Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 18:59   #1441
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Niby się interesuje, bo jeździ ze mną i przegląda.
Ale to ja kombinuje, żeby za coś zapłacić, sprzedałam telefon (myślałam, że będę miała na swoje potrzeby plus firany) a musiałam za wózek częściowo zapłacić.

Niby wziął dodatkową fuchę, ale nawet nie wiem kiedy mam się spodziewać kasy z tego.
A nie ukrywam, że on zarabia dwa razy więcej ode mnie.
Ja rozumiem, że spłaca kredyt, szkołę i rachunki, ale ja czasem nie daję rady -.-

Za leki płacę 100 miesięcznie, wizyta 150, badania ok. 100, potem kupuje coś Młodej, a jeszcze moje rachunki i trzeba za coś żyć do końca miesiąca. -.-'
A to wy oddzielnie płacicie rachunki i życie?

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2015-03-03 o 19:00
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 18:59   #1442
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam ale jak czytam to mnie szlak trafia . Nie rozumiem instytucji osobnych kont ktos mi wyjaśni???? Mam wspólne z mężem odkąd mieszkamy razem tzn. od 6 m-ca bycia razem. Ok można miec osobne ale jedno prócz nich wspólne na które dajemy razem kase i żyjemy za to. Znam osoby, które mają osobne konta i jak dla mnie powoduje to same problemy .
dokładnie...
my mamy wspólne konto, ale z większą kasą...
a tak to takie drugie gdzie spływaja nasze obie wypłaty. i z tego żyjemy. choc kartę i tak ja trzymam najczęściej, tz woli miec jakąś gotówkę przy sobie, to sobie zawsze kilka stów wyciąga.
i w zasadzie tak jest sprawiedliwie. bo jak chce sobie cos kupić to mówię, i po prostu kupuje, on to samo.
a tak ze powiedzmy on zarabia ale się nie dorzuca to lipa...
trochę dziwnie, jest się razem, ale utrzymuj siebie i dziecko sama....
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 18:59   #1443
fistaszek24
Zakorzenienie

Co do odżywek przed ciążą używałam FEG i bylam bardzo zadowolona do tego stopnia było widać, że kupiłam 20 i sprzedałam bo koleżanki chciały jedyny minus to trzeba ieć sprawdzonego sprzedawcę bo oszukują i sprzedaja wodę w opakowaniu.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:01   #1444
201606011622
Konto usunięte

i to nie jest tak ze mu się tłumaczę ile i gdzie wydałam.a on tez mi nie wytyka.
po prostu oboje wiemy mniej wiecej na ile miesięcznie mozemy sobie pozwolić i tego się trzymamy.
nigdy nie było tak, ze upsss nie starczy nam na rachunki, bo kupiłem/kupiłam sobie to czy tamto.
takze to tez kwestia ugadania
Stary 2015-03-03, 19:01   #1445
irenka78
Rozeznanie

nadzieja co u Ciebie? przestałaś krwawić?
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:03   #1446
201606011622
Konto usunięte

to tez wg mnie spoko rozwiązanie
raz Ty raz ja.
ale wiadomo, taka olewka typu radź sobie sama jest wg mnie nie w porządku.

Baset, to Twój mąż tak? co on myśli, ze nie wiem... sama siebie będziesz utrzymywac , sorki, i dziecko? a on to co?

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja i Tż mamy osobne (nie jesteśmy małżeństwem) on opłaca mieszkanie i rachunki, nie pozwala mi się dokładać Jak jest coś do kupienia do domu to dzielimy się na pół, jedzenie to samo, raz w tyg jeździmy na duże zakupy spożywcze i raz płacę ja, raz on, na zmianę. Większymi wydatkami wyprawkowymi też się dzielimy. Na przykład wózek, fotelik... nie wszystko jest 50/50, ale on sam zapłacił za zmywarkę, nową mikrofalę, teraz malowaliśmy to ja płaciłam za farby i cały ekwipunek do malowania plus zasłony i firany, ale za to on dopłacał do zakupów Ikei. Samochód też utrzymuje sam.
U Nas wspólne konto by się nie sprawdziło bo każde z Nas ceni sobie swoją niezależność finansową. Ja osobiście nie lubię jak ktoś mi w kasę patrzy i mówi ile i na co mogę wydawać.
to tez wg mnie spoko rozwiązanie
raz Ty raz ja.
ale wiadomo, taka olewka typu radź sobie sama jest wg mnie nie w porządku.

Baset, to Twój mąż tak? co on myśli, ze nie wiem... sama siebie będziesz utrzymywac , sorki, i dziecko? a on to co?
Stary 2015-03-03, 19:03   #1447
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
My mamy osobne konta ale to długa historia dla nas tak lepiej. Mąż robi wszystkie rachunki, ja kupuje jedzenie. On po prostu dużo więcej zarabia. Ale jak napisałam, to trochę dłuższa historia. Na pewno jesteśmy w mniejszości
Dokładnie, u Nas to samo P.Pieróg dużo więcej zarabia niż ja, ja swoich rachunków mam mało, więc spokojnie mam na rzeczy wyprawkowe, chociaż On mi mówi że jak będę na coś potrzebowała to żebym mu powiedziała to się dołoży

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:06   #1448
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A to wy oddzielnie płacicie rachunki i życie?
On opłaca kredyt, wodę, internet i swój telefon.
Ja opłacam swoją ratę za laptopa i swój telefon plus jedzenie, środki czystości i jak trzeba opłaty za eksploatację auta.

A mamy osobne konta, bo tak nam wygodniej. Oszczędnościowe mamy wspólne... ale przy moich zarobkach i wydatkach w tej chwili ciężko mi coś odłożyć.

Tak to mój mąż.
Ja po prostu wczoraj tak sobie zdałam sprawę, że jak na razie ja wszystko kupuje... i tak mi się dziwnie zrobiło
Jak leżałam w szpitalu, to miał moją kartę do banku, bo by nie miał za co żyć, a zaznaczam, zarabia więcej... -.-

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-03-03 o 19:08
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:06   #1449
fistaszek24
Zakorzenienie

Nie wiem nie rozumiem może jestem ograniczona mi by się ciężko zyło mając osobne konta zwłaszcza, że tak jak piszecie tż często zarabia więcej i co wychodzi na to, że jemu zostaje kasa na koncie a ja żyję od 10 do 10 no sory. Nigdy nie będzie sprawiedliwie pozatym to nie kwestia kasy ale później wytykania sobie moje Twoje w dalszym życiu moje mieszkanie, moja działka, mój dom. Znam takie przypadki. Baset powinnaś moim zdaniem wyliczyć ile wydałaś do tej pory i kazać mu się dołozyć no sory Ty nie jesteś instytucja harytatywna dla ubogich a uwierz mi szybko się przyzwyczai, że skoro dajesz sobie radę sama to po co on ma dokładać.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam kiedyś wam napiszę czemu tak mnie to bulwersuje .
Stary 2015-03-03, 19:07   #1450
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie, u Nas to samo P.Pieróg dużo więcej zarabia niż ja, ja swoich rachunków mam mało, więc spokojnie mam na rzeczy wyprawkowe, chociaż On mi mówi że jak będę na coś potrzebowała to żebym mu powiedziała to się dołoży
my akurat zarabiamy b. podobnie - on niewiele wiecej ode mnie.
ale własnie to jest spoko, że wie, ze moze Ci na coś nie wystarczyc powiedzmy i oferuje Ci pomoc.

naprawdę dla mnie to wielka abstrakcja, mieszkac z kims byc z kimś, spodziewac sie dziecka z tym kims... i zeby ten ktoś myślał, ze sama sie utrzymam bez problemu.
no i na ogól, bedac z kims, mieszkając, teoretycznie - powinno się tez wydatki dzielić, w koncu jesteśmy parą a nie powiedzmy bratem i siostrą... czy zwykłymi znajomymi...
Stary 2015-03-03, 19:08   #1451
jagodowa07
Zadomowienie

My mamy dwa osobne konta (plus jedno wspólne na kredyt specjalne, bo z banku trzeba było założyć), ale znamy swoje piny, w sumie rachunki bardziej ogarnia tż, przelewa kasę jak chce z mojego konta na swoje i odwrotnie, zakupy robimy różnie raz moją kartą, raz jego, nie raz on ma moją kartę, ogólnie pod względem kasy zero sporów, jak chcę coś kupić to kupuje, on tak samo - na razie to się sprawdza od kilku lat i jest dobrze.
Myśleliśmy o zmianie konta na jedno, ale to trzeba by takie z dwoma kartami, zmiana numeru konta więc sporo zamieszania, a tak nie jest źle i tak wszystko idzie do jednego wora, tzn. na jedną rodzinę czy on sobie coś kupi czy ja
Stary 2015-03-03, 19:08   #1452
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny przepraszam ale jak czytam to mnie szlak trafia . Nie rozumiem instytucji osobnych kont ktos mi wyjaśni???? Mam wspólne z mężem odkąd mieszkamy razem tzn. od 6 m-ca bycia razem. Ok można miec osobne ale jedno prócz nich wspólne na które dajemy razem kase i żyjemy za to. Znam osoby, które mają osobne konta i jak dla mnie powoduje to same problemy .
My mamy osobne i trzecie wspolne bo kredyt, ale u nas to nie ma znaczenia. Najczesciej placimy karta meza :p ja oplacam mieszkanko i wyprawke bo u mnie mamy oszczednosci

Bylam na wizycie. Waze 59,3 +1.6 kg od 4 tygodni. Wszystko inne w porzadku.

Dlonie mi nie puchna
Stary 2015-03-03, 19:08   #1453
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
On opłaca kredyt, wodę, internet i swój telefon.
Ja opłacam swoją ratę za laptopa i swój telefon plus jedzenie, środki czystości i jak trzeba opłaty za eksploatację auta.

A mamy osobne konta, bo tak nam wygodniej. Oszczędnościowe mamy wspólne... ale przy moich zarobkach i wydatkach w tej chwili ciężko mi coś odłożyć.
w sumie, kredyt... pewnie rata spora.
no ale to nie zmienia faktu, zeby chociaz mógł zapytac czy czegoś np. nie potrzebujesz?
on moze nawet nie wie, ze Ci nie wystarcza, moze zyje w przekonaniu, ze swietnie sobie radzisz za swoje pieniądze.
Stary 2015-03-03, 19:10   #1454
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
My mamy dwa osobne konta (plus jedno wspólne na kredyt specjalne, bo z banku trzeba było założyć), ale znamy swoje piny, w sumie rachunki bardziej ogarnia tż, przelewa kasę jak chce z mojego konta na swoje i odwrotnie, zakupy robimy różnie raz moją kartą, raz jego, nie raz on ma moją kartę, ogólnie pod względem kasy zero sporów, jak chcę coś kupić to kupuje, on tak samo - na razie to się sprawdza od kilku lat i jest dobrze.
Myśleliśmy o zmianie konta na jedno, ale to trzeba by takie z dwoma kartami, zmiana numeru konta więc sporo zamieszania, a tak nie jest źle i tak wszystko idzie do jednego wora, tzn. na jedną rodzinę czy on sobie coś kupi czy ja
Czyli macie wspólny budżet i to rozumiem nie ma tajemnic każdy wie co gdzie kto i kiedy.
Stary 2015-03-03, 19:11   #1455
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem nie rozumiem może jestem ograniczona mi by się ciężko zyło mając osobne konta zwłaszcza, że tak jak piszecie tż często zarabia więcej i co wychodzi na to, że jemu zostaje kasa na koncie a ja żyję od 10 do 10 no sory. Nigdy nie będzie sprawiedliwie pozatym to nie kwestia kasy ale później wytykania sobie moje Twoje w dalszym życiu moje mieszkanie, moja działka, mój dom. Znam takie przypadki. Baset powinnaś moim zdaniem wyliczyć ile wydałaś do tej pory i kazać mu się dołozyć no sory Ty nie jesteś instytucja harytatywna dla ubogich a uwierz mi szybko się przyzwyczai, że skoro dajesz sobie radę sama to po co on ma dokładać.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam kiedyś wam napiszę czemu tak mnie to bulwersuje .
Ale kasa Tż to jest jego kasa, mi się wydaje że ja nie mam prawa rościć sobie do niej żadnych praw. Co innego dziecko - wiadomo że wtedy dzielimy się wydatkami, ale jak mi się kończy kasa to co mam iść do Niego i powiedzieć stary wyskakuj ze stówy bo chcę sobie kieckę kupić? Nie wyobrażam sobie tego
Jak on zarabia 2xwięcej niż ja to wiadomo że jemu zostanie więcej niż mi, ale to nie znaczy że ma mi ten hajs oddawać
W przypadku domu czy działki czy mieszkania to raczej kupowalibyśmy razem i wiadomo że wtedy koszty na pół i nie ma dylematu czyje to. Wiemy że zanim zdecydujemy się na drugie dziecko to musimy kupić większe mieszkanie i już teraz raczej wiadome jest że po prostu razem weźmiemy na Nie kredyt

pierogowamama.com
Stary 2015-03-03, 19:11   #1456
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się melduje z domu. Nie mieli wolnych łóżek w szpitalu, czekaliśmy na izbie przyjęć 5 godzin i odesłali nas do domu! Jutro podejście drugie.
Dawaj znac co i jak

Cytat:
A to na nfz ci zrobili ten laser? Bo ta okulistka mówiła że długo się czeka i teraz nie zdążę na pewno do początku maja, ewnetualnie prywatnie ale ona nie gwarantuje
Wiem, że cc nic strasznego, przeżyje, tylko muszę zmienić myślenie sobie w łepetynie. Teraz to się bać zaczęłam że ten mój lekarz skierowania nie da na cc, tylko na kleszcze/ próżniociąg a ja się chyba na to nie zgodze, wtedy nie wiem - będę szukać innego lekarza albo okulisty... no ale na to mam jeszcze czas, koniec z myśleniem, do wizyty i tak sama nic nie wymyślę.

a jak z pomadek uwielbiam tisane, a najbardziej na świecie balsam Tisane ten w słoiczku, ostatnio nawet miałam carmex, ale to nie to samo
Ja lubilam.carmec ale albo sie popsul albo usta sie przyzwyczaily
Cytat:
Ja będe prać w Dzidziusiu.

Kochane, Wam też tak puchną dłonie?
Aż mi pulsują

Mam zgagę, znów...
Mi puchna ale mam cos jakby uczulenie. Raczej uczulenie nie cholestaze bo tulko tu mnie swedza.i pieka coraz

Cytat:
No ja od kilku dni, mam prawie cały czas...
A ciągle się staram coś nimi robić.
A suuuche są i swędzą...
Chyba sobie zrobię badania na cholestazę.
Ja mam wizyte w nast. Srode zapytam.lekarza czy w moim pezypadku robic czy nie badania na cholestaze.
Cytat:
Niby się interesuje, bo jeździ ze mną i przegląda.
Ale to ja kombinuje, żeby za coś zapłacić, sprzedałam telefon (myślałam, że będę miała na swoje potrzeby plus firany) a musiałam za wózek częściowo zapłacić.

Niby wziął dodatkową fuchę, ale nawet nie wiem kiedy mam się spodziewać kasy z tego.
A nie ukrywam, że on zarabia dwa razy więcej ode mnie.
Ja rozumiem, że spłaca kredyt, szkołę i rachunki, ale ja czasem nie daję rady -.-

Za leki płacę 100 miesięcznie, wizyta 150, badania ok. 100, potem kupuje coś Młodej, a jeszcze moje rachunki i trzeba za coś żyć do końca miesiąca. -.-'

Hania!
Jak się czujesz?
U mnie za wizyty placi tz ja za leki. I ja za badania. Z drobnych zakupow sie nie rozliczamydomowych
Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
heloll
jestem po usg, mój maluch ma 1,64 kg termin porodu przesunął się znów na 9 maja a startowaliśmy 24 tż mi powtarza, że w końcu w kwietniu urodzę
w sumie zmierzył kość udową, głowę, żołądek ale powiedział że nie ma możliwości podania ile cm mały ma no i tylko że wszystko jest ok
leży główką w dół no i łożysko na przedniej ścianie, ale mi ulżyło!!

z tym katarkiem to wyczytałam ,że lepiej się myje plus

co do analiz sroki to też mnie zdziwiło, że lovela jest tak nisko tylko z drugiej strony sroka sprawdza produkty pod względem występowania sztucznych substancji, a to nie znaczy, że np Jelp dobrze wypierze ubranka

co do palców to ja już od 2 miesiecy nie noszę obrączki bo mi się nie mieści na palcu

jutro idę na holter serca i zobaczymy co mi wyjdzie

Nadzieja
cieszę się, że wszystko ok
Gratki malucha
Mi gin powiedziala zeby nie sugerowac sie tym ze wymiary wieksze czy waga. W tym okresie ciazy .powiedziala ze to moze byc wyznacznikiem ze dziecko bedzie wieksze ale tez nie musi Jedynie z genetycznego twrmin moze oznaczac ze szybciej urodImy niz termin z om .
Wiadomo ze to i tak nie tylko od terminu ostatniego okresu wynika porod sa rozne czynniki u mnie dzidzia wieksza ale nie.nastawiam sie z tego wzgledu na szybszy porod na to nastawiam siena to ze wzgledu na jakies glupie przeczucia
Cytat:
My mamy osobne konto bo tz dostaje kase do reki heh jak trzeba kasy to.ja mu dam on mo

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:11   #1457
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
My mamy osobne i trzecie wspolne bo kredyt, ale u nas to nie ma znaczenia. Najczesciej placimy karta meza :p ja oplacam mieszkanko i wyprawke bo u mnie mamy oszczednosci

Bylam na wizycie. Waze 59,3 +1.6 kg od 4 tygodni. Wszystko inne w porzadku.

Dlonie mi nie puchna
Kumam jak mamy wgląd do swoich kont nawzajem nie kumam jak coś ukrywamy i dzielimy wydatki.
Stary 2015-03-03, 19:12   #1458
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
w sumie, kredyt... pewnie rata spora.
no ale to nie zmienia faktu, zeby chociaz mógł zapytac czy czegoś np. nie potrzebujesz?
on moze nawet nie wie, ze Ci nie wystarcza, moze zyje w przekonaniu, ze swietnie sobie radzisz za swoje pieniądze.
Rata 1400.

Przepraszam Was dziewczyny, nie chciałam wzbudzać oburzenia i w ogóle.
Po prostu się wyżaliłam.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:14   #1459
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ale kasa Tż to jest jego kasa, mi się wydaje że ja nie mam prawa rościć sobie do niej żadnych praw. Co innego dziecko - wiadomo że wtedy dzielimy się wydatkami, ale jak mi się kończy kasa to co mam iść do Niego i powiedzieć stary wyskakuj ze stówy bo chcę sobie kieckę kupić? Nie wyobrażam sobie tego
Jak on zarabia 2xwięcej niż ja to wiadomo że jemu zostanie więcej niż mi, ale to nie znaczy że ma mi ten hajs oddawać
W przypadku domu czy działki czy mieszkania to raczej kupowalibyśmy razem i wiadomo że wtedy koszty na pół i nie ma dylematu czyje to. Wiemy że zanim zdecydujemy się na drugie dziecko to musimy kupić większe mieszkanie i już teraz raczej wiadome jest że po prostu razem weźmiemy na Nie kredyt
nie chodzi o kieckę, ale własnie tu tak jak u Baset - brakuje na wyprawkę czy nawet na życie, bo opłaca jakies tam jeszcze rachunki - w tym wypadku mógłby się chyba dołożyć.
ona własnie nie prosi o nową kieckę tylko o to, zeby troszkę ją odciążył w "domowych" wydatkach

bo tak zeby powiedziec eej wyskakuj z kasy, bo potrzebuje na sukienke to tez bym nie potrafiła
co prawda to prawda, to jego pieniądze. ale jeśli chodzi o wspólny byt - jedzenie, mieszkanie dziecko - to uwazam, ze mógłby jej pomóc
Stary 2015-03-03, 19:15   #1460
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Czyli macie wspólny budżet i to rozumiem nie ma tajemnic każdy wie co gdzie kto i kiedy.
tak właśnie. Jakieś tam małe tajemnice się zdarzają, typu prezenty ale jakoś bardzo nie szpiegujemy siebie na wzajem, najważniejsze żeby zawsze rachunki i kredyt po wypłacie było opłacone. i jest dobrze.
nie wyobrażam sobie jakiegoś dzielenia, liczenia, dokładania, wyliczania ale to zasługa mojego niematematycznego mózgu
Stary 2015-03-03, 19:16   #1461
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Rata 1400.

Po prostu się wyżaliłam.
coś Ty, to żadne oburzenie.
ja uwazam, ze powinnas go poprosić o pomoc.
w koncu chodzi o Wasze wspólne warunki i o Wasze dziecko.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
tak właśnie. Jakieś tam małe tajemnice się zdarzają, typu prezenty ale jakoś bardzo nie szpiegujemy siebie na wzajem, najważniejsze żeby zawsze rachunki i kredyt po wypłacie było opłacone. i jest dobrze.
nie wyobrażam sobie jakiegoś dzielenia, liczenia, dokładania, wyliczania ale to zasługa mojego niematematycznego mózgu
prezenty to co innego. no ale wtedy zamiast wydac cos na siebie to własnie wydaje na prezent, żeby było sprawiedliwie.
Stary 2015-03-03, 19:16   #1462
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kumam jak mamy wgląd do swoich kont nawzajem nie kumam jak coś ukrywamy i dzielimy wydatki.
Mnie by prędzej takie zaglądanie sobie w konta bulwersowało
To jego pieniądze, fakt że jestem jego narzeczoną nie daje mi do nich żadnych praw - to z czego korzystamy wspólnie owszem podział kosztów jak najbardziej, ale nie mam potrzeby kontrolować jego wydatków "prywatnych"

Cytat:
Rata 1400.

Po prostu się wyżaliłam.
To jest zrozumiałe że ma się żal bo wyprawka to dużo kasy i dobrze mieć świadomość że jak coś to ma się wsparcie. Może pogadaj z Tż? Może on jest nieświadomy? Faceci to czasem takie głupki

pierogowamama.com
Stary 2015-03-03, 19:18   #1463
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Znam parę gdzie mąz przed pokazaniem żonie konta czyścił je systematycznie a chętnie wyciągał rękę po jej kasę.
Stary 2015-03-03, 19:18   #1464
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
nie chodzi o kieckę, ale własnie tu tak jak u Baset - brakuje na wyprawkę czy nawet na życie, bo opłaca jakies tam jeszcze rachunki - w tym wypadku mógłby się chyba dołożyć.
ona własnie nie prosi o nową kieckę tylko o to, zeby troszkę ją odciążył w "domowych" wydatkach

bo tak zeby powiedziec eej wyskakuj z kasy, bo potrzebuje na sukienke to tez bym nie potrafiła
co prawda to prawda, to jego pieniądze. ale jeśli chodzi o wspólny byt - jedzenie, mieszkanie dziecko - to uwazam, ze mógłby jej pomóc
Nie no jasne, wspólne wydatki, dziecko jak najbardziej, obciążone powinny być obie strony tak samo. Ale jeżeli po opłaceniu kosztów życiowych Pierogowi zostaje jakaś kasa to on robi z Nią co chce, ja to samo i no nie wiem dla Nas to jest normalne

pierogowamama.com
Stary 2015-03-03, 19:21   #1465
loluska
Zakorzenienie

ola_la, Baset

Ja się czaiłam na odżywkę Long 4 Lashes, na necie naczytałam się samych ochów i achów i oglądałam zdjęcia z efektami i po prostu wow a jest znacznie tańsza od słynnej rewitalash Z tym że w ciąży i podczas karmienia nie wolno jej używać... O pomadce altery już nieraz czytałam i jak ostatnimi czasy zaczęły mi notorycznie wypadać rzęsy to postawiłam właśnie na nią. Na prawdę widzę efekt Ja nakładam ją palcami wcieram na kciuki i palce wskazujące i potem rozprowadzam na rzęsy i linię rzęs.

Baset

kurczę ja również nie rozumiem sytuacji i nie chodzi mi tutaj nawet o osobne konta ale o fakt że on się nie dokłada do wyprawki. Jak wiecie ja z Tż nie mieszkamy razem i nie jesteśmy zaręczeni, ale jak dowiedzieliśmy się o dzidzi on natychmiast przelał mi część swoich pieniędzy, mimo że wtedy jeszcze nie potrzebowałam, ale żebym miała nawet na wizyty czy leki. Mamy niby dwa konta ale pieniądze są wspólne. Na pomoc w kwestii finansowej nie mogę narzekać, to był to tak na prawdę odruch naturalny ze strony Tż i sam wyszedł z inicjatywą. Pogadaj z Tż i powiedz mu to co nam piszesz. Przecież dobrze wiemy ile kasy na wyprawkę idzie

A co do blizn, to masz je na ciele czy twarzy? Bardzo głębokie?

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
heloll
jestem po usg, mój maluch ma 1,64 kg termin porodu przesunął się znów na 9 maja a startowaliśmy 24 tż mi powtarza, że w końcu w kwietniu urodzę
w sumie zmierzył kość udową, głowę, żołądek ale powiedział że nie ma możliwości podania ile cm mały ma no i tylko że wszystko jest ok
leży główką w dół no i łożysko na przedniej ścianie, ale mi ulżyło!!

z tym katarkiem to wyczytałam ,że lepiej się myje plus

co do analiz sroki to też mnie zdziwiło, że lovela jest tak nisko tylko z drugiej strony sroka sprawdza produkty pod względem występowania sztucznych substancji, a to nie znaczy, że np Jelp dobrze wypierze ubranka

co do palców to ja już od 2 miesiecy nie noszę obrączki bo mi się nie mieści na palcu

jutro idę na holter serca i zobaczymy co mi wyjdzie

Nadzieja
cieszę się, że wszystko ok

Dzięki za odp w sprawie katarka, zamówiłam ten plus i graty za wizytę

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

Ooo- fajnie wiedzieć. Ja kiedyś wygrałam tą odżywkę Rewitalash co taką furorę zrobiła ale opinie podzielone... moja kosmetyczka odradzała. Jako, że wygrałam małe opakowanie stosowałam i działa faktycznie ale efekt skończył się wraz z końcem odżywki kolejnego opakowania nie kupiłam, bo się bałam szczerze mówiąc. Wolę jednak efekty nie tak spektakularne ale naturalne-więc z ta pomadką podoba mi się

Czemu odradzała? Przecież ta odżywka robi cudo z rzęsami Tylko faktycznie efekt znika wraz z zakończeniem używania

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:21   #1466
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

Super, duże dzieciatko. Może faktycznie o kwiecień zahaczysz?
nie strasz!

Cytat:
Trzymam kciuki

Lily
A od czego zależy to przesuwanie terminu porodu?
Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość

Gratki malucha
Mi gin powiedziala zeby nie sugerowac sie tym ze wymiary wieksze czy waga. W tym okresie ciazy .powiedziala ze to moze byc wyznacznikiem ze dziecko bedzie wieksze ale tez nie musi Jedynie z genetycznego twrmin moze oznaczac ze szybciej urodImy niz termin z om .
Wiadomo ze to i tak nie tylko od terminu ostatniego okresu wynika porod sa rozne czynniki u mnie dzidzia wieksza ale nie.nastawiam sie z tego wzgledu na szybszy porod na to nastawiam siena to ze wzgledu na jakies glupie przeczucia

My mamy osobne konto bo tz dostaje kase do reki heh jak trzeba kasy to.ja mu dam on mo
Baset Agnes już odpowiedziała, to chodzi o wymiary, że jak na tydzień w którym jestem mały jest większy

co do wspólnego konta to trudno mi było do niego się przekonać ale uznałam, że jesli jestesmy małżeństwem i mamy wspólność majątkową to musimy mieć wspólne konto i teraz jak dla mnie jest idealnie
Stary 2015-03-03, 19:21   #1467
Iluzja00
BAN stały

Ja polecam kosmetyki z nivea.Fakt ze do tanich nie naleza ale moja Mala fajnie sobie je przyswoila.

A podklady poporodowe zeby nie przeplacac to w rossmannie z bella - takie w czerwonym opakowaniu.Ostatnio nawet byly na promocji za 3zl, normalnie sa cos kolo 5zl.
Dla mnie byly wystarczajace
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:22   #1468
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Nie no jasne, wspólne wydatki, dziecko jak najbardziej, obciążone powinny być obie strony tak samo. Ale jeżeli po opłaceniu kosztów życiowych Pierogowi zostaje jakaś kasa to on robi z Nią co chce, ja to samo i no nie wiem dla Nas to jest normalne
no w tej sytuacji jak najbardziej
nam tu się rozchodzi głównie o to, ze powinien ją we wspólnych [ wydawałoby się... ] wydatkach troszkę wspomóc
Stary 2015-03-03, 19:22   #1469
Emilia 25
404 Not Found

My mamy osobne konta i żadnego wspólnego. Ale jakoś tak się ugadujemy, że jest ok. U nas ja zarabiam sporo więcej.
Stary 2015-03-03, 19:22   #1470
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
My dopiero od niedawna mamy wspolne konto, na ktore przelewamy taka sama kwotę (zarabiamy podobnie), z tego płacimy kredyt, rachunki i ogólnie na życie, jedzenie, chemia, auto, wszystko dla dziecka. Ze swoich opłacamy np. swoje telefony, ja swoje kosmetyki, a tż jakieś komputerowe sprawy. Jak mieliśmy osobne to tż płacił za wszystko związane z autem, zakupy robiliśmy na zmianę, a jak był jakiś większy wydatek,meble, wyjazd czy cos do domu to dzielilismy na pol i jakos to funkcjonowalo Podsumowujac, lepiej miec wspolne zeby nie bylo wyliczania, ale warto tez miec jakies osobne na wlasnie wydatki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości