![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Też mnie to zastanawia kiedy On śpi? ?? Chyba strzela sobie takie 3 minutowki ???
Co do nacięcia już od 32 planuję robić masaże krocza. Moja Mam dwa razy miała nacinane a rodziła drobne dzieci i co teraz za każdym razem przy kaszlu musi uważać.... jak się śmieje. .. To jest przykre...bo mega dużo ćwiczy mm kegla i jest laska jak na swój wiek ale ja okaleczyli. Dlatego zrobię wszystko, aby tego uniknąć. Ogólnie dziś czuję się jak flej. . Włosy nastroszone, zero kolorystyki w ubiorze, plamka na koszuli... brwi mi zarosły... wylałam całą herbatę i stluklam kubek. . Edytowane przez Malwinka 123 Czas edycji: 2015-03-03 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teść koleżków sobie sprowadził do domu i zamknęli się w kuchni ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zadomowienie
|
może chciał zrobić coś podobnego do:
https://www.youtube.com/watch?v=cNkp4QF3we8 ? ![]() ![]()
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Witam. Wróciłam od lekarza dostałam antybiotyk na zapalenie tchawicy. Ide nadrabiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Kurczę, ja liczę na to, że jeżeli podczas pierwszego porodu nic tam się na dole nie działo, to teraz też tak będzie.. Ale cholera wie, w końcu żaden poród nie jest taki sam.
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale bania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki!
Przyjął mnie, dobre wieści są takie, że to krwawienie to ani z łożyska i ani z szyjki. Doktor mówi że i w badaniu waginalnym i usg nic nie widzi niepokojącego. Poza tym ze w pochwie jeszcze jest trochę krwi. (Ta zauważyłam, bo się przeszłam z auta do Lekarza i juz jak się podtarlam po siusiu to plamy na papierze) Bardzo ważne by wyleczyć infekcje i chciał mi zakaz pracy wypisać to Mówie mu ze przecież mam zakaz pracy, na co mi on że ten zakaz obowiązuje również w domu. Czyli w skrócie mam leżeć plackiem do całkowitego zatrzymania krwawienia i łykać zwiększoną dawkę magnezu (3x1) Gdyby krwawienie było mocniejsze to do niego znowu na wizyte. A w przypadku krwotoku biegiem do szpitala z oddziałem dla wcześniaków. (mamy 2 takie specjalistyczne w granicy 30km) Na ktg napięcie macicy 20-25% tylko młody zestresowany bo mu serduszko waliło chwilami nawet do 170 ![]() A i juz widzę, ze tż będzie robił na porodowce za nadwornego błazna. co ja się z niego nasmialam...
#1273 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to jest najgorsze, że nie wiadomo jak to bd ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
dobrze, ze to nic niepokojąceego... stosuj się do zalecen lekarza bo jak nie to od nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Co do nacięć. Moja siostra przy pierwszej ciąży została nacięta, potem źle zeszyta. Bolało ją 3 lata ![]() Przy drugim porodzie pękła, ale lekko. Położna nacięła jej to źle zszyte miejsce, bo widziała, że jest spartolone. Lekarz tym razem dobrze zszył i siostra już nie odczuwa bólu... Co do wielkości brzuchów... Moja mama i siostra miały ogromne brzuchy. Mamy dużo wód płodowych. I widzę po sobie, że też mam duży brzuch, jak siostra, mój gin mi powiedział, że faktycznie mam taki sam przyrost brzucha jak ona... Nie wiem jak moja mama, ale siostra pierwszą córkę rodziła 6 godzin, a drugą 12. ![]() Więc zaczynam się bać... ![]() Nadzieja, uważaj na siebie, dużo odpoczywaj ![]() Bo jak nie, to tak jak mówi Ola, baty od nas dostaniesz ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-03-03 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Konto usunięte
|
mi mama [ a raczej ciocia, formalnie... ] mówiła, ze zawsze miała mały brzuszek. wiec zebym się nie przejmowała..
co do wód, gin mówiła ostatnio, ze duzo ich.. wiec no. tez raczej staram się nie stresowac. wolę w sumie taki brzuszek niz zebym sie miała toczyć... choc fakt, przez te ostatnie 2 miesiące moze urosnąć najwięcej ![]() co do zszywania... no własnie lipa jak ktoś kiepsko zszyje, a Ty potem sie musisz męczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Mała ma już ponad 1kg. Męczyła się przez 3 lata, aż do następnej ciąży i porodu. -.-; Ja się panicznie boje, że mnie natną. W ogóle nie wiem co robić, bo w tym szpitalu u mnie, nie ma mojego gina, ale mam wynajętą położną. Sale są lepiej wyposażone i w ogóle. A w szpitalu gdzie jest mój gin, jakieś 45 km ode mnie, jest lepsza opieka poporodowa no i jest mój lekarz i nie wiem co robic ![]()
![]() |
#1279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wolę jednak bliżej... co do wagi dziecka, mój ostatnio miał średnio 1,5kg. z jednego pomiaryu ponad 1400g z drugiego ponad 1600. więc boję się teraz ile mógł przytyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam nacięta i nie pamietam tego bo nie czułam podczas skurczu. Zszyli mnie super bo śmigałam po drugiej dobie nic nie czując prócz schodzenia z wysokiego łóżka szpitalnego
![]() ![]() ![]() Nadzieja koniec sprzatania ![]() Truskawka jaki brzuszek ![]() Co do dziedziczenia to dla mnie mit bo jak można dziedziczyć długość porodu???? sorki ale siostra miała podana oksytocynę dwa razy i musiała mieć cc bo nie dała rady a ja urodziłam w 2 godziny. Siostra urodziła dziecko 4,5 kg a ja 3,13 kg. Brzuch teraz mam inny niż w poprzedniej ciąży i czuje się inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Konto usunięte
|
a co do ginki, w żadnym nie pracuje, wiec zostaje zdana sama na siebie.
chciałabym położną wykupić ale tz panikuje, ze nie powinniśmy płacic, bo to ich praca i muszą się mną zając. a nawet teście gadają, ze mogą sie dorzucić, opłacić kogoś. to tz sie złości, ze po co... ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zamiast się martwić nacięciem ćwiczmy mięśnie kegla, smarujmy i masujmy krocze oliwką i będzie dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
No już jestem grzeczna, leże i pachne. A właściwie leże i tyje
![]() ![]() A tż robić będzie za błazna bo sytuacja stresowa a ten mnie rozśmieszał. Gadał takie głupoty ze masakra. Ledwo weszliśmy do budynku to dostał paniki, że on nie chce do lekarza, że on ma alergie na lekarzy, potem w poczekalni mówi mi że pewnie będziemy długo czekać i głowa kiwnal na taką 70 letnią babunie... Po czym mówi zobacz ile ona tu musi już czekać... ![]() A jak juz się nasluchal serduszka małego na ktg to tapety podziwiał i komentował... Że fuszerka, że brzydko... Że spartaczona robota, że szafki brzydkie ze firana okropna... No komedia...
#1285 | |
Zadomowienie
|
Nadzieja, to leżing! najważniejsze, że jest ok
![]() Cytat:
A co do długości porodów - nastawienie to połowa sukcesu. Zwłaszcza znajomość pozycji wertykalnych, które można zacząć już w domu i ułatwić sobie tym samym początek porodu. Przecież na izbie przyjęć to zawsze długo trwa, trzeba zrobić ktg itp, czyli generalnie leżenie. Jak ktoś ma początkowo słabe skurcze, to znajomość pozycji i oddychania ze szkoły rodzenia może ograniczyć czas pobytu na porodówce - i można wtedy nie rodzić 30 godzin, tylko o połowę krócej. Tak ja uważam. Jak odeszły wody to co innego, ale same skurcze można trochę polepszyć w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
Fistaszek - bierz antybiotyk i lecz się. A co do tego dziedziczenia kij wie... Każda ciąża jest też inna jak mówisz, nawet u tej samej osoby.
Nadzieja - dobrze, że pojechałaś. Uspokoiłaś się pewnie trochę. Teraz leż i odpoczywaj ![]() Co do nacięcia: mam nadzieję, że masaże krocza plus ochrona i masaż położnej mnie od tego uchronią, ale nie myślę o tym za dużo. A przynajmniej się staram ![]() Idę ogarniać mordencję bo chcę do mamy się wybrać a głowa niepierwszej swieżości i jakoś tak niewyjściowo wyglądam, choć kurier od paczki z geminii mnie podrywał i chciał na obiad wbić ![]() ![]()
#1287 |
Zadomowienie
|
Nadzieja uważaj na siebie, dobrze,że doktor nie wyszukał nic poważnego..
Dziewczyny a jak to jest teraz z tymi ruchami maleństw? tzn czytałam,że teraz się powinno regularnie obserwować..ale jeżeli nie czuje się ruchów to po jakim czasie trzeba jechać do szpitala? po godzinie? Bo mój człowieczek przeważnie kopie jak piłkarz,ale czasami jest ciuchutko..i się martwię..jak Wam coś mówili lekarze to napiszcie ![]() Ja dziś mam 2 zajęcia z SR..zobaczymy co powiedzą ciekawego..nie chce mi się za bardzo jechać,mam lenia,ale cóż zrobić..jak 150 zeta zapłacę to trzeba jeździć..
![]() |
#1288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak liczyć ruchy dziecka? Spójrz na zegar i zacznij liczyć każdy ruch, który poczujesz w brzuchu (liczy się kopnięcie, drgnięcie, obrót). Skończ liczyć na dziesiątym ruchu i sprawdź ile minęło czasu od pierwszego ruchu. Zwykle wyczujesz 10 ruchów w ciągu mniej więcej 10 minut (chociaż czasem upłynie więcej czasu). Jeśli nie doliczysz się 10 ruchów w ciągu godziny, wypij sok, przegryź się, zrób kilka kroków, rozluźnij się i licz dalej. Jeśli w ciągu dwóch godzin nie naliczysz dziesięciu ruchów, zadzwoń do lekarza. Choć zwykle brak ruchów nie oznacza nic bardzo niepokojącego, lepiej to sprawdzić." Czyli jeśli napijesz się albo zjesz coś słodkiego, pobudzisz brzuszek ręką, a następnie położysz sie i nie będziesz nic robić tylko koncentrować się na ruchach płodu - i nic nie będzie po dwóch godzinach takiego leżenia po słodkim, to podjechać na ktg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, Lovela za 15 zł w Rossmanie jakby co
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
on zna realia ale drazni go, ze nauczyły się , ze za kaskę mają lepiej się kimś zając, a przeciez to ich praca.. no takie realia, a mnie z kolei drazni to, ze on ma cos przeciwko. twierdzi, ze jego siostry opłacały i nie miały pomocy. i weź tu z facetem się kłóć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nadzieja leż i odpoczywaj! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.