|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
ładna
Cytat:
w tatum za duże na mnie są, to samo carry Cytat:
|
||
|
|
|
#3153 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ja mam jedną sportową z TKMaxx i jest naprawdę ciepła i wygodna a kosztowała 90zł na początku grudnia I drugą- puchowy płaszczyk z Camaieu- nie gubi piór, jest ciepłu, ładny, tylko się boję wyprać... Próbowałam czyścić w domu, ale pralnia chemiczna będzie teraz jak wiosna przyjdzie, tylko się boję że mi zepsują... Dziewczyny, moja przeprowadzka coraz bliżej i coraz więcej rzeczy mam upatrzonych Za to może któraś z Was może mi powiedzieć coś o pościeli z Lidla i o kołdrach? Albo zna dobrą, niedrogą, koniecznie POLSKĄ firmę? |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Prosta, klasyczna. Potrzebowałam takiej do pracy
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mierzyłam ostatnio klika kurtek, moze wy coś doradzicie
1-3 Zara generalnie mi sie podoba, ale zastanawiam sie czy nie jest za krótka, plus minusem jest to ze futerko nie jest odpinane jak juz cały kaptur trzeba odpiąć. Jakbym znalazła taką tylko dłuższą niewachałabym sie wcale 4-5 Stradivarius, ta mi sie generalnie podoba, zwykła prosta ładny kolor, odpinane futerko od kaptura, ale jest za duża , dopiero wczoraj ja zobaczyłam, wiec nie wiem czy gdzieś znajde S bo nie szukałam, ale i tak nie będzi tak ładnie leżeć jak pierwsza 6-7 ta sama co pierwsza tylko ciemna 8-9 Zara nie jest puchowa i kaptur jak się założy to jak takie czapki dla dziecka co w starych filmach są http://static.zara.net/photos//2014/...=1413368858721 tą widziałam wczoraj też i chyba pojadę dzisiaj zmierzyć nie chce kurtki za 700 zł, bo już kupiłam za 600 i reklamować muszę Cytat:
Do pralni też nie jestem przekonana, moja mama w sądzie z pralnią walczyła , jak sukienke ślubną mojej siostry zniszczyli, co prawda do niczego już nie była potrzebna ale jednak. Cytat:
fajnie wykonana do tego i dobrze leży |
||
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile ona kosztuje? A taką, która nie jest puchowa bym sobie odpuściła Zamówiłam zegarek |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie mam fason podobny do tej ze stradiego, http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...Qjl43mA410C5_f ale pierze jak wychodzi to obłazi ten materiał na górze;/ ta zarowa tania jest bo kosztuje 200 zł ale czarna czy khaki
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pozostałe według mnie są brzydkie, zbyt wielkie i zbyt puchate ![]() Prześliczny Macie jakieś plany zakupowe na wiosnę? Chciałam kupić pastelowy sweterek, jakąś codzienną sukienkę i spódniczkę, ale nic fajnego nie znalazłam
|
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paradoksalnie właśnie dłuzsze lubie też dlatego ze mi biodra kryją ![]() boje się ze zamarzne w takiej długosci, ale pewnie zostanę z tą 6-7 bo ją zamówiłam online i już z tydzień w sklepie czeka Mam nadzieję, że będzie mi ciepło![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Szukam jeszcze przeciwdeszczowej parki i takich luźniejszych spodni khaki http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1425397202851 Poza tym aż sie dziwie ze to mówie ale chyba wszystko mam
|
||
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak zawieje to i tak czuję mróz na udach... Grunt, żeby nerki były zasłonięte ![]() Sama chętnie bym kupiła tę pierwszą kurtkę, a jeszcze jakby była granatowa Ta khaki jest ciekawsza od czarnej, ale musisz przemyśleć czy do reszty rzeczy będzie Ci pasować. Chociaż kolor chyba dość uniwersalny ![]() Cytat:
Nie wiem czemu nie wyświetla zdjęcia w powiększeniu to jest Lorus RP608BX9. Mam nadzieję, że na żywo będzie wyglądał tak samo jutro powinien dojść ![]() Ja bym chciała kupić jakieś czarne, zwykłe sneakersy, ale w rozsądnej cenie
Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2015-03-03 o 16:54 |
||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Zarowa może być, chociaż mnie żadne puchówki się nie podobają. I czarne "futro" też mi się nie podoba. To doradziłam .Ja obkupiłam się już w buty na wiosnę/lato, tak że pójdę z torbami zaraz . Koło 10 sztuk.Co do ubrań to kupiłabym jakąś sukienkę, ale mam taki zamiar od kilku lat i nigdy nie wychodzi .
|
|
#3162 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo monari, reserved mohito orsay ze spodniami problemu nie byłoby raczej, chodzi mi o góry ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- Cytat:
złożyłam odwołanie i jak nie uznają to cóż będę ja najwyzej co sekundę czyścić,Cytat:
![]() szalona chociaż fakt gdybym na szpilkach mogła chodzic, to pewnie nie poprzestałabym na 3 parach
|
|||
|
|
|
#3165 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
Nawet jeśli w płaszczu czasem coś podwieje to i tak jest dużo cieplej niż w takiej krótkiej kurtce. Kupiłam karmelowy płaszczyk, w końcu! 80% wełny! Chciałam trochę inny fason, ale ten też jest ok Zwykły, klasyczny pokażę jak wrócę do domu
|
|
|
#3166 | |
|
batonik
|
Cytat:
40% wełny, więc akuratnio na taką przechodnią pogodę. Ale nie ma zapięcia i boje się jak długo wytrzyma - wiadomo jak to z jakością w w tym sklepie.---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- I mam pytanie z innej beczki. Ma któraś z Was spiżarnie? Jak tak, to jaki metraż? Myślicie że 2.5m2 wystarczy? Docelowo chcę tam trzymać spożywkę, słoiki i ew. sprzęty typu toster, mikser ect. Bo znaleźliśmy prawie idealny projekt, który wymaga niewielu poprawek. W nim spiżarnia ma wielkość 4.5m2, ale jest za mała kotłownia i chcemy ją powiększyć kosztem spiżarni właśnie. Ale mam wątpliwości czy te 2.5m będzie ok. A przejrzałam już setki projektów i to jedyny który pasuje nam zarówno wewn. jak i zewn. Missgoodtaste, może Ty pomożesz
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sskers pokaż projekt ![]() |
|
|
|
|
#3168 |
|
batonik
|
Na razie ten http://extradom.pl/projekt-domu-gladyszow-3-KRP1480. Ze zmian jak pisałam - kotłownia powiększona kosztem spiżarni, kuchnia zamknięta z wejściem od strony korytarza, a na górze zamienienie łazienki z pokojem, tak aby dolna łazienka była w jednym pionie z górną i przedzielenie na pół i zrobienie za nią pralnio suszarni. No i garderoba w naszej sypialni powiększona do linii pokoju.
|
|
|
|
#3169 |
|
Przyczajenie
|
Cześć. Szukałem dla siebie butów wizytowych i zastnawiam się nad czymś takim:
Kod:
https://www.zalando.pl/zign-eleganckie-buty-black-zi112a0cr-q11.html |
|
|
|
#3170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Układ domu jest w porządku, ale właściwie niczym się nie wyróżnia. Poszukałabym jeszcze czegoś ciekawszego. Ale to Wam ma się podobać. Spiżarnia sama w sobie jest spora, ale mało ustawna, nawet po powiększeniu. Cała prawa ściana z oknem, będzie niewykorzystana. Pozostaje lewa i na wprost. To i tak sporo miejsca, naprawdę. Dobra zabudowa regałów i będziesz mogła zmieścić tam pół kuchni ![]() Cytat:
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jesteśmy obecnie na etapie stanu surowego naszego domku i co mogę Ci doradzić - również zdecydowaliśmy się na dom bez garażu i strasznie tego żałuję. Pozbawiłam się wygody i komfortu wchodzenia do ciepłego auta, wnoszenia zakupów w kapciach itp. Będę skazana na dymanie do garażu wolnostojącego ![]() Druga rzecz - ja bym kuchni nie oddzielała od jadalni. I tak macie super układ, gdzie z salonu nie widać w ogóle powierzchni roboczej a częściowe otwarcie na jadalnię zwiększa wrażenie przestrzenności. Ja bym nic tutaj nie zmieniała. Kotłownia 6,3m jest wg mnie wystarczająca, czemu chcecie ją powiększyć? ![]() Łazienki w jednym pionie to bardzo dobry pomysł, zupełnie nie rozumiem tego projektanta który wymyślił je w różnych miejscach. Pralnio suszarnia to też obowiązkowe pomieszczenie, my będziemy mieć niewielką ale i tak się cieszę że pralkę i wszystkie proszki, płyny itp będę miała zamknięte. A macie wąską działkę że zdecydowaliście się na taki projekt? |
|
|
|
|
#3172 | |
|
batonik
|
Cytat:
A jeśli chodzi przestrzeń - dlatego wybraliśmy projekt, gdzie salon/jadalnia mają dużą powierzchnię. A kotłownia - szykujemy się na ekogroszek którym będzie trzeba palić od 2020 roku. A to zajmuje sporo miejsca. Tutaj zawierzam tż. On wychował się i prowadzi dom, duży dom i mówi że 6m2 to mało A działkę mamy 20 na 37. Mały dom dlatego że nie potrzebujemy większego Ogólnie już Masz gdzieś swój projekt? Chętnie zobaczę. Edytowane przez sskers Czas edycji: 2015-03-04 o 11:57 |
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż też dużo czasu lubi spędzać w garażu ale nawet jakbyśmy mieli garaż łączony z domem to i tak na działce postawilibyśmy jakiś niewielki budynek gospodarczy. Mieszkając poza miastem to niestety konieczność - gdzieś musi mieścić się kosiarka, wąż ogrodowy, rowery itp. Więc tam miałby swoją dłubalnię. U nas już na to za późno ale wy jeszcze możecie się zastanowić. Co do przestrzeni to w naszym projekcie salon z jadalnią ma 29m2 i to jednak wcale nie jest tak dużo jak mi się wydawało . Teraz jak już mury stoją to widzę, że przydałoby się kilka dodatkowych metrów. Działkę macie rzeczywiście nie za szeroką. U nas też ma tylko 19m co dyskwalifikowało wiele projektów w garażem. Ale teraz jest mnóstwo takich projektów na wąskie działki gdzie garaż jest umieszczony z przodu i też wygląda to super. A jak dom byłby umieszczony względem stron świata? Wjazd na działkę od której strony macie? Bo to też istotne. |
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do metrażu domu, jest silna tendencja do budowania ponad "stan". 160-180 m na 3 osoby? Przestrzeń - tak, ale wydaje mi się, że korzystniej jest dopasować metraż do realnych potrzeb, zamiast mnożyć powierzchnie, które potem trzeba wykończyć, ogrzać, sprzątać itd. Cytat:
Afterhours: http://missgoodtaste.com/ Job: http://studiomac.pl http://studiomac.pl/pl/category/blog/ www.facebook.com/studiomacpl www.pinterest.com/studiomacpl www.instagram24.pl/studiomacpl Edytowane przez mm111111 Czas edycji: 2015-03-04 o 12:14 |
||
|
|
|
#3175 | ||
|
batonik
|
Cytat:
A dom będzie miał wejście od północy. Jeśli chodzi o garaż z pomieszczeniem gospodarczym, będziemy celować w coś takiego: http://www.e-projekty24.pl/projekt/g24-1 A pomieszczenie gospodarcze do dziubaniny tż nie starczy. Bo musi wejść tam samochód ![]() A, ile płaciliście za indywidualny projekt? Dużo więcej niż za gotowca? Cytat:
) Więc, 2.5m2 na spiżarnię..to mało? Edytowane przez sskers Czas edycji: 2015-03-04 o 12:43 |
||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przestrzeni to prawda - podobają mi się przestrzenne wnętrza ale jak przyjdzie je ogrzać to się pojawia zonk. U nas za dużo zajmują schody bo są jakby z tyłu bryły i mocno powiększyły powierzchnię domu. Teraz wcisnęłabym je gdzieś indziej, np kosztem łazienki bo mam obie duże a na dole wystarczyłaby mi mała dla gości. Zrobiliśmy też jeden pokój w którym pewnie będzie nasza sypialnia zanim wykończymy górę ale teraz stwierdzam, że wolałabym tą powierzchnię przeznaczyć na większy salon. W ogóle gdybym teraz mogła od nowa budować dom (za często używam tego stwierdzenia, mąż już nerwicy dostaje ) to bym zrobiła dół open space z jak najmniejszą ilością ścian - kuchnia, duży salon, mała łazienka i kotłownia a na górze całą strefę prywatną czyli sypialnie z garderobami, duża łazienka i pralnia. Ja jestem zwolenniczką kuchni otwartych więc tutaj nie doszłybyśmy do porozumienia . Przerabiałam to niestety z mężem który ma takie samo zdanie jak Ty więc stanęło na kompromisie i kuchni półotwartej - z salonu widoczny będzie tylko półwysep z hokerami a cała strefa "brudna" będzie zasłonięta ścianą. Ale zapachy i tak będą przechodzić, mam tego świadomość. Co do spiżarni to jak odejmiesz jej połowę kosztem kotłowni to zostanie Ci ściana z oknem i tak naprawdę niewiele w niej wtedy umieścisz. A spiżarnię najlepiej zabudować półkami aż do sufitu wtedy maksymalnie wykorzystasz jej możliwości. Chyba, że zrezygnujecie z okna? Chociaż sama nie wiem czy to dobre rozwiązanie, spiżarnię fajnie przewietrzyć chociaż czasami.... Fajnie że macie wejście od północy, dzięki temu salon będziecie mieli dobrze doświetlony. U nas jest niestety wjazd od południowego zachodu a że nie chciałam tarasu od frontu to mamy salon na północno wschodnią stronę. Ale za to przepiękny widok z tarasu na las |
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż zaczęłam przeglądać projekty i ja bym brała ten http://extradom.pl/projekt-domu-triband-WAF1017Ale to trzeba mieć działkę w ładnym miejscu. Sskers, twój projekt jest fajny i zmiany dobrze przemyślałaś ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
#3178 | ||
|
batonik
|
Cytat:
![]() Schody..właśnie, chciałam mieć klatkę, a tutaj projekt przewiduje drewniane, wolnostojące, a nie wiem czy da się to tak o zmienić. Musimy się o to podpytać. Odnośnie pokoju na dole..tak, chciałam na początku, na początku nasza sypialnia, później gościnny. Ale wtedy byłoby wszystko na kupie i stwierdziliśmy, że pomęczymy się przez jakiś czas śpiąc na kanapie w salonie. Z tą spiżarnią..właśnie, też nad tym myślałam, że zostaje jedna ściana, półki/koszyki pod oknem i jakieś półki ewentualnie obok. Zawsze można zrobić małe podłużne okno i będzie bardziej ustawna. Ogólnie okno jeszcze chyba dojdzie w salonie po prawej stronie, bo boje się że będzie za ciemno. Muszę zrobić sobie wizualizacje. Przerysuję projekt do MicroStation i zobaczę jak meble wszędzie pomieszczę, o Najwyżej, że jakimś cudem znajdziemy lepszy projekt.My będziemy mieć na tarasie piękny widok na sąsiadów Z przodu mamy widok na las i pole, ale pewnie z czasem zostaną zabudowane.---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Mój tż ma dom ponad 300m2, ale mieszka w nim sporo ludzi. Więc orientuje się jak wygląda dogrzewanie takiego domu, jego sprzątanie, dbanie ect. No przemyślany, przemyślany. W końcu budować będę się tylko raz (no, najwyżej że w totka wygramy ). Na razie jesteśmy na etapie podpytywania ile co kosztuje i będziemy pod koniec roku załatwiać papiery i może lać fundamenty
|
||
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A po drugiej stronie jest póki co pusta, zaledwie 8m działka więc obstawiam, że długo nic tam nie postanie. My mamy schody betonowe bo to część konstrukcji. Są z tyłu domu bo TŻ wymyślił, żeby bezpośrednio z tarasu można było też wejść na górę, więc mamy tam drugie wejście do domu. Będzie to plusem kiedy dzieci (których jeszcze nie mamy ) będą już samodzielne ale póki co uważam to za zbędne i nie podoba mi się to ![]() Ogólnie z własnego doświadczenia wiem, że to ogromny błąd budować z myślą o przyszłych dzieciach. Nie wiadomo ile ich będzie i czy się nie wyprowadzą mając 16 lat . Tyle osób mi to mówiło a ja nie słuchałam i mam za swoje. Znasz jakiś fajny program do projektowania wnętrz dla laika? Ja póki co szaleję z kuchnią w planerze Ikea . Nie chcę kuchni ikeowskiej ale ten program jest dla mnie najbardziej czytelny i jakoś go ogarniam. A fajnie byłoby też zaprojektować sobie pozostałe wnętrza. Za chwilę wchodzą ekipy od instalacji elektrycznej i hydraulicznej, więc muszę szybko decydować się gdzie prysznic, gdzie umywalka, gdzie sprzęty w kuchni i gniazdka. Przeraża mnie to i boję się, że rozplanuję to źle. Ogólnie cała masa decyzji jakie trzeba podjąć podczas budowy jest przerażająca ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Gdybyś miała jakieś pytanie to pisz, nawet na priv. Chętnie pomogę. Ogólnie polecam też Forum Murator - masa przydatnych informacji A co do projektu to zajrzyj na stronę firmy Archon http://archon.pl/ - jak dla mnie robią najlepsze projekty, większość z nich trafia w moje gusta i mają też mnóstwo wizualizacji wnętrz dzięki czemu możesz mieć lepsze wyobrażenie o tym jak dom będzie wyglądał w rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3180 | |
|
batonik
|
Cytat:
![]() Niestety nie. Nawet nie orientowałam się w tym temacie. Ja zrobię w swoim geodezyjnym programie. Od razu podszkolę się w projektowaniu 3d Kuchenne meble - ostatnio patrzyliśmy w ikei, bo moja matka będzie robić w mieszkaniu remont w wakacje i byliśmy pooglądać. Aczkolwiek ja tego ich kreatora nie ogarniam ).Dzięki Archon ma bardzo ładnie wizualne domy Edytowane przez sskers Czas edycji: 2015-03-04 o 13:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

złożyłam odwołanie i jak nie uznają to cóż będę ja najwyzej co sekundę czyścić,
40% wełny, więc akuratnio na taką przechodnią pogodę. Ale nie ma zapięcia i boje się jak długo wytrzyma - wiadomo jak to z jakością w w tym sklepie.
), czekam tylko na weekend zniżek za tydzień, wtedy będzie -10% na Mintishop.
Myślę, że chyba większość to prowadzący second handy, a tam wiadomo, że klienci mają różny, czasem specyficzny gust
Ogólnie już