorej ona przychodzila ale wiem ze kolo 3-4 tygodni.. 2 razy w tygodniu jakos .. albo i 3 razy..
ah no ja przez te pierwsze tyg to meza bede wysylac zeby mlodego do przedszkola prowadzil ale szykowac trzeba nom takze powiem ci nawet jakby miala przed 8 przyjsc to my juz nie spimy o tej porze
ja wstaje o 8
i mam godzinę czasu na zaprowadzenie małej :P

ja już mojemu TŻ mówię, żeby się uczył włosy robić itd bo jak trafie do szpitala to ciekawe co zrobi :P Hehe chyba wezmę małą ze sobą

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 10:23   #2459
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
ja wstaje o 8
i mam godzinę czasu na zaprowadzenie małej :P

ja już mojemu TŻ mówię, żeby się uczył włosy robić itd bo jak trafie do szpitala to ciekawe co zrobi :P Hehe chyba wezmę małą ze sobą

A co takie długie ma? Moja ma do pasa, i tatuś robi kucyki jak potrafi... A dwie lewe ręce ma do fryzur... więc to nie takie trudne znowu. Da radę.
Stary 2015-03-03, 10:31   #2460
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
O przyszła gwiazda skoro świt o 11 stej
jak cię mocno boli to ty idź do lekarza co??? Lepiej dmuchać na zimne... Nie powinno podbrzusze boleć
A no przyszła

A lekarz odpada , dopiero po niedzieli moge isc , i to we wtorek . TŻeta dalej nie ma a jedyna osoba ktora Adas toleruje jest wlasnie chora ..

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Cześć kobitki, idziecie jak burza od samego rana

Nie mam siły cytowac was, tak zle sie czuje od rana mdlosci kiedy to minie?
Jeju ja na szczescie nie wiem co to mdlosci , ani w pierwszej ciazy ani w tej zero takich dolegliwosci . Wspolczuje bardzo

Witam nową mamusię .. mimo że wrześniową

Właśnie wyczytalam ze mój bąbel zaczyna teraz slyszec dzwieki pochądzące z zewnątrz .
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości