|
|
#1441 | |
|
404 Not Found
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2015-03-03 o 19:00 |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my mamy wspólne konto, ale z większą kasą... a tak to takie drugie gdzie spływaja nasze obie wypłaty. i z tego żyjemy. choc kartę i tak ja trzymam najczęściej, tz woli miec jakąś gotówkę przy sobie, to sobie zawsze kilka stów wyciąga. ![]() i w zasadzie tak jest sprawiedliwie. bo jak chce sobie cos kupić to mówię, i po prostu kupuje, on to samo. a tak ze powiedzmy on zarabia ale się nie dorzuca to lipa... trochę dziwnie, jest się razem, ale utrzymuj siebie i dziecko sama.... |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Co do odżywek przed ciążą używałam FEG i bylam bardzo zadowolona do tego stopnia było widać, że kupiłam 20 i sprzedałam bo koleżanki chciały jedyny minus to trzeba ieć sprawdzonego sprzedawcę bo oszukują i sprzedaja wodę w opakowaniu.
|
|
|
|
#1444 |
|
Konto usunięte
|
i to nie jest tak ze mu się tłumaczę ile i gdzie wydałam.a on tez mi nie wytyka.
po prostu oboje wiemy mniej wiecej na ile miesięcznie mozemy sobie pozwolić i tego się trzymamy. nigdy nie było tak, ze upsss nie starczy nam na rachunki, bo kupiłem/kupiłam sobie to czy tamto. takze to tez kwestia ugadania |
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
nadzieja co u Ciebie? przestałaś krwawić?
|
#1446 | |
|
Konto usunięte
|
to tez wg mnie spoko rozwiązanie
raz Ty raz ja. ale wiadomo, taka olewka typu radź sobie sama jest wg mnie nie w porządku. Baset, to Twój mąż tak? co on myśli, ze nie wiem... sama siebie będziesz utrzymywac , sorki, i dziecko? a on to co? ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
raz Ty raz ja. ale wiadomo, taka olewka typu radź sobie sama jest wg mnie nie w porządku. Baset, to Twój mąż tak? co on myśli, ze nie wiem... sama siebie będziesz utrzymywac , sorki, i dziecko? a on to co? |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
On opłaca kredyt, wodę, internet i swój telefon.
Ja opłacam swoją ratę za laptopa i swój telefon plus jedzenie, środki czystości i jak trzeba opłaty za eksploatację auta. A mamy osobne konta, bo tak nam wygodniej. Oszczędnościowe mamy wspólne... ale przy moich zarobkach i wydatkach w tej chwili ciężko mi coś odłożyć. Tak to mój mąż. Ja po prostu wczoraj tak sobie zdałam sprawę, że jak na razie ja wszystko kupuje... i tak mi się dziwnie zrobiło Jak leżałam w szpitalu, to miał moją kartę do banku, bo by nie miał za co żyć, a zaznaczam, zarabia więcej... -.-
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-03-03 o 19:08 |
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem nie rozumiem może jestem ograniczona mi by się ciężko zyło mając osobne konta zwłaszcza, że tak jak piszecie tż często zarabia więcej i co wychodzi na to, że jemu zostaje kasa na koncie a ja żyję od 10 do 10
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam kiedyś wam napiszę czemu tak mnie to bulwersuje .
|
|
|
|
#1450 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale własnie to jest spoko, że wie, ze moze Ci na coś nie wystarczyc powiedzmy i oferuje Ci pomoc. naprawdę dla mnie to wielka abstrakcja, mieszkac z kims byc z kimś, spodziewac sie dziecka z tym kims... i zeby ten ktoś myślał, ze sama sie utrzymam bez problemu. no i na ogól, bedac z kims, mieszkając, teoretycznie - powinno się tez wydatki dzielić, w koncu jesteśmy parą a nie powiedzmy bratem i siostrą... czy zwykłymi znajomymi... |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
My mamy dwa osobne konta (plus jedno wspólne na kredyt specjalne, bo z banku trzeba było założyć), ale znamy swoje piny, w sumie rachunki bardziej ogarnia tż, przelewa kasę jak chce z mojego konta na swoje i odwrotnie, zakupy robimy różnie raz moją kartą, raz jego, nie raz on ma moją kartę, ogólnie pod względem kasy zero sporów, jak chcę coś kupić to kupuje, on tak samo - na razie to się sprawdza od kilku lat i jest dobrze.
Myśleliśmy o zmianie konta na jedno, ale to trzeba by takie z dwoma kartami, zmiana numeru konta więc sporo zamieszania, a tak nie jest źle i tak wszystko idzie do jednego wora, tzn. na jedną rodzinę czy on sobie coś kupi czy ja
|
#1452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bylam na wizycie. Waze 59,3 +1.6 kg od 4 tygodni. Wszystko inne w porzadku. Dlonie mi nie puchna
|
|
#1453 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no ale to nie zmienia faktu, zeby chociaz mógł zapytac czy czegoś np. nie potrzebujesz? on moze nawet nie wie, ze Ci nie wystarcza, moze zyje w przekonaniu, ze swietnie sobie radzisz za swoje pieniądze. |
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie tego Jak on zarabia 2xwięcej niż ja to wiadomo że jemu zostanie więcej niż mi, ale to nie znaczy że ma mi ten hajs oddawać W przypadku domu czy działki czy mieszkania to raczej kupowalibyśmy razem i wiadomo że wtedy koszty na pół i nie ma dylematu czyje to. Wiemy że zanim zdecydujemy się na drugie dziecko to musimy kupić większe mieszkanie i już teraz raczej wiadome jest że po prostu razem weźmiemy na Nie kredyt
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1456 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi gin powiedziala zeby nie sugerowac sie tym ze wymiary wieksze czy waga. W tym okresie ciazy .powiedziala ze to moze byc wyznacznikiem ze dziecko bedzie wieksze ale tez nie musi Jedynie z genetycznego twrmin moze oznaczac ze szybciej urodImy niz termin z om . Wiadomo ze to i tak nie tylko od terminu ostatniego okresu wynika porod sa rozne czynniki u mnie dzidzia wieksza ale nie.nastawiam sie z tego wzgledu na szybszy porod na to nastawiam siena to ze wzgledu na jakies glupie przeczucia ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Kumam jak mamy wgląd do swoich kont nawzajem nie kumam jak coś ukrywamy i dzielimy wydatki.
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam Was dziewczyny, nie chciałam wzbudzać oburzenia i w ogóle. Po prostu się wyżaliłam.
|
|
#1459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ona własnie nie prosi o nową kieckę tylko o to, zeby troszkę ją odciążył w "domowych" wydatkach ![]() bo tak zeby powiedziec eej wyskakuj z kasy, bo potrzebuje na sukienke to tez bym nie potrafiła co prawda to prawda, to jego pieniądze. ale jeśli chodzi o wspólny byt - jedzenie, mieszkanie dziecko - to uwazam, ze mógłby jej pomóc
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakoś bardzo nie szpiegujemy siebie na wzajem, najważniejsze żeby zawsze rachunki i kredyt po wypłacie było opłacone. i jest dobrze. nie wyobrażam sobie jakiegoś dzielenia, liczenia, dokładania, wyliczania ale to zasługa mojego niematematycznego mózgu
|
|
#1461 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja uwazam, ze powinnas go poprosić o pomoc. w koncu chodzi o Wasze wspólne warunki i o Wasze dziecko. ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
no ale wtedy zamiast wydac cos na siebie to własnie wydaje na prezent, żeby było sprawiedliwie.
|
||
|
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jego pieniądze, fakt że jestem jego narzeczoną nie daje mi do nich żadnych praw - to z czego korzystamy wspólnie owszem podział kosztów jak najbardziej, ale nie mam potrzeby kontrolować jego wydatków "prywatnych" ![]() Cytat:
||
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chętnie wyciągał rękę po jej kasę.
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
ola_la, Baset
Ja się czaiłam na odżywkę Long 4 Lashes, na necie naczytałam się samych ochów i achów i oglądałam zdjęcia z efektami i po prostu wow Z tym że w ciąży i podczas karmienia nie wolno jej używać... O pomadce altery już nieraz czytałam i jak ostatnimi czasy zaczęły mi notorycznie wypadać rzęsy to postawiłam właśnie na nią. Na prawdę widzę efekt Ja nakładam ją palcami wcieram na kciuki i palce wskazujące i potem rozprowadzam na rzęsy i linię rzęs. Baset kurczę ja również nie rozumiem sytuacji i nie chodzi mi tutaj nawet o osobne konta ale o fakt że on się nie dokłada do wyprawki. Jak wiecie ja z Tż nie mieszkamy razem i nie jesteśmy zaręczeni, ale jak dowiedzieliśmy się o dzidzi on natychmiast przelał mi część swoich pieniędzy, mimo że wtedy jeszcze nie potrzebowałam, ale żebym miała nawet na wizyty czy leki. Mamy niby dwa konta ale pieniądze są wspólne. Na pomoc w kwestii finansowej nie mogę narzekać, to był to tak na prawdę odruch naturalny ze strony Tż i sam wyszedł z inicjatywą. Pogadaj z Tż i powiedz mu to co nam piszesz. Przecież dobrze wiemy ile kasy na wyprawkę idzie ![]() A co do blizn, to masz je na ciele czy twarzy? Bardzo głębokie? Cytat:
Dzięki za odp w sprawie katarka, zamówiłam ten plus i graty za wizytę ![]() Cytat:
Tylko faktycznie efekt znika wraz z zakończeniem używania
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
nie strasz!
![]() Cytat:
co do wspólnego konta to trudno mi było do niego się przekonać ale uznałam, że jesli jestesmy małżeństwem i mamy wspólność majątkową to musimy mieć wspólne konto i teraz jak dla mnie jest idealnie
|
|
#1467 |
|
BAN stały
|
Ja polecam kosmetyki z nivea.Fakt ze do tanich nie naleza ale moja Mala fajnie sobie je przyswoila.
A podklady poporodowe zeby nie przeplacac to w rossmannie z bella - takie w czerwonym opakowaniu.Ostatnio nawet byly na promocji za 3zl, normalnie sa cos kolo 5zl. Dla mnie byly wystarczajace |
|
|
|
#1468 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nam tu się rozchodzi głównie o to, ze powinien ją we wspólnych [ wydawałoby się... ] wydatkach troszkę wspomóc |
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podsumowujac, lepiej miec wspolne zeby nie bylo wyliczania, ale warto tez miec jakies osobne na wlasnie wydatki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

dla nas tak lepiej. Mąż robi wszystkie rachunki, ja kupuje jedzenie. On po prostu dużo więcej zarabia. Ale jak napisałam, to trochę dłuższa historia. Na pewno jesteśmy w mniejszości 

.

+1.6 kg od 4 tygodni. Wszystko inne w porzadku. 

ale to zasługa mojego niematematycznego mózgu 

kolejnego opakowania nie kupiłam, bo się bałam szczerze mówiąc. Wolę jednak efekty nie tak spektakularne ale naturalne-więc z ta pomadką podoba mi się